ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (401-500)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 401-ից մինչև 500 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1976 թվականի դեկտեմբերի 14-ից մինչև 1980 թվականի հունվարի 28-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
401[1] 14 դեկտեմբերի, 1976 13-0-0 (Բենինը, Չինաստանը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
402[2] 22 դեկտեմբերի, 1976 Ընդունվել է կոնսենսուսով Լեսոտոյի սահմանային խնդիրներ
403 14 հունվարի, 1977 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Ռոդեզիայի հարձակումները Բոթսվանայի վրա
404 8 փետրվարի, 1977 Ընդունվել է կոնսենսուսով Բենին
405 14 ապրիլի, 1977 Ընդունվել է կոնսենսուսով Բենին
406 25 մայիսի, 1977 Ընդունվել է առանց քվեարկության Հարավային Ռոդեզիայի հարձակումները Բոթսվանայի վրա
407 25 մայիսի, 1977 Ընդունվել է առանց քվեարկության Լեսոտոյի սահմանային խնդիրներ
408 26 մայիսի, 1977 12-0-0 (Բենին, Չինաստան, Լիբիա չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
409 27 մայիսի, 1977 Ընդունվել է առանց քվեարկության Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
410 15 հունիսի, 1977 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
411 30 հունիսի, 1977 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
412 7 հուլիսի, 1977 Ընդունվել է 15-0-0 Ջիբութիի ընդունում
413 20 հուլիսի, 1977 Ընդունվել է կոնսենսուսով Վիետնամի ընդունում
414 15 սեպտեմբերի, 1977 Ընդունվել է առանց քվեարկության Կիպրոսի դրության զարգացումներ
415 29 սեպտեմբերի, 1977 13-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
416 21 հոկտեմբերի, 1977 13-0-0 (Չինաստան, Լիբիա չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
417 31 հոկտեմբերի, 1977 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
418 4 նոյեմբերի, 1977 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
419 24 նոյեմբերի, 1977 Ընդունվել է առանց քվեարկության Բենին
420 30 նոյեմբերի, 1977 12-0-0 (Բենին, Չինաստան, Լիբիա չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
421 9 դեկտեմբերի, 1977 Ընդունվել է 15-0-0 Բանաձև 418
422 15 դեկտեմբերի, 1977 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
423 14 մարտի, 1978 10-0-5 (ձեռնպահներ՝ Կանադա, Ֆրանսիա, Արևմտյան Գերմանիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
424 17 մարտի, 1978 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Ռոդեզիայի հանդեպ պատժամիջոցներ
425 19 մարտի, 1978 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի տեղադրում
426 19 մարտի, 1978 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի տեղադրում
427 3 մայիսի, 1978 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի տեղադրում
428 6 մայիսի, 1978 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի կողմից Անգոլայի վրա հարձակումներ
429 31 մայիսի, 1978 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
430 16 հունիսի, 1978 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
431 27 հուլիսի, 1978 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ) Նամիբիայի դրության զարգացումներ
432 27 հուլիսի, 1978 Ընդունվել է 15-0-0 Նամիբիա
433 17 օգոստոսի, 1978 Ընդունվել է 15-0-0 Սողոմոնյան Կղզիների ընդունում
434 18 սեպտեմբերի, 1978 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
435 29 սեպտեմբերի, 1978 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Նամիբիա
436 6 հոկտեմբերի, 1978 Ընդունվել է 15-0-0 Լիբանանի քաղաքացիական պատերազմ
437 10 հոկտեմբերի, 1978 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Կանադա, Արևմտյան Գերմանիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Ռոդեզիա
438 23 հոկտեմբերի, 1978 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միացյալ Ազգերի Կազմակերպության արտակարգ ուժերի մանդաթի երկարաձգում
439 13 նոյեմբերի, 1978 10-0-5 (ձեռնպահներ՝ Կանադա, Ֆրանսիա, Արևմտյան Գերմանիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Աֆրիկա
440 27 նոյեմբերի, 1978 Ընդունվել է կոնսենսուսով Խաղաղության գործընթաց Կիպրոսում
441 30 նոյեմբերի, 1978 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
442 6 դեկտեմբերի, 1978 Ընդունվել է 15-0-0 Դոմինիկյան Հանրապետության ընդունում
443 14 դեկտեմբերի, 1978 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
444 19 հունվարի, 1979 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
445 8 մարտի, 1979 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Attacks on other countries by Southern Rhodesia; 1979 election
446 22 մարտի, 1979 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Նորվեգիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Իսրայել
447 28 մարտի, 1979 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Անգոլայի վրա Հարավային Ռոդեզիայի հարձակումներ
448 30 ապրիլի, 1979 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Զիմբաբվեի ընտրություններ
449 30 մայիսի, 1979 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
450 14 հունիսի, 1979 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
451 15 հունիսի, 1979 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
452 20 հուլիսի, 1979 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Իսրայել
453 12 սեպտեմբերի, 1979 Ընդունվել է 15-0-0 Ընթակարգային հարց
454 2 նոյեմբերի, 1979 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Անգլոայի վրա հարձակումներ
455 23 նոյեմբերի, 1979 Ընդունվել է կոնսենսուսով Զամբիայի վրա Հարավային Ռոդեզիայի հարձակումներ
456 30 նոյեմբերի, 1979 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
457 4 դեկտեմբերի, 1979 Ընդունվել է 15-0-0 Իրան
458 14 դեկտեմբերի, 1979 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
459 19 դեկտեմբերի, 1979 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում; notes concerns
460 21 դեկտեմբերի, 1979 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չեխոսլովակիա, ԽՍՀՄ) Միացյալ Ազգերի Կազմակերպության արտակարգ ուժերի մանդաթի երկարաձգում
461 31 դեկտեմբերի, 1979 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Բանգլադեշ, Չեխոսլովակիա, Քուվեյթ, ԽՍՀՄ) Իրանը դատապարտում Է ԱՄՆ դեսպանատան աշխատակիցներին
462 9 հունվարի, 1980 12-2-1 (դեմ՝ Արևելյան Գերմանիա, ԽՍՀՄ; ձեռնպահ՝ Զամբիա) Միացյալ Ազգերի Կազմակերպության արտակարգ ուժերի մանդաթի երկարաձգում
463 2 փետրվարի, 1980 14-0-0 (Մեծ Բրիտանիա չի մասնակցել քվեարկությանը) Ընթացակարգային հարց
464 19 փետրվարի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Գրենադայի ընդունում
465 1 մարտի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Երուսաղեմ
466 11 ապրիլի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Զամբիայի վրա Հարավային Աֆրիկայի հարձակումներ
467 24 ապրիլի, 1980 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Արևելյան Գերմանիա, ԽՍՀՄ, Միացյալ Նահանգներ) Լիբանանում Միացյալ Ազգերի Կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի վրա հարձակումներ
468 8 մայիսի, 1980 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Երուսաղեմ
469 20 մայիսի, 1980 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Բանաձև 468
470 30 մայիսի, 1980 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
471 5 հունիսի, 1980 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Երուսաղեմ
472 13 հունիսի, 1980 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
473 13 հունիսի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի հանդեպ պատժամիջոցներ
474 17 հունիսի, 1980 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Արևելյան Գերմանիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
475 27 հունիսի, 1980 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Հարավային Աֆրիկայի հարձակումներն Անգոլայի վրա
476 30 հունիսի, 1980 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Իսրայել
477 30 հուլիսի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Զիմբաբվեի ընդունում
478 20 օգոստոսի, 1980 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Միացյալ Նահանգներ) Երուսաղեմ
479 28 սեպտեմբերի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Իրան-Իրաք պատեարզմ
480 12 նոյեմբերի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 ՄԱԿ-ի Միջազգային դատարան
481 26 նոյեմբերի, 1980 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
482 11 դեկտեմբերի, 1980 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
483 17 դեկտեմբերի, 1980 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Արևելյան Գերմանիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
484 19 դեկտեմբերի, 1980 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել
485 22 մայիսի, 1981 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
486 4 հունիսի, 1981 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
487 19 հունիսի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել
488 19 հունիսի, 1981 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Արևելյան Գերմանիա, ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
489 8 հուլիսի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Վանուատուի Հանրապետության ընդունում
490 21 հուլիսի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել
491 23 սեպտեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Բելիզի ընդունում
492 10 նոյեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Անտիգուա և Բարբուդայի ընդունում
493 23 նոյեմբերի, 1981 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
494 11 դեկտեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Գլխավոր քարտուղարի ընտրությունների
495 14 դեկտեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
496 15 դեկտեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Սեյշելներ
497 17 դեկտեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել
498 18 դեկտեմբերի, 1981 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Արևելյան Գերմանիա, ԽՍՀՄ) Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
499 21 դեկտեմբերի, 1981 Ընդունվել է 15-0-0 ՄԱԿ-ի Միջազգային դատարան
500 28 հունվարի, 1982 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ուկրաինա, Միացյալ Նահանգներ) Իսրայել

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «S/RES/401(1976) - E - S/RES/401(1976)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  2. «S/RES/402(1976) - E - S/RES/402(1976)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29