ԱՄՀ-ի դասակարգված երկրների ցանկն ըստ ՀՆԱ-ի

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այստեղ ներկայացված է երկրների այբբենական ցուցակն՝ ըստ ԱՄՀ[1], որը հրապարակվել է ՀՆԱ-ի կողմից։ Այս ցանկում ներառված են ՀՆԱ-ը (անվանական), մեկ շնչի հաշվով ՀՆԱ-ը (անվանական), ՀՆԱ-ը (ԳՀ), մեկ շնչի հաշվով ՀՆԱ-ը (ԳՀ), Բնակչությունը և ԳՀ-ը։

2016[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2016 թվականի ՀՆԱ-ը, որը հրապարակվել է ԱՄՀ-ի կողմից 2017 թվականի հոկտեմբերին[2]։

Հ/Հ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
Երկիր ՀՆԱ (նորմալ)
(M$)
ՀՆԱ (նորմալ)
($)
ՀՆԱ (ԳՀ)
(M$)
ՀՆԱ (ԳՀ)
($)
Բնակչություն
(հազար)
ԳՀ2
Աֆղանստան Աֆղանստան 19,454 582 66,654 1,996 33,400 29
Ալբանիա Ալբանիա 11,866 4,126 33,997 11,821 2,876 35
Ալժիր Ալժիր 159,046 3,902 609,610 14,955 40,762 26
Անգոլա Անգոլա 95,335 3,485 185,966 6,797 27,360 51
Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 1,460 16,176 2,288 25,346 90 64
Արգենտինա Արգենտինա 544,735 12,494 874,315 20,053 43,600 62
Հայաստան Հայաստան 10,565 3,533 25,830 8,637 2,991 41
Ավստրալիա Ավստրալիա 1,261,650 51,737 1,187,880 48,712 24,386 106
Ավստրիա Ավստրիա 386,587 44,233 417,113 47,726 8,740 93
Ադրբեջան Ադրբեջան 37,556 3,956 165,670 17,453 9,492 23
Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 8,717 23,671 9,017 24,485 368 97
Բահրեյն Բահրեյն 31,858 24,146 66,919 50,719 1,319 48
Բանգլադեշ Բանգլադեշ 228,388 1,414 629,743 3,899 161,513 36
Բարբադոս Բարբադոս 4,552 16,237 4,793 17,096 280 95
Բելառուս Բելառուս 47,388 4,989 171,658 18,073 9,498 28
Բելգիա Բելգիա 466,559 41,248 509,033 45,003 11,311 92
Բելիզ Բելիզ 1,740 4,630 3,097 8,238 376 56
Բենին Բենին 8,577 771 23,578 2,119 11,128 36
Բութան Բութան 2,121 2,681 6,508 8,225 791 33
Բոլիվիա Բոլիվիա 34,053 3,125 78,765 7,229 10,896 43
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 16,568 4,298 42,043 10,908 3,854 39
Բոտսվանա Բոտսվանա 15,568 7,227 37,207 17,274 2,154 42
Բրազիլիա Բրազիլիա 1,798,620 8,727 3,140,510 15,238 206,101 57
Բրունեյ Բրունեյ 11,399 26,935 32,764 77,422 423 35
Բուլղարիա Բուլղարիա 52,390 7,377 144,561 20,355 7,102 36
Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 12,123 658 32,967 1,790 18,420 37
Բուրունդի Բուրունդի 3,138 325 7,849 814 9,648 40
Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 1,640 3,086 3,529 6,643 531 46
Կամբոջա Կամբոջա 20,157 1,278 59,015 3,741 15,776 34
Կամերուն Կամերուն 29,330 1,238 77,096 3,255 23,685 38
Կանադա Կանադա 1,529,760 42,225 1,682,500 46,441 36,229 91
Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1,780 364 3,185 652 4,888 56
Չադ Չադ 10,096 852 28,962 2,443 11,855 35
Չիլի Չիլի 247,025 13,576 438,323 24,089 18,196 56
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 11,232,110 8,123 21,286,180 15,395 1,382,710 53
Կոլումբիա Կոլումբիա 282,357 5,792 688,637 14,126 48,748 41
Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 613 745 1,259 1,529 823 49
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 39,324 467 65,020 773 84,130 60
Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 7,867 1,855 29,740 7,012 4,241 26
Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 58,109 11,836 80,678 16,434 4,909 72
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 35,674 1,466 87,912 3,614 24,327 41
Խորվաթիա Խորվաթիա 50,731 12,165 95,653 22,937 4,170 53
Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 19,810 23,352 29,658 34,961 848 67
Չեխիա Չեխիա 195,328 18,508 353,862 33,529 10,554 55
Դանիա Դանիա 306,734 53,745 275,261 48,230 5,707 111
Ջիբութի Ջիբութի 1,889 1,903 3,344 3,369 993 56
Դոմինիկա Դոմինիկա 581 8,220 805 11,381 71 72
Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 71,673 7,114 161,914 16,071 10,075 44
Էկվադոր Էկվադոր 97,802 5,917 184,876 11,185 16,529 53
Եգիպտոս Եգիպտոս 332,349 3,685 1,132,070 12,551 90,200 29
Սալվադոր Սալվադոր 26,798 4,227 54,671 8,623 6,340 49
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 10,179 12,399 31,183 37,985 821 33
Էրիթրեա Էրիթրեա 5,352 823 9,167 1,410 6,502 58
Էստոնիա Էստոնիա 23,331 17,786 38,939 29,685 1,312 60
Եթովպիա Եթովպիա 72,523 795 177,412 1,945 91,196 41
Ֆիջի Ֆիջի 4,679 5,357 8,188 9,375 873 57
Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 238,601 43,482 231,897 42,261 5,487 103
Ֆրանսիա Ֆրանսիա 2,466,470 38,178 2,735,140 42,336 64,605 90
Գաբոն Գաբոն 14,021 7,453 35,777 19,018 1,881 39
Գամբիա Գամբիա 965 469 3,418 1,662 2,057 28
Վրաստան Վրաստան 14,330 3,872 37,172 10,043 3,701 39
Գերմանիա Գերմանիա 3,479,230 42,177 3,996,600 48,449 82,492 87
Գանա Գանա 42,778 1,551 120,859 4,383 27,573 35
Հունաստան Հունաստան 194,639 18,049 289,322 26,829 10,784 67
Գրենադա Գրենադա 1,056 9,857 1,524 14,223 107 69
Գվատեմալա Գվատեմալա 67,495 4,070 131,742 7,945 16,582 51
Գվինեա Գվինեա 8,476 670 24,375 1,926 12,654 35
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 1,152 692 2,875 1,728 1,664 40
Գայանա Գայանա 3,437 4,475 6,045 7,871 768 57
Հայիթի Հայիթի 8,232 759 19,349 1,784 10,848 43
Հոնդուրաս Հոնդուրաս 21,367 2,609 43,166 5,271 8,190 49
Հոնկոնգ Հոնկոնգ 320,912 43,561 430,057 58,377 7,367 75
Հունգարիա Հունգարիա 124,380 12,652 270,093 27,475 9,830 46
Իսլանդիա Իսլանդիա 20,047 59,629 16,515 49,123 336 121
Հնդկաստան Հնդկաստան 2,263,790 1,742 8,700,620 6,694 1,299,800 26
Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 932,448 3,604 3,031,300 11,717 258,705 31
Իրան Իրան 404,447 5,027 1,549,350 19,256 80,460 26
Իրաք Իրաք 171,716 4,533 652,333 17,219 37,884 26
Իռլանդիա Իռլանդիա 304,430 64,782 325,546 69,276 4,699 94
Իսրայել Իսրայել 317,748 37,192 300,899 35,220 8,543 106
Իտալիա Իտալիա 1,850,740 30,507 2,233,910 36,823 60,666 83
Ճամայկա Ճամայկա 13,959 4,934 25,332 8,954 2,829 55
Ճապոնիա Ճապոնիա 4,936,540 38,883 5,233,340 41,220 126,960 94
Հորդանան Հորդանան 38,709 5,549 85,554 12,265 6,976 45
Ղազախստան Ղազախստան 133,668 7,456 451,163 25,167 17,927 30
Քենիա Քենիա 70,527 1,552 152,902 3,364 45,451 46
Կիրիբատի Կիրիբատի 174 1,547 215 1,910 112 81
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1,411,040 27,535 1,933,530 37,731 51,246 73
Կոսովո Կոսովո 6,624 3,602 18,405 10,008 1,839 36
Քուվեյթ Քուվեյթ 110,873 26,245 303,653 71,878 4,225 37
Ղրղզստան Ղրղզստան 6,551 1,073 21,498 3,520 6,107 30
Լաոս Լաոս 15,768 2,394 45,246 6,871 6,585 35
Լատվիա Լատվիա 27,689 14,063 50,607 25,702 1,969 55
Լիբանան Լիբանան 50,458 11,295 85,105 19,050 4,467 59
Լեսոթո Լեսոթո 2,264 1,179 6,996 3,643 1,920 32
Լիբերիա Լիբերիա 2,101 478 3,743 851 4,399 56
Լիբիա Լիբիա 20,463 3,205 40,018 6,268 6,385 51
Լիտվա Լիտվա 42,756 14,893 86,049 29,972 2,871 50
Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 59,979 104,095 60,928 105,741 576 98
Մակաո Մակաո 44,859 69,559 63,752 98,856 645 70
Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 10,914 5,264 30,258 14,593 2,073 36
Մադագասկար Մադագասկար 10,001 401 37,497 1,505 24,916 27
Մալավի Մալավի 5,489 295 21,133 1,134 18,632 26
Մալայզիա Մալայզիա 296,536 9,374 863,345 27,292 31,634 34
Մալդիվներ Մալդիվներ 4,238 11,984 6,483 18,332 354 65
Մալի Մալի 14,040 768 38,247 2,091 18,289 37
Մալթա Մալթա 11,003 25,329 17,323 39,878 434 64
Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 194 3,592 182 3,367 54 107
Մավրիտանիա Մավրիտանիա 4,729 1,247 16,449 4,336 3,794 29
Մավրիկիոս Մավրիկիոս 12,150 9,613 25,961 20,542 1,264 47
Մեքսիկա Մեքսիկա 1,046,930 8,562 2,315,240 18,935 122,273 45
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 323 3,157 334 3,267 102 97
Մոլդովա Մոլդովա 6,773 1,907 18,963 5,340 3,551 36
Մոնղոլիա Մոնղոլիա 11,031 3,660 36,986 12,272 3,014 30
Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 4,175 6,707 10,368 16,655 623 40
Մարոկկո Մարոկկո 103,607 3,004 281,420 8,160 34,487 37
Մոզամբիկ Մոզամբիկ 11,272 392 35,080 1,220 28,751 32
Մյանմա Մյանմա 64,366 1,232 303,279 5,804 52,254 21
Նամիբիա Նամիբիա 10,945 4,709 26,347 11,335 2,324 42
Նաուրու Նաուրու 102 7,824 151 11,540 13 68
Նեպալ Նեպալ 21,142 733 71,817 2,489 28,853 29
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 777,548 45,658 872,762 51,249 17,030 89
Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 181,713 38,278 176,427 37,165 4,747 103
Նիկարագուա Նիկարագուա 13,230 2,151 34,070 5,540 6,150 39
Նիգեր Նիգեր 7,492 412 20,394 1,121 18,194 37
Նիգերիա Նիգերիա 405,442 2,208 1,090,100 5,936 183,636 37
Նորվեգիա Նորվեգիա 370,557 70,553 364,536 69,407 5,252 102
Օման Օման 66,293 16,535 184,695 46,067 4,009 36
Պակիստան Պակիստան 278,913 1,441 986,260 5,095 193,560 28
Պալաու Պալաու 310 17,175 292 16,190 18 106
Պանամա Պանամա 55,188 13,670 92,809 22,989 4,037 59
Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 20,481 2,589 29,404 3,717 7,911 70
Պարագվայ Պարագվայ 27,441 4,003 64,388 9,394 6,855 43
Պերու Պերու 195,299 6,204 406,523 12,913 31,481 48
Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 304,906 2,927 806,329 7,739 104,184 38
Լեհաստան Լեհաստան 469,323 12,361 1,051,330 27,690 37,967 45
Պորտուգալիա Պորտուգալիա 204,649 19,821 298,557 28,916 10,325 69
Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո 105,035 30,790 128,746 37,741 3,411 82
Կատար Կատար 155,786 59,514 327,623 125,160 2,618 48
Ռումինիա Ռումինիա 187,593 9,493 441,626 22,349 19,760 42
Ռուսաստան Ռուսաստան 1,283,160 8,946 3,862,250 26,926 143,440 33
Ռուանդա Ռուանդա 8,406 729 22,787 1,976 11,530 37
Սամոա Սամոա 786 4,024 1,087 5,565 195 72
Սան Մարինո Սան Մարինո 1,591 46,433 2,023 59,043 34 79
Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 351 1,689 638 3,074 208 55
Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 646,438 20,365 1,756,330 55,331 31,743 37
Սենեգալ Սենեգալ 14,716 943 39,637 2,541 15,600 37
Սերբիա Սերբիա 37,745 5,348 101,725 14,412 7,058 37
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 1,429 15,234 2,561 27,308 94 56
Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 3,716 577 10,895 1,692 6,439 34
Սինգապուր Սինգապուր 296,966 52,961 492,502 87,832 5,607 60
Սլովակիա Սլովակիա 89,525 16,499 170,008 31,331 5,426 53
Սլովենիա Սլովենիա 44,727 21,668 66,499 32,216 2,064 67
Սողոմոնյան կղզիներ Սողոմոնյան կղզիներ 1,233 2,053 1,257 2,093 601 98
Սոմալի Սոմալի 6,336 442 16,765 1,170 14,318 38
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա 294,900 5,302 739,226 13,291 55,620 40
Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 3,056 244 20,707 1,657 12,499 15
Իսպանիա Իսպանիա 1,232,600 26,565 1,686,450 36,347 46,399 73
Շրի Լանկա Շրի Լանկա 80,517 3,789 261,071 12,285 21,252 31
Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 900 15,991 1,463 26,001 56 62
Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1,675 9,601 2,306 13,219 174 73
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 770 6,992 1,232 11,190 110 63
Սուդան Սուդան 91,240 2,304 176,974 4,469 39,599 52
Սուրինամ Սուրինամ 3,625 6,430 7,885 13,985 564 46
Էսվատինի Էսվատինի 3,786 3,343 11,113 9,814 1,132 34
Շվեդիա Շվեդիա 511,000 51,125 497,352 49,759 9,995 103
Շվեյցարիա Շվեյցարիա 669,038 80,346 502,738 60,374 8,327 133
Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն 529,575 22,497 1,132,720 48,119 23,540 47
Տաջիկստան Տաջիկստան 6,922 800 26,023 3,007 8,655 27
Տանզանիա Տանզանիա 47,652 980 150,283 3,090 48,633 32
Թաիլանդ Թաիլանդ 407,109 5,902 1,164,710 16,885 68,981 35
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 2,703 2,230 6,597 5,442 1,212 41
Տոգո Տոգո 4,434 590 11,638 1,550 7,509 38
Տոնգա Տոնգա 413 3,957 560 5,359 104 74
Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 21,125 15,459 43,423 31,775 1,367 49
Թունիս Թունիս 42,074 3,749 130,542 11,631 11,224 32
Թուրքիա Թուրքիա 863,390 10,817 1,994,280 24,986 79,815 43
Թուրքմենստան Թուրքմենստան 36,180 6,622 95,501 17,481 5,463 38
Տուվալու Տուվալու 37 3,375 40 3,636 11 93
Ուգանդա Ուգանդա 25,307 692 83,388 2,281 36,561 30
Ուկրաինա Ուկրաինա 93,263 2,199 352,885 8,320 42,415 26
ԱՄԷ ԱՄԷ 348,743 35,384 671,117 68,092 9,856 52
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 2,629,190 40,050 2,784,830 42,421 65,648 94
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 18,624,450 57,608 18,624,450 57,608 323,298 100
Ուրուգվայ Ուրուգվայ 52,420 15,062 74,458 21,395 3,480 70
Ուզբեկստան Ուզբեկստան 66,845 2,133 205,635 6,561 31,343 33
Վանուատու Վանուատու 807 2,938 740 2,694 275 109
Վենեսուելա Վենեսուելա 236,443 7,620 434,899 14,016 31,029 54
Վիետնամ Վիետնամ 201,309 2,172 595,368 6,423 92,691 34
Եմեն Եմեն 27,318 938 69,167 2,374 29,132 39
Զամբիա Զամբիա 21,012 1,257 65,133 3,896 16,717 32
Զիմբաբվե Զիմբաբվե 16,124 1,112 32,381 2,233 14,501 50

2015[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2015 թվականի ՀՆԱ-ը, որը հրապարակվել է ԱՄՀ-ի կողմից 2016 թվականի հոկտեմբերին[3]։

Հ/Հ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
Երկիր ՀՆԱ (նորմալ)
(M$)
ՀՆԱ (նորմալ)
($)
ՀՆԱ (ԳՀ)
(M$)
ՀՆԱ (ԳՀ)
($)
Բնակչություն
(հազար)
ԳՀ2
Աֆղանստան Աֆղանստան 19,687 615 62,009 1,937 32,007 32
Ալբանիա Ալբանիա 11,401 3,946 32,660 11,304 2,889 35
Ալժիր Ալժիր 166,838 4,175 580,739 14,532 39,963 29
Անգոլա Անգոլա 102,962 3,876 184,830 6,958 26,563 56
Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 1,259 14,100 2,101 23,523 89 60
Արգենտինա Արգենտինա 630,448 14,617 884,155 20,499 43,132 71
Հայաստան Հայաստան 10,529 3,521 25,395 8,492 2,990 41
Ավստրալիա Ավստրալիա 1,225,286 51,181 1,140,619 47,644 23,940 107
Ավստրիա Ավստրիա 374,261 43,414 405,060 46,986 8,621 92
Ադրբեջան Ադրբեջան 54,048 5,739 169,789 18,030 9,417 32
Բահրեյն Բահրեյն 31,119 24,058 64,160 49,601 1,294 49
Բանգլադեշ Բանգլադեշ 206,531 1,292 580,065 3,629 159,857 36
Բարբադոս Բարբադոս 4,385 15,677 4,663 16,670 280 94
Բելառուս Բելառուս 54,609 5,749 168,268 17,715 9,499 32
Բելգիա Բելգիա 454,288 40,529 494,853 44,148 11,209 92
Բելիզ Բելիզ 1,753 4,785 3,048 8,321 366 58
Բենին Բենին 8,475 780 22,941 2,113 10,859 37
Բութան Բութան 2,017 2,591 5,987 7,690 779 34
Բոլիվիա Բոլիվիա 33,238 3,099 74,576 6,954 10,725 45
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 15,995 4,140 40,755 10,550 3,863 39
Բոտսվանա Բոտսվանա 14,414 6,771 34,944 16,415 2,129 41
Բրազիլիա Բրազիլիա 1,772,589 8,670 3,198,946 15,646 204,459 55
Բրունեյ Բրունեյ 12,930 30,993 33,171 79,508 417 39
Բուլղարիա Բուլղարիա 48,953 6,843 137,133 19,169 7,154 36
Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 11,011 615 30,948 1,727 17,915 36
Բուրունդի Բուրունդի 2,867 304 7,830 831 9,422 37
Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 1,604 3,056 3,413 6,502 525 47
Կամբոջա Կամբոջա 17,789 1,144 54,373 3,498 15,543 33
Կամերուն Կամերուն 28,539 1,235 72,742 3,148 23,108 39
Կանադա Կանադա 1,550,537 43,280 1,633,700 45,602 35,825 95
Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1,593 332 3,009 628 4,794 53
Չադ Չադ 10,901 942 30,530 2,640 11,566 36
Չիլի Չիլի 240,233 13,342 423,285 23,507 18,006 57
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 11,181,556 8,141 19,695,742 14,340 1,373,490 57
Կոլումբիա Կոլումբիա 292,091 6,060 666,958 13,836 48,203 44
Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 589 736 1,217 1,522 799 48
Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 52,898 10,905 75,040 15,469 4,851 70
Խորվաթիա Խորվաթիա 48,850 11,573 91,281 21,625 4,221 54
Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 19,330 22,822 28,106 33,183 847 69
Չեխիա Չեխիա 185,156 17,570 338,027 32,076 10,538 55
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 31,421 1,325 79,638 3,359 23,711 39
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 38,386 470 62,688 767 81,680 61
Դանիա Դանիա 295,091 52,139 258,782 45,723 5,660 114
Ջիբութի Ջիբութի 1,727 1,788 3,100 3,210 966 56
Դոմինիկա Դոմինիկա 517 7,312 790 11,163 71 65
Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 67,197 6,733 149,931 15,023 9,980 45
Էկվադոր Էկվադոր 100,872 6,196 184,229 11,317 16,279 55
Եգիպտոս Եգիպտոս 330,159 3,710 1,050,449 11,803 89,000 31
Սալվադոր Սալվադոր 25,850 4,219 52,809 8,620 6,127 49
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 13,819 17,287 34,790 43,522 799 40
Էրիթրեա Էրիթրեա 4,666 695 8,730 1,300 6,716 53
Էստոնիա Էստոնիա 22,704 17,288 37,625 28,650 1,313 60
Եթովպիա Եթովպիա 61,629 687 161,963 1,804 89,760 38
Ֆիջի Ֆիջի 4,389 4,926 8,064 9,052 891 54
Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 232,077 42,414 224,938 41,109 5,472 103
Ֆրանսիա Ֆրանսիա 2,420,163 37,653 2,665,863 41,476 64,275 91
Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 10,089 4,871 29,096 14,048 2,071 35
Գաբոն Գաբոն 14,269 7,692 34,646 18,677 1,855 41
Վրաստան Վրաստան 13,968 3,754 35,682 9,591 3,720 39
Գերմանիա Գերմանիա 3,365,293 40,952 3,860,114 46,974 82,176 87
Գանա Գանա 37,687 1,402 115,370 4,291 26,886 33
Հունաստան Հունաստան 195,320 17,989 286,557 26,391 10,858 68
Գրենադա Գրենադա 984 9,222 1,448 13,572 107 68
Գվատեմալա Գվատեմալա 63,794 3,922 126,207 7,759 16,266 51
Գվինեա Գվինեա 6,852 555 15,287 1,238 12,345 45
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 1,056 594 2,685 1,511 1,777 39
Գայանա Գայանա 3,164 4,125 5,781 7,537 767 55
Հայիթի Հայիթի 8,713 813 18,824 1,757 10,711 46
Հոնդուրաս Հոնդուրաս 20,450 2,530 41,144 5,091 8,082 50
Հունգարիա Հունգարիա 120,636 12,240 258,969 26,275 9,856 47
Իսլանդիա Իսլանդիա 16,718 50,277 15,185 45,666 333 110
Հնդկաստան Հնդկաստան 2,073,002 1,604 7,998,275 6,187 1,292,707 26
Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 858,953 3,362 2,848,026 11,149 255,462 30
Իրաք Իրաք 165,135 4,696 533,957 15,186 35,161 31
Իռլանդիա Իռլանդիա 283,716 61,206 305,037 65,806 4,635 93
Իրան Իրան 390,039 4,908 1,378,633 17,346 79,476 28
Իսրայել Իսրայել 299,413 35,743 285,260 34,054 8,377 105
Իտալիա Իտալիա 1,815,759 29,867 2,175,323 35,781 60,796 83
Ճամայկա Ճամայկա 14,218 5,053 24,682 8,771 2,814 58
Ճապոնիա Ճապոնիա 4,124,211 32,479 4,843,269 38,142 126,981 85
Հորդանան Հորդանան 37,570 4,947 82,799 10,902 7,595 45
Ղազախստան Ղազախստան 184,361 10,426 458,187 25,912 17,683 40
Քենիա Քենիա 63,399 1,434 142,240 3,218 44,200 45
Կիրիբատի Կիրիբատի 160 1,410 202 1,778 114 79
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1,377,873 27,222 1,853,211 36,612 50,617 74
Քուվեյթ Քուվեյթ 114,079 27,756 289,927 70,542 4,110 39
Ղրղզստան Ղրղզստան 6,650 1,113 20,288 3,395 5,976 33
Լաոս Լաոս 12,561 1,787 37,618 5,351 7,029 33
Լատվիա Լատվիա 26,957 13,573 48,962 24,652 1,986 55
Լիբանան Լիբանան 50,807 11,157 83,226 18,277 4,554 61
Լեսոթո Լեսոթո 2,043 1,057 5,802 3,003 1,932 35
Լիբերիա Լիբերիա 2,034 474 3,757 875 4,296 54
Լիբիա Լիբիա 39,677 6,277 92,796 14,679 6,322 43
Լիտվա Լիտվա 41,193 14,180 82,541 28,413 2,905 50
Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 57,825 102,717 56,017 99,506 563 103
Մադագասկար Մադագասկար 9,744 402 35,535 1,466 24,235 27
Մալավի Մալավի 6,408 354 20,401 1,126 18,111 31
Մալայզիա Մալայզիա 296,284 9,501 817,425 26,211 31,186 36
Մալդիվներ Մալդիվներ 3,120 8,969 5,181 14,895 348 60
Մալի Մալի 13,107 804 35,695 2,191 16,295 37
Մալթա Մալթա 9,752 22,713 15,474 36,042 429 63
Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 185 3,380 174 3,193 55 106
Մավրիտանիա Մավրիտանիա 4,861 1,312 15,978 4,311 3,706 30
Մավրիկիոս Մավրիկիոս 11,511 9,142 24,645 19,573 1,259 47
Մեքսիկա Մեքսիկա 1,143,796 9,452 2,230,137 18,430 121,006 51
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 318 3,073 306 2,961 103 104
Մոլդովա Մոլդովա 6,475 1,822 17,940 5,047 3,554 36
Մոնղոլիա Մոնղոլիա 11,718 3,946 36,163 12,178 2,969 32
Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 3,989 6,409 9,969 16,016 622 40
Մարոկկո Մարոկկո 100,593 3,003 274,060 8,180 33,503 37
Մոզամբիկ Մոզամբիկ 14,807 529 33,354 1,192 27,978 44
Մյանմա Մյանմա 62,877 1,213 284,108 5,480 51,846 22
Նամիբիա Նամիբիա 11,497 5,041 25,600 11,224 2,281 45
Նեպալ Նեպալ 21,314 748 70,203 2,463 28,502 30
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 750,696 44,323 840,474 49,624 16,937 89
Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 172,257 37,066 167,934 36,136 4,647 103
Նիկարագուա Նիկարագուա 12,693 2,024 31,628 5,044 6,270 40
Նիգեր Նիգեր 7,175 407 19,009 1,077 17,647 38
Նիգերիա Նիգերիա 493,831 2,763 1,093,920 6,121 178,721 45
Նորվեգիա Նորվեգիա 388,315 74,598 357,049 68,591 5,205 109
Օման Օման 64,121 16,699 167,824 43,707 3,840 38
Պակիստան Պակիստան 271,050 1,428 931,558 4,906 189,870 29
Պալաու Պալաու 287 16,070 272 15,213 18 106
Պանամա Պանամա 52,132 13,013 87,373 21,809 4,006 60
Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 21,185 2,745 26,973 3,495 7,718 79
Պարագվայ Պարագվայ 27,714 4,102 61,140 9,050 6,756 45
Պերու Պերու 192,113 6,168 389,921 12,518 31,148 49
Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 292,451 2,863 743,898 7,282 102,152 39
Լեհաստան Լեհաստան 474,775 12,492 1,007,113 26,499 38,006 47
Պորտուգալիա Պորտուգալիա 199,032 19,117 290,317 27,885 10,411 69
Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո 102,906 29,620 131,640 37,891 3,474 78
Կատար Կատար 166,908 68,940 321,686 132,870 2,421 52
Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 8,843 2,024 29,366 6,722 4,368 30
Ռումինիա Ռումինիա 177,956 8,956 414,744 20,872 19,871 43
Ռուսաստան Ռուսաստան 1,326,016 9,243 3,724,870 25,965 143,457 36
Ռուանդա Ռուանդա 8,111 718 20,457 1,810 11,301 40
Սամոա Սամոա 839 4,341 1,002 5,183 193 84
Սան Մարինո Սան Մարինո 1,558 49,615 1,977 62,938 31 79
Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 646,002 20,583 1,688,633 53,802 31,386 38
Սենեգալ Սենեգալ 13,665 913 36,762 2,456 14,966 37
Սերբիա Սերբիա 36,513 5,120 97,700 13,699 7,132 37
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 1,359 14,776 2,454 26,677 92 55
Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4,399 696 10,066 1,593 6,319 44
Սինգապուր Սինգապուր 292,734 52,888 472,590 85,382 5,535 62
Սլովակիա Սլովակիա 86,629 15,979 161,325 29,758 5,421 54
Սլովենիա Սլովենիա 42,798 20,747 63,780 30,918 2,063 67
Սողոմոնյան կղզիներ Սողոմոնյան կղզիներ 1,146 1,950 1,148 1,955 588 100
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա 314,732 5,727 725,908 13,209 54,957 43
Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 9,340 785 23,726 1,995 11,893 39
Իսպանիա Իսպանիա 1,199,715 25,843 1,618,358 34,861 46,423 74
Շրի Լանկա Շրի Լանկա 81,247 3,849 223,532 10,590 21,107 36
Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 915 16,459 1,361 24,476 56 67
Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1,431 8,277 2,025 11,710 173 71
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 738 6,706 1,203 10,937 110 61
Սուդան Սուդան 81,444 2,119 168,868 4,394 38,435 48
Սուրինամ Սուրինամ 5,150 9,231 9,069 16,253 558 57
Էսվատինի Էսվատինի 4,025 3,597 10,867 9,712 1,119 37
Շվեդիա Շվեդիա 493,042 50,050 474,806 48,199 9,851 104
Շվեյցարիա Շվեյցարիա 664,005 80,603 483,136 58,647 8,238 137
Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 318 1,569 659 3,250 203 48
Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն 523,006 22,263 1,100,198 46,833 23,492 48
Տաջիկստան Տաջիկստան 7,816 922 24,033 2,835 8,477 33
Տանզանիա Տանզանիա 45,634 957 138,732 2,910 47,679 33
Թաիլանդ Թաիլանդ 395,297 5,742 1,110,364 16,130 68,838 36
Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 8,854 24,310 8,925 24,505 364 99
Գամբիա Գամբիա 893 451 3,267 1,650 1,980 27
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 2,874 2,462 5,503 4,715 1,167 52
Տոգո Տոգո 4,169 570 10,881 1,489 7,310 38
Տոնգա Տոնգա 429 4,110 535 5,136 104 80
Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 24,631 18,143 44,221 32,573 1,358 56
Թունիս Թունիս 43,581 3,923 127,226 11,451 11,110 34
Թուրքիա Թուրքիա 717,932 9,186 1,595,886 20,420 78,152 45
Թուրքմենստան Թուրքմենստան 35,855 6,655 88,780 16,478 5,388 40
Տուվալու Տուվալու 33 3,015 37 3,400 11 89
Ուգանդա Ուգանդա 24,312 609 79,876 2,002 39,890 30
Ուկրաինա Ուկրաինա 90,524 2,125 340,172 7,987 42,591 27
ԱՄԷ ԱՄԷ 370,296 38,650 643,990 67,217 9,581 58
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 2,858,482 43,902 2,701,975 41,499 65,110 106
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 18,036,650 56,084 18,036,650 56,084 321,601 100
Ուրուգվայ Ուրուգվայ 53,107 15,547 72,899 21,341 3,416 73
Ուզբեկստան Ուզբեկստան 65,503 2,115 188,329 6,081 30,971 35
Վանուատու Վանուատու 738 2,747 686 2,555 269 108
Վենեսուելա Վենեսուելա 260,089 8,494 513,937 16,784 30,620 51
Վիետնամ Վիետնամ 191,454 2,088 553,421 6,037 91,678 35
Եմեն Եմեն 37,734 1,334 75,688 2,676 28,284 50
Զամբիա Զամբիա 21,913 1,352 62,451 3,852 16,212 35
Զիմբաբվե Զիմբաբվե 14,170 1,002 28,039 1,984 14,135 51

2014[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2014 թվականի ՀՆԱ-ը, որը հրապարակվել է ԱՄՀ-ի կողմից 2015 թվականի հոկտեմբերին[4]։

No.
(alphabetical)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
Երկիր ՀՆԱ (նորմալ)
(M$)
ՀՆԱ (նորմալ)
($)
ՀՆԱ (ԳՀ)
(M$)
ՀՆԱ (ԳՀ)
($)
Բնակչություն
(հազար)
ԳՀ1 PPP2
Աֆղանստան Աֆղանստան 20,444 654 60,808 1,944 31,279 34
Ալբանիա Ալբանիա 13,276 4,787 31,594 11,391 2,774 42
Ալժիր Ալժիր 213,518 5,406 548,577 13,888 39,500 39
Անգոլա Անգոլա 129,326 5,304 177,264 7,270 24,383 73
Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 1,248 14,126 2,032 22,998 88 61
Արգենտինա Արգենտինա 543,061 12,735 951,001 22,302 42,643 57
Հայաստան Հայաստան 11,644 3,901 24,371 8,164 2,985 48
Ավստրալիա Ավստրալիա 1,442,722 61,066 1,099,771 46,550 23,626 131
Ավստրիա Ավստրիա 437,582 51,433 396,806 46,640 8,508 110
Ադրբեջան Ադրբեջան 74,145 7,936 165,926 17,761 9,342 45
Բահրեյն Բահրեյն 33,862 26,701 62,166 49,020 1,268 54
Բանգլադեշ Բանգլադեշ 183,824 1,162 536,482 3,391 158,217 34
Բարբադոս Բարբադոս 4,354 15,603 4,567 16,365 279 95
Բելառուս Բելառուս 76,139 8,042 172,755 18,246 9,468 44
Բելգիա Բելգիա 534,230 47,682 483,331 43,139 11,204 111
Բելիզ Բելիզ 1,699 4,760 2,975 8,333 357 57
Բենին Բենին 8,685 820 19,862 1,875 10,592 44
Բութան Բութան 1,983 2,588 5,871 7,662 766 34
Բոլիվիա Բոլիվիա 33,237 2,943 70,279 6,224 11,292 47
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 18,165 4,693 38,292 9,892 3,871 47
Բոտսվանա Բոտսվանա 15,217 7,233 35,870 17,050 2,104 42
Բրազիլիա Բրազիլիա 2,346,583 11,573 3,275,799 16,155 202,769 72
Բրունեյ Բրունեյ 17,104 41,460 32,958 79,890 413 52
Բուլղարիա Բուլղարիա 55,824 7,751 129,104 17,926 7,202 43
Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 12,503 717 29,417 1,688 17,429 43
Բուրունդի Բուրունդի 3,094 336 8,409 914 9,201 37
Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 1,858 3,584 3,330 6,424 518 56
Կամբոջա Կամբոջա 16,551 1,081 50,161 3,276 15,313 33
Կամերուն Կամերուն 31,777 1,410 67,783 3,007 22,544 47
Կանադա Կանադա 1,785,387 50,304 1,595,975 44,967 35,492 112
Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1,726 367 2,865 609 4,701 60
Չադ Չադ 13,945 1,236 29,641 2,627 11,284 47
Չիլի Չիլի 258,017 14,480 410,853 23,057 17,819 63
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 10,356,508 7,572 18,088,054 13,224 1,367,820 57
Կոլումբիա Կոլումբիա 377,867 7,928 642,469 13,480 47,662 59
Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 697 899 1,190 1,533 776 59
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 35,918 453 57,775 729 79,301 62
Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 13,552 3,171 28,358 6,635 4,274 48
Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 49,553 10,378 71,234 14,919 4,775 70
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 33,741 1,460 71,672 3,101 23,110 47
Խորվաթիա Խորվաթիա 57,073 13,473 88,733 20,947 4,236 64
Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 23,263 26,109 27,516 30,882 891 85
Չեխիա Չեխիա 205,270 19,526 315,864 30,047 10,512 65
Դանիա Դանիա 342,362 60,947 250,676 44,625 5,617 137
Ջիբութի Ջիբութի 1,589 1,692 2,876 3,062 939 55
Դոմինիկա Դոմինիկա 524 7,410 790 11,163 71 66
Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 64,058 6,481 138,511 14,014 9,883 46
Էկվադոր Էկվադոր 100,543 6,273 181,153 11,303 16,027 56
Եգիպտոս Եգիպտոս 286,435 3,304 946,591 10,918 86,700 30
Սալվադոր Սալվադոր 25,164 3,962 51,193 8,060 6,352 49
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 15,530 19,960 28,621 36,785 778 54
Էրիթրեա Էրիթրեա 3,858 590 7,842 1,200 6,537 49
Էստոնիա Էստոնիա 26,506 20,090 36,784 27,880 1,319 72
Եթովպիա Եթովպիա 54,809 620 145,100 1,642 88,347 38
Ֆիջի Ֆիջի 4,289 4,844 7,404 8,362 885 58
Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 272,649 50,016 221,653 40,661 5,451 123
Ֆրանսիա Ֆրանսիա 2,833,687 44,332 2,591,170 40,538 63,920 109
Գաբոն Գաբոն 18,209 11,484 32,912 20,757 1,586 55
Վրաստան Վրաստան 16,536 4,434 34,345 9,209 3,730 48
Գերմանիա Գերմանիա 3,874,437 47,774 3,748,094 46,216 81,100 103
Գանա Գանա 38,616 1,473 108,458 4,137 26,216 36
Հունաստան Հունաստան 237,970 21,648 285,297 25,954 10,993 83
Գրենադա Գրենադա 912 8,578 1,326 12,477 106 69
Գվատեմալա Գվատեմալա 58,728 3,701 119,811 7,550 15,870 49
Գվինեա Գվինեա 6,707 557 15,128 1,257 12,039 44
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 1,111 639 2,532 1,457 1,738 44
Գայանա Գայանա 3,059 3,826 5,534 6,921 800 55
Հայիթի Հայիթի 8,711 833 18,376 1,757 10,461 47
Հոնդուրաս Հոնդուրաս 19,511 2,361 39,224 4,746 8,264 50
Հունգարիա Հունգարիա 136,989 13,870 247,113 25,019 9,877 55
Իսլանդիա Իսլանդիա 17,036 52,315 14,338 44,029 326 119
Հնդկաստան Հնդկաստան 2,051,228 1,608 7,411,093 5,808 1,275,921 28
Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 888,648 3,524 2,685,893 10,651 252,165 33
Իրան Իրան 416,490 5,353 1,357,028 17,443 77,800 31
Իրաք Իրաք 223,508 6,520 526,090 15,348 34,278 42
Իռլանդիա Իռլանդիա 250,814 54,411 236,398 51,284 4,610 106
Իսրայել Իսրայել 305,673 37,222 272,112 33,136 8,212 112
Իտալիա Իտալիա 2,147,744 35,335 2,135,359 35,131 60,783 101
Ճամայկա Ճամայկա 13,709 4,898 24,099 8,610 2,799 57
Ճապոնիա Ճապոնիա 4,602,367 36,222 4,767,157 37,519 127,061 97
Հորդանան Հորդանան 35,878 5,375 79,907 11,971 6,675 45
Ղազախստան Ղազախստան 216,036 12,400 420,007 24,108 17,422 51
Քենիա Քենիա 60,937 1,420 133,015 3,099 42,927 46
Կիրիբատի Կիրիբատի 181 1,619 189 1,690 112 96
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1,410,383 27,970 1,783,950 35,379 50,424 79
Քուվեյթ Քուվեյթ 172,608 43,168 282,638 70,686 3,999 61
Ղրղզստան Ղրղզստան 7,402 1,256 19,229 3,262 5,895 38
Լաոս Լաոս 11,681 1,693 34,532 5,006 6,898 34
Լատվիա Լատվիա 31,972 15,730 48,362 23,793 2,033 66
Լիբանան Լիբանան 50,028 11,092 81,419 18,052 4,510 61
Լեսոթո Լեսոթո 2,220 1,162 5,575 2,918 1,911 40
Լիբերիա Լիբերիա 2,013 481 3,711 886 4,187 54
Լիբիա Լիբիա 41,148 6,671 97,938 15,877 6,168 42
Լիտվա Լիտվա 48,288 16,467 79,933 27,259 2,932 60
Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 65,683 119,488 53,672 97,639 550 122
Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 11,342 5,481 27,723 13,398 2,069 41
Մադագասկար Մադագասկար 10,674 453 34,052 1,445 23,572 31
Մալավի Մալավի 6,055 344 19,580 1,112 17,604 31
Մալայզիա Մալայզիա 338,108 11,049 769,448 25,145 30,600 44
Մալդիվներ Մալդիվներ 2,885 8,433 4,554 13,312 342 63
Մալի Մալի 12,094 766 27,500 1,742 15,791 44
Մալթա Մալթա 10,514 24,716 14,122 33,198 425 74
Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 193 3,539 182 3,346 54 106
Մավրիտանիա Մավրիտանիա 5,081 1,403 15,622 4,314 3,621 33
Մավրիկիոս Մավրիկիոս 12,588 9,999 23,528 18,689 1,259 54
Մեքսիկա Մեքսիկա 1,291,062 10,784 2,148,884 17,950 119,715 60
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 308 2,975 308 2,977 104 100
Մոլդովա Մոլդովա 7,962 2,238 17,780 4,998 3,558 45
Մոնղոլիա Մոնղոլիա 12,037 4,115 34,869 11,919 2,925 35
Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 4,551 7,292 9,428 15,105 624 48
Մարոկկո Մարոկկո 110,009 3,316 259,240 7,813 33,179 42
Մոզամբիկ Մոզամբիկ 16,684 630 31,213 1,178 26,491 53
Մյանմա Մյանմա 63,135 1,228 244,365 4,752 51,419 26
Նամիբիա Նամիբիա 13,632 6,188 23,476 10,656 2,203 58
Նեպալ Նեպալ 19,761 703 67,137 2,388 28,109 29
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 880,716 52,225 808,796 47,960 16,864 109
Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 197,502 43,363 160,801 35,305 4,555 123
Նիկարագուա Նիկարագուա 11,806 1,905 29,686 4,790 6,198 40
Նիգեր Նիգեր 8,024 469 18,003 1,052 17,116 45
Նիգերիա Նիգերիա 573,999 3,300 1,052,937 6,054 173,938 55
Նորվեգիա Նորվեգիա 499,817 96,930 346,337 67,166 5,156 144
Օման Օման 77,779 20,927 162,967 43,847 3,717 48
Պակիստան Պակիստան 246,849 1,326 884,231 4,749 186,190 28
Պալաու Պալաու 249 14,066 250 14,122 18 100
Պանամա Պանամա 43,777 11,146 76,770 19,546 3,928 57
Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 16,809 2,232 18,595 2,470 7,530 90
Պարագվայ Պարագվայ 30,220 4,379 58,493 8,476 6,901 52
Պերու Պերու 202,642 6,449 372,694 11,860 31,424 54
Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 284,618 2,862 693,420 6,974 99,434 41
Լեհաստան Լեհաստան 547,894 14,411 959,845 25,247 38,018 57
Պորտուգալիա Պորտուգալիա 229,948 22,123 281,357 27,069 10,394 82
Կատար Կատար 210,109 93,990 306,616 137,162 2,235 69
Ռումինիա Ռումինիա 199,093 9,981 393,830 19,744 19,947 51
Ռուսաստան Ռուսաստան 1,860,598 12,718 3,576,841 24,449 146,300 52
Ռուանդա Ռուանդա 7,897 712 18,901 1,703 11,096 42
Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 852 14,287 1,281 21,474 60 67
Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1,404 8,266 1,978 11,644 170 71
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 729 6,637 1,174 10,684 110 62
Սամոա Սամոա 827 4,308 997 5,199 192 83
Սան Մարինո Սան Մարինո 1,786 56,820 1,914 60,887 31 93
Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 338 1,707 626 3,165 198 54
Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 746,248 24,252 1,609,628 52,311 30,770 46
Սենեգալ Սենեգալ 15,683 1,079 34,201 2,352 14,540 46
Սերբիա Սերբիա 43,866 6,123 95,842 13,378 7,164 46
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 1,423 15,141 2,424 25,796 94 59
Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4,815 773 12,799 2,054 6,232 38
Սինգապուր Սինգապուր 307,872 56,287 454,346 83,066 5,470 68
Սլովակիա Սլովակիա 99,869 18,435 153,195 28,279 5,417 65
Սլովենիա Սլովենիա 49,570 24,050 61,557 29,867 2,061 81
Սողոմոնյան կղզիներ Սողոմոնյան կղզիներ 1,155 2,010 1,094 1,902 575 106
Հարավային Աֆրիկա Հարավային Աֆրիկա 350,082 6,483 707,097 13,094 54,002 50
Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 14,304 1,256 23,496 2,064 11,384 61
Իսպանիա Իսպանիա 1,406,538 30,272 1,572,112 33,835 46,464 89
Շրի Լանկա Շրի Լանկա 74,924 3,574 218,242 10,410 20,964 34
Սուդան Սուդան 74,766 2,005 160,189 4,296 37,289 47
Սուրինամ Սուրինամ 5,210 9,427 8,987 16,261 553 58
Էսվատինի Էսվատինի 4,416 3,994 10,562 9,553 1,106 42
Շվեդիա Շվեդիա 570,591 58,538 450,517 46,219 9,747 127
Շվեյցարիա Շվեյցարիա 703,852 86,468 473,331 58,149 8,140 149
Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն 529,597 22,600 1,078,792 46,036 23,434 49
Տաջիկստան Տաջիկստան 9,242 1,113 22,402 2,698 8,302 41
Տանզանիա Տանզանիա 48,089 1,029 128,158 2,742 46,744 38
Թաիլանդ Թաիլանդ 404,824 5,896 1,069,569 15,579 68,657 38
Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 8,511 23,629 9,031 25,075 360 94
Գամբիա Գամբիա 824 427 3,093 1,605 1,927 27
Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 4,970 4,037 6,745 5,479 1,231 74
Տոգո Տոգո 4,594 657 10,162 1,452 6,998 45
Տոնգա Տոնգա 438 4,280 502 4,901 102 87
Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 28,874 21,375 43,457 32,170 1,351 66
Թունիս Թունիս 48,633 4,422 124,729 11,341 10,998 39
Թուրքիա Թուրքիա 798,332 10,381 1,514,859 19,698 76,903 53
Թուրքմենստան Թուրքմենստան 47,932 8,271 82,395 14,217 5,796 58
Տուվալու Տուվալու 38 3,479 35 3,286 11 109
Ուգանդա Ուգանդա 27,616 713 75,077 1,939 38,728 37
Ուկրաինա Ուկրաինա 130,660 3,051 371,812 8,681 42,831 35
ԱՄԷ ԱՄԷ 399,451 42,944 617,138 66,347 9,302 65
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 2,950,039 45,729 2,569,218 39,826 64,511 115
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 17,348,075 54,370 17,348,075 54,370 319,075 100
Ուրուգվայ Ուրուգվայ 57,471 16,882 71,675 21,055 3,404 80
Ուզբեկստան Ուզբեկստան 62,613 2,046 172,298 5,630 30,604 36
Վանուատու Վանուատու 822 3,132 683 2,603 263 120
Վենեսուելա Վենեսուելա 206,252 6,772 540,898 17,759 30,457 38
Վիետնամ Վիետնամ 185,897 2,051 512,582 5,656 90,630 36
Եմեն Եմեն 43,229 1,574 104,008 3,788 27,460 42
Զամբիա Զամբիա 26,611 1,772 61,392 4,087 15,021 43
Զիմբաբվե Զիմբաբվե 13,833 1,043 27,256 2,055 13,261 51

^1 Բնակչությունը հաշվարկվում է ՀՆԱ-ը (նորմալ) բաժանելով մեկ շնչի հաշվով ՀՆԱ-ը (անվանական)։

^2 ԳՀ-ն հաշվարկվում է ՀՆԱ-ի (անվանական) բաժանումը ՀՆԱ (ԳՀ)-ին՝ արտահայտված որպես տոկոս։

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]