ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (601-700)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 601-ից մինչև 700 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1987 թվականի հոկտեմբերի 30-ից մինչև 1991 թվականի հունիսի 17-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
601 30 հոկտեմբերի, 1987 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Աֆրիկայի հարձակումները Նամիբիայի վրա
602 25 նոյեմբերի, 1987 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի հարձակումները Անգոլայի վրա
603 25 նոյեմբերի, 1987 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
604 14 դեկտեմբերի, 1987 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
605 22 դեկտեմբերի, 1987 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Իսրայել
606 23 դեկտեմբերի, 1987 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի հարձակումները Անգոլայի վրա
607 5 հունվարի, 1988 15-0-0 Պաղեստինցիների արտաքսումը օկուպացված տարածքներից
608 14 հունվարի, 1988 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Պաղեստինցիների արտաքսումը օկուպացված տարածքներից
609 29 հունվարի, 1988 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
610 16 մարտի, 1988 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
611 25 ապրիլի, 1988 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Թունիս
612 9 մայիսի, 1988 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
613 31 մայիսի, 1988 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
614 15 հունիսի, 1988 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
615 17 հունիսի, 1988 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
616 20 հուլիսի, 1988 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
617 29 հուլիսի, 1988 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
618 29 հուլիսի, 1988 15-0-0 Լիբանան
619 9 օգոստոսի, 1988 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
620 26 օգոստոսի, 1988 15-0-0 Իրան-Իրաք պատերազմ
621 20 սեպտեմբերի, 1988 15-0-0 Արևմտյան Սահարա
622 31 հոկտեմբերի, 1988 15-0-0 Աֆղանստան և Պակիստան
623 23 նոյեմբերի, 1988 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Աֆրիկայում դրության զարգացում
624 30 նոյեմբերի, 1988 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
625 15 դեկտեմբերի, 1988 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
626 20 դեկտեմբերի, 1988 15-0-0 Անգոլա
627 9 հունվարի, 1989 15-0-0 Միջազգային դատարան
628 16 հունվարի, 1989 15-0-0 Անգոլա, Կուբա և Հարավային Աֆրիկա
629 16 հունվարի, 1989 15-0-0 Նամիբիա
630 30 հունվարի, 1989 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
631 8 February 1989 15-0-0 Իրան-Իրաք Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
632 16 February 1989 15-0-0 Նամիբիա
633 30 մայիսի, 1989 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
634 9 հունիսի, 1989 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
635 14 հունիսի, 1989 15-0-0 Քաղաքացիական օդանավերի դեմ ահաբեկչության կանխման համար պայթուցիկ նյութերի հատուկ պիտակավորման կոչ
636 6 հուլիսի, 1989 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Պաղեստինցիների արտաքսումը օկուպացված տարածքներից
637 27 հուլիսի, 1989 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
638 31 հուլիսի, 1989 15-0-0 Պատանդներ
639 31 հուլիսի, 1989 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
640 29 օգոստոսի, 1989 15-0-0 Demands full implementation of Resolution 435 (1978) in Namibia
641 30 օգոստոսի, 1989 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Պաղեստինցիների արտաքսումը օկուպացված տարածքներից
642 29 սեպտեմբերի, 1989 15-0-0 Իրան-Իրաք Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
643 31 հոկտեմբերի, 1989 15-0-0 Նամիբիա
644 7 նոյեմբերի, 1989 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
645 29 նոյեմբերի, 1989 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
646 14 դեկտեմբերի, 1989 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
647 11 հունվարի, 1990 15-0-0 Պակիստան
648 31 հունվարի, 1990 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
649 12 մարտի, 1990 15-0-0 Կիպրոս
650 27 մարտի, 1990 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
651 29 մարտի, 1990 15-0-0 Իրան-Իրաք Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
652 17 ապրիլի, 1990 15-0-0 Նամիբիայի Հանրապետության ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
653 20 ապրիլի, 1990 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
654 4 մայիսի, 1990 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
655 31 մայիսի, 1990 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
656 8 հունիսի, 1990 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
657 15 հունիսի, 1990 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
658 27 հունիսի, 1990 15-0-0 Արևմտյան Սահարա
659 31 հուլիսի, 1990 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
660 2 օգոստոսի, 1990 14-0-0 (Եմենը չի մասնակցել քվեարկությանը) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
661 6 օգոստոսի, 1990 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Կուբա, Եմեն) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
662 9 օգոստոսի, 1990 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
663 14 օգոստոսի, 1990 15-0-0 Լիխտենշտայնի ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
664 18 օգոստոսի, 1990 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
665 25 օգոստոսի, 1990 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
666 13 սեպտեմբերի, 1990 13-2-0 (դեմ՝ Կուբա, Եմեն) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
667 16 սեպտեմբերի, 1990 15-0-0 Condemns Iraqi attacks on foreign diplomatic personnel
668 20 սեպտեմբերի, 1990 15-0-0 Կամբոջա
669 24 սեպտեմբերի, 1990 15-0-0 Իրաք
670 25 սեպտեմբերի, 1990 14-1-0 (դեմ՝ Կուբա) Իրաք
671 27 սեպտեմբերի, 1990 15-0-0 Իրան-Իրաք Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
672 12 հոկտեմբերի, 1990 15-0-0 Ընթակարգային հարց
673 24 հոկտեմբերի, 1990 15-0-0 Ընթակարգային հարց
674 29 հոկտեմբերի, 1990 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Կուբա, Եմեն) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
675 5 նոյեմբերի, 1990 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
676 28 նոյեմբերի, 1990 15-0-0 Իրան-Իրաք Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
677 28 նոյեմբերի, 1990 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
678 29 նոյեմբերի, 1990 12-2-1 (դեմ՝ Կուբա, Եմեն, ձեռնպահ՝ Չինաստան) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
679 30 նոյեմբերի, 1990 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
680 14 դեկտեմբերի, 1990 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Կանադա) Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
681 20 դեկտեմբերի, 1990 15-0-0 Իսրայել
682 21 դեկտեմբերի, 1990 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
683 22 դեկտեմբերի, 1990 14-1-0 (դեմ՝ Կուբա) Մարշալյան կղզիներ և Միկրոնեզիա
684 30 հունվարի, 1991 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
685 31 հունվարի, 1991 15-0-0 Իրան-Իրաք Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
686 2 մարտի, 1991 11-1-3 (դեմ՝ Կուբա, ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Հնդկաստան, Եմեն) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
687 3 ապրիլի, 1991 12-1-2 (դեմ՝ Կուբա, ձեռնպահներ՝ Էկվադոր, Եմեն) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
688 5 ապրիլի, 1991 10-3-2 (դեմ՝ Կուբա, Եմեն, Զիմբաբվե, ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Հնդկաստան) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
689 9 ապրիլի, 1991 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
690 29 ապրիլի, 1991 15-0-0 Արևմտյան Սահարա
691 6 մայիսի, 1991 15-0-0 Կենտրոնական Ամերիկայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
692 20 մայիսի, 1991 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Կուբա) Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
693 20 մայիսի, 1991 15-0-0 Էլ Սալվադորում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
694 24 մայիսի, 1991 15-0-0 Իսրայել
695 30 մայիսի, 1991 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
696 30 մայիսի, 1991 15-0-0 Անգոլա
697 14 հունիսի, 1991 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
698 14 հունիսի, 1991 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
699 17 հունիսի, 1991 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ
700 17 հունիսի, 1991 15-0-0 Իրաք-քուվեյթյան պատերազմ

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]