Ռուսաստանի քաղաքների ցանկն ըստ բնակչության թվի

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Ռուսաստանի քաղաքների ցանկում ընդգրկված են Ռուսաստանի Դաշնության՝ քաղաքի կարգավիճակ ունեցող բնակավայրերը՝ դասավորվեծ ըստ իրենց բնակչության թվի։ Բնակչության թիվը նշված է ըստ 2010 թվականի համառուսաստանյան մարդահամարի նախնական տվյալների[1]։ Ցանկում նշված են նաև բնակավայրերի հիմնադրման կամ պատմական աղբյուրներում առաջին հիշատակման տարեթվերը։ Դաշնային նշանակության քաղաքներն ու վարչական շրջանների կենտրոնները նշված են թավատառ։

2014 թվականին Ռուսաստանի Դաշնության կազմում ընդգրկված Ղրիմի Հանրապետության բնակչությունը տրված է ըստ Ուկրաինայի վիճակագրական պետական ծառայության 2012 թվականի տվյալների[2]։

Զինանշան Քաղաք Ռուսերեն անվանում Շրջան Դաշնային շրջան Բնակչություն Հիմնադրում կամ
առաջին հիշատակում
Մոսկվա Москва Մոսկվա Կենտրոնական 11514330 1147
Սանկտ Պետերբուրգ Санкт-Петербург Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 4848742 1703
Նովոսիբիրսկ Новосибирск Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 1498921 1893
Եկատերինբուրգ Екатеринбург Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 1377738 1723
Նիժնի Նովգորոդ Нижний Новгород Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 1250615 1221
Սամարա Самара Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 1164900 1586
Օմսկ Омск Օմսկի մարզ Սիբիրյան 1154000 1716
Կազան Казань Թաթարստան Մերձվոլգյան 1143546 1005
Չելյաբինսկ Челябинск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 1130273 1736
Դոնի Ռոստով Ростов-на-Дону Ռոստովի մարզ Հարավային 1091544 1749
Ուֆա Уфа Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 1062300 1574
Վոլգոգրադ Волгоград Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 1021244 1589
Պերմ Пермь Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 1000679 1723
Կրասնոյարսկ Красноярск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 973826 1628
Վորոնեժ Воронеж Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 889680 1586
Սարատով Саратов Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 836900 1590
Կրասնոդար Краснодар Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 744933 1793
Տոլյատի Тольятти Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 719484 1737
Իժևսկ Ижевск Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 628117 1760
Ուլյանովսկ Ульяновск Ուլյանովսկի մարզ Մերձվոլգյան 613793 1648
Բառնաուլ Барнаул Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 612091 1730
Վլադիվոստոկ Владивосток Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 592069 1860
Յարոսլավլ Ярославль Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 591486 1010
Իրկուտսկ Иркутск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 587225 1661
Տյումեն Тюмень Տյումենի մարզ Ուրալի 581758 1586
Մախաչկալա Махачкала Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 577990 1844
Խաբարովսկ Хабаровск Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 577668 1858
Օրենբուրգ Оренбург Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 570329 1743
Նովոկուզնեցկ Новокузнецк Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 547885 1618
Կեմերովո Кемерово Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 532884 1918
Ռյազան Рязань Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 525062 1095
Տոմսկ Томск Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 522940 1604
Աստրախան Астрахань Աստրախանի մարզ Հարավային 520662 1558
Պենզա Пенза Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 519592 1663
Նաբերեժնիե Չելնի Набережные Челны Թաթարստան Մերձվոլգյան 513242 1626
Լիպեցկ Липецк Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 508124 1703
Տուլա Тула Տուլայի մարզ Կենտրոնական 501129 1146
Կիրով Киров Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 473668 1181
Չեբոքսարի Чебоксары Չուվաշիա Մերձվոլգյան 447929 1469
Կալինինգրադ Калининград Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 431491 1255
Բրյանսկ Брянск Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 415640 985
Կուրսկ Курск Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 414595 1032
Իվանովո Иваново Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 409277 1561
Մագնիտոգորսկ Магнитогорск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 408401 1929
Ուլան-Ուդե Улан-Удэ Բուրյաթիա Սիբիրյան 404357 1666
Տվեր Тверь Տվերի մարզ Կենտրոնական 403726 1135
Ստավրոպոլ Ставрополь Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 398266 1777
Սիմֆերոպոլվիճելի Симферополь Ղրիմ Ղրիմի 362366 1784
Նիժնի Տագիլ Нижний Тагил Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 361883 1722
Բելգորոդ Белгород Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 356426 1596
Արխանգելսկ Архангельск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 348716 1584
Վլադիմիր Владимир Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 348256 990
Սոչի Сочи Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 343285 1838
Կուրգան Курган Կուրգանի մարզ Ուրալի 333640 1679
Սմոլենսկ Смоленск Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 326863 863
Կալուգա Калуга Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 325185 1371
Չիտա Чита Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 323964 1653
Օրյոլ Орёл Օրյոլի մարզ Կենտրոնական 317854 1566
Վոլժսկի Волжский Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 314436 1951
Չերեպովեց Череповец Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 312311 1777
Վլադիկավկազ Владикавказ Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 311635 1784
Մուրմանսկ Мурманск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 307664 1916
Սուրգութ Сургут Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 306703 1594
Վոլոգդա Вологда Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 301642 1147
Սարանսկ Саранск Մորդովիա Մերձվոլգյան 297425 1641
Տամբով Тамбов Տամբովի մարզ Կենտրոնական 280457 1636
Ստերլիտամակ Стерлитамак Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 273432 1766
Գրոզնի Грозный Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 271596 1818
Յակուտսկ Якутск Յակուտիա Հեռավորարևելյան 269486 1632
Կոտրոմա Кострома Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 268617 1152
Կոմսոմոլսկ-նա-Ամուրե Комсомольск-на-Амуре Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 263906 1932
Պետրոզավոդսկ Петрозаводск Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 263540 1703
Տագանռոգ Таганрог Ռոստովի մարզ Հարավային 257692 1698
Նիժնեվարտովսկ Нижневартовск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 251860 1909
Յոշկար-Օլա Йошкар-Ола Մարի Էլ Մերձվոլգյան 248688 1584
Բրատսկ Братск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 246348 1631
Նովոռոսիյսկ Новороссийск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 241788 1838
Դերժինսկ Дзержинск Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 240762 1606
Շախտի Шахты Ռոստովի մարզ Հարավային 240152 1805
Նալչիկ Нальчик Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 240095 1724
Օրսկ Орск Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 238006 1735
Սիկտիվկար Сыктывкар Կոմի Հյուսիսարևմտյան 235006 1780
Նիժնեկամսկ Нижнекамск Թաթարստան Մերձվոլգյան 234108 1961
Անգարսկ Ангарск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 233765 1948
Ստարի Օսկոլ Старый Оскол Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 221163 1593
Վելիկի Նովգորոդ Великий Новгород Նովգորոդի մարզ Հյուսիսարևմտյան 218724 8-9-րդ դարեր
Բալաշիխա Балашиха Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 215353 1830
Բլագովեշչենսկ Благовещенск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 214397 1856
Պրոկոպևսկ Прокопьевск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 210150 1650
Բիյսկ Бийск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 210055 1709
Խիմկի Химки Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 207125 1850
Պսկով Псков Պսկովի մարզ Հյուսիսարևմտյան 203974 903
Էնգելս Энгельс Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 202838 1747
Ռիբինսկ Рыбинск Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 200771 1071
Բալակովո Балаково Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 199576 1762
Սևերոդվինսկ Северодвинск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 192265 1936
Արմավիր Армавир Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 188897 1839
Պոդոլսկ Подольск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 187956 1559
Կորոլյով Королёв Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 183452 1938
Յուժնո-Սախալինսկ Южно-Сахалинск Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 181727 1882
Կամչատկայի Պետրոպավլովսկ Петропавловск-Камчатский Կամչատկայի երկրամաս Հեռավորարևելյան 179526 1740
Սիզրան Сызрань Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 178773 1683
Նորիլսկ Норильск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 175301 1935
Զլատուոստ Златоуст Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 174985 1754
Կամենսկ-Ուրալսկի Каменск-Уральский Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 174710 1682
Միտիշի Мытищи Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 173341 1460
Լյուբերցի Люберцы Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 171978 1623
Վոլգոդոնսկ Волгодонск Ռոստովի մարզ Հարավային 170621 1950
Նովոչերկասկ Новочеркасск Ռոստովի մարզ Հարավային 169039 1805
Աբական Абакан Խակասիա Սիբիրյան 165183 1931
Նախոդկա Находка Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 159695 1864
Ուսուրիյսկ Уссурийск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 157946 1866
Բերեզնիկի Березники Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 156350 1932
Սալավատ Салават Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 156085 1948
Էլեկտրոստալ Электросталь Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 155324 1916
Միասս Миасс Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 151812 1773
Պերվոուրալսկ Первоуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 149800 1732
Ռուբցովսկ Рубцовск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 147008 1892
Ալմետևսկ Альметьевск Թաթարստան Մերձվոլգյան 146309 18-րդ դար
Կովրով Ковров Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 145492 12-րդ դար
Կոլոմնա Коломна Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 144642 1177
Մայկոպ Майкоп Ադըղեա Հարավային 144246 1857
Պյատիգորսկ Пятигорск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 142397 1780
Օդինցովո Одинцово Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 139021 1470
Կոպեյսկ Копейск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 137604 1907
Խասավյուրտ Хасавюрт Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 133929 1846
Նովոմոսկովսկ Новомосковск Տուլայի մարզ Կենտրոնական 131227 1930
Կիսլովոդսկ Кисловодск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 128502 1803
Սերպուխով Серпухов Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 126496 1339
Չերկեսկ Черкесск Կարաչայ-Չերքեզիա Հյուսիսկովկասյան 121439 1825
Նովոչեբոկսարսկ Новочебоксарск Չուվաշիա Մերձվոլգյան 124094 1960
Նեֆտեյուգանսկ Нефтеюганск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 123276 1961
Դիմիտրովգրադ Димитровград Ուլյանովսկի մարզ Մերձվոլգյան 122549 1698
Նեֆտեկամսկ Нефтекамск Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 121757 1957
Օրեխովո-Զուևո Орехово-Зуево Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 120620 1917
Դերբենտ Дербент Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 119961 438
Կամիշին Камышин Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 119924 1668
Նեվիննոմիսկ Невинномысск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 118351 1825
Կրասնոգորսկ Красногорск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 116738 1932
Մուրոմ Муром Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 116078 862
Բատայսկ Батайск Ռոստովի մարզ Հարավային 112400 1938
Նովոշախտինսկ Новошахтинск Ռոստովի մարզ Հարավային 111087 1910
Սերգիև Պոսադ Сергиев Посад Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 110878 1337
Նոյաբրսկ Ноябрьск Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 110572 1976
Շյոլկովո Щёлково Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 110380 16-րդ դար
Կիզիլ Кызыл Տիվա Սիբիրյան 109906 1914
Օկտյաբրսկի Октябрьский Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 109379 1946
Աչինսկ Ачинск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 109156 1683
Սևերսկ Северск Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 108466 1949
Նովոկույբիշևսկ Новокуйбышевск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 108449 1946
Ելեց Елец Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 108404 1146
Արզամաս Арзамас Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 106367 1552
Օբնինսկ Обнинск Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 104798 1946
Ժուկովսկի Жуковский Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 102729 1947
Նովի Ուրենգեյ Новый Уренгой Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 104144 1975
Կասպիյսկ Каспийск Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 103914 1932
Էլիստա Элиста Կալմիկիա Հարավային 103728 1865
Պուշկինո Пушкино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 102840 1499
Արտյոմ Артём Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 102636 1924
Մեժդուրեչենսկ Междуреченск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 101995 1946
Լենինսկ-Կուզնեցկի Ленинск-Кузнецкий Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 101666 1763
Սարապուլ Сарапул Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 101390 1621
Եսենտուկի Ессентуки Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 100969 1825
Վոտկինսկ Воткинск Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 100034 1759
Նոգինսկ Ногинск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 99762 1389
Տոբոլսկ Тобольск Տյումենի մարզ Ուրալի 99698 1587
Ուխտա Ухта Կոմի Հյուսիսարևմտյան 99642 1929
Սերով Серов Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 99381 1893
Բերդսկ Бердск Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 98809 1944
Վելիկիե Լուկի Великие Луки Պսկովի մարզ Հյուսիսարևմտյան 98778 1166
Միչուրինսկ Мичуринск Տամբովի մարզ Կենտրոնական 98758 1635
Կիսելյովսկ Киселёвск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 98382 1917
Նովոտրոիցկ Новотроицк Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 97914 1920
Զելենոդոլսկ Зеленодольск Թաթարստան Մերձվոլգյան 97651 1865
Սոլիկամսկ Соликамск Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 97239 1430
Ռամենկսոե Раменское Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 96355 1378
Դոմոդեդովո Домодедово Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 96123 1900
Մագադան Магадан Մագադանի մարզ Հեռավորարևելյան 95925 1929
Գլազով Глазов Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 95835 1678
Կամենսկ-Շախտինսկի Каменск-Шахтинский Ռոստովի մարզ Հարավային 95306 1671
Ժելեզնոգորսկ Железногорск Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 95057 1957
Կանսկ Канск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 94230 1636
Նազրան Назрань Ինգուշեթիա Հյուսիսկովկասյան 93357 1781
Գատչինա Гатчина Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 92566 1499
Սարով Саров Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 92073 1691
Նովոուրալսկ Новоуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 91813 1941
Վոսկրեսենսկ Воскресенск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 91301 1862
Դոլգոպրուդնի Долгопрудный Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 90976 1931
Բուգուլմա Бугульма Թաթարստան Մերձվոլգյան 89144 1736
Կուզնեցկ Кузнецк Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 88886 1699
Գուբկին Губкин Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 88562 1939
Կինեշմա Кинешма Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 88113 1429
Եյսկ Ейск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 87771 1848
Ռեուտով Реутов Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 87195 15-րդ դար
Ուստ-Իլիմսկ Усть-Илимск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 86591 1966
Ժելեզնոգորսկ Железногорск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 85559 1950
Ուսոլյո-Սիբիրսկոե Усолье-Сибирское Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 83364 1669
Չայկովսկի Чайковский Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 82933 1955
Ազով Азов Ռոստովի մարզ Հարավային 82882 1067
Բուզուլուկ Бузулук Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 82816 1736
Օզյորսկ Озёрск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 82268 1945
Բալաշով Балашов Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 82222 17-րդ դար
Յուրգա Юрга Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 81536 1886
Կիրովո-Չեպեցկ Кирово-Чепецк Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 80920 1935
Կրոպոտկին Кропоткин Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 80743 1879
Կլին Клин Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 80584 1317
Վիբորգ Выборг Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 80013 1293
Խանտի-Մանսիյսկ Ханты-Мансийск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 79410 1582
Տրոիցկ Троицк Մոսկվա Կենտրոնական 78372 17-րդ դար
Բոր Бор Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 78079 14-րդ դար
Շադրինսկ Шадринск Կուրգանի մարզ Ուրալի 77744 1662
Բելովո Белово Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 76752 1726
Միներալնիե Վոդի Минеральные Воды Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 76715 1878
Անժերո-Սուջենսկ Анжеро-Судженск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 76669 1896
Բիրոբիջան Биробиджан Հրեական ինքնավար մարզ Հեռավորարևելյան 75419 1915
Լոբնյա Лобня Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 74350 1902
Չապաևսկ Чапаевск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 72689 1909
Գեորգիևսկ Георгиевск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 72126 1777
Չերնոգորսկ Черногорск Խակասիա Սիբիրյան 72117 1936
Մինուսինսկ Минусинск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 71171 1739
Միխայլովսկ Михайловск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 71018 1784
Ելաբուգա Елабуга Թաթարստան Մերձվոլգյան 70750 11-րդ դար
Դուբնա Дубна Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 70569 1956
Վորկուտա Воркута Կոմի Հյուսիսարևմտյան 70551 1936
Նովոալթայսկ Новоалтайск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 70438 1736
Եգորևսկ Егорьевск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 70133 1462
Ասբեստ Асбест Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 70067 1889
Իշիմ Ишим Տյումենի մարզ Ուրալի 69567 1687
Բելորեցկ Белорецк Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 68804 1762
Բելոգորսկ Белогорск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 68220 1860
Կունգուր Кунгур Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 67857 1663
Լիսվա Лысьва Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 67712 1785
Գուկովո Гуково Ռոստովի մարզ Հարավային 67268 1878
Ստուպինո Ступино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 66942 1938
Տույմազի Туймазы Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 66849 1912
Կստովո Кстово Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 66641 15-րդ դար
Վոլսկ Вольск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 66520 1780
Իշիմբայ Ишимбай Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 66259 1815
Զելենոգորսկ Зеленогорск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 66018 1956
Սոսնովի Բոր Сосновый Бор Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 65901 1958
Բույնակսկ Буйнакск Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 65735 1834
Բորիսոգլեբսկ Борисоглебск Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 65585 1698
Նարո-Ֆոմինսկ Наро-Фоминск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 64640 1840
Բուդյոնովսկ Будённовск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 64628 1799
Դոնսկոյ Донской Տուլայի մարզ Կենտրոնական 64561 1773
Պոլևսկոյ Полевской Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 64316 1718
Լենինոգորսկ Лениногорск Թաթարստան Մերձվոլգյան 64145 1795
Սլավյանսկ-նա-Կուբանի Славянск-на-Кубани Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 63768 1865
Պավլովսկի Պոսադ Павловский Посад Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 63771 1328
Զարեչնի Заречный Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 63579 1958
Տուապսե Туапсе Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 63233 1838
Ռոսսոշ Россошь Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 62865 17-րդ դար
Կումերտաու Кумертау Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 62854 1947
Լաբինսկ Лабинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 62822 1841
Սիբայ Сибай Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 62732 1913
Կլինցի Клинцы Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 62510 1707
Ռժև Ржев Տվերի մարզ Կենտրոնական 62026 1216
Տիխորեցկ Тихорецк Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 61825 1895
Ներյունգրի Нерюнгри Յակուտիա Հեռավորարևելյան 61746 1975
Ալեքսին Алексин Տուլայի մարզ Կենտրոնական 61738 1348
Ռևդա Ревда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 61713 1734
Ալեքսանդրով Александров Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 61544 14-րդ դար
Դմիտրով Дмитров Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 61454 1154
Մելեուզ Мелеуз Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 61408 18-րդ դար
Սալսկ Сальск Ռոստովի մարզ Հարավային 61312 1812
Լեսոսիբիրսկ Лесосибирск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 61146 1975
Գուս-Խրուստալնի Гусь-Хрустальный Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 60773 1756
Չիստոպոլ Чистополь Թաթարստան Մերձվոլգյան 60703 18-րդ դար
Պավլովո Павлово Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 60699 1566
Չեխով Чехов Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 60677 1175
Կոտլաս Котлас Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 60562 1890
Բելեբեյ Белебей Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 60183 1715
Իսկիտիմ Искитим Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 60072 1717
Կրասնոտուրինսկ Краснотурьинск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 59701 1758
Ապատիտի Апатиты Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 59690 1926
Վսեվոլժսկ Всеволожск Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 59689 1892
Պրոխլադնի Прохладный Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 59595 1765
Միխայլովկա Михайловка Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 59153 1762
Անապա Анапа Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 58983 1781
Տիխվին Тихвин Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 58843 1383
Վերխնյայա Պիշմա Верхняя Пышма Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 58707 1854
Իվանտեևկա Ивантеевка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 58594 1564
Սվոբոդնի Свободный Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 58594 1912
Շույա Шуя Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 58528 1394
Կոգալիմ Когалым Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 58192 1975
Շչյոկինո Щёкино Տուլայի մարզ Կենտրոնական 58154 1870
Ժիգուլյովսկ Жигулёвск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 57565 1949
Վյազմա Вязьма Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 57103 1239
Գորնո-Ալթայսկ Горно-алтайск Ալթայ Սիբիրյան 56928 1830
Վիդնոե Видное Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 56798 1949
Արսենև Арсеньев Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 56742 1902
Իզբերբաշ Избербаш Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 56301 1932
Վիկսա Выкса Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 56196 1757
Կլիմովսկ Климовск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 56113 1882
Լիսկի Лиски Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 55864 16-րդ դար
Վոլժսկ Волжск Մարի Էլ Մերձվոլգյան 55671 16-րդ դար
Կրասնոկամենսկ Краснокаменск Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 55668 1967
Ֆրյազինո Фрязино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 55449 1584
Ուզլովայա Узловая Տուլայի մարզ Կենտրոնական 55282 1873
Լիտկարինո Лыткарино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 55147 15-րդ դար
Նյագան Нягань Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 54903 1965
Ռոսլավլ Рославль Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 54898 1137
Գելենջիկ Геленджик Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 54813 1831
Տիմաշյովսկ Тимашёвск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 53921 1794
Բելորեչենսկ Белореченск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 53891 1862
Բորովիչի Боровичи Նովգորոդի մարզ Հյուսիսարևմտյան 54731 15-րդ դար
Սոլնեչնոգորսկ Солнечногорск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 52996 18-րդ դար
Նազարովո Назарово Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 52829 1700
Կիրիշի Кириши Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 52826 1693
Չերեմխովո Черемхово Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 52650 1772
Կրասնոկամսկ Краснокамск Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 52632 1929
Վիշնի Վոլոչյոկ Вышний Волочёк Տվերի մարզ Կենտրոնական 52326 1471
Բերեզովսկի Берёзовский Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 51583 1748
Բալախնա Балахна Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 51526 1399
Լեսնոյ Лесной Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 52464 1947
Լիվնի Ливны Օրյոլի մարզ Կենտրոնական 50430 1586
Դոնեցկ Донецк Ռոստովի մարզ Հարավային 50085 1681
Սևերոմորսկ Североморск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 50076 1896
Սայանոգորսկ Саяногорск Խակասիա Սիբիրյան 49889 1975
Կիմրի Кимры Տվերի մարզ Կենտրոնական 49623 1546
Մեգիոն Мегион Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 49471 1810
Կիզլյար Кизляр Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 49169 1735
Ուրուս-Մարտան Урус-Мартан Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 49071 18-րդ դար
Սնեժինսկ Снежинск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 48896 1957
Կինգիսեպ Кингисепп Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 48667 1384
Զարինսկ Заринск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 48456 1979
Կուրգանինսկ Курганинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 47974 1855
Շելեխով Шелехов Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 47960 1953
Մոժգա Можга Ուդմուրթական Հանրապետություն Մերձվոլգյան 47959 1835
Սերտոլովո Сертолово Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 47854 1936
Յարցևո Ярцево Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 47853 1610
Շալի Шали Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 47715 մինչ 19-րդ դարը
Օտրադնի Отрадный Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 47709 1920-ական թթ.
Տորժոկ Торжок Տվերի մարզ Կենտրոնական 47702 9-10-րդ դարեր
Ռուզաևկա Рузаевка Մորդովիա Մերձվոլգյան 47529 1631
Վոլխով Волхов Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 47344 1918
Բերյոզովսկի Берёзовский Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 47292 1965
Կույբիշև Куйбышев Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 47278 1722
Դերժինսկի Дзержинский Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 47125 1380-ական թթ.
Գրյազի Грязи Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 46798 1868
Չուսովոյ Чусовой Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 46740 1878
Նադիմ Надым Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 46550 1597
Վերխնյայա Սալդա Верхняя Салда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 46240 1778
Սաֆոնովո Сафоново Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 46116 1859
Օսիննկիկի Осинники Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 45997 1926
Կոլչուգինո Кольчугино Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 45804 1871
Գուդերմես Гудермес Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 45643 19-րդ դար
Կանաշ Канаш Չուվաշիա Մերձվոլգյան 45608 1892
align=center Ռասկազովո Рассказово Տամբովի մարզ Կենտրոնական 45484 1698
Սատկա Сатка Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 45465 1758
Մոնչեգորսկ Мончегорск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 45381 1937
Ուստ-Կուտ Усть-Кут Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 45061 1631
Տուլուն Тулун Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 44603 1735
Կրասնոե Սելո Красное Село Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 44485 18-րդ դար
Շեբեկինո Шебекино Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 44277 1713
Սպասկ-Դալնի Спасск-Дальний Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 44166 1886
Կամեն-նա-Օբի Камень-на-Оби Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 43880 1751
Բելայա ԿԱլիտվա Белая Калитва Ռոստովի մարզ Հարավային 43688 1703
Պեչորա Печора Կոմի Հյուսիսարևմտյան 43458 1940
Չեբարկուլ Чебаркуль Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 43405 1736
Ռադուժնի Радужный Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 43394 1973
Ուստ-Լաբինսկ Усть-Лабинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 43268 1794
Մցենսկ Мценск Օրյոլի մարզ Կենտրոնական 43216 1146
Միսկի Мыски Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 43029 1826
Լոմոնոսով Ломоносов Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 43002 1710
Կրոնշտադտ Кронштадт Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 42999 1704
Ամուրսկ Амурск Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 42977 1958
Կուրչատով Курчатов Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 42691 1968
Կաչկանար Качканар Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 42563 1957
Սալեխարդ Салехард Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 42494 1595
Եֆրեմով Ефремов Տուլայի մարզ Կենտրոնական 42350 1637
Ստրեժևոյ Стрежевой Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 42216 1966
Ակսայ Аксай Ռոստովի մարզ Հարավային 41984 1957
Պերսելավլ-Զելինսկի Переславль-Залесский Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 41923 1152
Ախտուբինսկ Ахтубинск Աստրախանի մարզ Հարավային 41898 1959
Կաշիրա Кашира Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 41880 1356
Զաինսկ Заинск Թաթարստան Մերձվոլգյան 41798 1656
Սովետսկ Советск Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 41709 1288
Պուգաչյով Пугачёв Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 41705 1764
Լոնգեպաս Лангепас Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 41675 1980
Բիրսկ Бирск Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 41637 1663
Ուրյուպինսկ Урюпинск Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 41594 1618
Մորշանսկ Моршанск Տամբովի մարզ Կենտրոնական 41550 1623
Պիտ-Յախ Пыть-Ях Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 41453 1968
Կոնակովո Конаково Տվերի մարզ Կենտրոնական 41303 1806
Ռտիշչևո Ртищево Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 41295 1666
Վյազնիկի Вязники Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 41252 1608
Կորենովսկ Кореновск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 41179 1794
Ուսինսկ Усинск Կոմի Հյուսիսարևմտյան 41100 1966
Տուտաև Тутаев Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 41001 13-րդ դար
Կրասնի Սուլին Красный Сулин Ռոստովի մարզ Հարավային 40866 1797
Սայանսկ Саянск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 40786 1970
Նովոդվինսկ Новодвинск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 40612 1936
Նովոզիբկով Новозыбков Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 40552 1701
Լյուդինովո Людиново Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 40550 1626
Իզոբիլնի Изобильный Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 40546 1895
Մարիինսկ Мариинск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 40522 1698
Չերնյախովսկ Черняховск Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 40464 1336
Զավոլժյե Заволжье Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 40265 1950
Ապշերոնսկ Апшеронск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 40229 1863
ТՏրոիցկ Троицк Մոսկվա Կենտրոնական 39874 17-րդ դար
align=center Կորյաժմա Коряжма Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 39629 1535
Կամենկա Каменка Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 39579 18-րդ դար
Ելիզովո Елизово Կամչատկայի երկրամաս Հեռավորարևելյան 39548 1848
Ֆրոլովո Фролово Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 39489 1859
Ուրայ Урай Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 39435 1922
Բոլշոյ Կամեն Большой Камень Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 39257 1947
Տոսնո Тосно Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 39127 1500
Ալեքսեևկա Алексеевка Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 39026 1685
Կիշտիմ Кыштым Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 38950 1757
Կորկինո Коркино Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 38950 1795
Լյանտոր Лянтор Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 38922 1932
ՙՄոզդոկ Моздок Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 38748 1763
Ռեժ Реж Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 38709 1773
Պարտիզանսկ Партизанск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 38648 1896
Շարիպովո Шарыпово Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 38570 18-րդ դար
Սվետլոգրադ Светлоград Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 38520 1786
Սոկոլ Сокол Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 38454 1615
Իրբիտ Ирбит Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 38352 1631
Գայ Гай Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 38302 1959
Ալատիր Алатырь Չուվաշիա Մերձվոլգյան 38202 1552
Ալապաևսկ Алапаевск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 38198 1639
Տեմրյուկ Темрюк Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 38014 1860
Յուժնոուրալսկ Южноуральск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 37890 1948
Ուչալի Учалы Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 37771 1955
Վիչուգա Вичуга Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 37609 1925
Դալնեգորսկ Дальнегорск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 37503 1897
Պրոտվինո Протвино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 37308 1960
Միրնի Мирный Յակուտիա Հեռավորարևելյան 37179 1955
Նիժնեուդինսկ Нижнеудинск Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 37056 1648
Լեսոզավոդսկ Лесозаводск Պրիմորիեի երկրամաս Հեռավորարևելյան 36975 1932
Բակսան Баксан Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 36857 1891
Բեսլան Беслан Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 36724 1847
Սեստրորեցկ Сестрорецк Սանկտ Պետերբուրգ Հյուսիսարևմտյան 36680 1714
Յալուտորովսկ Ялуторовск Տյումենի մարզ Ուրալի 36494 1659
Միլերովո Миллерово Ռոստովի մարզ Հարավային 36493 1786
Լուգա Луга Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 36409 1777
Կիզիլյուրտ Кизилюрт Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 36187 1963
Ֆուրմանով Фурманов Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 36149 1918
Կրասնոզնամենսկ Краснознаменск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 36057 1952
Զելենոկումսկ Зеленокумск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 35790 1781
Կուլեբակի Кулебаки Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 35762 1677-1678
Դոբրյանկա Добрянка Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 35720 1623
Ջանկոյվիճելի Джанкой Ղրիմ Ղրիմի 35700 1784
Կանդալակշա Кандалакша Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 35659 11-րդ դար
Տինդա Тында Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 35574 1907
Տայշետ Тайшет Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 35481 1897
Տավդա Тавда Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 35421 1910
Սերդոբսկ Сердобск Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 35393 1698
Վալույկի Валуйки Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 35322 1593
Գուլկևիչի Гулькевичи Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 35225 1875
Վյատսկիե Պոլյանի Вятские Поляны Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 35159 1596
Իստրա Истра Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 35106 1589
Տեյկովո Тейково Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 34993 17-րդ դար
Աբինսկ Абинск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 34926 1863
Ազնակաևո Азнакаево Թաթարստան Մերձվոլգյան 34859 1762
Նովոկուբանսկ Новокубанск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 34847 1867
Սուխոյ Լոգ Сухой Лог Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 34836 1710
Ուգլիչ Углич Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 34505 1148
Կինել Кинель Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 34472 1837
Բլագովեշչենսկ Благовещенск Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 34246 1756
Յուգորսկ Югорск Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 34066 1962
Սլոբոդսկի Слободской Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 33983 1505
Օստրոգոժսկ Острогожск Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 33842 1652
Տրյխգորնի Трёхгорный Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 33678 1952
Սլանցի Сланцы Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 33587 1934
Կորսակով Корсаков Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 33526 1853
Կասիմով Касимов Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 33494 1152
Շումերլյա Шумерля Չուվաշիա Մերձվոլգյան 33412 1916
Մուրավլենկո Муравленко Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 33401 1984
Չերնուշկա Чернушка Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 33275 1854
Սոսնովոբորսկ Сосновоборск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 33090 1971
Կուշվա Кушва Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 33027 1735
Կոնդոպոգա Кондопога Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 32978 1563
Շատուրա Шатура Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 32836 1423
Շչերբինկա Щербинка Մոսկվա Կենտրոնական 32836 14-րդ դար
Բլագոդարնի Благодарный Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 32736 1782
Բալթիյսկ Балтийск Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 32670 1626
Նովովորոնեժ Нововоронеж Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 32635 1957
Նուրլատ Нурлат Թաթարստան Մերձվոլգյան 32600 1905
Զիմա Зима Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 32522 1743
Սլավգորոդ Славгород Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 32390 1910
Կոտելնիկի Котельники Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 32347 17-րդ դար
Պրիմորսկո-Ախտարսկ Приморско-Ахтарск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 32253 1854
Ստարայա Ռուսա Старая Русса Նովգորոդի մարզ Հյուսիսարևմտյան 32235 1167
Ինտա Инта Կոմի Հյուսիսարևմտյան 32021 1940
Աշա Аша Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 31916 1898
Բոգորոդիցկ Богородицк Տուլայի մարզ Կենտրոնական 31897 1663
Կիրով Киров Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 31888 1745
Կոտովսկ Котовск Տամբովի մարզ Կենտրոնական 31851 1940
Ռոստով Ростов Յարոսլավլի մարզ Կենտրոնական 31791 912
Բոգդանովիչ Богданович Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 31752 1885
Գագարին Гагарин Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 31721 1705
Նարտկալա Нарткала Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 31679 1913
Վելիկի Ուստյուգ Великий Устюг Վոլոգդայի մարզ Հյուսիսարևմտյան 31664 1147
Մարքս Маркс Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 31535 1918
Մոժայսկ Можайск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 31388 1231
Բորզյա Борзя Անդրբայկալյան երկրամաս Սիբիրյան 31376 1899
Լիկինո Դուլյովո Ликино-Дулёво Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 31331 1930
Դյուրտյուլի Дюртюли Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 31272 1795
Պետրովսկ Петровск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 31158 1698
Կարաբուլակ Карабулак Ինգուշեթիա Հյուսիսկովկասյան 31081 1859
Մալգոբեկ Малгобек Ինգուշեթիա Հյուսիսկովկասյան 31076 1934
Ուդոմլյա Удомля Տվերի մարզ Կենտրոնական 31048 1478
Խոլմսկ Холмск Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 30936 1870
Կուդիմկար Кудымкар Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 30711 1579
Գորոդեց Городец Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 30699 12-րդ դար
Դագեստանսկիե Օգնի Дагестанские Огни Դաղստան Հյուսիսկովկասյան 30671 1914
Ուստ Ջեգուտա Усть-Джегута Կարաչայ-Չերքեզիա Հյուսիսկովկասյան 30602 1868
Վերին Ուֆալե Верхний Уфалей Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 30504 1761
Մալոյարոսլավեց Малоярославец Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 30401 1402
Սկոպին Скопин Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 30374 1676
Միրնի Мирный Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 30259 1957
Բարաբինսկ Барабинск Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 30250 1893
Եմանժելինսկ Еманжелинск Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 30218 1931
Սորոչինսկ Сорочинск Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 30136 1737
Գորյաչի Կլյուչ Горячий Ключ Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 30093 1868
Կիրժաչ Киржач Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 30044 1332
Լուխովիցի Луховицы Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 29849 1594
Դեսնոգորսկ Десногорск Սմոլենսկի մարզ Կենտրոնական 29677 1974
Սեգեժա Сегежа Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 29660 1914
Կրասնոպերեկոպսկվիճելի Красноперекопск Ղրիմ Ղրիմի 29564 1932
Արգուն Аргун Չեչնիա Հյուսիսկովկասյան 29528 18-րդ դար
Ալեյսկ Алейск Ալթայի երկրամաս Սիբիրյան 29512 1913
Դյատկովո Дятьково Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 29438 1626
Կոխմա Кохма Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 29408 1619
Զնամենսկ Знаменск Աստրախանի մարզ Հարավային 29357 1948
Դեդովսկ Дедовск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 29280 1911
Սևերոուրալսկ Североуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 29279 1758
Կարտալներ Карталы Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 29136 1810
Կարպինսկ Карпинск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 29118 1759
Կարասուկ Карасук Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 28929 1912
Կիրովսկ Кировск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 28659 1929
Ալուշտավիճելի Алушта Ղրիմ Ղրիմի 28642 6-րդ դար
Տոպկի Топки Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 28642 1914
Կիմովսկ Кимовск Տուլայի մարզ Կենտրոնական 28493 17-րդ դար
Կոստոմուկշա Костомукша Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 28433 1977
Դիվնոգորսկ Дивногорск Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 28271 1956
Գուսև Гусев Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 28260 16-րդ դար
Պոխվիստնևո Похвистнево Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 28181 1888
Սասովո Сасово Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 28117 1642
Սոսնոգորսկ Сосногорск Կոմի Հյուսիսարևմտյան 27809 1939
Սովետական Գավան Советская Гавань Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 27712 1853
Նեֆտեկումսկ Нефтекумск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 27700 1958
Մորոզովսկ Морозовск Ռոստովի մարզ Հարավային 27644 1910
Պոլիսաևո Полысаево Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 27624 1989
Դալներեչենսկ Дальнереченск Մերձծովյան երկրամաս Հեռավորարևելյան 27601 1859
Գուբախա Губаха Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 27544 1755
Մեդնոգորսկ Медногорск Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 27253 1933
Օկտյաբսրկ Октябрьск Սամարայի մարզ Մերձվոլգյան 27244 1684
Բուտուրլինովկա Бутурлиновка Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 27208 1740
Յանաուլ Янаул Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 26988 1914
Լաբիտնանգի Лабытнанги Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 26948 1890
Կալաչ նա Դոնու Калач-на-Дону Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 26892 1708
Կամիշլով Камышлов Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 26875 1668
Զերնոգրադ Зерноград Ռոստովի մարզ Հարավային 26850 1929
Ուվարովո Уварово Տամբովի մարզ Կենտրոնական 26829 1699
Զարեչնի Заречный Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 26803 1955
Նովոալեքսանդրովսկ Новоалександровск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 26759 1804
Մայսկի Майский Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 26755 19-րդ դար
Տառա Тара Օմսկի մարզ Սիբիրյան 26664 1594
Նովոպավլովսկ Новопавловск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 26556 1777
Սովետսկի Советский Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 26434 1963
Բախչիսարայվիճելի Бахчисарай Ղրիմ Ղրիմի 26363 1532
Բալաբանովո Балабаново Կալուգայի մարզ Կենտրոնական 26337 1584
Ռոդնիկի Родники Իվանովոյի մարզ Կենտրոնական 26318 1606
Սոլ Իլեցկ Соль-Илецк Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 26308 1754
Կրասնոարմեյսկ Красноармейск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 26294 1928
Ունեչա Унеча Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 26196 1887
Կուվանդիկ Кувандык Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 26176 19-րդ դար
Ժելեզնոգորսկ Իլիմսկի Железногорск-Илимский Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 26134 1948
Իպատովո Ипатово Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 26055 1860
Սեմիլուկի Семилуки Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 26025 1615
Իսիլկուլ Исилькуль Օմսկի մարզ Սիբիրյան 25905 1895
Օզյորի Озёры Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 25788 1834
Բույ Буй Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 25763 1536
Զավոդոուկովսկ Заводоуковск Տյումենի մարզ Ուրալի 25657 1729
Կիրովսկ Кировск Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 25633 1931
Ատկարկս Аткарск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 25620 18-րդ դար
Ասինո Асино Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 25614 1896
Կիրեևսկ Киреевск Տուլայի մարզ Կենտրոնական 25585 1762
Բոգորոդսկ Богородск Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 25497 1570
Տայգա Тайга Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 25330 1896
Նևյանսկ Невьянск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 25147 1701
Պավլովսկ Павловск Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 25126 1709
Զեա Зея Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 25042 1879
Կոտելնիչ Котельнич Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 24979 1143
Կրասնոուրալսկ Красноуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 24973 1925
Լենսկ Ленск Յակուտիա Հեռավորարևելյան 24955 1663
Սևերոբայկալսկ Северобайкальск Բուրյաթիա Սիբիրյան 24935 1974
Գուրևսկ Гурьевск Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 24816 1816
Զարայսկ Зарайск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 24648 1146
Գուսինոօզյորսկ Гусиноозёрск Բուրյաթիա Սիբիրյան 24603 1939
Բեժեցկ Бежецк Տվերի մարզ Կենտրոնական 24517 1137
Ժելեզնովոդսկ Железноводск Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 24496 1810
Սեմյոնով Семёнов Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 24472 1644
Կրասնոարմեյսկ Красноармейск Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 24362 1765
Կոլպաշևո Колпашево Տոմսկի մարզ Սիբիրյան 24126 17-րդ դար
Կոտովո Котово Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 24104 1710-ական թթ.
Դավլեկանովո Давлеканово Բաշկորտոստան Մերձվոլգյան 24040 18-րդ դար
Կալաչինսկ Калачинск Օմսկի մարզ Սիբիրյան 24000 1952
Ստրոիտել Строитель Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 23933 1958
Վելսկ Вельск Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 23885 1137
Սեմիկարակորսկ Семикаракорск Ռոստովի մարզ Հարավային 23884 1672
Օտրադնոե Отрадное Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 23874 1708
Կարաչաևսկ Карачаевск Կարաչայ-Չերքեզիա Հյուսիսկովկասյան 23848 1926
Ֆոկինո Фокино Մերձծովյան երկրամաս Հեռավորարևելյան 23683 1891
Շարյա Шарья Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 23668 1906
Օմուտնինսկ Омутнинск Կիրովի մարզ Մերձվոլգյան 23618 1773
Ուստ Կատավ Усть-Катав Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 23586 1758
Բոլոգոե Бологое Տվերի մարզ Կենտրոնական 23499 1495
Սակիվիճելի Саки Ղրիմ Ղրիմի 23400 1952
Վոլոկոլամսկ Волоколамск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 23386 1135
Գուբկինսկի Губкинский Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 23340 1986
Տաշտագոլ Таштагол Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 23114 1939
Օլենեգորսկ Оленегорск Մուրմանսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 23079 1949
Օխա Оха Սախալինի մարզ Հեռավորարևելյան 23007 1908
Կուբինկա Кубинка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 22918 15-րդ դար
Վիլյուչինսկ Вилючинск Կամչատկայի երկրամաս Հեռավորարևելյան 22905 1968
Նելիդովո Нелидово Տվերի մարզ Կենտրոնական 22886 1900
Ներեխտա Нерехта Կոստրոմայի մարզ Կենտրոնական 22817 1214
Նիկոլաևսկ նա Ամուրե Николаевск-на-Амуре Խաբարովսկի երկրամաս Հեռավորարևելյան 22773 1850
Վերեշչագինո Верещагино Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 22760 1898
Նիժնի Լոմով Нижний Ломов Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 22678 1636
Լոսինո Պոտրովսկի Лосино-Петровский Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 22550 1708
Լերմոնտով Лермонтов Ստավրոպոլի երկրամաս Հյուսիսկովկասյան 22540 1953
Վիխորևկա Вихоревка Իրկուտսկի մարզ Սիբիրյան 22528 1957
Նիկոլսկ Никольск Պենզայի մարզ Մերձվոլգյան 22471 1761
Արմյանսկվիճելի Армянск Ղրիմ Ղրիմի 22468 1736
Օսա Оса Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 22420 1591
Զվերևո Зверево Ռոստովի մարզ Հարավային 22416 1819
Նյանդոմա Няндома Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 22354 1898
Դուդինկա Дудинка Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 22207 1667
Էլեկտրոգորսկ Электрогорск Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 22120 1912
Բավլի Бавлы Թաթարստան Մերձվոլգյան 22109 1658
Մենդելեևսկ Менделеевск Թաթարստան Մերձվոլգյան 22075 1868
Կիրովգրադ Кировград Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 21959 1661
Կալտան Калтан Կեմերովոյի մարզ Սիբիրյան 21893 1946
Լիսկովո Лысково Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 21882 1410
Հին Կուպավա Старая Купавна Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21859 14-րդ դար
Կուրովսկոե Куровское Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21821 1646
Ռյաժսկ Ряжск Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 21676 1502
Օստրով Остров Պսկովի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21670 1341
Խոտկովո Хотьково Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21612 1308
Ներքին Տուրա Нижняя Тура Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 21596 1754
Խադիժենսկ Хадыженск Կրասնոդարի երկրամաս Հարավային 21580 1864
Պիկալյովո Пикалёво Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21567 1620
Տոգուչին Тогучин Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 21531 1867
Լգով Льгов Կուրսկի մարզ Կենտրոնական 21452 1152
Երշով Ершов Սարատովի մարզ Մերձվոլգյան 21447 1893
Սերգաչ Сергач Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 21387 1649
Սվետլի Светлый Կալինինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21380 1640
Օնեգա Онега Արխանգելսկի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21359 1137
Շախունյա Шахунья Նիժնի Նովգորոդի մարզ Մերձվոլգյան 21337 1921
Կովիլկինո Ковылкино Մորդովիա Մերձվոլգյան 21307 1892
Նարյան Մար Нарьян-Мар Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Հյուսիսարևմտյան 21296 1929
Ալդան Алдан Յակուտիա Հեռավորարևելյան 21277 1924
Ռոշալ Рошаль Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21265 1916
Կոզմոդեմյանսկ Козьмодемьянск Մարիյ Էլ Մերձվոլգյան 21262 1583
Բրոնիցի Бронницы Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 21102 1453
Դանկով Данков Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 21056 1563
Լոդեյնոե Պոլե Лодейное Поле Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 21053 1702
Բոգոտոլ Боготол Կրասնոյարսկի երկրամաս Սիբիրյան 21029 1893
Տիռնիաուզ Тырныауз Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 21000 1934
Լեբեդյան Лебедянь Լիպեցկի մարզ Կենտրոնական 20991 1605
Չեռնոգոլովկա Черноголовка Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 20986 1710
Բակալ Бакал Չելյաբինսկի մարզ Ուրալի 20953 1757
Ալագիր Алагир Հյուսիսային Օսիա-Ալանիա Հյուսիսկովկասյան 20949 1850
Աբդուլինո Абдулино Օրենբուրգի մարզ Մերձվոլգյան 20663 1795
Ռայչիխինսկ Райчихинск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 20499 1932
Տարկո Սալե Тарко-Сале Յամալ-Նենեցյան ինքնավար օկրուգ Ուրալի 20372 1932
Բուինսկ Буинск Թաթարստան Մերձվոլգյան 20342 1691
Կիզել Кизел Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 20277 1750
Պրոլետարսկ Пролетарск Ռոստովի մարզ Հարավային 20267 17-րդ դար
Սիսերտ Сысерть Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 20594 1732
Սուրովիկինո Суровикино Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 20527 1744
Կոտելնիկովո Котельниково Վոլգոգրադի մարզ Հարավային 20441 1897
Սրեդնեուրալսկ Среднеуральск Սվերդլովսկի մարզ Ուրալի 20357 1931
Բելոյարսկի Белоярский Խանտի-Մանսիական ինքնավար շրջան Ուրալի 20283 1969
Կոմունար Коммунар Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 20265 1840-ական թթ.
Պուշչինո Пущино Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 20263 1956
Էլեկտրոուգլի Электроугли Մոսկվայի մարզ Կենտրոնական 20120 1899
Կալաչ Калач Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 20046 1716
Կյախտա Кяхта Բուրյաթիա Սիբիրյան 20041 1727
Շիմանովսկ Шимановск Ամուրի մարզ Հեռավորարևելյան 19815 1910
Բոբրով Бобров Վորոնեժի մարզ Կենտրոնական 19738 1698
Կարաչև Карачев Բրյանսկի մարզ Կենտրոնական 19715 1146
Յուրև Պոլսկի Юрьев-Польский Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 19588 1152
Նոր Օսկոլ Новый Оскол Բելգորոդի մարզ Կենտրոնական 19530 1647
Սոբինկա Собинка Վլադիմիրի մարզ Կենտրոնական 19482 1858
Չերեպանովո Черепаново Նովոսիբիրսկի մարզ Սիբիրյան 19346 1912
Նիկոլսկոե Никольское Լենինգրադի մարզ Հյուսիսարևմտյան 19345 1710
Նովոմիչուրինսկ Новомичуринск Ռյազանի մարզ Կենտրոնական 19309 1968
Ագրիզ Агрыз Թաթարստան Մերձվոլգյան 19299 1646
Սորտավալա Сортавала Կարելիա Հյուսիսարևմտյան 19215 1468
Տերեկ Терек Կաբարդա-Բալկարիա Հյուսիսկովկասյան 19170 1876
Նիտվա Нытва Պերմի երկրամաս Մերձվոլգյան 19041 1756
Ստարոդուբ Стародуб Բրյանսկի մարզ