Ռուսաստանի քաղաքների ցանկն ըստ բնակչության թվի

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ռուսաստանի քաղաքների ցանկում ընդգրկված են Ռուսաստանի Դաշնության՝ քաղաքի կարգավիճակ ունեցող բնակավայրերը՝ դասավորվեծ ըստ իրենց բնակչության թվի։ Բնակչության թիվը նշված է ըստ 2010 թվականի համառուսաստանյան մարդահամարի նախնական տվյալների[1]։ Ցանկում նշված են նաև բնակավայրերի հիմնադրման կամ պատմական աղբյուրներում առաջին հիշատակման տարեթվերը։ Դաշնային նշանակության քաղաքներն ու վարչական շրջանների կենտրոնները նշված են թավատառ։

2014 թվականին Ռուսաստանի Դաշնության կազմում ընդգրկված Ղրիմի Հանրապետության բնակչությունը տրված է ըստ Ուկրաինայի վիճակագրական պետական ծառայության 2012 թվականի տվյալների[2]։

Զինանշան Քաղաք Ռուսերեն անվանում Շրջան Դաշնային շրջան Բնակչություն Հիմնադրում կամ
առաջին հիշատակում
Coat of Arms of Moscow.svg Մոսկվա Москва Մոսկվա Կենտրոնական 11514330 1147
Coat of Arms of Saint Petersburg (2003).svg Սանկտ Պետերբուրգ Санкт-Петербург Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 4848742 1703
Coat of Arms of Novosibirsk.svg Նովոսիբիրսկ Новосибирск Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 1498921 1893
Coat of Arms of Yekaterinburg (Sverdlovsk oblast).svg Եկատերինբուրգ Екатеринбург Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 1377738 1723
Coat of Arms of Nizhny Novgorod.svg Նիժնի Նովգորոդ Нижний Новгород Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 1250615 1221
Coat of Arms of Samara (Samara oblast).png Սամարա Самара Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 1164900 1586
Coat of Arms of Omsk (2002).png Օմսկ Омск Օմսկի մարզ Սիբիրյան 1154000 1716
Coat of Arms of Kazan (Tatarstan) (2004).png Կազան Казань Թաթարստան Մերձվոլգյան 1143546 1005
CoA of Chelyabinsk (2000).svg Չելյաբինսկ Челябинск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 1130273 1736
Coat of Arms of Rostov-on-Don.svg Դոնի Ռոստով Ростов-на-Дону Ռոստովի մարզ Հարավային 1091544 1749
Coat of arms of Ufa.svg Ուֆա Уфа Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 1062300 1574
Coat of arms of Volgograd city.svg Վոլգոգրադ Волгоград Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 1021244 1589
Coat of Arms of Perm.svg Պերմ Пермь Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 1000679 1723
Coat of Arms of Krasnoyarsk (Krasnoyarsk krai).svg Կրասնոյարսկ Красноярск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 973826 1628
Coat of arms of Voronezh.png Վորոնեժ Воронеж Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 889680 1586
Coat of Arms of Saratov.png Սարատով Саратов Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 836900 1590
Coat of Arms of Krasnodar (Krasnodar krai).png Կրասնոդար Краснодар Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 744933 1793
Coat of Arms of Togliatti Samara oblast small.svg Տոլյատի Тольятти Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 719484 1737
Coat of Arms of Izhevsk (Udmurtia).svg Իժևսկ Ижевск Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 628117 1760
Coat of arms of Ulyanovsk.png Ուլյանովսկ Ульяновск Ուլյանովսկի մարզ Մերձվոլգյան 613793 1648
Barnaul coat of arms.jpg Բառնաուլ Барнаул Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 612091 1730
Coat of Arms of Vladivostok (Primorsky krai) (2001).png Վլադիվոստոկ Владивосток Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 592069 1860
Coat of Arms of Yaroslavl (1995).png Յարոսլավլ Ярославль Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 591486 1010
Coat of Arms of Irkutsk.png Իրկուտսկ Иркутск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 587225 1661
Coat of Arms of Tyumen (Tyumen oblast) (2005).png Տյումեն Тюмень Տյումենի մարզ Ուրալի 581758 1586
Coat of Arms of Makhachkala.png Մախաչկալա Махачкала Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 577990 1844
Coat of Arms of Khabarovsk.svg Խաբարովսկ Хабаровск Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 577668 1858
Coat of Arms of Orenburg.png Օրենբուրգ Оренбург Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 570329 1743
Wapen Novokoeznetsk.png Նովոկուզնեցկ Новокузнецк Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 547885 1618
Kemerovo COA.svg Կեմերովո Кемерово Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 532884 1918
Coat of Arms of Ryazan large.png Ռյազան Рязань Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 525062 1095
Tomsk city coat of arms.png Տոմսկ Томск Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 522940 1604
Coat of Arms of Astrakhan.png Աստրախան Астрахань Աստրախանի մարզ Հարավային 520662 1558
Coat of Arms of Penza (Penza oblast) (2001).png Պենզա Пенза Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 519592 1663
Coat of Arms of Naberezhnye Chelny (Tatarstan).svg Նաբերեժնիե Չելնի Набережные Челны Թաթարստան Մերձվոլգյան 513242 1626
Gerb lip.png Լիպեցկ Липецк Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 508124 1703
Coat of Arms of Tula.png Տուլա Тула Տուլայի մարզ Կենտրոնական 501129 1146
Coat of arms of Kirov.svg Կիրով Киров Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 473668 1181
Chebgerb.svg Չեբոքսարի Чебоксары Չուվաշիա Մերձվոլգյան 447929 1469
Coat of arms of Kaliningrad.svg Կալինինգրադ Калининград Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 431491 1255
Coat of arms of Bryansk (Bryansk Oblast).svg Բրյանսկ Брянск Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 415640 985
Coat of Arms of Kursk.png Կուրսկ Курск Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 414595 1032
Coat of Arms of Ivanovo (Ivanovo oblast).png Իվանովո Иваново Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 409277 1561
Coat of Arms of Magnitogorsk (Chelyabinsk oblast).png Մագնիտոգորսկ Магнитогорск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 408401 1929
Gerb u u.jpg Ուլան-Ուդե Улан-Удэ Բուրյաթիա Սիբիրյան 404357 1666
Coat of Arms of Tver (Tver oblast).png Տվեր Тверь Տվերի մարզ Կենտրոնական 403726 1135
Coat of Arms of Stavropol (1994).png Ստավրոպոլ Ставрополь Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 398266 1777
Simferopol-COA.png Սիմֆերոպոլվիճելի Симферополь Ղրիմ Ղրիմի 362366 1784
Coat of Arms of Nizhny Tagil (Sverdlovsk oblast).png Նիժնի Տագիլ Нижний Тагил Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 361883 1722
Coat of Arms of Belgorod.png Բելգորոդ Белгород Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 356426 1596
Coat of Arms of Arkhangelsk.svg Արխանգելսկ Архангельск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 348716 1584
Coat of Arms of Vladimir (1781).png Վլադիմիր Владимир Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 348256 990
Coat of Arms of Sochi (Krasnodar krai).svg Սոչի Сочи Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 343285 1838
Kurgan coat of arms.png Կուրգան Курган Կուրգանի մարզ Ուրալի 333640 1679
Coat of Arms of Smolensk (Smolensk oblast) (2001).png Սմոլենսկ Смоленск Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 326863 863
Coat of Arms of Kaluga.svg Կալուգա Калуга Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 325185 1371
Coat of Arms of Chita (Chita oblast).png Չիտա Чита Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 323964 1653
Gerb orla 1988.jpg Օրյոլ Орёл Օրյոլի մարզ Կենտրոնական 317854 1566
Coat of Arms of Volzhsky (Volgograd oblast).png Վոլժսկի Волжский Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 314436 1951
Coat of Arms of Cherepovets (Vologda oblast) (1811).png Չերեպովեց Череповец Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 312311 1777
Coat of arms of Vladikavkaz.png Վլադիկավկազ Владикавказ Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 311635 1784
RUS Murmansk COA.svg Մուրմանսկ Мурманск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 307664 1916
Coat of Arms of Surgut (2003).png Սուրգութ Сургут Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 306703 1594
Coat of Arms of Vologda (Vologda oblast) (1780).png Վոլոգդա Вологда Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 301642 1147
Coat of Arms of Saransk.svg Սարանսկ Саранск Մորդովիա Մերձվոլգյան 297425 1641
Coat of Arms of Tambov (Tambov oblast) (1781).png Տամբով Тамбов Տամբովի մարզ Կենտրոնական 280457 1636
Coat of Arms of Sterlitamak (Bashkortostan).png Ստերլիտամակ Стерлитамак Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 273432 1766
Coat of Arms of Grozny (Chechnya).png Գրոզնի Грозный Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 271596 1818
Coat of arms of Yakutsk.png Յակուտսկ Якутск Յակուտիա Հեռավորարևելյան 269486 1632
Coat of Arms of Kostroma.svg Կոտրոմա Кострома Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 268617 1152
Coat of Arms of Komsomolsk-na-Amure (Khabarovsk kray) (1999).png Կոմսոմոլսկ-նա-Ամուրե Комсомольск-на-Амуре Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 263906 1932
Coat of Arms of Petrozavodsk (Karelia).png Պետրոզավոդսկ Петрозаводск Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 263540 1703
Taganrog.png Տագանռոգ Таганрог Ռոստովի մարզ Հարավային 257692 1698
Coat of Arms of Nizhnevartovsk (Khanty-Mansia).svg Նիժնեվարտովսկ Нижневартовск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 251860 1909
Coat of Arms of Yoshkar-Ola (Mariy-El).png Յոշկար-Օլա Йошкар-Ола Մարի Էլ Մերձվոլգյան 248688 1584
Coat of Arms of Bratsk (Irkutsk oblast).png Բրատսկ Братск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 246348 1631
Coat of Arms of Novorossiysk (Krasnodar kray) (2006).png Նովոռոսիյսկ Новороссийск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 241788 1838
Coat of Arms of Dzerzhinsk (Nizhny Novgorod oblast).png Դերժինսկ Дзержинск Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 240762 1606
Coat of arms of Shakhty.png Շախտի Шахты Ռոստովի մարզ Հարավային 240152 1805
Coat of Arms of Nalchik since 2011.png Նալչիկ Нальчик Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 240095 1724
Coat of arms of Orsk.jpg Օրսկ Орск Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 238006 1735
Coat of Arms of Syktyvkar (Komi) (2005).png Սիկտիվկար Сыктывкар Կոմի Հյուսիսարևմտյան 235006 1780
Coat of Arms of Nizhnekamsk rayon (Tatarstan).png Նիժնեկամսկ Нижнекамск Թաթարստան Մերձվոլգյան 234108 1961
Coat of Arms of Angarsk.svg Անգարսկ Ангарск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 233765 1948
Coat of Arms of Stary Oskol (Belgorod oblast)2008.svg Ստարի Օսկոլ Старый Оскол Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 221163 1593
Coat of Arms of Veliky Novgorod.svg Վելիկի Նովգորոդ Великий Новгород Նովգորոդի մարզ Հյուսիսարևմտյան 218724 8-9-րդ դարեր
Coat of Arms of Balashikha (Moscow oblast) (1999).png Բալաշիխա Балашиха Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 215353 1830
Coat of Arms of Blagoveshchensk (Amur oblat).png Բլագովեշչենսկ Благовещенск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 214397 1856
Coat of arms of Prokopyevsk.jpg Պրոկոպևսկ Прокопьевск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 210150 1650
Coat of Arms of Biysk (Altai krai) (1804).png Բիյսկ Бийск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 210055 1709
Герб Химок.svg Խիմկի Химки Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 207125 1850
Pskovgfull.svg Պսկով Псков Պսկովի մարզ Հյուսիսարևմտյան 203974 903
Coat of Arms of Engels (Saratov oblast).png Էնգելս Энгельс Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 202838 1747
Coat of Arms of Rybinsk (Yaroslavl oblast).png Ռիբինսկ Рыбинск Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 200771 1071
Coat of Arms of Balakovo (Saratov oblast).png Բալակովո Балаково Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 199576 1762
Coat of Arms of Severodvinsk.svg Սևերոդվինսկ Северодвинск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 192265 1936
Coat of Arms of Armavir (Krasnodar krai).png Արմավիր Армавир Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 188897 1839
Coat of Arms of Podolsk (Moscow oblast).svg Պոդոլսկ Подольск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 187956 1559
Coat of Arms of Korolyov (Moscow Oblast).svg Կորոլյով Королёв Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 183452 1938
Coat of Arms of Yuzhno-Sakhalinsk.png Յուժնո-Սախալինսկ Южно-Сахалинск Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 181727 1882
Gerb pk.jpg Կամչատկայի Պետրոպավլովսկ Петропавловск-Камчатский Կամչատկայի երկրամաս Հեռավորարևելյան 179526 1740
Syzran coa.png Սիզրան Сызрань Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 178773 1683
Coat of Arms of Norilsk (Krasnoyarsk kray).png Նորիլսկ Норильск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 175301 1935
Coat of Arms of Zlatoust.svg Զլատուոստ Златоуст Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 174985 1754
Coat of Arms of Kamensk-Uralsky (Sverdlovsk oblast).png Կամենսկ-Ուրալսկի Каменск-Уральский Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 174710 1682
Coat of Arms of Mytishchi rural settlement (Moscow Oblast).png Միտիշի Мытищи Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 173341 1460
Coat of Arms of Lyubertsy (Moscow oblast) (2007).png Լյուբերցի Люберцы Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 171978 1623
Coat of Arms of Volgodonsk (Rostov oblast).png Վոլգոդոնսկ Волгодонск Ռոստովի մարզ Հարավային 170621 1950
Coat of arms of Novocherkassk.JPG Նովոչերկասկ Новочеркасск Ռոստովի մարզ Հարավային 169039 1805
Coat of Arms of Abakan (Khakassia).png Աբական Абакан Խակասիա Սիբիրյան 165183 1931
Coat of Arms of Nakhodka (Primorsky kray).png Նախոդկա Находка Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 159695 1864
Coat of Arms of Ussuriysk (Primorsky kray).png Ուսուրիյսկ Уссурийск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 157946 1866
Coat of Arms of Berezniki (Perm krai) (1981).png Բերեզնիկի Березники Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 156350 1932
Coat of Arms of Salavat.png Սալավատ Салават Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 156085 1948
Coat of Arms of Elektrostal (Moscow oblast).svg Էլեկտրոստալ Электросталь Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 155324 1916
Coat of Arms of Miass (Chelyabinsk oblast) (2002).png Միասս Миасс Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 151812 1773
Coat of Arms of Pervouralsk (Sverdlovsk oblast).png Պերվոուրալսկ Первоуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 149800 1732
Rubtsovsk coat of arms.png Ռուբցովսկ Рубцовск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 147008 1892
Coat of Arms of Almetievsk (Tatarstan) (1987).png Ալմետևսկ Альметьевск Թաթարստան Մերձվոլգյան 146309 18-րդ դար
Կովրով Ковров Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 145492 12-րդ դար
Coat of Arms of Kolomna (Moscow oblast).png Կոլոմնա Коломна Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 144642 1177
Coat of Arms of Maikop (Adygea).png Մայկոպ Майкоп Ադըղեա Հարավային 144246 1857
Coat of Arms of Pyatigorsk (Stavropol kray) (1971).png Պյատիգորսկ Пятигорск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 142397 1780
Coat of Arms of Odintsovo (Moscow oblast).png Օդինցովո Одинцово Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 139021 1470
Coat of Arms of Kopeysk (Chelyabinsk oblast) (2002).png Կոպեյսկ Копейск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 137604 1907
Coat of Arms of Khasavyurt.png Խասավյուրտ Хасавюрт Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 133929 1846
Coat of Arms of Novomoskovsk (Tula oblast).png Նովոմոսկովսկ Новомосковск Տուլայի մարզ Կենտրոնական 131227 1930
Coat of Arms of Kislovodsk (Stavropol kray).png Կիսլովոդսկ Кисловодск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 128502 1803
Սերպուխով Серпухов Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 126496 1339
Coat of Arms of Cherkessk (Karachay-Cherkessia).png Չերկեսկ Черкесск Կարաչայ-Չերքեզիա Հյուսիսկովկասյան 121439 1825
Coat of Arms of Novocheboksarsk (Chuvashia) (2005).png Նովոչեբոկսարսկ Новочебоксарск Չուվաշիա Մերձվոլգյան 124094 1960
Coat of Arms of Nefteyugansk (Khanty-Mansia).png Նեֆտեյուգանսկ Нефтеюганск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 123276 1961
Coat of Arms of Dimitrovgrad.png Դիմիտրովգրադ Димитровград Ուլյանովսկի մարզ Մերձվոլգյան 122549 1698
Coat of Arms of Neftekamsk (Bashkortostan).png Նեֆտեկամսկ Нефтекамск Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 121757 1957
Coat of Arms of Orekhovo-Zuevo (Moscow oblast).png Օրեխովո-Զուևո Орехово-Зуево Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 120620 1917
Coat of Arms of Derbent (Dagestan) (1843).png Դերբենտ Дербент Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 119961 438
Kamyshin gerb big.jpg Կամիշին Камышин Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 119924 1668
Coat of Arms of Nevinnomysk (Stavropol kray).png Նեվիննոմիսկ Невинномысск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 118351 1825
Coat of Arms of Krasnogorsk (Moscow oblast).png Կրասնոգորսկ Красногорск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 116738 1932
Coat of Arms of Murom (Vladimir oblast) (1781).png Մուրոմ Муром Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 116078 862
Coat of Arms of Bataisk (Rostov oblast) (2003).png Բատայսկ Батайск Ռոստովի մարզ Հարավային 112400 1938
Coat of Arms of Novoshakhtinsk (Rostov oblast).png Նովոշախտինսկ Новошахтинск Ռոստովի մարզ Հարավային 111087 1910
Coat of Arms of Sergiev Posad (Moscow oblast).png Սերգիև Պոսադ Сергиев Посад Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 110878 1337
Coat of Arms of Noyabrsk (Yamal Nenetsia).png Նոյաբրսկ Ноябрьск Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 110572 1976
Coat of Arms of Shchelkovo (Moscow oblast).png Շյոլկովո Щёлково Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 110380 16-րդ դար
Blason de Kyzyl.png Կիզիլ Кызыл Տիվա Սիբիրյան 109906 1914
Coat of Arms of Oktyabrsky (Bashkortostan).png Օկտյաբրսկի Октябрьский Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 109379 1946
Coat of arms of Achinsk (2006).png Աչինսկ Ачинск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 109156 1683
Coat of Arms of Seversk.svg Սևերսկ Северск Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 108466 1949
Coat of Arms of Novokuybyshevsk (Samara oblast).png Նովոկույբիշևսկ Новокуйбышевск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 108449 1946
Gerb of Elez.jpg Ելեց Елец Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 108404 1146
Coat of arms of Arzamas (Nizhny Novgorod oblast).svg Արզամաս Арзамас Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 106367 1552
Coat of Arms of Obninsk (Kaluga oblast) proposal (2003 N2).png Օբնինսկ Обнинск Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 104798 1946
Герб Жуковского (города Московской области).svg Ժուկովսկի Жуковский Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 102729 1947
Coat of Arms of Novy Urengoy (Yamal Nenetsia).png Նովի Ուրենգեյ Новый Уренгой Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 104144 1975
Gerb kaspiska.gif Կասպիյսկ Каспийск Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 103914 1932
Coat of Arms of Elista (Kalmykia) (2004).png Էլիստա Элиста Կալմիկիա Հարավային 103728 1865
Պուշկինո Пушкино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 102840 1499
Coat of Arms of Artyom (Primorsky kray).png Արտյոմ Артём Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 102636 1924
Coat of Arms of Mezhdurechensk (Kemerovo oblast).png Մեժդուրեչենսկ Междуреченск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 101995 1946
Լենինսկ-Կուզնեցկի Ленинск-Кузнецкий Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 101666 1763
Coat of Arms of Sarapul (Udmurtia) (1781).png Սարապուլ Сарапул Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 101390 1621
Coat of Arms of Essentuki (Stavropol krai).png Եսենտուկի Ессентуки Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 100969 1825
Coat of Arms of Votkinsk (Udmurtia).png Վոտկինսկ Воткинск Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 100034 1759
Noginskposel.gif Նոգինսկ Ногинск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 99762 1389
Coat of Arms of Tobolsk (Tyumen oblast) (2007).png Տոբոլսկ Тобольск Տյումենի մարզ Ուրալի 99698 1587
Coat of Arms of Ukhta (Komia) (1979).png Ուխտա Ухта Կոմի Հյուսիսարևմտյան 99642 1929
Coat of Arms of Serov (Sverdlovsk oblast).png Սերով Серов Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 99381 1893
Coat of Arms of Berdsk (Novosibirsk oblast).png Բերդսկ Бердск Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 98809 1944
Coat of Arms of Velikie Luki (Pskov oblast).png Վելիկիե Լուկի Великие Луки Պսկովի մարզ Հյուսիսարևմտյան 98778 1166
Coat of Arms of Michurinsk (Tambov oblast) (2003).png Միչուրինսկ Мичуринск Տամբովի մարզ Կենտրոնական 98758 1635
Coat of Arms of Kiselyovsk (Kemerovo oblast).png Կիսելյովսկ Киселёвск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 98382 1917
Coat of Arms of Novotroitsk (Orenburg oblast).png Նովոտրոիցկ Новотроицк Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 97914 1920
Coat of Arms of Zelenodolsk (Tatarstan).png Զելենոդոլսկ Зеленодольск Թաթարստան Մերձվոլգյան 97651 1865
Новый герб Соликамска.jpg Սոլիկամսկ Соликамск Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 97239 1430
Coat of Arms of Ramenskoye (Moscow oblast).png Ռամենկսոե Раменское Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 96355 1378
Coat of Arms of Domodedovo (Moscow oblast).png Դոմոդեդովո Домодедово Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 96123 1900
COA Magadan, Russian Federation.svg Մագադան Магадан Մագադանի մարզ Հեռավորարևելյան 95925 1929
Coat of Arms of Glazov (Udmurtia).png Գլազով Глазов Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 95835 1678
Coat of Arms of Kamensk-Shakhtinsky (Rostov oblast).png Կամենսկ-Շախտինսկի Каменск-Шахтинский Ռոստովի մարզ Հարավային 95306 1671
Coat of Arms of Zheleznogorsk (Kursk oblast).png Ժելեզնոգորսկ Железногорск Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 95057 1957
Coat of Arms of Kansk (Krasnoyarsk krai) (1855).png Կանսկ Канск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 94230 1636
Նազրան Назрань Ինգուշեթիա Հյուսիսկովկասյան 93357 1781
Coat of Arms of Gatchina (v. 1).svg Գատչինա Гатчина Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 92566 1499
Coat of Arms of Sarov (Nizhny Novgorod oblast).png Սարով Саров Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 92073 1691
Coat of Arms of Novouralsk (Sverdlovsk oblast) (1979).png Նովոուրալսկ Новоуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 91813 1941
50voskresensk g.png Վոսկրեսենսկ Воскресенск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 91301 1862
Coat of Arms of Dolgoprudny (Moscow oblast) (2003).png Դոլգոպրուդնի Долгопрудный Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 90976 1931
Gerb v bugulme.gif Բուգուլմա Бугульма Թաթարստան Մերձվոլգյան 89144 1736
Coat of Arms of Kuznetsk (Penza oblast).png Կուզնեցկ Кузнецк Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 88886 1699
Coat of Arms of Gubkin (Belgorod oblast).svg Գուբկին Губкин Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 88562 1939
Gerb kineshma ivanovskaya oblast.jpg Կինեշմա Кинешма Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 88113 1429
Герб города Ейска.png Եյսկ Ейск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 87771 1848
Coat of Arms of Reutov (Moscow oblast).png Ռեուտով Реутов Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 87195 15-րդ դար
Coat of Arms of Ust-Ilimsk (Irkutsk oblast).png Ուստ-Իլիմսկ Усть-Илимск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 86591 1966
Coat of Arms of Zheleznogorsk (Krasnoyarsk krai).png Ժելեզնոգորսկ Железногорск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 85559 1950
Coat of Arms of Ussolie-Sibirskoye (Irkutsk oblast).png Ուսոլյո-Սիբիրսկոե Усолье-Сибирское Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 83364 1669
Coat of Arms of Chaykovsky (2000).png Չայկովսկի Чайковский Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 82933 1955
Coat of Arms of Azov.svg Ազով Азов Ռոստովի մարզ Հարավային 82882 1067
Buzuluk gerb.jpg Բուզուլուկ Бузулук Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 82816 1736
Coat of Arms of Ozyorsk (Chelyabinsk oblast).svg Օզյորսկ Озёрск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 82268 1945
Coat of Arms of Balashov (Saratov oblast).png Բալաշով Балашов Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 82222 17-րդ դար
Coat of Arms of Yurga (Kemerovo oblast).png Յուրգա Юрга Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 81536 1886
Coat of Arms of Kirovo-Chepetsk.jpg Կիրովո-Չեպեցկ Кирово-Чепецк Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 80920 1935
Coat of Arms of Kropotkin (Krasnodar krai).png Կրոպոտկին Кропоткин Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 80743 1879
Coat of Arms of Gorodskoe poselenie Klin (Moscow oblast).png Կլին Клин Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 80584 1317
Coat of Arms of Vyborg.jpg Վիբորգ Выборг Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 80013 1293
Coat of Arms of Khanty-Mansiysk.svg Խանտի-Մանսիյսկ Ханты-Мансийск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 79410 1582
Coat of Arms of Troitsk (Moscow oblast).png Տրոիցկ Троицк Մոսկվա Կենտրոնական 78372 17-րդ դար
Coat of Arms of Bor (Nizhny Novgorod oblast).png Բոր Бор Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 78079 14-րդ դար
Coat of Arms of Shadrinsk (2001).jpg Շադրինսկ Шадринск Կուրգանի մարզ Ուրալի 77744 1662
Coat of Arms of Belovo (Kemerovo oblast).png Բելովո Белово Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 76752 1726
Coat of Arms of Mineralovodsky District (Stavropol Krai).png Միներալնիե Վոդի Минеральные Воды Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 76715 1878
Coat of Arms of Anzhero-Sudzhensk (Kemerovo oblast).png Անժերո-Սուջենսկ Анжеро-Судженск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 76669 1896
Coat of Arms of Birobidzhan.png Բիրոբիջան Биробиджан Հրեական ինքնավար մարզ Հեռավորարևելյան 75419 1915
Coat of Arms of Lobnya (Moscow oblast).png Լոբնյա Лобня Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 74350 1902
Coat of Arms of Chapaevsk (Samara oblast).png Չապաևսկ Чапаевск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 72689 1909
Coat of Arms of Georgievsk (Stavropol kray).png Գեորգիևսկ Георгиевск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 72126 1777
Coat of Arms of Chernogorsk (Khakassia).png Չերնոգորսկ Черногорск Խակասիա Սիբիրյան 72117 1936
Coat of Arms of Minusinsk (1854).png Մինուսինսկ Минусинск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 71171 1739
Coat of Arms of Mihaylovsk (SK).png Միխայլովսկ Михайловск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 71018 1784
Coat of Arms of Elabuga (Tatarstan) (2006).png Ելաբուգա Елабуга Թաթարստան Մերձվոլգյան 70750 11-րդ դար
Coat of Arms of Dubna (Moscow oblast) (2003).png Դուբնա Дубна Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 70569 1956
Coat of Arms of Vorkuta.svg Վորկուտա Воркута Կոմի Հյուսիսարևմտյան 70551 1936
Novoaltaisk Coat of Arms.png Նովոալթայսկ Новоалтайск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 70438 1736
Coat of Arms of Yegorievsk (Moscow oblast).png Եգորևսկ Егорьевск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 70133 1462
Coat of Arms of Asbest (Sverdlovsk oblast).png Ասբեստ Асбест Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 70067 1889
Coat of Arms of Ishim (Tyumen oblast).png Իշիմ Ишим Տյումենի մարզ Ուրալի 69567 1687
Coat of Arms of Beloretsk (Bashkortostan).png Բելորեցկ Белорецк Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 68804 1762
Coat of Arms of Belogorsk (Amur oblast).png Բելոգորսկ Белогорск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 68220 1860
Coat of Arms of Kungur.jpg Կունգուր Кунгур Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 67857 1663
Coat of Arms of Lysva (Perm krai).png Լիսվա Лысьва Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 67712 1785
Գուկովո Гуково Ռոստովի մարզ Հարավային 67268 1878
Coat of Arms of Stupino (Moscow oblast).png Ստուպինո Ступино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 66942 1938
Coat of Arms of Tuimazy rayon (Bashkortostan).png Տույմազի Туймазы Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 66849 1912
Coat of Arms of Kstovo (Nizhny Novgorod oblast).png Կստովո Кстово Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 66641 15-րդ դար
Վոլսկ Вольск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 66520 1780
Coat of Arms of Ishimbai (Bashkortostan).png Իշիմբայ Ишимбай Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 66259 1815
Coat of Arms of Zelenogorsk (Krasnoyarsk krai).png Զելենոգորսկ Зеленогорск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 66018 1956
Coat of Arms of Sosnovy Bor (Leningrad oblast).png Սոսնովի Բոր Сосновый Бор Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 65901 1958
Coat of Arms Buynaksk.jpg Բույնակսկ Буйнакск Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 65735 1834
Coat of Arms of Borisoglebsk (Voronezh oblast).png Բորիսոգլեբսկ Борисоглебск Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 65585 1698
Նարո-Ֆոմինսկ Наро-Фоминск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 64640 1840
Coat of Arms of Budyonnovsk (Stavropol krai).png Բուդյոնովսկ Будённовск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 64628 1799
Donskoy gerb.svg Դոնսկոյ Донской Տուլայի մարզ Կենտրոնական 64561 1773
Coat of Arms of Polevskoy.svg Պոլևսկոյ Полевской Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 64316 1718
Coat of Arms of Leninogorsk (Tatarstan).png Լենինոգորսկ Лениногорск Թաթարստան Մերձվոլգյան 64145 1795
Coat of Arms of Slavyansk-na-Kubani (Krasnodar krai) (12-2006).png Սլավյանսկ-նա-Կուբանի Славянск-на-Кубани Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 63768 1865
Պավլովսկի Պոսադ Павловский Посад Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 63771 1328
Coat of Arms of Zarechny (Penza oblast).png Զարեչնի Заречный Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 63579 1958
Coat of Arms of Tuapse (Krasnodar krai).png Տուապսե Туапсе Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 63233 1838
Coat of Arms of Rossosh (Voronezh oblast).png Ռոսսոշ Россошь Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 62865 17-րդ դար
Coat of Arms of Kumertau (Bashkortostan).png Կումերտաու Кумертау Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 62854 1947
Coat of Labinsk.png Լաբինսկ Лабинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 62822 1841
Coat of Arms of Sibai (Bashkortostan).png Սիբայ Сибай Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 62732 1913
Coat of Arms of Klintsy (Bryansk oblast) (1985).png Կլինցի Клинцы Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 62510 1707
Ռժև Ржев Տվերի մարզ Կենտրոնական 62026 1216
Coat of Arms of Tikhoretsk (Krasnodar krai).png Տիխորեցկ Тихорецк Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 61825 1895
Coat of Arms of Neryungri (Yakutia).png Ներյունգրի Нерюнгри Յակուտիա Հեռավորարևելյան 61746 1975
Coat of Arms of Aleksin (Tula oblast).png Ալեքսին Алексин Տուլայի մարզ Կենտրոնական 61738 1348
Revda and revdinski rayon coa.png Ռևդա Ревда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 61713 1734
Coat of Arms of Aleksandrov (Vladimir oblast) (1781).png Ալեքսանդրով Александров Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 61544 14-րդ դար
Coat of Arms Dmitrov.png Դմիտրով Дмитров Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 61454 1154
Մելեուզ Мелеуз Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 61408 18-րդ դար
Coat of Arms of Salsk (Rostov oblast).png Սալսկ Сальск Ռոստովի մարզ Հարավային 61312 1812
Coat of Arms of Lesosibirsk (Krasnoyarsk krai).png Լեսոսիբիրսկ Лесосибирск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 61146 1975
Coat of Arms of Gus-Khrustalny (Vladimir oblast).png Գուս-Խրուստալնի Гусь-Хрустальный Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 60773 1756
Coat of Arms of Chistopol (Tatarstan) (1781).png Չիստոպոլ Чистополь Թաթարստան Մերձվոլգյան 60703 18-րդ դար
Coat of Arms of Pavlovo (Nizhny Novgorod oblast).png Պավլովո Павлово Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 60699 1566
Chehov coa.png Չեխով Чехов Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 60677 1175
Coat of Arms of Kotlas (Arkhangelsk oblast) 2007.png Կոտլաս Котлас Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 60562 1890
Coat of Arms of Belebei (Bashkortostan).png Բելեբեյ Белебей Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 60183 1715
Coat of arms of Iskitim.png Իսկիտիմ Искитим Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 60072 1717
Coat of Arms of Krasnoturinsk (Sverdlovsk oblast).png Կրասնոտուրինսկ Краснотурьинск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 59701 1758
Coat of Arms of Apatity (Murmansk oblast) (2013).jpg Ապատիտի Апатиты Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 59690 1926
Mo gorod vsevolozhsk.svg Վսեվոլժսկ Всеволожск Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 59689 1892
Coats of arms of Prokhladny (Kabardino-Balkaria).png Պրոխլադնի Прохладный Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 59595 1765
Coat of Arms of Mikhaylovka (Volgograd Oblast) 2009.png Միխայլովկա Михайловка Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 59153 1762
Coat of Arms of Anapa (Krasnodar krai).png Անապա Анапа Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 58983 1781
Coat of Arms of Tikhvin (Leningrad oblast) (1773).png Տիխվին Тихвин Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 58843 1383
Coat of Arms of Verkhnyaya Pyshma (Sverdlovsk oblast).png Վերխնյայա Պիշմա Верхняя Пышма Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 58707 1854
Coat of Arms of Ivanteevka (Moscow oblast).png Իվանտեևկա Ивантеевка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 58594 1564
Coat of Arms of Svobodny (Amur oblast).png Սվոբոդնի Свободный Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 58594 1912
Coat of arms of Shuya (Ivanovo oblast).svg Շույա Шуя Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 58528 1394
Coat of Arms of Kogalym (Khanty-Mansia).png Կոգալիմ Когалым Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 58192 1975
Coat of Arms of Schyokino (Tula oblast).png Շչյոկինո Щёкино Տուլայի մարզ Կենտրոնական 58154 1870
Coat of Arms of Zhigulyovsk (Samara oblast).png Ժիգուլյովսկ Жигулёвск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 57565 1949
Coat of Arms of Vyazma (Smolensk oblast) (1780).png Վյազմա Вязьма Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 57103 1239
Coat of Arms of Gornoaltaysk (Altai Republic).png Գորնո-Ալթայսկ Горно-алтайск Ալթայ Սիբիրյան 56928 1830
Coat of Arms of Vidnoye (Moscow oblast) (1995).png Վիդնոե Видное Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 56798 1949
Coat of Arms of Arseniev (Primorsky kray).png Արսենև Арсеньев Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 56742 1902
Coat of Arms of Izberbash.png Իզբերբաշ Избербаш Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 56301 1932
Coat of Arms of Vyksa (Nizhny Novgorod oblast) (1984).png Վիկսա Выкса Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 56196 1757
Coat of Arms of Klimovsk (Moscow oblast) (2002).png Կլիմովսկ Климовск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 56113 1882
Liski coa.png Լիսկի Лиски Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 55864 16-րդ դար
Coat of Volzhsk (Mariy El).jpg Վոլժսկ Волжск Մարի Էլ Մերձվոլգյան 55671 16-րդ դար
Coat of Arms of Krasnokamensk (Chita oblast).png Կրասնոկամենսկ Краснокаменск Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 55668 1967
Coat of Arms of Fryazino (Moscow oblast).svg Ֆրյազինո Фрязино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 55449 1584
Coat of Arms of Uzlovaya (Tula oblast).png Ուզլովայա Узловая Տուլայի մարզ Կենտրոնական 55282 1873
Coat of Arms of Lytkarino (Moscow oblast).png Լիտկարինո Лыткарино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 55147 15-րդ դար
Coat of arms of Nyagan.png Նյագան Нягань Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 54903 1965
Coat of Arms of Roslavl (Smolensk oblast) (1780).png Ռոսլավլ Рославль Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 54898 1137
Coat of Arms of Gelendzhik (Krasnodar krai).png Գելենջիկ Геленджик Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 54813 1831
Coat of Timashevsk.png Տիմաշյովսկ Тимашёвск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 53921 1794
Coat of Arms of Belorechensk (Krasnodar krai) (1970s).png Բելորեչենսկ Белореченск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 53891 1862
Coat of Arms of Borovichi (Novgorod oblast) (1772).png Բորովիչի Боровичи Նովգորոդի մարզ Հյուսիսարևմտյան 54731 15-րդ դար
Solnech.png Սոլնեչնոգորսկ Солнечногорск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 52996 18-րդ դար
Coat of Arms of Nazarovo (Krasnoyarsk krai).gif Նազարովո Назарово Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 52829 1700
Coat of Arms of Kirishi (Leningrad oblast).svg Կիրիշի Кириши Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 52826 1693
Coat of Arms of Cheremkhovo (Irkutsk oblast).png Չերեմխովո Черемхово Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 52650 1772
Coat of Arms of Krasnokamsk (Perm krai) (1998).png Կրասնոկամսկ Краснокамск Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 52632 1929
Coat of Arms of Vyshny Volochek (Tver oblast).png Վիշնի Վոլոչյոկ Вышний Волочёк Տվերի մարզ Կենտրոնական 52326 1471
Coat of Arms of Berezovsky (Sverdlovsk oblast).png Բերեզովսկի Берёзовский Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 51583 1748
Coat of Arms of Balakhna (Nizhny Novgorod oblast) (1781).png Բալախնա Балахна Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 51526 1399
Coat of Arms of Lesnoy (Sverdlovsk oblast).png Լեսնոյ Лесной Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 52464 1947
Coat of Arms of Livny (Oryol oblast).png Լիվնի Ливны Օրյոլի մարզ Կենտրոնական 50430 1586
Coat of Arms of Donetsk (Rostov oblast).png Դոնեցկ Донецк Ռոստովի մարզ Հարավային 50085 1681
Coat of Arms of Severomorsk (Murmansk oblast).png Սևերոմորսկ Североморск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 50076 1896
Sayanogorsk gerb FRL-KEANE-RUSSIA.jpg Սայանոգորսկ Саяногорск Խակասիա Սիբիրյան 49889 1975
Coat of Arms of Kimry (Tver Oblast).png Կիմրի Кимры Տվերի մարզ Կենտրոնական 49623 1546
Coat of Arms of Megion.svg Մեգիոն Мегион Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 49471 1810
Coat of Arms of Kizlyar (Dagestan) (1842).png Կիզլյար Кизляр Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 49169 1735
Ուրուս-Մարտան Урус-Мартан Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 49071 18-րդ դար
Gerb Snezhinsk.svg Սնեժինսկ Снежинск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 48896 1957
Coat of Arms of Kingisepp (Leningrad oblast).png Կինգիսեպ Кингисепп Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 48667 1384
Zarinsk coat of arms.png Զարինսկ Заринск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 48456 1979
Coat of Arms of Kurganinsk (Krasnodar krai).png Կուրգանինսկ Курганинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 47974 1855
Coat of Arms of Shelehov (Irkutsk oblast).png Շելեխով Шелехов Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 47960 1953
Coat of Arms of Mozhga (Udmurtia) (1980).png Մոժգա Можга Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 47959 1835
Սերտոլովո Сертолово Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 47854 1936
Coat of Arms of Yartsevo (Smolensk oblast).png Յարցևո Ярцево Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 47853 1610
Շալի Шали Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 47715 մինչ 19-րդ դարը
Օտրադնի Отрадный Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 47709 1920-ական թթ.
Coat of Arms of Torzhok (Tver oblast).png Տորժոկ Торжок Տվերի մարզ Կենտրոնական 47702 9-10-րդ դարեր
Ռուզաևկա Рузаевка Մորդովիա Մերձվոլգյան 47529 1631
Coat of Arms of Volkhov (Leningrad oblast).png Վոլխով Волхов Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 47344 1918
Coat of arms of Berezovsky (Kemerovo Oblast).png Բերյոզովսկի Берёзовский Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 47292 1965
RUS Куйбышев COA.gif Կույբիշև Куйбышев Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 47278 1722
Coat of Arms of Dzerzhinsky (Moscow oblast).png Դերժինսկի Дзержинский Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 47125 1380-ական թթ.
Coat of Arms of Gryazi (1992).png Գրյազի Грязи Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 46798 1868
Coat of Arms of Chusovoi (Perm krai).png Չուսովոյ Чусовой Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 46740 1878
Coat of Arms of Nadym and Nadymsky rayon (Yamal Nenetsia).png Նադիմ Надым Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 46550 1597
Coat of Arms of Verkhnyaya Salda (Sverdlovsk oblast).png Վերխնյայա Սալդա Верхняя Салда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 46240 1778
Սաֆոնովո Сафоново Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 46116 1859
Օսիննկիկի Осинники Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 45997 1926
Coat of Arms of Kolchugino (Vladimir oblast).png Կոլչուգինո Кольчугино Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 45804 1871
Գուդերմես Гудермес Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 45643 19-րդ դար
Герб Канаша 2017.png Կանաշ Канаш Չուվաշիա Մերձվոլգյան 45608 1892
Rasskazovo.png Ռասկազովո Рассказово Տամբովի մարզ Կենտրոնական 45484 1698
Coat of Arms of Satka (Chelyabinsk oblast).png Սատկա Сатка Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 45465 1758
Coat of Arms of Monchegorsk (Murmansk oblast).png Մոնչեգորսկ Мончегорск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 45381 1937
Coat of Arms of Ust-Kut 2009.png Ուստ-Կուտ Усть-Кут Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 45061 1631
Coat of Arms of Tulun (Irkutsk oblast).png Տուլուն Тулун Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 44603 1735
Coat of Arms of Krasnoe Selo (municipality in St Petersburg).jpg Կրասնոե Սելո Красное Село Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 44485 18-րդ դար
Lob Coats of arms Shebekino.svg Շեբեկինո Шебекино Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 44277 1713
Սպասկ-Դալնի Спасск-Дальний Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 44166 1886
Coat of Arms of Kamen-na-Obi (Altai kray).png Կամեն-նա-Օբի Камень-на-Оби Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 43880 1751
Coat of Arms of Belaya Kalitva (Rostov oblast).png Բելայա ԿԱլիտվա Белая Калитва Ռոստովի մարզ Հարավային 43688 1703
Coat of Arms of Pechora (Komia) (1983).png Պեչորա Печора Կոմի Հյուսիսարևմտյան 43458 1940
Coat of Arms of Chebarkul (Chelyabinsk oblast).png Չեբարկուլ Чебаркуль Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 43405 1736
Raduzhnyj gerb.jpg Ռադուժնի Радужный Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 43394 1973
Ust labinsk city coa 2010.gif Ուստ-Լաբինսկ Усть-Лабинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 43268 1794
Coat of Arms of Mtsensk (2011).png Մցենսկ Мценск Օրյոլի մարզ Կենտրոնական 43216 1146
Coat of Arms of Myski (Kemerovo oblast).png Միսկի Мыски Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 43029 1826
Lomonosov gerb2007.gif Լոմոնոսով Ломоносов Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 43002 1710
Coat of Arms of Kronshtadt (St Petersburg).png Կրոնշտադտ Кронштадт Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 42999 1704
Coat of Arms of Amursk (Khabarovsk krai) 2011.png Ամուրսկ Амурск Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 42977 1958
Coat of Arms of Kurchatov (Kursk oblast).png Կուրչատով Курчатов Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 42691 1968
Coat of Arms of Kachkanar (Sverdlovsk oblast).png Կաչկանար Качканар Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 42563 1957
Coat of Arms of Salekhard (Yamal Nenetsia).png Սալեխարդ Салехард Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 42494 1595
Coat of Arms of Efremov (Tula oblast).png Եֆրեմով Ефремов Տուլայի մարզ Կենտրոնական 42350 1637
Strezhevoy coat of arms.png Ստրեժևոյ Стрежевой Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 42216 1966
Coat of Arms of Aksai (Rostov oblast).png Ակսայ Аксай Ռոստովի մարզ Հարավային 41984 1957
Coat of Arms of Pereslavl-Zalessky (Yaroslavl oblast).png Պերսելավլ-Զելինսկի Переславль-Залесский Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 41923 1152
Gerb-Akhtubinsk-new.jpg Ախտուբինսկ Ахтубинск Աստրախանի մարզ Հարավային 41898 1959
Coat of Arms of Kashira (Moscow oblast) (1998).png Կաշիրա Кашира Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 41880 1356
Coat of Arms of Zainsk (Tatarstan).png Զաինսկ Заинск Թաթարստան Մերձվոլգյան 41798 1656
Gerb Sovetsk.png Սովետսկ Советск Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 41709 1288
Պուգաչյով Пугачёв Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 41705 1764
Coat of Arms of Langepas (Khanty-Mansia).png Լոնգեպաս Лангепас Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 41675 1980
Coat of Arms of Birsk (Bashkortostan).png Բիրսկ Бирск Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 41637 1663
Coat of Arms of Uryupinsk 1994.png Ուրյուպինսկ Урюпинск Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 41594 1618
Coat of Arms of Morshansk (Tambov oblast) (1781).png Մորշանսկ Моршанск Տամբովի մարզ Կենտրոնական 41550 1623
Coat of Arms of Pyt-Yakh (Khanty-Mansia).png Պիտ-Յախ Пыть-Ях Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 41453 1968
Coat of arms Konakovo (Tver oblast) Russia 2007.png Կոնակովո Конаково Տվերի մարզ Կենտրոնական 41303 1806
Coat of Arms of Rtishchevo (Saratov oblast).png Ռտիշչևո Ртищево Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 41295 1666
Coat of Arms of Vyazniki (Vladimir oblast) (1781).png Վյազնիկի Вязники Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 41252 1608
Coat of Arms of Korenovsk (Krasnodar krai) (2000).png Կորենովսկ Кореновск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 41179 1794
Coat of Arms of Usinsk (Komia).png Ուսինսկ Усинск Կոմի Հյուսիսարևմտյան 41100 1966
Tutaev emblem.jpg Տուտաև Тутаев Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 41001 13-րդ դար
Coat of Arms of Krasny Sulin.png Կրասնի Սուլին Красный Сулин Ռոստովի մարզ Հարավային 40866 1797
Coat of Arms of Sayansk (Irkutsk oblast).png Սայանսկ Саянск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 40786 1970
Герб города Новодвинска-2007-2.jpg Նովոդվինսկ Новодвинск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 40612 1936
Coat of Arms of Novozybkov (Bryansk oblast).png Նովոզիբկով Новозыбков Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 40552 1701
Coat of Arms of Lyudinovo town (Kaluga oblast).png Լյուդինովո Людиново Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 40550 1626
Coat of Arms of Izobilny (Stavropol krai) (1973).png Իզոբիլնի Изобильный Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 40546 1895
Mariinsk-herb.png Մարիինսկ Мариинск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 40522 1698
Coat of Arms of Chernyakhovsk (Kaliningrad oblast).png Չերնյախովսկ Черняховск Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 40464 1336
Zavolzh.png Զավոլժյե Заволжье Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 40265 1950
Ապշերոնսկ Апшеронск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 40229 1863
Coat of Arms of Troitsk (Moscow oblast).png ТՏրոիցկ Троицк Մոսկվա Կենտրոնական 39874 17-րդ դար
Coat of Arms of Koryazhma (Arkhangelsk oblast) (1995).png Կորյաժմա Коряжма Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 39629 1535
Coat of Arms of Kamenka (Penza oblast).png Կամենկա Каменка Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 39579 18-րդ դար
Ելիզովո Елизово Կամչատկայի երկրամաս Հեռավորարևելյան 39548 1848
Coat of Arms of Frolovo 02.png Ֆրոլովո Фролово Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 39489 1859
Coat of Arms of Uray (Khanty-Mansia).png Ուրայ Урай Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 39435 1922
Coat of Arms of Bolshoy Kamen (Primorsky kray).png Բոլշոյ Կամեն Большой Камень Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 39257 1947
Coat of Arms of Tosno (Leningrad oblast).png Տոսնո Тосно Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 39127 1500
Coat of Arms of Alekseevka (Belgorod oblast).png Ալեքսեևկա Алексеевка Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 39026 1685
Coat of Arms of Kyshtym (Chelyabinsk oblast).png Կիշտիմ Кыштым Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 38950 1757
Coat of Arms of Korkino (Chelyabinsk oblast).png Կորկինո Коркино Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 38950 1795
Coat of Arms ofLyantor.jpg Լյանտոր Лянтор Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 38922 1932
Coat of Arms of Mozdok (North Ossetia).png ՙՄոզդոկ Моздок Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 38748 1763
Coat of Arms of Rezh (Sverdlovsk oblast).png Ռեժ Реж Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 38709 1773
Պարտիզանսկ Партизанск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 38648 1896
Coat of arms of Sharypovo.png Շարիպովո Шарыпово Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 38570 18-րդ դար
Coat of Arms of Svetlograd (Stavropol krai).png Սվետլոգրադ Светлоград Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 38520 1786
35 sokol.png Սոկոլ Сокол Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 38454 1615
Coat of Arms of Irbit (Sverdlovsk oblast).png Իրբիտ Ирбит Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 38352 1631
Գայ Гай Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 38302 1959
Official coat of arms of Alatyr (Russia).png Ալատիր Алатырь Չուվաշիա Մերձվոլգյան 38202 1552
Coat of Arms of Alapaevsk (Sverdlovsk oblast).png Ալապաևսկ Алапаевск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 38198 1639
Coat of Arms of Temryuk (Krasnodar krai).png Տեմրյուկ Темрюк Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 38014 1860
Coat of Arms of Yuzhnouralsk (Chelyabinsk oblast).png Յուժնոուրալսկ Южноуральск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 37890 1948
Coat of Arms of Uchaly rayon (Bashkortostan).png Ուչալի Учалы Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 37771 1955
Coat of Arms of Vichuga.png Վիչուգա Вичуга Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 37609 1925
Coat of Arms of Dalnegorsk (Primorsky kray).png Դալնեգորսկ Дальнегорск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 37503 1897
Coat of Arms of Protvino (Moscow oblast).png Պրոտվինո Протвино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 37308 1960
Coat of Arms of Mirny (Yakutia) (2004).png Միրնի Мирный Յակուտիա Հեռավորարևելյան 37179 1955
Coat of Arms of Nizhneudinsk (Irkutsk oblast) (1790).png Նիժնեուդինսկ Нижнеудинск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 37056 1648
Coat of Arms of Lesozavodsk (Primorsky kray) (2006).png Լեսոզավոդսկ Лесозаводск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 36975 1932
Gerb-Baksan-1968.gif Բակսան Баксан Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 36857 1891
Բեսլան Беслан Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 36724 1847
Coat of Arms of Sestroretsk (Leningrad oblast).png Սեստրորեցկ Сестрорецк Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 36680 1714
Coat of Arms of Yalutorovsk (Tyumen oblast) (1785).png Յալուտորովսկ Ялуторовск Տյումենի մարզ Ուրալի 36494 1659
Coat of Arms of Millerovo.png Միլերովո Миллерово Ռոստովի մարզ Հարավային 36493 1786
Coat of Arms of Luga (Leningrad oblast).png Լուգա Луга Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 36409 1777
Coat of Arms of Kiziljurt.png Կիզիլյուրտ Кизилюрт Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 36187 1963
Coat of Arms of Furmanov (Ivanovo oblast).png Ֆուրմանով Фурманов Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 36149 1918
Coat of Arms of Krasnoznamensk (Moscow oblast).png Կրասնոզնամենսկ Краснознаменск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 36057 1952
Coat of Arms of Zelenokumsk.png Զելենոկումսկ Зеленокумск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 35790 1781
Coat of Arms of Kulebaki 1997 (Nizhny Novgorod oblast).png Կուլեբակի Кулебаки Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 35762 1677-1678
Dobryanka City Coat (Perm Krai, 2006).png Դոբրյանկա Добрянка Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 35720 1623
Dzhankoy-COA.png Ջանկոյվիճելի Джанкой Ղրիմ Ղրիմի 35700 1784
Coat of Arms of Kandalaksha (Murmansk oblast) (2008).png Կանդալակշա Кандалакша Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 35659 11-րդ դար
Coat of Arms of Tynda (Amur oblast) (2006).png Տինդա Тында Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 35574 1907
Coat of arms of tayshet.png Տայշետ Тайшет Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 35481 1897
Coat of Arms of Tavda (Sverdlovsk oblast).png Տավդա Тавда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 35421 1910
Coat of Arms of Serdobsk (Penza oblast).png Սերդոբսկ Сердобск Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 35393 1698
Coat of Arms of Valuyki (Belgorod oblast).png Վալույկի Валуйки Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 35322 1593
Գուլկևիչի Гулькевичи Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 35225 1875
Coat of Arms of Vyatskie Polyany (Kirov oblast).png Վյատսկիե Պոլյանի Вятские Поляны Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 35159 1596
Coat of Arms of Istra (2008).png Իստրա Истра Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 35106 1589
Gerb-Teikovo.jpg Տեյկովո Тейково Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 34993 17-րդ դար
Աբինսկ Абинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 34926 1863
Aznakeevskii rayon gerb.png Ազնակաևո Азнакаево Թաթարստան Մերձվոլգյան 34859 1762
Coat of Arms of Novokubansk (Krasnodar krai).png Նովոկուբանսկ Новокубанск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 34847 1867
Coat of Arms of Sukhoi Log (Sverdlovsk oblast).png Սուխոյ Լոգ Сухой Лог Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 34836 1710
Coat of Arms of Uglich (Yaroslavl oblast).png Ուգլիչ Углич Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 34505 1148
Coat of Arms of Kinel (Samara oblast).png Կինել Кинель Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 34472 1837
Coat of Arms of Blagoveschensk (Bashkortostan).png Բլագովեշչենսկ Благовещенск Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 34246 1756
Yugorsk coat of arms.png Յուգորսկ Югорск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 34066 1962
Coat of arms of Slobodskoi (Kirov oblast) (1781).png Սլոբոդսկի Слободской Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 33983 1505
Coat of Arms of Ostrogozhsk (Voronezh oblast).png Օստրոգոժսկ Острогожск Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 33842 1652
Coat of Arms of Tryokhgorny (Chelyabinsk oblast).png Տրյխգորնի Трёхгорный Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 33678 1952
Coat of Arms of Slantsevo (Leningrad oblast).png Սլանցի Сланцы Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 33587 1934
Coat of Arms of Korsakov (Sakhalin oblast).png Կորսակով Корсаков Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 33526 1853
Coat of Arms of Kasimov (Ryazan oblast).png Կասիմով Касимов Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 33494 1152
Coat of Arms of Shumerlya (Chuvashia) (1976).png Շումերլյա Шумерля Չուվաշիա Մերձվոլգյան 33412 1916
Coat of Arms of Muravlenko (Yamal Nenetsia).png Մուրավլենկո Муравленко Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 33401 1984
Coat of Arms of Chernyshka (Perm krai).jpg Չերնուշկա Чернушка Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 33275 1854
Coat of Arms of Sosnovoborsk (Krasnoyarsk krai).png Սոսնովոբորսկ Сосновоборск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 33090 1971
Coat of Arms of Kushva (Sverdlovsk oblast).png Կուշվա Кушва Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 33027 1735
Coat of Arms of Kondopoga (Karelia).JPG Կոնդոպոգա Кондопога Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 32978 1563
Shatura city coa.gif Շատուրա Шатура Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 32836 1423
Coat of Arms of Shcherbinka (Moscow oblast).png Շչերբինկա Щербинка Մոսկվա Կենտրոնական 32836 14-րդ դար
Coat of Arms of Blagodarny.png Բլագոդարնի Благодарный Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 32736 1782
Coat of Arms of Baltiysk (Kaliningrad oblast).png Բալթիյսկ Балтийск Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 32670 1626
Coat of Arms of Novovoronezh (Voronezh oblast).png Նովովորոնեժ Нововоронеж Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 32635 1957
NurlatCoa2006.gif Նուրլատ Нурлат Թաթարստան Մերձվոլգյան 32600 1905
Zima g.gif Զիմա Зима Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 32522 1743
Coat of Arms of Slavgorod (Altai krai).png Սլավգորոդ Славгород Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 32390 1910
Coat of Arms of Kotelniki (Moscow oblast).png Կոտելնիկի Котельники Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 32347 17-րդ դար
Coat of Arms of Primorsko-Akhtarsk (Krasnodar krai).png Պրիմորսկո-Ախտարսկ Приморско-Ахтарск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 32253 1854
Coat of Arms of Staraya Russa.svg Ստարայա Ռուսա Старая Русса Նովգորոդի մարզ Հյուսիսարևմտյան 32235 1167
Ինտա Инта Կոմի Հյուսիսարևմտյան 32021 1940
Coat of Arms of Asha (Chelyabinsk oblast).png Աշա Аша Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 31916 1898
Coat of Arms of Bogoroditsk (Tula oblast).png Բոգորոդիցկ Богородицк Տուլայի մարզ Կենտրոնական 31897 1663
Coat of Arms of Kirov (Kaluga oblast).png Կիրով Киров Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 31888 1745
Kotovsk.png Կոտովսկ Котовск Տամբովի մարզ Կենտրոնական 31851 1940
Coat of Arms of Rostov.png Ռոստով Ростов Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 31791 912
Coat of Arms of Bogdanovich (Sverdlovsk oblast).png Բոգդանովիչ Богданович Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 31752 1885
Coat of Arms of Gagarin city.png Գագարին Гагарин Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 31721 1705
Նարտկալա Нарткала Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 31679 1913
Coat of Arms of Velikiy Ustyug (Vologda oblast) (2000).png Վելիկի Ուստյուգ Великий Устюг Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 31664 1147
Մարքս Маркс Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 31535 1918
Mozhaysk.png Մոժայսկ Можайск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 31388 1231
Coat of Arms of Borzya (Chita oblast).png Բորզյա Борзя Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 31376 1899
Coat of Arms of Likino-Dulevo (Moscow oblast).png Լիկինո Դուլյովո Ликино-Дулёво Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 31331 1930
Durtuli.png Դյուրտյուլի Дюртюли Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 31272 1795
Coat of Arms of Petrovsk (Saratov oblast).png Պետրովսկ Петровск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 31158 1698
Կարաբուլակ Карабулак Ինգուշեթիա Հյուսիսկովկասյան 31081 1859
Malgobek-gerb2.gif Մալգոբեկ Малгобек Ինգուշեթիա Հյուսիսկովկասյան 31076 1934
Coat of Arms of Udomlya (Tver oblast).png Ուդոմլյա Удомля Տվերի մարզ Կենտրոնական 31048 1478
Coat of Arms of Kholmsk (Sakhalin oblast) coat fof arms.png Խոլմսկ Холмск Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 30936 1870
Coat of Arms of Kudymkar.png Կուդիմկար Кудымкар Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 30711 1579
Coat of Arms of Gorodets (Nizhny Novgorod).png Գորոդեց Городец Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 30699 12-րդ դար
Coat of Arms of Dagestanskie Ogni.png Դագեստանսկիե Օգնի Дагестанские Огни Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 30671 1914
Ուստ Ջեգուտա Усть-Джегута Կարաչայ-Չերքեզիա Հյուսիսկովկասյան 30602 1868
Coat of Arms of Verkhny Ufaley (Chelyabinsk oblast).png Վերին Ուֆալե Верхний Уфалей Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 30504 1761
Coat of Arms of Maloyaroslavets (Kaluga region).svg Մալոյարոսլավեց Малоярославец Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 30401 1402
Coat of Arms of Skopin (Ryazan oblast).png Սկոպին Скопин Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 30374 1676
Coat of Arms of Mirny (Arkhangelsk oblast).png Միրնի Мирный Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 30259 1957
Բարաբինսկ Барабинск Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 30250 1893
Coat of Arms of Emanzhelinsk (Chelyabinsk oblast).png Եմանժելինսկ Еманжелинск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 30218 1931
Flag of Sorochinsk (Orenburg oblast).png Սորոչինսկ Сорочинск Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 30136 1737
Coat of Arms of Goryachy Klyuch (Krasnodar krai).png Գորյաչի Կլյուչ Горячий Ключ Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 30093 1868
Coat of Arms of Kirzhach (Vladimirskaya oblast).png Կիրժաչ Киржач Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 30044 1332
Gerb lukhovitsy.gif Լուխովիցի Луховицы Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 29849 1594
Դեսնոգորսկ Десногорск Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 29677 1974
Coat of Arms of Segezha.png Սեգեժա Сегежа Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 29660 1914
COA Krasnoperekopsk.svg Կրասնոպերեկոպսկվիճելի Красноперекопск Ղրիմ Ղրիմի 29564 1932
Coat of Arms of Argun (Chechnya).svg Արգուն Аргун Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 29528 18-րդ դար
RUS Алейск COA.gif Ալեյսկ Алейск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 29512 1913
Coat of Arms of Dyatkovo (Bryansk oblast) (1982).gif Դյատկովո Дятьково Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 29438 1626
Coat of Arms of Kokhma (Ivanovo oblast).png Կոխմա Кохма Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 29408 1619
RUS Знаменск COA.gif Զնամենսկ Знаменск Աստրախանի մարզ Հարավային 29357 1948
Դեդովսկ Дедовск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 29280 1911
Coat of Arms of Severouralsk (Sverdlovsk oblast).png Սևերոուրալսկ Североуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 29279 1758
Kartaly city coat of arms.gif Կարտալներ Карталы Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 29136 1810
Герб ГО Карпинск.jpg Կարպինսկ Карпинск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 29118 1759
Coat of Arms of Karasuk (Novosibirsk oblast).png Կարասուկ Карасук Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 28929 1912
Kirovsk coa.png Կիրովսկ Кировск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 28659 1929
Coat of Arms of Alushta.png Ալուշտավիճելի Алушта Ղրիմ Ղրիմի 28642 6-րդ դար
Topki coat of arms.png Տոպկի Топки Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 28642 1914
Kimovsk gerb.gif Կիմովսկ Кимовск Տուլայի մարզ Կենտրոնական 28493 17-րդ դար
Coat of Arms of Kostomuksha.png Կոստոմուկշա Костомукша Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 28433 1977
Coat of Arms of Divnogorsk (Krasnoyarsk krai) (vector).svg Դիվնոգորսկ Дивногорск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 28271 1956
Coat of Arms of Gusev (Kaliningrad oblast).png Գուսև Гусев Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 28260 16-րդ դար
Coat of Arms of Pokhvistnevo (Samara oblast).png Պոխվիստնևո Похвистнево Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 28181 1888
Coat of Arms of Sasovo (Ryazan oblast).png Սասովո Сасово Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 28117 1642
Coat of Arms of Sosnogorsk (Komia).png Սոսնոգորսկ Сосногорск Կոմի Հյուսիսարևմտյան 27809 1939
Սովետական Գավան Советская Гавань Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 27712 1853
Coat of Arms of Neftekumsk.png Նեֆտեկումսկ Нефтекумск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 27700 1958
Մորոզովսկ Морозовск Ռոստովի մարզ Հարավային 27644 1910
Պոլիսաևո Полысаево Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 27624 1989
Coat of Arms of Dalnerechensk (Primorsky kray).png Դալներեչենսկ Дальнереченск Մերձծովյան երկրամաս Հեռավորարևելյան 27601 1859
Գուբախա Губаха Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 27544 1755
Mednogorsk coat of arms.png Մեդնոգորսկ Медногорск Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 27253 1933
Coat of Arms of Oktyabrsk (Samara oblast).png Օկտյաբսրկ Октябрьск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 27244 1684
Coat of Arms of Buturlinovka (Voronezh oblast).png Բուտուրլինովկա Бутурлиновка Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 27208 1740
Coat of Arms of Yanaul rayon (Bashkortostan).png Յանաուլ Янаул Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 26988 1914
Coat of Arms of Labytnangi (Yamal Nenetsia).png Լաբիտնանգի Лабытнанги Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 26948 1890
Kalach na donu gerb.png Կալաչ նա Դոնու Калач-на-Дону Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 26892 1708
Kamyshlov city coa.png Կամիշլով Камышлов Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 26875 1668
Զերնոգրադ Зерноград Ռոստովի մարզ Հարավային 26850 1929
Uvarovo-city (Tambov oblast).png Ուվարովո Уварово Տամբովի մարզ Կենտրոնական 26829 1699
Coat of Arms of Zarechny (Sverdlovsk oblast).png Զարեչնի Заречный Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 26803 1955
Coat of Arms of Novoaleksandrovsk (Stavropol kray).png Նովոալեքսանդրովսկ Новоалександровск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 26759 1804
Մայսկի Майский Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 26755 19-րդ դար
Gerb tara fin.png Տառա Тара Օմսկի մարզ Սիբիրյան 26664 1594
Coat of Arms of Novopavlovsk.png Նովոպավլովսկ Новопавловск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 26556 1777
Coat of Arms of Sovetsky (Khanty-Mansyisky AO).png Սովետսկի Советский Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 26434 1963
Герб Бахчисарая.jpg Բախչիսարայվիճելի Бахчисарай Ղրիմ Ղրիմի 26363 1532
Coat of Arms of Balabanovo (Kaluga oblast).png Բալաբանովո Балабаново Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 26337 1584
Ռոդնիկի Родники Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 26318 1606
Սոլ Իլեցկ Соль-Илецк Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 26308 1754
Coat of Arms of Krasnoarmeisk (Moscow oblast).png Կրասնոարմեյսկ Красноармейск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 26294 1928
Coat of Arms of Unecha (Bryansk oblast) (1986).png Ունեչա Унеча Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 26196 1887
Coat of Arms of Kuvandyk (Orenburg oblast).png Կուվանդիկ Кувандык Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 26176 19-րդ դար
Zhelegorsk ilimski gerb.png Ժելեզնոգորսկ Իլիմսկի Железногорск-Илимский Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 26134 1948
Իպատովո Ипатово Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 26055 1860
Coat of Arms of Semiluki (Voronezh oblast).png Սեմիլուկի Семилуки Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 26025 1615
Իսիլկուլ Исилькуль Օմսկի մարզ Սիբիրյան 25905 1895
Coat of Arms of Ozyory (Moscow oblast).jpg Օզյորի Озёры Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 25788 1834
Coat of Arms of Bui (Kostroma oblast).png Բույ Буй Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 25763 1536
Zavodoukovsk Coat of arms.jpg Զավոդոուկովսկ Заводоуковск Տյումենի մարզ Ուրալի 25657 1729
Կիրովսկ Кировск Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 25633 1931
Ատկարկս Аткарск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 25620 18-րդ դար
Ասինո Асино Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 25614 1896
Coat of Arms of Kireevsk (Tula oblast) (1990).png Կիրեևսկ Киреевск Տուլայի մարզ Կենտրոնական 25585 1762
Coat of Arms of Bogorodsk (N Novgorod oblast).png Բոգորոդսկ Богородск Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 25497 1570
Taiga coat of arms.png Տայգա Тайга Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 25330 1896
Coat of Arms of Nevyansk (Sverdlovsk oblast).png Նևյանսկ Невьянск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 25147 1701
Coat of Arms of Pavlovsk (Voronezh oblast).png Պավլովսկ Павловск Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 25126 1709
Coat of Arms of Zeya (Amur oblast).png Զեա Зея Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 25042 1879
Coat of Arms of Kotelnich (Kirov oblast).png Կոտելնիչ Котельнич Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 24979 1143
Coat of Arms of Krasnouralsk (Sverdlovsk oblast).png Կրասնոուրալսկ Красноуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 24973 1925
Լենսկ Ленск Յակուտիա Հեռավորարևելյան 24955 1663
Սևերոբայկալսկ Северобайкальск Բուրյաթիա Սիբիրյան 24935 1974
Gurevsk coat of arms.png Գուրևսկ Гурьевск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 24816 1816
Герб городского поселения Зарайск.gif Զարայսկ Зарайск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 24648 1146
Գուսինոօզյորսկ Гусиноозёрск Բուրյաթիա Սիբիրյան 24603 1939
Coat of Arms of Bezhetsk (Tver oblast).png Բեժեցկ Бежецк Տվերի մարզ Կենտրոնական 24517 1137
Coat of Arms of Zheleznovodsk (Stavropol kray).png Ժելեզնովոդսկ Железноводск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 24496 1810
Coat of Arms of Semyonov (Nizhny Novgorod oblast) (1781).png Սեմյոնով Семёнов Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 24472 1644
Coat of Arms of Krasnoarmeysk (Saratov oblast).png Կրասնոարմեյսկ Красноармейск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 24362 1765
Coat of Arms of Kolpashevo (Tomsk oblast) (2006).png Կոլպաշևո Колпашево Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 24126 17-րդ դար
Coat of Arms of Kotovo (Volgograd oblast) (1994).png Կոտովո Котово Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 24104 1710-ական թթ.
Դավլեկանովո Давлеканово Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 24040 18-րդ դար
Կալաչինսկ Калачинск Օմսկի մարզ Սիբիրյան 24000 1952
Ստրոիտել Строитель Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 23933 1958
Coat of Arms of Velsk (Arkhangelsk oblast).png Վելսկ Вельск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 23885 1137
Coat of Arms of Semikarakorsk.png Սեմիկարակորսկ Семикаракорск Ռոստովի մարզ Հարավային 23884 1672
Coat of Arms of Otradnoe (Leningrad oblast).png Օտրադնոե Отрадное Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 23874 1708
Կարաչաևսկ Карачаевск Կարաչայ-Չերքեզիա Հյուսիսկովկասյան 23848 1926
Coat of Arms of Fokino (Primorsky kray).png Ֆոկինո Фокино Մերձծովյան երկրամաս Հեռավորարևելյան 23683 1891
Coat of Arms of Sharya (Kostroma oblast).png Շարյա Шарья Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 23668 1906
Օմուտնինսկ Омутнинск Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 23618 1773
Coat of Arms of Ust-Katav (Chelyabinsk oblast).png Ուստ Կատավ Усть-Катав Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 23586 1758
Coat of Arms of Bologoe (Tver oblast).png Բոլոգոե Бологое Տվերի մարզ Կենտրոնական 23499 1495
COA Saky, Crimea, Ukraine.svg Սակիվիճելի Саки Ղրիմ Ղրիմի 23400 1952
Coat of Arms of Volokolamsk (Moscow oblast).png Վոլոկոլամսկ Волоколамск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 23386 1135
Coat of Arms of Gubkinsky (Yamal Nenetsia).png Գուբկինսկի Губкинский Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 23340 1986
Coat of arms of Tastagol.png Տաշտագոլ Таштагол Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 23114 1939
Coat of Arms of Olenegorsk (Murmansk oblast).png Օլենեգորսկ Оленегорск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 23079 1949
Coat of Arms of Okha (Sakhalin oblast).png Օխա Оха Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 23007 1908
Coat of Arms of Kubinka.png Կուբինկա Кубинка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 22918 15-րդ դար
Coats of Arms of Viluchinsk.svg Վիլյուչինսկ Вилючинск Կամչատկայի երկրամաս Հեռավորարևելյան 22905 1968
Coat of Arms of Nelidovo (Tver oblast).png Նելիդովո Нелидово Տվերի մարզ Կենտրոնական 22886 1900
Coat of Arms of Nerekhta (Kostroma oblast).png Ներեխտա Нерехта Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 22817 1214
Coat of Arms of Nikolaevsk-na-Amure (Khabarovsk kray) (2002).png Նիկոլաևսկ նա Ամուրե Николаевск-на-Амуре Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 22773 1850
Վերեշչագինո Верещагино Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 22760 1898
Coat of Arms of Nizhny Lomov (Penza oblast).png Նիժնի Լոմով Нижний Ломов Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 22678 1636
Coat of Arms of Losino-Petrovsky (Moscow oblast).png Լոսինո Պոտրովսկի Лосино-Петровский Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 22550 1708
Coat of Arms of Lermontov.png Լերմոնտով Лермонтов Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 22540 1953
Վիխորևկա Вихоревка Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 22528 1957
Coat of Arms of Nikolsk (Penza oblast).png Նիկոլսկ Никольск Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 22471 1761
Armyansk COA.png Արմյանսկվիճելի Армянск Ղրիմ Ղրիմի 22468 1736
Coat of Arms of Osa (Perm krai) (2008).jpg Օսա Оса Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 22420 1591
Coat of Arms of Zverevo (Rostov oblast).png Զվերևո Зверево Ռոստովի մարզ Հարավային 22416 1819
Նյանդոմա Няндома Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 22354 1898
Coat of Arms of Dudinka (Taimyria).png Դուդինկա Дудинка Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 22207 1667
Coat of Arms of Elektrogorsk (Moscow oblast).png Էլեկտրոգորսկ Электрогорск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 22120 1912
Coat of Arms of Bavly (Tatarstan).png Բավլի Бавлы Թաթարստան Մերձվոլգյան 22109 1658
Coat of Arms of Mendeleyevsk (Tatarstan).png Մենդելեևսկ Менделеевск Թաթարստան Մերձվոլգյան 22075 1868
Coat of Arms of Kirovgrad (Sverdlovsk oblast).png Կիրովգրադ Кировград Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 21959 1661
Coat of Arms of Kaltan (Kemerovo oblast).png Կալտան Калтан Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 21893 1946
Герб Лыскова (Нижегородская область).png Լիսկովո Лысково Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 21882 1410
Coat of Arms of Staraya Kupavna.png Հին Կուպավա Старая Купавна Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21859 14-րդ դար
Coat of Arms of Kurovskoye (Moscow oblast).png Կուրովսկոե Куровское Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21821 1646
Coat of Arms of Ryazhsk (Ryazan oblast) (1779).png Ռյաժսկ Ряжск Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 21676 1502
Coat of Arms of Ostrov (Pskov oblast).png Օստրով Остров Պսկովի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21670 1341
Coat of Arms of Hotkovo.png Խոտկովո Хотьково Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21612 1308
Coat of Arms of Nizhnyaya Tura (Sverdlovsk oblast).png Ներքին Տուրա Нижняя Тура Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 21596 1754
Խադիժենսկ Хадыженск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 21580 1864
Coat of Arms of Pikalyovo (Leningrad oblast).png Պիկալյովո Пикалёво Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21567 1620
Coat of Arms of Toguchin (Novosibirsk oblast).png Տոգուչին Тогучин Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 21531 1867
Coat of Arms of Lgov (Kursk oblast) (1780).png Լգով Льгов Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 21452 1152
Ershov gerb.png Երշով Ершов Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 21447 1893
Coat of Arms of Sergach (Nizhny Novgorod oblast) (1781).png Սերգաչ Сергач Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 21387 1649
Coat of Arms of Svetly (Kaliningrad oblast).png Սվետլի Светлый Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21380 1640
Օնեգա Онега Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21359 1137
Герб города Шахунья.jpg Շախունյա Шахунья Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 21337 1921
Coat of Arms of Kovylkino (Mordovia).png Կովիլկինո Ковылкино Մորդովիա Մերձվոլգյան 21307 1892
Coat of Arms of Naryan-Mar.png Նարյան Մար Нарьян-Мар Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Հյուսիսարևմտյան 21296 1929
AldanWapen.jpg Ալդան Алдан Յակուտիա Հեռավորարևելյան 21277 1924
Coat of Arms of Roshal (Moscow oblast).png Ռոշալ Рошаль Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21265 1916
Coat of Arms of Kozmodemiansk (Mariy El) (2005).png Կոզմոդեմյանսկ Козьмодемьянск Մարիյ Էլ Մերձվոլգյան 21262 1583
Coat of Arms of Bronnitsy (Moscow oblast) (2005).png Բրոնիցի Бронницы Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21102 1453
Coat of Arms of Dankov sity (Lipetsk oblast) 1862.png Դանկով Данков Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 21056 1563
Coat of Arms of Lodeinoe Pole (Leningrad oblast).png Լոդեյնոե Պոլե Лодейное Поле Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21053 1702
Bogotol city gerb.png Բոգոտոլ Боготол Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 21029 1893
Տիռնիաուզ Тырныауз Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 21000 1934
Coat of Arms of Lebedyan (Lipetsk oblast).png Լեբեդյան Лебедянь Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 20991 1605
Coat of Arms of Chernogolovka (Moscow oblast) (2001).png Չեռնոգոլովկա Черноголовка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 20986 1710
Coat of Arms of Bakal (Chelyabinsk oblast).png Բակալ Бакал Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 20953 1757
Ալագիր Алагир Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 20949 1850
Աբդուլինո Абдулино Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 20663 1795
Coat of Arms of Raychikhinsk (Amur oblast).png Ռայչիխինսկ Райчихинск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 20499 1932
Coat of Arms of Tarko-Sale (Yamalo-Nenetsky AO).png Տարկո Սալե Тарко-Сале Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 20372 1932
Coat of arms of Buinsk (Tatarstan) (1778).png Բուինսկ Буинск Թաթարստան Մերձվոլգյան 20342 1691
Coat of Arms of Kizel (Perm krai).png Կիզել Кизел Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 20277 1750
Պրոլետարսկ Пролетарск Ռոստովի մարզ Հարավային 20267 17-րդ դար
Coat of Arms of Sysert (Sverdlovsk oblast).png Սիսերտ Сысерть Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 20594 1732
Coat of arms of Surovikino without a crown (2008).png Սուրովիկինո Суровикино Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 20527 1744
Gerb Kotelnikovo.png Կոտելնիկովո Котельниково Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 20441 1897
Coat of Arms of Sredneuralsk (Sverdlovsk oblast).png Սրեդնեուրալսկ Среднеуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 20357 1931
Coat of Arms of Beloyarsky (Khanty-Mansia).png Բելոյարսկի Белоярский Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 20283 1969
Coat of Arms of Kommunar (Leningrad oblast).png Կոմունար Коммунар Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 20265 1840-ական թթ.
Coat of Arms of Pushchino (Moscow oblast).png Պուշչինո Пущино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 20263 1956
Coat of Arms of Elektrougli (Moscow oblast).png Էլեկտրոուգլի Электроугли Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 20120 1899
Կալաչ Калач Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 20046 1716
Coat of Arms of Kyakhta (Buryatia) (1861).png Կյախտա Кяхта Բուրյաթիա Սիբիրյան 20041 1727
Շիմանովսկ Шимановск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 19815 1910
Coat of Arms of Bobrov (Voronezh oblast).png Բոբրով Бобров Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 19738 1698
Coat of Arms of Karachev (Oryol oblast) (1781).png Կարաչև Карачев Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 19715 1146
Coat of Arms of Yuriev-Polsky (Vladimir oblast).png Յուրև Պոլսկի Юрьев-Польский Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 19588 1152
Coat of Arms of Novy Oskol (Belgorod oblsat).png Նոր Օսկոլ Новый Оскол Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 19530 1647
Սոբինկա Собинка Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 19482 1858
Coat of Arms of Cherepanovo (Novosibirsk oblast).png Չերեպանովո Черепаново Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 19346 1912
Նիկոլսկոե Никольское Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 19345 1710
Coat of arms of Novomichurinsk (Ryazan oblast).png Նովոմիչուրինսկ Новомичуринск Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 19309 1968
Ագրիզ Агрыз Թաթարստան Մերձվոլգյան 19299 1646
Coat of Arms of Sortavala (Karelia).png Սորտավալա Сортавала Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 19215 1468
Տերեկ Терек Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 19170 1876
Նիտվա Нытва Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 19041 1756
Coat of Arms of Starodub (Bryansk oblast) (1782).png Ստարոդուբ Стародуб Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 19010 1080
Coat of Arms of Priozersk (Leningrad oblast) (1788).png Պրիոզերսկ Приозерск Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 18929 12-րդ դար
Coat of Arms of Kovdor (Murmansk oblast).png Կովդոր Ковдор]] Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 18836 1953
Coat of Arms of Eniseisk.svg Ենիսեյսկ Енисейск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 18769 1619
Coat of Arms of Usman (Lipetsk oblast) (1781).png Ուսման Усмань Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 18752 1645
63neftegorsk g.png Նեֆտեգորսկ Нефтегорск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 18732 1960
Coat of Arms of Podporozhye (Leningrad oblast).gif Պոդպորոժյե Подпорожье Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 18729 1936
Coat of Arms of Petrovsk-Zabaikalsky (Chita oblast) (1984).png Պետրովսկ Զաբայկալսկի Петровск-Забайкальский Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 18555 1789
Slyudyanka coat of arms.jpg Սլյուդյանկա Слюдянка Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 18542 1899
Gerb Aprelevka.gif Ապրելևկա Апрелевка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 18467 1899
Coat of Arms of Rybnoye (Ryazan obl).png Ռիբնոե Рыбное Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 18378 1597
Герб города Жуковка.jpg Ժուկովկա Жуковка Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 18269 1871
Coat of Arms of Raduzhny (Vladimir oblast).png Ռադուժնի Радужный Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 18212 1971
Coat of Arms of Kharabali (Astrakhan oblast).png Խարաբալի Харабали Աստրախանի մարզ Հարավային 18209 1789
Coat of Arms of Kozelsk (Kaluga oblast).png Կոզելսկ Козельск Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 18203 12-րդ դար
Bilogirsk big gerb.png Բելոգորսկվիճելի Белогорск Ղրիմ Ղրիմի 18199 13-րդ դար
Coat of Arms of Turinsk (Sverdlovsk oblast).png Տուրինսկ Туринск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 17990 1600
Չեգեմ Чегем Կաբարդինո-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 17988 1822
Coat of Arms of Nizhnyaya Salda (Sverdlovsk oblast).png Ներքին Սալդա Нижняя Салда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 17969 1760
Герб Почепа.jpg Պոչեպ Почеп Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 17933 1447
Coat of arms of Seltco (Bryansk oblast).gif Սելցո Сельцо Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 17933 1870-ական թթ.
1211298549 konstantinovsk gerb.png Կոնստանտինովսկ Константиновск Ռոստովի մարզ Հարավային 17926 1864
Նովոանինսկի Новоаннинский Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 17911 1956
Coat of arms of Shumikha (2005).png Շումիխա Шумиха Կուրգանի մարզ Ուրալի 17821 1892
Coat of Arms of Gavrilov-Yam (Yaroslavl oblast).png Գավրիլով Յամ Гаврилов-Ям Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 17792 1545
Coat of arms of ivdel (russia).jpg Իվդել Ивдель Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 17764 1831
Coat of Arms of Pokrov (Vladimir oblast) (1781).png Պոկրով Покров Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 17762 1506
Բայմակ Баймак Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 17710 1748
Coat of Arms of Povorino (Voronezh oblast).png Պովորինո Поворино Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 17692 1870
Coat of Arms of Katav-Ivanovsk (Chelyabinsk oblast).png Կատավ Իվանովսկ Катав-Ивановск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 17640 1755
Coat of Arms of Manturovo (Kostroma oblast) coat fof arms.png Մանտուրովո Мантурово Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 17479 1617
Coat of Arms of Golitsyno (Moscow oblast).png Գոլիցինո Голицыно Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 17447 1872
Coat of Arms of Borodino (Krasnoyarsk krai) (2006).png Բորոդինո Бородино Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 17423 1949
Մոսկովսկի Московский Մոսկվա Կենտրոնական 17363 1969
Coat of Arms of Mezhgorie (Bashkortostan).png Մեժգորյե Межгорье Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 17353 1979
Coat of Arms of Galich (Kostroma oblast).png Գալիչ Галич Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 17346 1159
Coat of Arms of Plast (Chelyabinsk oblast).png Պլաստ Пласт Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 17344 1940
Coat of Arms of Polyarny (Murmansk oblast).png Պոլյարնի Полярный Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 17304 1896
Coat of Arms of Yaransk (Kirov oblast) (1781).png Յարանսկ Яранск Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 17252 1584
Coat of Arms of Kirsanov (Tambov oblast).png Կիրսանով Кирсанов Տամբովի մարզ Կենտրոնական 17240 1702
Բիկին Бикин Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 17156 1895
Coat of arms of Barysh.png Բարիշ Барыш Ուլյանովսկի մարզ Մերձվոլգյան 17149 17-րդ դար
Կրասնովիշերկս Красновишерск Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 17129 1894
Coat of Arms of Abaza (Khakassia).png Աբազա Абаза Խակասիա Սիբիրյան 17111 1867
Coat of Arms of Volgorechensk (Kostroma oblast).png Վոլգորեչենսկ Волгореченск Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 17108 1964
COA of Kurtamysh.png Կուրտամիշ Куртамыш Կուրգանի մարզ Ուրալի 17098 1745
Coat of Arms of Pokachi (Khanty-Mansia).png Պոկաչի Покачи Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 17053 1984
Coat of Arms of Schigry (Kursk oblast) (1780).png Շչիգրի Щигры Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 17043 18-րդ դար
Նովոուզենսկ Новоузенск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 17015 1760

Պատկերասրահ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ռուսաստանի խոշորագույն քաղաքները
Մոսկվա, Ռուսաստանի մայրաքաղաքը