Ադրբեջանի դիվանագիտական առաքելությունների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Պետություններ, որոնք ունեն դիվանագիտական հարաբերություններ Ադրբեջանի հետ      Ադրբեջան     Դեսպանություններ և պատվավոր հյուպատոսարաններ)     Դեսպանություն

Սա Ադրբեջանի դիվանագիտական ներկայացուցչությունների ցանկն է։ Ադրբեջանը ունի մի շարք դեսպանատներ Եվրոպայում, Ասիայում, Մերձավոր Արևելքում, ինչպես նաև Աֆրիկայի և Հյուսիսային Ամերիկայի մի շարք երկրներում։ Ադրբեջանը չունի դեսպանատուն Հայաստանում` Արցախյան պատերազմի պատճառով։

Դեսպանություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ադրբեջանի դեսպանատունը Բեռնում
Ադրբեջանի դեսպանատունը Մոսկվայում
Ադրբեջանի դեսպանատունը Փարիզում
Ադրբեջանի դեսպանատունը Պրահայում
Ադրբեջանի դեսպանատունը Վիեննայում
Ադրբեջանի դեսպանատունը Վարշավայում
Ադրբեջանի դեսպանատունը Վաշինգտոնում
Պետություն-
ժամանում
Քաղաք
ռաքելություն
Տեսակ
1 {{{2}}} Արգենտինա Բուենոս Այրես Դեսպանություն
2 Ավստրալիա Ավստրալիա Կանբերրա Դեսպանություն
3 Ավստրիա Ավստրիա Վիեննա Դեսպանություն
4 Բելառուս Բելառուս Մինսկ Դեսպանություն
5 Բելգիա Բելգիա Բրյուսել Դեսպանություն
6 Բրազիլիա Բրազիլիա Սոֆիա Դեսպանություն
7 Բուլղարիա Բուլղարիա Սոֆիա Դեսպանություն
8 Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա Սարաևո Դեսպանություն
9 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Լոնդոն Դեսպանություն
10 Հունգարիա Հունգարիա Բուդապեշտ Դեսպանություն
11 Գերմանիա Գերմանիա Բեռլին Դեսպանություն
12 Հունաստան Հունաստան Աթենք Դեսպանություն
13 Վրաստան Վրաստան Թբիլիսի Դեսպանություն]
14 Եգիպտոս Եգիպտոս Կահիրե Դեսպանություն
15 Հնդկաստան Հնդկաստան Նյու Դելի Դեսպանություն
16 Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա Ջակարտա Դեսպանություն
17 Հորդանան Հորդանան Ամման Դեսպանություն
18 Իրան Իրան Թեհրան Դեսպանություն
19 Իսպանիա Իսպանիա Մադրիդ Դեսպանություն
20 Իտալիա Իտալիա Հռոմ Դեսպանություն
21 Ղազախստան Ղազախստան Աստանա Դեսպանություն
22 Կանադա Կանադա Օտտավա Դեսպանություն
23 Կատար Կատար Դոհա Դեսպանություն
24 Ղրղզստան Ղրղզստան Բիշկեք Դեսպանություն
25 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան Պեկին Դեսպանություն
26 Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա Սեուլ Դեսպանություն
27 Կուբա Կուբա Հավանա Դեսպանություն
28 Քուվեյթ Քուվեյթ Քուվեյթ Դեսպանություն
29 Լատվիա Լատվիա Ռիգա Դեսպանություն
30 Լիբիա Լիբիա Տրիպոլի Դեսպանություն
31 Լիտվա Լիտվա Վիլնյուս Դեսպանություն
32 Մալայզիա Մալայզիա Կուալա Լումպուր Դեսպանություն
33 Մարոկկո Մարոկկո Ռաբաթ Դեսպանություն
34 Մեքսիկա Մեքսիկա Մեխիկո Դեսպանություն
35 Մոլդովա Մոլդովա Քիշնև Դեսպանություն
36 Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա Պոդգորիցա Դեսպանություն
37 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Հաագա Դեսպանություն
38 ԱՄԷ ԱՄԷ Աբու Դաբի Դեսպանություն
39 Պակիստան Պակիստան Իսլամաբադ Դեսպանություն
40 Լեհաստան Լեհաստան Վարշավա Դեսպանություն
41 Ռումինիա Ռումինիա Բուխարեստ Դեսպանություն
42 Ռուսաստան Ռուսաստան Մոսկվա Դեսպանություն
43 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա Էր Ռիադ Դեսպանություն
44 Սերբիա Սերբիա Բելգրադ Դեսպանություն
45 Սլովենիա Սլովենիա Լյուբլյանա Դեսպանություն
46 Սիրիա Սիրիա Դամասկոս Դեսպանություն
47 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Վաշինգտոն Դեսպանություն
48 Տաջիկստան Տաջիկստան Դուշանբե Դեսպանություն
49 Թունիս Թունիս Թունիս Դեսպանություն
50 Թուրքմենստան Թուրքմենստան Աշխաբադ Դեսպանություն
51 Թուրքիա Թուրքիա Անկարա Դեսպանություն
52 Ուզբեկստան Ուզբեկստան Տաշքենդ Դեսպանություն
53 Ուկրաինա Ուկրաինա Կիև Դեսպանություն
54 Ուրուգվայ Ուրուգվայ Մոնտեվիդեո Դեսպանություն
55 Ֆրանսիա Ֆրանսիա Փարիզ Դեսպանություն
56 Չեխիա Չեխիա Պրահա Դեսպանություն
57 Խորվաթիա Խորվաթիա Զագրեբ Դեսպանություն
58 Շվեյցարիա Շվեյցարիա Բեռն Դեսպանություն
59 Շվեդիա Շվեդիա Ստոկհոլմ Դեսպանություն
60 Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Քեյփթաուն Դեսպանություն
61 Էստոնիա Էստոնիա Տալլին Դեսպանություն]
62 Ճապոնիա Ճապոնիա Տոկիո Դեսպանություն
63 Վիետնամ Վիետնամ Հանոյ Դեսպանություն
64 Եթովպիա Եթովպիա Ադիս Աբեբա Դեսպանություն

Հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]