Ուոլթ Դիսնեյի լիամետրաժ անիմացիոն ֆիլմերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Տվյալ ցուցակն ընդգրկում է The Walt Disney Companyի կամ նրա նախորդ Walt Disney Productionsի ստեղծած կամ ցուցադրած լիամետրաժ անիմացիոն ֆիլմերը։

Walt Disney Animation Studios[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

    1rightarrow.png Հիմնական հոդված՝ Walt Disney Animation Studios


Ստորև բերվում են այն մուլտֆիլմների ցուցակը, որոնք ստեղծել է Walt Disney Productionsը մինչև 1986 թվականը, կամ Walt Disney Animation Studiosը (որը նախկինում հայտնի էր որպես Walt Disney Feature Animation), 1986 թվականից հետո։

Գովազդային նպատակներով Ուոլթ Դիսնեյ ընկերությունն 1980 թվականի վերջում սկսեց համարակալել մուլտֆիլմները։ Այդ մեթոդի օգնությամբ նրան կարողանում էին հայտարարել, որ հաջորդ մուլտը դա «Դիսնեյի N-րդ անիմացիոն լիամետրաժ ֆիլմն է»: Մինչ օրս համարակալման մեթոդը պահպանվում է։

Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը
1 «Սպիտակաձյունիկը և յոթ թզուկները» Snow White and the Seven Dwarfs 21 դեկտեմբեր, 1937 (պրեմիերա)
4 փետրվար, 1938 (լայն տարածում)
2 «Պինոկիո» Pinocchio 7 փետրվար, 1940 (պրեմիերա)
9 փետրվար, 1940 (լայն տարածում)
3 «Ֆանտազիա» Fantasia 13 նոյեմբեր, 1940 (պրեմիերա/roadshow)
29 հունվար, 1941 (RKO roadshow)
8 հունվար, 1942 (լայն տարածում)
4 «Դամբո» Dumbo 23 հոկտեմբեր, 1941
5 «Բեմբի» Bambi 8 օգոստոս, 1942 (պրեմիերա)
13 օգոստոս, 1942 (սահմանափակ հրատարակություն)
21 օգոստոս, 1942 (լայն տարածում)
6 «Բարև, ընկերներ» Saludos Amigos 24 օգոստոս, 1942 (պրեմիերա)
6 փետրվար, 1943 (լայն տարածում)
7 «Երեք կաբալյերոները» The Three Caballeros 21 դեկտեմբեր, 1944 (պրեմիերա)
3 փետրվար, 1945 (լայն տարածում)
8 «Նվագիր իմ երգը» Make Mine Music 20 ապրիլ, 1946 (պրեմիերա)
15 օգոստոս, 1946 (լայն տարածում)
9 «Ուրախներն ու անհոգները» Fun and Fancy Free 27 սեպտեմբեր, 1947
10 «Մեղեդիների ժամանակը» Melody Time 27 մայիս, 1948
11 «Իկաբոադի և միսթր Թոադի արկածները» The Adventures of Ichabod and Mr. Toad 5 հոկտեմբեր, 1949
12 «Մոխրոտիկը» Cinderella 15 փետրվար, 1950 (պրեմիերա)
4 մարտ, 1950 (լայն տարածում)
13 «Ալիսան հրաշքների աշխարհում» Alice in Wonderland 26 հուլիս, 1951
14 «Փիթեր Պեն» Peter Pan 5 փետրվար, 1953
15 «Լեդին և թափառականը» Lady and the Tramp 16 հունիս, 1955 (պրեմիերա)
22 հունիս, 1955 (լայն տարածում)
16 «Քնած գեղեկուհին» Sleeping Beauty 29 հունվար, 1959 (պրեմիերա)
17 փետրվար, 1959 (լայն տարածում)
17 «101 դալմաթացիներ» One Hundred and One Dalmatians 25 հունվար, 1961
18 «Թուրը քարի մեջ» The Sword in the Stone 25 դեկտեմբեր, 1963
19 «Ջունգլիների գիրքը» The Jungle Book 18 հոկտեմբեր, 1967
20 «Արիստոկրատ կատուները» The Aristocats 11 դեկտեմբեր, 1970 (պրեմիերա)
24 դեկտեմբեր, 1970 (լայն տարածում)
21 «Ռոբին Հուդ» Robin Hood 8 նոյեմբեր, 1973
22 «Վինիի արկածները» The Many Adventures of Winnie the Pooh 11 մարտ, 1977
23 «Փրկարարները» The Rescuers 19 հունիս, 1977 (պրեմիերա)
22 հունիս, 1977 (լայն տարածում)
24 «Աղվեսն ու որսաշունը» The Fox and the Hound 10 հուլիս, 1981
25 «Սև կաթսա» The Black Cauldron 24 հուլիս, 1985
26 «Մեծ Մուկ դետեկտիվը» The Great Mouse Detective 2 հուլիս, 1986
27 «Օլիվերը և ընկերախումբը» Oliver & Company 13 նոյեմբեր, 1988 (պրեմիերա)
18 նոյեմբեր, 1988 (լայն տարածում)
28 «Ջրահարսը» The Little Mermaid 15 նույեմբեր, 1989 (պրեմիերա)
17 նոյեմբեր, 1989 (լայն տարածում)
29 «Փրկարարներն Ավստրալիայում» The Rescuers Down Under 16 նոյեմբեր, 1990
30 «Գեղեցկուհին և Հրեշը» Beauty and the Beast 13 նոյեմբեր, 1991 (սահմանափակ հրատարակություն)
22 նոյեմբեր 1991
31 «Ալադին» Aladdin 11 նոյեմբեր, 1992 (սահմանափակ հրատարակություն)
25 նոյեմբեր, 1992 (լայն տարածում)
32 «Առյուծ արքան» The Lion King 15 հունիս, 1994 (սահմանափակ հրատարակություն)
24 հունիս, 1994 (լայն տարածում)
33 «Պոկահոնտաս» Pocahontas 16 հունիս, 1995 (պրեմիերա)
23 հունիս 1995 (լայն տարածում)
34 «Կուզիկը Նոթր Դամից» The Hunchback of Notre Dame 19 հունիս, 1996 (պրեմիերա)
21 հունիս, 1996 (լայն տարածում)
35 «Հերակլես» Hercules 14 հունիս, 1997 (պրեմիերա)
27 հունիս, 1997 (լայն տարածում)
36 «Մուլան» Mulan 5 հունիս, 1998 (պրեմիերա)
19 հունիս, 1998 (լայն տարածում)
37 «Տարզան» Tarzan 12 հունիս, 1999 (պրեմիերա)
18 հունիս, 1999 (լայն տարածում)
38 «Ֆանտազիա 2000» Fantasia 2000 17 դեկտեմբեր, 1999 (պրեմիերա)
1 հունվար, 2000 (IMAX)
16 հունիս, 2000 (լայն տարածում)
39 «Դինոզավր» Dinosaur 13 մայիս, 2000 (պրեմիերա)
19 մայիս, 2000 (լայն տարածում)
40 «Կայսրի նոր արկածները» The Emperor’s New Groove 10 դեկտեմբեր, 2000 (պրեմիերա)
15 դեկտեմբեր, 2000 (լայն տարածում)
41 «Ատլանտիդա։ Մոռացված երկիր» Atlantis: The Lost Empire 3 հունիս, 2001 (պրեմիերա)
8 հունիս, 2001 (սահմանափակ հրատարակություն)
15 հունիս, 2001 (լայն տարածում)
42 «Լիլո և Սթիչ» Lilo & Stitch 16 հունիս, 2002 (պրեմիերա)
21 հունիս, 2002 (լայն տարածում)
43 «Գանձերի մոլորակը» Treasure Planet 5 նոյեմբեր, 2002 (պրեմիերա)
27 նոյեմբեր, 2002 (լայն տարածում)
44 «Եղբայր Արջը» Brother Bear 20 հոկտեմբեր, 2003 (պրեմիերա)
24 հոկտեմբեր, 2003 (սահմանափակ հրատարակություն)
1 նոյեմբեր, 2003 (լայն տարածում)
45 «Սմբակներով մի խփիր» Home on the Range 21 մարտ, 2004 (պրեմիերա)
2 ապրիլ, 2004 (լայն տարածում)
46 «Փոքրիկ ճուտիկը» Chicken Little 30 հոկտեմբեր, 2005 (պրեմիերա)
4 նոյեմբեր, 2005 (լայն տարածում)
47 «Հյուր Ռոբինսոնների մոտ» Meet the Robinsons 23 մարտ, 2007 (պրեմիերա)
30 մարտ, 2007 (լայն տարածում)
48 «Բոլտ» Bolt 17 նոյեմբեր, 2008 (պրեմիերա)
21 նոյեմբեր, 2008 (լայն տարածում)
49 «Արքայադուստրը և գորտը» The Princess and the Frog 25 նոյեմբեր, 2009 (սահմանափակ հրատարակություն)
11 դեկտեմբեր, 2009 (լայն տարածում)
50 «Ռապունցել. Խճճված պատմություն» Tangled 24 նոյեմբեր, 2010
51 «Վինի Թուխը» Winnie the Pooh 6 ապրիլ, 2011 (պրեմիերա)
15 հուլիս, 2011 (լայն տարածում)
52 «Ռալֆ» Wreck-It Ralph 1 նոյեմբեր, 2012 (պրեմիերա)
2 նոյեմբեր, 2012 (լայն տարածում)
53 «Սառցե սիրտը» Frozen 27 նոյեմբեր, 2013[1]
54 «Հերոսների քաղաքը» Big Hero 6 7 նոյեմբեր, 2014[2]
55 «Կենդանապոլիս» Zootopia 4 մարտ, 2016[3]
56 «Մոանա» Moana 23 նոյեմբեր, 2016[3]
«Հսկաները» Giants TBA[4]
«Սառցե սիրտը 2» Frozen 2 TBA[5]

Խաղարկային և փաստագրական ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ստորև թվարկված են Դիսնեյի խաղարկային և փաստագրական ֆիլմերը, որոնք իրենց մեջ ներառում են անիմացիա։

Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը
1 «Լռակյաց վիշապը» The Reluctant Dragon 20 հունիս, 1941
2 «Հաղթանակ օդային ուժով» Victory Through Air Power 17 հուլիս, 1943
3 «Հարավի երգը» Song of the South 12 նոյեմբեր, 1946
4 «Դու թանկ ես իմ սրտի համար» So Dear to My Heart 29 նոյեմբեր, 1948 (սահմանափակ հրատարակություն)
19 հունվար, 1949 (լայն տարածում)
5 «Մերի Պոփինս» Mary Poppins 27 օգոստոս, 1964 (սահմանափակ հրատարակություն)
29 օգոստոս, 1964 (լայն տարածում)
6 «Գավազանագլխիկը և ցախավելը» Bedknobs and Broomsticks 7 հոկտեմբեր, 1971 (պրեմիերա)
11 նոյեմբեր, 1971 (սահմանափակ հրատարակություն)
13 դեկտեմբեր, 1971 (լայն տարածում)
7 «Փիթի վիշապը» Pete’s Dragon 3 նոյեմբեր, 1977
8 «Ով է դավել Ռոջեր ճագարին» Who Framed Roger Rabbit 21 հունիս, 1988 (պրեմիերա)
22 հունիս, 1988 (լայն տարածում)
9 «Հմայվածը (ֆիլմ)» Enchanted 20 հոկտեմբեր, 2007 (Լոնդոնյան կինոփառատոն)
21 նոյեմբեր, 2007 (լայն տարածում)

DisneyToon Studios[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

    1rightarrow.png Հիմնական հոդված՝ DisneyToon Studios

Սա DisneyToon Studiosի ֆիլմերի ամբողջական ցուցակն է։

Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը
1 «Բադային պատմություններ. Կորուսյալ լամպը» DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp 3 օգոստոս, 1990
2 «Ջաֆարի վերադարձը» The Return of Jafar 20 մայիս, 1994
3 «Գարգուլները. Հերոսներն արթնացան» Gargoyles the Movie: The Heroes Awaken 3 փետրվար, 1995
4 «Գուֆիի արձակուրդները» A Goofy Movie 7 ապրիլ, 1995
5 «Ալադինը և ավազակների արքան» Aladdin and the King of Thieves 13 օգոստոս, 1996
6 «Հզոր բադիկները» Mighty Ducks the Movie: The First Face-Off 8 ապրիլ, 1997
7 «Թուխի մեծ ճանապարհորդությունը։ Քրիստոֆեր Ռոբինին փնտրելիս» Pooh’s Grand Adventure: The Search for Christopher Robin 5 օգոստոս, 1997
8 «Գեղեցկուհին և հրեշը։ Հրաշալի Սուրբ ծնունդ» Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas 11 նոյեմբեր, 1997
9 «Գեղեցկուհին և հրեշը 3. Բելլի կախարդական աշխարհը» Belle’s Magical World 17 февраля 1998
10 «Պոկահոնտաս 2. Ճանապարհորդություն դեպի նոր աշխարհ» Pocahontas II: Journey to a New World 4 օգոստոս, 1998
11 «Առյուծ արքա 2. Սիմբայի հպարտությունը» The Lion King II: Simba’s Pride 27 հոկտեմբեր, 1998
12 «Դուգի առաջին ֆիլմը» Doug’s 1st Movie 19 մարտ, 1999 (պրեմիերա)
26 մարտ, 1999 (լայն տարածում)
13 «Հերկուլես` ինչպես դառնալ հերոս» Hercules: Zero to Hero 17 օգոստոս, 1999
14 «Վինի Թուխ. նվերների բաժանման ժամանակ» Winnie the Pooh: Seasons of Giving 8 նոյեմբեր, 1999
15 «Միկ. Մի անգամ Սուրբ Ծննդյանը» Mickey’s Once Upon a Christmas 7 դեկտեմբեր, 1999
16 «Վագրիկի արկածները» The Tigger Movie 11 փետրվար, 2000
17 «Անուղղելի Գուֆին» An Extremely Goofy Movie 29 փետրվարի, 2000
18 «Բազզ Լայտերը աստղային թիմից. Արկածները սկսվում են» Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins 8 օգոստոս, 2000
19 «Ջրահարսը 2. Վերադարձ դեպի ծով» The Little Mermaid II: Return to the Sea 19 սեպտեմբեր, 2000
20 «Արձակուրդներ. Դուրս դպրոցից» Recess: School’s Out 10 փետրվար, 2001 (պրեմիերա)
16 փետրվար, 2001 (լայն տարածում)
21 «Լեդին և թափառաշրջիկը 2» Lady and the Tramp II: Scamp’s Adventure 27 փետրվար, 2001
22 «Միկիի կախարդական Ամանորը» Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse 6 նոյեմբեր, 2001
23 «Ամանորյա արձակուրդներ. Հրաշք Երրորդ փողոցում» Recess Christmas: Miracle on Third Street 6 նոյեմբեր, 2001
24 «Փիթեր Պեն 2. Վերադարձ Նեվերլենդ» Return to Never Land 10 փետրվար, 2002 (պրեմիերա)
15 փետրվար, 2002 (լայն տարածում)
25 «Մոխրոտիկը 2. Երազանքներն իրականանում են» Cinderella II: Dreams Come True 26 փետրվար, 2002
26 «Կուզիկը Նոտր Դամից 2» The Hunchback of Notre Dame II 19 մարտ, 2002
27 «Տարզանը և Ջեյնը» Tarzan & Jane 23 հուլիս, 2002
28 «Չարագործների տունը. Մկան տունը» Mickey’s House of Villains 3 սեպտեմբեր, 2002
29 «Վինի Թուխ. Ամանորյա Թուխը» Winnie the Pooh: A Very Merry Pooh Year 12 նոյեմբեր, 2002
30 «101 դալմատինցի 2։ Պաչտի արկածները Լոնդոնում» 101 Dalmatians II: Patch’s London Adventure 21 հունվար, 2003
31 «Ջունգլիների գիրքը 2» The Jungle Book 2 5 փետրվար, 2003 (պրեմիերա)
14 փետրվար, 2003 (լայն տարածում)
32 «Մեծ ֆիլմ խուզուկի մասին» Piglet’s Big Movie 16 մարտ, 2003 (պրեմիերա)
21 մարտ, 2003 (լայն տարածում)
33 «Ատլանտիդա 2. Մայլոյի վերադարձը» Atlantis: Milo’s Return 20 մայիս, 2003
34 «Սթիչի նոր արկածները» Stitch! The Movie 26 օգոստոս, 2003
35 «Արձակուրդներ. Ավարտվեց հինգերորդ դասարանը» Recess: Taking the Fifth Grade 9 դեկտեմբեր, 2003
36 «Արձակուրդներ. Բոլորը մեծացան» Recess: All Growed Down 9 դեկտեմբեր, 2003
37 «Ուսուցչի սիրելին» Teacher’s Pet 16 հունվար, 2004
38 «Առյուծ արքա 3. Հակունա Մատատա» The Lion King 1½ 10 փետրվար, 2004
39 «Գարնանային օրեր փոքրիկ Ռուի հետ» Winnie the Pooh: Springtime with Roo 9 մարտ, 2004
40 «Երեք հրացանակիրներ. Միկին, Դոնալդը և Գուֆին» Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers 17 օգոստոս, 2004
41 «Մուլան 2» Mulan II 3 նոյեմբեր, 2004
42 «Միկի. Կրկին մի անգամ Սուրբ ծննդյանը» Mickey’s Twice Upon a Christmas 9 նոյեմբեր, 2004
43 «Թուխի և Փղադոփյունի ֆիլմը» Pooh’s Heffalump Movie 10 փետրվար, 2005 (պրեմիերա)
11 փետրվար, 2005 (լայն տարածում)
44 «Տարզան 2» Tarzan II 14 հունիս, 2005
45 «Լիլոն և Սթիչը 2» Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch 30 օգոստոս, 2005
46 «Վիննի Թուխ: Հելլոուին» Pooh’s Heffalump Halloween Movie 13 սեպտեմբեր, 2005
47 «Մի անգամ Հելոինի ժամանակ» Once Upon a Halloween 27 սեպտեմբեր, 2005
48 «Կայսրի նոր արկածները. Կրոնկի արկածները» Kronk’s New Groove 13 դեկտեմբեր, 2005
49 «Բեմբի 2» Bambi II 7 փետրվար, 2006
50 «Լերոյ և Սթիչ» Leroy & Stitch 23 հունիս, 2006
51 «Եղբայր արջը 2» Brother Bear 2 29 օգոստոս, 2006
52 «Աղվեսն ու որսաշունը 2» The Fox and the Hound 2 12 դեկտեմբեր, 2006
53 «Մոխրոտիկը 3» Cinderella III: A Twist in Time 6 փետրվար, 2007
54 «Հետևիր երազանքիդ» Disney Princess Enchanted Tales: Follow Your Dreams 4 սեպտեմբեր, 2007
55 «Ջրահարսը. Արիելի պատմության սկիզբը» The Little Mermaid: Ariel’s Beginning 26 օգոստոս, 2008
56 «Փերիներ» Tinker Bell 11 սեպտեմբեր, 2008
28 հոկտեմբեր, 2008
57 «Փերիներ. Կորած գանձը» Tinker Bell and the Lost Treasure 3 սեպտեմբեր, 2009
27 հոկտեմբեր, 2009
58 «Փերիներ. Կախարդական փրկությունը» Tinker Bell and the Great Fairy Rescue 23 հուլիս, 2010
21 սեպտեմբեր, 2010
59 «Փերիների հովտի մրցույթը» Pixie Hollow Games 19 նոյեմբեր, 2011
60 «Փերիներ. Ձմեռային անտառի առեղծվածը» Secret of the Wings 16 օգոստոս, 2012
23 հոկտեմբեր, 2012
61 «Ինքնաթիռներ» Planes 8 օգոստոս, 2013 (պրեմիերա)
9 օգոստոս, 2013 (լայն տարածում)
62 «Փերիներ. Ծովահենների կղզու գաղտնիքը» The Pirate Fairy 3 մարտ, 2014
63 «Ինքնաթիռներ. Կրակ և ջուր» Planes: Fire & Rescue 18 հուլիս, 2014
64 «Փերիներ. Հրեշի առասպելը» Legend of the NeverBeast 12 դեկտեմբեր, 2014

Տիկնիկային ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հետևյալ ֆիլմերը ստեղծել են Հենրի Սելիկը և Թիմ Բարթոնը:

Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը
1 «Մղձավանջ Ամանորից առաջ» The Nightmare Before Christmas 9 հոկտեմբեր, 1993 (պրեմիերա)
13 հոկտեմբեր, 1993 (սահմանափակ հրատարակություն)
29 հոկտեմբեր, 1993 (լայն տարածում)
2 «Ջեյմսը և հսկա դեղձը» James and the Giant Peach 12 ապրիլ, 1996
3 «Ֆրանկենվինի» Frankenweenie 20 սեպտեմբեր, 2012 (պրեմիերա)
5 հոկտեմբեր, 2012 (լայն տարածում)

ImageMovers Digital[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

    1rightarrow.png Հիմնական հոդված՝ ImageMovers


Հետևյալ ֆիլմերն ստեղծել է ImageMovers Digitalը՝ Դիսնեյին միանալուց հետո։ Սակայն Դիսնեյը այս ֆիլմերի համար սեփականության իրավունք չունի։

Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը
1 «Ամանորյա պատմություն» A Christmas Carol 3 նոյեմբեր, 2009 (պրեմիերա)
6 նոյեմբեր, 2009 (լայն տարածում)
2 «Կարմիր մոլորակի գաղտնիքը» Mars Needs Moms 9 մարտ, 2011 (պրեմիերա)
11 մարտ, 2011 (լայն տարածում)

Pixar Animation Studios[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

    1rightarrow.png Հիմնական հոդված՝ Pixar
Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը
1 «Խաղալիքների պատմություն» Toy Story 19 նոյեմբեր, 1995 (պրեմիերա)
22 նոյեմբեր, 1995 (լայն տարածում)
2 «Ֆլիքի արկածները» A Bug’s Life 14 նոյեմբեր, 1998 (պրեմիերա)
20 նոյեմբեր, 1998 (սահմանափակ հրատարակություն)
25 նոյեմբեր, 1998 (լայն տարածում)
3 «Խաղալիքների պատմություն 2» Toy Story 2 13 նոյեմբեր, 1999 (պրեմիերա)
24 նոյեմբեր, 1999 (լայն տարածում)
4 «Հրեշների ընկերություն» Monsters, Inc. 28 հոկտեմբեր, 2001 (պրեմիերա)
2 նոյեմբեր, 2001 (լայն տարածում)
5 «Նեմոյի որոնումներում» Finding Nemo 30 մայիս, 2003
6 «Սուպեր ընտանիքը» The Incredibles 27 հոկտեմբեր, 2004 (Լոնդոնյան կինոփառատոն)
5 նոյեմբեր, 2004 (լայն տարածում)
7 «Ավտոմեքենաներ» Cars 14 մարտ, 2006 (ShoWest)
9 հունիս, 2006 (լայն տարածում)
8 «Ռատատույ» Ratatouille 22 հունիս, 2007 (պրեմիերա)
29 հունիս, 2007 (լայն տարածում)
9 «Վալլ-Ի» WALL-E 23 հունիս, 2008 (պրեմիերա)
27 հունիս, 2008 (լայն տարածում)
10 «Վեր» Up 13 մայիս, 2009 (Կաննի կինոփառատոն)
29 մայիս, 2009 (լայն տարածում)
11 «Խաղալիքների պատմություն 3» Toy Story 3 12 հունիս, 2010 (Taormina Film Fest)
18 հունիս, 2010 (լայն տարածում)
12 «Ավտոմեքենաներ 2» Cars 2 18 հունիս, 2011 (պրեմիերա)
24 հունիս, 2011 (լայն տարածում)
13 «Խիզախը» Brave 10 հունիս, 2012 (Seattle International Film Festival)
22 հունիս, 2012 (լայն տարածում)
14 «Հրեշների համալսարանը» Monsters University 8 հունիս, 2013 (Seattle International Film Festival)
21 հունիս, 2013 (լայն տարածում)
15 «Գլուխկոտրուկ» Inside Out 19 հունիս, 2015[6]
16 «Լավ դինոզավրը» The Good Dinosaur 25 նոյեմբեր, 2015[7]
17 «Դորիի որոնումներում» Finding Dory 17 հունիս, 2016[7]
18 «Խաղալիքների պատմություն 4» Toy Story 4 16 հունիս, 2017[8]
«Սուպեր ընտանիքը 2» The Incredibles 2 TBA[9]
«Ավտոմեքենաներ 3» Cars 3 TBA[9]

Դիսնեյի հրատարակած այլ անիմացիոն ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սա այն ֆիլմերի ցանկն է, որոնք տարածվել են միայն Դիսնեյի կողմից։

Studio Ghibli[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

    1rightarrow.png Հիմնական հոդված՝ Studio Ghibli


Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Անգլերեն անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը Դիսնեյով ցուցադրված ամսաթիվը
1 «Կախարդուհու առաքման ծառայությունը» 魔女の宅急便 Kiki’s Delivery Service 29 հուլիս, 1989 23 մայիս, 1998
2 «Մոնոնոքե արքայադուստրը» もののけ姫 Princess Mononoke 12 հուլիս, 1997 29 հոկտեմբեր, 1999
3 «Ուրվականներից քշվածները» 千と千尋の神隠し Spirited Away 27 հուլիս, 2001 20 սեպտեմբեր, 2002
4 «Կատվի վերադարձը» 猫の恩返し The Cat Returns 19 հուլիս, 2002 2 մայիս, 2003
5 «Հաուլի թափառող դղյակը» ハウルの動く城 Howl’s Moving Castle 20 նոյեմբեր, 2004 10 հունիս, 2005
6 «Պոնյո ձկնիկը ժայռին» 崖の上のポニョ Ponyo 19 հուլիս, 2008 14 օգոստոս, 2009
7 «Երկրածովի պատմածները» ゲド戦記 Tales from Earthsea 29 հուլիս, 2006 13 օգոստոս, 2010
8 «Արիետին լիլիպուտների երկրից» 借りぐらしのアリエッティ The Secret World of Arrietty 17 հուլիս, 2010 17 փետրվար, 2012
9 «Քամին ուժգնանում է» 風立ちぬ The Wind Rises 20 հուլիս, 2013 21 փետրվար, 2014

Այլ ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ցանկն ամբողջական չէ։

Հայերեն անվանում Բնօրինակ անվանում Առաջին ցուցադրման ամսաթիվը Պատրաստված է
1 «Խիզախ փոքրիկ թոսթերը» The Brave Little Toaster 10 հուլիս, 1987 Hyperion Pictures
The Kushner-Locke Company
2 «Թոմն ու Ջերին. Ֆիլմ» Tom and Jerry: The Movie 30 հուլիս, 1993 Turner Pictures Worldwide
Film Roman
3 «Գողն ու կոշկակարը» Arabian Knight 25 օգոստոս, 1995 Richard Williams Productions
4 «Խիզախ փոքրիկ թոսթերը ուղևորվում է Մարս» The Brave Little Toaster 18 մայիս, 1998 Hyperion Pictures
The Kushner-Locke Company
5 «Մանուելիտա» Manuelita 14 փետրվար, 1999 Megatrix S.A.U.
6 «Խիզախ փոքրիկ թոսթերը շտապում է օգնության» The Brave Little Toaster to the Rescue 19 մայիս, 1999 Hyperion Pictures
The Kushner-Locke Company
7 «Պոկեմոն 4» Pokémon 4Ever 11 հոկտեմբեր, 2002 (սահմանափակ հրատարակություն)
25 հոկտեմբեր, 2002
The Pokémon Company
Shogakukan
4Kids Entertainment
8 «Պոկեմոն 5: Հերոսներ» Pokémon Heroes 16 մայիս, 2003 (սահմանափակ հրատարակություն) The Pokémon Company
Shogakukan
4Kids Entertainment
9 «Վելիանտ» Valiant 19 օգոստոս, 2005 Vanguard Animation
10 «Մեծ ճանապարհորդություն» The Wild 14 ապրիլ, 2006 C.O.R.E. Feature Animation
11 «Ճանապարհորդություն ժամանակի միջով» Uma Aventura no Tempo 16 փետրվար, 2007 Miravista
The Walt Disney Company Latin-America Pvt. Ltd.
12 «Ռոմեոն մայթից» Roadside Romeo 24 հոկտեմբեր, 2008 Yash Raj Films
13 «Գնոմեոն և Ջուլիետան» Gnomeo and Juliet 11 փետրվար, 2011 Rocket Pictures
Starz Animation
14 «Արջունա» Arjun: The Warrior Prince 25 մայիս, 2012 UTV Motion Pictures
ShowMaker Pictures

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Disney Animation Schedules Frozen for November 2013» (անգլերեն)։ ComingSoon.net։ 22 դեկտեմբեր, 2011։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-18-ին։ Վերցված է 2011-12-31 
  2. Keegan Rebecca. (2013-05-09)։ «Disney is reanimated with 'Frozen,' 'Big Hero 6'» (անգլերեն)։ Los Angeles Times։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-05-13-ին։ Վերցված է 2013-05-13 
  3. 3,0 3,1 Lang Brent. (10 նոյեմբեր, 2014)։ «Disney Animation’s ‘Zootopia,’ ‘Moana’ Hitting Theaters in 2016» (անգլերեն)։ Variety։ Վերցված է 2015-03-26 
  4. Kim Nemo. (21 հոկտեմբեր, 2014)։ «John Lasseter Says ‘Thank You, Korea,’ But Pixar Production to Remain In-House» (անգլերեն)։ Variety։ Վերցված է 2015-03-31 
  5. Graser Marc. (12 մարտ, 2015)։ «Disney Announces ‘Frozen 2′» (անգլերեն)։ Variety։ Վերցված է 2015-03-26 
  6. Dickey Josh. L. (24 ապրիլ, 2012)։ «Pixar celebrates Dia de los Muertos» (անգլերեն)։ Variety։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-06-03-ին։ Վերցված է 2012-04-25 
  7. 7,0 7,1 McClintock Pamela. (18 սեպտեմբեր, 2013)։ «Pixar's 'The Good Dinosaur' Pushed Back Nearly 18 Months After Losing Director» (անգլերեն)։ The Hollywood Reporter։ Վերցված է 2013-09-21 
  8. Graser Marc. (6 նոյեմբեր, 2014)։ «Pixar’s ‘Toy Story 4′ Set to Play in Theaters in 2017» (անգլերեն)։ Variety։ Վերցված է 2015-04-28 
  9. 9,0 9,1 Vejvoda. Jim. (18 մարտ, 2014)։ «Disney Officially Announces The Incredibles 2 and Cars 3 Are in the Works» (անգլերեն)։ IGN։ Վերցված է 2015-04-28