ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (501-600)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 501-ից մինչև 600 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1982 թվականի փետրվարի 25-ից մինչև 1987 թվականի հոկտեմբերի 19-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
501 25 փետրվարի, 1982 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
502 3 ապրիլի 1982 10-1-4 (դեմ՝ Պանամա, ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Լեհաստան, Իսպանիա, ԽՍՀՄ) Ֆոլկլենդյան պատերազմ
503 9 ապրիլի 1982 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
504 30 ապրիլի 1982 Ընդունվել է կոնսենսուսով Չադ
505 26 մայիսի, 1982 15-0-0 Ֆոլկլենդյան պատերազմ
506 26 մայիսի, 1982 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
507 28 մայիսի, 1982 15-0-0 Սեյշելներ
508 5 հունիսի, 1982 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
509 6 հունիսի, 1982 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
510 15 հունիսի, 1982 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
511 18 հունիսի, 1982 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
512 19 հունիսի, 1982 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
513 4 հուլիսի, 1982 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
514 12 հուլիսի, 1982 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
515 29 հուլիսի, 1982 14-0-0 (Միացյալ Նահանգները չեն մասնակցել քվեարկությանը) Բեյ­րութ
516 1 օգոստոսի, 1982 15-0-0 Բեյ­րութ
517 4 օգոստոսի, 1982 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Իսրայել
518 12 օգոստոսի, 1982 15-0-0 Իսրայել
519 17 օգոստոսի, 1982 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
520 17 սեպտեմբերի, 1982 15-0-0 Լիբանանի նախագահի ընտրություններ
521 19 սեպտեմբերի, 1982 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
522 4 հոկտեմբերի, 1982 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
523 18 հոկտեմբերի, 1982 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
524 29 նոյեմբերի, 1982 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
525 7 դեկտեմբերի, 1982 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
526 14 դեկտեմբերի, 1982 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
527 15 դեկտեմբերի, 1982 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
528 21 դեկտեմբերի, 1982 Ընդունվել է կոնսենսուսով Արաբերենը որպես Անվտնագության խորհրդի աշխատելու լեզու
529 18 հունվարի, 1983 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
530 19 մայիսի, 1983 15-0-0 Հոնդուրաս և Նիկարագուա
531 26 մայիսի, 1983 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
532 31 մայիսի, 1983 15-0-0 Նամիբիա
533 7 հունիսի, 1983 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
534 15 հունիսի, 1983 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
535 29 հունիսի, 1983 15-0-0 Լեսոթո
536 18 հուլիսի, 1983 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
537 22 սեպտեմբերի, 1983 15-0-0 Սենթ Քիթս և Նևիսի ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
538 18 հոկտեմբերի, 1983 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
539 28 հոկտեմբերի, 1983 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
540 31 հոկտեմբերի, 1983 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Մալթա, Նիկարագուա, Պակիստան) Իրան-Իրաք պատերազմ
541 18 նոյեմբերի, 1983 13-1-1 (դեմ՝ Պակիստան, ձեռնպահ՝ Ջորդան) Կիպրոսի անկախության հռչակագիր
542 23 նոյեմբերի, 1983 15-0-0 Լիբանանի քաղաքացիական պատերազմ
543 29 նոյեմբերի, 1983 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
544 15 դեկտեմբերի, 1983 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
545 20 դեկտեմբերի, 1983 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
546 6 հունվարի, 1984 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
547 13 հունվարի, 1984 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
548 24 փետրվարի, 1984 15-0-0 Բրունեյ Դարուսալամիի ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
549 19 ապրիլի 1984 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ուկրաինա, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
550 11 մայիսի, 1984 13-1-1 (դեմ՝ Պակիստան, ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Կիպրոս
551 30 մայիսի, 1984 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
552 1 հունիսի, 1984 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Նիկարագուա, Զիմբաբվե) Քուվեյթ և Սաուդյան Արաբիա
553 15 հունիսի, 1984 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
554 17 օգոստոսի, 1984 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
555 12 հոկտեմբերի, 1984 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ուկրաինա, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
556 23 հոկտեմբերի, 1984 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
557 28 նոյեմբերի, 1984 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
558 13 դեկտեմբերի, 1984 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
559 14 դեկտեմբերի, 1984 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
560 12 մարտի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
561 17 ապրիլի 1985 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ուկրաինա, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
562 10 մայիսի, 1985 Ընդունվել է բաժիններով Նիկարագուա-ՄԱԿ հարաբերություններ
563 21 մայիսի, 1985 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
564 31 մայիսի, 1985 15-0-0 Լիբանան
565 14 հունիսի, 1985 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
566 19 հունիսի, 1985 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
567 20 հունիսի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
568 21 հունիսի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
569 26 հուլիսի, 1985 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
570 12 սեպտեմբերի, 1985 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Միջազգային դատարան
571 20 սեպտեմբերի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
572 30 սեպտեմբերի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի հարձակումը Բոթսվանայի վրա
573 4 հոկտեմբերի, 1985 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Իսրայելի հարձակումը Թունիսի վրա
574 7 հոկտեմբերի, 1985 15-0-0 (6-րդ կետի առանձին քվեարկություն) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
575 17 հոկտեմբերի, 1985 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ուկրաինա, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
576 21 նոյեմբերի, 1985 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
577 6 դեկտեմբերի, 1985 15-0-0 (6-րդ կետի առանձին քվեարկություն) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
578 12 դեկտեմբերի, 1985 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
579 18 դեկտեմբերի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
580 30 դեկտեմբերի, 1985 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
581 13 փետրվարի, 1986 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
582 24 փետրվարի, 1986 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
583 18 ապրիլի 1986 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
584 29 մայիսի, 1986 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
585 13 հունիսի, 1986 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
586 18 հուլիսի, 1986 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
587 23 սեպտեմբերի, 1986 14-0-1 (ձեռնպահ՝ US) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
588 8 հոկտեմբերի, 1986 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
589 10 հոկտեմբերի, 1986 15-0-0 Ընթացակարգային հարց
590 26 նոյեմբերի, 1986 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
591 28 նոյեմբերի, 1986 Ընդունվել է կոնսենսուսով Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
592 8 դեկտեմբերի, 1986 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Իսրայել և Պաղեստին
593 11 դեկտեմբերի, 1986 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
594 15 հունվարի, 1987 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
595 27 մարտի, 1987 15-0-0 ՄԱԿ-ի Միջազգային դատարան
596 29 մայիսի, 1987 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
597 12 հունիսի, 1987 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
598 20 հուլիսի, 1987 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
599 31 հուլիսի, 1987 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
600 19 հոկտեմբերի, 1987 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Միջազգային դատարան

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]