ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (301-400)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 301-ից մինչև 400 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1971 թվականի հոկտեմբերի 20-ից մինչև 1976 թվականի դեկտեմբերի 7-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
301[1] 20 հոկտեմբերի, 1971 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Նամիբիայում բանտուստանների դատապարտում
302[2] 24 նոյեմբերի, 1971 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Հատուկ հանձնարարություն և Պորտուգալական կայսրության հարց
303[3] 6 դեկտեմբերի, 1971 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Լեհաստան, ԽՍՀՄ, Մեծ Բրիտանիա) Պակիստանա-հնդկական իրավիճակ
304[4] 8 դեկտեմբերի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Արաբական Միացյալ Էմիրությունների ընդունում
305[5] 13 դեկտեմբերի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
306[6] 21 դեկտեմբերի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Գլխավոր քարտուղարի նշանակում
307[7] 21 դեկտեմբերի, 1971 13-0-2 (ձեռնպահ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ) Ջամմու և Քաշմիրում կրակի դադարեցման կոչեր
308 19 հունվարի, 1972 Ընդունվել է 15-0-0 Ադիս Աբեբա Անվտանգության Խորհրդի անդամների հանդիպումներ
309 4 փետրվարի, 1972 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Գլխավոր քարտուղար և կապեր Հարավային Աֆրիկայի և հատկապես Նամիբիայի հետ
310 4 փետրվարի, 1972 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Նամիբիության Հարավային Աֆրիկայի բռնաճնշումների դատապարտում
311 4 փետրվարի, 1972 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Հարավային Աֆրիկայում ընթացող գործողությունների դատապարտում
312 4 փետրվարի, 1972 9-0-6 (ձեռնպահներ՝ Արգենտինա, Բելգիա, Ֆրանսիա, Իտալիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական կայսրության գաղութական տարածքների դադարեցման կոչեր
313 28 փետրվարի, 1972 Ընդունվել է 15-0-0 Կոչ Իսրայելին Լիբանանում գործողությունները դադարեցնելու համար
314 28 փետրվարի, 1972 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Ռոդեզիայի դեմ պատժամիջոցներ
315 15 հունիսի, 1972 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
316 26 հունիսի, 1972 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Պանամա, ԱՄՆ) Իսրայելի Լիբանանում իրականացրած գործողությունների դատապարտում
317 21 հուլիսի, 1972 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Իսրայելի զինված ուժերի Լիբանանում և Սիրիայում առևանգումներ
318 28 հուլիսի, 1972 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Հարավային Ռոդեզիայի դեմ պատժամիջոցներ
319 1 օգոստոսի, 1972 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Գլխավոր քարտուղար և Նամիբիա
320 29 սեպտեմբերի, 1972 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Ռոդեզիայի դեմ պատժամիջոցներ
321 23 հոկտեմբերի, 1972 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Բելգիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալիայի կողմից Սենեգալի հետ սահմանային գործողություններ
322 22 նոյեմբերի, 1972 Ընդունվել է 15-0-0 Ընթացակարգային հարց
323 6 դեկտեմբերի, 1972 13-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ; Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Մեծ Բրիտանիայի խորհրդատվությունը Նամիբիայում ապրող մարդկանց հետ
324 12 դեկտեմբերի, 1972 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
325 26 հունվարի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Պանամայում Անվտանգության Խորհրդի հանդիպումներ
326 2 փետրվարի, 1973 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Զամիբայում Հարավային Ռոդեզիայի և Հարավային Աֆրիկայի կողմից սադրանքներ
327 2 փետրվարի, 1973 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԽՍՀՄ) Զամբիայի որոշումը պատժամիջոցներ սահմանել Ռոդեզիայի դեմ
328 10 մարտի, 1973 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Զիմբաբվեի ժողովրդի ներկայացուցիչների հետ համաժողով անցկացնելու առաջարկ
329 10 մարտի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Զամբիայի ընդունում
330 21 մարտի, 1973 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Ամերկայում խաղաղություն և անվտանգություն
331 20 ապրիլի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Մերձավոր Արևելքի դրության Գլխավոր քարտուղարի առաջարկներ
332 21 ապրիլի, 1973 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Գվինեա, ԽՍՀՄ, ԱՄՆ) Իսրայելի և Լիբանանի հակամարտություն
333 22 մայիսի, 1973 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Ռոդեզիայում պատժամիջոցները չպահպանելու համար Հարավային Աֆրիկայի և Պորտուգալիայի դատապարտում
334 16 հունիսի, 1973 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
335 22 հունիսի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Արևելյան և Արևմտյան Գերմանիաների ընդունում
336 18 հուլիսի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Բահամյան Կղզիների ընդունում
337 15 օգոստոսի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայելի կողմից լիբանանյան ինքնաթիռի զավթում
338 22 հոկտեմբերի, 1973 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Արաբա-իսրայելական պատերազմ
339 23 հոկտեմբերի, 1973 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Եգիպտոսի և Իսրայելի միջև կրակի դադարեցման կոչ
340 25 հոկտեմբերի, 1973 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) ՄԱԿ-ի արտակարգ ուժերը Մերձավոր Արևելքում
341 27 հոկտեմբերի, 1973 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) ՄԱԿ-ի արտակարգ ուժերի ստեղծում
342 11 դեկտեմբերի, 1973 Ընդունվել է 15-0-0 Նամիբիայում տիրող իրավիճակի մասին 309 բանաձևի դադարեցում
343 14 դեկտեմբերի, 1973 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
344 15 դեկտեմբերի, 1973 10-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, ԽՍՀՄ, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ;
Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը)
Մերձավոր Արևելքում խաղաղության համար կոնֆերանս
345 17 հունվարի, 1974 Ընդունվել է առանց քվեարկության Չինարենը որպես Անվտանգության Խորհրդի աշխատանքային լեզու
346 8 ապրիլի, 1974 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Իսրայելի և Եգիպտոսի զինված ուժերի բաժանում, արտակարգ ուժերի աջակցում
347 24 ապրիլի, 1974 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը.) Իսրայելի և Լիբանանի հակամարտություն
348 28 մայիսի, 1974 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը.) Իրան-Իրաք հարաբերություններ
349 29 մայիսի, 1974 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
350 31 մայիսի, 1974 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման Ուժերի ստեղծում
351 10 հունիսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Բանգլադեշի ընդունում
352 21 հունիսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Գրենադայի ընդունում
353 20 հուլիսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Թուրքիա և Կիպրոս
354 23 հուլիսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում կրակի դադարեցման կոչեր
355 1 օգոստոսի, 1974 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Բելառուս, ԽՍՀՄ) Կիպրոսում կրակի դադարեցման կոչեր
356 12 օգոստոսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Գվինեա Բիսաուի ընդունում
357 14 օգոստոսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում կրակի դադարեցման կոչեր
358 15 օգոստոսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում կրակի դադարեցման կոչեր
359 15 օգոստոսի, 1974 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
360 16 օգոստոսի, 1974 11-0-3 (ձեռնպահներ՝ Բելառուս, Իրաք, ԽՍՀՄ, Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում կրակի դադարեցման կոչեր
361 30 օգոստոսի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում կրակի դադարեցման կոչեր
362 23 հոկտեմբերի, 1974 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերը Մերձավոր Արևելքում
363 29 նոյեմբերի, 1974 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման Ուժերը Սիրիայում
364 13 դեկտեմբերի, 1974 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
365 13 դեկտեմբերի, 1974 Ընդունվել է կոնսենսուսով Գլխավոր Խորհրդի 2312 բանաձևի հաստատում
366 17 դեկտեմբերի, 1974 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի գործողությունները Նամիբիայում
367 12 մարտի, 1975 Ընդունվել է առանց քվեարկության Կիպրոս և Թուրքիայի դաշնային նահանգ
368 17 ապրիլի, 1975 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Մերձավոր Արևելքում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերի մանդաթի երկարաձգում
369 28 մայիսի, 1975 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Բանաձև 338-ի իրականացում
370 13 հունիսի, 1975 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
371 24 հուլիսի, 1975 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Մերձավոր Արևելքում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերի մանդաթի երկարաձգում
372 18 օգոստոսի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Կապե Վերդեի ընդունում
373 18 օգոստոսի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Սան Տոմե և Պրինսիպիի ընդունում
374 18 օգոստոսի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Մոզամբիկի ընդունում
375 22 սեպտեմբերի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Պապուա Նոր Գվինեայի ընդունում
376 17 հոկտեմբերի, 1975 14-0-0 (Ֆրանսիան չի մասնակցել քվեարկությանը) Կոմորյան կղզիների ընդունում
377 22 հոկտեմբերի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Պատերազմ Արևմտյան Սահարայում
378 23 հոկտեմբերի, 1975 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Մերձավոր Արևելքում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերի մանդաթի երկարաձգում
379 2 նոյեմբերի, 1975 Ընդունվել է կոնսենսուսով Արևմտյան Սահարայում հանգստի կոչեր
380 6 նոյեմբերի, 1975 Ընդունվել է կոնսենսուսով Ընթացակարգային հարց
381 30 նոյեմբերի, 1975 13-0-0 (Չինաստանը և Իրաքը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Մերձավոր Արևելքում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերի մանդաթի երկարաձգում
382 1 դեկտեմբերի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Սուրինամի ընդունում
383 13 դեկտեմբերի, 1975 14-0-0 (Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
384 22 դեկտեմբերի, 1975 Ընդունվել է 15-0-0 Ինդոնեզիա
385 30 հունվարի, 1976 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Աֆրիկայի գործողությունները Նամիբիայում
386 17 մարտի, 1976 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Ռոդեզիայի հարձակումները Մոզամբիկի վրա
387 31 մարտի, 1976 9-0-5 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Իտալիա, Ճապոնիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ;
Չինաստան չի մասնակցել քվեարկությանը)
Հարավային Աֆրիկայի հարձակումներն Անգոլայի վրա
388 6 ապրիլի, 1976 Ընդունվել է 15-0-0 Պատերազմ Հարավային Ռոդեզիայում
389 22 ապրիլի, 1976 12-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ճապոնիա, ԱՄՆ, Բենինը չի մասնակցել քվեարկությանը) Պատերազմ Ինդոնեզիայում
390 28 մայիսի, 1976 13-0-0 (Չինաստանը և Լիբիան չեն մասնակցել քվեարկությանը) Մերձավոր Արևելքում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերի մանդաթի երկարաձգում
391 15 հունիսի, 1976 13-0-0 (Չինաստանը և Բենինը չեն մասնակցել քվեարկությանը) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
392 19 հունիսի, 1976 Ընդունվել է կոնսենսուսով Հարավային Աֆրիկայի ռազմական գործողություններ
393 30 հուլիսի, 1976 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Հարավաֆրիկական հարձակումները Զամբիայի վրա
394 16 օգոստոսի, 1976 Ընդունվել է 15-0-0 Սեյշելյան կղզիների ընդունում
395 25 օգոստոսի, 1976 Ընդունվել է 15-0-0 Հւոնաստան և Թուրքիա
396 22 հոկտեմբերի, 1976 13-0-0 (Չինաստանը և Լիբիան չեն մասնակցել քվեարկությանը) Մերձավոր Արևելքում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Արտակարգ Ուժերի մանդաթի երկարաձգում
397 22 նոյեմբերի, 1976 13-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ, Չինաստանը չի մասնակցել քվեարկությանը) Անգոլայի ընդունում
398 30 նոյեմբերի, 1976 12-0-0 (Չինաստանը, Բենինը և Լիբիան չեն մասնակցել քվեարկությանը) Իսրայել և Սիրիա
399 1 դեկտեմբերի, 1976 Ընդունվել է 15-0-0 Արևմտյան Սամոայի ընդունում
400 7 դեկտեմբերի, 1976 Ընդունվել է 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Բենին, Չինաստան) ՄԱԿ-ի Անվտնագության Խորհրդի գլխավոր քարտուղարի ընդունում

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «S/RES/301(1971) - E - S/RES/301(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  2. «S/RES/302(1971) - E - S/RES/302(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  3. «S/RES/303(1971) - E - S/RES/303(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  4. «S/RES/304(1971) - E - S/RES/304(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  5. «S/RES/305(1971) - E - S/RES/305(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  6. «S/RES/306(1971) - E - S/RES/306(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  7. «S/RES/307(1971) - E - S/RES/307(1971)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29