ՀՀ ԱԺ 7-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
ՀՀ 7-րդ գումարման Ազգային Ժողովի կազմը.
     Իմ քայլը դաշինք (88)
     Բարգավաճ Հայաստան (26)
     Լուսավոր Հայաստան (18)

Հայաստանի Հանրապետության Ազգային ժողովը (ՀՀ ԱԺ) Հայաստանի բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Հայաստանի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 7-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2018 թվականի դեկտեմբերի 9-ին։

2017 թվականի դեկտեմբերի 9-ի խորհրդարանական ընտրություններին մասնակցել է 11 քաղաքական ուժ՝ 2 դաշինք և 9 կուսակցություն[1][2][3]։ Արդյունքում ԱԺ-ն ստացել է 132 պատգամավոր։ Համաձայն ՀՀ Ընտրական օրենսգրքի, վեցերորդ գումարման Ազգային Ժողովի պատգամավորների 50 %-ը անցել են համամասնական ցուցակով, իսկ մյուս 50%՝ վարկանիշային ընտրակարգով:

Արտահերթ ընտրությունների գաղափարն առաջացել էր Թավշյա հեղափոխության ընթացքում[4][5], իսկ այն իրավականորեն հաստատվեց, երբ Նիկոլ Փաշինյանը հրաժարական տվեց ՀՀ վարչապետի պաշտոնից և քաղաքական պայմանավորվածության արդյունքում Ազգային Ժողովը երկու անգամ չընտրեց նոր վարչապետ։ Այսպիսով, ՀՀ ԱԺ 2018 թվականի արտահերթ ընտրությունները Թավշյա հեղափոխությունից հետո առաջին համապետական ընտրությունն է եղել Հայաստանում։

2018 թվականի դեկտեմբերի 19-ին Կենտրոնական ընտրական հանձնաժողովի նախագահ Տիգրան Մուկուչյանը ներկայացրել և ամփոփել է ընտրությունների վերջնական արդյունքները[6]։

Պատմություն

Մանդատների հանձնման արարողություն

2019 թվականի հունվարի 10-ին Ա. Սպենդիարյանի անվան օպերայի և բալետի ազգային ակադեմիական թատրոնի շենքում տեղի է ունեցել 2018 թվականի դեկտեմբերի 9-ին կայացած արտահերթ խորհրդարանական ընտրությունների ժամանակ ընտրված պատգամավորների մանդատների հանձնման հանդիսավոր արարողությունը: Ուշագրավ էր, որ մանդատները ընտրված պատգամավորներին հանձնում էին անմիջապես քաղաքացիները։ Առաջին մանդատը հանձնելու պատիվը տրված էր Հայաստանի ամենատարեց ընտրողին` Լոռու մարզի Սարահարթ գյուղի բնակիչ, 103–ամյա Բավական Փիլոյանին, ում հետևեց ամենաերիտասարդ ընտրողը` Արարատի մարզի Ոսկետափ համայնքի բնակիչ 18–ամյա Արշալույս Աբրահամյանը, ում 18 տարին լրացել է հենց արտահերթ ընտրության օրը` 2018 թվականի դեկտեմբերի 9–ին[7]։

Պատգամավորների ցանկ

2019 թվականի հունվարի 4-ին ՀՀ Կենտրոնական ընտրական հանձնաժողովը գումարել է արտահերթ նիստ, որից հետո հրապարակել է Արձանագրություն №1-ը՝ Ազգային Ժողովի պատգամավորներ գրանցելու և մանդատներ տրամադրելու մասին, համաձայն որի ՀՀ ԱԺ 7-րդ գումարման պատգամավորի պարտականություններն են ստանձել ներքոնշյալ անձինք[8]:

Բացի այդ, ԿԸՀ-ն հրապարակել է ինքնաբացարկ հայտնած և մանդատից հրաժարված թեկնածուների անունները: Այդպիսով, մանդատից է հրաժարվել՝ «Իմ քայլը» դաշինքից թեկնածու, ԼՀԿ-ից՝ 2 թեկնածու, իսկ ԲՀԿ-ից ինքնաբացարկ հայտնելու մասին դիմում չի ներկայացվել: «Իմ քայլը» դաշինքից պատգամավորական մանդատից հրաժարվել են՝ Նիկոլ Փաշինյանը՝ ՀՀ վարչապետի պաշտոնակատար, Տիգրան Ավինյանը՝ ՀՀ փոխվարչապետի պաշտոնակատար, Արայիկ Հարությունյանը՝ ԿԳ նախարարի պաշտոնակատար, Սուրեն Պապիկյանը՝ Տարածքային կառավարման և զարգացման նախարարի պաշտոնակատար, Զարուհի Բաթոյանը՝ Աշխատանքի եւ սոցիալական հարցերի փոխնախարար, Էդուարդ Աղաջանյանը՝ ՀՀ կառավարության աշխատակազմի ղեկավար, Ռոմանոս Պետրոսյանը՝ Կոտայքի մարզպետ, Դավիթ Սանասարյանը՝ Պետական վերահսկողական ծառայության պետ, Հակոբ Արշակյանը՝ Տրանսպորտի, կապի և տեղեկատվական տեխնոլոգիաների նախարարի պաշտոնակատար, Արսեն Թորոսյանը՝ Առողջապահության նախարարի պաշտոնակատար, Գարիկ Սարգսյանը՝ Արարատի մարզպետ, Էրիկ Գրիգորյանը՝ Բնապահպանության նախարարի պաշտոնակատար, Գնել Սանոսյանը՝ Գեղարքունիքի մարզպետ, Տրդատ Սարգսյանը՝ Վայոց ձորի մարզպետ, Անդրեյ Ղուկասյանը՝ Լոռու մարզպետ, Դավիթ Գևորգյանը՝ Արագածոտնի մարզպետ, Նարեկ Բաբայանը՝ Պետական գույքի կառավարման կոմիտեի նախագահ, Ֆելիքս Ցոլակյանը՝ ԱԻ նախարարի պաշտոնակատար: ԼՀԿ ցուցակից ինքնաբացարկի դիմում են ներկայացրել Քրիստ Մարուքյանը և Արմեն Բաղդասարյանը[8]:

Քաղաքական ուժեր.

  Իմ քայլը դաշինք

  ԲՀԿ

  ԼՀԿ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Պաշտոնավարման սկիզբ[Ն 1] Ընտրակարգ
1 Հայկ Կոնջորյան
Photo Events.svg
1987 մայիսի 30 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 1 ԸՏ ՏԸՑ-ից
2 Երջանիկ Հակոբյան
Photo Events.svg
1988 դեկտեմբերի 19 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 1 ԸՏ ՏԸՑ-ից
3 Մխիթար Հայրապետյան
Mkhitar Hayrapetyan.jpg
1990 մայիսի 15 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 1 ԸՏ ՏԸՑ-ից
4 Լենա Նազարյան
Photo Events.svg
1983 մարտի 9 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 2 ԸՏ ՏԸՑ-ից
5 Նիկոլայ Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1975 հոկտեմբերի 4 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 2 ԸՏ ՏԸՑ-ից
6 Լիլիթ Մակունց
Photo Events.svg
1983 նոյեմբերի 7 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 2 ԸՏ ՏԸՑ-ից
7 Վահագն Հովակիմյան
Photo Events.svg
1974 հունիսի 30 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 2 ԸՏ ՏԸՑ-ից
8 Արարատ Միրզոյան
Photo Events.svg
1979 նոյեմբերի 23 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 3 ԸՏ ՏԸՑ-ից
9 Հրաչյա Հակոբյան
Photo Events.svg
1980 հուլիսի 15 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 3 ԸՏ ՏԸՑ-ից
10 Հռիփսիմե Գրիգորյան
Photo Events.svg
1988 սեպտեմբերի 18 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 3 ԸՏ ՏԸՑ-ից
11 Գևորգ Պապոյան
Photo Events.svg
1987 փետրվարի 11 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 3 ԸՏ ՏԸՑ-ից
12 Ալեն Սիմոնյան
Photo Events.svg
1980 հունվարի 5 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 4 ԸՏ ՏԸՑ-ից
13 Վարդան Աթաբեկյան
Photo Events.svg
1981 փետրվարի 26 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 փետրվարի 12 Թիվ 4 ԸՏ ՏԸՑ-ից
14 Հակոբ Սիմիդյան
Photo Events.svg
1984 ապրիլի 20 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 4 ԸՏ ՏԸՑ-ից
15 Սեդրակ Թևոնյան
Photo Events.svg
1990 փետրվարի 16 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 5 ԸՏ ՏԸՑ-ից
16 Տաթևիկ Գասպարյան
Photo Events.svg
1983 մայիսի 10 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 5 ԸՏ ՏԸՑ-ից
17 Սերգեյ Ատոմյան
Photo Events.svg
1986 հուլիսի 6 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 5 ԸՏ ՏԸՑ-ից
18 Հովիկ Աղազարյան
Photo Events.svg
1960 փետրվարի 9 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 5 ԸՏ ՏԸՑ-ից
19 Արգիշտի Մեխակյան
Photo Events.svg
1986 օգոստոսի 22 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 6 ԸՏ ՏԸՑ-ից
20 Վիկտոր Ենգիբարյան
Photo Events.svg
1981 հուլիսի 11 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 6 ԸՏ ՏԸՑ-ից
21 Նարեկ Մկրտչյան
Photo Events.svg
1989 հունիսի 20 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 6 ԸՏ ՏԸՑ-ից
22 Մաթևոս Ասատրյան
Photo Events.svg
1985 դեկտեմբերի 2 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 7 ԸՏ ՏԸՑ-ից
23 Սերգեյ Մովսեսյան
Photo Events.svg
1989 սեպտեմբերի 23 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 7 ԸՏ ՏԸՑ-ից
24 Վարազդատ Կարապետյան
Photo Events.svg
1974 ապրիլի 11 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 8 ԸՏ ՏԸՑ-ից
25 Հայկ Սարգսյան
Photo Events.svg
1992 օգոստոսի 9 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 8 ԸՏ ՏԸՑ-ից
26 Թագուհի Թովմասյան
Photo Events.svg
1982 օգոստոսի 14 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 8 ԸՏ ՏԸՑ-ից
27 Արամ Խաչատրյան
Photo Events.svg
1978 հուլիսի 6 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
28 Արեն Մկրտչյան
Photo Events.svg
1992 ապրիլի 2 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
29 Արփինե Դավոյան
Photo Events.svg
1985 օգոստոսի 28 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
30 Արտաշես Պետրոսյան
Photo Events.svg
1985 մայիսի 23 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
31 Սասուն Միքայելյան
Photo Events.svg
1957 նոյեմբերի 7 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
32 Վահե Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1974 հունիսի 10 Առաքելություն «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
33 Վաղարշակ Հակոբյան
Photo Events.svg
1991 հունվարի 1 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
34 Լիլիթ Ստեփանյան
Photo Events.svg
1981 մարտի 24 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
35 Կարեն Սարուխանյան
Photo Events.svg
1986 օգոստոսի 20 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 11 ԸՏ ՏԸՑ-ից
36 Սոֆյա Հովսեփյան
Photo Events.svg
1981 ապրիլի 24 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 11 ԸՏ ՏԸՑ-ից
37 Նազելի Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1983 օգոստոսի 8 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 11 ԸՏ ՏԸՑ-ից
38 Տիգրան Կարապետյան
Photo Events.svg
1981 փետրվարի 10 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 12 ԸՏ ՏԸՑ-ից
39 Կարեն Համբարձումյան
Photo Events.svg
1982 նոյեմբերի 16 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 12 ԸՏ ՏԸՑ-ից
40 Արմեն Խաչատրյան
Photo Events.svg
1973 դեկտեմբերի 4 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 12 ԸՏ ՏԸՑ-ից
41 Սիփան Փաշինյան
Photo Events.svg
1990 ապրիլի 28 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 13 ԸՏ ՏԸՑ-ից
42 Վահե Ղալումյան
Photo Events.svg
1975 հուլիսի 21 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Թիվ 13 ԸՏ ՏԸՑ-ից
43 Ռուստամ Բաքոյան
Photo Events.svg
1986 փետրվարի 6 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Ազգային փոքրամասնության ցուցակով[Ն 2]
44 Ալեքսեյ Սանդիկով
Photo Events.svg
1983 հուլիսի 23 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Ազգային փոքրամասնության ցուցակով[Ն 3]
45 Արսեն Միխայլով
Photo Events.svg
1963 հունվարի 29 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Ազգային փոքրամասնության ցուցակով[Ն 4]
46 Կնյազ Հասանով
Photo Events.svg
1945 հունվարի 17 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Ազգային փոքրամասնության ցուցակով[Ն 5]
47 Ռուբեն Ռուբինյան
Ruben Rubinyan.jpg
1990 մարտի 8 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
48 Մարիա Կարապետյան
Photo Events.svg
1988 փետրվարի 20 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
49 Նարինե Խաչատրյան
Photo Events.svg
1962 փետրվարի 16 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
50 Գայանե Աբրահամյան
Photo Events.svg
1979 հուլիսի 2 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
51 Լուսինե Բադալյան
Lusine Badalyan.jpg
1980 փետրվարի 2 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
52 Անուշ Բեղլոյան
Photo Events.svg
1969 հուլիսի 31 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
53 Հերիքնազ Տիգրանյան
Photo Events.svg
1972 փետրվարի 25 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
54 Եղիշե Սողոմոնյան
Photo Events.svg
1983 փետրվարի 8 Առաքելություն «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
55 Արմեն Փամբուխչյան
Photo Events.svg
1984 նոյեմբերի 26 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
56 Շիրակ Թորոսյան
Photo Events.svg
1972 ապրիլի 16 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
57 Աննա Կարապետյան
Photo Events.svg
1977 հունվարի 17 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
58 Հայկ Գևորգյան
Photo Events.svg
1967 նոյեմբերի 25 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
59 Անդրանիկ Քոչարյան
Photo Events.svg
1961 մայիսի 3 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
60 Հովհաննես Իգիթյան
Photo Events.svg
1960 ապրիլի 14 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
61 Արման Բոշյան
Photo Events.svg
1986 օգոստոսի 9 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
62 Արման Եղոյան
Photo Events.svg
1984 հունիսի 28 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
63 Ալեքսանդր Ավետիսյան
Photo Events.svg
1974 հոկտեմբերի 9 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
64 Քրիստինե Պողոսյան
Photo Events.svg
1982 սեպտեմբերի 27 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
65 Վլադիմիր Վարդանյան
Photo Events.svg
1979 օգոստոսի 26 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
66 Տիգրան Ուլիխանյան
Photo Events.svg
1983 դեկտեմբերի 18 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
67 Թագուհի Ղազարյան
Taguhi ghazaryan.jpg
1991 մարտի 16 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
68 Արսեն Ջուլֆալակյան
Photo Events.svg
1987 մայիսի 8 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
69 Հովհաննես Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
1980 մարտի 5 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
70 Սոնա Ղազարյան
Photo Events.svg
1993 մարտի 30 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
71 Կորյուն Մկրտչյան
Photo Events.svg
1977 մարտի 7 Առաքելություն «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
72 Արտակ Մանուկյան
Photo Events.svg
1978 փետրվարի 15 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
73 Սուրեն Գրիգորյան
Photo Events.svg
1992 հունիսի 24 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
74 Մերի Գալստյան
Photo Events.svg
1988 հուլիսի 19 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
75 Նարեկ Զեյնալյան
Photo Events.svg
1979 ապրիլի 18 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
76 Համազասպ Դանիելյան
Photo Events.svg
1984 նոյեմբերի 15 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
77 Սիսակ Գաբրիելյան
Photo Events.svg
1988 սեպտեմբերի 19 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
78 Էդգար Առաքելյան
Photo Events.svg
1983 ապրիլի 17 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
79 Գոռ Գևորգյան
Photo Events.svg
1976 ապրիլի 20 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
80 Բաբկեն Թունյան
Photo Events.svg
1980 սեպտեմբերի 6 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
81 Տաթևիկ Հայրապետյան
Photo Events.svg
1989 սեպտեմբերի 30 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
82 Սոս Ավետիսյան
Photo Events.svg
1989 հունիսի 21 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
83 Վահագն Թևոսյան
Photo Events.svg
1978 մարտի 22 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
84 Ծովինար Վարդանյան
Photo Events.svg
1980 սեպտեմբերի 8 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
85 Արթուր Դավթյան
Photo Events.svg
1975 հունիսի 8 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
86 Միքայել Զոլյան
Photo Events.svg
1980 հունիսի 19 Անկուսակցական «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
87 Արուսյակ Ջուլհակյան
Photo Events.svg
1983 հունվարի 21 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
88 Սարգիս Խանդանյան
Photo Events.svg
1990 հունիսի 24 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
89 Վարդան Վարդանյան
Photo Events.svg
1955 նոյեմբերի 29 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 1 ԸՏ ՏԸՑ-ից
90 Տիգրան Ստեփանյան
Photo Events.svg
1961 սեպտեմբերի 1 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 5 ԸՏ ՏԸՑ-ից
91 Քաջիկ Գևորգյան
Photo Events.svg
1993 նոյեմբերի 1 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 6 ԸՏ ՏԸՑ-ից
92 Արայիկ Աղաբաբյան
Photo Events.svg
1962 մարտի 19 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 6 ԸՏ ՏԸՑ-ից
93 Նորա Առուստամյան
Photo Events.svg
1991 սեպտեմբերի 26 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 7 ԸՏ ՏԸՑ-ից
94 Հրանտ Մադաթյան
Photo Events.svg
1964 մայիսի 24 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 8 ԸՏ ՏԸՑ-ից
95 Արթուր Դալլաքյան
Photo Events.svg
1972 ապրիլի 10 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
96 Էդուարդ Բաբայան
Photo Events.svg
1972 օգոստոսի 9 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
97 Դավիթ Մանուկյան
Photo Events.svg
1984 փետրվարի 29 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
98 Ջանիբեկ Հայրապետյան
Photo Events.svg
1982 հունիսի 19 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 10 ԸՏ ՏԸՑ-ից
99 Վարդան Ղուկասյան
Photo Events.svg
1961 հունվարի 20 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 11 ԸՏ ՏԸՑ-ից
10 Վարդևան Գրիգորյան
Photo Events.svg
1953 հուլիսի 12 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 11 ԸՏ ՏԸՑ-ից
101 Նաիրա Զոհրաբյան
Photo Events.svg
1965 մայիսի 8 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 12 ԸՏ ՏԸՑ-ից
102 Գագիկ Ծառուկյան
Photo Events.svg
1956 նոյեմբերի 25 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
103 Միքայել Մելքումյան
Photo Events.svg
1962 ապրիլի 1 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
104 Արթուր Գրիգորյան
Photo Events.svg
1969 սեպտեմբերի 20 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
105 Տիգրան Ուրիխանյան
Tigran Urikhanyan.JPG
1979 օգոստոսի 27 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
106 Արման Աբովյան
Photo Events.svg
1973 սեպտեմբերի 9 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
107 Վահե Էնֆիաջյան
Photo Events.svg
1978 դեկտեմբերի 24 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
108 Իվետա Տոնոյան
Photo Events.svg
1981 նոյեմբերի 22 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
109 Գևորգ Պետրոսյան
Photo Events.svg
1972 սեպտեմբերի 4 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
110 Շաքե Իսայան
Photo Events.svg
1990 հունվարի 20 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
111 Սերգեյ Բագրատյան
Photo Events.svg
1963 հունվարի 3 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
112 Արտյոմ Ծառուկյան
Photo Events.svg
1987 մայիսի 28 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
113 Կարինե Պողոսյան
Photo Events.svg
1973 մայիսի 27 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
114 Սողոմոն Սողոմոնյան
Photo Events.svg
1960 մարտի 4 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
115 Գուրգեն Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1977 օգոստոսի 13 Անկուսակցական «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 1 ԸՏ ՏԸՑ-ից
116 Գևորգ Գորգիսյան
Photo Events.svg
1986 հունվարի 23 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 2 ԸՏ ՏԸՑ-ից
117 Էդմոն Մարուքյան
Edmon Marukyan.jpg
1981 հունվարի 13 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 3 ԸՏ ՏԸՑ-ից
118 Մանե Թանդիլյան
Photo Events.svg
1978 ապրիլի 3 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 4 ԸՏ ՏԸՑ-ից
119 Էդվարդ Անդրեասյան
Photo Events.svg
1973 ապրիլի 21 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 6 ԸՏ ՏԸՑ-ից
120 Ռուբիկ Ստեփանյան
Photo Events.svg
1958 հունվարի 3 Անկուսակցական «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 8 ԸՏ ՏԸՑ-ից
121 Տարոն Սիմոնյան
Taron Simonyan.jpg
1987 հունվարի 22 Անկուսակցական «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
122 Հրանտ Այվազյան
Photo Events.svg
1969 սեպտեմբերի 14 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 9 ԸՏ ՏԸՑ-ից
123 Սարիկ Մինասյան
Photo Events.svg
1969 սեպտեմբերի 14 Անկուսակցական «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Թիվ 11 ԸՏ ՏԸՑ-ից
124 Արման Բաբաջանյան
Photo Events.svg
1976 հունվարի 15 Անկուսակցական «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
125 Արկադի Խաչատրյան
Photo Events.svg
1975 հունվարի 29 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
126 Անի Սամսոնյան
Photo Events.svg
1990 փետրվարի 10 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
127 Հարություն Բաբայան
Photo Events.svg
1975 դեկտեմբերի 18 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
128 Արմեն Եղիազարյան
Photo Events.svg
1980 հունիսի 1 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
129 Աննա Կոստանյան
Photo Events.svg
1987 հունվարի 17 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
130 Կարեն Սիմոնյան
Photo Events.svg
1988 հոկտեմբերի 3 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
131 Սրբուհի Գրիգորյան
Photo Events.svg
1974 դեկտեմբերի 29 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով
132 Սարգիս Ալեքսանյան
Photo Events.svg
1983 նոյեմբերի 30 ԼՀԿ «Լուսավոր Հայաստան» 2019 հունվարի 14 Համապետական ցուցակով

Պատգամավորի մանդատից հրաժարվածների ցանկ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Պաշտոնավարման ժամկետ Ընտրակարգ
1 Վահագն Գրիգորյան
Photo Events.svg
1980 սեպտեմբերի 19 ՔՊԿ «Իմ քայլը» 2019 հունվարի 14 - 2019 հունվարի 22

Նշումներ

  1. ՀՀ Սահամանադրության 90-րդ հոդվածի 2-րդ մաս:
  2. Եզդիական համայնքի ներկայացուցիչ:
  3. Ռուսական համայնքի ներկայացուցիչ:
  4. Ասորական համայնքի ներկայացուցիչ:
  5. Քրդական համայնքի ներկայացուցիչ:

Տես նաև

Նշումներ