ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (101-200)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 101-ից մինչև 200 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1953 թվականի նոյեմբերի 24-ից մինչև 1965 թվականի մարտի 15-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
101[1] 24 նոյեմբերի, 1953 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լիբանան, ԽՍՀՄ) Իսրայել
102[2] 3 դեկտեմբերի, 1953 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Ճապոնիա և Միջազգային դատարան
103[3] 3 դեկտեմբերի, 1953 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Սան Մարինո և Միջազգային դատարան
104[4] 20 հունիսի, 1954 Ընդունված 11-0-0 PBSUCCESS
105[5] 28 հուլիսի, 1954 Ընդունվել է առանց քվերակության Միջազգային դատարան
106 29 մարտի, 1955 Ընդունված 11-0-0 Իսրայել
107 30 մարտի, 1955 Ընդունված 11-0-0 Իսրայել և Եգիպտոս
108 8 սեպտեմբերի, 1955 Ընդունված 11-0-0 Պաղեստինի հարց
109 14 դեկտեմբերի, 1955 8-0-3 (ձեռնպահներ՝ Բելգիա, Չինաստանի Հանրապետություն, ԱՄՆ) Ալբանիայի, Ջորդանի, Իռլանդիայի, Պորտուգալիայի, Հունգարիայի, Իտալիա, Ավստրիայի, Ռումինիայի
Բուլղարիայի, Ֆինլանդիայի, Շրի Լանկա, Նեպալի, Լիբիայի, Կոլումբիայի, Լաոսի և Իսպանիայի ընդունում
110 16 դեկտեմբերի, 1955 9-1-1 (դեմ՝ ԽՍՀՄ, ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) ՄԱԿ-ի կանոնադրության վերանայում
111 19 հունվարի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Իսրայել և Սիրիա
112 6 փետրվարի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Սուդանի ընդունում
113 4 ապրիլի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Զինված ուժերի կարգավորում և կրճատում
114 4 հունիսի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Զինված ուժերի կարգավորում և կրճատում
115 20 հուլիսի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Մարոկկոյի ընդունում
116 26 հուլիսի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Թունիսի ընդունում
117 6 սեպտեմբերի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Միջազգային դատարան
118 13 հոկտեմբերի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Եգիպտոս և Սուեզի ջրանցք
119 31 հոկտեմբերի, 1956 7-2-2 (դեմ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ձեռնպահներ՝ Ավստրալիա, Բելգիա) Սուեզի ջրանցք
120 4 նոյեմբերի, 1956 10-1-0 (դեմ՝ ԽՍՀՄ) 1956 թվականի Հունգայի հեղափոխություն
121 12 դեկտեմբերի, 1956 Ընդունված 11-0-0 Ճապոնիայի ընդունում
122 24 հունվարի, 1957 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Ջամմու և Քաշմիրի հակամարտություն
123 21 փետրվարի, 1957 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Հնդկական ենթամայրցամաք
124 7 մարտի, 1957 Ընդունված 11-0-0 Գանայի ընդունում
125 5 սեպտեմբերի, 1957 Ընդունված 11-0-0 Մալայզիայի ընդունում
126 2 դեկտեմբերի, 1957 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Հնդկաստան, Պակիստան և Քաշմիր
127 22 հունվարի, 1958 Ընդունված 11-0-0 Զինված ուժերի կարգավորում և կրճատում
128 11 հունիսի, 1958 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Interference by the Արաբական Էմիրությունների Միություն in Lebanon
129 7 օգոստոսի, 1958 Ընդունված 11-0-0 Զինված ուժերի կարգավորում և կրճատում
130 25 նոյեմբերի, 1958 Ընդունվել է առանց քվերակության Միջազգային դատարան
131 9 դեկտեմբերի, 1958 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Գվինեայի ընդունում
132 7 սեպտեմբերի, 1959 10-1-0 (դեմ՝ ԽՍՀՄ) Լաոսի ընդունում
133 26 հունվարի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կամերունի ընդունում
134 1 ապրիլի, 1960 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Հյուսիսային Աֆրիկա
135 27 մայիսի, 1960 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Հարաբերություններն անվտանգության խորհրդի մշտական անդամների միջեւ
136 31 մայիսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Տոգոյի ընդունում
137 31 մայիսի, 1960 Ընդունվել է առանց քվերակության Միջազգային դատարան
138 23 հունիսի, 1960 8-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Իսրայել
139 28 հունիսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 ընդունում Federation of Mali
140 29 հունիսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Մադագասկարի ընդունում
141 5 հուլիսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Սոմալիի ընդունում
142 7 հուլիսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետության ընդունում
143 17 հուլիսի, 1960 8-0-3 (ձեռնպահներ՝ Չինաստանի Հանրապետություն, Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Կոնգոյի ճգնաժամ
144 19 հուլիսի, 1960 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Կուբայի և Միացյալ Նահանգների հարաբերություններ
145 22 հուլիսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կոնգոյի ճգնաժամ
146 9 օգոստոսի, 1960 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Իտալիա) Կոնգոյի ճգնաժամ
147 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Բենինի ընդունում
148 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Նիգերի ընդունում
149 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Բուրկինա Ֆասոյի ընդունում
150 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կոտ դ'Իվուարի ընդունում
151 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Չադի ընդունում
152 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կոնգոյի Հանրապետության ընդունում
153 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Գաբոնի ընդունում
154 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետության ընդունում
155 23 օգոստոսի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Կիպրոսի ընդունում
156 9 սեպտեմբերի, 1960 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Դոմինիկյան Հանրապետություն
157 17 սեպտեմբերի, 1960 8-2-1 (դեմ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ; ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Կոնգոյի ճգնաժամ
158 28 սեպտեմբերի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Սենեգալի ընդունում
159 28 սեպտեմբերի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Մալիի ընդունում
160 7 հոկտեմբերի, 1960 Ընդունված 11-0-0 Նիգերիայի ընդունում
161 21 փետրվարի, 1961 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, ԽՍՀՄ) Կոնգո
162 11 ապրիլի, 1961 8-0-3 (ձեռնպահներ՝ Շրի Լանկա, ԽՍՀՄ, Արաբական Էմիրությունների Միություն) Իսրայել
163 9 հունիսի, 1961 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Պորտուգալիա
164 22 հուլիսի, 1961 10-0-0 (չեն քվեարկել՝ Ֆրանսիա) Համակարտություն Ֆրանսիայի և Թունիսի միջև
165 26 սեպտեմբերի, 1961 Ընդունված 11-0-0 Սիերա Լեոնեի ընդունում
166 25 հոկտեմբերի, 1961 9-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ, չեն քվեարկել՝ Չինաստանի Հանրապետություն) Մոնղոլիայի ընդունում
167 25 հոկտեմբերի, 1961 9-1-1 (դեմ՝ Արաբական Էմիրությունների Միություն, ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Մավրիտանիայի ընդունում
168 3 նոյեմբերի, 1961 Ընդունված 11-0-0 Գլխավոր քարտուղարի պաշտոնակատարի ընտրություն
169 24 նոյեմբերի, 1961 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Կոնգո
170 14 դեկտեմբերի, 1961 Ընդունված 11-0-0 Տանզանիայի ընդունում
171 9 ապրիլի, 1962 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Իսրայել
172 26 հուլիսի, 1962 Ընդունված 11-0-0 Ռուանդայի ընդունում
173 26 հուլիսի, 1962 Ընդունված 11-0-0 Բուրունդիի ընդունում
174 12 սեպտեմբերի, 1962 Ընդունված 11-0-0 Ջամայկայի ընդունում
175 12 սեպտեմբերի, 1962 Ընդունված 11-0-0 Տրինիդադ և Տոբագոյի ընդունում
176 4 հոկտեմբերի, 1962 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստանի Հանրապետություն) Ալժիրի ընդունում
177 15 հոկտեմբերի, 1962 Ընդունված 11-0-0 Ուգանդայի ընդունում
178 24 ապրիլի, 1963 Ընդունված 11-0-0 Պորտուգալական զորքերի կողմից Սենեգալի տարածքի խախտումներ
179 11 հունիսի, 1963 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Յեմենի պատերազմ
180 31 հուլիսի, 1963 8-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական կայսրություն
181 7 օգոստոսի, 1963 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Հարավաֆրիկյան մեկուսացում
182 4 դեկտեմբերի, 1963 Ընդունված 11-0-0 Հարավաֆրիկյան մեկուսացում
183 11 դեկտեմբերի, 1963 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Portuguese territories
184 16 դեկտեմբերի, 1963 Ընդունված 11-0-0 Զանզիբարի ընդունում
185 16 դեկտեմբերի, 1963 Ընդունված 11-0-0 Քենիայի ընդունում
186 4 մարտի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Կիպրոս
187 13 մարտի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Կիպրոս
188 9 ապրիլի, 1964 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Յեմենի վրա բրիտանական հարձակումներ
189 4 հունիսի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Վիետնամ
190 9 հունիսի, 1964 7-0-4 (ձեռնպահներ՝ Բրազիլիա, Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավաֆրիկյան մեկուսացում
191 18 հունիսի, 1964 8-0-3 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, Ֆրանսիա, ԽՍՀՄ) Հարավաֆրիկյան մեկուսացում
192 20 հունիսի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Կիպրոս
193 25 սեպտեմբերի, 1964 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ) Կիպրոս
194 25 սեպտեմբերի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Կիպրոս
195 9 հոկտեմբերի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Մալավիի ընդունում
196 30 հոկտեմբերի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Մալթայի ընդունում
197 30 հոկտեմբերի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Զամբիայի ընդունում
198 18 դեկտեմբերի, 1964 Ընդունված 11-0-0 Կիպրոս
199 30 դեկտեմբերի, 1964 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Կոնգո
200 15 մարտի, 1965 Ընդունված 11-0-0 Գամբիայի ընդունում

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «S/RES/101(1953) - E - S/RES/13(1946)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  2. «S/RES/101(1953) - E - S/RES/13(1946)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  3. «S/RES/101(1953) - E - S/RES/13(1946)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  4. «S/RES/104(1954) - E - S/RES/13(1946)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  5. «S/RES/101(1953) - E - S/RES/13(1946)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29