Ձորագյուղի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Գեղարքունիքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Ձորագյուղի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է Գեղարքունիքի մարզի Ձորագյուղ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 281 հուշարձան (22 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց «Սանգար» մ.թ.ա. 2-1 հզ 1,7 կմ ամ 5.60/1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 5.60/1.1 Հ ամրոցից 200 մ հս բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Զաղա» մ.թ.ա. 2-1 հզ 5.60/1.2 Հ ամրոցից հվ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի «Սելգնա» մ.թ.ա. 2-1 հզ 1,4 կմ հվ-ամ 5.60/2 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2 հզ 5.60/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-12 դդ. 3 կմ ամ 5.60/3 Տ «Զաղի տանիք» վայրում, ձորի բարձրադիր ձախ ափին, 1982-ին տարածքում կատարվել են խաչքարերի կանգնեցման աշխատանքներ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/3.1 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/3.2 ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/3.3 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/3.4 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/3.5 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/3.6 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/3.7 Հ խրված հողի մեջ, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/3.8 Հ խրված հողի մեջ, երկթեք վերնամասով բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/3.9 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/3.10 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-20 դդ. գ. մ. 5.60/4 Տ «Մասրուց անապատ» եկեղեցուց հվ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. գ. մ. 5.60/5 Տ գյուղի սկզբնամասում, ճանապարհից ձախ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Ալթունի թախտ» 9-17 դդ. 2 կմ հվ-ամ 5.60/6 Տ «Սանգար» ամրոցից 0,5 կմ ամ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 11-13 դդ. 5.60/6.1 Տ կնտ-ում, կիսաքանդ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 10-13 դդ. 5.60/6.2 Տ կնտ-ում, խաչքարերով բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/6.2.1 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/6.2.2 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/6.2.3 Հ կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/6.2.4 Հ կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/6.2.5 Հ հենած քարաբեկորներին պատվիրատու՝ Քաջիկ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/6.2.6 Հ խրված հողի մեջ, թեքությամբ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Սիչանլու» մջնդ 3 կմ ամ 5.60/7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/7.1.1 Հ հս-աե կողմում, կանգնեցված գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/7.1.2 Հ հվ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/7.1.3 Հ հվ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 7 դ. գ. մ. 5.60/8 Հ Շողագավանքի հուշարձանախմբից ամ, քառախորան, կիսավեր բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց. Ձորագյուղի մեծ գերեզմանոցը 9-17 դդ. գ. մ. 5.60/8.1 Տ 1983 թ. տարածքում կատարվել են բարեկարգման և խաչքարերի ամրացման աշխատանքներ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.1 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.2 Հ ամ կողմում, հենած քարաբեկորին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.3 Հ հս եզրին, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.4 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ, ստորին ձախ եզրը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.5 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.6 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.7 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.8 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1.9 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1. 10 Հ 10&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1. 11 Հ կնտ.-ում, կանգնեցված գետնին 11&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1. 12 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին 12&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/8.1. 13 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին 13&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 14 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ 14&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 15 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ 15&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 16 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ 16&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 17 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին, արձանագիր 17&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 18 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ, վերին ձախ անկյունը` կոտրված 18&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 19 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ 19&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 20 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ 20&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 21 Հ ամ կողմում, վերին ձախ անկյունը` կոտրված 21&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 22 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ 22&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 23 Հ կանգնեցված գետնին 23&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 24 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ 24&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 25 Հ աե կողմում, ցածր պատվանդանին 25&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 26 Հ հվ-աե կողմում, կանգնեցված գետնին 26&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 27 Հ աե կողմում, պատվանդանին 27&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 28 Հ աե կողմում, պատվանդանին 28&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 29 Հ ավերակ եկեղեցուց ամ, խրված հողի մեջ 29&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 30 Հ հվ եզրին, խրված հողի մեջ, աջ եզրը` կոտրված 30&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 31 Հ ամ կողմում, աջ եզրը` կոտրված, կանգնեցված գետնին 31&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 32 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին 32&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 33 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին 33&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/8.1. 34 Հ աե կողմում, կանգնեցված պատվանդանին 34&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 35 Հ հվ-աե կողմում, պատվանդանին 35&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 36 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ 36&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 37 Հ ամ կողմում, կանգնեցված հողի մեջ, թեք վերնամասով 37&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 38 Հ կնտ.-ում, կանգնեցված գետնին 38&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 39 Հ հս-աե եզրին, խրված հողի մեջ 39&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 40 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին 40&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 41 Հ ավերակ եկեղեցուց ամ, խրված հողի մեջ 41&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 42 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին 42&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 43 Հ ամ կողմում, եզրերը` կոտրատված, կանգնեցված գետնին 43&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 44 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին 44&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1. 45 Հ աե կողմում, ընկած գետնին, բեկոր, արձանագիր 45&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1.46 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1.47 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1.48 Հ աե կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1.49 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/8.1.50 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.51 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.52 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.53 Հ կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.54 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.55 Հ աե կողմում, կանգնեցված գլխիվայր բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.56 Հ աե կողմում, եկեղեցուց ամ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.57 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.58 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.59 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.60 Հ հս կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.61 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.62 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.63 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.64 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/8.1.65 Հ հս-աե կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.66 Հ ամ կողմում, ամրացված պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.67 Հ աե կողմում, ավերակ եկեղեցուց հս, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.68 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.69 Հ եկեղեցուց ամ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.70 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.71 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.72 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.73 Հ հվ-աե եզրին, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.74 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.75 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.76 Հ աե եզրին, մետաղյա ճաղաշար ցանկապատի մոտ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1. 77 Հ հվ եզրին, պատվանդանին 77&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.78 Հ հվ եզրին, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.79 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.80 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.81 Հ հս կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.82 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.83 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.84 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.85 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.86 Հ ամ կողմում, պատվանդանին, ստորին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.87 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.88 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/8.1.89 Հ աե կողմում, կանգնեցված քարաբեկորինն, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/8.1.90 Հ ավերակ եկեղեցուց հս, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/8.1.91 Հ աե կողմում, վերնամասը` թեքությամբ կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/8.1.92 Հ կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/8.1.93 Հ կանգնեցված գետնին, ձախ եզրը` կոտրատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/8.1.94 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/8.1.95 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.60/8.1.96 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.60/8.1.97 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.98 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.99 Հ ամ կողմում, հենած քարաբեկորին, երկատված, բեկորներն իրար կողքի բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.100 Հ ամ կողմում, երկաստիճան պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.101 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.102 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. . 5.60/8.1.103 Հ կնտ.-ում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.104 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ, վերնամասը` թեքությամբ կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/8.1.105 Հ հվ-աե եզրին, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1216 թ. 5.60/8.1.106 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին, պատվիրատու՝ Սմբատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1220 թ. 5.60/8.1.107 Հ աե կողմում, պատվանդանին, ձախակողմյան եզրագոտին վնասված, պատվիրատու՝ Ասաթ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1234 թ. 5.60/8.1.108 Հ եռաստիճան պատվանդանին, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը, պատվիրատու՝ Հովասափ երեց բեռնել պատկեր

Խաչքար 1234 թ. 5.60/8.1.109 Հ եռաստիճան պատվանդանին, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը, պատվիրատու՝ Հովասափ երեց բեռնել պատկեր

Խաչքար 1251 թ. 5.60/8.1.110 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ըռզատի 1271 թ. 5.60/8.1.11 Հ աե կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1272 թ. 5.60/8.1.112 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.113 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.114 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.115 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.116 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.117 Հ ամ եզրին, ցանկապատված գերեզմանի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.118 Հ հս-աե եզրին, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.119 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/8.1.120 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.60/8.1.121 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.60/8.1.122 Հ աե կողմում, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.60/8.1.123 Հ հվ-աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավանեսի 1553 թ. 5.60/8.1.124 Հ ավերակ եկեղեցուց ամ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Շաղունի 16 դ. 5.60/8.1.125 Հ աե կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար Բեկիջանի 16 դ. 5.60/8.1.126 Հ աե կողմում, ավերակ եկեղեցուց 15 մ հս բեռնել պատկեր

Տապանաքար Շաղի 16-17 դդ. 5.60/8.1.27 Տ ամ կողմում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Մկրտիչի 1601 թ. 5.60/8.1.128 Տ աե կողմում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 19 դ. գ. մ. 5.60/9 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.60/9.1 Հ եկեղեցու հս-աե անկյան մոտ, քարե ցանկապատի շարվածքում, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/9.2 Հ սգուցված աե պատի վերնամասում, արտաքուստ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1571 թ. 5.60/9.3 Հ ագուցված հվ պատին, մուտքից աջ, թվակիր բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Մասրուց անապատ» 9-10 դդ., վրկնգ.՝ 1611 թ., 1976 թ. գ. մ. 5.60/10 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/10.1 Հ հվ-ամ ավանդատանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Չիչաքի 1498 թ. 5.60/10.2 Հ եկեղեցուն հս-ից կից կիավեր սրահի պատի շարվածքում բեռնել պատկեր

Խաչքար Դովլաթի 1549 թ. 5.60/10.3 Հ եկեղեցուն հս-ից կից կիավեր սրահի պատի շարվածքում բեռնել պատկեր

Խաչքար Մկրտիչ մենակյացի 17 դ. 5.60/10.4 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-17 դդ. 5.60/10.5 Հ եկեղեցու շուրջը 976 թ., տարածքում կատարվել են բարեկարգման և խաչքարերի ամրացման աշխատանքներ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/10.5.1 Հ եկեղեցուց հվ-ամ, կանգնեցված գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/10.5.2 Հ եկեղեցու հս մուտքից աջ, հենած պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/10.5.3 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/10.5.4 Հ եկեղեցուց հվ-աե, իրար կողք կանգնած 9 խաչքարերի շարքում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/10.5.5 Հ եկեղեցուց հվ-աե, իրար կողք կանգնած 9 խաչքարերի շարքում, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/10.5.6 Հ եկեղեցուց 10 մ հվ-աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/10.5.7 Հ եկեղեցուց 15 մ հվ, կանգնեցված գետնին, վերին աջ կեսը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/10.5.8 Հ հվ կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.9 Հ եկեղեցուց աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 8 խաչքարերից ձախից 3-րդը, ստորին մասը՝ լայնական ճաքած բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.10 Հ եկեղեցուց 10 մ հվ-աե, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.11 Հ եկեղեցուց հվ, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.12 Հ ամ կողմում, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.13 Հ եկեղեցուց հվ, վերին ձախ հատվածը կոտրված, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.14 Հ եկեղեցուց հվ, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար Վարազի 10 դ. 5.60/10.5.15 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.16 Հ եկեղեցու հս պատի տակ, արտաքուստ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.17 Հ եկեղեցուց 15 մ հվ-աե, կանգնեցված գետնին, վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.18 Հ եկեղեցուց աե, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/10.5.19 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/10.5.20 Հ եկեղեցուց աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 8 խաչքարերից ձախից 4-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/10.5.21 Հ եկեղեցուց աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 8 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/10.5.22 Հ եկեղեցուց 70 մ հվ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/10.5.23 Հ հվ կողմում, խրված հողի մեջ, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/10.5.24 Հ հվ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1008 թ. 5.60/10.5.25 Հ եկեղեցուց 6 մ հվ, ցածր պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/10.5.26 Հ եկեղեցուց 15 մ հվ-աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/10.5.27 Հ եկեղեցու հս մուտքից աջ, ստորին ձախ եզրը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.60/10.5.28 Հ եկեղեցուց աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 8 խաչքարերից աջից 7-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.60/10.5.29 Հ եկեղեցուց աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 8 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/10.5.30 Հ աե կողմում, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ակոբի 12-13 դդ. 5.60/10.5.31 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ, մուտքից ձախ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1292 թ. 5.60/10.5.32 Հ եկեղեցուց աե, վերին ձախ անկյունը` վնասված, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/10.5.33 Հ եկեղեցուց աե, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/10.5.34 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին, վերին ձախ անկյունը` վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/10.5.35 Հ եկեղեցուց աե, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/10.5.36 Հ եկեղեցուց հվ-աե, կանգնեցված գետնին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.60/10.5.37 Հ հվ կողմում, բարձր պատվանդանին, ստորին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար կրկնահարկ 14 դ. 5.60/10.5.38 Հ եկեղեցուց հվ-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.60/10.5.39 Հ աե կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղուկաս եպիսկոպոսի 1501 թ. 5.60/10.5.40 Հ աե կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավանի 1501 թ. 5.60/10.5.41 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղաջանի և Պապաջանի 1506 թ. 5.60/10.5.42 Հ եկեղեցուց ամ, ստորին մասը վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղուլիկի, Ովանիսի 1515 թ. 5.60/10.5.43 Հ եկեղեցուց 5 մ ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1515 թ. 5.60/10.5.44 Հ եկեղեցու հս պատի տակ, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղուկաս եպիսկոպոսի 1521 թ. 5.60/10.5.45 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար տեր Ազարի 1549 թ. 5.60/10.5.46 Հ եկեղեցուց 5 մ ամ, վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղայպեկի, Ասլիզատի 1549 թ. 5.60/10.5.47 Հ եկեղեցուց 6 մ հվ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Փոթի 1549 թ. 5.60/10.5.48 Հ ամ կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար 1578 թ. 5.60/10.5.49 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ, պահպանվել է 3 բեկոր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.60/10.5.50 Հ եկեղեցուց ամ, կանգնեցված գետնին, վերնամասը` վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովասափի 16 դ. 5.60/10.5.51 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի 16 դ. 5.60/10.5.52 Հ եկեղեցու հս պատի տակ, ստորին աջ եզրը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Սևատխանի 16-17 դդ. 5.60/10.5.53 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Դավիթ եպիսկոպոսի 16-17 դդ. 5.60/10.5.54 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարտիրոս քահանայի 1603 թ. 5.60/10.5.55 Հ աե կողմում, քիվի ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Դավիթ եպիսկոպոսի 1611 թ. 5.60/10.5.56 Հ եկեղեցուց աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Փարիճանի, Բոյաճի 17 դ. 5.60/10.5.57 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 2 կմ ամ 5.60/11 Հ «Սելգնա» վայրում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 2 կմ ամ 5.60/12 Հ «Սելգնա» վայրում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. գ. մ. 5.60/13 Հ Խ. Սարգսյանի հազարաշենի աե պատին, ներքուստ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/14 Հ Սբ. Հակոբ նորակառույց մատուռում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. հվ-ամ մասում 5.60/15 Հ հվ-ամ եզրին, «Պուպու դար» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.60/16 Հ Սբ. Հակոբ նորակառույց մատուռում բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գ. մ. 5.60/17 Հ գյուղի եզրին, տրանսֆորմատորների կայանի մոտ, կանգնեցրած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.60/18 Հ Սբ. Հակոբ նորակառույց մատուռում բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գ. մ. 5.60/19 Հ Կոնդենսատորների գործարանի բակում, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Մատուռ Թուխ Մանուկ վրկնգ՝ 19 դ. գ. մ. 5.60/20 Տ խաչքարերը մատուռ են տեղափոխվել Շողագավանքի գերեզմանոցից բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/20.1 Հ հենած աե պատին, ներքուստ, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/20.2 Հ հենած աե պատին, ներքուստ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.60/20.3 Հ մուտքի բացվածքի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/20.4 Հ ներսում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/20.5 Հ հենած աե պատին, ներքուստ բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Խաչ 9-13 դդ. 0,6 կմ ամ 5.60/21 Տ «Սիչանլու» տանող ճանապարհի ձախ կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/21.1 Հ մատուռի ներսում բեռնել պատկեր

Վանական համալիր «Շողագավանք» 5-17 դդ. գ. մ. 5.60/22 Հ բլրի գագաթին Shoghagavank Monastery 26.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 5 դ., վրկնգ՝ 10-11 դդ. 5.60/22.1 Հ գլխ. եկեղեցուց ամ, միանավ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Պողոս - Պետրոս 877-886 թթ. 5.60/22.2 Հ պատվիրատու՝ Սյունյաց Մարիամ իշխանուհի բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/22.1 Հ հվ-աե ավանդատանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/22.2 Հ հվ-աե ավանդատանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.60/22.3 Հ հվ-աե ավանդատանը բեռնել պատկեր

Մատուռ 10 դ. 5.60/22.3 Հ համալիրից 50 մ հս-ամ, ավերված, Ցոլակ Գալստյանի տան մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 984 թ. 5.60/22.31 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.60/22.32 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-17 դդ. 5.60/22.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Փանոս աղի 1578 թ. 5.60/22.4.1 Հ 2-րդ եկեղեցու ամ պատի մոտ, կանգնեցված գետնին Shoghagavank Monastery 32.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Սուլուխանի 16 դ. 5.60/22.4.2 Հ 2-րդ եկեղեցու մոտ, կանգնեցված գետնին Shoghagavank Monastery 31.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Նանափաշի 16 դ. 5.60/22.4.3 Հ 2-րդ եկեղեցու ամ պատի մոտ, կանգնեցված գետնին Shoghagavank Monastery 32.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.60/22.4.4 Հ կանգնեցված գետնին, արձանագիր Shoghagavank Monastery 38.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Բերամի, Գուլամի 1602 թ. 5.60/22.4.5 Հ 2-րդ եկեղեցու ամ պատի մոտ Shoghagavank Monastery 48.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Շահմասուր աղի 17 դ. 5.60/22.4.6 Հ կանգնեցված գետնին, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը Shoghagavank Monastery 36.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Վարդանիսի 17 դ. 5.60/22.4.7 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ, կանգնեցված գետնին Shoghagavank Monastery 48.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղաբի և Ջանի 17 դ. 5.60/22.4.8 Հ կանգնեցված գետնին, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը Shoghagavank Monastery 36.JPG բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]