Տիցիանի նկարների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված է Տիցիանի ստեղծագործությունների ցանկը, որը պարունակում է դիմանկարներ, դիցաբանական և կրոնական աշխատանքներ, ընդգրկում է հեղինակի ստեղծագործական 70-ամյա բեղմնավոր ընթացքը։ Նկարների անվանումները և ստեղծման ժամանակաշրջաններն ունեն տարբեր աղբյուրներ։ Որոշ նկարներ «Գտնվելու վայրը» սյունակում պարունակում են արտաքին հղումներ դեպի թանգարանների վեբ կայքերը, որտեղ պահվում և ցուցադրվում են այդ նկարները։

Նկար Անուն Ստեղծման տարի Չափեր Գտնվելու վայր
Tiziano o giorgione, cristo portacroce.jpg Խաչը տանող Քրիստոսը մոտ 1508–1509 71 × 91 սմ Սկուոլա Սան-Ռուկկո, Վենետիկ (վերագրում են նաև Ջորջոնեին)
Titian - Portrait of a man with a quilted sleeve.jpg Կապույտ թևքերով զգեստով տղամարդու դիմանկար (Բամբակե թևքերով տղամարդ) մոտ 1508–1510 81,2 × 66.3 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Tizian 073.jpg Տիկնոջ դիմանկար (Լա Սկյավոնա) մոտ 1509–1510 117 × 97 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Fiesta campestre.jpg Գյուղական համերգ մոտ 1510 118 × 138 սմ Լուվր, Փարիզ, (վերագրում են նաև Ջորջոնեին)
Titian - St Mark Enthroned with Saints - WGA22765.jpg Գահ բարձրացած սուրբ Մարկոսը 1510/11 218 × 149 սմ Սանտա Մարիա դելլա Սալյուտե, Վենետիկ
Tizian 023.jpg Խանդոտ ամուսինը (Խանդոտ ամուսնու հրաշքը) 1511 340 × 207 սմ Սկուոլա դի Սանտ-Անտոնիո, Պադովա
Tizian 024.jpg Տաքարյուն որդու հրաշքը 1511 340 × 207 սմ Սկուոլա դի Սանտ-Անտոնիո, Պադովա
Tizian 025.jpg Նորածնի հրաշքը 1511 340 × 355 սմ Սկուոլա դի Սանտ-Անտոնիո, Պադովա
Tizian 050.jpg Noli me tangere (Մի՛ դիպիր ինձ) մոտ 1511–1515 109 × 91 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Portrait d'une Femme à sa Toilette, by Titian, from C2RMF retouched.jpg Կինը հայելու առաջ մոտ 1511–1515 96 × 76 սմ Լուվր (Փարիզ)
Tizian 002.jpg Մարդու երեք տարիքը մոտ 1512 106 × 182 սմ Շոտլանդիայի ազգային պատկերասրահ (Էդինբուրգ)
Tizian 046.jpg Մադոննան նորածնի հետ («Գնչուական Մադոննա») մոտ 1512 65,8 × 83.8 սմ Kunsthistorisches Museum (Վիեննա)
Titian Madonna and Child with Sts Catherine and Dominic and a Donor.jpg Մադոննան նորածնի, սուրբ Կատերինայի, Դոմինիկի և Դոնատորի հետ մոտ 1512-1514 130 × 185 սմ Մանյանի—Ռոկկայի ֆոնդ, Տրավերսետոլո
Tizian 022.jpg Ֆլորա մոտ 1515-1517 79 × 63 սմ Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Tiziano salome.jpg Սալոմե մոտ 1515 90 × 72 սմ Դորիա-Պամֆիլի պատկերասրահ, Հռոմ
Tizian 033.jpg Բալով տիրամայրը և սուրբ Հովսեփը մոտ 1515 81 × 99.5 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Tizian Violante dsc01834.jpg Վիոլանտա մոտ 1515–1516 64,5 × 51 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Tiziano - Amor Sacro y Amor Profano (Galería Borghese, Roma, 1514).jpg Երկնային և երկրային սեր մոտ 1515–1516 118 × 279 սմ Բորգեզե պատկերասրահ, Հռոմ
Tizian 014.jpg Կեսարի դինարը մոտ 1516 75 × 56 սմ Դրեզդենի պատկերասրահ, Դրեզդեն
Tiziano - Vanità (Alte Pinakothek München).jpg Սնափառություն մոտ 1515 97 × 81 սմ Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Tizian 041.jpg Աստվածամոր համբարձումը մոտ 1516–1518 690 × 360 սմ Սանտա Մարիա Գլորիոզա դեի Ֆրարի տաճար, Վենետիկ
Bacanal de los andrios.jpg Բաքոսատոն մոտ 1518–1519 175 × 193 սմ Պրադո, Մադրիդ
Ofrenda a Venus.jpg Երկրպագություն Վեներային 1518-1520 172 × 175 սմ Պրադո, Մադրիդ
Duomo (Treviso) - Interior - Annunciation by Titian crop.jpg Մալչիոստրոյի ավետումը մոտ 1520 210 × 176 սմ Տրևիզոյի տաճար, Տրևիզո
Tizian 071.jpg Վինչենցո Մոստի դիմանկար մոտ 1520 85 × 67 սմ Պիտտի, Ֆլորենցիա
Tiziano, pala gozzi 01.jpg Գոցցի գահային կերպարը 1520 312 × 215 սմ Ֆրանչեսկո Պոդեստիի քաղաքային պինակոտեկ, Անկոնա
Polittico averoldi 01.jpg Ավերոլդիի բազմածավալ պատկեր մոտ 1520–1522 278 × 292 սմ Սուրբ Նազարո է Չելսոյի եկեղեցի, Բրեշիա
Anadyomene.jpg Վեներա Անադիոմենա մոտ 1520 73,6 × 58.4 սմ Շոտլանդիայի ազգային պատկերասրահ, Էդինբուրգ
Tizian 006.jpg Քրիստոսի խաչելության կենտրոնական տախտակադրվագ (Ավերոլդիի բազմածավալ պատկեր) մոտ 1520–1522 278 × 122 սմ Սուրբ Նազարո է Չելսոյի եկեղեցի, Բրեշիա
Titian Bacchus and Ariadne.jpg Բաքոս և Արիադնե մոտ 1522–1523 175 × 190 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Tizian 079.jpg Ձեռնոցներով տղամարդ մոտ 1520–1523 100 × 89 սմ Լուվր, Փարիզ
Tizian 028.jpg Քրիստոսի թաղումը մոտ 1523–1525 148 × 225 սմ Լուվր, Փարիզ
Frari (Venice) nave left - Altar of Madona di Ca'Pesaro.jpg Մադոննա Պեսարո մոտ 1519–1526 478 × 268 սմ Սանտա Մարիա Գլորիոզա դեի Ֆրարի տաճար, Վենետիկ
Tizian 063.jpg Ֆեդերիկո II Գոնզագայի դիմանկար մոտ 1525–1528 125 × 99 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 018.jpg Տիրամայրը ճագարով 1530 71 × 85 սմ Լուվր, Փարիզ
Titian - The Virgin and Child with the Infant Saint John and a Female Saint or Donor ('The Aldobrandini Madonna') - Google Art Project.jpg Մադոննան նորածնի, սուրբ Հովհաննես Մկրտչի և սուրբ Կատերինայի հետ (Մադոննա Ալդոբրանդինի) մոտ 1532 100,6 × 142.2 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Tizian 081.jpg Կառլոս V-ի դիմանկարը շան հետ մոտ 1532–1533 192 × 111 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 010.jpg Զղջացող Մագդաղենացին մոտ 1531–1533 85 × 68 սմ Պալացիո Պիտտի, Ֆլորենցիա
Titian madonna of frari vatican.jpg Տիրամայրը նորածնի և սրբերի հետ (Մադոննա դեի Ֆրարի) մոտ 1533–1535 388 × 270 սմ Վատիկանի պատկերասրահ, Վատիկան
Presentation of the Virgin by Titian - Accademia - Venice 2016.jpg Սուրբ Աստվածածնին եկեղեցի տանելը մոտ 1534–1538 345 x 775 սմ Ակադեմիայի պատկերասրահ, Վենետիկ
Tizian 056.jpg Իզաբելլա դ’Էստեի դիմանկար մոտ 1534–1536 102 × 64 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Tizian 038.jpg Մորթի հագած աղջիկը մոտ 1535 95 × 63 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Salon de Mercure-LE SOUPER A EMMAUS.jpg Ընթրիք Էմաուսում c. 1535–1540 169 × 244 սմ Լուվր, Փարիզ
Tizian 034.jpg Գեղեցկուհի 1536 100 × 75 սմ Պալացիո Պիտտի, Ֆլորենցիա
Tizian 074.jpg Փետրե գլխարկով երիտասարդ կնոջ դիմանկար c. 1536 97 × 75 սմ Էրմիտաժ, Սանկտ Պետերբուրգ
Tizian 062.jpg Ուրբինոյի դուքս Ֆրանչեսկո Մարիա I դելլա Ռովերեի դիմանկար c. 1536–1538 114,3 × 100 սմ Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Tizian 070.jpg Պիետրո Արետինոյի դիմանկարը c. 1537 [1] 101,9 × 85.7 սմ Ֆրիկի հավաքածու, Նյու Յորք
172x172ox Երիտասարդ տղամարդու (Ջորջո Կորնարո[2][3]) դիմանկար բվի հետ 1537 108,5 × 96.5 սմ Ջոսլինի պատկերասրահ, Օմահա
Tizian 055.jpg Էլեանորա Գոնզագայի դիմանկարը 1538 114 × 102.2 սմ Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Tizian 102.jpg Ուրբինյան Վեներա 1538 119 × 165 սմ Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Pietro Bembo - Titian.jpg Կարդինալ Պիետրո Բոմբոյի դիմանկարը 1540 94,3 × 76.5 սմ Արվեստի ազգային պատկերասրահ, Վաշինգտոն
Tizian 059.jpg Դոժ Անդրեա Գրիտտիի դիմանկարը 1540 133,3 × 103.2 սմ Արվեստի ազգային պատկերասրահ, Վաշինգտոն
The Marquis of Vasto addressing his troops.jpg Միլանի նահանգապետ Ալֆոնսո դ’Ավալոսի հանդիսավոր ճառը c. 1540–1541 223 × 165 սմ Պրադո, Մադրիդ
Clarissa Strozzi.jpg Կլարիսա Ստրոցցիի դիմանկար 1542 115 × 98 սմ Բեռլինի պատկերասրահ
Tizian 019.jpg Փշե պսակ դնելը մոտ 1542–1544 303 × 180 սմ Լուվր, Փարիզ
Tizian 076.jpg Երիտասարդ անգլիացու դիմանկար (Մոխրագույն աչքերով անծանոթի դիմանկար) c. 1540–1545 111 × 93 սմ Պիտտի, Ֆլորենցիա
Tizian Portrait of Ranuccio Farnese.jpg Ռանուչչո Ֆարնեզեի դիմանկարը 1542 89,7 × 73.6 սմ Արվեստի ազգային պատկերասրահ, Վաշինգտոն
Tizian 083.jpg Պողոս III-ի դիմանկարը 1543 108 × 80 սմ Կապոդիմոնտե թանգարան, Նեապոլ
Tiziano Vecellio, called Titian - Ecce Homo - Google Art Project.jpg Ահա մարդը 1543 242 × 361 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Titian - Cain and Abel.JPG Կայեն և Աբել 1543—1544 292,1 × 280.0 սմ Սանտա Մարիա դելլա Սալյուտե, Վենետիկ
Tycjan David i Goliat.jpg Դավիթ և Գողիաթ 1543—1544 292,1 × 281.9 սմ Սանտա Մարիա դելլա Սալյուտե, Վենետիկ
Tizian 069.jpg Պիետրո Արետինոյի դիմանկարը c. 1545 98 × 78 սմ Պիտտի, Ֆլորենցիա
Tizian 068.jpg Պողոս III-ի և նրա թոռների դիմանկարը 1546 210 × 174 սմ Կապոդիմոնտե թանգարան, Նեապոլ
Tizian 011.jpg Դանայա 1546 120 × 172 սմ Կապոդիմոնտե թանգարան, Նեապոլ
Tizian 104.jpg Վենդրամին ընտանիքի դիմանկարը 1547 206 × 301 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Carlos V en Mühlberg, by Titian, from Prado in Google Earth.jpg Կառլոս V-ի ձիավոր դիմանկարը 1548 332 × 279 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 066.jpg Կառլոս V-ի դիմանկարը բազկաթոռում 1548 205 × 122 սմ Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Isabella of Portugal by Titian.jpg Իզաբելլա Պորտուգալացու դիմանկարը 1548 117 × 93 սմ Պրադո, Մադրիդ)
Venus and organist and little dog.jpg Վեներան երաժշտի հետ 1548 148 × 217 սմ Պրադո, Մադրիդ
Johann Friedrich (Sachsen).jpg Կառլոս V-ին գահընկեց արած Յոհան Ֆրիդրիխ Մեծահոգու դիմանկարը 1548 129 × 93 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tityus1.jpg Տիտնոսի պատիժը 1549 253 × 217 սմ Պրադո, Մադրիդ
Punishment sisyph.jpg Սիզիփոս 1549 237 × 216 սմ Պրադո, Մադրիդ
Saintjohnthealmoner.jpg Սուրբ Հովհան Ողորմած c. 1549 229 × 156 սմ Սան Ջովաննի Էլեմոսինարիո, Վենետիկ
Mater Dolorosa by Titian.jpg Ողբացող մայր 1550 68 × 61 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 064.jpg Յոհան Ֆրիդրիխ ֆոն Սաքսենի դիմանկարը 1550 103,5 × 83 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Tizian 096.jpg Վեներան երգեհոնահարի և Ամուրի հետ c. 1550 115 × 280 սմ Բեռլինի պատկերասրահ
Knight with a clock.jpg Մալթայի ասպետը ժամացույցով c. 1550 122 × 101 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 030.jpg Սուրբ Հիերոնիմոսի ապաշխարանքը 1550—1560 255 × 125 սմ Բրերա պատկերասրահ, Միլան
Philip II.jpg Ֆիլիպ II-ի դիմանկարը սպառազինված 1551 193 × 111 սմ Պրադո, Մադրիդ
Ticiano - cardealmadruzzo05.jpg Կարդինալ Կրիստոֆորո Մադրուցցոյի դիմանկարը 1552 230 × 131 սմ Սան Պաուլոյի արվեստի թանգարան, Սան Պաուլո
La Gloria (Tiziano).jpg Սուրբ Երրորդություն (Լա Գլորիա) 1551—1554 346 × 240 սմ Պրադո, Մադրիդ
Venus and Adonis by Titian.jpg Վեներա և Ադոնիս 1553—1554 186 × 207 սմ Պրադո, Մադրիդ)
Mater Dolorosa with open hands.jpg Ողբացող կույս Մարիամ 1554 68 × 53 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 012.jpg Դանայա 1554 128 × 178 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 052.jpg Պերսևսն ու Անդրոմեդան c. 1554–1556 179 × 197 սմ Ուոլեսի հավաքածու, Լոնդոն
Քրիստինա Դանիացի թագուհու դիմանկարը c. 1555–1556 112 × 83 սմ Սերբիայի ազգային թանգարան, Բելգրադ
Titian Venus Mirror (furs).jpg Վեներան հայելու դիմաց c. 1555 124,5 × 105.5 սմ Արվեստի ազգային պատկերասրահ, Վաշինգտոն
Titian - Diana and Actaeon - 1556-1559.jpg Դիանա և Ակտեոն 1556—1559 190,3 × 207 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ/ Շոտլանդիայի ազգային պատկերասրահ, Էդինբուրգ
Titian 1558 Ancona Crucifixion.jpg Քրիստոսի խաչելությունը 1558 371 × 197 սմ Սան Դոմենիկո եկեղեցի, Անկոնա
Interior of Chiesa dei Gesuiti (Venice) - left nave - The Martyrdom of St Lawrence - Titian.jpg Սուրբ Լավրենտիոսի տանջանքները 1559 500 × 280 սմ Ջեզուիտի եկեղեցի, Վենետիկ
Tizian 015.jpg Դիանա և Կալիստո 1559 187 × 205 սմ Շոտլանդիայի ազգային պատկերասրահ, Էդինբուրգ
Entierro de Cristo (Tiziano).jpg Դամբարան դնելը 1559 137 × 175 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 085.jpg Եվրոպայի առևանգումը 1559—1562 185 × 205 սմ Իզաբելլա Ստյուարտ Գարդների թանգարան, Բոստոն
San Salvador Interno - Annunciazione del Signore Tiziano.jpg Ավետում 1559—1564 410 × 240 սմ Սան Սալվադոր եկեղեցի, Վենետիկ
Actaeon.jpg Ակտեոնի մահը c. 1559–1575 178,4 × 198.1 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Salome with the head of John the Baptist (Titian).jpg Սալոմեն Հովհաննես Մկրտչի գլխով c. 1560 87 × 80 սմ Պրադո, Մադրիդ
Titian - Venus and Adonis - WGA22906.jpg Վեներա և Ադոնիս c. 1560 187 × 184 սմ Հին արվեստի ազգային թանգարան, Հռոմ
Titian, Sacra Conversazione, The Madonna and Child with Saints Luke and Catherine of Alexandria.jpg Տիրամայրը սուրբ Լուկայի և Եկատերինա Ալեքասանդրացու հետ c. 1560 127,8 × 169.7 սմ Մասնավոր անձը ձեռք է բերել 2011 թվականի հունվարի 28-ին
Self-portrait of Titian.jpg Ինքնադիմանկար c. 1560–1562 96 × 72 սմ Բեռլինի պատկերասրահ
Titian - The Tribute Money - Google Art Project.jpg Կեսարի դինարը c. 1560–1568 112,2 x 103.2 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Tizian 009.jpg Ապաշխարող Մարիամ Մագդաղենացին c. 1565 118 × 97 սմ Էրմիտաժ, Սանկտ Պետերբուրգ
Titian (Tiziano Vecellio) - Carring of the Cross.jpg Ճանապարհ դեպի Գողգոթա մոտ 1565 89,5 × 77 սմ Էրմիտաժ, Սանկտ Պետերբուրգ
Titian - Allegorie der Zeit.jpg Ողջամտության այլաբանություն c. 1565–1570 76,2 × 68.6 սմ Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Tizian 027.jpg Դամբարան դնելը 1566 130 × 168 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 090.jpg Ինքնադիմանկար c. 1567 86 × 65 սմ Պրադո, Մադրիդ
Tizian 067.jpg Յակոպո Ստրադայի դիմանկարը c. 1567–1568 125 × 95 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Tizian 093.jpg Տարկվինիոս և Լուկրեցիա c. 1570 193 × 143 սմ Նրբագեղ արվեստների թանգարան, Բորդո
Titian - The Flaying of Marsyas.jpg Մարսիասի պատիժը c. 1570-1576 212 × 207 սմ Ազգային թանգարան, Կրոմերժիժ, Չեխիա
Tizian 051.jpg Հովիվը և նիմփան c. 1570–1576 149,7 × 187 սմ Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Accademia - Pietà by Titian.jpg Պիետա c. 1570–1576 351 × 389 սմ Ակադեմիայի պատկերասրահ, Վենետիկ
The Crowning with Thorns by Titian - Alte Pinakothek - Munich - Germany 2017.jpg Թագադրում փշե պսակով մոտ 1570–1576 280 × 181 սմ Հին պինակոտեկ (Մյունխեն)

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Pietro Aretino | The Frick Collection»։ www.frick.org։ Վերցված է 2019-01-03 
  2. «Titian (Tiziano Vecellio) (Italian, Venetian, ca. 1488–1576), Giorgio Cornaro with a Falcon, 1537»։ Joslyn Art Museum Omaha Nebraska։ www.joslyn.org։ Վերցված է 2019-01-03 
  3. Matthew Knox Averett Becoming Giorgio Cornaro: Titian's "Portrait of a Man with a Falcon"(անգլ.) // Zeitschrift für Kunstgeschichte. — 2011. — Т. 74. — № 4. — С. 559-568.