ՀՀ ԱԺ 6-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
2017 թվականի ապրիլի 2-ի ընտրությունների արդյունքում ձևավորված խորհրդարանը.
     ՀՀԿ (58)
     «Ծառուկյան» դաշինք (31)
     «Ելք» դաշինք (9)
     ՀՅԴ (7)

Հայաստանի Հանրապետության Ազգային ժողովը (ՀՀ ԱԺ) Հայաստանի Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Հայաստանի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 6-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2017 թվականի ապրիլի 2-ին։

2017 թվականի ապրիլի 2-ի խորհրդարանական ընտրություններին մասնակցել է 9 քաղաքական ուժ՝ 4 դաշինք և 5 կուսակցություն[1][2]։ Արդյունքում ԱԺ-ն ստացել է 105 պատգամավոր։ Համաձայն ՀՀ Ընտրական օրենսգրքի, վեցերորդ գումարման Ազգային Ժողովի պատգամավորների 50 %-ը անցել են համամասնական ցուցակով, իսկ մյուս 50%՝ վարկանիշային ընտրակարգով[3]։

Պատմություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

«Ծառուկյան» դաշինքի մանդատների հետ կապված սկանդալ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2017 թվականի մայիսի 3-ի նիստում ՀՀ Կենտրոնական ընտրական հանձնաժողովը գրանցեց ապրիլի 2-ին կայացած խորհրդարանական ընտրությունների արդյունքում ԱԺ պատգամավորների մանդատ ստացած թեկնածուների, սակայն նիստն առանձնացավ նրանով, որ «Ծառուկյան» դաշինքից ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրած 23 թեկնածուներից 12-ը նոր դիմումներ էին ներկայացրել՝ պահանջելով չեղարկել հրաժարումի՝ իրենց չգրած դիմումն ու իրենց տալ մանդատները։ Այդ 12 պատգամավորների թվում էին՝ ՔԿՀ նախկին պետ Մուշեղ Սաղաթելյանը, ՀՀՇ նախագահ Արարատ Զուրաբյանը, Արթուր Մանուկյանը՝ ԲՀԿ-ական Աբրահամ Մանուկյանի որդին, ԲՀԿ-ական Սերգեյ Բագրատյանը, նախկին պատգամավորներ Նապոլեոն Ազիզյանը, Հրանտ Դավթյանը, Վահան Կարապետյանը, Հարություն Ղարագյոզյանը, Խաչիկ Մանուկյանը, Ալիկ Եղիկյանը, «Առաքելություն» կուսակցությունից՝ Մանուկ Սուքիասյանը, և ԲՀԿ-ական Արտյոմ Ծառուկյանը[4]:

Այդ պատգամավորներից մեկը՝ Մուշեղ Սաղաթելյանը հայտարարել էր, որ նախքան ընտրությունները «Ծառուկյան» դաշինքի պատգամավորների թեկնածուները ինքնաբացարկի դիմումներ են ստորագրել, որոնք էլ հետագայում ուղարկվել են ԿԸՀ: Արդյունքում ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրած, այնուհետև դրանից հրաժարված 12 թեկնածուներից 4-ը մանդատ չստացան, քանի որ, ինչպես հետագայում հայտարարել էր ԿԸՀ նախագահ Տիգրան Մուկուչյանը, այդ 4 պատգամավորի ինքնաբացարկը չեղարկվել է, սակայն մանդատ չեն ստանում, քանի որ ուղղակի իրենց հերթը չի հասնում: Արդյունքում համապետական ցուցակով մանդատ ստացան Արարատ Զուրաբյանը, Սերգեյ Բագրատյանը և Արթուր Մանուկյանը, տարածքային ցուցակով՝ Նապոլեոն Ազիզյանը, Խաչիկ Մանուկյանը, Արտյոմ Ծառուկյանը, Վահան Կարապետյանը, Հարություն Ղարագյոզյանը[4]։

Սակայն արդեն մայիսի 19-ին հայտնի դարձավ, որ մայիսի 3-ին ինքնաբացարկ դիմում ներկայացրած «Ծառուկյան» դաշինքի երեք պատգամավոր՝ Հարություն Ղարագյոզյանը, Արտյոմ Ծառուկյանը և Խաչիկ Մանուկյանը երկրորդ անգամ են ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրել ԿԸՀ: Թե ինչու նրանք երկրորդ անգամ ինքնաբացարկի դիմում ներկայացրեցին չի պարզաբանվել[5]: 2017 թվականի այդ երեք պատգամավորների լիազորությունները դադարեցվեցին ԱԺ կանոնակարգի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի հիման վրա[6]: Մայիսի 31-ին ինքնաբացարկ ներկայացրած այդ երեք պատգամավորների փոխարեն մանդատներ ստացան ցուցակի հաջորդիվ պատգամավորները՝ Հակոբ Նազարյանը, Նորա Առուստամյանն ու Գևորգ Պետրոսյանը[7]:

Լուծարում և արտահերթ ընտրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2018 թվականի Թավշյա հեղափոխության գլխավոր արդյունքներից մեկն էր ՀՀ ԱԺ 6-րդ գումարման լուծարումը, որտեղ մեծամասնություն էին կազմում ՀՀԿ ներկայացուցիչները: 2018 թվականի դեկտեմբերի 9-ին տեղի ունեցած ՀՀ ԱԺ արտահերթ ընտրություններ, որոնց արդյունքում 7-րդ գումարման խորհրդարան անցավ երեք ուժ՝ Իմ քայլը դաշինք (88 մանդատ), Բարգավաճ Հայաստան կուսակցությունը (26 մանդատ) և Լուսավոր Հայաստան կուսակցությունը (18 մանդատ)[8][9][10]:

Պատգամավորների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Քաղաքական խմբակցություններ.

  ՀՅԴ

  Ելք դաշինք

  Ծառուկյան դաշինք

  ՀՀԿ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամկետ
1 Արգամ Աբրահամյան
Photo Events.svg
1986 մայիսի 25 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
2 Նապոլեոն Ազիզյան
Photo Events.svg
1946 հունվարի 17 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
3 Սամվել Ալեքսանյան
Photo Events.svg
1968 օգոստոսի 19 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
4 Արայիկ Աղաբաբյան
Photo Events.svg
1962 մարտի 19 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
5 Կարինե Աճեմյան
Photo Events.svg
1962 հուլիսի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
6 Արմեն Աշոտյան
Photo Events.svg
1975 հուլիսի 25 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
7 Նորա Առուստամյան
Photo Events.svg
1991 սեպտեմբերի 24 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? 2017 մայիսի 30[11]-2019 հունվարի 14
8 Վանիկ Ասատրյան
Photo Events.svg
1956 հունվարի 31 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
9 Կարեն Ավագյան
Photo Events.svg
1974 դեկտեմբերի 6 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
10 Գրիգոր Ավալյան
Photo Events.svg
1958 սեպտեմբերի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
11 Աշոտ Արսենյան
Photo Events.svg
1960 նոյեմբերի 14 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
12 Արմեն Բաբայան
Photo Events.svg
1972 հուլիսի 11 Անկուսակցական «ՀՅԴ» խմբակցություն ??? ???
13 Արա Բաբլոյան
Photo Events.svg
1947 մայիսի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
14 Հայկ Բաբուխանյան
Photo Events.svg
1964 հոկտեմբերի 22 «Սահմանադրական իրավունք» միություն «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
15 Սերգեյ Բագրատյան
Photo Events.svg
1963 հունվարի 3 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
16 Ջեմմա Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1956 հուլիսի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
17 Վահրամ Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1961 հունիսի 15 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
18 Հակոբ Բեգլարյան
Photo Events.svg
1966 օգոստոսի 3 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
19 Կարեն Բեքարյան
Photo Events.svg
1970 մարտի 2 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
20 Վարդան Բոստանջյան
Photo Events.svg
1949 սեպտեմբերի 9 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
21 Արտաշես Գեղամյան
Photo Events.svg
1949 դեկտեմբերի 2 «Ազգային միաբանություն» «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
22 Արթուր Գևորգյան
Photo Events.svg
1975 ապրիլի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
23 Նահապետ Գևորգյան
Photo Events.svg
1957 հունիսի 28 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
24 Գևորգ Գորգիսյան
Photo Events.svg
1986 հունվարի 23 «Լուսավոր Հայաստան» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային ???
25 Արայիկ Գրիգորյան
Photo Events.svg
1963 մայիսի 10 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
26 Մանվել Գրիգորյան
Photo Events.svg
1956 հուլիսի 14 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
27 Ռաֆիկ Գրիգորյան
Photo Events.svg
1958 մայիսի 17 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
28 Վարդևան Գրիգորյան
Photo Events.svg
1953 հուլիսի 12 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
29 Մարգարիտ Եսայան
Photo Events.svg
1958 հոկտեմբերի 24 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
30 Իշխան Զաքարյան
Photo Events.svg
1961 նոյեմբերի 21 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
31 Արտակ Զեյնալյան
Photo Events.svg
1969 սեպտեմբերի 9 «Հանրապետություն» «Ելք» խմբակցություն ??? ???
32 Նաիրա Զոհրաբյան
Photo Events.svg
1965 մայիսի 8 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
33 Արարատ Զուրաբյան
Photo Events.svg
1963 օգոստոսի 9 ՀՀՇ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
34 Վահե Էնֆիաջյան
Photo Events.svg
1978 դեկտեմբերի 24 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
35 Մանե Թանդիլյան
Photo Events.svg
1978 մարտի 3 «Լուսավոր Հայաստան» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային ???
36 Հրայր Թովմասյան
Photo Events.svg
1970 հուլիսի 8 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
37 Շիրակ Թորոսյան
Photo Events.svg
1972 ապրիլի 16 «Հզոր Հայրենիք» «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
38 Շաքե Իսայան
Photo Events.svg
1990 հունվարի 20 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
39 Գագիկ Ծառուկյան
Photo Events.svg
1956 նոյեմբերի 25 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
40 Անդրանիկ Կարապետյան
Photo Events.svg
1983 ապրիլի 6 Անկուսակցական «ՀՅԴ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
41 Կարեն Կարապետյան
Photo Events.svg
1961 մարտի 2 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
42 Վահան Կարապետյան
Photo Events.svg
1966 մայիսի 26 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
43 Հարություն Կարապողոսյան
Photo Events.svg
1955 մայիսի 1 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
44 Արմենուհի Կյուրեղյան
Photo Events.svg
1963 օգոստոսի 26 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն ??? ???
45 Գևորգ Կոստանյան
Photo Events.svg
1977 հոկտեմբերի 4 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
46 Հակոբ Հակոբյան
Photo Events.svg
1958 հունվարի 26 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
47 Միհրան Հակոբյան
Photo Events.svg
1984 հուլիսի 15 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
48 Արկադի Համբարձումյան
Photo Events.svg
1971 ապրիլի 9 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
49 Կնյազ Հասանով
Photo Events.svg
1945 հունվարի 17 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Ազգային փոքրամասնությունների լրացուցիչ ցուցակ ???
50 Անդրանիկ Հարությունյան
Photo Events.svg
1977 հունվարի 25 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
51 Արամ Հարությունյան
Photo Events.svg
1967 հուլիսի 20 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
52 Խոսրով Հարությունյան
Photo Events.svg
1948 մայիսի 30 Հայաստանի Քրիստոնեա-դեմոկրատական միություն «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
53 Վահան Հարությունյան
Photo Events.svg
1980 հուլիսի 30 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
54 Արաիկ Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1964 նոյեմբերի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
55 Արփինե Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1983 դեկտեմբերի 4 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
56 Վարդան Ղուկասյան
Photo Events.svg
1961 հունվարի 20 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
57 Հրանտ Մադաթյան
Photo Events.svg
1964 մայիսի 24 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
58 Ռուստամ Մախմուդյան
Photo Events.svg
1982 օգոստոսի 20 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
59 Արթուր Մանուկյան
Photo Events.svg
1982 հունիսի 15 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
60 Դավիթ Մանուկյան
Photo Events.svg
1984 փետրվարի 29 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
61 Մելիք Մանուկյան
Photo Events.svg
1955 մայիսի 5 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
62 Ռոմիկ Մանուկյան
Photo Events.svg
1961 մարտի 20 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
63 Սուրեն Մանուկյան
Photo Events.svg
1985 հունվարի 21 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
64 Մարինա Մարգարյան
Photo Events.svg
1957 հուլիսի 28 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
65 Էդմոն Մարուքյան
Photo Events.svg
1981 հունվարի 13 «Լուսավոր Հայաստան» «Ելք» խմբակցություն ??? ???
66 Գագիկ Մելիքյան
Photo Events.svg
1960 հունվարի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
67 Միքայել Մելքումյան
Photo Events.svg
1962 ապրիլի 1 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
68 Արսեն Միխայլով
Photo Events.svg
1963 հունվարի 29 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Ազգային փոքրամասնությունների լրացուցիչ ցուցակ ???
69 Գագիկ Մինասյան
Photo Events.svg
1950 ապրիլի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
70 Արարատ Միրզոյան
Photo Events.svg
1979 նոյեմբերի 23 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային ???
71 Սասուն Միքայելյան
Photo Events.svg
1957 նոյեմբերի 7 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն ??? ???
72 Տատյանա Միքայելյան
Photo Events.svg
1955 դեկտեմբերի 7 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն Ազգային փոքրամասնությունների լրացուցիչ ցուցակ ???
73 Մուրադ Մուրադյան
Photo Events.svg
1957 օգոստոսի 4 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
74 Ռուզաննա Մուրադյան
Photo Events.svg
1963 հունիսի 28 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
75 Լենա Նազարյան
Photo Events.svg
1983 մարտի 9 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն ??? ???
76 Հակոբ Նազարյան
Photo Events.svg
1979 օգոստոսի 10 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
77 Կորյուն Նահապետյան
Photo Events.svg
1971 հուլիսի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
78 Հերմինե Նաղդալյան
Photo Events.svg
1960 հուլիսի 28 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
79 Սամվել Նիկոյան
Photo Events.svg
1958 փետրվարի 13 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
80 էդուարդ Շարմազանով
Photo Events.svg
1975 նոյեմբերի 8 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
81 Գևորգ Պետրոսյան
Photo Events.svg
1972 սեպտեմբերի 4 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
82 Շուշան Պետրոսյան
Photo Events.svg
1967 սեպտեմբերի 23 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
83 Կարինե Պողոսյան
Photo Events.svg
1973 մայիսի 27 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
84 Միհրան Պողոսյան
Photo Events.svg
1976 մայիսի 29 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
85 Արմեն Ռուստամյան
Photo Events.svg
1960 մարտի 1 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն ??? ???
86 Արման Սահակյան
Photo Events.svg
1978 մարտի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
87 Գալուստ Սահակյան
Photo Events.svg
1948 ապրիլի 8 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
88 Նաիրի Սահակյան
Photo Events.svg
1969 օգոստոսի 28 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
89 Արման Սաղաթելյան
Photo Events.svg
1975 փետրվարի 8 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
90 Ալիկ Սարգսյան
Photo Events.svg
1957 հունիսի 1 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
91 Ավետ Սարգսյան
Photo Events.svg
1968 սեպտեմբերի 22 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
92 Արամ Սարգսյան
Photo Events.svg
1961 հունվարի 2 «Հանրապետություն» «Ելք» խմբակցություն ??? ???
93 Արտակ Սարգսյան
Photo Events.svg
1973 հուլիսի 13 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
94 Լուիզա Սարգսյան
Photo Events.svg
1977 սեպտեմբերի 2 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
95 Ռոբերտ Սարգսյան
Photo Events.svg
1972 հուլիսի 22 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
96 Շուշան Սարդարյան
Photo Events.svg
1968 փետրվարի 5 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
97 Սեդրակ Սարոյան
Photo Events.svg
1967 սեպտեմբերի 3 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
98 Մերուժան Սիմոնյան
Photo Events.svg
1963 սեպտեմբերի 4 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
99 Տիգրան Ստեփանյան
Photo Events.svg
1961 սեպտեմբերի 1 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
100 Աղվան Վարդանյան
Photo Events.svg
1958 հոկտեմբերի 7 ՀՅԴ «ՀՅԴ» խմբակցություն ??? ???
101 Իվետա Տոնոյան
Photo Events.svg
1981 նոյեմբերի 22 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? ???
102 Ֆելիքս Ցոլակյան
Photo Events.svg
1952 հունվարի 27 Անկուսակցական «ՀՀԿ» խմբակցություն Վարկանիշային ???
103 Տիգրան Ուրիխանյան
Photo Events.svg
1979 օգոստոսի 27 «Ալյանս» «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???
104 Նիկոլ Փաշինյան
Photo Events.svg
1975 հունիսի 1 «Քաղաքացիական պայմանագիր» «Ելք» խմբակցություն Վարկանիշային ???
105 Սամվել Ֆարմանյան
Photo Events.svg
1978 փետրվարի 17 ՀՀԿ «ՀՀԿ» խմբակցություն ??? ???

Լիազորությունները դադարեցրած պատգամավորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամկետ
1 Հարություն Ղարագյոզյան
Photo Events.svg
1959 մայիսի 1 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? 2017 ապրիլի 2-2017 մայիսի 29[Ն 1]
2 Խաչիկ Մանուկյան
Photo Events.svg
1959 օգոստոսի 2 Անկուսակցական «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? 2017 ապրիլի 2-2017 մայիսի 29[Ն 2]
3 Արտյոմ Ծառուկյան
Photo Events.svg
1987 մայիսի 28 ԲՀԿ «Ծառուկյան» խմբակցություն ??? 2017 ապրիլի 2-2017 մայիսի 29[Ն 3]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 29.05.2017 - «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ սահմանադրական օրենքի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի համաձայն լիազորությունները դադարել են:
  2. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 29.05.2017 - «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ սահմանադրական օրենքի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի համաձայն լիազորությունները դադարել են:
  3. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 29.05.2017 - «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ սահմանադրական օրենքի 154-րդ հոդվածի 1-ին մասի 6-րդ կետի համաձայն լիազորությունները դադարել են:

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Դաշինքների ու կուսակցությունների կարգախոսները»։ Lragir.am (հայերեն)։ Վերցված է 2017-03-29 
  2. «Yerevan.Today | Ընտրապայքարի հայտ է ներկայացնում 9 քաղաքական ուժ» (hy-am)։ Վերցված է 2017-03-29 
  3. Նոր ԱԺ-ն բաղկացած կլինի 105 պատգամավորից
  4. 4,0 4,1 Սատանայական թուղթն ու «Ծառուկյան» դաշինքի պառակտումը
  5. Ծառուկյան դաշինքից երեք պատգամավոր հրաժարականի դիմում է ներկայացրել
  6. «Ծառուկյան» դաշինքի երեք պատգամավորների լիազորությունները դադարեցվեցին
  7. «Ծառուկյան» խմբակցության նորընտիր 3 պատգամավորներն իրենց աշխատանքներն սկսեցին երդումով
  8. «Արմեն Սարգսյանը հրամանագիր է ստորագրել արտահերթ ընտրություն նշանակելու մասին» 
  9. «2018 թվականի դեկտեմբերին տեղի են ունենալու արտահերթ խորհրդարանական ընտրություններ. Նիկոլ Փաշինյան»։ 02/10/2018 
  10. «Նիկոլ Փաշինյանն ու Գագիկ Ծառուկյանը հուշագիր են ստորագրել»։ 20:25 08.10.2018 
  11. Նորա Առուստամյանի կենսագրությունը ՀՀ ԱԺ պաշտոնական կայքում