ՀՀ ԱԺ 6-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
2017 թվականի ապրիլի 2-ի ընտրությունների արդյունքում ձևավորված խորհրդարանը.
     ՀՀԿ (58)
     «Ծառուկյան» դաշինք (31)
     «Ելք» դաշինք (9)
     ՀՅԴ (7)

Հայաստանի Հանրապետության Ազգային ժողովը (ՀՀ ԱԺ) Հայաստանի Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Հայաստանի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 6-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2017 թվականի ապրիլի 2-ին։

2017 թվականի ապրիլի 2-ի խորհրդարանական ընտրություններին մասնակցել է 9 քաղաքական ուժ՝ 4 դաշինք և 5 կուսակցություն[1][2]։ Արդյունքում ԱԺ-ն ստացել է 105 պատգամավոր։ Համաձայն ՀՀ Ընտրական օրենսգրքի, վեցերորդ գումարման Ազգային Ժողովի պատգամավորների 50 %-ը անցել են համամասնական ցուցակով, իսկ մյուս 50%՝ վարկանիշային ընտրակարգով[3]։

«Ծառուկյան» դաշինքի մանդատների հետ կապված սկանդալ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2017 թվականի մայիսի 3-ի նիստում ՀՀ Կենտրոնական ընտրական հանձնաժողովը գրանցեց ապրիլի 2-ին կայացած խորհրդարանական ընտրությունների արդյունքում ԱԺ պատգամավորների մանդատ ստացած թեկնածուների, սակայն նիստն առանձնացավ նրանով, որ «Ծառուկյան» դաշինքից ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրած 23 թեկնածուներից 12-ը նոր դիմումներ էին ներկայացրել՝ պահանջելով չեղարկել հրաժարումի՝ իրենց չգրած դիմումն ու իրենց տալ մանդատները։ Այդ 12 պատգամավորների թվում էին՝ ՔԿՀ նախկին պետ Մուշեղ Սաղաթելյանը, ՀՀՇ նախագահ Արարատ Զուրաբյանը, Արթուր Մանուկյանը՝ ԲՀԿ-ական Աբրահամ Մանուկյանի որդին, ԲՀԿ-ական Սերգեյ Բագրատյանը, նախկին պատգամավորներ Նապոլեոն Ազիզյանը, Հրանտ Դավթյանը, Վահան Կարապետյանը, Հարություն Ղարագյոզյանը, Խաչիկ Մանուկյանը, Ալիկ Եղիկյանը, «Առաքելություն» կուսակցությունից՝ Մանուկ Սուքիասյանը, և ԲՀԿ-ական Արտյոմ Ծառուկյանը[4]:

Այդ պատգամավորներից մեկը՝ Մուշեղ Սաղաթելյանը հայտարարել էր, որ նախքան ընտրությունները «Ծառուկյան» դաշինքի պատգամավորների թեկնածուները ինքնաբացարկի դիմումներ են ստորագրել, որոնք էլ հետագայում ուղարկվել են ԿԸՀ: Արդյունքում ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրած , այնուհետև դրանից հրաժարված 12 թեկնածուներից 4-ը մանդատ չստացան, քանի որ, ինչպես հետագայում հայտարարել էր ԿԸՀ նախագահ Տիգրան Մուկուչյանը, այդ 4 պատգամավորի ինքնաբացարկը չեղարկվել է, սակայն մանդատ չեն ստանում, քանի որ ուղղակի իրենց հերթը չի հասնում: Արդյունքում համապետական ցուցակով մանդատ ստացան Արարատ Զուրաբյանը, Սերգեյ Բագրատյանը և Արթուր Մանուկյանը, տարածքային ցուցակով՝ Նապոլեոն Ազիզյանը, Խաչիկ Մանուկյանը, Արտյոմ Ծառուկյանը, Վահան Կարապետյանը, Հարություն Ղարագյոզյանը[4]։

Սակայն արդեն մայիսի 19-ին հայտնի դարձավ, որ մայիսի 3-ին ինքնաբացարկ դիմում ներկայացրած «Ծառուկյան» դաշինքի երեք պատգամավոր՝ Հարություն Ղարագյոզյանը, Արտյոմ Ծառուկյանը և Խաչիկ Մանուկյանը երկրորդ անգամ են ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրել ԿԸՀ: Թե ինչու նրանք երկրորդ անգամ ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրեցին չի պարզաբանվել[5]: 2017 թվականի այդ երեք պատգամավորների լիազորությունները դադարեցվեցին ԱԺ կանոնակարգի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի հիման վրա[6]: Մայիսի 31-ին ինքնաբացարկ ներկայացրած այդ երեք պատգամավորների փոխարեն մանդատներ ստացան ցուցակի հաջորդիվ պատգամավորները՝ Հակոբ Նազարյանը, Նորա Առուստամյանն ու Գևորգ Պետրոսյանը[7]:

Պատգամավորների ընթացիկ ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Քաղաքական խմբակցություններ.

  ՀՅԴ

  Ելք դաշինք

  Ծառուկյան դաշինք

  ՀՀԿ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Արգամ Աբրահամյան
Photo Events.svg
1986 մայիսի 25 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ 5
2 Նապոլեոն Ազիզյան
Photo Events.svg
1946 հունվարի 17 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
3 Սամվել Ալեքսանյան
Photo Events.svg
1968 օգոստոսի 19 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
4 Արայիկ Աղաբաբյան
Photo Events.svg
1962 մարտի 19 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
5 Կարինե Աճեմյան
Photo Events.svg
1962 հուլիսի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
6 Արմեն Աշոտյան
Photo Events.svg
1975 հուլիսի 25 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
7 Նորա Առուստամյան
Photo Events.svg
1991 սեպտեմբերի 24 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ??? 2017 մայիսի 30[8] Թիվ 7
8 Վանիկ Ասատրյան
Photo Events.svg
1956 հունվարի 31 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
9 Կարեն Ավագյան
Photo Events.svg
1974 դեկտեմբերի 6 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
10 Գրիգոր Ավալյան
Photo Events.svg
1958 սեպտեմբերի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
11 Աշոտ Արսենյան
Photo Events.svg
1960 նոյեմբերի 14 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
12 Արմեն Բաբայան
Photo Events.svg
1972 հուլիսի 11 Անկուսակցական «ՀՅԴ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
13 Արա Բաբլոյան
Photo Events.svg
1947 մայիսի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
14 Հայկ Բաբուխանյան
Photo Events.svg
1964 հոկտեմբերի 22 «Սահմանադրական իրավունք» միություն «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
15 Սերգեյ Բագրատյան
Photo Events.svg
1963 հունվարի 3 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
16 Ջեմմա Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1956 հուլիսի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
17 Վահրամ Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1961 հունիսի 15 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
18 Հակոբ Բեգլարյան
Photo Events.svg
1966 օգոստոսի 3 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
19 Կարեն Բեքարյան
Photo Events.svg
1970 մարտի 2 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
20 Վարդան Բոստանջյան
Photo Events.svg
1949 սեպտեմբերի 9 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
21 Արտաշես Գեղամյան
Photo Events.svg
1949 դեկտեմբերի 2 «Ազգային միաբանություն» «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
22 Արթուր Գևորգյան
Photo Events.svg
1975 ապրիլի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
23 Նահապետ Գևորգյան
Photo Events.svg
1957 հունիսի 28 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
24 Գևորգ Գորգիսյան
Photo Events.svg
1986 հունվարի 23 «Լուսավոր Հայաստան» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
25 Արայիկ Գրիգորյան
Photo Events.svg
1963 մայիսի 10 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
26 Մանվել Գրիգորյան
Photo Events.svg
1956 հուլիսի 14 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
27 Ռաֆիկ Գրիգորյան
Photo Events.svg
1958 մայիսի 17 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
28 Վարդևան Գրիգորյան
Photo Events.svg
1953 հուլիսի 12 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
29 Մարգարիտ Եսայան
Photo Events.svg
1958 հոկտեմբերի 24 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
30 Իշխան Զաքարյան
Photo Events.svg
1961 նոյեմբերի 21 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
31 Արտակ Զեյնալյան
Photo Events.svg
1969 սեպտեմբերի 9 «Հանրապետություն» «Ելք» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
32 Նաիրա Զոհրաբյան
Photo Events.svg
1965 մայիսի 8 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
33 Արարատ Զուրաբյան
Photo Events.svg
1963 օգոստոսի 9 ՀՀՇ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
34 Վահե Էնֆիաջյան
Photo Events.svg
1978 դեկտեմբերի 24 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
35 Մանե Թանդիլյան
Photo Events.svg
1978 մարտի 3 «Լուսավոր Հայաստան» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
36 Հրայր Թովմասյան
Photo Events.svg
1970 հուլիսի 8 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
37 Շիրակ Թորոսյան
Photo Events.svg
1972 ապրիլի 16 «Հզոր Հայրենիք» «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
38 Շաքե Իսայան
Photo Events.svg
1990 հունվարի 20 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
39 Գագիկ Ծառուկյան
Photo Events.svg
1956 նոյեմբերի 25 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
40 Անդրանիկ Կարապետյան
Photo Events.svg
1983 ապրիլի 6 Անկուսակցական «ՀՅԴ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
41 Կարեն Կարապետյան
Photo Events.svg
1961 մարտի 2 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
42 Վահան Կարապետյան
Photo Events.svg
1966 մայիսի 26 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
43 Հարություն Կարապողոսյան
Photo Events.svg
1955 մայիսի 1 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
44 Արմենուհի Կյուրեղյան
Photo Events.svg
1963 օգոստոսի 26 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
45 Գևորգ Կոստանյան
Photo Events.svg
1977 հոկտեմբերի 4 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
46 Հակոբ Հակոբյան
Photo Events.svg
1958 հունվարի 26 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
47 Միհրան Հակոբյան
Photo Events.svg
1984 հուլիսի 15 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ 1
48 Արկադի Համբարձումյան
Photo Events.svg
1971 ապրիլի 9 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
49 Կնյազ Հասանով
Photo Events.svg
1945 հունվարի 17 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Ազգային փոքրամասնությունների լրացուցիչ ցուցակ  ??? Թիվ ??
50 Անդրանիկ Հարությունյան
Photo Events.svg
1977 հունվարի 25 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
51 Արամ Հարությունյան
Photo Events.svg
1967 հուլիսի 20 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
52 Խոսրով Հարությունյան
Photo Events.svg
1948 մայիսի 30 Հայաստանի Քրիստոնեա-դեմոկրատական միություն «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
53 Վահան Հարությունյան
Photo Events.svg
1980 հուլիսի 30 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
54 Արաիկ Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1964 նոյեմբերի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
55 Արփինե Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1983 դեկտեմբերի 4 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
56 Վարդան Ղուկասյան
Photo Events.svg
1961 հունվարի 20 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
57 Հրանտ Մադաթյան
Photo Events.svg
1964 մայիսի 24 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
58 Ռուստամ Մախմուդյան
Photo Events.svg
1982 օգոստոսի 20 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
59 Արթուր Մանուկյան
Photo Events.svg
1982 հունիսի 15 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
60 Դավիթ Մանուկյան
Photo Events.svg
1984 փետրվարի 29 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
61 Մելիք Մանուկյան
Photo Events.svg
1955 մայիսի 5 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
62 Ռոմիկ Մանուկյան
Photo Events.svg
1961 մարտի 20 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
63 Սուրեն Մանուկյան
Photo Events.svg
1985 հունվարի 21 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
64 Մարինա Մարգարյան
Photo Events.svg
1957 հուլիսի 28 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
65 Էդմոն Մարուքյան
Photo Events.svg
1981 հունվարի 13 «Լուսավոր Հայաստան» «Ելք» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
66 Գագիկ Մելիքյան
Photo Events.svg
1960 հունվարի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
67 Միքայել Մելքումյան
Photo Events.svg
1962 ապրիլի 1 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
68 Արսեն Միխայլով
Photo Events.svg
1963 հունվարի 29 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Ազգային փոքրամասնությունների լրացուցիչ ցուցակ  ??? Թիվ ??
69 Գագիկ Մինասյան
Photo Events.svg
1950 ապրիլի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
70 Արարատ Միրզոյան
Photo Events.svg
1979 նոյեմբերի 23 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
71 Սասուն Միքայելյան
Photo Events.svg
1957 նոյեմբերի 7 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
72 Տատյանա Միքայելյան
Photo Events.svg
1955 դեկտեմբերի 7 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն Ազգային փոքրամասնությունների լրացուցիչ ցուցակ  ??? Թիվ ??
73 Մուրադ Մուրադյան
Photo Events.svg
1957 օգոստոսի 4 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
74 Ռուզաննա Մուրադյան
Photo Events.svg
1963 հունիսի 28 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
75 Լենա Նազարյան
Photo Events.svg
1983 մարտի 9 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
76 Հակոբ Նազարյան
Photo Events.svg
1979 օգոստոսի 10 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
77 Կորյուն Նահապետյան
Photo Events.svg
1971 հուլիսի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
78 Հերմինե Նաղդալյան
Photo Events.svg
1960 հուլիսի 28 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
79 Սամվել Նիկոյան
Photo Events.svg
1958 փետրվարի 13 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
80 էդուարդ Շարմազանով
Photo Events.svg
1975 նոյեմբերի 8 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
81 Գևորգ Պետրոսյան
Photo Events.svg
1972 սեպտեմբերի 4 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
82 Շուշան Պետրոսյան
Photo Events.svg
1967 սեպտեմբերի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
83 Կարինե Պողոսյան
Photo Events.svg
1973 մայիսի 27 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
84 Միհրան Պողոսյան
Photo Events.svg
1976 մայիսի 29 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
85 Արմեն Ռուստամյան
Photo Events.svg
1960 մարտի 1 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
86 Արման Սահակյան
Photo Events.svg
1978 մարտի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
87 Գալուստ Սահակյան
Photo Events.svg
1948 ապրիլի 8 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
88 Նաիրի Սահակյան
Photo Events.svg
1969 օգոստոսի 28 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
89 Արման Սաղաթելյան
Photo Events.svg
1975 փետրվարի 8 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
90 Ալիկ Սարգսյան
Photo Events.svg
1957 հունիսի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
91 Ավետ Սարգսյան
Photo Events.svg
1968 սեպտեմբերի 22 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
92 Արամ Սարգսյան
Photo Events.svg
1961 հունվարի 2 «Հանրապետություն» «Ելք» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
93 Արտակ Սարգսյան
Photo Events.svg
1973 հուլիսի 13 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
94 Լուիզա Սարգսյան
Photo Events.svg
1977 սեպտեմբերի 2 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
95 Ռոբերտ Սարգսյան
Photo Events.svg
1972 հուլիսի 22 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ 1
96 Շուշան Սարդարյան
Photo Events.svg
1968 փետրվարի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
97 Սեդրակ Սարոյան
Photo Events.svg
1967 սեպտեմբերի 3 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
98 Մերուժան Սիմոնյան
Photo Events.svg
1963 սեպտեմբերի 4 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
99 Տիգրան Ստեփանյան
Photo Events.svg
1961 սեպտեմբերի 1 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
100 Աղվան Վարդանյան
Photo Events.svg
1958 հոկտեմբերի 7 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
101 Իվետա Տոնոյան
Photo Events.svg
1981 նոյեմբերի 22 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
102 Ֆելիքս Ցոլակյան
Photo Events.svg
1952 հունվարի 27 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
103 Տիգրան Ուրիխանյան
Photo Events.svg
1979 օգոստոսի 27 «Ալյանս» «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??
104 Նիկոլ Փաշինյան
Photo Events.svg
1975 հունիսի 1 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային  ??? Թիվ ??
105 Սամվել Ֆարմանյան
Photo Events.svg
1978 փետրվարի 17 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն  ???  ??? Թիվ ??

Լիազորությունները դադարեցրած պատգամավորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամանակ Ընտրատարածք
1 Հարություն Ղարագյոզյան
Photo Events.svg
1959 մայիսի 1 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ??? 2017 ապրիլի 2-2017 մայիսի 29[Ն 1] Թիվ 3
2 Խաչիկ Մանուկյան
Photo Events.svg
1959 օգոստոսի 2 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն  ??? 2017 ապրիլի 2-2017 մայիսի 29[Ն 2] Թիվ 7
3 Արտյոմ Ծառուկյան
Photo Events.svg
1987 մայիսի 28 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն  ??? 2017 ապրիլի 2-2017 մայիսի 29[Ն 3] Թիվ 075

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 29.05.2017 - «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ սահմանադրական օրենքի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի համաձայն լիազորությունները դադարել են:
  2. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 29.05.2017 - «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ սահմանադրական օրենքի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի համաձայն լիազորությունները դադարել են:
  3. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 29.05.2017 - «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ սահմանադրական օրենքի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի համաձայն լիազորությունները դադարել են:

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]