200 միլիարդ դոլարից ավելի ՀՆԱ ունեցող երկրների ստորաբաժանումների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սա առաջին մակարդակի երկրների ստորաբաժանումների ցուցակ է, որոնք ունեն 200 միլիարդ դոլարից ավելի անվանական համախառն պետական արտադրանք։ Գրեթե 100 ստորաբաժանում կա, որոնք ունեն ավելի քան $ 200 միլիարդ ՀՆԱ։ Այն ստորաբաժանումները, որոնք ամենամեծն են իրենց համապատասխան երկրներում, ցուցադրվում են թավատառ։

200 միլիարդ դոլարից ավելի ՀՆԱ ունեցող երկրների ստորաբաժանումներ

Նշում. Այս ցուցակում անվանական ՀՆԱ-ի և տարադրամի փոխարկման օգտագործումը դժվարացնում է միջտարածաշրջանային համեմատությունը

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դաս Ստորաբաժանում Երկիր Մայրցամաք Անվանական ՀՆԱ
(միլիարդ
ԱՄՆ դոլար)
Տարի Բնակչություն
(միլիոն)
Մեկ շնչին բաժին ընկնող անվանական ՀՆԱ-ն
(հազար
ԱՄՆ դոլար)
Ամենամեծ
քաղաքը
1 Կալիֆոռնիա Կալիֆոռնիա Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 3,183 2019[1] 39.5 80 Լոս Անջելես
2 Տեխաս Տեխաս ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 1,819 2018[1] 28.3 64 Հյուստոն
3 Նյու Յորք Նյու Յորք ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 1,751 2019[1] 19.5 90 Նյու Յորք
4 Գուանդուն {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,560 2019[2] 113.5 13 Գուանչժոու
5 Ցզյանսու {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,444 2019[2] 80.4 18 Սուչժոու
6 Ֆլորիդա Ֆլորիդա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 1,059 2018[1] 20.6 50 Ջեքսոնվիլ
7 Շանդուն {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,030 2019[2] 100.5 12 Ցինդաո
8 Ճապոնիա Ճապոնիա Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 1,000 2018[3] 13.9 72 Տոկիո
9 Իլինոյս Իլինոյս ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 909 2019[4] 12.7 72 Չիկագո
10 Չժեցյան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 904 2019[2] 57.4 15 Հանչժոու
11 Իլ դը Ֆրանս {{{2}}} Ֆրանսիա Եվրոպա 866 2018[5] 12.2 70 Փարիզ
12 Փենսիլվանիա Փենսիլվանիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 803 2018[6] 12.8 63 Ֆիլադելֆիա
13 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 795 2016[7] 17.9 42 Քյոլն
14 Սեուլի մայրաքաղաքային տարածաշրջան Flag of South Korea.svg Հարավային Կորեա Ասիա 770 2017[8] 25.5 30 Սեուլ
15 Հենան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 726 2018[9] 95.5 8 Չժենչժոու
16 Բավարիա Բավարիա {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 677 2016[7] 12.8 50 Մյունխեն
17 Օնտարիո Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 662 2018[10] 14.1 45 Տորոնտո
18 Մեծ Լոնդոն Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Եվրոպա 650 2018[11] 8.9 73 Լոնդոն
19 Օհայո ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 649 2017[6] 11.6 56 Կոլումբուս
20 Սիչուան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 615 2018[9] 82.8 7 Չենդու
21 Հուբեյ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 595 2018[9] 58.2 10 Ուհան
22 Նյու Ջերսի Նյու Ջերսի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 589 2016[6] 8.9 68 Նյուարկ
23 Սան Պաուլու {{{2}}} Բրազիլիա Հարավային Ամերիկա 583 2018[12] 45.5 17 Սան Պաուլու
24 Կյուսյու Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 572 2012 13.0 45 Ֆուկուոկա
25 Բադեն-Վյուրթեմբերգ {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 568 2016[7] 10.9 49 Շտուտգարտ
26 Շանհայ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 553 2019[2] 21.5 24 Շանհայ
27 Հունան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 550 2018[9] 68.4 8 Չանշա
28 Հեբեյ (նահանգ) {{{2}}} Չինաստան Ասիա 544 2018[9] 73.3 7 Շիցզյաչժուան
29 Ֆուցզյան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 541 2018[9] 38.9 13 Ֆուժոու
30 Ջորջիա Ջորջիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 533 2016[6] 10.3 49 Ատլանտա
31 Հյուսիսային Կարոլինա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 527 2016[6] 10.1 50 Շառլոթ
32 Մասաչուսեթս Մասաչուսեթս ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 516 2016[6] 6.8 76 Բոստոն
33 Պեկին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 513 2019[2] 21.5 24 Պեկին
34 Միչիգան Միչիգան ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 505 2017[6] 10.0 50 Դետրոյթ
35 Վիրջինիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 501 2016[6] 8.4 56 Վիրջինիա Բիչ
36 Վաշինգտոն (նահանգ) Վաշինգտոն ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 477 2016[6] 7.3 62 Սիեթլ
37 Նոր Հարավային Ուելս {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 462 2017[13] 8.0 61 Սիդնեյ
38 Անհոյ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 453 2018[9] 62.3 7 Հեյֆեյ
39 Լոմբարդիա {{{2}}} Իտալիա Եվրոպա 439 2014[14] 10.0 47 Միլան
40 Մահարաշտրա {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 420 2019[15] 112.4 4 Մումբայ
41 Մերիլենդ Մերիլենդ ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 414 2018[6] 6.0 69 Բալթիմոր
42 Լյաոնին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 383 2018[9] 43.7 9 Շենյան
43 Շենսի {{{2}}} Չինաստան Ասիա 369 2018[9] 38.3 10 Սիան
44 Հոնկոնգ Հոնկոնգ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 373 2019[16] 7.5 49 Հոնկոնգ
45 Վիկտորիա {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 353 2017[13] 6.2 60 Մելբուռն
46 Ինդիանա Ինդիանա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 347 2016[6] 6.6 50 Ինդիանապոլիս
47 Չունցին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 342 2019[9] 30.5 11 Չունցին
48 Մինեսոտա Մինեսոտա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 341 2016[6] 5.5 60 Մինեապոլիս
49 Թենեսի Թենեսի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 334 2016[6] 6.7 47 Նեշվիլ
50 Տյուգոկու (տարածաշրջան) Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 333 2012[17] 7.6 46 Հիրոսիմա
51 Ցզյանսի {{{2}}} Չինաստան Ասիա 332 2018[9] 46.1 7 Նանչան
52 Կոլորադո Կոլորադո ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 330 2016[6] 5.5 58 Դենվեր
53 Հեսսեն {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 325 2015[7] 6.2 48 Մայնի Ֆրանկֆուրտ
54 Ստորին Սաքսոնիա {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 319 2015[7] 7.8 37 Հաննովեր
55 Վիսկոնսին ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 314 2016[6] 5.8 50 Միլուոքի
56 Քվեբեկ Քվեբեկ Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 313 2016[18] 8.2 37 Մոնրեալ
57 Արիզոնա Արիզոնա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 309 2016[6] 6.9 43 Ֆինիքս
58 Գուանսի-Չժոունի ինքնավար շրջան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 308 2018[9] 48.6 6 Նանինգ
59 Միսսուրի Միսսուրի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 305 2017[6] 6.1 50 Կանզաս Սիթի
60 Քվինսլենդ Քվինսլենդ {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 300 2017[13] 5.0 66 Բրիսբեն
61 Կոնեկտիկուտ Կոնեկտիկուտ ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 286 2019[6] 3.6 79 Բրիջփորթ
62 Մոսկվա Մոսկվա Flag of Russia.svg Ռուսաստան Եվրոպա 270 2017[19] 12.6 21 Մոսկվա
63 Յուննան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 270 2018[9] 47.9 6 Կունմին
64 Մեխիկո {{{2}}} Մեքսիկա Հյուսիսային Ամերիկա 266 2018[20] 9.0 30 Մեխիկո
65 Ստամբուլ Թուրքիա Թուրքիա Եվրոպա 265 2017[21] 15.1 18 Ստամբուլ
66 Օվերն-Ռոն-Ալպեր {{{2}}} Ֆրանսիա Եվրոպա 263 2014[22] 7.7 35 Լիոն
67 Ներքին Մոնղոլիա {{{2}}} Չինաստան Ասիա 261 2018[9] 25.2 10 Բաոտոու
68 Շանսի {{{2}}} Չինաստան Ասիա 254 2018[9] 36.9 7 Թայյուան
69 Մադրիդ Մադրիդ {{{2}}} Իսպանիա Եվրոպա 250 2017[5] 6.5 38 Մադրիդ
70 Կատալոնիա Կատալոնիա Իսպանիա Իսպանիա Եվրոպա 250 2017[5] 7.5 34 Բարսելոնա
71 Ալբերտա Ալբերտա Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 250 2016[18] 3.6 64 Կալգարի
72 Հեյլունցզյան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 247 2017[9] 37.9 7 Հարբին
73 Թամիլ Նադու {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 245 2019[23] 72.2 3 Չեննայ
74 Գուջարաթ {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 242 2018[24] 63.9 4 Ահմադաբադ
75 Լուիզիանա Լուիզիանա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 238 2016[6] 4.7 56 Նոր Օռլեան
76 Օրեգոն Օրեգոն ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 230 2016[6] 4.1 56 Պորտլենդ
77 Գիրին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 228 2018[9] 27.3 8 Չանչուն
78 Կառնատակա {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 226 2019 66.2 3 Բանգալոր
79 Գույչժոու {{{2}}} Չինաստան Ասիա 224 2018[9] 35.7 6 Գույան
80 Ուտար Պրադեշ {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 222 2018[25] 228 1 Լաքհնաու
81 Հոկայդո Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 218 2012[17][26] 5.5 42 Սապորո
82 Աբու Դաբիի Էմիրություն Աբու Դաբիի Էմիրություն {{{2}}} ՄԱԷ Ասիա 215 2014[27] 2.7 80 Աբու Դաբի
83 Արևմտյան Ավստրալիա {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 214 2017[13] 2.7 79 Պերթ (Ավստրալիա)
84 Հարավային Կարոլինա Հարավային Կարոլինա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 213 2016[6] 5.0 40 Չարլսթոն
85 Բրիտանական Կոլումբիա Բրիտանական Կոլումբիա Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 210 2016[18] 4.4 50 Վանկուվեր
86 Ալաբամա Ալաբամա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 208 2016[6] 4.9 43 Բիրմինգհեմ
87 Տյանցզին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 204 2019[2] 15.6 16 Տյանցզին
88 Կենտուկի Կենտուկի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 202 2016[6] 4.4 42 Լուիսվիլ
89 Ջակարտա Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա Ասիա 201 2019 10.5 19 Ջակարտա
90 Լացիո {{{2}}} Իտալիա Եվրոպա 200 2015[28] 5.9 34 Հռոմ

Գնողունակության համարժեքության ցուցակ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դաս Ստորաբաժանում Երկիր աշխարհամաս [[Գնողունակության համարժեքություն|
ՀՆԱ]]
(միլիարդ
ԱՄՆ դոլար)
Տարի Բնակչություն
(միլիոն)

ՀՆԱ-ում ըստ
մեկ շնչի

(հազար
ԱՄՆ դոլար)
Ամենամեծ
քաղաք
1 Կալիֆոռնիա Կալիֆոռնիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 3,137.5 2019[1] 39.5 80.0 Լոս Անջելես
2 Գուանդուն {{{2}}} Չինաստան Ասիա 2,549.3 2019[2] 113.5 22.2 Գուանչժոու
3 Ցզյանսու {{{2}}} Չինաստան Ասիա 2,358.9 2019[2] 80.4 29.3 Սուչժոու
4 Տեխաս Տեխաս ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 1,886.9 2019[1] 28.3 64.0 Հյուստոն
5 Նյու Յորք Նյու Յորք ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 1,731.9 2019[1] 19.5 90.0 Նյու Յորք
6 Շանդուն (նահանգ) {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,682.6 2019[2] 100.5 16.7 Ցինդաո
7 Չժեցյան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,476.3 2019[2] 57.4 25.5 Հանչժոու
8 Մահարաշտրա {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 1,337.2 2019[29] 112.4 10.4 Մումբայ
9 Հենան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,284.7 2019[9] 95.5 13.4 Չժենչժոու
10 Սիչուան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,103.7 2019[9] 82.8 13.2 Չենդու
11 Ֆլորիդա Ֆլորիդա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 1,093.4 2019[1] 20.6 50.0 Ջեքսոնվիլ (Ֆլորիդա)
12 Հուբեյ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 1,085.3 2019[9] 58.2 18.3 Ուհան
13 Ճապոնիա Ճապոնիա Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 1,074.3 2018[30] 13.9 77.3 Տոկիո
14 Իլ դը Ֆրանս (երկրամաս) {{{2}}} Ֆրանսիա Եվրոպա 1,057.2 2018[5] 12.2 85.5 Փարիզ
15 Սեուլի մայրաքաղաքային տարածաշրջան Flag of South Korea.svg Հարավային Կորեա Ասիա 1,043.1 2017[8] 25.5 40.6 Սեուլ
16 Սան Պաուլու Սան Պաուլու {{{2}}} Բրազիլիա Հարավային Ամերիկա 1,020.5 2018[12] 45.5 24.5 Սան Պաուլո
17 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 963.3 2016[7] 17.9 50.9 Քյոլն
18 Իլինոյս Իլինոյս ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 909.0 2019[4] 12.7 72.0 Չիկագո
19 Շանհայ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 904.5 2019[2] 21.5 39.3 Շանհայ
20 Հունան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 899.6 2018[9] 68.4 13.1 Չանշա
21 Հեբեյ (նահանգ) {{{2}}} Չինաստան Ասիա 889.8 2018[9] 73.3 11.4 Չանշա
22 Ֆուցզյան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 884.9 2018[9] 38.9 21.3 Ֆուժոու
23 Պեկին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 839.1 2019[2] 21.5 39.3 Պեկին
24 Բավարիա Բավարիա {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 820.3 2016[7] 12.8 60.6 Մյունխեն
25 Թամիլ Նադու {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 819.0 2019[23] 72.2 10.5 Չեննայ
26 Ստամբուլ Թուրքիա Թուրքիա Եվրոպա 816.9 2017[31] 15.1 55.5 Ստամբուլ
27 Գուջարաթ {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 809.0 2018[32] 63.9 10.8 Ահմադաբադ
28 Փենսիլվանիա Փենսիլվանիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 803.0 2018[6] 12.8 63.0 Ֆիլադելֆիա
29 Կառնատակա {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 755.5 2019 66.2 10.0 Բանգալոր
30 Մեծ Լոնդոն Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Եվրոպա 748.5 2018[33] 8.9 84.1 Լոնդոն
31 Ուտար Պրադեշ {{{2}}} Հնդկաստան Ասիա 742.2 2018[34] 228 3.6 Լաքհնաու
32 Անհոյ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 741.0 2018[9] 62.3 11.4 Հեյֆեյ
33 Օնտարիո Օնտարիո Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 735.8 2018[35] 14.1 50.0 Տորոնտո
34 Բադեն-Վյուրթեմբերգ {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 688.3 2016[7] 10.9 59.4 Շտուտգարտ
35 Մոսկվա Մոսկվա Flag of Russia.svg Ռուսաստան Եվրոպա 680.1 2017[36] 12.6 52.9 Մոսկվա
36 Օհայո ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 649.0 2017[6] 11.6 56.0 Կոլումբուս
37 Լյաոնին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 626.5 2018[9] 43.7 14.7 Շենյան
38 Կյուսյու Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 614.5 2012 13.0 48.3 Ֆուկուոկա
39 Շենսի {{{2}}} Չինաստան Ասիա 603.6 2018[9] 38.3 16.4 Սիան
40 Ջակարտա Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա Ասիա 597.9 2019[37] 10.5 56.5 Ջակարտա
41 Նյու Ջերսի Նյու Ջերսի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 589.0 2016[6] 8.9 68.0 Նյուարկ
42 Լոմբարդիա {{{2}}} Իտալիա Եվրոպա 584.6 2014[14] 10.0 62.6 Միլան
43 Չունցին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 559.4 2019[9] 30.5 18.0 Չունցին
44 Մեխիկո {{{2}}} Մեքսիկա Հյուսիսային Ամերիկա 550.5 2018[38] 9.0 89.2 Մեխիկո
45 Ցզյանսի {{{2}}} Չինաստան Ասիա 543.0 2018[9] 46.1 11.4 Նանչան
46 Ջորջիա Ջորջիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 533.0 2016[6] 10.3 49.0 Ատլանտա
47 Հյուսիսային Կարոլինա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 527.0 2016[6] 10.1 50.0 Շառլոթ
48 Մասաչուսեթս Մասաչուսեթս ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 516.0 2016[6] 6.8 76.0 Բոստոն
49 Միչիգան Միչիգան ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 505.0 2017[6] 10.0 50.0 Դետրոյթ
50 Գուանսի-Չժոունի ինքնավար շրջան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 503.8 2018[9] 48.6 9.8 Նանինգ
51 Վիրջինիա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 501.0 2016[6] 8.4 56.0 Վիրջինիա Բիչ
52 Արևելյան Ջավա Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա Ասիա 494.9 2019[37] 39.7 12.5 Սուրաբայա
53 Վաշինգտոն (նահանգ) Վաշինգտոն ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 477.0 2016[6] 7.3 62.0 Սիեթլ
54 Հոնկոնգ Հոնկոնգ {{{2}}} Չինաստան Ասիա 468.0 2019[39] 7.5 62.6 Հոնկոնգ
55 Նոր Հարավային Ուելս Նոր Հարավային Ուելս {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 448.6 2017[13] 8.0 59.2 Սիդնեյ
56 Արևմտյան Ջավա Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա Ասիա 447.1 2019[37] 49.3 9.1 Բանդունգ
57 Յուննան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 441.6 2018[9] 47.9 9.8 Կունմին
58 Ներքին Մոնղոլիա {{{2}}} Չինաստան Ասիա 426.9 2018[9] 25.2 16.4 Բաոտոու
59 Շանսի {{{2}}} Չինաստան Ասիա 415.5 2018[9] 36.9 11.4 Թայյուան
60 Մերիլենդ Մերիլենդ ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 414.0 2018[6] 6.0 69.0 Բալթիմոր
61 Հեյլունցզյան {{{2}}} Չինաստան Ասիա 404.0 2017[9] 37.9 11.4 Հարբին
62 Հեսսեն {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 393.8 2015[7] 6.2 58.2 Մայնի Ֆրանկֆուրտ
63 Ստորին Սաքսոնիա {{{2}}} Գերմանիա Եվրոպա 386.5 2015[7] 7.8 44.8 Հաննովեր
64 Գիրին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 372.9 2018[9] 27.3 13.1 Չանչուն
65 Գույչժոու {{{2}}} Չինաստան Ասիա 366.4 2018[9] 35.7 9.8 Գույան
66 Տյուգոկու Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 357.7 2012[17] 7.6 49.4 Հիրոսիմա
67 Մադրիրդ {{{2}}} Իսպանիա Եվրոպա 356.4 2017[5] 6.5 54.2 Մադրիդ
68 Կատալոնիա Կատալոնիա Իսպանիա Իսպանիա Եվրոպա 356.4 2017[5] 7.5 48.5 Բարսելոնա
69 Աբու Դաբիի Էմիրություն Աբու Դաբիի Էմիրություն {{{2}}} ՄԱԷ Ասիա 348.7 2014[40] 2.7 129.7 Աբու Դաբիի Էմիրություն
70 Քվեբեկ Քվեբեկ Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 347.9 2016[18] 8.2 41.1 Մոնրեալ
71 Ինդիանա Ինդիանա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 347.0 2016[6] 6.6 50.0 Ինդիանապոլիս
72 Վիկտորիա Վիկտորիա {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 342.8 2017[13] 6.2 58.3 Մելբուռն
73 Մինեսոտա Մինեսոտա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 341.0 2016[6] 5.5 60.0 Մինեապոլիս
74 Թենեսի Թենեսի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 334.0 2016[6] 6.7 47.0 Նեշվիլ
75 Տյանցզին {{{2}}} Չինաստան Ասիա 333.7 2019[2] 15.6 26.2 Տյանցզին
76 Կոլորադո Կոլորադո ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 330.0 2016[6] 5.5 58.0 Դենվեր
77 Օվերն-Ռոն-Ալպեր {{{2}}} Ֆրանսիա Եվրոպա 321.1 2014[22] 7.7 42.7 Լիոն
78 Վիսկոնսին ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 314.0 2016[6] 5.8 50.0 Միլուոքի
79 Արիզոնա Արիզոնա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 309.0 2016[6] 6.9 43.0 Ֆինիքս
80 Միսսուրի Միսսուրի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 305.0 2017[6] 6.1 50.0 Կանսաս քաղաք
81 Քվինսլենդ Քվինսլենդ {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 291.3 2017[13] 5.0 64.3 Բրիսբեն
82 Կենտրոնական Ջավա Flag of Indonesia.svg Ինդոնեզիա Ասիա 286.6 2019[37] 34.7 8.3 Սեմարանգ
83 Կոնեկտիկուտ Կոնեկտիկուտ ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 286.0 2019[6] 3.6 79.0 Բրիջփորթ (Կոնեկտիկուտ)
84 Ալբերտա Ալբերտա Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 277.9 2016[18] 3.6 71.1 Կալգարի
85 Լացիո {{{2}}} Իտալիա Եվրոպա 266.3 2015[28] 5.9 45.3 Հռոմ
86 Լուիզիանա Լուիզիանա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 238.0 2016[6] 4.7 56.0 Նոր Օռլեան
87 Հոկայդո Flag of Japan.svg Ճապոնիա Ասիա 234.2 2012[17][26] 5.5 45.1 Սապորո
88 Բրիտանական Կոլումբիա Բրիտանական Կոլումբիա Flag of Canada.svg Կանադա Հյուսիսային Ամերիկա 233.4 2016[18] 4.4 55.6 Վանկուվեր
89 Օրեգոն Օրեգոն ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 230.0 2016[6] 4.1 56.0 Պորտլենդ
90 Հարավային Կարոլինա Հարավային Կարոլինա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 213.0 2016[6] 5.0 40.0 Չարլսթոն
91 Ալաբամա Ալաբամա ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 208.0 2016[6] 4.9 43.0 Բիրմինգհեմ
92 Արևմտյան Ավստրալիա {{{2}}} Ավստրալիա Ավստրալիա 207.8 2017[13] 2.7 76.7 Պերթ
93 Կենտուկի Կենտուկի ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ Հյուսիսային Ամերիկա 202.0 2016[6] 4.4 42.0 Լուիսվիլ

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 «Archived copy»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-02-28-ին։ Վերցված է 2019-02-28 
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 GDP-2019 by Chinese provinces is quarterly data («Regional - quarterly by province (preliminary estimate) - China NBS National data»։ data.stats.gov.cn/english/index.htm։ 2019-04-07 ). the average exchange rate is CNY 6.9 per US dollar (according to the Statistical Communiqué of P.R. China on the 2019 National Economic and Social Development, «Statistical Communiqué of P.R. China on the 2018 National Economic and Social Development»։ data.stats.gov.cn/english/index.htm։ 2019-04-07 )
  3. «都民経済計算(都内総生産等)30年度速報・元年度見込|東京都» (ճապոներեն)։ Tokyo Metropolitan Government։ Վերցված է April 28, 2020 
  4. 4,0 4,1 «Gross Domestic Product by State»։ US Bureau of Economic Analysis։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-12-01-ին 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10474907/1-05032020-AP-EN.pdf
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 6,11 6,12 6,13 6,14 6,15 6,16 6,17 6,18 6,19 6,20 6,21 6,22 6,23 6,24 6,25 6,26 6,27 6,28 6,29 6,30 6,31 6,32 6,33 6,34 6,35 6,36 6,37 6,38 6,39 6,40 6,41 6,42 6,43 6,44 6,45 «US State GDP 2018»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-05-13-ին 
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 7,8 7,9 «Germany GDP-2012 and 2013 figures»։ Statistik-portal.de։ Արխիվացված է օրիգինալից 2011-05-24-ին։ Վերցված է 2017-03-30։ «Germany Federal Statistical Office; National accounts – Gross domestic product; Annual average exchange rate is US$ 1.11 to EUR€ 1 in 2015» 
  8. 8,0 8,1 «2017년 지역소득(잠정)»։ www.kostat.go.kr 
  9. 9,00 9,01 9,02 9,03 9,04 9,05 9,06 9,07 9,08 9,09 9,10 9,11 9,12 9,13 9,14 9,15 9,16 9,17 9,18 9,19 9,20 9,21 9,22 9,23 9,24 9,25 9,26 9,27 9,28 9,29 9,30 9,31 9,32 9,33 9,34 9,35 GDP-2018 by Chinese provinces is quarterly data («Regional - quarterly by province (preliminary estimate) - China NBS National data»։ data.stats.gov.cn/english/index.htm։ 2019-04-07 ). the average exchange rate is CNY 6.6174 per US dollar (according to the Statistical Communiqué of P.R. China on the 2018 National Economic and Social Development, «Statistical Communiqué of P.R. China on the 2018 National Economic and Social Development»։ data.stats.gov.cn/english/index.htm։ 2019-04-07 )
  10. «Ontario Economic Update»։ Fin.gov.on.ca։ 2017-03-24։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-05-15-ին։ Վերցված է 2017-03-30 
  11. https://www.ons.gov.uk/economy/grossdomesticproductgdp/bulletins/regionaleconomicactivitybygrossdomesticproductuk/1998to2018/pdf
  12. 12,0 12,1 «PIB TRIMESTRAL DO ESTADO DE SÃO PAULO» 
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 13,5 13,6 13,7 Statistics c=AU; o=Commonwealth of Australia; ou=Australian Bureau of։ «Main Features - Main Features»։ www.abs.gov.au։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-12-09-ին։ Վերցված է 2013-12-21 
  14. 14,0 14,1 OECD (2015-03-17)։ «Istat Statistics»։ Dati.istat.it։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-03-30-ին։ Վերցված է 2017-03-30 
  15. «Maharashtra Budget Analysis 2018-19»։ PRS Legislative Research։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-03-15-ին։ Վերցված է 2018-06-02 
  16. https://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2019/02/weodata/weorept.aspx?sy=1990&ey=2019&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=29&pr1.y=8&c=546%2C532&s=NGDP%2CNGDPD%2CPPPGDP&grp=0&a=
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 «Archived copy»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-09-13-ին։ Վերցված է 2013-09-13 
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 18,5 «CANSIM - 384-0038 - Gross domestic product, expenditure-based, provincial and territorial»։ Statcan.gc.ca։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-05-30-ին։ Վերցված է 2017-03-30 
  19. «Валовой региональный продукт»։ gks.ru։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-03-07-ին 
  20. https://www.mexicocity.com/v/economy
  21. http://www.turkstat.gov.tr/PreHaberBultenleri.do;jsessionid=WvSKczfTxbnynDmp1TvLyNbz23GzhG62pX1pLNDSzrYhjjbMZVQd!-556022155?id=30888
  22. 22,0 22,1 «Archived copy»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-02-29-ին։ Վերցված է 2016-02-28 
  23. 23,0 23,1 «State Domestic Product as of 31 March 2019»։ Ministry of Statistics and Program Implementation, Government Of India։ Վերցված է 21 May 2017 (չաշխատող հղում)
  24. «Gujarat State Budget»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-08-10-ին։ Վերցված է 2019-09-02 
  25. «Uttar Pradesh State Budget»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-02-21-ին։ Վերցված է 2018-03-28 
  26. 26,0 26,1 «Archived copy»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-08-10-ին։ Վերցված է 2013-06-10 
  27. «Abu Dhabi Emirate: Facts and Figures»։ Abudhabi.ae։ 2017-03-15։ Վերցված է 2017-03-30 
  28. 28,0 28,1 «Archived copy»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-04-02-ին։ Վերցված է 2018-02-03 
  29. «Maharashtra Budget Analysis 2018-19»։ PRS Legislative Research։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-03-15-ին։ Վերցված է 2018-06-02 
  30. «都民経済計算(都内総生産等)30年度速報・元年度見込|東京都» (ճապոներեն)։ Tokyo Metropolitan Government։ Վերցված է April 28, 2020 
  31. http://www.turkstat.gov.tr/PreHaberBultenleri.do;jsessionid=WvSKczfTxbnynDmp1TvLyNbz23GzhG62pX1pLNDSzrYhjjbMZVQd!-556022155?id=30888
  32. «Gujarat State Budget»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-08-10-ին։ Վերցված է 2019-09-02 
  33. https://www.ons.gov.uk/economy/grossdomesticproductgdp/bulletins/regionaleconomicactivitybygrossdomesticproductuk/1998to2018/pdf
  34. «Uttar Pradesh State Budget»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-02-21-ին։ Վերցված է 2018-03-28 
  35. «Ontario Economic Update»։ Fin.gov.on.ca։ 2017-03-24։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-05-15-ին։ Վերցված է 2017-03-30 
  36. «Валовой региональный продукт»։ gks.ru։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-03-07-ին 
  37. 37,0 37,1 37,2 37,3 Կաղապար:Cite publication
  38. https://www.mexicocity.com/v/economy
  39. https://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2019/02/weodata/weorept.aspx?sy=1990&ey=2019&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=29&pr1.y=8&c=546%2C532&s=NGDP%2CNGDPD%2CPPPGDP&grp=0&a=
  40. «Abu Dhabi Emirate: Facts and Figures»։ Abudhabi.ae։ 2017-03-15։ Վերցված է 2017-03-30