Վարդենիկի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Գեղարքունիքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Գեղարքունիքի մարզի Վարդենիկ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 394 հուշարձան (49 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց «Բերդի խարաբա» («Քյաֆթառլի») մ.թ.ա. 2 հզ, 9-16 դդ. 3 կմ հվ 5.85/1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 5.85/1.1 Հ ամրոցի հվ մասում բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Բերդի խարաբա» («Քյաֆթառլի») 9-16 դդ. 5.85/1.2 Տ ամրոցի ստորոտին բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 10-13 դդ. 5.85/1.2.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-18 դդ. 5.85/1.2.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 8 դ. 5.85/1.2.2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/1.2.2.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/1.2.2.10 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/1.2.2.11 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/1.2.2.12 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/1.2.2.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/1.2.2.14 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/1.2.2.15 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-18 դդ. 5.85/1.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/1.3.1 Հ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 15-16 դդ. 5.85/1.4 Տ գյուղատեղիի աե մասում, Վարդենիս գետի ձախ ափին բեռնել պատկեր

Բնակատեղի մ.թ.ա. 2-1 հզ 10 կմ հվ 5.85/2 Հ «Գյոլերի խարաբեք» վայրում բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-18 դդ. գ. մ. 5.85/3 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1726 թ. 5.85/3.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-18 դդ. գ. մ. 5.85/4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/4.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/4.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1506 թ. 5.85/4.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1541 թ. 5.85/4.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1554 թ. 5.85/4.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/4.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-18 դդ. 5.85/4.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1604 թ. 5.85/4.9 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1598 թ. 5.85/4.10 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1660 թ. 5.85/4.11 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1677 թ. 5.85/4.12 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1684 թ. 5.85/4.13 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1691 թ. 5.85/4.14 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1693 թ. 5.85/4.15 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1695 թ. 5.85/4.16 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դ. 5.85/4.17 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. 5.85/4.18 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1700 թ. 5.85/4.19 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1701 թ. 5.85/4.20 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1701 թ. 5.85/4.21 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1702 թ. 5.85/4.22 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1703 թ. 5.85/4.23 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1703 թ. 5.85/4.24 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1703 թ. 5.85/4.25 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1705 թ. 5.85/4.26 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1706 թ. 5.85/4.27 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1712 թ. 5.85/4.28 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1713 թ. 5.85/4.29 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 10-15 դդ. ամ մասում 5.85/5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1224 թ. 5.85/5.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1498 թ. 5.85/5.3 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1322 թ. 5.85/5.4 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 14 դ. 5.85/5.5 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 15-17 դդ. գ. մ. 5.85/6 Տ Սարգսյանի հողամասում բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/6.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/6.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/6.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/6.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/6.5 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1693 թ. 5.85/6.6 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 15-17 դդ. աե մասում 5.85/7 Տ Քիշմիրյան Նորիկի հողամասում բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/7.1 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դ. 5.85/7.2 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի մջնդ 15 կմ հվ 5.85/8 Տ Արծվաձոր տեղամասում բեռնել պատկեր

Մատուռ 19-20 դդ. 5.85/8.1 Տ վրնրգ.՝ 2000 թ., Համլետ Փաշայանի միջոցներով բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Լեռնանցքի ավերակներ» («Դարբնդու խրբեք») 9-17 դդ. 5 կմ հվ 5.85/9 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 12 դ. 5.85/9.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 10-15 դդ. 5.85/9.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 13-14 դդ. 5.85/9.2 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 5.85/9.2.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/9.2.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/9.2.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/9.2.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/9.2.1.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/9.2.1.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/9.2.1.6 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Հին Վարդենիկ» («Վերին Գյոզալդարա») վաղ մջնդ -1949 թ. 5 կմ հվ 5.85/10 Տ Վարդենիս գետի աջ ափին, բարձրադիր հրվանդանին բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Գրիգոր 13 դ. 5.85/10.1 Տ բեռնել պատկեր

Գավիթ 15-16 դդ. 5.85/10.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-18 դդ. 5.85/10.2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/10.2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/10.2.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1451 թ. 5.85/10.2.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1451 թ. 5.85/10.2.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1483 թ. 5.85/10.2.5 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 5.85/10.2.6 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1705 թ. 5.85/10.2.7 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1711 թ. 5.85/10.2.8 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1713 թ. 5.85/10.2.9 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Կարմիր վանք» 9-11 դդ. 5.85/10.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/10.3.1 Հ եկեղեցու ներսում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 9-10 դդ. 5.85/10.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/10.4.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/10.4.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.85/10.4.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.85/10.4.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.85/10.4.5 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 14-16 դդ. 5.85/10.4.6 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/10.4.6.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/10.4.6.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/10.4.6.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/10.4.6.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/10.4.6.5 Հ բեռնել պատկեր

Ջրաղացների համալիր ուշ մջնդ -19 դ. 5.85/10.5 Հ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 5.85/10.5.1 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 5.85/10.5.2 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 5.85/10.5.3 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 5.85/10.5.4 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 5.85/10.5.5 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 5.85/10.5.6 Տ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2 հզ 20 կմ հվ 5.85/11 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 3,7 կմ հվ 5.85/12 Հ «Աստոյի աղբյուր» վայրում բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 0,5 կմ հվ 5.85/13 Հ «Փերեի ձոր» վայրում բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 5 կմ հվ 5.85/14 Հ «Գյոլեր» տանող ճանապարհի 2 կողմերում բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 1 հզ աե մասում 5.85/15 Հ «Դեմեր» վայրում բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 1 հզ 0,8 կմ աե 5.85/16 Հ «Խաչի դուրան» վայրում բեռնել պատկեր

Դպրոցի շենք 1872 թ. գ. մ. 5.85/17 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 19 դ. աե մասում 5.85/18 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.85/18.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.85/18.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/18.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1451 թ. 5.85/18.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1451 թ. 5.85/18.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1462 թ. 5.85/18.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1487 թ. 5.85/18.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/18.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/18.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/18.10 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/18.11 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/18.12 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1515 թ. 5.85/18.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1526 թ. 5.85/18.14 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1575 թ. 5.85/18.15 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.85/18.16 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.85/18.17 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.85/18.18 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1721 թ. 5.85/18.19 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 15-19 դդ. 5.85/18.20 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1457 թ. 5.85/18.20.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1482 թ. 5.85/18.20.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1486 թ. 5.85/18.20.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1492 թ. 5.85/18.20.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1497 թ. 5.85/18.20.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/18.20.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/18.20.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/18.20.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/18.20.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/18.20.10 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1541 թ. 5.85/18.20.11 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/18.20.12 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/18.20.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/18.20.14 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1571 թ. 5.85/18.20.15 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1651 թ. 5.85/18.20.16 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1676 թ. 5.85/18.20.17 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1680 թ. 5.85/18.20.18 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դ. 5.85/18.20.19 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դ. 5.85/18.20.20 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. 5.85/18.20.21 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. 5.85/18.20.22 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. 5.85/18.20.23 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1703 թ. 5.85/18.20.24 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1706 թ. 5.85/18.20.25 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Իշխանավանք» 13 դ. աե մասում 40°07′36″ հս․. լ. 45°26′50″ ավ. ե. / 40.126545° հս․. լ. 45.447244° ավ. ե. / 40.126545; 45.447244 5.85/19 Տ Ishkhanavank, vardenik 04.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-20 դդ. 5.85/19.2 Տ եկեղեցուց հս բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/19.2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/19.2.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/19.2.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/19.2.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/19.2.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/19.2.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/19.2.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/19.2.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/19.2.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.10 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.11 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.12 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.14 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.15 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.16 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.17 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.18 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.19 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.20 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.21 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.22 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.23 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.24 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.25 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.26 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.27 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.28 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.29 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.30 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.31 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.32 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.33 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.34 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.35 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/19.2.36 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.37 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.38 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.39 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.40 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.41 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.42 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.43 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.44 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.45 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.46 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.47 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.48 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.49 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.50 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.51 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.52 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.53 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.54 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.55 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.56 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.57 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.58 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.59 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.60 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.61 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.62 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/19.2.63 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/19.2.64 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/19.2.65 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/19.2.66 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/19.2.67 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/19.2.68 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/19.2.69 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.70 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.71 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.72 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.73 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.74 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.75 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.76 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.77 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.78 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 5.85/19.2.79 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1181 թ. 5.85/19.2.80 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.85/19.2.81 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.85/19.2.82 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.85/19.2.83 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 5.85/19.2.84 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/19.2.85 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/19.2.86 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/19.2.87 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 5.85/19.2.88 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1223 թ. 5.85/19.2.89 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1227 թ. 5.85/19.2.90 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1286 թ. 5.85/19.2.91 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1289 թ. 5.85/19.2.92 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1290 թ. 5.85/19.2.93 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.94 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.95 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.96 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.97 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.98 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.99 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.100 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.101 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.102 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/19.2.103 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.85/19.2.104 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.85/19.2.105 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1304 թ. 5.85/19.2.106 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.85/19.2.107 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.85/19.2.108 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 5.85/19.2.109 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.110 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.111 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.112 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.113 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.114 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.115 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 5.85/19.2.116 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1492 թ. 5.85/19.2.117 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1495 թ. 5.85/19.2.118 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.119 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.120 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.121 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.122 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.123 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.124 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.125 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 5.85/19.2.126 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.127 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.128 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.129 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.130 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.131 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.132 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1526 թ. 5.85/19.2.133 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1535 թ. 5.85/19.2.134 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1535 թ. 5.85/19.2.135 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1536 թ. 5.85/19.2.136 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1538 թ. 5.85/19.2.137 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1551 թ. 5.85/19.2.138 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1568 թ. 5.85/19.2.139 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.140 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.141 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.142 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.143 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.144 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.145 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.146 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.147 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 5.85/19.2.148 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1676 թ. 5.85/19.2.149 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1141 թ. 5.85/19.2.150 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1451 թ. 5.85/19.2.151 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.152 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.153 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.154 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.155 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 5.85/19.2.156 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1540 թ. 5.85/19.2.157 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1540 թ. 5.85/19.2.158 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1552 թ. 5.85/19.2.159 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1553 թ. 5.85/19.2.160 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 5.85/19.2.161 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. 5.85/19.2.162 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1707 թ. 5.85/19.2.163 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1711 թ. 5.85/19.2.164 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1770 թ. 5.85/19.2.165 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Ծաղկավանք» 9-10 դդ. 0,3 կմ հվ-աե 5.85/20 Տ Վարդենիս գետի աջ ափին, Իշխանավանքից հվ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-15 դդ. 5.85/20.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1219 թ. 5.85/20.1.1 Հ եկեղեցու մուտքի ձախ կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար 8 դ. 2 կմ աե 5.85/21 Հ «Թուր Ակոյի արտեր» տեղանքում բեռնել պատկեր

Խաչքար 8-9 դդ. 1,5 կմ աե 5.85/22 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. գ. մ. 5.85/23 Հ թիվ 2 մջն. դպրոցի բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար 970 թ. գ. մ. 5.85/24 Հ Վոլոդյա Շահինյանի տնամերձում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. գ. մ. 5.85/25 Հ Հասմիկ Փաշայանի մառանում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գ. մ. 5.85/26 Հ Հասմիկ Փաշայանի մառանում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գ. մ. 5.85/27 Հ Հասմիկ Փաշայանի մառանում բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 0,5 կմ հվ 5.85/28 Հ «Փերեի ձոր» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 0,5 կմ հվ 5.85/29 Հ «Փերեի ձոր» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 1 կմ աե 5.85/30 Հ «Խաչի դուրան» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գ. մ. 5.85/31 Հ Սամվել Շահբազյանի հողամասում բեռնել պատկեր

Խաչքար` «Դավիթ Մարգարի» 12-13 դդ. աե մասում 5.85/32 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար` «Ծաղկամեր» 15-16 դդ. 0,5 կմ հվ 5.85/33 Հ Ծաղկավանքից 250 մ հվ-աե բեռնել պատկեր

Խաչքարերի խումբ 9-12 դդ. հս-աե մասում 5.85/34 Հ «Դեմեր» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. հս-աե մասում 5.85/34.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. հս-աե մասում 5.85/34.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. հս-աե մասում 5.85/34.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. հս-աե մասում 5.85/34.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքարերի խումբ 9-11 դդ. գ. մ. 5.85/35 Հ Սաֆարի խանըմներ վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/35.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/35.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/35.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 5.85/35.4 Հ բեռնել պատկեր

Կոթող 6-7 դդ. 5.85/35.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքարերի խումբ 9-16 դդ. գ. մ. 5.85/36 Հ Ա. Նալբանդյանի հողամասում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 5.85/36.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 5.85/36.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 5.85/36.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1501 թ. 5.85/36.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքարերի խումբ «Յոթ քույրեր» 13-14 դդ. աե մասում 5.85/37 Հ Ցոլակ Հազեյանի տան մոտ բեռնել պատկեր

Ձիթհան 19 դ. հվ-աե մասում 5.85/38 Տ բեռնել պատկեր

Ձիթհան 19 դ. գ. մ. 5.85/39 Տ Ա. Նադարյանի հողամասում բեռնել պատկեր

Մատուռ 12-13 դդ. գ. մ. 5.85/40 Տ Մուշեղ Միլիտոնյանի հողամասում բեռնել պատկեր

Մատուռ 12-13 դդ. գ. մ. 5.85/41 Տ Կորյուն Գաբրիելյանի հողամասում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/41.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/41.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 5.85/41.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/41.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 5.85/41.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 5.85/41.6 Հ բեռնել պատկեր

Մատուռ «Թալալոց» 13 դ. աե մասում 5.85/42 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1537 թ. 5.85/42.1 Հ բեռնել պատկեր

16 դ. 5.85/42.2 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. 5.85/42.3 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Թուխ Մանուկ 19 դ. հվ-աե մասում 5.85/43 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Հովհաննես 12-13 դդ. աե մասում 5.85/44 Տ Մատուռ Սբ. Հովհաննես 01.jpg բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Մարիամ Աստվածածին 13 դ. աե մասում 5.85/45 Տ աե եզրին, Աշոտ Խաչատրյանի տան մոտ Սուրբ Մարիամ Աստվածածին մատուռ 06.jpg բեռնել պատկեր

Ջրաղացների համակարգ 19 դ. գ. մ. 5.85/46 Տ համալիրում հաշվվում են 6 ջրաղացներ բեռնել պատկեր

Ջրանցք «Սարի առու» 10-14 դդ. 18 կմ հվ 5.85/47 Տ բեռնել պատկեր

Ջրանցքների համակարգ մ.թ.ա. 9-8 դդ. 25 կմ հվ 5.85/48 Հ Վարդենիս գետի վերին հոսանքում բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարանների համալիր մջնդ աե մասում 5.85/49 Տ համալիրում հաշվվում են 4 քարայր-կացարաններ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]