Աշխարհի երկրների ցանկը ըստ մեկ անձի կողմից սպառվող ալկոհոլի ծավալի

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
1 անձի կողմից սպառված ալկոհոլի ծավալները (2000—2001 թվականներ)

Ստորև ներկայացված է աշխարհի երկրների ցանկը ըստ մեկ անձին կողմից սպառվող ալկոհոլի ծավալների: Դասակարգումը կատարելու ժամանակ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը հաշվի է առնում 15 տարի և ավելի մարդկանց կողմից սպառված ալկոհոլի ծավալները:

ՏՀԶԿ-ի տվյալներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2010- 2014 թվականներին ալկոհոլի օգտագործումը լիտրով ըստ մեկ անձի կողմից սպառման ծավալներով (15 տարեկան և ավելի) [1]
Երկիր 2010 2011 2012 2013
{{{2}}} Լիտվա 12.9 12.7 14.4 14.3
{{{2}}} Էստոնիա 11.4 12 12.2 11.8
{{{2}}} Ֆրանսիա 11.8 11.8 11.7 11.1
Flag of the Czech Republic.svg Չեխիա 11.4 11.5 11.6 11.5
{{{2}}} Իռլանդիա 11.6 11.7 11.5 10.6
{{{2}}} Լյուքսեմբուրգ 11.4 11.4 11.3 11
{{{2}}} Գերմանիա 11.2 11.2 11.2 10.9
Flag of Russia.svg Ռուսաստան 11.1 11.2 11.2 14.2
{{{2}}} Հունգարիա 10.8 11.4 11.1 10.6
Սլովենիա Սլովենիա 10.3 10.6 11 9.5
{{{2}}} Լատվիա 9.8 10.2 10.2 10.4
Flag of Poland.svg Լեհաստան 10 10.3 10.2 10.8
Flag of Slovakia.svg Սլովակիա 10.1 10.2 10.1 9.9
{{{2}}} Ավստրալիա 10.3 10 9.9
{{{2}}} Շվեյցարիա 10 10 9.9 9.9
Բելգիա Բելգիա 10.6 9.8 9.8 11.8
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 10.5 10.3 9.7 9.4
{{{2}}} Դանիա 10.3 10.5 9.3 9.5
Flag of Finland.svg Ֆինլանդիա 9.7 9.8 9.3 9.1
Flag of New Zealand.svg Նոր Զելանդիա 9.6 9.5 9.2 9.2
Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 9.3 9.2 9.1 8.7
Flag of South Korea.svg Հարավային Կորեա 9 8.9 9.1 8.7
ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ 8.6 8.6 8.8 8.9
Flag of Canada.svg Կանադա 8.2 8 8.1 8
{{{2}}} Հարավային Աֆրիկա 7.8 8 8.1
{{{2}}} Շվեդիա 7.3 7.3 7.3 7.4
Flag of Japan.svg Ճապոնիա 7.3 7.3 7.2 7.4
{{{2}}} Նորվեգիա 6.6 6.4 6.2 6.2
{{{2}}} Մեքսիկա 5.4 5.1 5.7 5.3
{{{2}}} Թուրքիա 1.5 1.5 1.6 1.4

ԱՀԿ-ի տվյալներ (2010)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2010 թվականին մեկ անձի կողմից ալկոհոլի սպառման ծավալները (15 տարեկան և ավելի) [2]
Երկիր Ընդհանուր սպառում Հաշվարկված օգտագործում Չհաշվարկված օգտագործում Գարեջուր (%) Գինի (%) Թունդ ալկոհոլային խմիչքներ (%) Այլ (%) 2015 թվականի համար կատարված կանխատեսումներ
{{{2}}} Բելառուս 17.5 14.4 3.2 17.3 5.2 46.6 30.9 17.1
{{{2}}} Մոլդովա 16.8 6.3 10.5 30.4 5.1 64.5 0 17.4
{{{2}}} Լիտվա 15.4 12.9 2.5 46.5 7.8 34.1 11.6 16.2
Flag of Russia.svg Ռուսաստան 15.1 11.5 3.6 37.6 11.4 51 0 14.5
{{{2}}} Ռումինիա 14.4 10.4 4 50 28.9 21.1 0 12.9
{{{2}}} Ուկրաինա 13.9 8.9 5 40.5 9 48 2.6 11.8
{{{2}}} Անդորրա 13.8 12.4 1.4 34.6 45.3 20.1 0 9.1
{{{2}}} Հունգարիա 13.3 11.3 2 36.3 29.4 34.3 0 12.4
Flag of the Czech Republic.svg Չեխիա 13 11.8 1.2 53.5 20.5 26 0 14.1
Flag of Slovakia.svg Սլովակիա 13 11.4 1.7 30.1 18.3 46.2 5.5 12.5
{{{2}}} Պորտուգալիա 12.9 11 1.9 30.8 55.5 10.9 2.8 12.5
Flag of Serbia.svg Սերբիա 12.6 9.6 2.9 51.5 23.9 24.6 0 12.9
Գրենադա Գրենադա 12.5 11.9 0.7 29.3 4.3 66.2 0.2 10.4
Flag of Poland.svg Լեհաստան 12.5 10.9 1.6 55.1 9.3 35.5 0 11.5
{{{2}}} Լատվիա 12.3 10.5 1.8 46.9 10.7 37 5.4 10.6
Flag of Finland.svg Ֆինլանդիա 12.3 10 2.3 46 17.5 24 12.6 11.9
Flag of South Korea.svg Հարավային Կորեա 12.3 9.8 2.5 25 1.6 2.9 70.5 10.9
{{{2}}} Ֆրանսիա 12.2 11.8 0.4 18.8 56.4 23.1 1.7 11.6
{{{2}}} Ավստրալիա 12.2 10.4 1.8 44 36.7 12.5 6.8 12.6
{{{2}}} Խորվաթիա 12.2 10.2 2 39.5 44.8 15.4 0.2 11.7
{{{2}}} Իռլանդիա 11.9 11.4 0.5 48.1 26.1 18.7 7.7 10.9
{{{2}}} Լյուքսեմբուրգ 11.9 11.4 0.5 36.2 42.8 21 0 11.2
{{{2}}} Գերմանիա 11.8 11.3 0.5 53.6 27.8 18.6 0 10.6
Սլովենիա Սլովենիա 11.6 10.6 1 44.5 46.9 8.6 0 10.9
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 11.6 10.4 1.2 36.9 33.8 21.8 7.5 12
{{{2}}} Դանիա 11.4 10.4 1 37.7 48.2 14.1 0 10.2
Flag of Bulgaria.svg Բուլղարիա 11.4 10.3 1.1 39.3 16.5 44.1 0.1 11.3
{{{2}}} Իսպանիա 11.2 10 1.2 49.7 20.1 28.2 1.8 10.6
Բելգիա Բելգիա 11 10.5 0.5 49.2 36.3 14.4 0.1 10.8
{{{2}}} Հարավային Աֆրիկա 11 8.2 2.9 48.1 17.8 16.7 17.4 11.5
Flag of New Zealand.svg Նոր Զելանդիա 10.9 9.3 1.6 38.2 33.9 15.2 12.5 11.2
{{{2}}} Գաբոն 10.9 8.9 2 68.3 11.9 19.8 0.1 11.8
Flag of Namibia.svg Նամիբիա 10.8 6.8 4 96.7 0.3 0.9 2.1 11.8
{{{2}}} Շվեյցարիա 10.7 10.2 0.5 31.8 49.4 17.6 1.2 10.4
{{{2}}} Սենթ Լյուսիա 10.4 10.1 0.2 29.7 12.6 56.1 1.5 10.4
{{{2}}} Ավստրիա 10.3 9.7 0.6 50.4 35.5 14 0 8.5
{{{2}}} Էստոնիա 10.3 9.5 0.8 41.2 11.1 36.8 10.9 9.4
{{{2}}} Հունաստան 10.3 8.3 2 28.1 47.3 24.2 0.4 9.3
{{{2}}} Ղազախստան 10.3 6.8 3.5 31.8 3.1 65.1 0 8.2
Flag of Canada.svg Կանադա 10.2 8.2 2 51.2 22 26.8 0 10.3
{{{2}}} Նիգերիա 10.1 9.1 1 8 0.4 0.9 90.7 11.3
Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 9.9 9.4 0.5 46.8 36.4 16.9 0 9.6
{{{2}}} Ուգանդա 9.8 8.3 1.5 9.4 0.1 1.9 88.6 10.5
Flag of Rwanda.svg Ռուանդա 9.8 6.8 3 11.1 0 0.4 88.4 10
Flag of Chile.svg Չիլի 9.6 7.6 2 29.9 40.7 29.4 0 9.3
{{{2}}} Արգենտինա 9.3 8.3 1 40.7 48 5.5 5.8 7.6
{{{2}}} Բուրունդի 9.3 6.3 3 24.5 0 0.1 75.4 9.8
ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ 9.2 8.7 0.5 50 17.3 32.7 0 9
Flag of Cyprus.svg Կիպրոս 9.2 8.2 1 40.9 24.7 33.7 0.7 9.1
{{{2}}} Շվեդիա 9.2 7.2 2 37 46.6 15.1 1.4 8.7
{{{2}}} Վենեսուելա 8.9 7.7 1.3 75.6 0.8 23.4 0.2 8.3
Պարագվայ Պարագվայ 8.8 7.3 1.5 51.1 18.2 28.8 2 9.6
{{{2}}} Բրազիլիա 8.7 7.2 1.5 59.6 4 36.3 0.1 9.1
{{{2}}} Սիեռա Լեոնե 8.7 6.7 2 6.4 0.5 0.7 92.3 8.2
{{{2}}} Չեռնոգորիա 8.7 4.9 3.9 10.9 47 41.7 0.4 13.3
{{{2}}} Բելիզ 8.5 6.8 1.7 67.6 2 30.3 0.1 8.3
{{{2}}} Կամերուն 8.4 5.8 2.6 63.9 22.1 13.8 0.2 7.7
{{{2}}} Բոտսվանա 8.4 5.4 3 56 11.8 11.5 20.7 7.7
{{{2}}} Սենթ Քիթս և Նևիս 8.2 7.7 0.5 44 7.4 48 0.6 7
{{{2}}} Գայանա 8.1 7.1 1 23 0.3 76.6 0.1 8.6
Flag of Peru.svg Պերու 8.1 6.1 2 46.8 6.1 47.1 0 5.2
{{{2}}} Պանամա 8 7.2 0.8 69.2 4.6 26 0.2 7.7
{{{2}}} Նիուե 8 7 1 47 1.7 51.3 0 7.7
{{{2}}} Պալաու 7.9 6.9 1 77.7 5.9 16.4 0
{{{2}}} Նորվեգիա 7.7 6.7 1 44.2 34.7 19 2.1 7
{{{2}}} Տանզանիա 7.7 5.7 2 11 0.2 1.8 87 8.1
{{{2}}} Վրաստան 7.7 5.4 2.3 17 49.8 33.2 0.1 6.7
Flag of Uruguay.svg Ուրուգվայ 7.6 6.6 1 30.6 59.9 9.5 0 7
{{{2}}} Անգոլա 7.5 5.9 1.6 64.3 13.7 17.4 4.7 7.6
Flag of Laos.svg Լաոս 7.3 6.2 1.1 35.6 0 64.4 0 7.5
Flag of Japan.svg Ճապոնիա 7.2 7 0.2 19.2 4.1 52 24.7 7.5
{{{2}}} Մեքսիկա 7.2 5.5 1.8 75.7 1.5 22.2 0.5 6.8
{{{2}}} Էկվադոր 7.2 4.2 3 67.3 1.2 31.5 0 6.1
{{{2}}} Դոմինիկա 7.1 6.6 0.5 13.7 7.1 77.9 1.2 6.6
{{{2}}} Իսլանդիա 7.1 6.6 0.5 61.8 21.2 16.5 0.5 6.9
Flag of Thailand.svg Թաիլանդ 7.1 6.4 0.7 27 0.4 72.6 0 8.3
{{{2}}} Բոսնիա և Հերցեգովինա 7.1 4.6 2.5 73.3 9.7 17 0 7.5
{{{2}}} Սան Տոմե և Պրինսիպի 7.1 4.2 2.9 23.5 60.2 16.3 0 6.8
Flag of Malta.svg Մալթա 7 6.6 0.4 39.4 32.7 27.2 0.7 7.2
{{{2}}} Ալբանիա 7 4.9 2.1 31.8 19.8 48.4 0 6.6
{{{2}}} Բահամներ 6.9 6.3 0.5 34 14.6 50.4 1 4.2
{{{2}}} Դոմինիկյան Հանրապետություն 6.9 6.2 0.7 54.5 2.7 42.7 0.1 7.6
Flag of Mongolia.svg Մոնղոլիա 6.9 4.9 2 27.6 2.8 69.6 0 7.8
{{{2}}} Կաբո Վերդե 6.9 4 2.9 44.4 1.2 0.2 54.2 7.2
{{{2}}} Բարբադոս 6.8 6.3 0.5 39.7 10.2 49.3 0.8 6.5
{{{2}}} Բուրկինա Ֆասո 6.8 4.3 2.5 10 3 3.1 83.8 7.4
{{{2}}} Իտալիա 6.7 6.5 0.2 23 65.6 11.5 0 6.1
{{{2}}} Տրինիդադ և Տոբագո 6.7 6.4 0.3 54 2 43.8 0.3 6.6
{{{2}}} Չինաստան 6.7 5 1.7 27.8 3 69.2 0 7.6
{{{2}}} Հյուսիսային Մակեդոնիա 6.7 3.9 2.8 47.4 39.9 12.6 0 5.7
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 6.6 6.3 0.3 33.4 3 63.1 0.5 7.2
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 6.6 5.8 0.8 27.8 72.2 0 0 8.1
{{{2}}} Սուրինամ 6.6 5.6 1 40 2.3 57.2 0.5 6.5
{{{2}}} Վիետնամ 6.6 2 4.6 97.3 0.6 2.1 0 8.7
Լեսոթո Լեսոտո 6.5 2.8 3.7 51.3 0.2 18.9 29.6 6.4
Հայիթի Հայիթի 6.4 5.9 0.6 0.2 0.2 99.6 0 5.9
{{{2}}} Կուկի կղզիներ 6.4 5.9 0.5 0 22.6 77.4 0 4.8
{{{2}}} Կոլումբիա 6.2 4.2 2 66.1 1.1 32.5 0.3 6.6
{{{2}}} Կոտ դ'Իվուար 6 4 2 16.1 3 0.4 80.5 6.5
{{{2}}} Բոլիվիա 5.9 3.8 2.1 76.8 3.8 19.3 0.1 5.8
{{{2}}} Սվազիլենդ 5.7 4.7 1 33.6 0.8 0.7 65 6.4
{{{2}}} Զիմբաբվե 5.7 4.7 1 23.7 1.7 6.8 67.7 4.8
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 5.6 4.1 1.5 67 22.2 10.8 0 6.7
{{{2}}} Կամբոջա 5.5 2.2 3.3 45.7 0.8 53.5 0 6.1
Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո 5.4 4.9 0.5 66.6 6.7 26.4 0.3 -
{{{2}}} Նիդերլանդյան Անտիլներ 5.4 4.9 0.4 36.4 16.4 47 0.3 3.2
Flag of the Philippines.svg Ֆիլիպիններ 5.4 4.6 0.9 26.9 0.3 72.7 0 5.6
{{{2}}} Կոստա Ռիկա 5.4 4.4 1 59.3 4.7 35.5 0.5 5.1
{{{2}}} Հայաստան 5.3 3.8 1.5 9.7 5.3 84.9 0 5.5
{{{2}}} Կուբա 5.2 4.2 1 38.8 2.2 58.9 0 5.5
Նիկարագուա Նիկարագուա 5 3.5 1.5 38.8 0.5 60.6 0 4.6
{{{2}}} Ճամայկա 4.9 3.4 1.5 42 4.9 51.4 1.6 5.1
Գանա Գանա 4.8 1.8 3 30 9.7 2.9 57.3 5.4
{{{2}}} Լիբերիա 4.7 3.1 1.6 10.8 1 88.1 0 5.2
{{{2}}} Ուզբեկստան 4.6 2.4 2.1 18.3 6.3 75.4 0 4.8
{{{2}}} Չադ 4.4 0.4 4 66.3 3.4 3.8 26.5 4.4
{{{2}}} ՄԱԷ 4.3 2.8 1.5 10.3 2.9 86.7 0 4.3
{{{2}}} Ղրղզստան 4.3 2.4 1.9 22.6 4.2 72.9 0.3 3.9
{{{2}}} Հնդկաստան 4.3 2.2 2.2 6.8 0.1 93.1 0 4.6
{{{2}}} Թուրքմենստան 4.3 2.2 2.2 15.4 26.1 58.4 0 5
{{{2}}} Քենիա 4.3 1.8 2.5 56.1 1.8 21.6 20.4 4
{{{2}}} Եթովպիա 4.2 0.7 3.5 49.7 0.6 8.2 41.4 4.3
Հոնդուրաս Հոնդուրաս 4 3 1 40.1 1.1 58.7 0 4
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 4 2.5 1.5 19.6 14.9 22.4 43 4.3
{{{2}}} Զամբիա 4 2.5 1.5 22.7 2.9 13.6 60.7 4
{{{2}}} Կոնգոյի Հանրապետություն 3.9 1.7 2.2 78.4 9.8 10.9 0.8 3.9
Գվատեմալա Գվատեմալա 3.8 2.2 1.6 41.9 1.6 56.3 0.2 3.9
{{{2}}} Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 3.8 1.8 2 16.2 0.6 2.1 81.1 3.8
{{{2}}} Հյուսիսային Կորեա 3.7 3.2 0.5 5.1 0 94.9 0 4.4
{{{2}}} Շրի Լանկա 3.7 2.2 1.5 13 0.1 85.2 1.7 4.5
Մավրիկիոս Մավրիկիոս 3.6 2.6 1 66.2 12.3 21.3 0.2 4
Սամոա Սամոա 3.6 2.6 1 70.9 16.6 12.5 0
{{{2}}} Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 3.6 2.3 1.3 24 0.7 2 73.3 3.4
Flag of Nauru.svg Նաուրու 3.5 1 2.5 85.4 14.6 0 0 3
{{{2}}} Գամբիա 3.4 2.4 1 5.6 0.7 0.3 93.5 3.2
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 3.3 2.3 1 47 14.1 38.9 0 3.5
{{{2}}} Սալվադոր 3.2 2.2 1 41.7 1.7 56.6 0 3.5
Ֆիջի Ֆիջի 3 2 1 67.7 0.9 31.1 0.2 3.2
{{{2}}} Պապուա Նոր Գվինեա 3 1.5 1.5 51.3 0.9 47.7 0 3.1
{{{2}}} Կիրիբատի 3 1 2 36.9 2.2 60.9 0 2.9
Flag of Israel.svg Իսրայել 2.8 2.5 0.3 44 6.2 49.5 0.3 3.1
{{{2}}} Տաջիկստան 2.8 0.3 2.5 10.2 1.1 88.7 0 2.4
{{{2}}} Սուդան 2.7 1.7 1 8 0 13.5 78.5 2.7
Մալավի Մալավի 2.5 1.5 1 9.1 1.2 13.4 76.2 2.5
Flag of Lebanon.svg Լիբանան 2.4 1.9 0.5 18.2 29.1 52.4 0.3 2.2
{{{2}}} Ադրբեջան 2.3 1.3 1 28.7 7.6 63.3 0 2.1
Flag of Mozambique.svg Մոզամբիկ 2.3 1.3 1 63 7.3 25.4 4.3 2
{{{2}}} Տոգո 2.3 1.3 1 48.9 26.9 2.4 21.8 1.9
Նեպալ Նեպալ 2.2 0.2 2 47.7 0.9 51.4 0 2.1
{{{2}}} Բրունեյ 2.1 2 0.1 36.6 6.3 57 0.1 2.4
{{{2}}} Բենին 2.1 1.1 1 54.6 21.7 7.2 16.5 2.2
Սինգապուր Սինգապուր 2 1.5 0.5 70.1 13.5 14.7 1.7 2.9
{{{2}}} Թուրքիա 2 1.4 0.6 63.6 8.6 27.9 0 2.4
Մադագասկար Մադագասկար 1.8 0.8 1 56 9.5 34.5 0 1.9
Սողոմոնյան կղզիներ Սողոմոնյան Կղզիներ 1.7 1.2 0.5 81.1 2.1 16.7 0 1.6
Տոնգա Տոնգա 1.6 1.1 0.5 57.9 7.6 34.3 0.1 2.1
{{{2}}} Թունիս 1.5 1.3 0.2 68.6 27.7 3.7 0 1.2
{{{2}}} Թուվալու 1.5 1 0.5 10 15.5 74.5 0 1.3
{{{2}}} Կատար 1.5 0.9 0.6 1.2 13.9 84.6 0.3 1.3
{{{2}}} Վանուատու 1.4 0.9 0.5 40.5 22.8 36.7 0 1.2
{{{2}}} Ջիբութի 1.3 1.1 0.2 23.2 5.3 71.5 0 0.9
{{{2}}} Մալայզիա 1.3 0.3 1 76.2 2 21.8 0.1 1.7
{{{2}}} Սիրիա 1.2 1 0.3 8.5 27.9 63.5 0 1.4
{{{2}}} Մալդիվներ 1.2 0.7 0.5 29.1 29.4 41.2 0 1
{{{2}}} Մալի 1.1 0.6 0.5 13.3 1.5 2.1 83.1 1
Flag of Eritrea.svg Էրիտրեա 1.1 0.5 0.6 63.6 0 0.1 36.3 1.4
{{{2}}} Ալժիր 1 0.7 0.3 62.6 35.5 0 2 0.6
Իրան Իրան 1 0 1 24.8 52.1 1 1
Օման Օման 0.9 0.7 0.2 54.6 3.3 42.2 0 0.9
{{{2}}} Բրունեյ 0.9 0.6 0.3 89.8 2.3 7.2 0.7 0.8
{{{2}}} Մարոկկո 0.9 0.5 0.5 43.5 36.5 19.9 0 0.7
{{{2}}} Հորդանան 0.7 0.5 0.2 22.4 2.1 75.4 0.1 0.7
{{{2}}} Բութան 0.7 0.4 0.3 100 0 0 0 1.1
Flag of Guinea.svg Գվինեա 0.7 0.2 0.5 78.9 16.3 3.7 1.1 0.7
{{{2}}} Մյանմա 0.7 0.1 0.6 82.6 5.7 11.8 0 0.7
{{{2}}} Աֆղանստան 0.7 0 0.7 18.9 38.3 1 1.2
{{{2}}} Սենեգալ 0.6 0.3 0.3 55.1 41.3 3.6 0 0.5
Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա 0.6 0.1 0.5 84.5 0.1 15.3 0 0.6
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 0.6 0.1 0.5 9.3 75.9 14.8 0 1.2
{{{2}}} Իրաք 0.5 0.2 0.3 76.1 1 22.9 0 0.5
Flag of Somalia.svg Սոմալի 0.5 0 0.5 9.2 19.2 0.5 0.5
{{{2}}} Եգիպտոս 0.4 0.2 0.2 53.8 5.4 40.3 0.5 0.3
{{{2}}} Նիգեր 0.3 0.1 0.2 46 13.2 40.7 0 0.3
{{{2}}} Եմեն 0.3 0.1 0.2 100 0 0 0 0.2
{{{2}}} Կոմորներ 0.2 0.1 0.1 23.3 22.2 54.6 0 0.2
{{{2}}} Սաուդյան Արաբիա 0.2 0.1 0.1 0 1.9 97.9 0.2 0.2
{{{2}}} Բանգլադեշ 0.2 0 0.2 9 17.6 0.2 0.2
{{{2}}} Քուվեյթ 0.1 0 0.1 58.1 10.8 30.7 0.4 0.1
{{{2}}} Լիբիա 0.1 0 0.1 2.5 5 0 0
Մավրիտանիա Մավրիտանիա 0.1 0 0.1 0.1
Flag of Pakistan.svg Պակիստան 0.1 0 0 1.2 3 0.1 0.1

ԱՀԿ-ի տվյալներ (2005)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մեկ անձի կողմից սպառվող ալկոհոլի ծավալները (15 տարեկան և ավելի)[3]
Երկիր Հաշվարկված օգտագործում Չհաշվարկված օգտագործում Ընդհանուր օգտագործում Գարեջուր Գինի Թունդ ալկոհոլային ըմպելիքներ Այլ
{{{2}}} Մոլդովա 8.22 10.00 18.22 4.57 4.67 4.42 0.00
{{{2}}} Ուգանդա 10.93 1.00 11.93 6.51 0.00 0.18 10.50
Flag of the Czech Republic.svg Չեխիա 14.97 1.48 16.45 8.51 2.33 3.59 0.39
{{{2}}} Հունգարիա 12.27 4.00 16.27 4.42 4.94 3.02 0.14
Flag of Russia.svg Ռուսաստան 11.03 4.73 15.76 3.65 0.10 6.88 0.34
{{{2}}} Ուկրաինա 8.10 7.50 15.60 2.69 0.58 5.21 0.02
{{{2}}} Էստոնիա 13.77 1.80 15.57 5.53 1.09 9.19 0.43
{{{2}}} Անդորրա 14.08 1.40 15.48 3.93 5.69 3.14 0.00
{{{2}}} Ռումինիա 11.30 4.00 15.30 4.07 2.33 4.14 0.00
Flag of Slovenia.svg Սլովենիա 12.19 3.00 15.19 4.10 5.10 1.33 0.00
{{{2}}} Բելառուս 11.22 3.91 15.13 1.84 0.80 4.08 2.67
{{{2}}} Խորվաթիա 12.61 2.50 15.11 4.66 5.80 1.91 0.14
{{{2}}} Լիտվա 12.03 3.00 15.03 5.60 1.80 4.50 0.60
Flag of South Korea.svg Հարավային Կորեա 11.80 3.00 14.80 2.14 0.06 9.57 0.04
{{{2}}} Պորտուգալիա 12.45 2.10 14.55 3.75 6.65 1.27 0.51
{{{2}}} Իռլանդիա 13.39 1.00 14.41 7.04 2.75 2.51 1.09
{{{2}}} Ֆրանսիա 13.30 0.36 13.66 2.31 8.14 2.62 0.17
{{{2}}} ՄԹ 11.67 1.70 13.37 4.93 3.53 2.41 0.67
{{{2}}} Դանիա 11.37 2.00 13.37 5.06 4.43 1.78 0.00
Flag of Slovakia.svg Սլովակիա 10.33 3.00 13.33 3.90 1.70 5.40 0.00
Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 9.55 0.50 10.05 4.72 3.26 1.56 0.00
{{{2}}} Ավստրիա 12.60 0.64 13.24 6.70 4.10 1.60 0.40
{{{2}}} Լյուքսեմբուրգ 12.01 1.00 13.01 1.59 8.16 2.00 0.00
{{{2}}} Գերմանիա 11.81 1.00 12.81 6.22 3.15 2.30 0.00
Flag of Finland.svg Ֆինլանդիա 9.72 2.80 12.52 4.59 2.24 2.82 0.31
{{{2}}} Լատվիա 9.50 3.00 12.50 3.61 1.10 6.24 0.10
Flag of Bulgaria.svg Բուլղարիա 11.24 1.20 12.44 3.53 2.44 4.88 0.10
{{{2}}} Նիգերիա 9.78 2.50 12.28 0.54 0.01 0.02 9.17
{{{2}}} Սենթ Լյուսիա 11.35 0.50 11.85 3.49 0.71 8.21 0.31
{{{2}}} Իսպանիա 10.22 1.40 11.62 4.52 3.59 1.31 0.61
{{{2}}} Հայաստան 10.05 1.30 11.35 1.05 0.39 0.65 9.36
Flag of Serbia.svg Սերբիա 9.97 1.12 11.09 4.40 2.21 3.42 0.04
{{{2}}} Շվեյցարիա 10.56 0.50 11.06 3.10 5.10 1.80 0.10
{{{2}}} Ղազախստան 6.06 4.90 10.96 1.69 0.30 4.19 0.01
Բելգիա Բելգիա 9.77 1.00 10.77 5.49 3.55 0.62 0.03
{{{2}}} Հունաստան 8.95 1.80 10.75 2.20 4.51 2.38 0.13
{{{2}}} Իտալիա 8.33 2.35 10.68 1.73 6.38 0.42 0.00
{{{2}}} Ադրբեջան 7.30 3.30 10.60 7.00 0.03 0.97 0.00
{{{2}}} Սեյշելներ 9.59 1.00 10.59 7.15 3.15 1.59 0.00
{{{2}}} Գրենադա 9.85 0.50 10.35 3.16 0.42 7.15 0.04
{{{2}}} Շվեդիա 6.70 3.60 10.30 2.60 2.90 1.10 0.00
{{{2}}} Պալաու 9.10 1.00 10.10 8.68 0.52 2.10 0.00
Flag of Poland.svg Լեհաստան 9.55 3.70 13.25 4.72 3.26 1.56 0.00
{{{2}}} Ավստրալիա 9.89 0.13 10.02 4.56 3.12 1.16 1.02
{{{2}}} Արգենտինա 8.00 2.00 10.00 2.49 4.62 0.52 0.20
{{{2}}} Նիուե 8.85 1.00 9.85 4.63 0.11 2.95 0.00
Flag of Rwanda.svg Ռուանդա 6.80 3.00 9.80 0.54 0.00 0.01 6.44
Flag of Canada.svg Կանադա 7.77 2.00 9.77 4.10 1.50 2.10 0.00
{{{2}}} Սիեռա Լեոնե 6.72 3.00 9.72 0.46 0.01 0.02 6.06
{{{2}}} Բոսնիա և Հերցեգովինա 9.63 0.00 9.63 2.22 0.34 7.08 0.00
Flag of New Zealand.svg Նոր Զելանդիա 9.12 0.50 9.62 4.09 3.04 1.37 0.81
Flag of Namibia.svg Նամիբիա 5.87 3.75 9.62 4.35 0.48 1.30 0.35
{{{2}}} Գայանա 7.50 2.00 9.50 1.14 0.31 5.70 0.01
{{{2}}} Նեպալ 7.20 2.20 9.48 1.15 0.00 0.07 0.00
{{{2}}} Բուրունդի 6.47 3.00 9.47 1.16 0.01 0.00 5.07
Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 6.96 2.50 9.46 3.93 1.17 1.15 0.75
ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ 8.44 1.00 9.44 4.47 1.36 2.65 0.00
Սենթ Քիթս և ՆևիսՍենթ Քիթս և Նևիս 8.93 0.50 9.43 3.98 0.18 6.00 0.10
{{{2}}} Էկվադոր 4.01 5.37 9.38 2.30 0.07 1.69 0.00
{{{2}}} Գաբոն 7.32 2.00 9.32 5.38 0.80 1.69 0.00
Flag of Cyprus.svg Կիպրոս 8.26 1.00 9.26 3.25 2.97 2.95 0.12
{{{2}}} Բրազիլիա 6.16 3.00 9.16 3.36 0.33 2.49 0.03
{{{2}}} Բահամներ 8.16 0.60 8.76 3.99 1.55 5.27 0.23
{{{2}}} Սան Տոմե և Պրինսիպի 5.82 2.92 8.74 1.12 3.40 0.83 0.00
Flag of Chile.svg Չիլի 6.55 2.00 8.55 2.03 2.59 2.16 0.04
{{{2}}} Հյուսիսային Մակեդոնիա 5.61 2.90 8.51 2.11 1.62 2.08 0.00
{{{2}}} Մեքսիկա 5.02 3.40 8.42 3.96 0.02 1.09 0.03
{{{2}}} Վենեսուելա 6.83 1.40 8.23 5.19 0.07 1.65 0.00
Flag of Uruguay.svg Ուրուգվայ 6.14 2.00 8.14 1.33 3.95 1.21 0.06
Flag of Japan.svg Ճապոնիա 7.83 0.20 8.03 1.72 0.29 3.37 2.61
{{{2}}} Բոտսվանա 4.96 3.00 7.96 2.56 0.04 0.00 1.88
{{{2}}} Պարագվայ 6.38 1.50 7.88 3.48 0.97 1.77 0.19
{{{2}}} Դոմինիկա 7.34 0.50 7.84 0.50 0.80 6.69 0.07
{{{2}}} Նորվեգիա 6.21 1.60 7.81 2.98 2.00 1.28 0.11
{{{2}}} Կամերուն 4.97 2.60 7.57 2.05 0.05 0.00 2.60
{{{2}}} Անտիգուա և Բարբուդա 6.76 0.46 7.22 2.67 1.70 5.04 0.09
Flag of Thailand.svg Թաիլանդ 6.37 0.71 7.08 1.75 0.02 4.69 0.00
{{{2}}} Բուրկինա Ֆասո 4.48 2.50 6.98 0.41 0.09 0.42 3.77
{{{2}}} Բարբադոս 6.41 0.50 6.91 2.90 0.73 3.78 0.17
Flag of Peru.svg Պերու 2.90 4.00 6.90 2.16 0.32 0.61 0.00
{{{2}}} Պանամա 5.85 1.00 6.85 3.71 0.22 1.91 0.01
{{{2}}} Տանզանիա 4.75 2.00 6.75 0.57 0.02 0.15 4.51
Flag of Laos.svg Լաոս 5.73 1.00 6.73 1.42 0.03 4.35 0.00
{{{2}}} Ալբանիա 4.58 2.10 6.68 1.61 0.94 2.30 0.02
{{{2}}} Հայիթի 5.99 0.62 6.61 0.01 0.01 5.20 0.00
{{{2}}} Կոտ դ'Իվուար 4.48 2.00 6.48 0.61 0.33 0.05 3.55
{{{2}}} Դոմինիկյան Հանրապետություն 5.76 0.65 6.41 2.69 0.14 2.92 0.01
{{{2}}} Վրաստան 3.90 2.50 6.40 0.76 0.83 2.56 0.02
{{{2}}} Ֆիլիպիններ 4.38 2.00 6.38 1.29 0.02 2.91 0.00
{{{2}}} Իսլանդիա 5.91 0.40 6.31 3.67 1.95 1.33 0.10
{{{2}}} Տրինիդադ և Տոբագո 5.78 0.50 6.28 3.10 0.11 2.78 0.04
{{{2}}} Կոլումբիա 4.17 2.00 6.17 2.71 0.08 1.44 0.02
{{{2}}} Սուրինամ 5.19 0.90 6.09 2.00 0.13 3.26 0.05
{{{2}}} Հասարակածային Գվինեա 5.31 0.77 6.08 0.45 4.18 0.00 0.00
{{{2}}} Բելիզ 5.07 1.00 6.07 3.89 0.13 1.78 0.01
{{{2}}} Չինաստան 4.21 1.70 5.91 1.50 0.15 2.51 0.23
{{{2}}} Պուերտո Ռիկո 5.47 0.28 5.75 3.68 0.34 1.35 0.05
{{{2}}} Սվազիլենդ 5.70 0.00 5.70 1.64 0.21 0.15 3.05
{{{2}}} Կոստա Ռիկա 4.15 1.40 5.55 2.29 0.18 1.71 0.02
{{{2}}} Լեսոթո 1.90 3.65 5.55 1.24 0.00 0.01 0.69
{{{2}}} Կուբա 4.41 1.10 5.51 1.48 0.05 2.94 0.01
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 4.50 1.00 5.50 1.43 1.31 0.60 0.00
{{{2}}} Սենտ Վինսենտ և Գրենադիներ 4.94 0.50 5.44 2.55 0.12 3.16 0.05
{{{2}}} Անգոլա 3.80 1.60 5.40 1.81 1.37 1.12 0.41
Flag of Nicaragua.svg Նիկարագուա 3.77 1.60 5.37 1.13 0.03 2.55 0.00
{{{2}}} Բոլիվիա 2.62 2.50 5.12 2.17 0.06 0.61 0.00
{{{2}}} Ղրղզստան 3.19 1.90 5.09 0.45 0.10 2.26 0.01
{{{2}}} Զիմբաբվե 4.08 1.00 5.08 0.96 0.19 0.06 2.61
{{{2}}} Լիբերիա 3.47 1.59 5.06 0.30 0.01 3.16 0.01
{{{2}}} Ճամայկա 3.50 1.50 5.00 1.49 0.11 1.80 0.10
{{{2}}} Կաբո Վերդե 2.06 2.90 4.96 0.36 1.99 0.14 0.00
Flag of Nauru.svg Նաուրու 2.33 2.50 4.83 2.24 0.08 0.00 0.00
Սամոա Սամոա 3.80 1.00 4.80 3.31 0.08 0.24 0.00
{{{2}}} Կամբոջա 1.77 3.00 4.77 0.74 0.02 1.21 0.00
{{{2}}} Թուրքմենստան 2.33 2.30 4.63 0.21 0.90 1.22 0.00
{{{2}}} Հոնդուրաս 3.08 1.40 4.48 1.29 0.04 1.87 0.00
{{{2}}} Չադ 0.38 4.00 4.38 0.23 0.01 0.02 0.15
Flag of Malta.svg Մալթա 3.85 0.42 4.27 1.79 1.45 1.86 0.15
{{{2}}} Կոնգոյի Հանրապետություն 2.04 2.23 4.20 1.76 0.00 0.11 0.12
{{{2}}} Քենիա 1.64 2.50 4.14 0.84 0.02 0.51 0.55
{{{2}}} Գվատեմալա 2.43 1.60 4.03 1.12 3.92 1.20 0.05
{{{2}}} Եթովպիա 0.52 3.50 4.02 0.19 0.01 0.13 0.25
{{{2}}} Զամբիա 2.35 1.50 3.85 0.42 0.01 0.27 1.62
{{{2}}} Տոնգա 3.28 0.50 3.78 0.89 2.29 0.64 0.18
{{{2}}} Վիետնամ 1.07 2.70 3.77 1.13 0.01 0.02 0.00
{{{2}}} Մավրիկիոս 2.72 1.00 3.72 1.92 0.32 0.39 0.00
{{{2}}} Կիրիբատի 1.71 2.00 3.71 1.56 0.02 0.02 0.00
{{{2}}} Կուկի կղզիներ 3.20 0.50 3.70 0.54 1.39 3.45 0.00
{{{2}}} Գվինեա-Բիսաու 2.58 1.10 3.68 0.24 0.66 0.53 1.75
Flag of Bahrain.svg Բահրեյն 3.56 0.10 3.66 1.91 0.52 1.24 0.00
{{{2}}} Սալվադոր 2.61 1.00 3.61 0.88 0.04 1.57 0.00
{{{2}}} Ուզբեկստան 1.64 1.90 3.54 0.28 0.19 1.30 0.00
{{{2}}} Պապուա Նոր Գվինեա 1.49 2.00 3.49 0.57 0.02 0.90 0.00
{{{2}}} Գամբիա 2.40 0.99 3.39 0.19 0.06 0.04 2.07
{{{2}}} Տաջիկստան 0.39 3.00 3.39 0.08 0.02 0.29 0.00
{{{2}}} Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1.65 1.70 3.35 0.21 0.02 0.03 1.37
{{{2}}} Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 1.97 1.26 3.30 0.32 0.01 0.02 1.67
{{{2}}} Մալավի 1.24 2.00 3.24 0.39 0.11 0.67 0.21
Գանա Գանա 1.47 1.50 2.97 0.40 0.07 0.03 0.97
Flag of Israel.svg Իսրայել 2.39 0.50 2.89 0.97 0.18 1.30 0.04
{{{2}}} Ջիբութի 1.37 1.50 2.87 0.78 0.07 0.46 0.00
Flag of Mozambique.svg Մոզամբիկ 1.56 1.00 2.56 0.00 0.00 0.27 1.08
{{{2}}} Թուվալու 1.94 0.50 2.44 0.71 0.02 0.58 0.00
{{{2}}} Ֆիջի 1.43 1.00 2.43 1.46 0.02 0.58 0.00
{{{2}}} Իրաք 0.20 2.21 2.41 0.07 0.00 0.13 0.00
{{{2}}} Սուդան 1.56 0.82 2.38 0.52 0.09 0.79 0.05
Flag of Lebanon.svg Լիբանան 1.73 0.50 2.23 0.36 0.56 0.78 0.01
{{{2}}} Բենին 1.15 1.00 2.15 0.49 0.14 0.15 0.30
{{{2}}} Բրունեյ 1.76 0.25 2.01 1.67 0.02 0.05 0.00
{{{2}}} Տոգո 0.99 1.00 1.99 0.43 0.32 0.06 0.22
{{{2}}} Թուրքիա 1.37 0.50 1.87 0.24 0.08 1.35 0.00
Flag of Mongolia.svg Մոնղոլիա 1.24 0.50 1.74 0.14 0.00 0.22 0.74
{{{2}}} Սողոմոնյան Կղզիներ 1.16 0.50 1.66 0.66 0.03 0.40 0.00
{{{2}}} Սինգապուր 0.55 1.00 1.55 1.45 0.25 0.40 0.00
Flag of Eritrea.svg Էրիտրեա 0.94 0.60 1.54 0.56 0.00 0.25 0.00
{{{2}}} Մարոկկո 0.46 1.00 1.46 0.23 0.17 0.06 0.00
{{{2}}} Սիրիա 1.13 0.30 1.43 0.04 0.32 0.69 0.00
{{{2}}} Մադագասկար 0.78 0.55 1.33 0.34 0.11 0.32 0.00
{{{2}}} Թունիս 1.09 0.20 1.29 0.67 0.34 0.04 0.00
{{{2}}} Կատար 0.85 0.40 1.25 0.04 0.11 0.73 0.01
{{{2}}} Մալի 0.54 0.50 1.04 0.07 0.00 0.01 0.46
{{{2}}} Իրան 0.02 1.00 1.02 0.02 0.00 0.00 0.00
{{{2}}} Ալժիր 0.66 0.30 0.96 0.09 0.07 0.00 0.50
{{{2}}} Օման 0.64 0.30 0.94 0.27 0.00 0.39 0.00
{{{2}}} Վանուատու 0.43 0.50 0.93 0.46 0.19 0.19 0.00
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 0.36 0.50 0.86 0.30 0.01 0.00 0.00
{{{2}}} Մալայզիա 0.50 0.32 0.82 0.38 0.02 0.08 0.00
Շրի Լանկա Շրի Լանկա 0.35 0.44 0.79 0.02 0.00 0.33 0.00
{{{2}}} Կոմորներ 0.26 0.50 0.76 0.17 0.02 0.03 0.00
{{{2}}} Հնդկաստան 0.55 .20 0.75 0.06 0.02 0.05 0.00
{{{2}}} Հորդանան 0.41 0.30 0.71 0.04 0.01 0.34 0.01
{{{2}}} Սենեգալ 0.30 0.30 0.60 0.15 0.12 0.01 0.00
Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա 0.06 0.50 0.59 0.06 0.00 0.00 0.00
{{{2}}} Մյանմա 0.11 0.46 0.57 0.10 0.00 0.01 0.01
{{{2}}} Բութան 0.22 0.33 0.55 0.21 0.00 0.00 0.00
{{{2}}} ՄԱԷ 0.34 0.20 0.54 0.30 0.01 0.00 0.02
{{{2}}} Աֆղանստան 0.00 0.02 0.02 0.00 0.00 0.01 0.00
{{{2}}} Եգիպտոս 0.27 0.10 0.37 0.10 0.02 0.06 0.00
{{{2}}} Գվինեա 0.26 0.10 0.36 0.14 0.02 0.06 0.00
{{{2}}} Նիգեր 0.09 0.25 0.34 0.05 0.01 0.03 0.00
{{{2}}} Սաուդյան Արաբիա 0.05 0.20 0.25 0.00 0.00 0.05 0.00
{{{2}}} Բանգլադեշ 0.00 0.20 0.20 0.00 0.00 0.00 0.00
{{{2}}} Քուվեյթ 0.00 0.17 0.17 0.00 0.00 0.00 0.00
{{{2}}} Լիբիա 0.01 0.10 0.11 0.00 0.00 0.00 0.00
{{{2}}} Մավրիտանիա 0.01 0.10 0.11 0.00 0.00 0.01 0.00
Flag of Somalia.svg Սոմալի 0.00 0.10 0.10 0.00 0.00 0.00 0.00
Flag of Pakistan.svg Պակիստան 0.01 0.05 0.06 0.00 0.00 0.00 0.01
{{{2}}} Եմեն 0.00 0.02 0.02 0.00 0.00 0.00 0.00

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]