Երկրների ցանկ ըստ ցեմենտի արտադրության

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Աղյուսակ Ⅰ  Հիդրավլիկ ցեմենտ – Աշխարհի առաջատար արտադրողներ (միլիոն մետրական տոննա)[1]
Երկիր 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000
Բրազիլիա 72 70 69 64 59 52 52 46 40 37 38 40 38 40 39
ՉԺՀ 2,500 2,420 2,210 2,100 1,880 1,630 1,390 1,350 1,200 1,040 934 813 705 627 583
Եգիպտոս 50 50 46 44 48 47 40 38 29 29 28 29 23 25 24
Ֆրանսիա 21 22 21 21 21 20 20 20 20
Գերմանիա 31 31 32 34 30 30 34 33 33 31 32 30 30 28 38
Հնդկաստան 280 280 270 240 210 205 177 170 155 145 125 110 100 100 95
Ինդոնեզիա 60 56 32 30 22 40 37 36 34 37 36 35 33 31 28
Իրան 75 72 70 61 50 50 44 36 33 33 30 30 30 27 20
Իտալիա 22 22 33 33 36 36 43 48 43 46 38 38 40 40 36
Ճապոնիա 58 57 51 51 52 55 63 68 70 70 67 71 72 77 81
Հարավային Կորեա 48 47 48 48 47 50 54 57 55 51 54 59 56 52 51
Մեքսիկա 35 35 35 35 35 35 48 41 41 36 35 32 31 30 32
Պակիստան 32 31 32 32 30 32 39 26
Ռուսաստան 69 66 62 56 50 44 54 60 55 49 43 41 38 35 32
Սաուդյան Արաբիա 63 57 50 48 42 40 32 30 27 26 23 23 21 21 21
Իսպանիա 22 24 50 42 54 54 50 47 42 43 41 30
Թայվան 19
Թաիլանդ 42 42 37 37 37 31 36 36 39 38 36 33 32 28 32
Թուրքիա 75 71 64 63 63 54 51 50 48 43 38 33 33 30 36
ԱՄՆA 83 77 75 69 67 65 88 97 100 101 99 94 91 91 90
Վիետնամ 60 58 60 59 50 48 36 36 32 29 25
Աշխարհի մնացած մաս 525 536 524 470 480 466 459 437 442 400 381 380 360 361 330
Ամբողջ աշխարհ 4,180 4,080 3,800 3,600 3,310 3,060 2,840 2,770 2,550 2,310 2,130 1,950 1,800 1,700 1,600
Աղյուսակ Ⅱ  Հիդրավլիկ ցեմենտի արտադրություն– Աֆրիկա և Միջին Արևելք (հազար մետրական տոննա)[2]
Երկիր 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999 1998 1997 1996
Ալժիր 19,000 20,000 19,100 18,700 17,400 15,900 15,000 12,800 9,000 9,000 9,000 8,300 8,300 7,500 7,500 6,900 7,000
Անգոլա 1,600 1,500 1,500 1,800 1,780 1,400 1,370 800 740 597 350 350 350 350 350 301 300
Բահրեյն 800 800 700 700 370 190 192 191 153 70 67 89 89 230 172 172 193
Բենին 1,400 1,400 1,500 1,500 1,500 1,550 250 250 250 250 250 250 450 450 500 550
Բոտսվանա
Բուրկինա Ֆասո 30 30 30 30 30 30 30 30 30 50 100 180 170 180
Բուրունդի 70 35
Կաբո Վերդե 160 160 160 160 160 160 150
Կամերուն 1,100 1,100 1,000 1,000 1,000 1,150 1,000 1,000 930 930 950 930 500 450 400 600 600
ԿԱՀ
Չադ 200 10
Կոմորյան կղզիներ
Կոնգոյի ՀանրապետությունB 150 70 80 110 100 100 100 100 20 10 10 10 10
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 377 458 527 444 411 520 530 410 403 190 190 100 96 158 100 125 121
Կոտ դ'Իվուար 78 99 189 283 360 650 650 650 650 650 650 650 650 650 650 500 500
Կիպրոս 1,030 1,210 1,330 1,480 1,910 1,870 1,790 1,810 1,690 1,680 1,600 1,370 1,400 1,200 1,200 1,000 1,000
Ջիբութի
Եգիպտոս 55,200 43,900 44,600 46,900 39,800 29,000 29,000 29,000 28,000 26,600 23,000 24,500 24,100 22,000 19,200 19,700 18,000
Հասարակածային Գվինեա
Էրիթրեա 260 190 45 45 45 45 45 45 45 45 45 47 45 45 45 50 47
Եթովպիա 3,500 2,300 2,900 2,300 1,830 1,700 1,700 1,570 1,300 1,200 1,000 950 880 700 775 700 700
Գաբոն 220 200 200 240 230 229 260 260 350 350 210 210 200 175 196 200 142
Գամբիա
Գանա 3,000 2,550 2,400 1,800 1,800 1,900 1,900 1,900 1,900 1,900 1,900 1,900 1,950 1,870 2,000 1,400 1,300
Գվինեա 317 365 237 300 360 360 360 360 360 360 360 300 250
Գվինեա Բիսաու
Իրան 70,000 66,000 55,000 50,000 44,400 41,000 33,000 32,700 32,200 29,000 28,600 24,000 23,900 19,000 19,000 15,200 16,500
Իրաք 10,000 10,000 6,500 8,500 6,460 4,520 3,520 3,020 2,520 1,000 2,000 2,000 2,000 2,000 2,000 2,500 2,100
Իսրայել 5,900 5,200 5,140 4,300 5,000 5,000 5,090 5,090 4,490 5,150 5,150 6,900 6,600 5,100 5,100 6,700 5,000
Հորդանան 5,590 6,000 3,930 3,800 4,280 4,140 3,970 4,050 3,910 3,520 3,460 3,160 2,640 1,400 1,390 3,250 5,000
Քենիա 4,640 4,480 3,710 3,320 3,140 2,310 2,200 2,120 1,790 1,540 1,230 1,090 1,070 1,200 1,200 1,000 1,100
Քուվեյթ 2,250 2,250 2,000 2,000 2,200 2,200 2,200 2,700 1,600 1,600 1,600 1,600 2,000 2,000 2,000 2,000 2,000
Լիբանան 5,500 5,500 5,230 4,900 4,200 4,900 5,000 4,500 2,900 2,900 2,850 2,700 3,200 4,200 4,100 4,500 4,000
Լեսոթո
Լիբերիա 122 81 72 71 94 157 155 40 40 25 140 15 15 15 10
Լիբիա 2,000 3,500 7,000 6,500 8,000 6,000 3,600 3,600 3,500 3,300 3,300 3,000 3,000 3,000 3,000 3,500 3,550
Մադագասկար 410 410 410 370 460 270 150 180 110 52 33 54 48 120 120 60 60
Մալավի 172 203 188 232 240 185 200 120 190 190 174 181 156 187 175 140 140
Մալի
Մավրիտանիա 644 565 552 325 322 410 374 300 200 200 200 110 50 50 50 125 375
Մավրիկիոս
ՄարոկկոC 15,900 14,000 14,000 14,000 14,000 12,000 11,000 11,000 11,000 10,400 10,200 10,000 7,200 7,200 7,200 8,000 8,000
Մոզամբիկ 1,180 976 884 777 730 850 720 400 350 362 274 265 310 390 290 200 30
Նամիբիա 501 390 35
Նիգեր 73 73 32 42 56 54 54 54 40 40 40 40 30 30 30 30 30
Նիգերիա 16,400 12,800 11,000 10,000 10,000 4,700 3,000 2,400 2,300 2,100 2,100 3,000 2,500 2,500 2,700 6,000 3,000
Օման 5,200 5,000 4,500 4,000 4,000 3,880 2,600 2,500 2,500 1,400 1,400 1,370 1,720 1,300 1,300 1,500 1,260
Կատար 5,500 4,300 3,780 4,100 3,500 2,500 1,400 1,400 1,400 1,400 1,100 1,050 1,050 700 700 700 690
Ռեյունյոն 600 400 400 400 400 400 400 380 380 380 380 380 380 380 380 380 380
Ռուանդա 100 94 95 92 103 103 100 100 104 105 83 100 91 70 66 10 10
Սան Տոմե
Սաուդյան Արաբիա 50,000 48,000 42,300 40,000 31,800 30,400 27,100 26,100 23,200 23,000 22,600 20,600 18,100 14,000 14,000 15,400 16,400
Սենեգալ 4,690 4,680 4,070 3,320 3,080 3,150 2,880 1,700 1,700 2,150 2,150 1,000 1,000 1,000 1,000 590 590
Սեյշելյան կղզիներ
Սիերա Լեոնե 335 311 301 236 254 236 234 172 180 170 120 100 100 100 100
Սոմալի 30 30
Հարավային Աֆրիկա 11,600 11,200 10,900 11,800 13,500 15,300 13,000 14,500 12,000 10,200 9,620 9,170 8,990 8,900 9,500 7,490 7,670
Հարավային Սուդան
Սուդան 3,500 3,000 1,930 628 330 200 202 280 280 320 190 146 300 350 380 380 380
Էսվատինի
Սիրիա 4,000 9,000 6,000 5,500 5,340 5,500 4,700 4,700 5,450 5,450 5,200 4,840 4,830 4,500 4,500 5,000 5,000
Տանզանիա 2,580 2,410 2,310 1,940 1,760 1,510 1,420 1,380 1,280 1,190 1,030 900 833 1,200 1,200 800 800
Տոգո 1,200 1,200 1,060 1,050 906 800 800 800 800 800 800 800 560 560 565 350 350
Թունիս 6,790 6,650 7,560 7,190 7,260 7,050 6,930 6,690 7,120 6,040 6,020 5,720 5,410 4,860 4,590 4,430 4,570
Ուգանդա 1,780 1,670 1,380 1,160 650 650 600 630 520 505 262 416 380 210 210 150 150
ԱՄԷ 17,000 18,000 18,000 19,000 13,200 15,000 9,800 8,000 8,000 6,600 6,500 6,100 6,100 6,000 6,000 6,000 6,000
Արևմտյան Սահարա
Եմեն 2,000 3,500 3,500 2,120 2,110 1,730 1,550 1,550 1,550 1,540 1,400 1,400 1,400 1,450 1,210 1,200 1,100
Զամբիա 1,200 1,200 1,130 880 560 650 650 435 525 480 230 350 380 300 351 384 350
Զիմբաբվե 1,100 1,000 800 700 400 700 700 400 400 600 600 1,000 1,000 1,000 1,100 965 1,150
Աֆրիկա և
Միջին Արևելք
393,000 356,000 337,000 307,000 282,000 250,000 223,000 207,000 192,000 193,000 188,000 183,000 165,000 166,000 167,000 178,000


Աղյուսակ Ⅲ  Հիդրավլիկ ցեմենտի արտադրություն– Ասիա և Խաղաղ օվկիանոս (հազար մետրական տոննա)[3]
Երկիր 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999 1998 1997 1996
Աֆղանստան 37 38 36 50 50 50 120 120 120 120 120 116 116 116 116
Ավստրալիա 8,600 8,600 9,000 9,200 9,400 9,500 9,000 8,000 8,000 8,000 7,550 7,500 7,500 6,500 6,500 6,500 6,500
Բանգլադեշ 0 5,000 5,000 5,000 5,000 5,100 5,100 5,100 5,000 5,000 960 970 980 450 290 285 285
Բութան 521 200 200 180 180 180 180 170 170 160 160 160 150 150 150 160 160
Բրունեյ 300 290 270 220 240 200 240 266 242 235 230 250 232 208 216 250 250
Մյանմա 540 538 534 670 676 608 570 543 519 600 460 460 393 338 365 530 515
Կամբոջա 980 800 789 774 772 87 50 300 300 200 200 100
Չինաստան 2,210,000 2,100,000 1,880,000 1,630,000 1,390,000 1,350,000 1,240,000 1,070,000 970,000 862,000 705,000 661,000 583,000 573,000 514,000 493,000 490,000
Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա)
Ֆիջի 110 120 120 110 143 145 145 100 100 100 100 95 95 95 80 84 92
Հոնկոնգ 1,040 1,250 1,280 1,390 1,540 1,930 2,030
Հնդկաստան 270,000 270,000 220,000 180,000 180,000 170,000 155,000 130,000 125,000 100,000 100,000 100,000 95,000 90,000 85,000 80,000 80,000
Ինդոնեզիա 51,000 29,000 28,000 38,000 37,000 36,000 34,000 33,900 36,000 35,500 33,000 31,100 27,800 22,500 25,000 26,000 20,000
Ճապոնիա 54,700 51,300 51,500 54,800 62,800 67,700 69,900 69,600 67,400 68,800 71,800 76,600 81,100 80,100 81,300 91,900 94,500
Հյուսիսային Կորեա 6,400 6,400 6,400 6,400 6,420 6,130 5,700 5,700 5,630 5,540 5,320 5,160 16,000 16,000 17,000 17,000 17,000
Հարավային Կորեա 48,000 48,300 47,200 50,100 51,700 57,000 54,000 51,400 54,300 59,200 55,500 52,000 51,400 48,200 46,800 59,800 57,300
Լաոս 400 400 400 400 400 400 250 350 250 250 240 92 80 9 9 8 9
Մալայզիա 21,700 20,000 19,800 19,500 19,000 19,500 17,900 17,900 22,800 17,200 14,300 13,800 11,400 10,100 10,400 12,700 12,300
Մոնղոլիա 350 426 323 235 270 180 141 112 170 150 148 68 92 104 109 112 106
Նաուրու
Նեպալ 3,900 3,900 295 295 295 300 295 290 300 295 290 285 300 290 330 360 343
Նոր Կալեդոնիա 124 138 138 138 134 125 119 100 100 100 100 100 100
Նոր Զելանդիա 1,200 1,200 1,100 1,200 1,200 1,200 1,120 1,050 1,000 950 950 950 950 950 950 976 1,000
Պակիստան 33,000 32,000 30,000 26,000 22,000 21,000 11,000 10,600 10,400 10,300 10,300 9,900 9,500 9,300 8,900 9,000 8,900
Պապուա Նոր Գվինեա
Ֆիլիպիններ 18,900 16,100 15,900 14,900 13,400 13,000 12,000 15,500 8,500 8,500 9,000 8,650 12,000 12,600 13,300 15,000 10,000
Սինգապուր 2,000 2,000 2,000 2,000 1,900 1,900
Սողոմոնյան կղզիներ
Շրի Լանկա 2,400 2,200 2,000 1,900 1,800 1,700 1,600 1,500 1,400 1,160 1,020 1,010 1,000 976 920 910 905
Թայվան 15,800 16,900 16,300 15,900 17,300 19,000 19,300 19,900 19,100 18,500 19,400 18,100 17,600 18,300 19,500 21,500 21,500
Թաիլանդ 41,000 36,700 36,500 31,200 35,700 35,700 39,400 37,900 35,600 32,500 31,700 27,900 25,500 29,500 21,000 35,000 27,000
Վիետնամ 55,500 59,000 55,800 47,900 40,000 36,400 31,500 29,000 25,300 23,300 19,500 14,000 12,500 12,300 6,000 6,000 5,700
Ասիա և
Խաղաղ օվկիանոս
2,840,000 2,700,000 2,430,000 2,130,000 1,890,000 1,860,000 1,710,000 1,510,000 1,400,000 1,260,000 1,090,000 1,030,000 958,000 940,000 862,000 881,000 858,000
Աղյուսակ Ⅳ  Հիդրավլիկ ցեմենտի արտադրություն – Եվրոպա և Կենտրոնական Եվրասիա (հազար մետրական տոննա)[4]
Երկիր 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999 1998 1997 1996
Ալբանիա 2,000 1,800 1,300 1,110 918 889 600 575 530 578 348 180 106 84 200 200
Հայաստան 438 422 488 467 770 722 625 605 501 384 355 275 219 287 314 325 282
Ավստրիա 4,460 4,430 4,250 4,650 5,310 5,200 4,700 4,740 3,980 3,890 3,920 3,860 3,800 3,820 3,790 3,850 3,870
Ադրբեջան 1,970 1,430 1,280 1,290 1,600 1,690 1,620 1,540 1,430 1,010 848 523 200 171 201 315 223
Բելառուս 4,910 4,600 4,530 4,350 4,220 3,820 3,500 3,130 2,730 2,470 2,170 1,800 1,850 2,100 2,040 1,880 1,470
Բելգիա 6,800 6,840 5,990 6,110 6,970 9,570 8,190 7,590 7,380 7,470 8,000 8,000 8,000 8,000 8,000 7,000 7,000
Բոսնիա և Հերցեգովինա 846 893 949 1,070 1,410 1,280 1,230 1,030 1,050 890 500 300 300 300 300 200 150
Բուլղարիա 1,900 1,880 1,970 2,660 4,900 4,100 4,090 3,620 2,940 2,410 2,100 2,090 2,210 2,060 1,740 2,100 2,100
Խորվաթիա 1,240 2,570 5,080 2,820 3,640 3,520 3,600 3,480 3,810 3,650 3,380 3,250 2,850 2,710 2,290 2,130 1,900
Կիպրոս 1,080 1,210 1,330 1,480 1,910 1,870 1,790 1,810 1,690 1,640 1,600 1,370 1,400 1,160 1,210 1,000 1,000
Չեխիա 3,650 4,050 3,560 3,850 4,810 4,900 4,240 3,980 3,830 3,500 3,220 3,550 4,090 4,240 4,600 4,880 5,010
ԴանիաD 3,000 1,600 1,600 1,578 1,609 2,120 2,115 2,120 2,050 2,020 2,010 2,010 2,010 1,930 2,080 2,680 2,630
Էստոնիա 450 451 375 326 808 937 849 726 615 506 466 405 329 358 321 423 388
Ֆինլանդիա 1,300 1,390 1,220 1,050 1,630 1,740 1,690 1,540 1,630 1,490 1,200 1,330 1,420 1,310 1,100 960 975
Ֆրանսիա 18,000 19,400 18,000 18,300 21,400 22,300 21,000 21,300 21,000 19,700 20,000 19,800 20,200 19,300 19,700 18,600 18,300
Վրաստան 870 860 857 870 450 450 450 450 425 345 300 300 348 342 200 91 85
Գերմանիա 32,400 33,500 29,900 30,400 33,600 33,400 33,600 31,000 31,900 32,700 23,300 31,000 35,200 36,200 36,600 35,945 36,104
Հունաստան 11,000 11,000 11,000 11,200 11,400 15,000 15,000 15,200 15,000 14,600 15,500 15,500 15,500 14,400 14,800 12,000 12,000
Հունգարիա 1,900 2,000 2,100 2,800 3,540 3,550 3,720 3,370 3,580 3,570 3,510 3,450 3,360 2,980 3,000 2,810 2,750
Իսլանդիա 146 142 140 138 138 140 141 132 100 90 130 125 144 131 118 104 104
Իռլանդիա 2,200 2,200 2,290 2,600 3,900 4,700 4,700 4,000 4,000 3,830 2,500 2,500 2,620 2,470 2,260 2,000 2,100
Իտալիա 26,200 33,100 34,400 36,300 43,000 47,500 43,200 40,300 45,300 43,600 40,000 39,900 39,000 37,400 36,200 33,700 33,300
Ղազախստան 7,800 7,640 6,690 5,690 5,840 5,700 4,880 3,980 3,660 2,570 2,130 2,030 1,180 838 600 661 1,120
Կոսովո 600 600 600 600 590 470 450 450 450
Ղրղզստան 900 1,020 760 579 1,220 1,300 1,210 900 870 757 533 469 500 386 709 658 544
Լատվիա 1,200 1,100 1,100 650 310 300 280 280 284 295 260 366 246 325
Լիտվա 1,020 996 834 583 1,080 1,105 1,065 832 753 597 605 529 570 666 788 714 700
Լյուքսեմբուրգ 1,220 1,320 1,080 1,000 1,090 700 700 700 700 700 700 725 750 742 699 580 600
Մակեդոնիա 683 981 820 909 916 902 867 827 820 768 450 450 585 520 461 500 491
Մոլդովա 1,500 1,400 1,100 930 1,800 1,060 837 641 440 255 300 200 222 50 74 122 40
Նիդերլանդներ 2,700 2,700 2,700 2,700 2,700 2,400 2,400 2,400 2,380 2,450 3,400 3,400 3,450 3,480 3,240 3,300 3,300
Նորվեգիա 1,700 1,800 1,700 1,700 1,800 1,850 1,850 1,900 1,870 1,860 1,850 1,870 1,850 1,830 1,680 1,700 1,660
Լեհաստան 15,900 19,000 15,800 15,400 17,200 17,000 14,700 12,600 12,600 11,700 10,900 12,100 15,000 15,600 15,000 14,900 14,000
Պորտուգալիա 7,200 7,200 7,200 6,900 6,650 12,600 8,340 8,440 8,840 8,570 10,000 10,000 10,300 10,100 9,780 7,400 7,200
Ռումինիա 8,080 7,846 7,000 7,800 11,000 10,100 8,250 7,030 6,240 6,000 5,680 5,670 6,060 5,580 6,580 7,300 6,960
Ռուսաստան 61,700 56,200 50,400 44,300 53,500 59,900 54,700 48,500 45,700 41,000 37,700 35,300 32,400 28,400 26,000 26,600 27,800
ՍերբիաE 1,830 2,100 2,130 2,230 2,840 2,680 2,570 2,280 2,240 2,080 2,400 2,420 2,120 1,580 2,250 2,010 2,210
Սլովակիա 2,920 3,220 2,890 3,020 4,160 3,720 3,590 3,500 3,160 3,150 3,140 3,120 3,050 4,720 2,880 2,500 2,500
Սլովենիա 1,200 620 799 1,080 1,000 1,500 1,500 1,500 1,300 1,300 1,250 1,300 1,300 1,220 1,150 900 900
Իսպանիա 20,000 22,200 26,200 29,500 42,100 54,000 54,000 50,300 45,600 44,800 40,000 40,500 38,200 35,800 38,100 27,600 25,200
Շվեդիա 3,000 2,900 2,900 2,950 2,900 2,500 2,600 2,600 2,590 2,480 2,700 2,600 2,650 2,300 2,250 2,320 2,450
Շվեյցարիա 4,470 4,750 4,000 4,000 4,000 4,000 4,000 4,020 3,850 3,610 3,600 3,600 3,600 3,600 3,600 3,800 3,800
Տաջիկստան 232 299 288 195 190 300 282 253 194 166 100 70 50 30 18 36 50
Թուրքիա 64,000 63,000 63,000 54,000 51,000 50,000 48,000 43,000 38,000 33,000 33,000 30,000 36,000 36,000 35,000 35,000 34,000
Թուրքմենստան 1,900 1,500 1,140 1,100 1,030 1,500 1,000 650 550 450 450 450 450 450 450 601 451
Ուկրաինա 9,800 10,500 9,460 9,500 14,900 15,000 13,700 12,200 10,600 8,920 7,140 5,800 5,310 5,830 5,590 5,100 5,000
Միացյալ Թագավորություն 7,900 8,500 7,900 7,800 10,100 11,900 11,400 11,200 11,400 11,200 12,000 11,900 12,700 13,000 12,400 12,900 12,200
Ուզբեկստան 6,800 6,700 6,800 6,850 6,600 5,000 5,000 5,070 5,070 4,800 4,000 4,000 3,520 4,470 3,400 3,300 3,300
Եվրոպա և Կենտրոնական Եվրասիա 357,000 307,000 335,000 302,000 377,000 385,000 352,000 330,000 315,000 293,000 284,000 280,000 279,000 267,000 267,000 259,000
Աղյուսակ Ⅴ  Հիդրավլիկ ցեմենտի արտադրություն – Հյուսիսային Ամերիկա, Հարավային Ամերիկա և Կարիբյան ավազան (հազար մետրական տոննա)[5]
Երկիր 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999 1998 1997 1996
Արգենտինա 10,700 10,000 10,000 9,390 9,700 9,600 8,930 7,600 6,250 5,220 3,910 7,000 7,150 7,190 7,100 6,860 5,120
Բոլիվիա 2,710 2,660 2,410 2,290 1,990 1,740 1,640 1,440 1,280 1,140 1,010 1,100 1,300 1,200 1,170 1,040 934
Բրազիլիա 68,800 62,600 59,100 51,700 46,500 46,400 36,700 36,700 34,400 38,000 38,000 39,500 39,200 40,300 40,000 38,100 34,600
Կանադա 12,500 12,000 12,400 11,000 13,700 14,500 14,000 14,300 14,900 14,100 13,200 13,000 12,600 12,600 12,100 11,700 11,100
Չիլի 4,720 4,410 2,500 3,880 4,620 4,440 4,110 4,000 3,800 3,600 3,520 3,500 3,500 3,100 3,750 3,500 3,400
Կոլումբիա 10,900 10,800 10,000 9,100 10,500 11,100 10,000 9,960 7,820 7,300 6,600 9,800 9,750 9,200 9,190 7,850 8,590
Կոստա Ռիկա 1,500 1,600 2,500 2,500 2,500 1,400 2,000 2,000 1,900 1,300 1,100 1,100 1,150 1,100 1,180 850 990
Կուբա 1,830 1,730 1,630 1,630 1,710 1,810 1,710 1,570 1,370 1,700 1,330 1,320 1,630 1,800 1,800 1,500 1,450
Դոմինիկյան Հանրապետություն 4,130 4,000 3,200 3,000 4,000 4,100 2,780 2,780 2,640 2,910 3,070 2,410 2,000 2,000 1,890 1,500 1,500
Էկվադոր 6,030 5,000 5,000 5,000 5,500 4,420 3,000 3,000 3,100 3,100 3,000 2,850 2,800 3,000 2,690 2,690 2,400
Սալվադոր 1,200 1,200 1,200 1,210 1,300 1,300 1,300 1,130 1,270 1,390 1,320 1,170 1,060 1,030 1,070 960 948
Գվատեմալա 1,700 1,600 1,500 1,500 2,500 2,500 2,500 2,400 1,800 1,900 1,600 1,600 1,600 1,600 1,500 1,200 1,200
Հոնդուրաս 1,700 1,710 1,800 1,800 1,800 1,800 1,800 1,800 1,400 1,400 1,100 1,100 1,100 3,000 1,250 980 1,150
Ճամայկա 760 766 740 742 725 592 761 845 808 608 614 521 521 504 558 550 555
Մեքսիկա 36,200 34,500 34,500 35,200 40,100 40,700 40,000 37,500 35,000 32,000 31,000 30,000 31,700 29,400 27,700 27,500 25,400
Նիկարագուա 600 530 530 530 530 530 600 590 590 360 360 360 350 377 360 350
Պանամա 881 790 1,700 1,050 1,050 1,050 1,050 820 770 770 760 760 760 760 750 750 350
Պարագվայ 650 790 600 600 600 600 550 650 650 660 650 750 650 730 556 640 350
Պերու 8,100 8,100 8,100 8,100 6,860 5,000 5,000 4,600 4,590 4,000 3,980 3,950 3,910 3,800 3,850 3,850 3,200
Տրինիդադ և Տոբագո 800 600 784 800 800 800 883 686 768 766 744 708 743 688 690 653 617
ԱՄՆA 74,900 68,600 67,200 64,900 87,600 96,900 99,700 101,000 99,000 94,300 91,300 90,400 89,500 87,300 82,200 82,500 80,800
Ուրուգվայ 620 620 620 620 620 1,050 1,050 1,050 1,050 1,050 1,000 700 700 1,000 960 770 1,000
Վենեսուելա 7,700 7,700 11,000 11,000 11,000 11,000 11,000 10,000 9,000 7,000 7,000 8,800 8,600 8,500 7,900 7,600 7,560
Այլ երկրներ F 1,100 1,050 1,040 1,040 1,200 1,200 1,200 1,200 1,200 1,200 1,100 1,100 800 800 750 750 750
Ամբողջ Ամերիկա և Կարիբյան ավազան 259,000 244,000 242,000 229,000 257,000 264,000 212,000 246,000 234,000 224,000 217,000 222,000 223,000 221,000 211,000 205,000 194,000


Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

A ^a^b   including Puerto Rico
B ^   previously known as Zaïre until 1997
C ^   including Western Sahara
D ^   including the Faroe Islands and Greenland
E ^   Serbia and Montenegro separated in 2007
F ^   including Barbados (300)  •  French Guiana (60)  •  Guadeloupe (265)  •  Haiti (290)  •  Martinique (225)  •  Suriname (65)


Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. U.S. Geological Survey, Mineral Commodity Summaries – Cement
  2. U.S. Geological Survey, Minerals Yearbook – Cement; Regional: Africa and Middle East
  3. U.S. Geological Survey,Minerals Yearbook – Cement; Regional: Asia and The Pacific
  4. U.S. Geological Survey, Minerals Yearbook – Cement; Regional: Europe and Central Eurasia
  5. U.S. Geological Survey, Minerals Yearbook – Cement; Regional: North America, South America, and Caribbean


Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]