Երկրների ցանկ ըստ անտառային տարածքների

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Greentree cropped.png

Այս հոդվածը ներկայացնում է երկրների անտառային տարածքների ցանկը։

Մոլորակ, մայրցամաքներ և շրջաններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բոլոր տարածքները հաշվառված են 1000 հեկտար միավորով։ Աղբյուր՝ Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպություն[1]

Շրջան 1990 2000 2010 2020
Աշխարհ 4,236,433 4,158,050 4,106,317 4,058,931
Եվրոպա 994,319 1,002,268 1,013,982 1,017,461
Հարավային Ամերիկա 973,666 922,645 870,154 844,186
Հյուսիսային Ամերիկա և Կենտրոնական Ամերիկա 755,279 752,349 754,190 752,710
Աֆրիկա 742,801 710,049 676,015 636,639
Ասիա 585,393 587,410 610,960 622,687
Օվկիանիա 184,974 183,328 181,015 185,248

Երկրներ և տարածքներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անտառային տարածք ունեցող 5 լավագույն երկրներ, 2020 (միլիոն հեկտար)[2]

Բոլոր տարածքները հաշվառված են 1000 հեկտար միավորով։ Աղբյուր՝ Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպություն[3]

Երկիր 1990 2000 2010 2020
Աֆղանստան Աֆղանստան 1,208 1,208 1,208 1,208
Ալբանիա Ալբանիա 789 769 782 789
Ալժիր Ալժիր 1,667 1,579 1,918 1,949
Ամերիկյան Սամոա Ամերիկյան Սամոա 18 18 17 17
Անդորա Անդորա 16 16 16 16
Անգոլա Անգոլա 79,263 77,709 72,158 66,607
Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 10 9 9 8
Արգենտինա Արգենտինա 35,204 33,378 30,214 28,573
Հայաստան Հայաստան 335 333 331 328
Ավստրալիա Ավստրալիա 133,882 131,814 129,546 134,005
Ավստրիա Ավստրիա 3,776 3,838 3,863 3,899
Ադրբեջան Ադրբեջան 945 987 1,032 1,132
Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 510 510 510 510
Բանգլադեշ Բանգլադեշ 1,920 1,920 1,888 1,883
Բարբադոս Բարբադոս 6 6 6 6
Բելառուս Բելառուս 7,780 8,273 8,630 8,768
Բելգիա Բելգիա 677 667 690 689
Բելիզ Բելիզ 1,600 1,459 1,391 1,277
Բենին Բենին 4,835 4,135 3,635 3,135
Բերմուդյան կղզիներ Բերմուդներ 1 1 1 1
Բութան Բութան 2,507 2,606 2,705 2,725
Բոլիվիա Բոլիվիա 57,805 55,101 53,086 50,834
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 2,210 2,112 2,103 2,188
Բոտսվանա Բոտսվանա 18,804 17,621 16,438 15,255
Բրազիլիա Բրազիլիա 588,898 551,089 511,581 496,620
Բրունեյ Բրունեյ 413 397 380 380
Բուլղարիա Բուլղարիա 3,327 3,375 3,737 3,893
Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 7,717 7,217 6,717 6,216
Բուրունդի Բուրունդի 276 194 194 280
Կամբոջա Կամբոջա 11,005 10,781 10,589 8,068
Կամերուն Կամերուն 22,500 21,597 20,900 20,340
Կանադա Կանադա 348,273 347,802 347,322 346,928
Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 15 40 43 46
Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիներ 13 13 13 13
Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 23,203 22,903 22,603 22,303
Չադ Չադ 6,730 6,353 5,530 4,313
Չիլի Չիլի 15,246 15,817 16,725 18,211
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 157,141 177,001 200,610 219,978
Կոլումբիա Կոլումբիա 64,958 62,736 60,808 59,142
Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 46 42 37 33
Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 22,315 22,195 22,075 21,946
Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 2,907 2,857 2,871 3,035
Խորվաթիա Խորվաթիա 1,850 1,885 1,920 1,939
Կուբա Կուբա 2,058 2,435 2,932 3,242
Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 161 172 173 173
Չեխիա Չեխիա 2,629 2,637 2,657 2,677
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 150,629 143,899 137,169 126,155
Դանիա Դանիա 531 572 586 628
Ջիբութի Ջիբութի 6 6 6 6
Դոմինիկա Դոմինիկա 50 48 48 48
Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 1,595 1,972 2,073 2,144
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 963 949 935 921
Էկվադոր Էկվադոր 14,632 13,731 13,028 12,498
Եգիպտոս Եգիպտոս 44 59 66 45
Սալվադոր Սալվադոր 719 674 629 584
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 2,699 2,616 2,532 2,448
Էրիթրեա Էրիթրեա 1,150 1,118 1,087 1,055
Էստոնիա Էստոնիա 2,206 2,239 2,336 2,438
Եթովպիա Եթովպիա 19,259 18,529 17,799 17,069
Ֆիջի Ֆիջի 940 1,006 1,073 1,140
Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 21,875 22,446 22,242 22,409
Ֆրանսիա Ֆրանսիա 14,436 15,288 16,419 17,253
Գաբոն Գաբոն 23,762 23,700 23,649 23,531
Գամբիա Գամբիա 415 357 300 243
Վրաստան Վրաստան 2,752 2,761 2,822 2,822
Գերմանիա Գերմանիա 11,300 11,354 11,409 11,419
Գանա Գանա 9,924 8,849 7,943 7,986
Հունաստան Հունաստան 3,299 3,600 3,902 3,902
Գրենադա Գրենադա 18 18 18 18
Գվատեմալա Գվատեմալա 4,781 4,209 3,723 3,528
Գվինեա Գվինեա 7,276 6,929 6,569 6,189
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 2,233 2,149 2,064 1,980
Գայանա Գայանա 18,602 18,564 18,520 18,415
Հայիթի Հայիթի 383 381 378 347
Հոնդուրաս Հոնդուրաս 6,988 6,778 6,575 6,359
Հունգարիա Հունգարիա 1,814 1,921 2,046 2,053
Իսլանդիա Իսլանդիա 17 30 45 51
Հնդկաստան Հնդկաստան 63,938 67,591 69,496 72,160
Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 118,545 101,280 99,659 92,133
Իրան Իրան 9,076 9,326 10,692 10,752
Իրաք Իրաք 804 818 825 825
Իռլանդիա Իռլանդիա 462 630 720 782
Իսրայել Իսրայել 132 153 154 140
Իտալիա Իտալիա 7,590 8,369 9,028 9,566
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 7,851 5,094 3,966 2,837
Ճամայկա Ճամայկա 521 521 558 597
Ճապոնիա Ճապոնիա 24,950 24,876 24,966 24,935
Հորդանան Հորդանան 98 98 98 98
Ղազախստան Ղազախստան 3,162 3,157 3,082 3,455
Քենիա Քենիա 3,859 3,961 3,616 3,611
Կիրիբատի Կիրիբատի 1 1 1 1
Քուվեյթ Քուվեյթ 3 5 6 6
Ղրղզստան Ղրղզստան 1,136 1,181 1,230 1,315
Լաոս Լաոս 17,843 17,425 16,941 16,596
Լատվիա Լատվիա 3,173 3,241 3,372 3,411
Լիբանան Լիբանան 140 138 137 143
Լեսոթո Լեսոթո 35 35 35 35
Լիբերիա Լիբերիա 8,525 8,223 7,920 7,617
Լիբիա Լիբիա 217 217 217 217
Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն 7 7 7 7
Լիտվա Լիտվա 1,945 2,020 2,170 2,201
Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 86 87 89 89
Մադագասկար Մադագասկար 13,693 13,031 12,562 12,430
Մալավի Մալավի 3,502 3,082 2,662 2,242
Մալայզիա Մալայզիա 20,619 19,691 18,948 19,114
Մալդիվներ Մալդիվներ 1 1 1 1
Մալի Մալի 13,296 13,296 13,296 13,296
Մավրիտանիա Մավրիտանիա 476 422 367 313
Մավրիկիոս Մավրիկիոս 41 42 38 39
Մեքսիկա Մեքսիկա 70,592 68,381 66,943 65,692
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 64 64 64 64
Մոլդովա Մոլդովա 325 344 375 387
Մոնակո Մոնակո 0 0 0 0
Մոնղոլիա Մոնղոլիա 14,352 14,264 14,184 14,173
Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 626 626 827 827
Մարոկկո Մարոկկո 5,485 5,507 5,675 5,742
Մոզամբիկ Մոզամբիկ 43,378 41,188 38,972 36,744
Մյանմա Մյանմա 39,218 34,868 31,441 28,544
Նամիբիա Նամիբիա 8,769 8,059 7,349 6,639
Նեպալ Նեպալ 5,672 5,781 5,962 5,962
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 345 360 373 370
Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա 831 838 839 838
Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 9,372 9,850 9,848 9,893
Նիկարագուա Նիկարագուա 6,399 5,399 4,188 3,408
Նիգեր Նիգեր 1,945 1,328 1,204 1,080
Նիգերիա Նիգերիա 26,526 24,893 23,260 21,627
Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 6,551 6,476 6,387 6,287
Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 912 958 960 1,001
Նորվեգիա Նորվեգիա 12,132 12,113 12,102 12,180
Օման Օման 3 3 3 3
Պակիստան Պակիստան 4,987 4,511 4,094 3,726
Պալաու Պալաու 38 40 41 41
Պանամա Պանամա 4,607 4,442 4,328 4,214
Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 36,400 36,278 36,179 35,856
Պարագվայ Պարագվայ 25,546 22,992 19,570 16,102
Պերու Պերու 76,449 75,298 74,050 72,330
Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 7,779 7,309 6,840 7,189
Լեհաստան Լեհաստան 8,882 9,059 9,329 9,483
Պորտուգալիա Պորտուգալիա 3,399 3,281 3,252 3,312
Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո 320 429 491 496
Կատար Կատար 0 0 0 0
Ռումինիա Ռումինիա 6,371 6,366 6,515 6,929
Ռուսաստան Ռուսաստան 808,950 809,269 815,136 815,312
Ռուանդա Ռուանդա 317 287 265 276
Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 21 21 21 21
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 28 29 29 29
Սամոա Սամոա 176 171 166 162
Սան Մարինո Սան Մարինո 1 1 1 1
Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 59 58 58 52
Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 977 977 977 977
Սենեգալ Սենեգալ 9,303 8,853 8,468 8,068
Սերբիա Սերբիա 2,313 2,460 2,713 2,723
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 34 34 34 34
Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 3,127 2,929 2,732 2,535
Սինգապուր Սինգապուր 15 17 18 16
Սլովակիա Սլովակիա 1,902 1,901 1,918 1,926
Սլովենիա Սլովենիա 1,188 1,233 1,247 1,238
Սողոմոնյան Կղզիներ Սողոմոնյան Կղզիներ 2,545 2,538 2,530 2,523
Սոմալի Սոմալի 8,283 7,515 6,748 5,980
Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 18,142 17,778 17,414 17,050
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 6,912 6,455 6,242 6,030
Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 7,157 7,157 7,157 7,157
Իսպանիա Իսպանիա 13,905 17,094 18,545 18,572
Շրի Լանկա Շրի Լանկա 2,350 2,166 2,104 2,113
Սուդան Սուդան 23,570 21,826 20,081 18,360
Սուրինամ Սուրինամ 15,378 15,341 15,300 15,196
Էսվատինի Էսվատինի 461 473 485 498
Շվեդիա Շվեդիա 28,063 28,163 28,073 27,980
Շվեյցարիա Շվեյցարիա 1,154 1,196 1,235 1,269
Սիրիա Սիրիա 372 432 492 522
Տաջիկստան Տաջիկստան 408 410 410 424
Տանզանիա Տանզանիա 57,390 53,670 49,950 45,745
Թաիլանդ Թաիլանդ 19,361 18,998 20,073 19,873
Տոգո Տոգո 1,362 1,268 1,239 1,209
Տոնգա Տոնգա 9 9 9 9
Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 242 237 232 228
Թունիս Թունիս 644 668 687 703
Թուրքիա Թուրքիա 19,783 20,148 21,083 22,220
Թուրքմենստան Թուրքմենստան 4,127 4,127 4,127 4,127
Տուվալու Տուվալու 1 1 1 1
Ուգանդա Ուգանդա 3,575 3,163 2,750 2,338
Ուկրաինա Ուկրաինա 9,274 9,510 9,548 9,690
ԱՄԷ ԱՄԷ 245 309 317 317
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 2,778 2,954 3,059 3,190
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 302,450 303,536 308,720 309,795
Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ 25 20 18 20
Ուրուգվայ Ուրուգվայ 798 1,369 1,731 2,031
Ուզբեկստան Ուզբեկստան 2,549 2,961 3,350 3,690
Վանուատու Վանուատու 442 442 442 442
Վենեսուելա Վենեսուելա 52,026 49,151 47,505 46,231
Վիետնամ Վիետնամ 9,376 11,784 13,388 14,643
Եմեն Եմեն 549 549 549 549
Զամբիա Զամբիա 47,412 47,054 46,696 44,814
Զիմբաբվե Զիմբաբվե 18,827 18,366 17,905 17,445

Ենթաբաժանումներ և տարածքներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բոլոր տարածքները հաշվառված են 1000 հեկտար միավորով։ Աղբյուր՝ Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպություն[3]

Երկիր 1990 2000 2010 2020
Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ 4 4 4 4
Կուկի կղզիներ Կուկի կղզիներ 15 16 16 16
Ֆրանսիական Գվիանա Ֆրանսիական Գվիանա 8,125 8,079 8,037 8,003
Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա 144 149 149 149
Ջիբրալթար Ջիբրալթար 0 0 0 0
Գվադելուպա Գվադելուպա 73 72 72 72
Գուամ Գուամ 24 24 24 28
Մեն կղզի Մեն կղզի 3 3 3 3
Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 9 9 9 9
Մարտինիկա Մարտինիկա 48 49 50 52
Մայոտ Մայոտ 19 16 14 14
Նիուե Նիուե 19 19 19 19
Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ 34 32 30 24
Փիթքերն կղզիներ Փիթքերն կղզիներ 4 4 4 4
Ռեյունյոն Ռեյունյոն 88 91 94 98
Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 11 11 11 11
Սենթ Մարտեն (Ֆրանսիա) 1 1 1 1
Սեն Պիեռ և Միքելոն Սեն Պիեռ և Միքելոն 2 2 1 1
Թերքս և Քայքոս կղզիներ 11 11 11 11
Ուոլիս և Ֆուտունա Ուոլիս և Ֆուտունա 6 6 6 6
Արևմտյան Սահարա 665 669 665 665

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Portal.svg  Trees

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Այս հոդվածը ներառում է տեքստ հետևյալ աղբյուրից՝«Global Forest Resources Assessment 2020 Key findings»։ FAO։ 2020  Տես՝ c:File:Global Forest Resources Assessment 2020 – Key findings.pdf.

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Global Forest Resources Assessment 2020 - Main Report»։ Food and Agriculture Organization of the United Nations։ 2020։ էջ 16։ Վերցված է 23 August 2020 
  2. Global Forest Resources Assessment 2020 – Key findings։ Rome: FAO։ 2020։ ISBN 978-92-5-132581-0։ doi:10.4060/ca8753en 
  3. 3,0 3,1 «Global Forest Resources Assessment 2020 - Main Report»։ Food and Agriculture Organization of the United Nations։ 2020։ էջեր 136–142։ Վերցված է 1 September 2020 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]