Ադրբեջանի ազգային հերոսի մեդալակիրների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
National Hero of Azerbaijan.svg

Ադրբեջանի ազգային հերոսի մեդալ (ադրբ.՝ Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı), Ադրբեջանական Հանրապետության բարձրագույն պարգև, որը հաստատված է եղել 1992 թվականի հուլիսի 15-ին։ Կոչումը շնորհվում է համազգային նշանակություն ունեցող ծառայության, Ադրբեջանի պաշտպանության, երկրի պետական համակարգի ամրացման, նշանավոր ազգային արժեքների ստեղծման համար (ի սկզբանե[1]

Ցանկը ընդգրկում է Ադրբեջանի ազգային հերոսի մեդալով պարգևատրված անձանց, ինչպես նաև այդ կոչումից զրկվածներին։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


п/п
Պատկեր Անուն Ծննդյան օր Ծննդավայր Վախճանի օր Վախճանի վայր
1
National Hero of Azerbaijan.svg
Մեհդի Աբասով
հունվարի 1 1960
Աղվորիկ, Ամասիայի տարածաշրջան, Հայկական ԽՍՀ
հունվարի 13 1992
Մելիքջան դիտակետ, Խոջավենդի շրջան
2
National Hero of Azerbaijan.svg
Մաշալլահ Աբդուլաև
մայիսի 27 1950
Ղափանաղչի, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
3
National Hero of Azerbaijan.svg
Նամիկ Աբդուլաև
մայիսի 10 1974
Ավշար, Աղջաբեդիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 9 1993
Խոջավենդի շրջան
4
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռովշան Աբդուլաև
հունվարի 16 1969
Լերիքի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 13 1993
Ղազանչի, Զանգելանի շրջան
5
National Hero of Azerbaijan.svg
Շովգիյար Ավդուլաև
ապրիլի 5 1969
Նարիմանլու, Վարդենիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
օգոստոսի 27 1992
6
National Hero of Azerbaijan.svg
Բեյլյար Աղաև
փետրվարի 3 1969
Ղարահաջլու, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
7
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆարհադ Աղաև
օգոստոսի 4 1975
Ալամբեյլու, Սաբիրաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 15 1995
ք. Աղստև
8
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆաիգ Աղաև
հունիսի 6 1969
Նոր Կարմիրավան, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1992
Նոր Կարմիրավան, Աղդամի շրջան
9
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլդար Աղաև
սեպտեմբերի 29 1955
Թբիլիսի, Վրացական ԽՍՀ
10
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալբերտ Ագարունով
օգոստոսի 30 1960
ավ. Ամիրաջանի, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 8 1992
Շուշի, Շուշիի շրջան
11
National Hero of Azerbaijan.svg
Իսկենդեր Ազնաուրով
օգոստոսի 15 1956
Կալա-Ասիինի գյուղխորհրդի 22-րդ սովխոս, Բուխարայի մարզ, Ուզբեկական ԽՍՀ
ապրիլի 18 1993
12
National Hero of Azerbaijan.svg
Աքիֆ Ակպերով
փետրվարի 2 1952
Բալյանդ, Ջեբրաիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 12 1991
Քելբաջարի շրջան
13
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռասիմ Ակպերով
1957
Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
14
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռովշան Աքպերով
հունիսի 4 1965
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
15
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալեկպեր Ալիև
դեկտեմբերի 22 1955
Ուռեկան, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 7 1992
Սուարասի, Լաչինի շրջան
16
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալիյար Ալիև
դեկտեմբերի 14 1957
Հայկազյան, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 3 1992
Ջուրումի մոտ, Լաչինի շրջան
17
National Hero of Azerbaijan.svg
Ամիրասլան Ալիև
օգոստոսի 30 1960
Նախիջևան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
18
National Hero of Azerbaijan.svg
Ասկեր Ալիև
նոյեմբերի 8 1974
Լաժ, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
19
National Hero of Azerbaijan.svg
Վասիլի Ալիև
հունվարի 15 1959
Ղուբաթլու, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
20 հոկտեմբերի 1992
Թոփագաջի բարձրունք
20
National Hero of Azerbaijan.svg
Իլհամ Ալիև
մայիսի 5 1961
Գետաբեկի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
20 օգոստոսի 1990
21
National Hero of Azerbaijan.svg
Իմամվերդի Ալիև
հոկտեմբերի 1 1950
Գուլուբեյլու, Իմիշլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի16 1991
22
National Hero of Azerbaijan.svg
Նադիր Ալիև
հուլիսի 30 1962
Ալիաղալի, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 22 1993
Գիյասլու, Աղդամի շրջան
23
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռովշան Ալիև
օգոստոսի 30 1972
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 14 1992
24
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆաիք Ալիև
օգոստոսի 30 1972
Բահմեդլու, Զաքաթալայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
25
National Hero of Azerbaijan.svg
Էթիբար Ալիև
հուլիսի 11 1955
Լենքորան, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 23 1993
26
National Hero of Azerbaijan.svg
Էհտիրամ Ալիև
օգոստոսի 1 1972
Ուջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
27
National Hero of Azerbaijan.svg
Յունիս Ալիև
հոկտեմբերի 9 1958
Կըզըլհաջըլու, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի5 1992
28
National Hero of Azerbaijan.svg
Յուսիֆ Ալիև
դեկտեմբերի 2 1969
Գոբուստան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 24 1991
29
National Hero of Azerbaijan.svg
Յավար Ալիև
հունիսի 17 1956
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 29 1992
30
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռաֆիկ Ալիջանով
հուլիսի 11 1965
Թխաձոր, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 5 1993
գ. Քյուրմահմուդլու, Ֆիզուլիի շրջան
31
National Hero of Azerbaijan.svg
Բահթիյար Ալլահվերդիև
հունիսի 10 1974
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
32
National Hero of Azerbaijan.svg
Նամիկ Ալլահվերդիև
հոկտեմբերի 5 1967
ժդանովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 9 1992
Տերտերի շրջան
33
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլբրուս Ալլահվերդիև
հոկտեմբերի 27 1958
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
16 հունիսի 1993
Աղդամի շրջան
34
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆաիք Ամիրով
հունիսի 22 1975
Բահմեդլու, Զաքաթալայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
35
National Hero of Azerbaijan.svg
Էնվեր Արազով
դեկտեմբերի 2 1953
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 2 1992
Նոր Ղազանչի, Աղդամի շրջան
36
National Hero of Azerbaijan.svg
Ասադ Ասադով
մարտի 22 1956
Թուրաբադ, Զանգելանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 29 1991
Խանաբադի մոտ, Խոջալուի շրջան
37
National Hero of Azerbaijan.svg
Մալիք Ասադով
հունիսի 27 1962
Հալվարլու, Եվլախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 18 1992
38
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռաֆայել Ասադով
հոկտեմբերի 27 1952
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 25 1952
39
National Hero of Azerbaijan.svg
Նիյազի Ասլանով
դեկտեմբերի 25 1960
Թամ Կարակոյունլու, Կասում Իսմաիլովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
Թափ Կարակոյունլուի մոտ, Գերանբոյի շրջան
40
National Hero of Azerbaijan.svg
Շիքար Ասլանով
հունիսի 10 1970
Սուլեյմանլու, Ջեբրաիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 2 1992
Խոջավենդի շրջան
41
National Hero of Azerbaijan.svg
Գյուլթեկին Ասկերովա
նոյեմբերի 20 1960
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 20 1992
Աղդամի շրջան
42
National Hero of Azerbaijan.svg
Սալատին Ակերովա
դեկտեմբերի 16 1961
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
Գալադերեսի, Լաչինի շրջան
43
National Hero of Azerbaijan.svg
Ասլան Աթաքիշիև
օգոստոսի 16 1953
Մարադխանլու, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 7 1992
Լաչինի շրջան
44
National Hero of Azerbaijan.svg
Ինթիգամ Աթաքիշիև
ապրիլի 7 1974
Թյունթյուլ, Կուտկաշենի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
45
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլշադ Ահադով
մարտի 4 1968
Թեզե Ավլադի, Մասալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 12 1993
Աղդաշ
46
National Hero of Azerbaijan.svg
Ասադ Ահմեդով
հուլիսի 15 1970
Սարալ, Սպիտակի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
հուլիսի 31 1992
47
National Hero of Azerbaijan.svg
Մուբարիզ Ահմեդով
հունվարի 1 1963
Կարաթեփե, Սաբիրաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 24 1992
48
National Hero of Azerbaijan.svg
Նատիք Ահմեդով
սեպտեմբերի 1 1969
Քոսալար, Ստեփանակերտի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 26 1991
Ասկերանի շրջան
49
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռիադ Ահմեդով
դեկտեմբերի 20 1956
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
Անհետ կորած
Անհետ կորած
50
National Hero of Azerbaijan.svg
Սյաֆա Ախունդով
հունիսի 19 1958
Մասալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 28 1992
Շուշի
51
National Hero of Azerbaijan.svg
Աժդար Բաբաև
օգոստոսի 26 1950
Մոլլաջաֆարլու, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
13 մարտի 1995
52
National Hero of Azerbaijan.svg
Նազիմ Բաբաև
փետրվարի 7 1975
գ. Այդընգյուն, Սալյանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 19 1995
53
National Hero of Azerbaijan.svg
Չինգիզ Բաբաև
հոկտեմբերի 2 1964
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 28 1995
Բաքու
54
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալլաշվերդի Բաղիրով
ապրիլի 22 1946
Աղդամ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 12 1992
Նախիջևանիկի մոտ
55
National Hero of Azerbaijan.svg
Թահիր Բաղիրով
հուլիսի 14 1957
Կրասնովոդսկ, Թուրքմենական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 11 1992
գ. Սաֆիյան, Լաչինի շրջան
56
National Hero of Azerbaijan.svg
Սոլթանաղա Բայրամով
հոկտեմբերի 17 1936
Շյուրյուք, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 23 1993
Լենքորան
57
National Hero of Azerbaijan.svg
Սաֆիյար Բեհբուդով
հունիսի 18 1967
Մոլլալու, Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 12 1992
58
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռաֆայել Հաջի Հաբիբով
ապրիլի 20 1964
Ալի Բայրամլու, Ալի Բայրամլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 7 1992
59
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռամիզ Ղամբարով
հուլիսի 2 1962
Շուշի, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 30 1992
Շուշի
60
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալիֆ Հաջիև
հունիսի 24 1953
Իվանյան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
Իվանյան
61
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆիկրետ Հաջիև
մայիսի 19 1964
Կըզըլհաջըլու, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
62
National Hero of Azerbaijan.svg
Էթիբար Հաջիև
ապրիլի 5 1971
Սոդք, Վարդենիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
63
National Hero of Azerbaijan.svg
Արիֆ Գադիմալիև
հուլիսի 13 1975
Դաղ Քեսաման, Աղստևի շրջան, Ադրբեջանակնա ԽՍՀ
մարտի 17 1995
64
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռամիզ Ղամբարով
հուլիսի 2 1962
Շուշի, Շուշիի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
65
National Hero of Azerbaijan.svg
Իլհամ Հասանով
մայիսի 6 1976
Հաթայ, Աղստևի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
66
National Hero of Azerbaijan.svg
Մագոմեդ Հասանով
օգոստոսի 9 1959
Կարասուլեյմանլու, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
67
National Hero of Azerbaijan.svg
Սայավուշ Հասանով
հունվարի 20 1964
Ենգիջա, Շարուրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 25 1992
68
National Hero of Azerbaijan.svg
Թաբիլ Հասանով
հուլիսի 4 1960
գ. Քոսալար, Ստեփանակերտի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
69
National Hero of Azerbaijan.svg
Թահիր Հասանով
փետրվարի 22 1970
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 2 1992
Տերտերի շրջան
70
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլդար Հասանով
դեկտեմբերի 26 1965
Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
71
National Hero of Azerbaijan.svg
Իհթիյար Գասիմով
մարտի 22 1970
Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 14 1992
72
National Hero of Azerbaijan.svg
Մուհթար Գասիմով
հունվարի 10 1958
Քեբերլու, Բեյլագանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի16 1992
գ. Նախիջևանիկ, Խոջալուի շրջան
73
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆարիզ Ղահրամանով
մարտի 29 1974
Հասիլու, Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
74
National Hero of Azerbaijan.svg
Արիֆ Ղուբադով
սեպտեմբերի 20 1966
գ. Ալիգասիմլու, Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 26 2009
Անկարա, Թուրքիա
75
National Hero of Azerbaijan.svg
Ագիլ Գուլիև
սեպտեմբերի 19 1963
Ուրուդ, Սիսիանի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
փետրվարի 25 1992
Իվանյան, Խոջալուի շրջան
76
National Hero of Azerbaijan.svg
Վագիթ Գուլիև
սեպտեմբերի 20 1955
գ. Քումլաք, Ջեբրայիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
77
National Hero of Azerbaijan.svg
Զաբիթ Գուլիև
հունիսի 6 1975
գ. Արաբխանա, Քյուրդամիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
78
National Hero of Azerbaijan.svg
Մադաթ Գուլիև
սեպտեմբերի 27 1958
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
79
National Hero of Azerbaijan.svg
Մաթլաբ Գուլիև
հունվարի 9 1959
Բեյլագանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 1 1992
80
National Hero of Azerbaijan.svg
Միրզա Գուլիև
հունվարի 11 1974
Սաաթլու, Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
81
National Hero of Azerbaijan.svg
Նազիմ Ղուլիև
փետրվարի 7 1967
Օրանկալա, Բեյլագանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 9 1992
82
National Hero of Azerbaijan.svg
Նոֆալ Գուլիև
հոկտեմբերի 4 1963
Ալի Բայրամլու, Ալի Բայրամլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 12 1991
83
National Hero of Azerbaijan.svg
Էմին Գուլիև
օգոստոսի 12 1976
ավ. Սահիլ (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
84
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆարհադ Գումբաթով
սեպտեմբերի 10 1968
Աթջյութ, Գուգարքի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
85
National Hero of Azerbaijan.svg
Աֆղան Հուսեյնով
փետրվարի 24 1963
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 1 1992
86
National Hero of Azerbaijan.svg
Վուգար Հուսեյնով
հունիսի 20 1969
գ. Դաշքեսան, Ջաբրայիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 20 1991
87
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռովշան Հուսեյնով
փետրվարի 22 1967
Կուզանլու, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 11 1992
88
National Hero of Azerbaijan.svg
Սադըք Հուսեյնով
հուլիսի 29 1969
Խոջավենդ, Աղջաբեդու շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 13 1992
89
National Hero of Azerbaijan.svg
Թոֆիկ Հոսեյնով
ապրիլի 19 1954
Իվանյան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
Իվանյան
90
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլման Հուսեյնով
փետրվարի 28 1952
Ազադ Կարակոյունլու, Միր Բաշիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 14 1993
91
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլչին Հուսեյնով
հունիսի 30 1976
Սաաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
92
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլշադ Հուսեյնով
հոկտեմբերի 8 1968
Մասալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
15 հունիսի 1992
93
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլշան Հուսեյնով
հունիսի 30 1976
Ղըրաղլու, Սաաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
94
National Hero of Azerbaijan.svg
Օքտայ Գյուլալիև
նոյեմբերի 10 1962
գ. Խաչընյալու, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 19 1992
Լաչինի շրջան
95
National Hero of Azerbaijan.svg
Անատոլի Դավիդովիչ
մարտի 28 1965
Սլուցկ, Մինսկի մարզ, Բելառուսական ԽՍՀ
հունիսի 13 1992
Բաքու
96
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆահրադին Ջաբրայիլով
օգոստոսի 12 1958
Գորիս, Հայկական ԽՍՀ
97
National Hero of Azerbaijan.svg
Միքայիլ Ջաբրայիլով
ապրիլի 27 1952
գ. Օհուդ, Շեքիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 15 1990
Ջամիլլի - Քոլասար ճանապարհ, Խոջալուի շրջան
98
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆաիգ Ջավարով
մայիսի 1 1974
գ. Շուլիվենգյա, Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 19 1999
99
National Hero of Azerbaijan.svg
Սամիր Զուլֆիգարով
հուլիսի 3 1976
գ. Աղբաշ, Դևեչիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 16 1995
100
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլխան Զուլֆիգարով
հունիսի 29 1954
գ. Մուռուտ, Կարյագինոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 5 1994
101
National Hero of Azerbaijan.svg
Միրալեկպեր Իբրահիմով
սեպտեմբերի 30 1961
գ. Հալիսա, Հայկական ԽՍՀ
մարտի 5 1994
102
National Hero of Azerbaijan.svg
Մուբարիզ Իբրահիմով
փետրվարի 7 1988
գ. Ալիաբադ, Բիլյասուվարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 19 2010
գ. Չայլու, Տերտերի շրջան
103
National Hero of Azerbaijan.svg
Նուրադին Իբրահիմով
մարտի 16 1951
Բուզովնա (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 10 1995
Բինա (Բաքու)
104
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռասիմ Իբրահիմով
ապրիլի 18 1962
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 10 1992
105
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալաբաս Իսկենդերով
հուլիսի 25 1958
գ. Քուրդլար, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 5 1992
106
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆամիլ իսկենդերով
մայիսի 15 1975
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
107
National Hero of Azerbaijan.svg
Իլգար Իսմայիլով
մայիսի 29 1959
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 1 1992
108
National Hero of Azerbaijan.svg
Ինգիլաբ Իսմայիլով
ապրիլի 18 1962
Իվանյան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 12 1992
Դաշբաշի բարձրունք
109
National Hero of Azerbaijan.svg
Էթիբար Իսմայիլով
մարտի 29 1964
գ. Հընդարխ, Աղջաբեդիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 4 1994
Խոջավենդի շրջան
110
National Hero of Azerbaijan.svg
Եվգենի Կառլով
մայիսի 31 1960
Դուբովկա, Տուլայի մարզ, ՌԽԴՍՀ
ապրիլի 11 1992
111
National Hero of Azerbaijan.svg
Բաշիր Քերիմով
փետրվարի 2 1976
գ. Քաջար, Ֆիզուլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
112
National Hero of Azerbaijan.svg
Քերիմ Քերիմով
հուլիսի 2 1971
Շարուրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
113
National Hero of Azerbaijan.svg
Քյազիմաղա Քերիմով
սեպտեմբերի 1 1951
գ. Սարատակ, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
114
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլգիզ Քերիմով
հունվարի 5 1971
Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 12 1992
115
National Hero of Azerbaijan.svg
Յուրի Կովալյով
մայիսի 29 1965
Գյոքչայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 3 1991
116
National Hero of Azerbaijan.svg
Նովրուզ Ղուրբանով
հունիսի 2 1975
գ. Յուխարի Գյոյջալի, Աղստաֆայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
117
National Hero of Azerbaijan.svg
Ասիվ Մաղերրամով
հուլիսի 26 1952
Աղդամ, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 1 1994
Յալթա, Ուկրաինա
118
National Hero of Azerbaijan.svg
Սահավաթ Մաղերրամով
1973 դեկտեմբեր
գ. Կարա Չանթա, Ամասիայի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
հունիսի 27 1992
119
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆարիզ Մադաթով
ապրիլի 18 1972
գ. Վարվարա, Եվլախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
120
National Hero of Azerbaijan.svg
Իգոր Մակեև
հոկտեմբերի 27 1971
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 2 1992
Վիշկա բարձրունք
121
National Hero of Azerbaijan.svg
Ագիլ Մամեդով
հուլիսի 30 1969
Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 7 1992
122
National Hero of Azerbaijan.svg
Այթեկին Մամեդով
մայիսի 29 1967
Գյոյալլու, Գետաբեկի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 13 1991
123
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալի Մամեդով
օգոստոսի 11 1955
Նախիջևան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 1 1992
124
National Hero of Azerbaijan.svg
Իբրահիմ Մամեդով
դեկտեմբերի 20 1958
Նախիջևան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 16 1994
125
National Hero of Azerbaijan.svg
Կազըմ Մամեդով
հոկտեմբերի 1 1969
Մարջանլու, Ջաբրայիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 15 1991
Զամուր, Խոջավենդի շրջան
126
National Hero of Azerbaijan.svg
Մովսում Մամեդով
հունիսի 6 1967
Քոսալար, Խուջալուի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
127
National Hero of Azerbaijan.svg
Նաթիկ Մամեդով
մայիսի 11 1975
Ալի Բայրամլու, Զաքաթալայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 4 1994
128
National Hero of Azerbaijan.svg
Նիզամի Մամեդով
հունվարի 12 1958
Ստեփանակերտ, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
129
National Hero of Azerbaijan.svg
Սաֆարլի Մամեդով
հոկտեմբերի 16 1963
Սարչուվար, Մասալլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 16 1992
130
National Hero of Azerbaijan.svg
Սահիլ Մամեդով
փետրվարի 25 1964
Յուխարի նեջիլի, Մասիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
131
National Hero of Azerbaijan.svg
Սեյմուր Մամեդով
սեպտեմբերի 18 1971
Ֆիզուլի, ֆիզուլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 1 1992
Մելիքջան, Խոջավենդի շրջան
132
National Hero of Azerbaijan.svg
Խանօղլան Մամեդով
փետրվարի 13 1975
գ. Կարաղաշլու, Նեֆթեչալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
133
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլդար Մամեդով
հունվարի 10 1968
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 24 1993
Մարտակերտ, Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
134
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլշադ Մամեդով
փետրվարի 14 1974
գ. Աչակայա, Խանլարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
135
National Hero of Azerbaijan.svg
Բահրուզ Մանսուրով
մարտի 13 1975
գ. Թելյավար, Յարդըմլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
Բաքու
136
National Hero of Azerbaijan.svg
Արաստուն Մահմուդով
փետրվարի 23 1957
Փիրաբիլղասըմ, Իսմաիլլու շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 28 1992
137
National Hero of Azerbaijan.svg
Զաքիր Մեջիդով
հունիսի 26 1956
Նեֆթեչալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
138
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլդար Մեջիդով
օգոստոսի 26 1965
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
139
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆազիլ Մեհդիև
օգոստոսի 20 1966
գ. Ալաչի, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 24 1991
140
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռեշադ Միրաբով
մայիսի 3 1975
Մինգեչաուր, Ադրբեջանական ԽՍՀ
141
National Hero of Azerbaijan.svg
Քերեմ Միրզոև
մայիսի 20 1960
Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
142
National Hero of Azerbaijan.svg
Շիրին Միրզոև
հունվարի 5 1947
Ստեփանակերտ, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 18 1992
ճանապարհ դեպի գ. Ղարալար
143
National Hero of Azerbaijan.svg
Յուսիֆ Միրզոև
մայիսի 23 1958
Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
144
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռուսլան Մուրադով
հունիսի 27 1973
Մինգեչաուր, Ադրբեջանական ԽՍՀ
145
National Hero of Azerbaijan.svg
Հիքմետ Մուրադով
հունվարի 23 1969
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 29 1991
146
National Hero of Azerbaijan.svg
Վուգար Մուրսալով
մարտի 10 1963
Գյոյթեփե, Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 9 1992
147
National Hero of Azerbaijan.svg
Սերգեյ Մուրթուզալիև
նոյեմբերի 17 1963
Փիրալլահլու ավան (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 1 1993
148
National Hero of Azerbaijan.svg
Ագիլ Մուսաև
նոյեմբերի 3 1974
գ. Ներքին Ոսկեպար, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 5 1994
149
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆահրադին Մուսաև
հուլիսի 30 1957
Բայրամլու, Թուրքմենական ԽՍՀ
ապրիլի 11 1992
150
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալի Մուստաֆաև
ապրիլի 14 1952
Ղազախբեկլու, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 20 1991
գ. Ղարաքենդ, Մարտունու շրջան
151
National Hero of Azerbaijan.svg
Չինգիզ Մուստաֆաև
օգոստոսի 29 1960
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
Նախիջևանիկ, Ասկերանի շրջան
152
National Hero of Azerbaijan.svg
Վալեհ Մուսլիմով
սեպտեմբերի 2 1968
Լերիքի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 14 1992
153
National Hero of Azerbaijan.svg
Դիլհամ Նագիև
հունիսի 24 1975
Մինգեչաուր, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 15 1995
154
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆահրադին Նաջաֆով
մարտի 31 1967
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 4 1992
Չըլդըրանի մոտ, Տերտերի շրջան
155
National Hero of Azerbaijan.svg
Յունիս Նաջաֆով
օգոստոսի 31 1967
Քելբաջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 24 1992
գ. Վանք
156
National Hero of Azerbaijan.svg
Հիքմեթ Նազարլի
մարտի 7 1966
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
157
National Hero of Azerbaijan.svg
Քամիլ Նասիբով
հոկտեմբերի 8 1946
Բոզլու, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 29 1992
Գոնաղերմեզ բարձրունք
158
National Hero of Azerbaijan.svg
Մարիֆաթ Նասիբով
մայիսի 22 1972
գ. Մյազյամ, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 29 1992
159
National Hero of Azerbaijan.svg
Յալչըն Նասիրով
հունվարի 23 1976
Սարակ, Աստարայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 24 1995
160
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռաֆիկ Նասրեդինով
մարտի 18 1961
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 6 1992
161
National Hero of Azerbaijan.svg
Ջամիլ Նիֆթալիև
հոկտեմբերի 5 1968
գ. Շյաֆյաքլու, Յարդըմլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
162
National Hero of Azerbaijan.svg
Ալեսկեր Նովրուզով
օգոստոսի 1 1949
Քյուրդհաջի, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
163
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլնուր Նուրիև
օգոստոսի 22 1975
Ջահանգիրբեյլի, Զանգելանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 5 1994
164
National Hero of Azerbaijan.svg
Սերխան Օջաղվերդիև
հուլիսի 16 1967
Սարիքյուրդ, Կասում Իսմայիլովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
165
National Hero of Azerbaijan.svg
Վեզիր Օրուջով
դեկտեմբերի 26 1956
Միր Բաշիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 22 1993
166
National Hero of Azerbaijan.svg
Բահշեիշ Փաշաև
մայիսի 1 1936
Ահմեդավար, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 12 1992
Խանաբադ, Խոջալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
167
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռուսլան Պոլովինկա
հոկտեմբերի 21 1969
Զմիյով, Խարկովի մարզ, Ուկրաինական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
Կասապետ բարձրունքի մոտ, Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
168
National Hero of Azerbaijan.svg
Ջավանշիր Ռահիմով
հունիսի 5 1973
Քաշքաչայ, Կախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
169
National Hero of Azerbaijan.svg
Քյորօղլու Ռահիմով
հոկտեմբերի 31 1953
Խաչմաս, Վարդաշենի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 3 1992
170
National Hero of Azerbaijan.svg
Շամիլ Ռամազանով
հունվարի 19 1976
Ռահիմլու, Աղսույի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
171
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆաիգ Ռաֆիև
փետրվարի 22 1955
գ. Սարըջըղ, Ֆիզուլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
172
National Hero of Azerbaijan.svg
Ջանբուլաղ Ռզաև
փետրվարի 26 1968
Չուխուրմաղլա, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
գ. Ղարաղայա, Խոջալուի շրջան
173
National Hero of Azerbaijan.svg
Գասիմ Ռզաև
մայիսի 5 1970
Ալիբեյլի, Թովուզի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 14 1992
174
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռովշան Ռզաև
հոկտեմբերի 15 1969
Սահիլ (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 8 1999
175
National Hero of Azerbaijan.svg
Գիդայաթ Ռուստամով
օգոստոսի 19 1970
Խըդըրլու, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 23 1991
176
National Hero of Azerbaijan.svg
Մազահիր Ռուստամով
մարտի 2 1960
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
գ. Մութուդերե
177
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆիզուլի Ռուստամով
դեկտեմբերի 25 1965
Գուսանլու, Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
178
National Hero of Azerbaijan.svg
Վեզիր Սադիև
հունիսի 6 1961
Աշաղի Ղուլլար, Մառնեուլի շրջան, Վրացական ԽՍՀ
փետրվարի 19 1993
Հաթերք
179
National Hero of Azerbaijan.svg
Շաքիր Սալահով
հունիսի 15 1966
Ջամիլլու, Խոջալուի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
180
National Hero of Azerbaijan.svg
Արազ Սալիմով
հունիսի 1 1960
Իվանյան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
181
National Hero of Azerbaijan.svg
Պարվիզ Սամեդով
մայիսի 5 1970
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
182
National Hero of Azerbaijan.svg
Զաուր Զարիև
հունիսի 28 1974
գ. Կարալար, Շամքիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
183
National Hero of Azerbaijan.svg
Ջալիլ Սաֆարով
հունվարի 28 1962
Լեջբեդին, Մառնեուլի շրջան, Վրացական ԽՍՀ
մայիսի 15 1992
184
National Hero of Azerbaijan.svg
Սարդարով Սաֆար
օգոստոսի 12 1960
Քելբաջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 25 1991
185
National Hero of Azerbaijan.svg
Մեհման Սայադով
նոյեմբերի 21 1972
Գյունեշլի, Վարդենիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
մայիսի 9 1992
186
National Hero of Azerbaijan.svg
Մահերամ Սեիդով
սեպտեմբերի 7 1952
Ալըշար, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 25 1991
187
National Hero of Azerbaijan.svg
Միրասկեր Սեիդով
փետրվարի 6 1970
Կարախանբեկլու, Բաբեկի շրջան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 14 1992
188
National Hero of Azerbaijan.svg
Սերգեյ Սենյուշկին
սեպտեմբերի 5 1957
Սիզրան, Սամարայի մարզ, РСФСР
փետրվարի 29 1992
189
National Hero of Azerbaijan.svg
Վիկտոր Սերյոգին
մարտի 23 1944
Թբիլիսի, Վրացական ԽՍՀ
հունվարի 28 1992
Շուշի, Շուշիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
190
National Hero of Azerbaijan.svg
Միխայիլ Սլեսարյով
մայիսի 8 1955
Սմոլենսկ, Սմոլենսկի մրազ, ՌԽՍՖՀ
191
National Hero of Azerbaijan.svg
Շահին Թաղիև
փետրվարի 3 1949
Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
192
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլդար Թաղիզադե
սեպտեմբերի 6 1963
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 3 1992
193
National Hero of Azerbaijan.svg
Փաշա Թահմազով
մարտի 23 1949
Լենքորան, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 23 1993
194
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռիզվան Թեյմուրով
ապրիլի 16 1967
Ղուշչուլար, Շուշիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 9 1991
195
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆիրուդին Շամոև
փետրվարի 7 1962
Ղազախ, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
196
National Hero of Azerbaijan.svg
Ֆահրադին Շահբազով
հունվարի 22 1950
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 20 1991
գ. Ղարաքենդ, Մարտունու շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
197
National Hero of Azerbaijan.svg
Յավար Շահբազով
նոյեմբերի 1 1973
գ. Ղըրաղլու, Խաչմասի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1995
198
National Hero of Azerbaijan.svg
Իսրաֆիլ Շահվերդիև
հունիսի 11 1952
Ունաննովու, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1994
Ֆիզուլիի շրջան
199
National Hero of Azerbaijan.svg
Շիքար Շիքարով
դեկտեմբերի 3 1953
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 13 1992
վայր Թորփաղթեփե, Տերտերի շրջան
200
National Hero of Azerbaijan.svg
Շահլար Շուքյուրով
մայիսի 17 1952
Զուլֆուգարլու, Քելբաջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 11 1990
201
National Hero of Azerbaijan.svg
Անվար Ֆարաջով
հունիսի 28 1952
Սարով, Կասում Իսմայիլովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 14 1991
202
National Hero of Azerbaijan.svg
Փահլիվան Ֆարզալիև
սեպտեմբերի 27 1958
Գոու Դիլաղարդա, Կարյագինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 11 1992
203
National Hero of Azerbaijan.svg
Թեբրիզ Հալիբեյլի
փետրվարի 4 1964
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 31 1992
204
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլդար Հալիլով
օգոստոսի 19 1976
գ. Զանգիլեր, Զանգիբասարի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
205
National Hero of Azerbaijan.svg
Սամիր Հասիև
ապրիլի 20 1973
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
206
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռամազան Չիրինկով
փետրվարի 15 1969
գ. Մեշաշամբուլ, Բալաքենի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 3 1995
207
National Hero of Azerbaijan.svg
Գորհմաշ Էյվազով
ապրիլի 1 1967
Գյուլյաբիրդ, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 10 1994
Ջոջուղ Մարջանլու, Ջեբրայիլի շրջան
208
National Hero of Azerbaijan.svg
Յելմար Էդիլով
ապրիլի 10 1946
գ. Ալիմադաթլու, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1994
209
National Hero of Azerbaijan.svg
Նաիգ Յուսիֆով
հունվարի 5 1970
Աղդամ, Թովուզի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 6 1992
210
National Hero of Azerbaijan.svg
Զաքիր Յուսիֆով
սեպտեմբերի 29 1956
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 11 1992
Ղուբաթլուի շրջան
211
National Hero of Azerbaijan.svg
Ռոման Յուսիֆով
հուլիսի 28 1973
Դիվիչիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 7 1995
212
National Hero of Azerbaijan.svg
Էլշադ Յահյաև
մայիսի 5 1966
Շեքի, Շեքիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 20 1992
213
National Hero of Azerbaijan.svg
Մուբարիզ Իբրահիմով
փետրվարի 7 1988
Ալիաբադ, Բիլյասուվարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 19 2010

Կոչումազրկված անձինք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Ծննդյան օր Ծննդավայր Վախճանի օր Վախճանի վայր Պարգևատրված Կոչումազրկված
Սուրեթ Հուսեյնով
փետրվարի 12 1959
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1992 սեպտեմբեր[2]
1993 փետրվար[2]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Օրենքի տեքստը
  2. 2,0 2,1 ДМИТРИЙ Ъ-КАМЫШЕВ (01.07.1993)։ «Сурет Гусейнов переходит из мятежников в премьеры» (ռուսերեն)։ Газета «Коммерсантъ»