Նորատուսի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Գեղարքունիքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Գեղարքունիքի մարզի Նորատուս գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 681 հուշարձան (21 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց «Հերի դար» մ.թ.ա. 2-1 հզ 2 կմ աե 5.71/1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի մ.թ.ա. 2-1 հզ 5.71/1.1 Հ ամրոցից ամ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 5.71/1.2 Հ բնակատեղիից աե բեռնել պատկեր

Ամրոց «Յոթ աղբյուր» («Աբլլու խարաբա», «Ասլան Ղափլան») մ.թ.ա. 1 հզ - վաղ մջնդ, 9-17 դդ. 5.71/2 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2 հզ 5.71/2.1 Հ ամրոցից հս և հս-աե բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Յոթ աղբյուր» 7-17 դդ. 5.71/2.2 Տ ամրոցի հվ-աե կողմում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Յոթաղբյուր» 13-14 դդ. 5.71/2.3 Տ ամրոցի հս-ամ ստորոտին բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-17 դդ. 5.71/2.4 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-17 դդ. գ. մ. 5.71/3 Տ Խարիտոն Գևորգյանի տնամերձում բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/3.1 Հ ցածր պատվանդանին, ստորին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/3.2 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/3.3 Հ ընկած գետնին, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար Էթարի 15-16 դդ. 5.71/3.4 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Միրտիշի 15-16 դդ. 5.71/3.5 Հ պատվանդանին, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/3.6 Հ ընկած գետնին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/3.7 Հ երկատված, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Ալամսուլթանի և Երղուլու 1553 թ. 5.71/3.8 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Խուբաթի 1553 թ. 5.71/3.9 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/3.10 Հ կանգնած հողի մեջ, արձանագիր բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց. Նորատուսի մեծ գերեզմանոցը 9-19 դդ. հվ մասում 5.71/4 Հ գյուղի հվ եզրին 1972-1973 թթ. տարածքի բարեկարգման և խաչքարերի ամրացման աշխատանքներ Khachkars.jpg բեռնել պատկեր

Մատուռ 1211 թ. 5.71/4.1 Հ հվ մատուռ, կիսավեր պատվիրատու՝ Մխիթար Փեճուրանց Նորատուս151.JPG բեռնել պատկեր

Մատուռ 13 դ. 5.71/4.2 Հ հյուսիսային մատուռ վրկնգ.՝ 1977 թ. Նորատուսի խաչքարեր.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.71/4.3 Հ հվ մատուռից աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.71/4.4 Հ հվ մատուռից հվ-աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.71/4.5 Հ հվ մատուռից հվ-ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.71/4.6 Հ հվ-ամ մասում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.7 Հ հվ մատուռից հվ-աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.8 Հ հվ մատուռից ամ, կոպտատաշ պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.9 Հ հվ մատուռից ամ, երկաստիճան պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.10 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.11 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.12 Հ հս մատուռից 25 մ հվ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.13 Հ հս մատուռից հվ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/4.14 Հ հս մատուռից հվ-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/4.15 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/4.16 Հ հվ-ամ մասում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/4.17 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/4.18 Հ կնտ-ում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/4.19 Հ հս մատուռից հս-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/4.20 Հ հս մատուռից հս-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.71/4.21 Հ հս մատուռից 7 մ հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.71/4.22 Հ հս մատուռից հվ-աե, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.71/4.23 Հ հս մասում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 5-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.71/4.24 Հ հս մասում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 8-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.71/4.25 Հ հս մատուռից աե, հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.71/4.26 Հ հս-ամ կողմում, ստորին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.27 Հ հվ մատուռից աե, շարքով պատվանդաններին կանգնած 5 խաչքարերից 1-ինը, ստորին մասը տաշված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.28 Հ հվ մատուռից հվ-աե, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.29 Հ եռաստիճան բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.30 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.31 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.32 Հ հվ մատուռից աե, ցածր պատվանդանին, վերին ձախ հատվածը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.33 Հ հվ մատուռից աե, երկաստիճան պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.34 Հ հվ մատուռից աե, երկաստիճան պատվանդանին, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.35 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.36 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.37 Հ ամ կողմում, պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.38 Հ հս մատուռից հս-ամ, ընկած գետնին, ստորին մասը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.39 Հ հվ մատուռից հս-ամ, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.40 Հ կնտ-ում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.41 Հ հվ մատուռից աե, 4 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.42 Հ քանդված մատուռից աե, 4 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.43 Հ հվ մատուռից աե, 4 խաչքարերից աջից 1-ինը, վերին աջ եզրը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.44 Հ հվ մատուռից հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.45 Հ հս մատուռից հվ, երկաստիճան պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.46 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.47 Հ հս մատուռից 100 մ աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.48 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.49 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.50 Հ հս մատուռից 10 մ հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.51 Հ ամ կողմում, պատվանդանին, ձախ եզրը` վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.52 Հ աե կողմում, ընկած գետնին, վերին և ստորին մասերը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.53 Հ աե կողմում, ընկած գետնին, ստորին մասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/4.54 Հ հս մատուռից հս, պատվանդաններին կանգնած 3 խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Օհանի 1217 թ. 5.71/4.55 Հ մատուռների միջև ընկած հատվածում բեռնել պատկեր

Խաչքար 1225 թ. 5.71/4.56 Հ հվ մատուռից աե պատվիրատու՝ Խոդան բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.57 Հ հվ եզրին, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.58 Հ հվ կողմում, պատվանդաններին կանգնեցված զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.59 Հ հվ կողմում, պատվանդաններին կանգնեցված զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.60 Հ հվ կողմում, պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.61 Հ հվ կողմում, պատվանդաններին կանգնեցված զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.62 Հ հվ կողմում, պատվանդաններին կանգնեցված զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.63 Հ հվ մատուռից հվ-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.64 Հ հվ մատուռից աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.65 Հ հվ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.66 Հ հվ մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.67 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.68 Հ հս մատուռից հս-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.69 Հ հս մատուռից հս-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.70 Հ հս մատուռից ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 1-ինը, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.71 Հ հս մատուռից ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.72 Հ հս մատուռից ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 4-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.73 Հ հս մատուռից հվ-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.74 Հ ամ կողմում, պատվանդանին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.75 Հ հս մատուռից հվ-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.76 Հ ամ եզրին, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.77 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդաններին կանգնեցված զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.78 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.79 Հ հվ մատուռից աե, շարքով կանգնեցված 4 խաչքարերից ձախից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.80 Հ հվ մատուռից հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.81 Հ հվ մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին, ստորին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.82 Հ հվ-ամ կողմում, կանգնեցված 7 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարգարի 13 դ. 5.71/4.83 Հ ամ կողմում, պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.84 Հ ամ կողմում, կանգնեցված զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը, քիվից ներքև ունի լայնական ճաք բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.85 Հ հվ մատուռից հս, պատվանդանին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.86 Հ հվ մատուռից հս-աե, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.87 Հ հվ մատուռից հս-աե, բարձր պատվանդանին, արձանագիր պատվիրատու՝ Դանիել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.88 Հ հս մատուռից 15 մ հվ-աե, զույգ պատվանդաններին կանգնեցված 3 խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.89 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.90 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.91 Հ հս մատուռից 10 մ հվ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.92 Հ հս մատուռից 10 մ հվ, շարքով պատվանդաններին կանգնած 3 խաչքարերից կենտրոնինն է բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.93 Հ հս մատուռից 10 մ հվ, շարքով պատվանդաններին կանգնած 3 խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.94 Հ հս մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.95 Հ հվ մատուռից հս, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.96 Հ մատուռների միջև ընկած տարածքում, «Ամենափրկիչ» խաչքարից հվ, զույգ պատվանդաններին կանգնեցված 3 խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.97 Հ մատուռների միջև ընկած տարածքում, «Ամենափրկիչ» խաչքարից հվ, արաձանագիր, զույգ պատվանդաններին կանգնեցված 3 խաչքարերից կենտրոնինն է բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.98 Հ մատուռների միջև ընկած տարածքում, «Ամենափրկիչ» խաչքարից հվ, արաձանագիր, զույգ պատվանդաններին կանգնեցված 3 խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար` «Ամենափրկիչ» 13 դ. 5.71/4.99 Հ մատուռների միջև ընկած տարածքում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.1 Հ հս մատուռից ամ, ունի լայնական ճաք բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.101 Հ հս մատուռից աե, շարքով պատվանդաններին կանգնեցված 4 խաչքարերից ձախից 1-ինը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.102 Հ հս մատուռից հս, շարքով կանգնած 3 խաչքարերից կենտրոնինն է, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.103 Հ հս մատուռից 15 մ հս, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/4.104 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.105 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.106 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.107 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, շարքով պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 2-րդը, քիվը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.108 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.109 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.11 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, ծարքով պատվանդաններին կանգնեցված 5 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.111 Հ հվ մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.112 Հ հվ-ամ մասում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 1-ինը, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.113 Հ հվ մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.114 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.115 Հ ամ կողմում, մեծ քարաբեկորինն բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.116 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.117 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.118 Հ հվ-ամ մասում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.119 Հ հս մատուռից հվ-ամ, ընկած գետնին, երկատված, ստորին մասը պահպանված հատվածաբար բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.12 Հ հս մատուռից 3 մ աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.121 Հ հս մատուռից 3 մ հվ, եզրերը` կոտրատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.122 Հ հս մատուռից 20 մ հվ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.123 Հ հս մատուռից 10 մ հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.124 Հ հս մատուռից 5 մ ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.125 Հ հս մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.126 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.71/4.127 Հ հս մատուռից աե, կանգնեցված գետնին, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.71/4.128 Հ հվ-ամ կողմում, ամ ցանկապատից 25 մ աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.71/4.129 Հ հս մատուռից 25 մ ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.13 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.131 Հ հվ մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար` Սոսի 14-15 դդ. 5.71/4.132 Հ հվ-ամ կողմում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերը բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.133 Հ հվ մատուռից ամ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.134 Հ ամ կողմում, շարքով կանգնած 5 խաչքարերից ձախից 2-րդը, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.135 Հ ամ կողմում, շարքով կանգնած 5 խաչքարերից ձախից 1-ինը, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.136 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.137 Հ ամ կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.138 Հ հս մատուռից ամ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.139 Հ ամ կողմում, կանգնեցված գետնին, քիվի ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.14 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.141 Հ ամ կողմում, կանգնեցված ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.142 Հ հվ մատուռից 1 մ հս-աե բեռնել պատկեր

Խաչքար Տաքարճտի 14-15 դդ. 5.71/4.143 Հ աե կողմում, ընկած գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.144 Հ կնտ-ում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 3-րդը, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարմարի 14-15 դդ. 5.71/4.145 Հ կնտ-ում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 2-րդն բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.146 Հ հվ մատուռից հս-ամ, ցածր պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.147 Հ հվ մատուռից հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.148 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.149 Հ հս մատուռից 25 մ հվ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.15 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.151 Հ հս մատուռից ամ, ցածր պատվանդանին, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.152 Հ հս մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.153 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.154 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար` Մարգարի 14-15 դդ. 5.71/4.155 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.156 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.157 Հ հս մատուռից աե, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.158 Հ հս մատուռից աե, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 3-րդը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.159 Հ հս կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.16 Հ հս կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.161 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/4.162 Հ հս կողմում, պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Գուլի, Մինայխաթունի և Կոստանտի 1459 թ. 5.71/4.163 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդաններին կանգնած 4 խաչքարերից աջից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիքի, Փաշի և այլոց 1460 թ. 5.71/4.164 Հ հս մատուռից 15 մ հս-ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Փարխուզի, Սարխոշի 1460 թ. 5.71/4.165 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.166 Հ հվ մատուռից աե, շարքով պատվանդաններին կանգնեցված 5 խաչքարերից կենտրոնինն է կազմող՝ Յոհանես բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.167 Հ հվ մատուռից աե, շարքով պատվանդաններին կանգնեցված 5 խաչքարերից ձախից 2-րդը կազմող՝ Յոհանես բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.168 Հ հվ մատուռից աե, շարքով պատվանդաններին կանգնեցված խաչքարերից ձախից 1-ինը, քիվը վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար Հնազանդի, Սանամի 15 դ. 5.71/4.169 Հ հվ-ամ կողմում, շարքով պատվանդաններին կանգնեցված 7 խաչքարերից ձախից 3-րդը, ստորին ձախ եզրը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Դավլաթարի 15 դ. 5.71/4.17 Հ ամ կողմում, ընկած գետնին, վերին ձախ կողմը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.171 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավանեսի 15 դ. 5.71/4.172 Հ հվ մատուռից ամ, ցածր պատվանդանին, ձախ եզրագոտին կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.173 Հ հվ մատուռից հս-աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.174 Հ հվ մատուռից հս-աե, երկաստիճան պատվանդանին, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.175 Հ հվ մատուռից հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.176 Հ հս մատուռից ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մկրտիչի 15 դ. 5.71/4.177 Հ հս մատուռից ամ, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.178 Հ հս մատուռից ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.179 Հ հս-ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.18 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Թորոսի 15 դ. 5.71/4.181 Հ հս-ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.182 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.183 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.184 Հ աե կողմում, պատվանդանին, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.185 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.186 Հ հս մատուռից աե, արձանագիր, որպես պատվանդան օգտագործված է մեկ այլ խաչքարի բեկոր բեռնել պատկեր

Խաչքար Խեչումի և Սիթխաթունի 15 դ. 5.71/4.187 Հ հս մատուռից աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/4.188 Հ հս մատուռից աե, կանգնեցված գետնին, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.189 Հ հվ մատուռից ամ, ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ապաճանի 15-16 դդ. 5.71/4.19 Հ ամ մասում, շարքով կանգնեցված 5 խաչքարերից աջից 1-ինը, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Թորոսի 15-16 դդ. 5.71/4.191 Հ ամ մասում, շարքով կանգնեցված 5 խաչքարերից աջից 2-րդը, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սատաղի 15-16 դդ. 5.71/4.192 Հ ամ մասում, շարքով կանգնեցված 5 խաչքարերից աջից 3-րդը, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարտիրոսի և Շողակաթի 15-16 դդ. 5.71/4.193 Հ հվ մատուռից հս-ամ, ունի լայնական ճաք բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.194 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.195 Հ ամ մասում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.196 Հ հս մատուռից 5 մ հվ-ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.197 Հ հս մատուռից ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.198 Հ հս մատուռից հվ, շարքով կանգնած 3 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.199 Հ հս մատուռից հվ-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.2 Հ հս մատուռից հվ-ամ, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.201 Հ հս մատուռից ամ, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.202 Հ հս մատուռից հս-ամ, ցածր պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.203 Հ հս մատուռից հս-ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Թուրվադի և Զոհալի 15-16 դդ. 5.71/4.204 Հ հս մատուռից աե, շարքով կանգնած 3 խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարտիրոսի 15-16 դդ. 5.71/4.205 Հ հս մատուռից աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Թամճի Մելիքի 15-16 դդ. 5.71/4.206 Հ հս մատուռից հս, պատվանդանին կանգնեցված զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Վարդի, Թուրվանդի 15-16 դդ. 5.71/4.207 Հ հս մատուռից աե, հենած օրորոցաձև տապանաքարի, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Թաթոսի 15-16 դդ. 5.71/4.208 Հ հս մատուռից հս, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.209 Հ հս մատուռից հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.21 Հ հս մատուռից 7-8 մ հս, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մատթեոս քահանայի և Արևի 15-16 դդ. 5.71/4.211 Հ հս մատուռից հս, շարքով կանգնած 3 խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.212 Հ հս մատուռից հս-աե, արձանագիր, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մուսես երեցի 15-16 դդ. 5.71/4.213 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.214 Հ հս մատուռից աե, ամրացված գետնին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.215 Հ հս մատուռից աե, հենած տապանաքարի, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.216 Հ հս մատուռից աե, շարքով ցածր պատվանդաններին կանգնեցված 4 խաչքարերից աջից 3-րդը, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.217 Հ հս մատուռից աե, շարքով ցածր պատվանդաններին կանգնեցված 4 խաչքարերից ձախից 1-ինը, վերին կեսը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.218 Հ հս մատուռից աե, շարքով ցածր պատվանդաններին կանգնեցված 4 խաչքարերից աջից 2-րդը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.219 Հ հս մատուռից աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.22 Հ հս մատուռից հվ-աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.221 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհաննեսի 15-16 դդ. 5.71/4.222 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.223 Հ հս կողմում, ամրացված գետնին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.224 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.225 Հ հս կողմում, ցածր պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղուկաս սարկավագի 15-16 դդ. 5.71/4.226 Հ հս-ամ մասում, պատվանդանին, քիվը` կոտրատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.227 Հ հս կողմում, պատվանդանին, վերին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.228 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 4-րդը, արձանագիր Նորատուս10.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.229 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 9 խաչքարերից ձախից 6-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.23 Հ շարքով կանգնած 9 խաչքարերից ձախից 5-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.231 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.232 Հ հս մատուռից հս-աե, պատվանդանին կանգնեցված զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.233 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից աջից 2-րդը, արձանագիր, քիվի աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարգարի 15-16 դդ. 5.71/4.234 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.235 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարտիրոսի 15-16 դդ. 5.71/4.236 Հ հս մատուռից հս-աե, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղազարի 15-16 դդ. 5.71/4.237 Հ հս ատուռից հս-աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.238 Հ հս կողմում, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 3 խաչքարերից կենտրոնինն է, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.239 Հ հս մատուռից հս-աե, արձանագիր, ստորին մասը և քիվը աջից կոտրված են բեռնել պատկեր

Խաչքար Հարապետի 15-16 դդ. 5.71/4.24 Հ հս մատուռից հս-աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.241 Հ հս մատուռից հս-աե, ստորին մասը չի պահպանվել, արձանագիր, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.242 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 5-րդը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.243 Հ հս մատուռից 15 մ հվ-աե, զույգ պատվանդանին կանգնեցված 3 խաչքարերից կենտրոնինն է բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.244 Հ հս մատուռից 10-12 մ հվ-աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.245 Հ հս մատուռից 15 մ հվ-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.246 Հ հվ մատուռից հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.247 Հ հս մատուռից 25 մ հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.248 Հ հս մատուռից 20 մ հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի, Ուռուտի 15-16 դդ. 5.71/4.249 Հ հվ մատուռից հվ-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.25 Հ հվ մատուռից հվ-աե, ցածր պատվանդանին, վերին կեսը չի պահպանվել, բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.251 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.252 Հ հվ մատուռից աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.253 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, զույգ խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.254 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, զույգ խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.255 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, շարքով կանգնած 6 խաչքարերից ձախից 4-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.256 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, շարքով կանգնած 6 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.257 Հ հվ մատուռից աե, երկաստիճան պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.258 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.259 Հ հվ մատուռից աե, կանգնեցված քարաբեկորինն բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.26 Հ հվ մատուռից աե, երկաստիճան պատվանդանին, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.261 Հ հվ մատուռից աե, ընդհանուր պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.262 Հ հվ մատուռից աե, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհանի 15-16 դդ. 5.71/4.263 Հ հվ մատուռից հվ-աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.264 Հ հվ մատուռից 5 մ աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.265 Հ հս մատուռից 5 մ հվ-ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 3-րդը, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղասումի 15-16 դդ. 5.71/4.266 Հ հս մատուռից հվ-ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.267 Հ հս մատուռից ամ, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 2-րդը, արձանագիր, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Թիգավորի 15-16 դդ. 5.71/4.268 Հ հս մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.269 Հ հս մատուռից հվ-ամ, ցածր պատվանդանին, ստորին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.27 Հ հս մատուռից հվ-ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղորոյի 15-16 դդ. 5.71/4.271 Հ ամ կողմում, ցանկապատի մոտ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.272 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.273 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.274 Հ աե կողմում, ընկած գետնին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.275 Հ հվ մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.276 Հ հվ մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.277 Հ հվ-ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.278 Հ ամ կողմում, ընդհանուր պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը (աջակողմյանը չի պահպանվել) բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.279 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.28 Հ ամ կողմում, արձանագիր, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.281 Հ ամ կողմում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.282 Հ ամ կողմում, ստորին մասը ճաքած, ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.283 Հ ամ կողմում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 5-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.284 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.285 Հ հվ մատուռից հս-ամ, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.286 Հ ամ կողմում, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մխիթարի 15-16 դդ. 5.71/4.287 Հ պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.288 Հ ամ կողմում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից աջից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.289 Հ հվ մատուռից հս, ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.29 Հ հվ մատուռից հս-ամ, ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.291 Հ հս մատուռից 10 մ հվ, արձանագիր, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.292 Հ հս մատուռից 25 մ հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.293 Հ աե կողմում, ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.294 Հ աե կողմում, ամրացված գետնին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.295 Հ աե կողմում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.296 Հ հս մատուռից հս, Աշխեն Մհերյանի տապանաքարի մոտ, ընկած գետնին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Էթարի 15-16 դդ. 5.71/4.297 Հ հս մատուռից հս, գետնին, ստորին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/4.298 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1501 թ. 5.71/4.299 Հ հվ մատուռից հս-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1501 թ. 5.71/4.3 ամ կողմում, պատվանդանին, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղասումի 1502 թ. 5.71/4.301 Հ հս մատուռից 5 մ հվ-ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1505 թ. 5.71/4.302 Հ հս մատուռից 4 մ հվ, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1511 թ. 5.71/4.303 Հ հս մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին, միջնամասը կոտրված, պատվիրատու՝ Ալթուն բեռնել պատկեր

Խաչքար 1515 թ. 5.71/4.304 Հ հվ-ամ կողմում, պատվանդանին, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 4-րդը, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1528 թ. 5.71/4.305 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, թվակիր, եզրերը` կոտրոտված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ուկանի 1530 թ. 5.71/4.306 Հ հս մատուռից հս, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1530 թ. 5.71/4.307 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 9 խաչքարերից ձախից 8-րդը, վերին մասը չի պահպանվել, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1530 թ. 5.71/4.308 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 9 խաչքարերից ձախից 3-րդը, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1530 թ. 5.71/4.309 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 1-ինը, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 1531 թ. 5.71/4.31 Հ ամ կողմում, ընկած գետնին, վերին մասը չի պահպանվել, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1534 թ. 5.71/4.311 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 10-րդը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի 1535 թ. 5.71/4.312 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Բեկիճանի 1546 թ. 5.71/4.313 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1547 թ. 5.71/4.314 Հ հս մատուռից 10 մ հս-աե, պատվանդանին, թվակիր, երկատված, վերնամասը` չի պահպանվել, բեռնել պատկեր

Խաչքար Շահանի 1551 թ. 5.71/4.315 Հ հս կողմում, պատվանդանին կանգնած 3 խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհաննեսի 1551 թ. 5.71/4.316 Հ հվ մատուռից հվ-ամ, տձև պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար տեր Բարսեղի 1553 թ. 5.71/4.317 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1555 թ. 5.71/4.318 Հ հս մատուռից հս-աե, տեր Կարապետի տապանաքարի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1555 թ. 5.71/4.319 Հ հս մատուռի հվ պատի մոտ ընկած գետնին, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 1582 թ. 5.71/4.32 Հ հս-ամ կողմում, Գոչկապետի խաչքարի կողքին, կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիկբեկի 1582 թ. 5.71/4.321 Հ հս կողմում կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Խանում աղի 1582 թ. 5.71/4.322 Հ հս մատուռից հս-աե, կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Հակոբ եպիսկոպոսի 1595 թ. 5.71/4.323 Հ հս մատուռից հս, կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղազարի 1597 թ. 5.71/4.324 Հ կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Ատիպեկի 1599 թ. 5.71/4.325 Հ աե կողմում, կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Նազլուխանի 1599 թ. 5.71/4.326 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Խոջա Խալբունի 16 դ. 5.71/4.327 Հ հվ մատուռից աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.328 Հ հվ մատուռից հվ-աե, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.329 Հ հվ մատուռից աե, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.33 Հ հվ մատուռից հս-ամ, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը, արձանագիր, պատվիրատու՝ Առաքել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.331 Հ ամ կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.332 Հ ամ կողմում, պատվանդանին, վերին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.333 Հ ամ կողմում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.334 Հ հվ մատուռից հվ-աե, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.335 Հ հվ մատուռից հս-աե, քանդակները` վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.336 Հ աե կողմում, բարձր պատվանդանին, վերնամսը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.337 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.338 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.339 Հ հս մատուռից 30 մ հվ-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.34 Հ հս մատուռից հվ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.341 Հ հենած հս մատուռի հվ պատին, արձանագիրի, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.342 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հավզունու 16 դ. 5.71/4.343 Հ հս մատուռից ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիքպեկի 16 դ. 5.71/4.344 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 4-րդը կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.345 Հ աե կողմում, 4 պատվանդանին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 3-րդը կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.346 Հ հս-աե կողմում, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.347 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին, քիվը աջից կոտրված, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Տիգրոսի 16 դ. 5.71/4.348 Հ հս մատուռից 10 մ աե, ամրացված գետնին, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Ուկհատի 16 դ. 5.71/4.349 Հ հս մատուռից 10 մ աե, ամրացված գետնին, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.35 Հ հս մատուռից 7-8 մ հս-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.351 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղիրբեկի 16 դ. 5.71/4.352 Հ հս կողմում, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մկրտիչի 16 դ. 5.71/4.353 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հայրապետի 16 դ. 5.71/4.354 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.355 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 9 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.356 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 12-րդը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.357 Հ հս մատուռից հս-աե, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Գոչկապեկի 16 դ. 5.71/4.358 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 4 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/4.359 Հ հս կողմում, պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղուլի 16 դ. 5.71/4.36 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով 3 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից ձախից 4-րդը կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Սուլթանղուլի 16 դ. 5.71/4.361 Հ հս մատուռից հս-աե, շարքով 3 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Սառիկի 16 դ. 5.71/4.362 Հ հս մատուռից հս-աե, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Գուլվարդի 16 դ. 5.71/4.363 Հ հս մատուռից աե, ամրացված գետնին կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Յակոբի 16-17 դդ. 5.71/4.364 Հ հս մատուռից աե, ընկած գետնին, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.365 Հ հս մատուռից աե, ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Շատի 16-17 դդ. 5.71/4.366 Հ հս կողմում, պատվանդաններին կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 13-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մուսեսի 16-17 դդ. 5.71/4.367 Հ հս կողմում, պատվանդաններին կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 6-րդը, եզրագոտին ձախից վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.368 Հ հս կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Պեշքենի և Քարամի 16-17 դդ. 5.71/4.369 Հ հս կողմում, ցածր պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.37 Հ հս մատուռից աե, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.371 Հ ամ կողմում, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.372 Հ աե կողմում, արձանագիր, ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.373 Հ հս մատուռից ամ, կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Վարդանի 16-17 դդ. 5.71/4.374 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ալաքսանոսի 16-17 դդ. 5.71/4.375 Հ հվ մատուռից 7-8 մ ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.376 Հ հվ մատուռից հս-ամ, պատվանդանին կանգնած զույգ խաչարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավանեսի, Ուստիանի, Ավագի, Մարգարիտի 16-17 դդ. 5.71/4.377 Հ հվ մատուռից աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.378 Հ հվ մատուռից հվ-աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.379 Հ հվ մատուռից աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Կիրակոսի 16-17 դդ. 5.71/4.38 Հ հվ մատուռից հվ-աե, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.381 Հ հվ մատուռից հվ-աե, պատվանդանին, քիվը և ստորին ձախ անկյունը` կոտրված, կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.382 Հ հվ մատուռից հվ-աե, ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Խաչատուրի 16-17 դդ. 5.71/4.383 Հ հվ մատուռից հվ-աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.384 Հ հվ մատուռից հվ-աե, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.385 Հ հվ մատուռից հվ-աե, պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Գարաքոսի 16-17 դդ. 5.71/4.386 Հ հվ մատուռից հվ, ստորին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Թարղուլի 16-17 դդ. 5.71/4.387 Հ հվ մատուռիվ հվ-ամ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Գուլքանի 16-17-րդ դդ. 5.71/4.388 Հ հս կողմում, շարքով 3 պատվանդաններին կանգնած 6 խաչքարերից աջից 1-ինը Noraduz cemetery 1.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար Դովլաթ Խանումի 16-17 դդ. 5.71/4.389 Հ հս կողմում, շարքով 3 պատվանդաններին կանգնած 6 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար Բաղի 16-17 դդ. 5.71/4.39 հս մատուռից հս-աե, պատվանդաններին կանգնեցված 7 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար Ամրումի 16-17 դդ. 5.71/4.391 Հ հս մատուռից հս-աե, պատվանդաններին կանգնեցված 7 խաչքարերից ձախից 4-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիք բէկի 16-17 դդ. 5.71/4.392 Հ հս մատուռից հս-աե, պատվանդաններին կանգնեցված 7 խաչքարերից ձախից 3-րդը կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար Ներսեսի և ծնողաց 16-17 դդ. 5.71/4.393 Հ հս մատուռից հս-աե, պատվանդաններին կանգնեցված 7 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար Պետրոսի 16-17 դդ. 5.71/4.394 Հ հս մատուռից հս-աե կազմող՝ Խարիպ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.395 Հ հս կողմում, ընդհանուր պատվանդանին կանգնեցված 3 խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.396 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.397 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 5-րդը կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի 16-17 դդ. 5.71/4.398 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնեցված 5 խաչքարերից աջից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար Խոնզարի 16-17 դդ. 5.71/4.399 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 2-րդը կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար Ստեփանոս քահանայի 16-17 դդ. 5.71/4.4 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնեցված 6 խաչքարերից աջից 3-րդը կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար տանուտեր Սարգսի 16-17 դդ. 5.71/4.401 Հ աե կողմում կազմող՝ Ավանէս բեռնել պատկեր

Խաչքար Ազիպէկի 16-17 դդ. 5.71/4.402 Հ աե կողմում, կանգնեցված գետնին կազմող՝ Քիրամ (ենթադրաբար) բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.403 Հ աե կողմում, հենած տապանաքարի, քիվն արձանագիր, երկատված, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.404 Հ աե կողմում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.405 Հ աե կողմում, ցածր պատվանդանին, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.406 Հ հվ մատուռից հց-ամ, արձանագիր, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Խոցադեղի, Թաղրիղուլի, Ղուկասի, Սուլթանղուլի 16-17 դդ. 5.71/4.407 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 9-րդը Նորատուս9.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.408 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 15 խաչքարերից ձախից 2-րդը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.409 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 9 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար Կուլմելի 16-17 դդ. 5.71/4.41 Հ հս կողմում, շարքով կանգնած 9 խաչքարերից ձախից 4-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.411 Հ հս մատուռից հվ, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.412 Հ հս մատուռից հվ, զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.413 Հ հս մատուռից 10-12 մ հվ-աե, արձանագիր պատվիրատու՝ Ակոբ բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի, Ունանի 16-17 դդ. 5.71/4.414 Հ կնտ-ում, շարքով կանգնած 7 խաչքարերից աջից 2-րդը, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մկրտչի 16-17 դդ. 5.71/4.415 Հ հվ մատուռից ամ, զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Խոցադեղի 16-17 դդ. 5.71/4.416 Հ ամ կողմում, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/4.417 Հ ամ կողմում, քիվն արձանագիր, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար խոճա Մուրատի, Եղիսաբեթի 16-17 դդ. 5.71/4.418 Հ հվ մատուռից հվ-ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ուստանի 16-17 դդ. 5.71/4.419 Հ հվ մատուռից 2 մ ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1601 թ. 5.71/4.42 Հ աե կողմում, պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի 1602 թ. 5.71/4.421 Հ աե կողմում, 4 պատվանդաններին կանգնած 5 խաչքարերից աջից 1-ինը կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Խաչքար Ղուզումի և Մարանի 1606 թ. 5.71/4.422 Հ հվ մատուռից աե, պատվանդանին, վերին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարանի, Վարդուտի և Ծատուրի 1649 թ. 5.71/4.423 Հ հվ մատուռից աե, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Արևջանի 1658 թ. 5.71/4.424 Հ աե կողմում, պատվանդանին, կազմող՝ Զաքար բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհաննեսի 1678 թ. 5.71/4.425 Հ հվ մատուռից հս, պատվանդանին, կազմող՝ Ավան բեռնել պատկեր

Խաչքար Մախթումի 17 դ. 5.71/4.426 Հ հս մատուռից աե, պատվանդանին, վերին ձախ անկյունը` կոտրված, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Փանոսի և Սարգսի 17 դ. 5.71/4.427 Հ աե կողմում, պատվանդանին, քիվն ու եզրագոտին` վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ճահշենի և այլոց 17 դ. 5.71/4.428 Հ աե կողմում, ընդհանուր պատվանդանին կանգնած 3 խաչքարերից կենտրոնինն է բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարանի 17 դ. 5.71/4.429 Հ հս մատուռից ամ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ասապովի 1703 թ. 5.71/4.43 Հ աե կողմում, պատվանդանին, կազմող՝ Բաբ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Գրիգորի 1582 թ. 5.71/4.431 Հ հվ մատուռից հվ-աե, կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Գրիգորի 1595 թ. 5.71/4.432 Հ հվ կողմում, կազմող՝ Քիրամ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.71/4.433 Հ ամ կողմում Noraduz Tombstone1.JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.71/4.434 Հ ամ կողմում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Ծատուրի 1658 թ. 5.71/4.435 Հ հվ-ամ կողմում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Մարտիրոսի 1671 թ. 5.71/4.436 Հ հվ-ամ կողմում բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1691 թ. 5.71/4.437 Հ հվ-ամ կողմում, թվակիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար Աղարի 1701 թ. 5.71/4.438 Հ հվ մատուռից աե բեռնել պատկեր

Տապանաքար Ղազարի 1719 թ. 5.71/4.439 Հ ամ կողմում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Միրումի 1721 թ. 5.71/4.44 Հ հվ-ամ եզրին բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1728 թ. 5.71/4.441 Հ հվ մատուռից աե, թվակիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար Գրիգորի 1857 թ. 5.71/4.442 Հ հվ մատուռից հվ-աե բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 9 դ. գ. մ. 5.71/5 Հ պատվիրատու՝ Գեղարքունյաց Սահակ իշխան, վրկնգ.՝ 1974-1975 թթ. Фото0285.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-18 դդ. 5.71/5.1 Հ եկեղեցուց հվ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/5.1.1 Հ ամրացված գետնին, արձանագիր, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/5.1.2 Հ եկեղեցու բակում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/5.1.3 Հ հենած եկեղեցու աե պատին, վերին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.71/5.1.4 Հ ընկած գետնին, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.71/5.1.5 Հ եկեղեցու ամ պատի մոտ, ստորին մասը` խիստ հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/5.1.6 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.71/5.1.7 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/5.1.8 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/5.1.9 Հ եկեղեցու հվ պատի մոտ, ընկած գետնին, վերին և ստորին մասերը չեն պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/5.1.10 Հ ամրացված գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարտիրոս քահանայի 1459 թ. 5.71/5.1.11 Հ եկեղեցու ամ պատի մոտ, կազմող՝ Յոհանէս բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.12 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.13 Հ ցածր պատվանդանին, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Ումրշատի 15-16 դդ. 5.71/5.1.14 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.15 Հ ցածր պատվանդանին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավանեսի 15-16 դդ. 5.71/5.1.16 Հ ամրացված գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.17 Հ եկեղեցու հվ պատի աե անկյան մոտ, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.18 Հ եկեղեցու բակում, խրված հողի մեջ, վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.19 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.20 Հ եկեղեցու բակում, քիվի աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/5.1.21 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավիի 1555 թ. 5.71/5.1.22 Հ ցածր պատվանդանին, վերին ձախ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավագի, Դավթի, Ղուկասի 1555 թ. 5.71/5.1.23 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար Եղիսաբեթի 1555 թ. 5.71/5.1.24 Հ կազմող՝ Մելիքսէթ բեռնել պատկեր

Խաչքար տեր Առաքելի 1582 թ. 5.71/5.1.25 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի 1595 թ. 5.71/5.1.26 Հ եկեղեցու բակում կազմող՝ Մելիքսէթ բեռնել պատկեր

Խաչքար Աբրահամի, Խանաղի 1595 թ. 5.71/5.1.27 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/5.1.28 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/5.1.29 Հ երկատված պատվիրատու՝ Մելիք Բարեք, կազմող՝ Մելիքսէթ բեռնել պատկեր

Խաչքար Ովանէսի 16 դ. 5.71/5.1.30 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/5.1.31 Հ եկեղեցու հվ-աե անկյան մոտ, ստորին մասը` կոտրված, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/5.1.32 Հ եզրագոտին վնասված բեռնել պատկեր

Խաչքար Սահակի 16 դ. 5.71/5.1.33 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/5.1.34 Հ ամրացված գետնին, երկատված, քիվը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/5.1.35 Հ ցածր պատվանդանին, աջ եզրը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/5.1.36 Հ ամրացված գետնին, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/5.1.37 Հ եկեղեցու հվ պատի աե անկյան մոտ, վերին մասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Դիվատուրի 1601 թ. 5.71/5.1.38 Հ եկեղեցու ամ պատի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար Ակոբի 1606 թ. 5.71/5.1.39 Հ եկեղեցու հվ-աե անկյան մոտ, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար Ոստանի 17 դ. 5.71/5.1.40 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Անթառանին 17 դ. 5.71/5.1.41 Հ ամրացված գետնին բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. 5.71/5.1.42 Տ եկեղեցու բակում, մամռապատ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.71/5.1.43 Տ եկեղեցուց ամ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Գրիգոր («Դոփուց վանք») 10-13 դդ. հվ մասում 5.71/6 Տ Dopunc vanq 3.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/6.1 Հ ագուցված հս ավանդատան ամ ճակատին, արտաքուստ ստորին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 10-17 դդ. 5.71/6.2 Տ եկեղեցուց աե բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/6.2.1 Հ եկեղեցու մուտքի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.71/6.2.2 Հ եկեղեցու բակում, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/6.2.3 Հ եկեղեցու բակում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/6.2.4 Հ եկեղեցուց 5 մ աե, պատվանդանից ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/6.2.5 Հ եկեղեցու բակում, ընկած գետնին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Միրզի 1533 թ. 5.71/6.2.6 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար Յոհանիսի 1533 թ. 5.71/6.2.7 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար 1533 թ. 5.71/6.2.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/6.2.9 Հ եկեղեցու բակում, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/6.2.10 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար տեր Գրիգորի 16-17 դդ. 5.71/6.2.11 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար Վարդան աբեղայի 16-17 դդ. 5.71/6.2.12 Հ եկեղեցու բակում, կազմող՝ Վարդան բեռնել պատկեր

Խաչքար Մխիթար եպիսկոպոսի 16-17 դդ. 5.71/6.2.13 Հ եկեղեցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար Մուսեսի 16-17 դդ. 5.71/6.2.14 Հ պատվանդանին, կազմող՝ Ակոբ բեռնել պատկեր

Խաչքար Բարամի 16-17 դդ. 5.71/6.2.15 Հ պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի 16-17 դդ. 5.71/6.2.16 Հ եկեղեցու բակում, ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/6.2.17 Հ եկեղեցու բակում, խրված հողի մեջ, վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/6.2.18 Հ եկեղեցու բակում, ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Շոռգյոլի վանք» 13-17 դդ. 2 կմ աե 5.71/7 Տ Shorgyoli vank.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/7.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.71/7.2 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/7.3 Հ կանգնեցված եկեղեցու տանիքին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/7.4 Հ ագուցված աե պատին, հորիզոնական դիրքով բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.5 Հ ագուցված աե պատին, հորիզոնական դիրքով, ստորին մասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.6 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.7 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.8 Հ ագուցված աե պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.9 Հ ագուցված աե պատին բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-17 դդ. 5.71/7.10 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/7.10.1 Հ եկեղեցուց հս, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/7.10.2 Հ եկեղեցու մուտքից աջ, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/7.10.3 Հ հվ կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/7.10.4 Հ հս կողմում, կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/7.10.5 Հ ավերակ մատուռի խորանում բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/7.10.6 Հ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/7.10.7 Հ եկեղեցուց հս, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/7.10.8 Հ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/7.10.9 Հ եկեղեցուց հս, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.71/7.10.10 Հ աե մասում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.11 Հ հս պատի մոտ, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.12 Հ եկեղեցուց հս, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.13 Հ եկեղեցուց հս, ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.14 Հ եկեղեցու հս պատի մոտ, արձանագիր, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.15 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.16 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.17 Հ եկեղեցուց ամ, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.18 Հ մեկ շարքով կանգնեցված 10 խաչքարերից ձախից 4-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.19 Հ աե մասում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.20 Հ հվ մասում, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.21 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.22 հվ մասում, վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.23 Հ խրված հողի մեջ, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.24 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.25 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.26 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.27 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.28 Հ ընկած գետնին, ստորին մասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.29 Հ վերնամասը` և ստորին ձախ հատվածը` կոտրված, կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.30 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.31 Հ խրված հողի մեջ, վերին աջ անկյունը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.32 Հ խրված հողի մեջ, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.33 Հ կանգնեցված գետնին, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.34 Հ եկեղեցուց հս, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.35 Հ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.36 Հ եկեղեցու մուտքից աջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.37 Հ ստորին մասը մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.38 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.71/7.10.39 Հ պատվանդանին, հողմնահարված բեռնել պատկեր

Խաչքար 1504 թ. 5.71/7.10.40 Հ վերին աջ մասը կոտրված, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1505 թ. 5.71/7.10.41 Հ խրված հողի մեջ, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Դավթի 1505 թ. 5.71/7.10.42 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1505 թ. 5.71/7.10.43 Հ թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ջամիրբէկի 1506 թ. 5.71/7.10.44 Հ եկեղեցու մուտքի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1510 թ. 5.71/7.10.45 Հ թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1520 թ. 5.71/7.10.46 Հ աե մասում, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1521 թ. 5.71/7.10.47 Հ վերին և ստորին ձախ անկյունները կոտրված, պատվանդանին, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1521 թ. 5.71/7.10.48 Հ եկեղեցուց հս, ցածր պատվանդանին, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Հանեսի 1552 թ. 5.71/7.10.49 Հ եկեղեցու հվ պատի մոտ, պատվանդանին կանգնեցված զույգ Խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար Աթանես երեցի 1560 թ. 5.71/7.10.50 Հ պատվանդանին, ստորին մասը ճաքած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.51 Հ հս կողմում, կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.52 Հ եկեղեցուց հվ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.53 Հ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.54 Հ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.55 Հ եկեղեցուց հս, վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.56 Հ եկեղեցուց հս, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.57 Հ մեկ շարքով կանգնեցված 10 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.58 Հ մեկ շարքով կանգնեցված 10 խաչքարերից ձախից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.59 Հ աե մասում բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.60 աե մասում, կանգնեցված հողի մեջ, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.61 Հ մեկ շարքով կանգնեցված 10 խաչքարերից աջից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.62 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.63 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարինի 16 դ. 5.71/7.10.64 Հ եկեղեցու հվ պատի մոտ, պատվանդանին կանգնեցված զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.65 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Մկրտչի, Ստեփանոսի, Սահակի 16-րդ դ. 5.71/7.10.66 Հ խրված հողի մեջ, ստորին մասը` ճաքած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.67 Հ եկեղեցու մուտքի մոտ, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.68 Հ վերին աջ մասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.69 Հ եկեղեցուց հս, կանգնեցված հողի մեջ, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.70 Հ եկեղեցուց հս, պատվանդանին, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.71 Հ հենած հս պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.72 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.73 Հ աե մասում, կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.74 Հ եկեղեցուց հս, ստորին մասը կոտրված, պատվանդանից իջեցված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.75 Հ եկեղեցու մուտքից աջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.76 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/7.10.77 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/7.10.78 Հ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար Խաթունի 16-17 դդ. 5.71/7.10.79 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Աթհանի 16-17 դդ. 5.71/7.10.80 Հ պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ախպայի 16-17 դդ. 5.71/7.10.81 Հ գետնին կանգնեցված զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/7.10.82 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/7.10.83 Հ ցածր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/7.10.84 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Փանոսի 1606 թ. 5.71/7.10.85 Տ եկեղեցուց ամ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. աե մասում 5.71/8 Հ աե եզրին, եռաստիճան պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերի մոտ, գլխիվայր ամրացված պատվանդանին, ստորին մասը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գ. մ. 5.71/9 Հ ամ մասում, կանգնեցված 1217 թ. կամրջի շինարարության վերաբերյալ արձանագրություն կրող պատվանդանին, մեկ շարքով կանգնած 4 խաչքարերից ձախից 3-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գ. մ. 5.71/10 Հ Գառնիկ Սմբատյանի տան մոտ, պատվանդանին տեղացիներն անվանում են «Սբ. Կարապետ» բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ամ մասում 5.71/11 Հ բարձր պատվանդանին տեղացիներն անվանում են «Ատամնաբույժ խաչ» բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. աե մասում 5.71/12 Հ Նորատուս-Սևան և Նորատուս-Գավառ ճանապարհների խաչմերուկում, երկաստիճան պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. աե մասում 5.71/13 Հ աե եզրին, եռաստիճան պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերից ձախակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. ամ մասում 5.71/14 Հ աե եզրին, եռաստիճան պատվանդանին կանգնած զույգ խաչքարերից աջակողմյանը բեռնել պատկեր

Խաչքար` «Հազախաչ» 1226 թ. հս մասում 5.71/15 Հ գոմերի մոտ, բարձր պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գ. մ. 5.71/16 Հ ամ մասում, մեկ շարքով կանգնած 4 խաչքարերից ձախից 2-րդը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գ. մ. 5.71/17 Հ ամ մասում, մեկ շարքով կանգնած 4 խաչքարերից ձախից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գ. մ. 5.71/18 Հ Վասակ Մարտիրոսյանի տան բակում, պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գ. մ. 5.71/19 Հ ամ մասում, կանգնեցված հողի մեջ, մեկ շարքով կանգնած 4 խաչքարերից աջից 1-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար` Գոհարի 15-16 դդ. գ. մ. 5.71/20 Հ ամ մասում, պատվանդանին, մեկ շարքով կանգնած 4 խաչքարերի մոտ բեռնել պատկեր

Քաղաքատեղի «Ազատ քաղաք» մ.թ.ա. 3 հզ – 17 դ. 5 կմ ամ 5.71/21 Հ Սևան-Գավառ խճուղուց ձախ բեռնել պատկեր

Ամրոց մ.թ.ա. 2 հզ վրջ. 5.71/21.1 Հ քաղաքատեղիի հվ եզրին բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 4-17 դդ. 5.71/21.2 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 4-5 դդ. 5.71/21.3 Տ քաղաքատեղիի հս-աե մասում, ավերված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-17 դդ. 5.71/21.3.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/21.3.1.1 Հ եկեղեցուց հվ, խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար Էփրղալամին 1533 թ. 5.71/21.3.1.2 Հ վերնամասը` չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/21.3.1.3 Հ եկեղեցուց հվ, վերնամասը` կոտրտված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/21.3.1.4 Հ վերին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/21.3.1.5 Հ բեկոր, պահպանվել է միայն ստորին մասը բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 5-7 դդ. 5.71/21.4 Տ բլրալանջին, թաղածածկ, ավերված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-17 դդ. 5.71/21.4.1 Տ տարածվում է 5-7-րդ դդ. և 11-13-րդ դդ. եկեղեցիների շուրջը, բլրալանջին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/21.4.1.1 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/21.4.1.2 Հ ընկած գետնին, մամռապատ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.71/21.4.1.3 Հ խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.71/21.4.1.4 Հ գերեզմանոցի ամ մասում, մամռապատ, ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.71/21.4.1.5 Հ հենած քարաբեկորինն բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղասի 13 դ. 5.71/21.4.1.6 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/21.4.1.7 Հ ընկած գետնին, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.71/21.4.1.8 Հ վերնամասը` կոտրված, կանգնեցված բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/21.4.1.9 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/21.4.1.10 Հ կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/21.4.1.11 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.71/21.4.1.12 Հ ընկած գետնին, երկատված, վերին կեսը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Խաչքար 1525 թ. 5.71/21.4.1.13 Հ ընկած գետնին, թվակիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ամիրի 1538 թ. 5.71/21.4.1.14 Հ ընկած գետնին, աջակողմյան կեսը, կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ուստիանի 1539 թ. 5.71/21.4.1.15 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/21.4.1.16 Հ ընկած գետնին, քիվն արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 5.71/21.4.1.17 Հ ընկած գետնին, վերին ձախ անկյունը` կոտրված, պատվիրատու՝ Ծատուր Կարբեցի բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 7 դ. 5.71/21.5 Տ քաղաքատեղիի հս-աե մասում, քառախորան, ավերված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-17 դդ. 5.71/21.5.1 Տ եկեղեցու շուրջը բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/21.5.1.1 Հ եկեղեցուց հս, կիսով խրված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/21.5.1.2 Հ կանգնեցված գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.71/21.5.1.3 Հ ստորին մասը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.71/21.5.1.4 Հ եկեղեցուց հս-աե, ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սուլթան պէկի 15-16 դդ. 5.71/21.5.1.5 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.71/21.5.1.6 Հ եկեղեցուց հվ, երկատված բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 11-13 դդ. 5.71/21.6 Տ քաղաքատեղիի հս-աե մասում, ավերված բեռնել պատկեր

Գավիթ 11-13 դդ. 5.71/21.6.1 Տ ավերված, պահպանվել են միայն հս և աե պատերը բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 14-15 դդ. 5.71/21.7 Տ քաղաքատեղիի հս-աե մասում, գոմերի մոտ, ավերված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 14-17 դդ. 5.71/21.7.1 Տ եկեղեցու շուրջը բեռնել պատկեր

Խաչքար Հասանի և Մաթոսի 1538 թ. 5.71/21.7.1.1 Հ ընկած գետնին, երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Հասանի և Մաթոսի 1538 թ. 5.71/21.7.1.2 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.71/21.7.1.3 Տ խոյատապան բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]