Շրջանառվող արժույթների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
A banknote that depicts two men standing next to a cross that has two birds sitting on it all printed in red ink on a white background
Լուսանկարում Արցախի Հանրապետության 2 դրամանոց թղթադրամն է:

ՄԱԿ-ի անդամ պետություններում, ՄԱԿ-ի դիտորդական պետություններում, մասնակիորեն ճանաչված կամ չճանաչված պետություններում առկա է մոտ 180 արժույթ։ Բացառելով փոխկապակցված (ֆիքսված փոխարժեքի) արժույթները, գոյություն ունի ընդամենը 130 արժույթ։ Կախվածությունները և չճանաչված պետությունները այստեղ թվարկվում են միայն այն դեպքում, եթե իրենց տարածքում օգտագործվում է մեկ այլ արժույթ, որը տարբերվում է այն պետությունից, որի ենթակայության կամ իրավասության տակ են գտնվում։

Չափանիշներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հայկական 100000 դրամանոց թղթադրամ

Արժույթը փողի տեսակ է և փոխանակման միջոց։ Արժույթը ներառում է թուղթ, բամբակ կամ պոլիմերային նոտաներ և մետաղական մետաղադրամներ։ Պետությունները, ընդհանուր առմամբ, ունեն մենաշնորհ արժույթների հարցում, չնայած որոշ պետություններ արժույթներ են բաժանում այլ պետությունների։

Հասարակական կազմակերպությունների կողմից օգտագործված արտարժույթները, ինչպիսիք են Մալթայի Գերագույն ռազմական հրամանագիրը, մասնավոր անձանց կողմից օգտագործված գրությունները և այլ մասնավոր, վիրտուալ և այլընտրանքային արժույթները չեն ընդգրկվում այս ցանկում։

Շրջանառվող արժույթների ցանկն ըստ պետության կամ տարածքի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դեղին ֆոնով նշանակում է, որ տվյալ տարադրամը փոխադրվում է մեկ այլ արժույթի։

Պետություն կամ երկրամաս[1] Արժույթ[1][2] Սիմվոլ կամ
հապավում
ISO code[2] Մանրադրամ
unit
Number
to basic
Աբխազիա Աբխազիա Աբխազական Ապսար բացակայում է բացակայում է բացակայում է բացակայում է
Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
Աֆղանստան Աֆղանստան Աֆղանի ؋ AFN Պուլ 100
Աքրոտիրի և Դեքելիա Աքրոտիրի և Դեքելիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Ալբանիա Ալբանիա Ալբանական լեկ L ALL Քինդարկյո 100
Մեծ Բրիտանիա Օլդերնի Օլդերնի պունտ £ բացակայում է Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
Գերնիական ֆունտ £ GGP Պեննի 100
Ալժիր Ալժիր Ալժիրական դինար د.ج DZD Սանտիմ 100
Անդորա Անդորա Եվրո EUR Ցենտ 100
Անգոլա Անգոլա Անգոլական կվարցա Kz AOA Սենտիմո 100
Անգիլիա Անգիլիա Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Արգենտինա Արգենտինա Արգետինական պեսո $ ARS Սենտավո 100
Հայաստան Հայաստան Դրամ ֏ AMD Լումա 100
Արցախ Արցախ Արցախյան դրամ դր. բացակայում է Լումա 100
Հայկական դրամ ֏ AMD Լումա 100
Արուբա Արուբա Արուբական ֆլորին ƒ AWG Ցենտ 100
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Համբարձման կղզի Սենտ Հելենա պունդ £ SHP Պեննի 100
Ավստրալիա Ավստրալիա Ավստրալական դոլար $ AUD Ցենտ 100
Ավստրիա Ավստրիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Ադրբեջան Ադրբեջան Ադրբեջանական մանաթ AZN Քեպիկ 100
Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ Բահամյան դոլար $ BSD Ցենտ 100
Բահրեյն Բահրեյն Բահրեյնի դինար .د.ب BHD Ֆիլս 1000
Բանգլադեշ Բանգլադեշ Բանգլադեշյան տակա BDT Պոիշա 100
Բարբադոս Բարբադոս Բարբադոսյան դոլար $ BBD Ցենտ 100
Բելառուս Բելառուս Բելառուսական ռուբլի Br BYN Կոպեկ 100
Բելգիա Բելգիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Բելիզ Բելիզ Բելիզյան դոլար $ BZD Ցենտ 100
Բենին Բենին Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Բերմուդյան կղզիներ Բերմուդներ Բերմուդյան դոլար $ BMD Ցենտ 100
Բութան Բութան Բութանական նգուլտրում Nu. BTN Չետրում 100
Հնդկական ռուփի INR Պաիսա 100
Բոլիվիա Բոլիվիա Բոլիվիական բոլիվիանո Bs. BOB Սենտավո 100
Բոնեյրե Բոնեյրե Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինայի փոխարկելի նշան KM or КМ BAM Ֆենինգ 100
Բոտսվանա Բոտսվանա Բոտսվանական պուլա P BWP Թեբե 100
Բրազիլիա Բրազիլիա Բրազիլական ռեալ R$ BRL Սենտավո 100
Հնդկական օվկիանոսի բրիտանական տարածքներ Հնդկական օվկիանոսի բրիտանական տարածքներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Բրունեյ Բրունեյ Բրունեյի դոլար $ BND Ցենտ 100
Սինգապուրյան դոլար $ SGD Ցենտ 100
Բուլղարիա Բուլղարիա Բուլղարական լեվ лв. BGN Ստոտինկա 100
Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Բուրունդի Բուրունդի Բուրունդիական ֆրանկ Fr BIF Սենտիմե 100
Կամբոջա Կամբոջա Կամբոջական ռիել KHR Ցենտ 100
Կամերուն Կամերուն Կենտրոնական Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
Կանադա Կանադա Կանադական դոլար $ CAD Ցենտ 100
Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե Կաբո Վերդեական էսկուդո Esc or $ CVE Սենտավո 100
Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիների դոլար $ KYD Ցենտ 100
Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնական Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
Չադ Չադ Կենտրոնական Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
Չիլի Չիլի Չիլիական պեսո $ CLP Սենտավո 100
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան Չինական յուան ¥ or 元 CNY Ռենմինբի 100
Կոլումբիա Կոլումբիա Կոլումբիական պեսո $ COP Սենտավո 100
Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան ֆրանկ Fr KMF Սենտիմե 100
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոական ֆրանկ Fr CDF Սենտիմե 100
Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն Կենտրոնական Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
Կուկի կղզիներ Կուկի կղզիներ Կուկի կղզիների դոլար $ CKD Ցենտ 100
Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկայի կոլոն CRC Սենտիմո 100
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար Արևմտյան Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Խորվաթիա Խորվաթիա Խորվաթական կունա kn HRK Լիպա 100
Կուբա Կուբա Կուբական պեսո $ CUP Սենտավո 100
Կուբական փոխարկելի պեսո $ CUC Սենտավո 100
Կյուրասաո Կյուրասաո Հոլանդական Անտիլլեան գուիլդեր ƒ ANG Ցենտ 100
Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս Եվրո EUR Ցենտ 100
Չեխիա Չեխիա Չեխական կորունա CZK Հելլեր 100
Դանիա Դանիա Դանիական կրոն kr DKK Օրե 100
Ջիբութի Ջիբութի Ջիբութիական ֆրանկ Fr DJF Սենտիմե 100
Դոմինիկա Դոմինիկա Արևելյան Կարիբիան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկիան պեսո $ DOP Սենտավո 100
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
բացակայում է բացակայում է բացակայում է Սենտավո բացակայում է
Էկվադոր Էկվադոր Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
բացակայում է բացակայում է բացակայում է Սենտավո բացակայում է
Եգիպտոս Եգիպտոս Եգիպտական ֆունտ £ or ج.م EGP Պիաստրե 100
Սալվադոր Սալվադոր Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա Կենտրոնական Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
Էրիթրեա Էրիթրեա Էրիթրեական նակֆա Nfk ERN Ցենտ 100
Էստոնիա Էստոնիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Էսվատինի Էսվատինի Սվազի Լիլանգելի L SZL Ցենտ 100
Հարավ Աֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
Եթովպիա Եթովպիա Եթովպիական բիրր Br ETB Սենտիմե 100
Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիների ֆունտ £ FKP Պեննը 100
Ֆարերյան կղզիներ Ֆարերյան կղզիներ Դանիական կրոն kr DKK Օրե 100
Ֆարերյան կրոն kr FOK Օրե 100
Ֆիջի Ֆիջի Ֆիջիական դոլար $ FJD Ցենտ 100
Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Ֆրանսիա Ֆրանսիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանկ XPF Սենտիմե 100
Գաբոն Գաբոն Կենտրոնական Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
Գամբիա Գամբիա Գամբիական դալասի D GMD Butut 100
Վրաստան Վրաստան Վրացական լարի GEL Տետրի 100
Գերմանիա Գերմանիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Գանա Գանա Գանական կեդի GHS Պեսեվա 100
Ջիբրալթար Ջիբրալթար Ջիբլաթարական փունտ £ GIP Պեննի 100
Հունաստան Հունաստան Եվրո EUR Ցենտ 100
Գրենադա Գրենադա Eastern Caribbean dollar $ XCD Ցենտ 100
Գվատեմալա Գվատեմալա Գվատեմալական քուետզալ Q GTQ Սենտավո 100
Գերնսի Գերնսի Գերնսիի փունտ £ GGP Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Penny 100
Գվինեա Գվինեա Գվինեական ֆրանկ Fr GNF Սենտիմե 100
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Գայանա Գայանա Գայանական դոլլար $ GYD Ցենտ 100
Հայիթի Հայիթի Հայիթիան գոուրդե G HTG Սենտիմե 100
Հոնդուրաս Հոնդուրաս Հոնդուրասական լեմպիրա L HNL Սենտավո 100
Հոնկոնգ Հոնկոնգ Հոնկոնգյան դոլար $ HKD Ցենտ 100
Հունգարիա Հունգարիա Հունգարական ֆորինտ Ft HUF Ֆիլլեր 100
Իսլանդիա Իսլանդիա Իսլանդական կրոն kr ISK Էյրիր 100
Հնդկաստան Հնդկաստան Հնդկական ռուփի INR Պաիսա 100
Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա Ինդոնեզիական ռուպիահ Rp IDR Սեն 100
Իրան Իրան Իրանիան ռիալ IRR Դինար 100
Իրաք Իրաք Իրաքյան դինար ع.د IQD Ֆիլս 1000
Իռլանդիա Իռլանդիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Մեն կղզի Մեն կղզի Մանքս ֆունտ £ IMP Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
Իսրայել Իսրայել Իսրայելական նոր շեկել ILS Ագորա 100
Իտալիա Իտալիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Ճամայկա Ճամայկա Ճամայկական դոլար $ JMD Ցենտ 100
Ճապոնիա Ճապոնիա Ճապոնական իեն ¥ or 円 JPY Սեն 100
Ջերսի Ջերսի Ջերսիի ֆունտ £ JEP Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
Հորդանան Հորդանան Հորդանանյան դինար د.ا JOD Պիաստրե 100
Ղազախստան Ղազախստան Ղազախական տենգե KZT Տիյան 100
Քենիա Քենիա Քենիական շիլինգ Sh KES Ցենտ 100
Կիրիբատի Կիրիբատի Կիրիբատի դոլար $ KID Ցենտ 100
Ավստրալական դոլար $ AUD Ցենտ 100
Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա Հյուսիս Կորեական վոն KPW Չոն 100
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա Հարավ Կորեական վոն KRW Ջեոն 100
Կոսովո Կոսովո Եվրո EUR Ցենտ 100
Քուվեյթ Քուվեյթ Քուվեյթի դինար د.ك KWD Ֆիլս 1000
Ղրղզստան Ղրղզստան Ղրղզական սոն с KGS Տիյիին 100
Լաոս Լաոս Լաոսյան կիպ LAK Կիպ 100
Լատվիա Լատվիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Լիբանան Լիբանան Լիբանանական ֆունտ ل.ل LBP Պիաստրե 100
Լեսոթո Լեսոթո Լեսոտոյական լոտի L LSL Սենտե 100
Հարավ Աֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
Լիբերիա Լիբերիա Լիբերիական դոլար $ LRD Ցենտ 100
Լիբիա Լիբիա Լիբիական դինար ل.د LYD Դիրհամ 1000
Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն Շվեցարական ֆրանկ Fr. CHF Ռապպեն 100
Լիտվա Լիտվա Եվրո EUR Ցենտ 100
Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ Եվրո EUR Ցենտ 100
Աոմին Աոմին Մականեսյան պատակա P MOP Ավո 100
Մադագասկար Մադագասկար Մադագասկարկան արիարի Ar MGA Իրաիմբիլանջա 5
Մալավի Մալավի Մալավիական կվաչա MK MWK Թամբալա 100
Մալայզիա Մալայզիա Մալայզիական ռինգգիտ RM MYR Սեն 100
Մալդիվներ Մալդիվներ Մալդիվական ռուֆիյաա MVR Լաարի 100
Մալի Մալի Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Մալթա Մալթա Եվրո EUR Ցենտ 100
Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Մավրիտանիա Մավրիտանիա Մավրիտանական օուգուիյա UM MRU Խոումս 5
Մավրիկիոս Մավրիկիոս Մավրիկիոսյան ռուփի MUR Ցենտ 100
Մեքսիկա Մեքսիկա Մեքսիկական պեսո $ MXN Սենտավո 100
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Մոլդովա Մոլդովա Մոլդովական լեու L MDL Բան 100
Մոնակո Մոնակո Եվրո EUR Ցենտ 100
Մոնղոլիա Մոնղոլիա Մոնղոլական տյոգրյոգ MNT Մյոնգյո 100
Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Հորդանան գետի արևմտյան ափ Հորդանան գետի արևմտյան ափ Արևելյան Կարիբիան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Մարոկկո Մարոկկո Մարոկկոյական դիրհամ د.م. MAD Սենտիմե 100
Մոզամբիկ Մոզամբիկ Մոզամբիկական մետիկալ MT MZN Սենտավո 100
Մյանմա Մյանմա Բուրմեսե կյատ Ks MMK Պյա 100
Նամիբիա Նամիբիա Նամիբիական դոլար $ NAD Ցենտ 100
Հարավ Աֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
Նաուրու Նաուրու Ավստրալական դոլար $ AUD Ցենտ 100
Նեպալ Նեպալ Նեպալական ռուփի रू NPR Պաիսա 100
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Եվրո EUR Ցենտ 100
Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա ՑՖՊ ֆրանկ XPF Սենտիմե 100
Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
Նիկարագուա Նիկարագուա Նիկարագուական կորդոբա C$ NIO Սենտավո 100
Նիգեր Նիգեր Արևմտյան Աֆրիկյան ՑՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Նիգերիա Նիգերիա Նիգերիական նաիռա NGN Կոբո 100
Նիուե Նիուե Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
Նյուեյական դոլար $ բացակայում է Ցենտ 100
Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա Մակեդոնական դենար ден MKD Դենի 100
Հյուսիսային Կիպրոս Հյուսիսային Կիպրոս Թուրքական լիրա TRY Կուրյուշ 100
Նորվեգիա Նորվեգիա Նորվեգական կրոն kr NOK Օրե 100
Օման Օման Օմանի ռիալ ر.ع. OMR Բաիսա 1000
Պակիստան Պակիստան Պակիստանական ռուփի PKR Պաիսա 100
Պալաու Պալաու Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Պաղեստին Պաղեստին Իսրայելական նոր շեկել ILS Ագորա 100
Հորդանանական դինար د.ا JOD Պիաստրե 100
Պանամա Պանամա Պանամական բալբոա B/. PAB Սենտիմո 100
Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեական կինա K PGK Տեոա 100
Պարագվայ Պարագվայ Պարագվայական գուարանի PYG Սենտիմո 100
Պերու Պերու Պերուական սոլ S/. PEN Սենտիմո 100
Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ Ֆիլիպինյան պեսո PHP Սենտիմո 100
Փիթքերն կղզիներ Փիթքերն կղզիներ Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
Փիթքերն կղզիների դոլար $ PND Ցենտ 100
Լեհաստան Լեհաստան Լեհական զլոտ PLN Գրոսզ 100
Պորտուգալիա Պորտուգալիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Կատար Կատար Կատարի ռիյալ ر.ق QAR Դիրհամ 100
Ռումինիա Ռումինիա Ռումինական լեու lei RON Բան 100
Ռուսաստան Ռուսաստան Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
Ռուանդա Ռուանդա Ռուանդական Fr RWF Սենտիմե 100
Սաբա Սաբա Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Սահարայի Արաբական Դեմոկրատական Հանրապետություն Սահարայի Արաբական Դեմոկրատական Հանրապետություն Ալժիրական դինար د.ج DZD Սանտիմ 100
Մաուրիտականական օուգուիյա UM MRU Խոումս 5
Մորոկայական դիրհամ د. م. MAD Սենտիմե 100
Սահրավիի պեսետա ₧ or Ptas բացակայում է Սենտիմե 100
Սուրբ Հեղինեի կղզի Սուրբ Հեղինեի կղզի Ֆունտ £ SHP Պեննի 100
Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
Սամոա Սամոա Սամոական տալա T WST Սենե 100
Սան Մարինո Սան Մարինո Եվրո EUR Ցենտ 100
Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի Պրինսիպական դոբրա Db STN Սենտիմո 100
Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա Սաուդի ռիյալ ر.س SAR Հալալա 100
Սենեգալ Սենեգալ Արևմտյան Աֆրիկայի ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Սերբիա Սերբիա Սերբիական դինար дин. or din. RSD Պարա 100
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան ռուպի SCR Ցենտ 100
Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնեական լեոն Le SLL Ցենտ 100
Սինգապուր Սինգապուր Սինգապուրյան դոլար $ SGD Ցենտ 100
Բրունեյի դոլար $ BND Սեն 100
Սինտ Էվստատիուս Սինտ Էվստատիուս Ամերիկայն դոլար $ USD Ցենտ 100
Սինտ Մաարտեն (Նիդերլանդներ) Սինտ Մաարտեն Հոլանդական Անտիլեան գուիլդեր ƒ ANG Ցենտ 100
Սլովակիա Սլովակիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Սլովենիա Սլովենիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Սողոմոնյան կղզիներ Սողոմոնյան կղզիներ Սողոմոնյան կղզիների դոլար $ SBD Ցենտ 100
Սոմալի Սոմալի Շիլինգ Sh SOS Ցենտ 100
Սոմալի Սոմալի Սոմալիական շիլինգ Sl SLS Ցենտ 100
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա Հարավաֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
Հարավային Օսիա Հարավային Օսիա Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
Իսպանիա Իսպանիա Եվրո EUR Ցենտ 100
Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան Հարավ Սուդանական փունտ £ SSP Պիաստեր 100
Շրի Լանկա Շրի Լանկա Շրի Լանկայի ռուփի Rs, රු or ரூ LKR Ցենտ 100
Սուդան Սուդան Սուդանական ֆունտ ج.س. SDG Պիաստրե 100
Սուրինամ Սուրինամ Սուրինամական դոլար $ SRD Ցենտ 100
Շվեդիա Շվեդիա Շվեդական կրոն kr SEK Օրե 100
Շվեյցարիա Շվեյցարիա Շվեցարական ֆրանկ Fr. CHF Սենտիմե 100
Սիրիա Սիրիա Սիրիական ֆունտ £ or ل.س SYP Պիաստրե 100
Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն Թայվանական դոլար $ TWD Ցենտ 100
Տաջիկստան Տաջիկստան Տաջիկական սամանի ЅМ TJS Դիրամ 100
Տանզանիա Տանզանիա Տանզանիական շիլինգ Sh TZS Ցենտ 100
Թաիլանդ Թաիլանդ Թաիլանդական բահտ ฿ THB Սատանգ 100
Տոգո Տոգո Տոգոյական ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
Տոնգա Տոնգա Տոնգայական պայանգա T$ TOP Սենիթի 100
Մերձդնեստր Մերձդնեստր Ռուբլի р. PRB Կոպեկ 100
Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո դոլար $ TTD Ցենտ 100
Թունիս Թունիս Թունիսյան դինար د.ت TND Միլլիմե 1000
Թուրքիա Թուրքիա Թուրքական լիրա TRY Կյուրուշ 100
Թուրքմենստան Թուրքմենստան Թուրքմենական մանաթ m TMT Տեննեսի 100
Թըրքս և Կայկոս կղզիներ Թըրքս և Կայկոս կղզիներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Տուվալու Տուվալու Թուվալուական դոլար $ TVD Ցենտ 100
Ավստրալական դոլար $ AUD Ցենտ 100
Ուգանդա Ուգանդա Ուգանդական շիլինգ Sh UGX Ցենտ 100
Ուկրաինա Ուկրաինա Ուկրանիական գրիվին UAH Կոպեկ 100
Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
ԱՄԷ ԱՄԷ ԱՄԷ դիրհամ د.إ AED Ֆիլս 100
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
Ուրուգվայ Ուրուգվայ Ուրուգվայական պեսո $ UYU Սենտսիմո 100
Ուզբեկստան Ուզբեկստան Ուզբեկական սում so'm or сўм UZS Ուզբեկական սում 100
Վանուատու Վանուատու Վատու Vt VUV բացակայում է բացակայում է
Վատիկան Վատիկան Եվրո EUR Ցենտ 100
Վենեսուելա Վենեսուելա Վենեսուելական բոլիվար Bs.S. or Bs. VES Սենտիմո 100
Վիետնամ Վիետնամ Դոնգ VND Դոնգ 10
Ուոլիս և Ֆուտունա Ուոլիս և Ֆուտունա Խաղաղօվկիանոսյան ֆրանկ XPF Սանտիմ 100
Եմեն Եմեն Ռիալ YER Ֆիլս 100
Զամբիա Զամբիա Զամբիական կվաչա ZK ZMW Նգվի 100
Զիմբաբվե Զիմբաբվե ՌՏԳՍ դոլար[3] բացակայում է բացակայում է բացակայում է բացակայում է

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ասիական երկրների արտարժույթների ցանկ

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 «Field Listing: Exchange Rates»։ The World Factbook։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-02-15-ին։ Վերցված է 2013-12-06 
  2. 2,0 2,1 «Current currency & funds code list»։ Swiss Association for Standardization  As of 2016-09-13, this citation said "accessdate=2013-12-06", but the document itself said "Published July 1, 2016".
  3. Reporter Staff (փետրվարի 20, 2019)։ «RBZ introduces "RTGS Dollars"»։ The Zimbabwe Mail։ Վերցված է մայիսի 6, 2019 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]