ԱՄՆ նահանգների մականունների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Պաշտոնական մականուն (անգլ.՝ official nickname, միջնադարյան անգլերենից an eke name — «այլ անուն») — ԱՄՆ նահանգի նկարագրական անուն, որը օգտագործվում է որպես հիմնական անունի լրացում։ Նահանգի օրենսդիր ժողովի կողմից պաշտոնապես հաստատված մականունը, որպես կանոն, արտացոլում է նահանգի պատմության կամ աշխարհագրության որևէ յուրահատկությունը և հաճախ գովազդային բնույթ է կրում։ Մականունների տրման ավանդույթը սերում է առաջին նահանգների կազմավորման ժամանակներից։ Օրինակ Նյու-Յորք նահանգի մականունը՝ "Կայսերական նահանգ" (Empire State) կապված է Ջորջ Վաշինգտոնի արտահայտության հետ. "Նյու-Յորք նահանգը մեր "կայսրության" բազան պետք է լինի"։ Պաշտոնական մականունները հաստեցված են։

Նահանգ Մականուն
Այդահո
  • Նահանգ-գոհար (Gem State)
Այովա
Ալաբամա
  • Հարավի Սիրտը (Heart of South)
  • Կամելիայի նահանգ (Camellia State)
  • Բամբակի նահանգ (Cotton State)
  • Դիքսիի սիրտը (Heart of Dixie)
  • Վարսակի նահանգ (Yellowhammer State)
Ալյասկա
  • Մեծ Երկիր (Great Land)
  • Վերջին սահման (Եզրագիծ) (Last Frontier)
  • Կեսգիշերային Արևի Երկիր (Land of the Midnight Sun)
  • Մայրցամաքային նահանգ (Mainland State)
Արիզոնա
Արկանզաս
  • Արջի նահանգ (Bear State)
  • Հնարավորությունների երկիր (Land of Opportunity)
  • Բնական նահանգ (Natural State)
  • Հրաշք-նահանգ (Wonder State)
Վայոմինգ
  • Կովբոյների նահանգ (Cowboy State)
  • Հավասարության նահանգ (Equality State)
Վաշինգտոն
  • Մշտադալար նահանգ (Evergreen State)
Վերմոնտ
  • Կանաչ լեռան նահանգ (Green Mountain State)
Վիրջինիա
  • Նախագահների Մայր (Mother of Presidents)
  • Հին Դոմինիոն (Old Dominion)
Վիսկոնսին
  • Ամերիկայի յուղագործարան (America’s Dairyland)
  • Գորշուկի նահանգ (Badger State)
Հավայի
Դելավեր
  • Ալմաստե նահանգ (Diamond State)
  • Առաջին նահանգ (First State)
  • Առանց հարկերի գնումների երկիր (Land of Tax-Free Shopping)
Ջորջիա
  • Դեղձի նահանգ (Peach State)
  • Հարավի Կայսերական Նահանգ (Empire State of the South)
Արևմտյան Վիրջինիա
  • Լեռնային նահանգ (Mountain State)
  • Կաթսայի բռնակ - նահանգ (Panhandle State)
Իլինոյս
  • Լինկոլնի երկիր (Land of Lincoln)
  • Պրերիաների նահանգ (Prairie State)
Ինդիանա
  • Աժդահաների նահանգ (Hoosier State)
  • Հյուրասիրության նահանգ (Hospitality State)
Կալիֆորնիա
  • Էլդորադո նահանգ (El Dorado State)
  • Ոսկե նահանգ (Golden State)
  • Ոսկե Արևմուտք
  • Կաթի և մեղրի երկիր (Land of Milk and Honey)
Կանզաս
  • Ցիկլոնների նահանգ (Cyclone State)
  • Ջեյհոքի նահանգ (Jayhawk State)
  • Արևածաղկի նահանգ (Sunflower State)
Կենտուկի
  • Կապտախոտի նահանգ (Bluegrass State)
Կոլորադո
  • Հարյուրամյա նահանգ (Centennial State)
  • Լեռնային նահանգ (Mountain State)
Կոնեկտիկուտ
  • Ազգի զինանոց (Arsenal of the Nation)
  • Սահմանադրության նահագն (Constitution State)
  • Մշկընկույզի նահանգ (Nutmeg State)
Լուիզիանա
Մասաչուսեթս
  • Ամերիկայի հոգին (Spirit of America)
  • Ծովածոցերի նահանգ (Bay State)
  • Գաղութային նահանգ (Colony State)
  • Հին գաղութ (Old Colony)
Մինեսոտա
  • Գետնասկյուռների նահագն (Gopher State)
  • 10 000 լճերի երկիր (Land of 10,000 Lakes)
  • Հյուսիսային աստղի նահանգ (North Star State)
  • Կարագով հացի նահանգ (Bread and Butter State)
  • Բուտերբրոդի նահանգ
Միսիսիպի
  • Հյուրասիրության նահանգ (Hospitality State)
  • Մագնոլիայի նահանգ (Magnolia State)
Միսսուրի
  • Ոսկե ձուլակտորների նահանգ (Bullion State)
  • Քարանձավների նահանգ (Cave State)
  • Կապարի նահանգ (Lead State)
  • Օզրակի նահանգ (Ozark State)
  • «Ցույց տուր ինձ» նահանգ (Show Me State)
Միչիգան
  • Մեծ Լճերի նահանգ (Great Lakes State)
  • Ձեռնոցների նահանգ (Mitten State)
  • Հրաշքների ձմեռային ջրաշխարհ (Winter Water Wonderland)
  • Կուղխերի նահանգ (Wolverine State)
Մոնտանա
  • Մեծ երկնքի երկիր (Big Sky Country)
  • Վերջին ամենալավ տեղը (The Last Best Place)
  • Գանձերի նահանգ (Treasure State)
Մեն
  • Սոճիների նահանգ (Pine Tree State)
  • Արձակուրդների երկիր (Vacationland)
Մերիլենդ
  • Կոկարդի նահանգ (Cockade State)
  • Ազատ նահանգ (Free State)
  • Փառահեղ նահանգ (Monumental State)
  • Հին սահմանի նահանգ (Old Line State)
  • Ջրային կրիայի նահանգ (Terrapin State)
Նեբրասկա
  • Տավարի մսի նահանգ (Beef State)
  • Եգիպտացորեն աղացողների նահանգ (Cornhusker State)
Նևադա
  • Մարտերում ծնված նահանգ (Battle-Born State)
  • Օշինդրի նահանգ (Sagebrush State)
  • Արծաթե նահանգ (Silver State)
Նյու Ջերսի
  • Այգիների նահանգ (Garden State)
Նյու Յորք
  • Կայսերական նահանգ (Empire State)
  • Մեծ Խնձոր (The Big Apple)
Նյու Մեքսիկո
  • Երփներանգ նահանգ (The Colorful State)
  • Հմայքի նահանգ (The Land of Enchantment)
Նյու Հեմպշիր
  • Գրանիտե նահանգ (Granite State)
  • Գեղատեսիլ նահանգ (Scenic State)
Օհայո
  • Ձիակասկի նահանգ (Buckeye State)
  • Ժամանակակից նախագահների մայր (Mother of Modern Presidents)
  • Ավիացիայի ծննդավայր (Birthplace of Aviation)
Օկլահոմա
  • Նորաբնակների նահանգ (Boomer State)
  • Հողազավթիչների նահանգ (Sooner State)
Օրեգոն
  • Կուղբի նահանգ (Beaver State)
  • Միության նահանգ (Union State)
Փենսիլվանիա
  • Անկյունաքար նահանգ (Keystone State)
  • Կվակերների նահանգ (Quaker State)
Ռոդ Այլենդ
  • Փոքրիկ Ռոդի (Little Rhody)
  • Օվկիանոսի նահանգ (Ocean State)
  • Պլանտացիաների նահանգ (Plantation State)
Հյուսիսային Դակոտա
  • Գետնասկյուռի նահանգ (Flickertail State)
  • Խաղաղության այգու նահանգ (Peace Garden State)
  • Համարձակ հեծյալների նահանգ (Rough Rider State)
  • Սիու ցեղերի նահանգ (Sioux State)
Հյուսիսային Կարոլինա
  • Հին հյուսիսի նահանգ (Old North State)
  • Կուպրագործների նահանգ (Tar Heel State)
  • Բևեկնախեժի նահանգ (Turpentine State)
  • Առաջին թռիչքի նահանգ ( First Flight State )
Թենեսի
  • Մոխրագույն ընկույզի նահանգ (Butternut State)
  • Կամավորականների նահանգ (Volunteer State)
Տեխաս
  • Միայնակ աստղի նահանգ (Lone Star State)
Վաշինգտոն ԿՇ
  • Շրջան (The District)
Ֆլորիդա
  • Ճահճապատ նահանգ (Everglade State)
  • Նարնջի նահանգ (Orange State)
  • Արևալույսի նահանգ (Sunshine State)
Հարավային Դակոտա
Հարավային Կարոլինա
  • Թզուկ արմավենու նահանգ (Palmetto State)
Յուտա

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. http://www.idaho.gov/
  2. http://iowa.gov/
  3. http://alabama.gov/
  4. http://alaska.gov/
  5. http://arkansas.gov/
  6. http://www.az.gov/
  7. http://wyoming.gov/
  8. http://wa.gov/
  9. http://vermont.gov/
  10. http://virginia.gov/
  11. http://wisconsin.gov/
  12. http://hawaii.gov/
  13. http://delaware.gov/
  14. http://georgia.gov/
  15. http://wv.gov/
  16. http://illinois.gov/
  17. http://in.gov/
  18. http://ca.gov/
  19. http://kansas.gov/
  20. http://kentucky.gov/
  21. http://colorado.gov/
  22. http://ct.gov/
  23. http://louisiana.gov/
  24. http://mass.gov/
  25. http://mn.gov/
  26. http://mississippi.gov/
  27. http://mo.gov/
  28. http://michigan.gov/
  29. http://mt.gov/
  30. http://maine.gov/
  31. http://maryland.gov/
  32. http://nebraska.gov/
  33. http://nv.gov/
  34. http://nj.gov/
  35. http://ny.gov/
  36. http://newmexico.gov/
  37. http://nh.gov/
  38. http://ohio.gov/
  39. http://ok.gov/
  40. http://oregon.gov/
  41. http://pa.gov/
  42. http://ri.gov/
  43. http://nd.gov/
  44. http://nc.gov/
  45. http://tennessee.gov/
  46. http://texas.gov/
  47. http://www.dc.gov/
  48. http://fl.gov/
  49. http://sd.gov/
  50. http://sc.gov/
  51. http://utah.gov/