ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ (201-300)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՄԱԿ-ի Անվտանգության խորհրդի բանաձևերի ցանկ
1-ից 100 (1946-1953)
101-ից 200 (1953-1965)
201-ից 300 (1965-1971)
301-ից 400 (1971-1976)
401-ից 500 (1976-1982)
501-ից 600 (1982-1987)
601-ից 700 (1987-1991)
701-ից 800 (1991-1993)
801-ից 900 (1993-1994)
901-ից 1000 (1994-1995)
1001-ից 1100 (1995-1997)
1101-ից 1200 (1997-1998)
1201-ից 1300 (1998-2000)
1301-ից 1400 (2000-2002)
1401-ից 1500 (2002-2003)
1501-ից 1600 (2003-2005)
1601-ից 1700 (2005-2006)
1701-ից 1800 (2006-2008)
1801-ից 1900 (2008-2009)
1901-ից 2000 (2009-2011)
2001-ից 2100 (2011-2013)
2101-ից 2200 (2013-2015)
2201-ից 2300 (2015-2016)
2301-ից 2400 (2016-2018)
2401-ից 2500 (2018-2019)
2501-ից 2600 (2019-ներկա)

Ստորև ներկայացված է ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի 201-ից մինչև 300 բանաձևերի ցանկը, որոնք ընդունվել են ՄԱԿ-ի Անվտանգության Խորհրդի կողմից 1965 թվականի մարտի 19-ից մինչև 1971 թվականի հոկտեմբերի 12-ը։

Բանաձև Տարեթիվ Ձայներ Պատճառ
201[1] 19 մարտի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
202[2] 6 մայիսի, 1965 7-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, ԽՍՀՄ, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Ռոդեզիայի անկախության միակողմանի հռչակում
203[3] 14 մայիսի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Դոմինիկյան քաղաքացիական պատերազմի դադարացման կոչ
204[4] 19 մայիսի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Պորտուգալական զինված ուժերը Սենեգալի տարածքում
205[5] 22 մայիսի, 1965 10-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Դոմինիկյան քաղաքացիական պատերազմի դադարացման կոչ
206[6] 15 հունիսի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
207[7] 10 օգոստոսի, 1965 Ընդունվել է միաձայն Կիպրոսում գործողությունների դադարեցման կոչ
208[8] 10 օգոստոսի, 1965 Ընդունվել է առանց քվերակության Դատավոր Աբդել Համիդ Բադավիի մահ և Միջազգային դատարանի ընտրություններ
209[9] 4 սեպտեմբերի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Քաշմիրի հակամարտություն
210[10] 6 սեպտեմբերի, 1965 11-0-0 1965 թվականի պակիստանա-հնդկական պատերազմ
211[11] 20 սեպտեմբերի, 1965 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ջորդան) Պակիստանա-հնդկական հակամարտություն
212[12] 20 սեպտեմբերի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Մալդիվների ընդունում
213[13] 20 սեպտեմբերի, 1965 Ընդունվել է 11-0-0 Սինգապուրի ընդունում
214[14] 27 սեպտեմբերի, 1965 Ընդունվել է առանց քվերակության Պակիստանա-հնդկական հակամարտություն
215[15] 5 նոյեմբերի, 1965 9-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ջորդան, ԽՍՀՄ) Պակիստանա-հնդկական հակամարտություն
216[16] 12 նոյեմբերի, 1965 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Հարավային Ռոդեզիայի անկախության միակողմանի հռչակում
217[17] 20 նոյեմբերի, 1965 10-0-1 (ձեռնպահ՝ Ֆրանսիա) Հարավային Ռոդեզիա
218[18] 23 նոյեմբերի, 1965 7-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Նիդեռլանդներ, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական կայսրության տարածքների հանձնման կոչ
219[19] 17 դեկտեմբերի, 1965 Ընդունվել է միաձայն (Վերջին բանաձևն ընդունվել է 11 անդամ-պետությունների կողմից) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
220[20] 16 մարտի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 (Առաջին բանաձևն ընդունվել է 15 անդամ-պետությունների կողմից) Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
221 9 ապրիլի, 1966 10-0-5 (ձեռնպահներ՝ Բուլղարիա, Ֆրանսիա, Մալի, ԽՍՀՄ, Ուրուգվայ) Հարավային Ռոդեզիա
222 16 հունիսի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
223 21 հունիսի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Գանայի ընդունում
224 14 հոկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Բոթսվանայի ընդունում
225 14 հոկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Լեսոթոյի ընդունում
226 14 հոկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն
227 28 հոկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Ընթացակարգային հարց
228 25 նոյեմբերի, 1966 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Նոր Զելանդիա) Ջորդան
229 2 դեկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Ընթացակարգային հարց
230 7 դեկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Բարբադոսի ընդունում
231 15 դեկտեմբերի, 1966 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
232 16 դեկտեմբերի, 1966 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Բուլղարիա, Ֆրանսիա, Մալի, ԽՍՀՄ) Հարավային Ռոդեզիայի դեմ պատժամիջոցներ
233 6 հունիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել և Սիրիա
234 7 հունիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Մերձավոր Արեւելքում կրակի դադարեցման կոչեր
235 9 հունիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել և Սիրիա
236 11 հունիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել և Սիրիա
237 14 հունիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել և Սիրիա
238 19 հունիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոս
239 10 հուլիսի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն
240 25 հոկտեմբերի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Մերձավոր Արեւելքում կրակի դադարեցման կոչեր
241 15 նոյեմբերի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն
242 22 նոյեմբերի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել
243 12 դեկտեմբերի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Եմենի ընդունում
244 22 դեկտեմբերի, 1967 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
245 25 հունվարի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Աֆրիկա և Հարավարևմտյան Աֆրիկայում իրավիճակի վատթարացում
246 14 մարտի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավարևմտյան Աֆրիկայում իրավիճակի վատթարացում
247 18 մարտի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում Մեծ Բրիտանիայի զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
248 24 մարտի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Ջորդան
249 18 ապրիլի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0
250 27 ապրիլի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել և Երուսաղեմ
251 2 մայիսի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրեյել
252 21 մայիսի, 1968 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Կանադա, ԱՄՆ) Իսրեյել
253 29 մայիսի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավային Ռոդեսիայի դեմ պատժամիջոցներ
254 18 հունիսի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում Մեծ Բրիտանիայի զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
255 19 հունիսի, 1968 10-0-5 (ձեռնպահներ՝ Ալժիր, Բրազիլիա, Ֆրանսիա, Հնդկաստան, Պակիստան) Միջուկային զենքի չտարածման մասին պայմանագիր
256 16 օգոստոսի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Ջորդանի վրա Իսրայելի հարձակումների դատապարտում
257 11 սեպտեմբերի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Սվազիլենդի ընդունում
258 18 սեպտեմբերի, 1968 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Ալժիր) Ջորդանի վրա Իսրայելի հարձակումների դատապարտում
259 27 սեպտեմբերի, 1968 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Կանադա, Շվեդիա, ԱՄՆ) Ընթացակարգային հարց
260 6 նոյեմբերի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Հասարակածային Գվինեայի ընդունում
261 10 դեկտեմբերի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
262 31 դեկտեմբերի, 1968 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայելի Բեյրութի, Լիբանանի քաղաքացիական միջազգային օդանավակայաններիի վրա հարձակումների դատապարտում
263 24 հունվարի, 1969 Ընդունվել է 15-0-0 Խորհրդի աշխատանքային լեզուներին ռուսերենի և իսպաներենի ավելացում։
264 20 մարտի, 1969 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Հարավային Աֆրիկան Նամիբիայում
265 1 ապրիլի, 1969 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Կոլումբիա, Պարագվայ, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Իսրայելի Ջորդանի գյուղերի վրա օդային հարձակումների դատապարտում
266 10 հունիսի, 1969 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
267 3 հուլիսի, 1969 Ընդունվել է 15-0-0 Երուսաղեմ
268 3 հուլիսի, 1969 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Իսպանիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական հարձակումները Զամբիայի վրա
269 12 օգոստոսի, 1969 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆինլանդիա, Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկան Նամիբիայում
270 26 օգոստոսի, 1969 Ընդունվել է առանց քվերակության Իսրեյալի հարավային Լիբանանի վրա հարձակումների դատապարտում
271 15 սեպտեմբերի, 1969 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Կոլումբիա, Ֆինլանդիա, Պարագվայ, ԱՄՆ) Ընթացակարգային հարց
272 23 հոկտեմբերի, 1969 Ընդունվել է 15-0-0 Միջազգային դատարան
273 9 դեկտեմբերի, 1969 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Իսպանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական հարձակումները Սենեգալի վրա
274 11 դեկտեմբերի, 1969 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում զինված ուժերի երկարաձգում
275 22 դեկտեմբերի, 1969 9-0-6 (ձեռնպահներ՝ Չինաստանի Հանրապետություն, Կոլումբիա, Ֆրանսիա, Իսպանիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական հարձակումները Գվինեայի վրա
276 30 հունվարի, 1970 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Հարավարևմտյան Աֆրիկա
277 15 մարտի, 1970 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Իսպանիա) Հարավային Ռոդեսիայում իրավիճակի վատթարացում
278 11 մայիսի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 Բահրեյնի անկախացում
279 12 մայիսի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 Իսրայել
280 19 մայիսի, 1970 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Կոլումբիա, Նիկարագուա, Սիեռա Լեոնե, ԱՄՆ) Իսրայել-Լիբանան հակամարտություն
281 9 հունիսի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
282 23 հուլիսի, 1970 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Հարավային Աֆրիկա
283 29 հուլիսի, 1970 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Մեծ Բրիտանիա) Հարավային Աֆրիկան Նամիբիայում
284 29 հուլիսի, 1970 12-0-3 (ձեռնպահներ՝ Լեհաստան, ԽՍՀՄ, Մեծ Բրիտանիա) ՄԱԿ-ի Միջազգային դատարանի Նամիբիայի մասին որոշում
285 5 սեպտեմբերի, 1970 14-0-1 (ձեռնպահ՝ ԱՄՆ) Իսրայել
286 9 սեպտեմբերի, 1970 Ընդունվել է առանց քվերակության Իսրայել
287 10 հոկտեմբերի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 Ֆիջիի ընդունում
288 17 նոյեմբերի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 Մեծ Բրիտանիայի Հարավային Ռոդեսիայում գործունեության դադարեցման կոչ
289 23 նոյեմբերի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 1970 թվականին Պորտուգալիայի ներխուժումը Գվինեա
290 8 դեկտեմբերի, 1970 11-0-4 (ձեռնպահներ՝ Ֆրանսիա, Իսպանիա, Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական կայսրության դատապարտում
291 10 դեկտեմբերի, 1970 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
292 10 February 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Բութանի ընդունում
293 26 մայիսի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Կիպրոսում ՄԱԿ-ի խաղաղապահ զինված ուժերի մանդաթի երկարաձգում
294 15 հունիսի, 1971 13-0-2 (ձեռնպահներ՝ Մեծ Բրիտանիա, ԱՄՆ) Պորտուգալական զինված ուժերը Սենեգալի տարածքում
295 3 օգոստոսի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Գվինեա ներկայացուցչության ուղարկում
296 18 օգոստոսի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Բահրեյնի ընդունում
297 15 սեպտեմբերի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Քաթարի ընդունում
298 25 սեպտեմբերի, 1971 14-0-1 (ձեռնպահ՝ Սիրիա) Երուսաղեմ
299 30 սեպտեմբերի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Օմանի ընդունում
300 12 հոկտեմբերի, 1971 Ընդունվել է 15-0-0 Հարավաֆրիկյան սահմանային պատերազմը Զամբիայում

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «S/RES/201(1965) - E - S/RES/201(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  2. «S/RES/202(1965) - E - S/RES/202(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  3. «S/RES/203(1965) - E - S/RES/203(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  4. «S/RES/204(1965) - E - S/RES/204(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  5. «S/RES/205(1965) - E - S/RES/205(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  6. «S/RES/206(1965) - E - S/RES/206(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  7. «S/RES/207(1965) - E - S/RES/207(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  8. «S/RES/208(1965) - E - S/RES/208(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  9. «S/RES/209(1965) - E - S/RES/209(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  10. «S/RES/210(1965) - E - S/RES/210(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  11. «S/RES/211(1965) - E - S/RES/211(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  12. «S/RES/212(1965) - E - S/RES/212(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  13. «S/RES/213(1965) - E - S/RES/213(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  14. «S/RES/214(1965) - E - S/RES/214(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  15. «S/RES/215(1965) - E - S/RES/215(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  16. «S/RES/216(1965) - E - S/RES/216(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  17. «S/RES/217(1965) - E - S/RES/217(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  18. «S/RES/218(1965) - E - S/RES/218(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  19. «S/RES/219(1965) - E - S/RES/219(1965)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29 
  20. «S/RES/220(1966) - E - S/RES/220(1966)»։ undocs.org։ Վերցված է 2020-01-29