ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (801-900)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 801-ից մինչև 900 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1993 թվականի հունվարի 8-ից մինչև 1994 թվականի մարտի 4-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
801 8 հունվարի, 1993 Ընդունվել է առանց քվեարկության Չեխիայի Հանրապետության ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
802 25 հունվարի, 1993 15-0-0 Խորվաթիայի բանակ
803 28 հունվարի, 1993 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
804 29 հունվարի, 1993 15-0-0 Անգոլայում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
805 4 փետրվարի, 1993 15-0-0 ՄԱԿ-ի Միջազգային դատարան
806 5 փետրվարի, 1993 15-0-0 Իրան-Քուվեյթ
807 19 փետրվարի, 1993 15-0-0 Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում
808 22 փետրվարի, 1993 15-0-0 Հարավսլավիա
809 2 մարտի, 1993 15-0-0 Արևմտյան Սահարա
810 8 մարտի, 1993 15-0-0 Կամբոջա
811 12 մարտի, 1993 15-0-0 Անգոլայի քաղաքացիական պատերազմ
812 12 մարտի, 1993 15-0-0 Ռուանդա
813 26 մարտի, 1993 15-0-0 Լիբիայի առաջին քաղաքացիական պատերազմ
814 26 մարտի, 1993 15-0-0 Սոմալիում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամականավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
815 30 մարտի, 1993 15-0-0 Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում
816 31 մարտի, 1993 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Բոսնիա և Հերցեգովինա
817 7 ապրիլի, 1993 15-0-0 Մակեդոնիա
818 14 ապրիլի, 1993 15-0-0 Մոզամբիկ
819 16 ապրիլի, 1993 15-0-0 Բոսնիա և Հերցեգովինա
820 17 ապրիլի, 1993 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Ռուսաստան) Հարավսլավիայի Սոցիալիստական Ֆեդերատիվ Հանրապետություն
821 28 ապրիլի, 1993 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Ռուսաստան) Հարավսլավիա
822 30 ապրիլի, 1993 15-0-0 Հայաստանի և Ադրբեջանի միջև Արցախյան ազատամարտ
823 30 ապրիլի, 1993 15-0-0 Անգոլա
824 6 մայիսի, 1993 15-0-0 Բոսնիա և Հերցեգովինա
825 11 մայիսի, 1993 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Պակիստան) Հյուսիսային Կորեա
826 20 մայիսի, 1993 15-0-0 Կամբոջա
827 25 մայիսի, 1993 15-0-0 Հարավսլավիա
828 26 մայիսի, 1993 Ընդունվել է առանց քվեարկության Էրիթրեայի ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
829 26 մայիսի, 1993 Ընդունվել է առանց քվեարկության Մոնակոյի ընդունումը Միավորված Ազգերի Կազմակերպություն
830 26 մայիսի, 1993 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
831 27 մայիսի, 1993 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Պակիստան) Կիպրոս
832 27 մայիսի, 1993 15-0-0 Էլ Սալվադոր
833 27 մայիսի, 1993 15-0-0 Իրաք-Քուվեյթ
834 1 հունիսի, 1993 15-0-0 Անգոլայի խաղաղության գործընթաց
835 2 հունիսի, 1993 15-0-0 Կամբոջա
836 4 հունիսի, 1993 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Պակիստան, Վենեսուելա) Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում
837 6 հունիսի, 1993 15-0-0 Սոմալիում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամականավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
838 10 հունիսի, 1993 15-0-0 Բոսնիա և Հերցեգովինա
839 11 հունիսի, 1993 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
840 15 հունիսի, 1993 15-0-0 Կամբոջա
841 16 հունիսի, 1993 15-0-0 Հայիթի
842 18 հունիսի, 1993 15-0-0 Մակեդոնիայի Հանրապետություն
843 18 հունիսի, 1993 15-0-0 ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձև 724
844 18 հունիսի, 1993 15-0-0 ՄԱԿ-ի պաշտպանության ուժեր
845 18 հունիսի, 1993 15-0-0 Հունաստանի և Մակեդոնիայի միջև վեճ
846 22 հունիսի, 1993 15-0-0 Ուգանդա-Ռուանդայում Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
847 30 հունիսի, 1993 15-0-0 Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում և Խորվաթիայում իրավիճակը
848 8 հուլիսի, 1993 Ընդունվել է առանց քվեարկության Անդորրա
849 9 հուլիսի, 1993 15-0-0 Աբխազիա
850 9 հուլիսի, 1993 15-0-0 Մոզամբիկ
851 15 հուլիսի, 1993 15-0-0 Անգոլայում խաղաղության գործընթաց
852 28 հուլիսի, 1993 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
853 29 հուլիսի, 1993 15-0-0 Ադրբեջան
854 6 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Աբխազիայի պատերազմ
855 9 օգոստոսի, 1993 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Չինաստան) Սերբիա և Մոնտենեգրո
856 10 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Լիբիայի առաջին քաղաքացիական պատերազմ
857 20 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Հարավսլավիա
858 24 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Վրաստան
859 24 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Բոսնիական պատերազմ
860 27 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Կամբոջա
861 27 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Հայիթիի դեմ պատժամիջոցներ
862 31 օգոստոսի, 1993 15-0-0 Հայիթի
863 13 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 Մոզամբիկ
864 15 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 Անգոլա
865 22 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 Սոմալի
866 22 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 Լիբիա
867 23 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 Հայիթի
868 29 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 ՄԱԿ-ի խաղաղապահ ուժեր
869 30 սեպտեմբերի, 1993 15-0-0 Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում
870 1 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում
871 4 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Միավորված ազգերի կազմակերպության պաշտպանության ուժերի մանդաթի երկարաձգում, peacekeeping plan for Croatia
872 5 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Ռուանդա
873 13 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Հայիթի
874 14 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Արցախյան ազատամարտ
875 16 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Հայիթի
876 19 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Աբխազիայի պատերազմ
877 21 հոկտեմբերի, 1993 Ընդունվել է առանց քվեարկության Հարավսլավիա
878 29 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Սոմալի
879 29 հոկտեմբերի, 1993 15-0-0 Մոզամբիկ
880 4 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Կամբոջա
881 4 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Վրաստան
882 5 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Մոզամբիկ
883 11 նոյեմբերի, 1993 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Չինաստան, Ջիբութի, Մարոկկո, Պակիստան) ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձև 731 (1992) և ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձև 748 (1992)
884 12 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Արցախի շուրջ հակամարտություն
885 16 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Սոմալի
886 18 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Սոմալի
887 29 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Միավորված Ազգերի Կազմակերպության Տարանջատման Դիտարկման ուժերի մանդաթի երկարաձգում
888 30 նոյեմբերի, 1993 15-0-0 Էլ Սալվադոր
889 15 դեկտեմբերի, 1993 15-0-0 Կիպրոսում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
890 15 դեկտեմբերի, 1993 15-0-0 Անգոլայի քաղաքացիական պատերազմ
891 20 դեկտեմբերի, 1993 15-0-0 Ուգանդա-Ռուանդա
892 22 դեկտեմբերի, 1993 15-0-0 Վրաստան
893 6 հունվարի, 1994 15-0-0 Ռուանդա
894 14 հունվարի, 1994 15-0-0 Հյուսիսային Աֆրիկա
895 28 հունվարի, 1994 15-0-0 Լիբանանում Միավորված ազգերի կազմակերպության ժամանակավոր ուժերի մանդաթի երկարաձգում
896 31 հունվարի, 1994 15-0-0 Աբխազիայի հակամարտություն
897 4 փետրվարի, 1994 15-0-0 Սոմալի
898 23 փետրվարի, 1994 15-0-0 Մոզամբիկում խաղաղության գործընթաց
899 4 մարտի, 1994 15-0-0 Քուվեյթ
900 4 մարտի, 1994 15-0-0 Բոսնիա և Հերցեգովինա

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]