ՀՀ ԳԽ 1-ին գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Հայաստանի Հանրապետության Գերագույն Խորհուրդը, ՀՀ ԳԽ, նորաստեղծ Հայաստանի Երրորդ Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինը, որը աշխատել է 1990 թվականի հուլիսի 20-ից մինչև 1995 թվականի մայիսի 15-ը: 1995 թվականին ՀՀ Սահմանադրության ընդունումից ի վեր Հայաստանի բարձրագույն օրենսդիր մարմինը կոչվում է Հայաստանի Հանրապետության Ազգային Ժողով:

ՀՀ ԳԽ ձևավորվել է բացառապես մեծամասնական ընտրակագրով՝ 260 պատգամավոր, որոնցից մեկ տասնյակը՝ Արցախից: ՀՀ ԳԽ Ընտրությունները կայացել են երկու փուլով՝ 1990 թվականի մայիսի 20-ին և հունիսի 3-ին: Գերագույն Խորհուրդը իր աշխատանքները սկսեց 1990 թվականի հուլիսի 20-ից:

Խորհրդարանում ներկայացված էր երկու քաղաքական ուժ` Կոմունիստական կուսակցությունը և Հայոց համազգային շարժումը՝ ՀՀՇ-ն: Հետագայում խորհրդարանում կազմավորվեցին մի քանի այլ խմբակցություններ, այդ թվում ՀՌԱԿ-ը և ՀՅԴ-ն:

1990 թվականի օգոստոսի 4-ին Հայաստանի կոմունիստական կուսակցության առաջնորդ Վլադիմիր Մովսիսյանի հետ պայքարում ՀՀ Գերագույն խորհրդի նախագահ ընտրվեց Լևոն Տեր-Պետրոսյանը: Օգոստոսի 6-ին նախագահի առաջին տեղակալ ընտրվեց Բաբկեն Արարքցյանը (ՀՀՇ), իսկ տեղակալ՝ Գագիկ Հարությունյանը (ՀԿԿ):

ՀՀ ԳԽ իր աշխատանքները ավարտեց 1995 թվականի մայիսի 15-ին: Այդ ընթացքում ընդունվել է 1169 որոշում և 185 օրենք, որոնցից 104-ը` «մայր», իսկ 81-ը` փոփոխություններ և լրացումներ գործող օրենքներում, ինչպես նաև վավերացվել է 148 միջազգային պայմանագիր:

1991 թվականի հոկտեմբերի 16-ին Հայաստանի նախագահ ընտրվեց Լևոն Տեր-Պետրոսյանը, իսկ փոխնախագահ` Գագիկ Հարությունյանը: ՀՀ ԳԽ նախագահ ընտրվեց Բաբկեն Արարքցյանը, առաջին տեղակալ՝ Արա Սահակյանը:

Պատգամավորների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Քաղաքական խմբակցություններ և պատգամավորական խմբեր.

  ՀՀՇ խմբակցություն

  «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ

  «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» պատգամավորական խումբ

  «Արցախ» պատգամավորական խումբ

  «Ազգային ժողովրդավարներ» պատգամավորական խումբ

  «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ

  «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ

  «Լիբերալ-դեմոկրատներ» պատգամավորական խումբ

  Խմբակցություններում և պատգամավորական խմբերում չընդգրկված պատգամավորներ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն/Պատգամավորական խումբ Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Բաբկեն Արարքցյան
Photo Events.svg
1944 սեպտեմբերի 16 ՀՀՇ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 034
2 Վարազդատ Ավոյան
Photo Events.svg
1947 նոյեմբերի 7 ՀՌԱԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 091
3 Երջանիկ Աբգարյան
Photo Events.svg
1940 փետրվարի 8 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 033
4 Ռաֆիկ Աբգարյան
Photo Events.svg
1948 փետրվարի 5 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 065
5 Գագիկ Աբրահամյան
Photo Events.svg
1956 հունվարի 20 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 186
6 Տարիել Աբրահամյան
Photo Events.svg
1939 մայիսի 31 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 118
7 Լևոն Ադամյան
Photo Events.svg
1940 ապրիլի 28 «Առաքելություն» կազմակերպություն «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 097
8 Գևորգ Ազիզյան
Photo Events.svg
1948 հուլիսի 8 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 058
9 Վահրամ Աթանեսյան
Photo Events.svg
1959 դեկտեմբերի 7 - «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 255
10 Յուրիկ Ալավերդյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀՌԱԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 133
11 Մարատ Ալեքսանյան Մարատ
Photo Events.svg
1949 օգոստոսի 3 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 111
12 Ռոբերտ Ալեքսանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ ???
13 Թամարա Ալոյան
Photo Events.svg
1945 մայիսի 19 ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ 165
14 Հովիկ Աղազարյան
Photo Events.svg
1960 փետրվարի 9 - ՀՅԴ պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 170
15 Ռոլես Աղաջանյան
Photo Events.svg
1947 օգոստոսի 28 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 113
16 Վլադիմիր Աղաջանյան
Photo Events.svg
1949 օգոստոսի 31 - «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 068
17 Երվանդ Աղվանյան
Photo Events.svg
1954 փետրվարի 8 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 126
18 Իսրայել Ամիրխանյան
Photo Events.svg
1947 հոկտեմբերի 1 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 197
19 Սլավիկ Ամիրյան
Photo Events.svg
1956 ապրիլի 19 - «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 124
20 Սմբատ Այվազյան
Photo Events.svg
1959 մարտի 10 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 052
21 Ջեմմա Անանյան
Photo Events.svg
1931 հունիսի 9 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 130
22 Հենզել Առաքելյան
Photo Events.svg
1946 նոյեմբերի 2 ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ 239
23 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
24 Սլավիկ Առուշանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
25 Բագրատ Ասատրյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
26 Պավլիկ Ասատրյան
Photo Events.svg
1949 ապրիլի 22 ՀԿԿ «Լիբերալ-դեմոկրատներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 241
27 Սուրիկ Ասմարյան
Photo Events.svg
1943 սեպտեմբերի 1 ??? ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 210
28 Գրիգոր Ավագյան
Photo Events.svg
1928 սեպտեմբերի 23 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ ???
29 Սեյրան Ավագյան
Photo Events.svg
1954  OOO - «Ազգային ժողովրդավարներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 057
30 Ալեքսան Ավետիսյան
Photo Events.svg
1960 հունվարի 26 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 161
31 Միքայել Արամյան
Photo Events.svg
1953 հունվարի 15 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 035
32 Ազատ Արշակյան
Photo Events.svg
1950 օգոստոսի 13 ՀՔԴՄ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 005
33 Աղասի Արշակյան
Photo Events.svg
1954 հուլիսի 22 ??? Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 047
34 Արամ Բաբաջանյան
Photo Events.svg
1952 հունվարի 16 ??? Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 147
35 Վոլոդյա Բադալյան
Photo Events.svg
1948 մայիսի 12 - «Լիբերալ-դեմոկրատներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 242
36 Կիմ Բալայան
Photo Events.svg
1947 հոկտեմբերի 15 ??? ՀՅԴ պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 071
37 Նարինե Բալայան
Photo Events.svg
1940 հունիսի 30 ??? «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 116
38 Ալբերտ Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1960 փետրվարի 21 ??? «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 028
39 Գևորգ Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1956 հունվարի 5 - «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 080
40 Սեմյոն Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1937 հունվարի 21 - «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 077
41 Սեյրան Բաղդասարյան
Photo Events.svg
1959|01|OOO1} - ՀՅԴ պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 041
42 Գրիշա Բաղյան
Photo Events.svg
1953 ապրիլի 1 ??? [[Արցախ] պատգամավորական խումբ] ??? ??? Թիվ 259
43 Անահիտ Բայանդուր
Photo Events.svg
1940 փետրվարի 15 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 003
44 Գագիկ Բեգլարյան
Photo Events.svg
1964 հունվարի 1 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 016
45 Խաչատուր Բեզիրջյան
Photo Events.svg
1950 դեկտեմբերի 6 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 072
46 Աշոտ Բլեյան
Photo Events.svg
1955 սեպտեմբերի 4 Նոր ուղի Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 056
47 Մեխակ Գաբրիելյան
Photo Events.svg
1951 սեպտեմբերի 23 ՀՔԴՄ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 060
48 Լազր Գալստյան
Photo Events.svg
1935 հուլիսի 7 Ժողովրդական կազմակերպություն Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 226
49 Լյովա Գալստյան
Photo Events.svg
1939 հունվարի 27 - «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 094
50 Վլադիմիր Գասպարյան
Photo Events.svg
1958 սեպտեմբերի 9 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 114
51 Թելման Գդլյան
Photo Events.svg
1940 դեկտեմբերի 20 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 121
52 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
53 Անահիտ Գևորգյան
Photo Events.svg
1949 հունիսի 15 - «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 139
54 Գևորգ Գևորգյան
Photo Events.svg
1960 մարտի 11 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 222
55 Արարատ Գոմցյան
Photo Events.svg
1948 փետրվարի 2 ՀԿԿ «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 216
56 Ավետիք Գրիգորյան
Photo Events.svg
1951 դեկտեմբերի 21 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 027
57 Համլետ Գրիգորյան
Photo Events.svg
1941 սեպտեմբերի 17 - «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 251
58 Հրաչյա Գրիգորյան
Photo Events.svg
1952 սեպտեմբերի 15 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 055
59 Ռազմիկ Գրիգորյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
60 Սամվել Գրիգորյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
61 Սեյրան Գրիգորյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
62 Ստեփան Գրիգորյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
63 Վարդևան Գրիգորյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
64 Համլետ Դալլաքյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
65 Ռազմիկ Դանիելյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
66 Արսեն Դավթյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
67 Շչորս Դավթյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
68 Թելման Դիլանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
69 Խաչիկ Դումիկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
70 Էդուարդ Եգորյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
71 Հրաչիկ Եղիազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
72 Մանվել Եղիազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
73 Սաշա Եղիազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
74 Ռազմիկ Ենգոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
75 Մեխակ Եսայան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
76 Ռազմիկ Զախարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
77 Արտավազդ Զաքարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
78 Սուրեն Զոլյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
79 Վարդան Զուռնաչյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
80 Արտաշես Թումանյան
Photo Events.svg
1949 նոյեմբերի 16 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 102
81 Թադևոս Թադևոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
82 Ռուբիկ Թադևոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
83 Սամվել
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
84 Սամվել Թևոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
85 Գոռ Թովմասյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
86 Ռուբեն Թորոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
87 Մայիս Թունյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
88 Հովհաննես Իգիթյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
89 Զավեն Իշխանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
90 Գառնիկ Իսաղուլյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
91 Նորայր Իսխանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
92 Նիկոլայ Իվանով
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
93 Տեր-Հուսիկ (Գարուշ) Լազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
94 Լուդվիգ Խաչատրյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
95 Հրանտ Խաչատրյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
96 Ցոլակ Խաչատրյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
97 Գարեգին Խաչատրյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
98 Վիգեն Խաչատրյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
99 Արթուր Կարապետյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
100 Հարություն Կարապետյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
101 Գևորգ Կիրակոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
102 Տիգրան Կյուրեղյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
103 Ալեքսան Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
104 Աշոտ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
105 Գուրգեն Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
106 Էդիկ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
107 Լեոնիդ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
108 Հակոբ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
109 Հրանուշ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
110 Ռոբերտ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
111 Ռուբիկ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
112 Սմբատ Հակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
113 ՎահագնՀակոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
114 Կարլեն Համբարձումյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
115 Սլավիկ Հայրապետյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
116 Պարույր Հայրիկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
117 Վաչագան Հարոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
118 Գրիգոր Հարությունյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
119 Խոսրով Հարությունյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
120 Յուրիկ Հարությունյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
121 Վոլոդյա Հարությունյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
122 Արծվիկ Հերթևցյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
123 Ալինա Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
124 Գագիկ Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
125 Հովհաննես Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
126 Ռուդիկ Հովհաննիսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
127 Աղվան Հովսեփյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
128 Համլետ Հովսեփյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
129 Հրաչյա Հովսեփյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
130 Արտուշ Ղազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
131 Ռաֆայել Ղազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
132 Սամսոն Ղազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
133 Ֆերդինանդ Ղազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
134 Ռաֆիկ Ղազինյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
135 Մարտունիկ Ղահրամանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
136 Հարություն Ղարագյոզյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
137 Վանդոս Ղարագյոզյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
138 Էդիկ Ղուկասյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
139 Ռուդիկ Ղուկասյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
140 Հրանտ Մաթևոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
141 Ժորա Մամյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
142 Արամ Մայիլյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
143 Սամվել Մայիլյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
144 Նորայր Մանասերյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
145 Անդրանիկ Մանուկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
146 Արամ Մանուկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
147 Գևորգ Մանուկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
148 Գնել Մանուկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
149 Վազգեն Մանուկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
150 Ալեքսանդր Մանուչարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
151 Արկադի Մանուչարով
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
152 Հովհաննես Մատինյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
153 Էդիկ Մարգարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
154 Մարզպետունի
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
155 Աշոտ Մարդոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
156 Արմեն Մարտիրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
157 Ռազմիկ Մարտիրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
158 Սանասար Մելտոնյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
159 Մարտին Մելքոնյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
160 Ռաֆայել Մելքոնյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
161 Գագիկ Մինասյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
162 Հենրիկ Մինասյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
163 Նորայր Միրզոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
164 Վալերի Միրզոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
165 Կարլեն Միքայելյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
166 Գարմեն Մխիթարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
167 Մեխակ Մխիթարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
168 Ռաֆիկ Մխիթարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
169 Սերյոժա Մկրտումյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
170 Կարեն Մկրտչյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
171 Միսակ Մկրտչյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
172 Վաչագան Մկրտչյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
173 Ռոբերտ Մնացականյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
174 Վրեժ Մնացականյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
175 Այդին Մորիկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
176 Իգոր Մուրադյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
177 Հենրիկ Մուրադյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
178 Սարգիս Մուրադյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
179 Էդիկ Յարալյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
180 Կարեն Յուզբաշյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
181 Համլետ Նահատակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
182 Աշոտ Նավասարդյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
183 Գագիկ Ներսիսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
184 Սամվել Շահինյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
185 Դավիթ Շահնազարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
186 Գրիգորի Շահվերդյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
187 Եղիա Շամշյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
188 Վահան Շիրխանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
189 Աշոտ Ոսկանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
190 Վոլոդյա Ուզունյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
191 Աշոտ Չախոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
192 Հայկ Չախոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
193 Վասիլ Չիլինգարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
194 Ռաֆայել Պապյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
195 Հովիկ Պառավյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
196 Գեորգի Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
197 Շահեն Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
198 Ռազմիկ Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
199 Ռաֆիկ Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
200 Սպարտակ Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
201 Վարդան Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
202 Վլադիմիր Պետրոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
203 Լեոնիդ Պոլոնսկի
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
204 Մարատ Պողոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
205 Վազգեն Պողոսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
206 Էդուարդ Ջաղինյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
207 Սեյրան Ջավուկցյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
208 Կարապետ Ռուբինյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
209 Արա Սահակյան
Photo Events.svg
1955 հունվարի 1 ՀՀՇ ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 115
210 Արշակ Սադոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
211 Ալբերտ Սահակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
212 Արամայիս Սահակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
213 Հենրիկ Սահակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
214 Մելս Սահակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
215 Նադիր Սահակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
216 Ֆրունզե Սահակյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
217 Հակոբ Սանասարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
218 Աշոտ Սարգսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
219 Արկադի Սարգսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
220 Յուրի Սարգսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
221 Տաճատ Սարգսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
222 Տիգրան Սարգսյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
223 Ռադիկ Սարուխանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
224 Խաչիկ Սաֆարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
225 Մարատ Սերոբյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
226 Դերենիկ Սիմոնյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
227 Հրաչիկ Սիմոնյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
228 Գառնիկ Սուքիասյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
229 Խաչիկ Ստամբոլցյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
230 Լևոն Ստեփանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
231 Կարինե Ստեփանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
232 Դավիթ Վարդանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
233 Կարլեն (Կամո) Վարդանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
234 Միքայել Վարդանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
235 Յուրի Վարդանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
236 Ռաֆիկ Վարդանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
237 Մերուժան Տեր-Գուլանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
238 Մարտին Տոնոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
239 Սամվել Տոնոյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
240 Վարդան Փաշիկյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
241 Գրիգոր Փափանյան
Photo Events.svg
OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
242 Պետրոս Քացախյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
243 Շավարշ Քոչարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
244 Ռոբերտ Քոչարյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
245 Հովհաննես Քոչինյան
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
246 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
247 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
248 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
249 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
250 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
251 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
252 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
253 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
254 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
255 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
256 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
257 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
258 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
259 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
260 ԱՆՈՒՆ
Photo Events.svg
OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???

Լիազորությունները դադարեցրած պատգամավորներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամանակ Ընտրատարածք
1 Վոլոդյա Աբրահամյան
Photo Events.svg
1939 հուլիսի 6 ՀԿԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 167
2 Շավարշ Ալեքսանյան
Photo Events.svg
1935 հոկտեմբերի 25 ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ 156
3 Վիտյա Այվազյան
Photo Events.svg
1955 դեկտեմբերի 31 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 008
4 Ռաֆայել Բագոյան
Photo Events.svg
1948 մարտի 25 - «Ազգային ժողովրդավարներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 016
5 Ստեփան Բադալյան
Photo Events.svg
1945 մարտի 20 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 070
6 Մանֆրեդ Բախշյան
Photo Events.svg
1949 փետրվարի 28 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 257
7 Սամվել Գևորգյան
Photo Events.svg
1949 հունվարի 1 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 024
8 Միքայել Գրիգորյան
Photo Events.svg
1942 հունվարի 11 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 248
9 Նորիկ Եղիազարյան
Photo Events.svg
1938 սեպտեմբերի 4 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 188
10 Գեորգի Թաթարյան
Photo Events.svg
1926 հունիսի 24 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 222
11 Ռաֆայել Իշխանյան
Photo Events.svg
1922 մարտի 9 - «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 046
12 Գագիկ Հարությունյան
Photo Events.svg
1948 մարտի 23 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 153
13 Սուրեն Հարությունյան
Photo Events.svg
1939 սեպտեմբերի 5 ՀԿԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 232
14 Յուրի Ճշմարիտյան
Photo Events.svg
1940 հունվարի 21 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 243
15 Գագիկ Մարտիրոսյան
Photo Events.svg
1951 հունվարի 14 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 185
16 Յուրի Մովսիսյան
Photo Events.svg
1929 հուլիսի 11 - ՀՀՇ խմբակցություն ??? ??? Թիվ 029
17 Վլադիմիր Մովսիսյան
Photo Events.svg
1933 նոյեմբերի 12 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 146
18 Սամվել Շահմուրադյան
Photo Events.svg
1955 փետրվարի 25 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 036
19 Վիգեն Շիրինյան
Photo Events.svg
1947 փետրվարի 5 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 253
20 Վարդգես Պետրոսյան
Photo Events.svg
1932 օգոստոսի 9 ??? ՀՌԱԿ խմբակցություն ??? ??? Թիվ 122
21 Վալերի Պողոսյան
Photo Events.svg
1944 մարտի 25 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 014
22 Վիկտոր Ռիբալկո
Photo Events.svg
1932 մայիսի 9 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 242
23 Սերժիկ Սարգսյան
Photo Events.svg
1954 հունիսի 30 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 249
24 Վազգեն Սարգսյան
Photo Events.svg
1959 մարտի 15 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 171
25 Կտրիճ Սարդարյան
Photo Events.svg
1947 ապրիլի 2 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 220
26 Վանիկ Սիրադեղյան
Photo Events.svg
1946 նոյեմբերի 13 Հայոց համազգային շարժում Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 013
27 Լևոն Տեր-Պետրոսյան
Photo Events.svg
1945 հունվարի 9 Հայոց համազգային շարժում Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 007

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]