Պետական զինանշանների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված են աշխարհի բոլոր անկախ պետությունների պետական զինանշանները՝ դասավորված ըստ այբբենական կարգի։

Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ


Ճանաչված պետությունների զինանշանների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ

Բ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ


Գ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ե[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Զ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Է[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ

Լ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Խ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ

Հ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ղ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ճ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ

Մ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Շ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Չ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Պ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ջ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ռ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ

Ս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ու[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Օ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ Ր Ց Ու Փ Ք Օ Ֆ
Էջի վերջըՏես նաևՀղումներ


Չճանաչված պետությունների զինանշանների ցանկ որոնք դե ֆակտո համարվում են անկախ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 17 августа 1995 года вышло распоряжение Администрации президента Российской Федерации № 1495, где был утверждён список наименований бывших советских республик. В распоряжении данная республика значилась под именем «Киргизская Республика» (полная форма), «Киргизия» (краткая форма). Данное название используется в официальных документах МИД России. В самой Киргизии, где русский язык имеет официальный статус, в документах употребляется название «Кыргызстан» или «Кыргызская Республика»