Կենտրոն վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Երևան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Կենտրոն վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Երևան) Այս հոդվածը ներկայացնում է Երևան քաղաքի Կենտրոն վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 458 հուշարձան (232 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Ակադեմիայի համակառույց. Գիտությունների Ազգային Ակադեմիա 1958 թվական, 1970-ական թվականներ Մարշալ Բաղրամյան պող. 24 40°11′32″ հս․. լ. 44°30′31″ ավ. ե. / 40.192172° հս․. լ. 44.508705° ավ. ե. / 40.192172; 44.508705 1.6/1 Հ ճարտ.՝ Ս. Սաֆարյան, Մ. Մանվելյան, հիմնադրված` 1943 թվական Armenian National Academy of Sciences 5.jpg բեռնել պատկեր

Գլխավոր մասնաշենք 1958 թվական 40°11′32″ հս․. լ. 44°30′31″ ավ. ե. / 40.192172° հս․. լ. 44.508705° ավ. ե. / 40.192172; 44.508705 1.6/1.1 Հ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան, Մ. Մանվելյան Armenian Academy of Sciences.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ Գիտության երախտավորներին 1958 թվական 1.6/1.1.1 Հ քանդար՝ Ա. Սարգսյան, գլխավոր մասնաշենքի նիստերի դահլիճում բեռնել պատկեր

Պաննոներ «Հայ գիտության կաճառներ». («Մեսրոպ Մաշտոց», «Մովսես Խորենացի») 1958 թվական 1.6/1.1.2 Հ նկ.` Վ. Խաչատրյան, գլխավոր մասնաշենքի 1-ին հարկի նախասրահում Պաննոներ «Հայ Գիտության Կաճառներ». (1).JPG բեռնել պատկեր

Ինստիտուտի շենք. Երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտը 1958 թվական 1.6/1.2 Հ ճարտ.՝ Ս. Սաֆարյան, Մ. Մանվելյան Armenian National Academy of Sciences (Institute of Geology) 04.jpg բեռնել պատկեր

Ինստիտուտի շենք. Մաթեմատիկայի և մեխանիկայի ինստիտուտները 1958 թվական 1.6/1.3 Հ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան, Մ. Մանվելյան բեռնել պատկեր

Ակադեմիայի շենք. Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիան 1932 թվական, 1940 թվական, 1956 թվական Տերյան փող. 74 40°11′26″ հս․. լ. 44°31′31″ ավ. ե. / 40.19066° հս․. լ. 44.525351° ավ. ե. / 40.19066; 44.525351 1.6/2 Հ նախկինում՝ Գյուղատնտեսական ինստիտուտ, հիմնադրված` 1930 թվական, ճարտ.` Ս. Սաֆարյան Ակադեմիայի շենք. Հայկական Գյուղատնտեսական Ակադեմիան (1).JPG բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված գյուղատնտեսական ինստիտուտի դասախոսներին և ուսանողներին 1985 թվական 1.6/2.1 Տ ճարտ.՝ Ա. Մխիթարյան, շենքի դիմաց Հուշաղբյուր Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված Գյուղատնտեսական Ինստիտուտի Դասախոսներին և Ուսանողներին (1).JPG բեռնել պատկեր

Առանձնատուն Հայկանուշ Դանիելյանի 1947 թվական Մարշալ Բաղրամյան պող. 8 40°11′24″ հս․. լ. 44°30′47″ ավ. ե. / 40.190008° հս․. լ. 44.512932° ավ. ե. / 40.190008; 44.512932 1.6/3 Տ ճարտ.` Պ. Մսրյան Baghramian Ave 8. 2.jpg բեռնել պատկեր

Առանձնատուն Աղասի Խանջյանի (Ժողկոմխորհի) 1920-ական թվականներ Հրազդանի ձորում, «Հրազդան» մարզադաշտից հս-ամ 1.6/4 Տ ճարտ.` Ա. Թամանյան Աղասի Խանջյանի առանձնատուն1.jpg բեռնել պատկեր

Առանձնատուն ՀԿԿ Կենտկոմի 1-ին քարտուղար Գրիգոր Հարությունյանի 1939 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 47 1.6/5 Տ ճարտ.՝ Ս. Սաֆարյան, վրկռ` 1985 թվական, այժմ` Ընդունելությունների տուն «Հրազդան-2» բեռնել պատկեր

Աստղադիտարանի շենք 1926 թվական Աբովյան և Տերյան փող. միջև, Ուսանողական պուրակ 40°11′25″ հս․. լ. 44°31′29″ ավ. ե. / 40.190285° հս․. լ. 44.5246° ավ. ե. / 40.190285; 44.5246 1.6/6 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան Երևանի աստղադիտարանի շենքը 2.jpg բեռնել պատկեր

Արդյունաբերական համակառույց. «Արարատ» գինեգործական արդյունաբերության միավորման համալիրը 1887-1910 թվականներ, 1938 թվական, 1945-1963 թվականներ Իսակովի փող. 9 1.6/7 Հ Yerevan Brandy Company (2008).jpg բեռնել պատկեր

Գործարանի համալիր. Շուստովի (Թաիրյանի) Գինու-կոնյակի գործարանը 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/7.1 Հ Noy brandy wine vodka factory, ArmAg.jpg բեռնել պատկեր

Գինու մառան 1887 թվական 1.6/7.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խմորման արտադրամասի մասնաշենք 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/7.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Կոնյակի մառաններ 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/7.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Պահեստի մասնաշենք 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/7.1.4 Հ բեռնել պատկեր

Սպիրտի զտման մասնաշենք 1907 թվական 1.6/7.1.5 Հ ճարտ.՝ Մ. ֆոն դեր Նոննե բեռնել պատկեր

Տակառագործական արհեստանոցի մասնաշենք 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/7.1.6 Հ բեռնել պատկեր

«Արարատ» գինեգործական արդյունաբերության միավորման մառանների շենք 1937-1961 թվականներ 1.6/7.2 Հ ճարտ.` Ռ. Իսրայելյան, Գ. Քոչար, կոնստ՝ Ա. Մարտիրոսյան Yerevan Brandy Factory left wing.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ 1961 թվական 1.6/7.2.1 Հ քանդար` Ա. Հարությունյան, էսքիզները` Ռ. Իսրայելյանի, շենքի ճակատին բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Գինու կոմբինատի հիմնադրման 100-ամյակին 1977 թվական 1.6/7.3 Տ ճարտ.` Ս. Գուրզադյան, համալիրի բակում բեռնել պատկեր

Արդյունաբերական շենք. «Արարատ» արդյունաբերական միավորման կոնյակի գործարանի գլխավոր մասնաշենքը (Երևանի կոնյակի գործարան) 1944 թվական Ծովակալ Իսակովի պող. 2 40°10′36″ հս․. լ. 44°29′51″ ավ. ե. / 40.17662° հս․. լ. 44.497483° ավ. ե. / 40.17662; 44.497483 1.6/8 Հ ճարտ.` Հ. Մարգարյան, Բ. Արզումանյան Yerevan Brandy Company.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ 1975 թվական 1.6/8.1 Տ քանդար` Ա. Հովսեփյան, դահլիճում բեռնել պատկեր

Խաչքար 1579 թվական 1.6/8.2 Հ բերված` Ջուղայից բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Մարգար Սեդրակյանի 1975 թվական 1.6/8.3 Տ քանդար՝ Ա. Հովսեփյան բեռնել պատկեր

Արվեստանոց-թանգարան Մինաս Ավետիսյանի 1975 թվական Նալբանդյան փող. 29 1.6/9 Տ բեռնել պատկեր

Արվեստանոց-թանգարան Գևորգ Գրիգորյանի (Ջիոտտո) 1980 թվական Մաշտոցի փող. 45ա 40°11′25″ հս․. լ. 44°31′01″ ավ. ե. / 40.19027° հս․. լ. 44.517018° ավ. ե. / 40.19027; 44.517018 1.6/10 Տ վրկռ` 1987 թվական Գևորգ Գրիգորյանի (Ջոտտո) արվեստանոց-թանգարան.jpg բեռնել պատկեր

Բանկի շենք. Պետական բանկ 1933 թվական Նալբանդյան փող. 6 1.6/11 Տ բանկը հիմնադրվել է 1922 թվական, վրկռ` 1996-2000 թվականներ, ճարտ.` Ն. Բաև Nalbandyan Yerevan.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակ «Կժով աղջիկը» 1939 թվական Աբովյան պուրակ 1.6/12 Տ քանդար` Այծեմնիկ Ուրարտու, պուրակի հս կողմում The girl with pitcher by Aytsemnik Urartu.png բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակ «Չայկովսկի» 1982 թվական Եզնիկ Կողբացու փող. 36 40°10′57″ հս․. լ. 44°30′44″ ավ. ե. / 40.18258° հս․. լ. 44.512351° ավ. ե. / 40.18258; 44.512351 1.6/13 Տ քանդար` Ե. Գոջաբաշյան, ճարտ.` Ջ. Թորոսյան, համանուն երաժշտական դպրոցի ճակատին Chaykovski bardzraqandak (6).jpg բեռնել պատկեր

Բերդշեն Ծիծեռնակաբերդ մ.թ.ա. 2-1 հզ, 3-13-րդ դարեր Հրազդան գետի աջ ափին, «Ծիծեռնակաբերդ» զբոսայգու տարածքում 1.6/14 Հ Մեծ եղեռնի զոհերի հուշահամալիրից 0, 6-0, 8 կմ աե բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1930 թվական Աբովյան փող. 19 1.6/15 Տ ճարտ.` Ա. Ահարոնյան, Հ. Մարգարյան Բնակելի տուն (Աբովյան փող. 19)).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1927 թվական Աբովյան փող. 23 1.6/16 Տ ճարտ.` Հ. Խիզանյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` «Հօկ»-ի 1928 թվական Աբովյան փող. 29 1.6/17 Տ Home-museum of Derenik Demirchyan (3).JPG բեռնել պատկեր

Տուն-թանգարան Դերենիկ Դեմիրճյանի 1977 թվական Աբովյան փող. 29 40°11′15″ հս․. լ. 44°31′21″ ավ. ե. / 40.187582° հս․. լ. 44.522417° ավ. ե. / 40.187582; 44.522417 1.6/17.1 Տ բնակելի տան 1-ին հարկում Տուն-թանգարան Դերենիկ Դեմիրճյանի.JPG բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Դերենիկ Դեմիրճյանի 1977 թվական Աբովյան փող. 29 1.6/17.2 Տ ճարտ.` Ռ. Ալավերդյան Home-museum of Derenik Demirchyan.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1950-ական թվականներ Աբովյան փող. 31 1.6/18 Տ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան Բնակելի տուն, Աբովյան 31, ArmAg (1).jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն «Պրոֆեսորների» 1934 թվական Աբովյան փող. 32 1.6/19 Տ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան Բնակելի տուն «Պրոֆեսորներ», ArmAg (4).jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող «Հայ մշակույթի երախտավորներ» 1968 թվական 1.6/19.1 Տ ճարտ.` Կ. Վարդանյան Հուշակոթող «Հայ մշակույթի երախտավորներ», ArmAg (1).jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Վլադիմիր Բրաժնիկովի 20-րդ դարի սկիզբ Աբովյան փող. 68 1.6/20 Տ ճարտ.` Վ. Միրզոյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Բաբաևների 19-20-րդ դարեր Ագաթանգեղոսի փող. 3 1.6/21 Տ ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան Ագաթանգեղոսի փող. 3, ArmAg (2).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1942 թվական Ամիրյան փող. 3 40°10′43″ հս․. լ. 44°30′38″ ավ. ե. / 40.178631° հս․. լ. 44.510632° ավ. ե. / 40.178631; 44.510632 1.6/22 Տ ճարտ.` Կ. Հակոբյան Ամիրյան 3 2.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-20-րդ դարեր Գրիգոր Լուսավորչի փող. 7 1.6/23 Տ պահպանված է միայն գլխ. ճակատի քարե հատվածը, վերակառուցված, այժմ` «Եվրոմոտորս» ընկերության շենք Լուսավորիչ 7 2.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դար Դեղատան փող. 13 1.6/24 Տ Դեղատան փողոց 13 ArmAg.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Արտեմ Յարալյանի 19-20-րդ դարեր Եկմալյան 1-ին փող. նրբ, 9 1.6/25 Տ պահպանվել է միայն գլխ. ճակատը բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկզբ Զաքիյան փող. 5 (Խորհուրդների փող. 19) 1.6/26 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1935 թվական Զաքիյան փող. 8 40°10′36″ հս․. լ. 44°30′20″ ավ. ե. / 40.176725° հս․. լ. 44.505681° ավ. ե. / 40.176725; 44.505681 1.6/27 ճարտ.` Բ. Արազյան Zakiyan-8 (5).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1948 թվական Զաքիյան փող. 10 40°10′34″ հս․. լ. 44°30′17″ ավ. ե. / 40.176169° հս․. լ. 44.504714° ավ. ե. / 40.176169; 44.504714 1.6/28 Տ ճարտ.` Բ. Արազյան Zakiyan10-Yerevan2.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 18-րդ դար Թաիրովի փող. 31 1.6/29 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1950-ական թվականներ Թումանյան փող. 35 1.6/30 Տ ճարտ.` Կ. Հակոբյան Բնակելի շենք 5.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Աֆրիկյանների (ամառանոց) 20-րդ դարի սկիզբ Ծովակալ Իսակովի պող. 3 1.6/32 Տ բեռնել պատկեր

Գինու մառան 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/32.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար Սուքիասի 1586 թվական 1.6/32.1.1 Հ Խաղողագործության, գինեգործության և պտղաբուծության գիտահետազոտական ինստիտուտի կոլեկցիոն գինիների մառանում բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 2 նրբ 19 1.6/33 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Սինթետիկ կաուչուկի գործարանի 1934-1938 թվականներ Հանրապետության փող. 62 1.6/34 Հ ճարտ.` Տ. Երկանյան, պատվիրատու՝ Սինթետիկ կաուչուկի գործարան Կաուչուկի գործարանի բնակելի տունը 3.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Վահան Պապոյանի 19-րդ դարի վերջ Մայիսյան փող. 22 1.6/35 Տ Վահան Պապոյանի տունը 1.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Մարշալ Բաղրամյան պող. 2 1.6/36 Տ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան Yerevan Baghramyan 2 1.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Մարշալ Բաղրամյան պող. 7 1.6/37 Տ Yerevan Baghramyan 7. 4.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1960 թվական Մարշալ Բաղրամյան պող. 22ա 1.6/38 Տ Yerevan Baghramyan 22a. 3.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող Վիկտոր Համբարձումյանին 1996 թվական 1.6/38.1 Տ բնակելի տան առջև Memorial Viktor Hambartsumian.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1939 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 9 1.6/39 Տ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան, Մ. Գրիգորյան բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Հայկ Գյուլիքևխյանին 1975 թվական 1.6/39.1. Տ շենքի առջև Հայկ Գյուլիքևխյանի հուշակոթող (4).JPG բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Ստեփան Մալխասյանցին 1974 թվական 1.6/39.2. Տ շենքի առջև, ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան, քանդար` Ն. Նիկողոսյան Հուշակոթող` Ստեփան Մալխասյանցին.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1929 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 27 1.6/40 Տ ճարտ.` Ֆ. Աղալյան Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 27, ArmAg (4).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1941 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 39 1.6/41 Տ ճարտ.` Ս. Սաֆարան, Ա. Նուշիկյան բեռնել պատկեր

Տուն-թանգարան Երվանդ Քոչարի 1984 թվական 1.6/41.1 Տ շենքի 1-ին հարկում բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն «Իլյիչ» 1932 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 42 (Թումանյան փող. 29) 1.6/42 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 42 (6).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն «Դերասանների» 1941 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 48 1.6/43 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան Ameriabank building7.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1957 թվական Մոսկովյան փող. 8 1.6/44 Տ ճարտ.` Տ. Մարության բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1957 թվական Մոսկովյան փող. 31 1.6/45 Տ ճարտ.` Գ. Թամանյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1925-1927 թվականներ Նալբանդյան փող. 21 1.6/46 Հ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Al. Spendiaryan, House-Museum.JPG բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Ալեքսանդր Սպենդիարյանի 1979 թվական Նալբանդյան փող. 21 1.6/46.1 Տ շենքի բակում, ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Al. Spendiaryan, (2).JPG բեռնել պատկեր

Տուն-թանգարան Ալեքսանդր Սպենդիարյանի 1967 թվական Նալբանդյան փող. 21 1.6/46.2 Տ շենքի 2-րդ հարկում Al. Spendiaryan, House-Museum (1).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1925-1927 թվականներ Նալբանդյան փող. 23 1.6/47 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Building, Nalbandyan 23 (1).JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1938 թվական Նալբանդյան փող. 37 1.6/48 Տ ճարտ.` Գ. Քոչար, Ռ. Իսրայելյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1927 թվական Նալբանդյան փող. 41 1.6/49 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Yerevan 41 Nalbandyan str 02.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գ. Բոգոլյուբսկու 20-րդ դարի սկիզբ Նալբանդյան փող. 46 1.6/50 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Անասնաբուծական - անասնաբուժական ինստիտուտի դասավանդողների 1931 թվական Նալբանդյան փող. 47 1.6/51 Տ ճարտ.` Ա. Ահարոնյան, Հ. Մարգարյան Բնակելի տուն Անասնաբուծական - անասնաբուժական ինստիտուտի դասավանդողների, ArmAg.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1927 թվական Նալբանդյան փող. 96 1.6/52 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Yerevan 96 Nalbandian St. 01.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Ակսել Բակունցի 1970 թվական 1.6/52.1 Տ շենքի մոտ, ճարտ.` Օ. Շոկարև, քանդար` Է. Աղայան Yerevan Axel Bakunts memorial.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն ԵՐՀԷԿ-ի («Շախմատային») 1932 թվական Պարոնյան փող. 7 1.6/53 Տ ճարտ.` Կ. Հալաբյան, Մ. Մազմանյան, վրկռ.` 1970 թվական, ճարտ.` Հ. Թելումյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Պարոնյան փող. 3-րդ նրբ 16 1.6/54 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Պարոնյան փող. 3-րդ նրբ 18 1.6/55 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1927 թվական Պուշկինի փող. 25 1.6/56 Տ ճարտ.` Ա. Թամանյան Պուշկինի 25 3.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1951 թվական Սայաթ-Նովա պող. 3-7 1.6/57 Տ ճարտ.` Զ. Բախշինյան Yerevan Sayat-Nova 3-7 1.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1928 թվական Սայաթ-Նովա պող. 25 1.6/58 Տ ճարտ.` Ն. Բաև Yerevan 25 Sayat Nova ave 01.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1933 թվական Վարդանանց փող. 7 1.6/59 Տ ճարտ.` Ն. Բաև Վարդանանց 7 1.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն «Մասնագետների» 1937 թվական Տերյան փող. 62 (Մոսկովյան փող. 21) 1.6/60 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան Տերյան 62 2.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Մանուկ Աբեղյանի 1965 թվական 1.6/60.1 Տ ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Հակոբ Մանանդյանի 1965 թվական 1.6/60.2 Տ ճարտ.` Ռ. Հասրաթյան Hakob Manandyan's plaque (1).jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Ս. Մարգարյանի 19-րդ դարի վերջ Տերյան փող. 71 1.6/61 Տ 1920-ական թվականներ` հիվանդանոցի շենք, վրկռ` 1930-ական թվականներ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1952 թվական Տիգրան Մեծի պող. 27 1.6/62 Տ ճարտ.` Հ. Հակոբյան բեռնել պատկեր

Գերեզման Սիմոն Զաքիյանի 1957 թվական Մովսես Խորենացու, Գրիգոր Լուսավորչի և Զաքիյան փող. միջև, Մանկական զբոսայգում 1.6/63 Տ քանդար` Ա. Հարությունյան, ճարտ.՝ Ս. Ներսիսյան Zakiyan gerezman (12).jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Մայիսյան ապստամբության հերոսների (Ստեփան Ալավերդյան, Սարգիս Մուսայելյան, Բագրատ Ղարիբջանյան) 1921 թվական Մովսես Խորենացու և Գրիգոր Լուսավորչի փող. միջև, Թատերական զբոսայգում 1.6/64 Տ ճարտ.` Ռոմեո Ջուլհակյան Գերեզման Մայիսյան ապստամբության հերոսների (Ստեփան Ալավերդյան, Սարգիս Մուսայելյան, Բագրատ Ղարիբջանյան), ArmAg.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման Լիպարիտ Մխչյանի 1921 թվական, 1971 թվական Մովսես Խորենացու և Գրիգոր Լուսավորչի փող. միջև, Թատերական զբոսայգում 1.6/65 Տ քանդար` Հ. Հովհաննիսյան Statue of Liparit Mkhchyan (2).jpg բեռնել պատկեր

Գրադարանի շենք. Ազգային գրադարանի գլխավոր մասնաշենքը 1928-1940 թվականներ Տերյան փող. 72 1.6/66 Հ ճարտ.` Ալ. Թամանյան Ազգային գրադարանի գլխավոր մասնաշենք 02.jpg բեռնել պատկեր

Գրքի պալատի շենքի Տերյան փող. հատվածը 1940 թվական, 1960 թվական Տերյան փող. 91, Իսահակյան փող. 28, Գ. Քոչարի փող. 4 1.6/67 Հ ճարտ.` Ս. Մազմանյան, Հ. Մարգարյան, Ս. Ներսիսյան, 1967 թվականից այս շենքում է գործում Երևանի դրամատիկական թատրոնը Գրապալատի շենքը 2.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան «Բանվոր և կոլտնտեսական» 1956 թվական 1.6/67.1 Տ քանդար` Ե. Քոչար, Գրքի պալատի բակում բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Հակոբ Մեղապարտի 1987 թվական 1.6/67.2 Տ շենքի առջև` Իսահակյան փող. կողմից, քանդար` Խ. Իսկանդարյան, ճարտ.` Մ. Ավագյան HagobMekhapart.jpg բեռնել պատկեր

Դամբարան 1319 թվական Աբովյան փող. 3 1.6/68 Հ քարգործ վարպետ` Շահիկ բեռնել պատկեր

Դպրոցի շենք. Հրաչյա Աճառյանի անվան դպրոցը 1937-1938 թվականներ Կորյունի փող. 2ա 1.6/69 Տ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան Հրաչյա Աճառյանի 1970 թվական 1.6/69.1 Տ դպրոցի առջև, քանդար` Ռ. Եկմալյան, Հ. Հովհաննիսյան բեռնել պատկեր

Դպրոցի շենք. Ստեփան Շահումյանի անվան դպրոցը 1928 թվական 1932 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 33 40°11′08″ հս․. լ. 44°30′45″ ավ. ե. / 40.185451° հս․. լ. 44.512579° ավ. ե. / 40.185451; 44.512579 1.6/70 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Stepan Shahumyan school9152164 03.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան Ստեփան Շահումյանի 1957 թվական 40°11′07″ հս․. լ. 44°30′45″ ավ. ե. / 40.185334° հս․. լ. 44.512614° ավ. ե. / 40.185334; 44.512614 1.6/70.1 Տ դպրոցի առջև, ճարտ.` Ջ. Թորոսյան, քանդար` Ս. Բաղդասարյան Ստեփան-Շահումյանի-արձանը-դպրոցի-առջև.jpg բեռնել պատկեր

Դպրոցի շենք. Եղիշե Չարեցի անվան դպրոցը 1952 թվական Ամիրյան փող. 9 40°10′46″ հս․. լ. 44°30′32″ ավ. ե. / 40.17952° հս․. լ. 44.508997° ավ. ե. / 40.17952; 44.508997 1.6/71 Տ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան Դպրոցի շենք. Եղիշե Չարեցի անվան դպրոցը, ArmAg.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Եղիշե Չարենցի 1957 թվական 40°10′47″ հս․. լ. 44°30′33″ ավ. ե. / 40.179682° հս․. լ. 44.509242° ավ. ե. / 40.179682; 44.509242 1.6/71.1 Տ դպրոցի առջև, քանդար` Ղ. Չուբարյան Հուշարձան՝ Եղիշե Չարենցի.jpg բեռնել պատկեր

Եկեղեցական համալիր Զորավոր Սբ. Աստվածածին 17-19-րդ դարեր Ղ. Փարպեցու փող. 9բ 40°11′10″ հս․. լ. 44°30′34″ ավ. ե. / 40.186046° հս․. լ. 44.509443° ավ. ե. / 40.186046; 44.509443 1.6/72 Հ վրկռ` 1978-1980 թվականներ, Ամենայն հայոց կաթողիկոս Վազգեն 1-ինի կողմից Zoravar Church.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Զորավոր Սբ. Աստվածածին 1693 թվական 40°11′10″ հս․. լ. 44°30′34″ ավ. ե. / 40.186098° հս․. լ. 44.509504° ավ. ե. / 40.186098; 44.509504 1.6/72.1 Հ Zoravar 3.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Էլիազի 17-րդ դար 1.6/72.1.1 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մովսեսի 17-րդ դար 1.6/72.1.2 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Խոջա Փանոսի 1693 թվական 1.6/72.1.3 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհաննեսի 1693 թվական 1.6/72.1.4 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հուրիխանի 1693 թվական 1.6/72.1.5 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Գավիթ 1693 թվական 1.6/72.2 Հ կից է եկղ-ցուն ամ-ից բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-րդ դար 1.6/72.2.1 Հ եկղ-ցու ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-րդ դար 1.6/72.2.2 Հ կազմող` Հովհաննես, եկղ-ցու ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-րդ դար 1.6/72.3 Հ եկղ-ցու հվ կողմում Zoravar 8.JPG բեռնել պատկեր

Դարպաս 17-19-րդ դարեր 1.6/72.4 Հ եկեղեցու հվ-ամ կողմում Zoravar Church Gate.JPG բեռնել պատկեր

Մատուռ Անանիա Առաքյալի (զանգակատուն) 1889 թվական 1.6/72.5 Հ եկղ-ցու ամ կողմում St. Ananias' Chapel at Zoravor Church.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին (Կաթողիկե) 13-րդ դար Աբովյան փող. 15 40°11′04″ հս․. լ. 44°31′08″ ավ. ե. / 40.184325° հս․. լ. 44.518997° ավ. ե. / 40.184325; 44.518997 1.6/73 Հ ՀՀ ԳԱԱ Լեզվի ինստիտուտի բակում The Katoghike church in Yerevan, Armenia.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-րդ դար 1.6/73.1 Հ հենած եկղ-ցու ամ ճակատին Khackar in Katoxike Yerevan 01.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի Անանի 17-րդ դար 1.6/73.2 Հ եկղ-ցու բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիք Աղամալի 1693 թվական 1.6/73.3 Հ եկղ-ցու բակում, պահպանված է ստորին մասը Khackar Meliq Axamali in Katoxike Yerevan 19.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Նիկողոսի 1694 թվական 1.6/73.4 Հ եկղ-ցու բակում բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Աստվածամայրը մանկան հետ» 18-19-րդ դարեր 1.6/73.5 Հ եկղ-ցու ամ մուտքի բարավորի ստորին մասում բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Ավետում» 18-19-րդ դարեր 1.6/73.6 Հ եկղ-ցու ամ մուտքի բարավորի վերին մասում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Կոնդի Սբ. Հովհաննես Մկրտիչ 1706-1710 թվականներ Հովհաննես Կոզեռնի փող. 9 40°11′07″ հս․. լ. 44°30′13″ ավ. ե. / 40.18539° հս․. լ. 44.503733° ավ. ե. / 40.18539; 44.503733 1.6/74 Հ St John The Baptist Church of Yerevan.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 18-րդ դար 1.6/74.1 Հ հվ ճակատին, արձանագիր, եղծված բեռնել պատկեր

Խաչքար 18-րդ դար 1.6/74.2 Հ հվ ճակատին, արձանագիր, եղծված բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.3 Հ հվ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.4 Հ աե ճակատին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.5 Հ ամ ճակատին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.6 Հ ամ ճակատին, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.7 Տ ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.8 Հ ամ մուտքի բարավորին բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.9 Հ ամ մուտքի բարավորին բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.1 Հ ամ մուտքի բարավորին բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.11 Հ հս մուտքից ձախ Խաչքար Ջուղա 1.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 18 դար 1.6/74.12 Հ հս մուտքից ձախ Խաչքար Ջուղա 4.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղավելի 18 դար 1.6/74.13 Հ ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղեքսանդրի 18 դար 1.6/74.14 Հ հվ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Անդրեասի, Արիստակեսի և Փարու 18 դար 1.6/74.15 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Գիրխասի 1710 թվական 1.6/74.16 Հ հվ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի, Մկրտումի, Մալխասի 18 դար 1.6/74.17 Հ ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Խանումի 18 դար 1.6/74.18 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարգարի և այլոց 18 դար 1.6/74.19 Հ հվ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարկոսի 18 դար 1.6/74.2 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիք Նազի և ծնողների 18 դար 1.6/74.21 Հ ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Նիկողոսի, Լելու 18 դար 1.6/74.22 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սատաթի, Խանբեկու 18 դար 1.6/74.23 Հ աե ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սպահանցի Խաչատուրի 18 դար 1.6/74.24 Հ ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սպահանցի Խաչատուրի և ծնողների` Ղազարի, Տիխանի 18 դար 1.6/74.25 Հ ամ ճակատին բեռնել պատկեր

Դարպաս 1863 թվական 1.6/74.26 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Սարգիս 1842 թվական, Իսրայելյան փող. 19 1.6/75 Հ վրկռ` 1970 թվական, վրկռ ճարտ.` Ռ. Իսրայելյան, Ա. Գալիկյան, քանդար` Ա. Հովսեփյան, կոնստ.` Ռ. Մանուկյան St.Sarqis.jpg բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 1998 թվական 1.6/75.1 Տ ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան Surb St. Sargis church.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 1511 թվական 1.6/75.2 Հ Առաջնորդարանի շենքի բակի հվ մասում, աղբյուրի մոտ, բերված` Սևանի վանքից բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դար 1.6/75.3 Հ Առաջնորդարանի շենքի բակի հվ մասում, աղբյուրի մոտ, բերված` Սևանի վանքից բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դար 1.6/75.4 Հ Առաջնորդարանի շենքի բակի հվ մասում, բերված` Սևանի վանքից բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դար 1.6/75.5 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ, կազմող` Հակոբ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դար 1.6/75.6 Հ եկղ-ցու բակում, բեկորված, բեկորները աղբյուրից հս և հվ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դար 1.6/75.7 Հ եկղ-ցու բակում, աղբյուրի մոտ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Պարոն Մարգարի 1583 թվական 1.6/75.8 Հ եկղ-ցու բակում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Ջուղայեցի Տիրացու Պետրոսի 1624 թվական 1.6/75.9 Հ եկղ-ցու բակում, աղբյուրի մոտ բեռնել պատկեր

Զորանոցային համալիր Երևանի բերդի 1582 թվական– 20 դար սկզբ Հրազդանի ձախ ափին 1.6/76 Տ բեռնել պատկեր

Պարիսպ 16-17 դարեր Երևանի բերդի տարածքում, Հրազդան գետի ձախ ափին 1.6/76.1 Հ պահպանվել է մաս ամ հատվածից բեռնել պատկեր

Թանգարան. Ժողովրդական ստեղծագործության պետական թանգարանը (Ժողովրդական ստեղծագործության տուն) 1941 թվական Աբովյան փող. 64 1.6/77 Տ ճարտ.` Վ. Արևշատյան, 1978 թ-ից՝ Ժող. ստեղծագործության պետ. թանգարան բեռնել պատկեր

Թատրոնի շենք. Գաբրիել Սունդուկյանի անվան պետական ակադեմիական թատրոնը 1966 թվական Գր. Լուսավորչի փող. 6 1.6/78 Հ ճարտ.` Ռ. Ալավերդյան, Ս. Բուրխաջյան, Գ. Մնացականյան, կոնստ` Ռ. Բադալյան 1970 թվական ՀԽՍՀ Պետմրցանակ Sundukyan State Academic Theatre of Yerevan (1).JPG բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ 1966 թվական 1.6/78.1 Հ քանդար` Ա. Հարությունյան, թատրոնի շքամուտքին Գաբրիել Սունդուկյանի անվան պետական ակադեմիական թատրոնի մուտքի բարձրաքանդակներ 02.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակ «Հուշկապարիկ» 1976 թվական 1.6/78.2 Հ քանդար` Ա. Հարությունյան, թատրոնի շքամուտքի մոտ «Հուշկապարիկ».jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Գաբրիել Սունդուկյանի 1972 թվական 1.6/78.3 Հ քանդար` Ա. Հարությունյան, թատրոնի շքամուտքի մոտ Հուշարձան Գաբրիել Սունդուկյանի (2).JPG բեռնել պատկեր

Պաննո «Հայաստան» 1965 թվական 1.6/78.4 Հ նկ.` Մ. Սարյան, Հ. Սիրավյան, թատրոնի ճեմասրահում բեռնել պատկեր

Ինստիտուտի շենք. Անասնաբուծական - անասնաբուժական ինստիտուտը 1928 թվական Նալբանդյան փող. 128 1.6/79 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան Անասնաբուծական-անասնաբուժական ինստիտուտ.jpg բեռնել պատկեր

Ինստիտուտի շենք. Մարքսիզմ - լենինիզմի հայկական ինստիտուտը 1949 թվական Մարշալ Բաղրամյան պող. 12 1.6/80 Հ ճարտ.` Ս. Սաֆարան, այժմ ՉԺՀ դեսպանատան շենք բեռնել պատկեր

Ինստիտուտի շենք. Մեսրոպ Մաշտոցի անվան հին ձեռագրերի գիտահետազոտական ինստիտուտը (մատենադարան) 1957 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 53 1.6/81 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան 2014 Erywań, Matenadaran (18).jpg բեռնել պատկեր

Խճանկար «Ավարայրի Ճակատամարտ» («Վարդանանք») 1960 թվական 1.6/81.1 Հ նկ` Վ. Խաչատրյան, շենքի ներսում բեռնել պատկեր

Որմնանկարներ «Հայ մշակույթի պատմություն» 1959 թվական 1.6/81.2 Հ նկ` Վ. Խաչատրյան, շենքի ներսում բեռնել պատկեր

Հուշարձան Անանիա Շիրակացու 1963 թվական 1.6/81.3 Հ քանդար` Գ. Բադալյան 2014 Erywań, Matenadaran (07).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Գրիգոր Տաթևացու 1967 թվական 1.6/81.4 Հ քանդար` Ա. Գրիգորյան 2014 Erywań, Matenadaran (10).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Թորոս Ռոսլինի 1967 թվական 1.6/81.5 Հ քանդար` Ա. Շահինյան 2014 Erywań, Matenadaran (11).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Մեսրոպ Մաշտոցի 1962 թվական 1.6/81.6 Հ քանդար` Ղ. Չուբարյան 2014 Erywań, Matenadaran (16).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Մխիթար Գոշի 1967 թվական 1.6/81.7 Հ քանդար` Ղ. Չուբարյան 2014 Erywań, Matenadaran (08).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Մովսես Խորենացու 1964 թվական 1.6/81.8 Հ քանդար` Ե. Վարդանյան 2014 Erywań, Matenadaran (06).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Ֆրիկի 1967 թվական 1.6/81.9 Հ քանդար` Ս. Նազարյան 2014 Erywań, Matenadaran (09).jpg բեռնել պատկեր

Բացօթյա ցուցադրություն մ.թ.ա. 2-1 հզ, 14-17 դարեր 1.6/81.10 Հ կազմակերպվել է 1970-ական թվականներ, շենքի աջակողմյան և ձախակողմյան կամարակապ սրահներում Matenadaran in Yerevan 12.JPG բեռնել պատկեր

Կոթող «Դուռ» մ.թ.ա. 7 դար 1.6/81.10.1 Հ բերված Կարմիր բլուրից Bacotya cucadrutyun (15).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 1294 թվական 1.6/81.10.2 Հ բեկոր, արձանագիր, ցուցադրության շարքում, բերված Արցախի Մարտակերտի շրջանից բեռնել պատկեր

Խաչքար Խաչատուրի 1545 թվական 1.6/81.10.3 Հ կազմող` Վարդան Khacqar Khachaturi in Matenadaran 01.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Հախնազար Աղայի 1596 թվական 1.6/81.10.4 Հ կազմող` Քիրամ Khachqar Haqnazar Axas 01.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Մարիանի 1604 թվական 1.6/81.10.5 Հ կազմող` Քիրամ Խաչքար Մարիանի (Մատենադարան).JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դար 1.6/81.10.6 Հ բերված Նորատուսի պատմական գերեզմանոցից Tombe cover, 14th century, Noratus cemetery, Armenia.jpg բեռնել պատկեր

Վիշապաքար մ.թ.ա. 2-1 հզ 1.6/81.10.7 Հ Vishapaqar in Matenadaran 01.JPG բեռնել պատկեր

[[Մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի ինստիտուտ|Ծննդատան շենք. Պարթև Մարգարյանի անվան Մոր և մանկան առողջության պահպանման հայկական գիտահետազոտական կենտրոնը]] 1931 թվական. 1936-1939 թվականներ Մեսրոպ մաշտոցի պող. 22 1.6/82 Տ 1-ին հարկը կառուցվել է Կառավարական 1-ին տան համար, ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, Ն. Բունիաթյան Պարգև Մարգարյանի անվան ծննդատան շենք (11).jpg բեռնել պատկեր

Կամուրջ «Երևան-Սևան» երկաթուղու 1935 թվական Մյասնիկյան պող. - Մ. Հերացու փող. հատման մասում 1.6/83 Տ հին Նորք տանող խճուղու վրա բեռնել պատկեր

Կամուրջ «Կարմիր» (Հրազդանի հին կամուրջ), (Խոջա Փլավի) 1679 թվական Հրազդան գետի վրա 1.6/84 Հ «Արարատ» գինու կոմբինատի համալիրի դիմաց, վրկռ` 1830 թվական, 1851 թվական Կարմիր կամուրջ 4.JPG բեռնել պատկեր

Կամուրջ «Հաղթանակի» 1939-1961 թվականներ Հրազդան գետի վրա 1.6/85 Հ ճարտ.` Ա. Մամիջանյան, Ա. Ասատրյան, Ս. Սաֆարյան, Գ. Աղաբաբյան, քանդար` Ս. Սարգսյան, կոնստ` Ա. Հովնանյան, միացնում է Մեսրոպ Մաշտոցի և Ծովակալ Իսակովի պողոտաները Haghtanak bridge.JPG բեռնել պատկեր

Կամուրջ Նորքի (Գետառի) 1664 թվական Մյասնիկյան պող. 1.6/86 Հ ճարտ.` Գրիգորի որդի Կիրակոս, պատվիրատու՝ Նորքեցի Հովհաննես վարդապետ, վրնրգ՝ 1924 թվական, 1965-1968 թվականներ Getar bridge.png բեռնել պատկեր

Կայան Տրանսֆորմատորային 1930 թվական Հանրապետության և Ստ. Շահումյանի անվ. հրապարակների միջև, Ստ. Շահումյանի անվ. զբոսայգում 1.6/87 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան, զբոսայգու հվ-աե եզրին Yerevan Transformer station 04.jpg բեռնել պատկեր

Համալսարանի համակառույց. Երևանի ճարտարագիտական և Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանները 1932-1964 թվականներ Տերյան փող. 105 1.6/88 Հ հիմնադրվել է 1930 թվական որպես Երևանի պոլիտեխնիկական ինստիտուտ Ճարտարագիտական համալսարանի շենքը Երևանում 01.JPG բեռնել պատկեր

Մասնաշենք` առաջին 1932 թվական, 1935 թվական 1.6/88.1 Հ այժմ` Քիմիական ֆակուլտետի մասնաշենք, ճարտ.` Ա. Թամանյան SeuaFIRST.gif բեռնել պատկեր

Մասնաշենք` երկրորդ 1935 թվական 1.6/88.2 Հ այժմ` Երևանի Ճարտարապետա-շինարարական ինստիտուտի շենք, ճարտ.` Ա. Թամանյան State Engineering University of Armenia 2.jpg բեռնել պատկեր

Մասնաշենք` երրորդ (գլխավոր) 1955 թվական, 1959 թ, . 1964 թվական 1.6/88.3 Հ ճարտ.` Ա. Մամիջանյան Պոլիտեխնիկ, Մասնաշենք` երրորդ 1.JPG բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր` Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված պոլիտեխնիկականներին 1981 թվական 1.6/88.4 Տ ճարտ.` Ա. Մխիթարյան Հուշաղբյուր` Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված պոլիտեխնիկականներին (1).JPG բեռնել պատկեր

Համալսարանի համակառույց, Երևանի Մխիթար Հերացու անվան բժշկական համալսարանը 1927-1955 թվականներ Կորյունի փող. 2 1.6/89 Հ նախկինում` Երևանի բժշկական ինստիտուտ, ճարտ.` Ա. Թամանյան Yerevan State Medical University.JPG բեռնել պատկեր

Անատոմիկումի շենք 1927 թվական 1.6/89.1 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան Անատոմիկումի շենք (1).JPG բեռնել պատկեր

Մասնաշենք գլխավոր 1938 թվական, 1950-ական թվականներ 1.6/89.2 Հ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված բժշկական ինստիտուտցիներին 1972 թվական 1.6/89.3 Տ քանդար` Ռուզան Քյուրքչյան, ճարտ.` Ստեփան Քյուրքչյան Sculptures for WW2 victims from Medical Universuty.jpg բեռնել պատկեր

Համալսարանի շենք. Երևանի պետական համալսարանի գլխավոր մասնաշենքը 1965 թվական Ալեք Մանուկյան փող. 1 1.6/90 Հ ճարտ.` Է. Տիգրանյան YSU-BatimentCentral.jpg բեռնել պատկեր

Ժայռապատկերներ մ.թ.ա. 5-3 հզ 1.6/90.1 Հ համալսարանի բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար` Արցախում զոհված մտավորականներին և ԵՊՀ ուսանող-ազատամարտիկներին 1996 թվական 1.6/90.3 Տ Բանասիրական ֆակուլտետի մասնաշենքի առջև, քանդար` Ժ. Սուքիասյան Խաչքար` Արցախում զոհված մտավորականներին և ԵՊՀ ուսանող-ազատամարտիկներին.jpg բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր` Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված համալսարանականներին 1979 թվական 1.6/90.4 Տ ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Մովսես Խորենացու 1996 թվական 1.6/90.5 Տ համալսարանի բակում, քանդար` Ա. Պողոսյան բեռնել պատկեր

Հանդիսատեսային շենք. Կոմիտասի անվան կամերային երաժշտության տունը 1977 թվական Իսահակյան փող. 1 1.6/91 Հ ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Yerevan Music house after Komitas 02.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ 1977 թվական 1.6/91.1 Հ դահլիճում, ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Բարձրաքանդակներ11.JPG բեռնել պատկեր

Հանրակացարանի շենք Անասնաբուժական - անասնաբուծական ինստիտուտի հանրակացարանը 1930 թվական Կորյունի փող. 15-19 1.6/92 Տ ճարտ.` Գ. Քոչար Yerevan university dormitory.jpg բեռնել պատկեր

Հիդրոէլեկտրակայանի շենք. Երևանի առաջին ՀԷԿ-ը 1926 թվական Հրազդանի ձախ ափին 1.6/93 Հ Ծիծեռնակաբերդի դիմաց, ճարտ.` Ա. Թամանյան բեռնել պատկեր

Հիվանդանոցային շենքերի համակառույց 1917-1960 թվականներ Աբովյան փող. 54-60 1.6/94 Հ բեռնել պատկեր

Ինստիտուտի շենք. Ֆիզիոթերապիայի ինստիտուտը 1930 թվական, 1932 թվական, 1939 թվական Աբովյան փող. 54 1.6/94.1 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան, Գ. Թամանյան բեռնել պատկեր

Հիվանդանոցի շենք. մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի հիվանդանոցը 1929 թվական Աբովյան փող. 56 1.6/94.2 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան բեռնել պատկեր

Ակնաբուժարանի շենք 1929 թվական Աբովյան փող. 58 1.6/94.3 Հ ճարտ.` Լ. Մուրադյան բեռնել պատկեր

Հիվանդանոցի շենք. Քաղաքային հիվանդանոցը 1917-1922 թվականներ Աբովյան փող. 58 1.6/94.4 Հ ճարտ.` Պ. Զուրաբյան, հիվանդանոցը հիմնադրվել է 1893 թվական բեռնել պատկեր

Հիվանդանոցի շենք. Մանկական հիվանդանոցը 1939 թվական, 1975 թվական Աբովյան փող. 60 1.6/94.5 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան, Մ. Գրիգորյան բեռնել պատկեր

Հրապարակի համալիր. Ազատության հրապարակը 1924-1939 թվականներ Թումանյան, Մեսրոպի Մաշտոց, Տերյան և Սայաթ - Նովա փողոցների տարածքում 1.6/95 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան Handisatesayin shenq (66).JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման Ալեքսանդր Սպենդիարյանի 1928 թվական, 1966 թվական 1.6/95.1 Հ ճարտ.` Ռ. Մարտիրոսյան Spendiaryani gerezman.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան «Մուսա» 1963 թվական 1.6/95.1.1 Հ քանդար՝ Ս. Բաղդասարյան բեռնել պատկեր

Հանդիսատեսային շենք. Ալեքսանդր Սպենդիարյանի անվան օպերայի և բալետի ազգային ակադեմիական թատրոնը և «Արամ Խաչատրյան» մեծ համերգասրահը 1940 թվական, 1953 թվական Թումանյան փող. 36 1.6/95.2 Հ 1937 թվական Մեծ մրցանակ Փարիզում, ճարտ.` Ա. Թամանյան, վրկռ`1981-1983 թվականներ, վրկռ. ճարտ.` Գ. Թամանյան, Յու. Թամանյան Erevan - Armenia (2907454692).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Հովհաննես Թումանյանի 1957 թվական 1.6/95.3 Հ քանդար` Ա. Սարգսյան, ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան Statue-toumanian.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Արամ Խաչատրյանի 1999 թվական 1.6/95.4 Հ քանդար` Յու. Պետրոսյան, ճարտ.` Ռ. Մարտիրոսյան Aram Khachaturian monument Yerevan.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ալեքսանդր Սպենդիարյանի 1957 թվական 1.6/95.5 Հ քանդար` Ղ. Չուբարյան, Ա. Սարգսյան, ճարտ.` Ֆ. Դարբինյան Spendyarian by Rita Willaert.jpg բեռնել պատկեր

Հրապարակի համալիր. Հանրապետության Հրապարակը 1926-1977 թվականներ 1.6/96 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան, Ս. Սաֆարյան, Մ. Գրիգորյան, Գ. Թամանյան, Վ. Արևշատյան, Է. Սարապյան, Լ. Վարդանով, Ն. Փարեմուզովա, քանդար՝ Ս. Մերկուրով, 1970 թվական ՀՍՍՀ պետ. մրցանակ PzaRepErevan1.jpg բեռնել պատկեր

Հյուրանոց «Արմենիա» 1958 թվական 1.6/96.1 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, Է. Սարապյան 2014 Erywań, Hotel Armenia Marriot (02).jpg բեռնել պատկեր

Մշակույթի տուն. Արական գիմնազիայի (Հայհամերգի փոքր դահլիճ) և թանգարանների շենքը 1916 թվական Աբովյան փող. 2 1.6/96.2 Հ ճարտ.` Վ. Սիմոնսոն, վրկռ` 1953 թվական, 1961 թվական, 1977 թվական, վրկռ. ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, Է. Սարապյան Առնո Բաբաջանյանի անվ. համերգասրահ 3.jpg բեռնել պատկեր

Վիտրաժ «Հայաստան» 1965 թվական 1.6/96.2.1 Հ Հայհամերգի փոքր դահլիճի ճեմասրահում, նկ՝ Մ. Սարյան, Հ. Սիրավյան բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Արհմիությունների տունը և Կապի նախարարությունը 1956 թվական 1.6/96.3 Հ ճարտ.՝ Մ. Գրիգորյան, Է. Սարապյան Republic-square-Yerevan (27).JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Կառավարական տունը (ՀՀ Նախարարների խորհրդի շենք) 1929 թվական 1941 թվական 1952 թվական 1.6/96.4 Հ ճարտ.` Ա. Թամանյան, Գ. Թամանյան, 1942 թվական ՍՍՀՄ պետ. մրցանակ Yerevan square by Rita W.jpg բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Կառավարական երկրորդ տունը 1955 թվական 1.6/96.5 Հ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան, Ռ. Իսրայելյան, Վ. Արևշատյան 2014 Erywań, Budynek Ministerstwa Spraw Zagranicznych Armenii (01).jpg բեռնել պատկեր

Բանկի շենք. Գյուղատնտեսական բանկը և Գյուղբանկի աշխատողների բնակելի տունը 1927-1930 թվականներ Դեղատան փող. 2, 4, 5 1.6/97 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Գյուղբանկ 4.JPG բեռնել պատկեր

Բանկի շենք. Թիֆլիսի առևտրական բանկը 1910 թվական Նալբանդյան փող. 2 1.6/98 Տ ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան CBA building.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Ստեփան Տիգրանյանի 1910-ական թվականներ Նալբանդյան փող. 4 1.6/99 Տ 1920 թվական-ից` Փոխադարձ վարկի ընկերության շենք բեռնել պատկեր

Դատարանի շենք. Գերագույն դատարանը 1936 թվական Վ. Սարգսյան փող. 6 1.6/100 Հ ճարտ.` Ն. Բաև Yerevan Courthouse. 03.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Ստեփան Շահումյանի 1931 թվական 1.6/101 Հ քանդար` Ս. Մերկուրով, ճարտ.` Ի. Ժոլտովսկի բեռնել պատկեր

Հրապարակ` Անդրեյ Սախարովի անվան 1850– 1860 թվականներ, 1924 թվական, 1960-ական թվականներ Նալբանդյան, Պուշկինի և Վարդանանց փող. հանգույցում 1.6/102 Տ ճարտ.` Ա. Թամանյան Andrei Sakharov monument in Yerevan 03.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1930 թվական Պուշկինի փող. 1 1.6/102.1 Տ ճարտ.` Կ. Հալաբյան, Մ. Մազմանյան Գ. Քոչար, նախկինում` Պետապի շենք բեռնել պատկեր

Հրշեջ կայան. Կամավոր հրշեջ ընկերության շենքը (Հրշեջ դեպո) 1930 թվական Ա. Սախարովի հրապարակ 19 1.6/102.2 Տ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան Fire Depo (1).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Անդրեյ Սախարովի 2000 թվական 1.6/102.3 Տ ճարտ.` Լ. Ղալումյան, քանդար` Տ. Արզումանյան Andrei Sakharov monument in Yerevan 06.JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Արքունական պալատը և Նահանգական գանձատունը 1901 թվական Նալբանդյան փ. 48 1.6/102.4 Հ ճարտ.` Վ. Միրզոյան, որպես պալատ գործել է մինչև 1918 թվական Արքունական պալատը և Նահանգական գանձատունը 10.JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Երկրաբանական վարչության նախկին շենքը 1930-1933 թվականներ Ա. Սախարովի հրապարակ 1.6/102.5 Տ ճարտ.` Գ. Քոչար, Մ. Մազմանյան Yerevan Geological Department of the former building. 01.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Վախթանգ Անանյանի 1982 թվական Պարոնյան փող. 1 1.6/103 Տ բնակելի շենքի առջև Վախթանգ Անանյան 1.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Հրաչյա Աճառյանի 1982 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 45 1.6/104 Տ քանդար` Ա. Հովսեփյան, ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան Հուշակոթող՝ Հրաչյա Աճառյանի, ArmAg.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Թորոս Թորամանյանի 1985 թվական Պուշկինի փող. 31 1.6/105 Տ բնակելի տան դիմաց, քանդար` Ռ. Քյուրքչյան, ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան բեռնել պատկեր

Հուշահամալիր` Մեծ եղեռնի զոհերին 1967 թվական Ծիծեռնակաբերդի զբոսայգի 40°11′09″ հս․. լ. 44°29′25″ ավ. ե. / 40.185796° հս․. լ. 44.490353° ավ. ե. / 40.185796; 44.490353 1.6/106 Հ ճարտ.` Ա. Թարխանյան, Ս. Քալաշյան, Վ. Խաչատրյան Armenian Genocide Memorial - Yerevan (2903020364).jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման` Մովսես Գորգիսյանի 1990 թվական 1.6/106.1 Տ Գերեզման՝ Մովսես Գորգիսյանի.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման` Սամվել Գևորգյանի 1992 թվական 1.6/106.2 Տ Գերեզման` Սամվել Գևորգյանի.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման` Էդիկ Մարկոսյանի 1990 թվական 1.6/106.3 Տ Գերեզման` Էդիկ Մարկոսյանի.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման` Մուշեղ Մխցյանի (Վոժդ) 1991 թվական 1.6/106.4 Տ Գերեզման` Մուշեղ Մխցյանի (Վոժդ).JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման` Երվանդ Սաղումյանի (Երո) 1990 թվական 1.6/106.5 Տ Գերեզման` Երվանդ Սաղումյանի (Երո).JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար` Բաքվի 1990 թվական զոհերի հիշատակին 1990 թվական 1.6/106.6 Տ Khachkar in memory of Baku victims. Tsitsernakaberd.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար Գանձակի 1988 թվական նահատակներին 1988 թվական 1.6/106.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար Սումգայիթի 1988 թվական զոհերի Հիշատակին 1988 թվական 1.6/106.8 Տ Khachkar in memory of Sumqayit victims. Tsitsernakaberd.jpg բեռնել պատկեր

Հուշակոթող 1965 թվական 1.6/106.9 Տ հուշահամալիր տանող ծառուղուց ձախ, հենած ծառին, քանդար` Վ. Արզումանյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան Մեծ եղեռնի զոհերին 1967 թվական 40°11′09″ հս․. լ. 44°29′25″ ավ. ե. / 40.185796° հս․. լ. 44.490353° ավ. ե. / 40.185796; 44.490353 1.6/106.10 Հ ճարտ.` Ա. Թարխանյան, Ս. Քալաշյան, Վ. Խաչատրյան բեռնել պատկեր

Թանգարան Հայոց ցեղասպանության 1995 թվական 1.6/106.11 Հ ճարտ.` Ս. Քալաշյան Tsitsernakaberd memorial and museum to the Armenian Genocide.jpg բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր` Երևան և Կարրարա քաղաքների բարեկամության 1964 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/107 Տ ճարտ` Ռ. Իսրայելյան, քանդար` Ա. Հարությունյան Hushaghbyur er kar 01.jpg բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր Մեծ եղեռնի և Սպիտակի 1988 թվական դեկտեմբերի 7-ի երկրաշարժի զոհերին 1990 թվական Կորյունի փող. 15 1.6/108 Տ ճարտ.` Ա. Մխիթարյան, կառուցված` ուսանողների հանգանակությամբ բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուրներ` Խորհրդային Միության երիտասարդ հերոսներին 1949 թվական Խաչատուր Աբովյանի անվան մանկական այգում 1.6/109 Տ Հրազդանի ձախ ափին Մանկական երկաթուղի 1 (4).jpg բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր Սայաթ-Նովային 1963 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 46 1.6/110 Տ թիվ 2 համանուն երաժշտական դպրոցի առջև, քանդար` Ա. Հարությունյան, ճարտ.` Է. Սարապյան Sayat-Nova-DSC07919.jpg բեռնել պատկեր

Հուշասալ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված պիոներներին 1985 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/111 Տ ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան, Կամերային երաժշտության տան մոտ բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Խաչատուր Աբովյանի 1950 թվական Աբովյան փող. վերջնամասում, Աբովյան պուրակում 1.6/112 Հ քանդար` Ս. Ստեփանյան, ճարտ.` Գ. Թամանյան Abovyan Kh..JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Խաչատուր Աբովյանի 1955 թվական Խանջյան փող. 5 1.6/113 Տ Համանուն պետական մանկավարժական ինստիտուտի գլխ. մասնաշենքի առջև, քանդար` Ա. Գրիգորյան Khachadoor.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` «Բարեկամության ձեռքեր» 1965 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/114 Տ Hands of friendship from Carrara to Yerevan (2).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Վալերի Բրյուսովի 1966 թվական Թումանյան փող. 42 1.6/115 Տ Համանուն ռուսաց և օտար լեզուների մանկավարժական ինստիտուտի շենքի առջև, քանդար` Ա. Սարգսյան Վալերի Բրյուսովի կիսանդրին 1.jpg բեռնել պատկեր

Մաքսիմ Գորկու դիմաքանդակ 1967 թվական Ալեք Մանուկյան փող. 3 1.6/116 Տ թիվ 4 համանուն դպրոցի առջև, քանդակ. Հ. Գյուրջյան Maxim Gorky bust.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ալեքսանդր Գրիբոյեդովի 1973 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/117 Հ քանդար` Օ. Բեջանյան, ճարտ.` Ս. Կնտեղցյան Ալեքսանդր Գրիբոյեդովի հուշարձան.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Լեոնիդ Ենգիբարյանի 1995 թվական Ագաթանգեղոսի փող. 1 1.6/118 Տ Ազգային կրկեսի շենքի առջև, քանդար` Լ. Թոքմաջյան, Կրկեսի շենքի դիմաց Լեոնիդ Ենգիբարյանի հուշարձան.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` «Էրեբունի-Երևան» («Կենաց Ծառ») 1970 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի և Մարշալ Բաղրամյան պող. Ա Զորյան փող. միջև 1.6/119 Տ քանդար` Հ. Փիլիպոսյան, ճարտ.` Ֆ. Դարբինյան «ԷՐԵԲՈՒՆԻ-ԵՐԵՎԱՆ» («ԿԵՆԱՑ ԾԱՌ»).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ալեքսանդր Թամանյանի 1974 թվական Թամանյան-Մոսկովյան փող. խաչմերուկում 1.6/120 Հ համանուն պուրակի սկզբնամասում, քանդար` Ա. Հովսեփյան, ճարտ.` Ս. Պետրոսյան Armenia - Yerevan (2901217553).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ավետիք Իսահակյանի 1965 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/121 Հ քանդար` Ս. Բաղդասարյան, ճարտ.` Լ. Սադոյան Monument of Avetik Isahakyan 07.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ստեփան Լիսիցյանի 1982 թվական Տիգրան Մեծի փող. 38 1.6/122 Տ թիվ 34 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Լ. Թոքմաջյան, ճարտ.` Է. Արևշատյան Հուշարձան` Ստեփան Լիսիցյանի (2).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Աղասի Խանջյանի 1987 թվական Տիգրան Մեծի պող. 26ա 1.6/123 Տ թիվ 53 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Հ. Հովսեփյան Հուշարձան` Աղասի Խանջյանի (5).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան Կոմիտասի 1988 թվական Սայաթ-Նովայի պող. 1ա 1.6/124 Հ Համանուն կոնսերվատորիայի շենքի առջև, պուրակում, քանդար` Ա. Հարությունյան Statue of Komitas Vardapet, Yerevan, Armenia.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան՝ Կարո Հալաբյանի 1997 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/125 Տ ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան Հուշարձան` Կարո Հալաբյանի.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Հայաստանում Խորհրդային կարգերի հաստատման 20-ամյակին (Կարմիր բանակի մարտիկներին) 1940 թվական Մովսես Խորենացու, Գրիգոր Լուսավորչի և Զաքիյան փող. միջև, Մանկական զբոսայգում 1.6/126 Տ ճարտ.` Փ. Մանուկյան, Հ. Դավթյան, Մանկական զբոսայգու կենտրոնական ծառուղում Հուշարձան` Հայաստանում Խորհրդային կարգերի հաստատման 20-ամյակին (Կարմիր բանակի մարտիկներին).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Հայաստանում Խորհրդային կարգերի հաստատման 30-ամյակին 1950 թվական Ծովակալ Իսակովի պող. 1.6/127 Տ ճարտ.` Ա. Մինասյան Memorial dedicated to the 30th anniversary of establishment of Soviet order in Armenia (1).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` «Հավերժական կրակ» (Հայաստանում Խորհրդային կարգերի հաստատման համար զոհված մարտիկների հուշարձան) 1960 թվական Հանրապետության և Ստ. Շահումյանի անվ. հրապարակների միջև, Ստ. Շահումյանի անվ. զբոսայգում 1.6/128 Տ կանգնեցված է Հայաստանում խորհրդային կարգերի հաստատման 40-ամյակի առթիվ, ճարտ.` Է. Սարապյան, նկ` Վ. Պոդպոմոգով «ՀԱՎԵՐԺԱԿԱՆ ԿՐԱԿ».jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Վարդան Մամիկոնյանի 1975 թվական Օղակաձև զբոսայգի 40°10′27″ հս․. լ. 44°31′14″ ավ. ե. / 40.174184° հս․. լ. 44.520631° ավ. ե. / 40.174184; 44.520631 1.6/129 Հ քանդար` Ե. Քոչար, ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Vartan Mamigonian statue in Yerevan.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Վլադիմիր Մայակովսկու 1974 թվական Գր. Լուսավորչի փող. 27 1.6/130 Տ թիվ 7 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Հ. Մուրադյան, ճարտ.` Ռ. Կզոյան Հուշարձան` Վլադիմիր Մայակովսկու (1).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ալեքսանդր Մյասնիկյանի 1980 թվական Մովսես Խորենացու, Գրիգոր Լուսավորչի և Բեյրութի փող. միջև 40°10′29″ հս․. լ. 44°30′22″ ավ. ե. / 40.174733° հս․. լ. 44.506045° ավ. ե. / 40.174733; 44.506045 1.6/131 Հ ճարտ.` Ջ. Թորոսյան, քանդար` Ա. Շիրազ, Թատերական զբոսայգու հվ-ամ եզրին Monument of Alexander Myasnikyan Yerevan (10).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ասքանազ Մռավյանի 1956 թվական Տերյան փող. 2 1.6/132 Տ թիվ 25 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Ս. Մնացականյան Հուշարձան` Ասքանազ Մռավյանի (2).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Միքայել Նալբանդյանի 1965 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/133 Հ քանդար` Ն. Նիկողոսյան, ճարտ`Ջ. Թորոսյան Միքայել Նալբանդյան.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Միքայել Նալբանդյանի 1985 թվական Նար Դոսի փող. 38 1.6/134 Տ թիվ 33 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Ե. Վարդանյան Mikayel Nalbandyan's bust, Yerevan (10).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Նար Դոսի 1956 թվական Հովհաննես Քաջազնունու փող. 12/1 1.6/135 Տ թիվ 14 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Ս. Մանասյան, Ն. Վարդանյան Հուշարձան` Նար Դոսի (1).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Արշավիր Շավարշյանի 1965 թվական Վարդանանց փող. 30 1.6/136 Տ թիվ 40 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Գ. Եփրոյան Arshavir Shavarshyan's bust.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Եղիշե Չարենցի 1985 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/137 Հ քանդար` Ն. Նիկողոսյան, ճարտ.` Ջ. Թորոսյան Yerevan Y Charents monument.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Անտոն Չեխովի Մարշալ Բաղրամյան պող. 16 1.6/138 Տ թիվ 55 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Գ. Ահարոնյան, ճարտ Է. Սարապյան Հուշարձան` Անտոն Չեխովի (1).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` «Պեպո» 1976 թվական Մովսես Խորենացու և Գրիգոր Լուսավորչի փող. միջև, Թատերական զբոսայգում 1.6/139 Տ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, քանդար` Գ. Ահարոնյան Pepo (1).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Ալեքսանդր Պուշկինի 1949 թվական Մոսկովյան փող. 17 1.6/140 Տ թիվ 8 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Գ. Ահարոնյան Ա. Պուշկինի կիսանդրին.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Մարտիրոս Սարյանի 1986 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի և Մարշալ Բաղրամյան պող. ու Զորյան փող. հանգույցում 1.6/141 Հ քանդար` Լ. Թոքմաջյան, ճարտ.` Ա. Թարխանյան Martiros Saryan ardzan (7).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Նելսոն Ստեփանյանի 1950 թվական Մովսես Խորենացու, Գրիգոր Լուսավորչի և Զաքիյան փող. միջև. Մանկական զբոսայգում 1.6/142 Տ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան, քանդար` Ա. Սարգսյան Հուշարձան` Նելսոն Ստեփանյանի.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Վաղարշ Վաղարշյանի 1983 թվական Ծովակալ Իսակովի պող. 2 1.6/143 Տ թիվ 80 համանուն դպրոցի առջև, քանդար` Ա. Մուրադյան, ճարտ.՝ Շ. Ազատյան Հուշարձան` Վաղարշ Վաղարշյանի (3).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Վահան Տերյանի 1999 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/144 Հ քանդար` Ն. Կարախանյան Վահան Տերյանի հուշարձան.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Արմեն Տիգրանյանի 1987 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/145 Հ քանդար` Ա. Հովսեփյան, ճարտ.` Ֆ. Դարբինյան Armen Tigranyan.jpg բեռնել պատկեր

Մանկապարտեզի շենք. Երևանի կայազորի մանկապարտեզը 1951 թվական Չարենցի փող. 38 1.6/146 Տ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան Yerevan kindergarten on Charents str. 01.JPG բեռնել պատկեր

Մարզադաշտ. Վազգեն Սարգսյանի անվան հանրապետական մարզադաշտը 1953 թվական. 1963 թվական Վարդանանց փող. 65 1.6/147 Հ ճարտ.` Կ. Հակոբյան, մասն՝ Գ. Ճգնավորյան Hanrapetakan stadium.jpg բեռնել պատկեր

Մարզահամերգային համալիր. «Կարեն Դեմիրճյան» մշակույթի կենտրոնը 1984 թվական Լենինգրադյան փող. 1 1.6/148 Հ ճարտ.` Կ. Հակոբյան, Ա. Թարխանյան, Ս. Խաչիկյան, Հ. Պողոսյան, Գ. Մուշեղյան, Օ. Բերբերյան Karen Demirchyan complex.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ 1984 թվական 1.6/148.1 Հ գլխ. ճակատին, քանդար` Ֆ. Առաքելյան բեռնել պատկեր

Մզկիթ Աբաս Միրզայի (Սարդարի) 19 դար սկզբ Խորհրդարանի փող. 40 1.6/149 Հ պահպանվել է մույթը Աբաս Միրզայի մզկիթը 2.jpg բեռնել պատկեր

Մզկիթ «Կապույտ» (Գյոյ մզկիթ) 1766 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 12 1.6/150 Հ վրկռ` 1994-1998 թվականներ Erevan - La Mosquée bleue 01.JPG բեռնել պատկեր

Մշակույթի տուն. Տիգրան Պետրոսյանի անվան շախմատիստի կենտրոնական տունը 1970 թվական Խանջյան փող. 50 1.6/151 Տ ճարտ.` Ժ. Մեշչերյակովա Տիգրան-Պետրոսյանի-անվան-շախմատիստի-տուն.jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Տիգրան Պետրոսյանի 1989 թվական 1.6/151.1 Տ քանդար՝ Ա. Շիրազ, ճարտ.՝ Կ. Անանյան, շախմատիստի տան մոտ Statue Tigran Petrosian.JPG բեռնել պատկեր

Շուկայի շենք. Կենտրոնական ծածկած շուկան 1952 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 3ա 1.6/152 Հ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան, կոնստ` Հ. Առաքելյան Yerevan Market (5211252161).jpg բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Հայաստան» 1982 թվական Սայաթ-Նովայի պող. 15 1.6/153 Տ նկ՝ Հենրիկ Սիրավյան, Երգչախմբային ընկերության շենքի ճեմասրահում Armenian Musical Company 2.jpg բեռնել պատկեր

Պալատ պիոներների և դպրոցականների (քաղաքային Պիոներ - պալատ) 1938 թվական Մոսկովյան փող. 3 1.6/154 Հ ճարտ.` Ն. Բաև, Պատանի հանդիսատեսի թատրոնի շենքը Yerevan, Palace of pioneers 03.JPG բեռնել պատկեր

Պոլիկլինիկայի շենք 1954-1955 թվականներ Մոսկովյան փող. 15 1.6/155 Հ ճարտ.` Հ. Հակոբյան, այժմ՝ ՀՀ Կառավարության պոլիկլինիկա Yerevan Polyclinic building 01.JPG բեռնել պատկեր

Ջրանցույց 1950 թվական Հրազդան գետի վրա. «Հաղթանակ» կամրջի մոտ 1.6/156 Հ ճարտ.` Ռ. Իսրայելյան, կոնստ` Գ. Եղյան Hrazdan Gorge Aqueduct, Yerevan.jpg բեռնել պատկեր

Ջրանցք` Մամռիի մ.թ.ա. 7 դար, 1031 թվական Կոնդ թաղամաս, Հրազդանի ձախ ափին 1.6/157 Հ վրկռ` 1822-1824 թվականներ, 1923 թվական-ից Ստ. Շահումյանի անվան, անցնում է նաև Արաբկիր համայնքով բեռնել պատկեր

Սառցակոմբինատ 1950 թվական Արշակունյաց պող. 9 1.6/158 Տ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան Երևանի առցակոմբինատ 03.jpg բեռնել պատկեր

Ստեղծագործական միության շենք. Հայաստանի գրողների միությունը (գրողների տունը) 1954 թվական Մարշալ Բաղրամյան պող. 3 1.6/159 Տ ճարտ.` Գ. Թամանյան, վրկռ` 1964-1965 թվականներ Building of Writers Union of Armenia 02.jpg բեռնել պատկեր

Ստեղծագործական միության շենք. Հայաստանի կոմպոզիտորների միությունը (կոմպոզիտորների տունը) 1955 թվական Դեմիրճյան փող. 25 1.6/160 Տ ճարտ.` Է. Ալթունյան, Ա. Ղազարյան, Է. Սարապյան Կոմպոզիտորների միության շենքը 8.JPG բեռնել պատկեր

Ստեղծագործական Միության շենք. Հայաստանի ճարտարապետների միությունը (Ալ. Թամանյանի անվան Հայաստանի ճարտարապետի տունը) 1958 թվական Մարշալ Բաղրամյան պող. 17 1.6/161 Տ ճարտ.` Կ. Հակոբյան բեռնել պատկեր

ՀՀ Նախագահի նստավայր 1958 թվական Մարշալ Բաղրամյան պող. 26 40°11′33″ հս․. լ. 44°30′22″ ավ. ե. / 40.192482° հս․. լ. 44.506154° ավ. ե. / 40.192482; 44.506154 1.6/162 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, նախկինում` Գերագույն խորհրդի նախագահության վարչական շենք Armenia president.jpg բեռնել պատկեր

Վարչական շենք Դեղատների գլխավոր վարչության Պուշկինի փող. 56 1.6/163 Տ Դեղատների գլխավոր վարչության շենքը 1.JPG բեռնել պատկեր

ՀՀ Ազգային ժողովի շենք 1949-1950 թվականներ Մարշալ Բաղրամյան պող. 19 1.6/164 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, 1951 թվական, ԽՍՀՄ պետմրցանակ, վրկռ` 1967 թվական, 1982 թվական, նախկինում՝ Հայաստանի կոմունիստական կուսակցության կենտրոնական կոմիտեի վարչական շենք 2014 Erywań, Budynek Zgromadzenia Narodowego Republiki Armenii.jpg բեռնել պատկեր

Վարչական շենք ՀՀ Ազգային անվտանգության նախարարության 1936 թվական Նալբանդյան փող. 104 1.6/165 Հ ճարտ.` Գ. Քոչար Administrative Building of the National Security 01.JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք «Հայէներգո»-ի գլխավոր վարչության 1940 թվական Աբովյան փող. 27 1.6/166 Հ ճարտ.` Հ. Մարգարյան Hayenergo.JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Փոխադարձ վարկի ընկերությունը 1912 թվական Մ. Խորենացու փող. 18 1.6/167 Տ 1920-ական թթ` Պետական բանկի շենք Մովսես Խորենացու 18, 2015 (5).JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Քաղաքային ոստիկանության վարչությունը 1908 թվական Մ. Խորենացու փող. 22 1.6/168 Տ ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան Մովսես Խորենացու փողոց 22, 2015 (1).JPG բեռնել պատկեր

Վիշապաքար մ.թ.ա. 3-2 հզ Օղակաձև զբոսայգի 1.6/169 Հ «Ալ առագաստներ» սրճարանի մոտ Vishapakar 09.JPG բեռնել պատկեր

Տուն-թանգարանի շենք. Հովհաննես Թումանյանի տուն-թանգարանը 1949-1953 թվականներ Մոսկովյան փող. 40 1.6/170 Հ ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան, վրկռ` 1966 թվական Tumanyan museum of Erevan.JPG բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակ` Հովհաննես Թումանյանի 1971 թվական 1.6/170.1 Տ թանգարանի հենապատին, աստիճաններից ձախ, քանդար` Ղ. Չուբարյան Tumanyan Yerevan house-museum statue.jpg բեռնել պատկեր

Ավետիք Իսահակյանի տուն-թանգարան 1946 թվական, 1963 թվական Յ. Զարոբյան փող. 20 1.6/171 Հ ճարտ.` Պ. Մուրադյան Ավետիք Իսահակյանի տուն-թանգարան.JPG բեռնել պատկեր

Արամ Խաչատրյանի տուն-թանգարան 1980 թվական Յ. Զարոբյան փող. 3 1.6/172 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան, Է. Ալթունյան, Կ. Պատրիկյան, թանգարանի բացումը` 1984 թվական Ա. Խաչատրյանի տուն-թանգարան 1.jpg բեռնել պատկեր

Հակոբ Կոջոյանի և Արա Սարգսյանի տուն-թանգարան 1936 թվական, 1973 թվական, 1981 թվական Պուշկինի փող. 62/7 1.6/173 Հ ճարտ.` Վ. Արևշատյան Հակոբ Կոջոյանի և Արա Սարգսյանի տուն-թանգարան (40).JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար` Ասլիզատի 1601 թվական 1.6/173.1 Հ թանգարանի բակում բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Հակոբ Կոջոյանին և Արա Սարգսյանին 1981 թվական 1.6/173.2 Հ քանդար` Է. Աղայան, ճարտ.` Ռ. Ջուլհակյան բեռնել պատկեր

Եղիշե Չարենցի տուն-թանգարան 1935 թվական, 1975 թվական Մեսրոպ Մաշտոց պող. 17 1.6/174 Հ ճարտ.` Բ. Ազարյան Եղիշե Չարենցի տուն-թանգարան. (4).JPG բեռնել պատկեր

Մարտիրոս Սարյանի տուն-թանգարան 1935 թվական, 1967 թվական Սարյան փող. 3 1.6/175 Հ ճարտ.` Մ. Գրիգորյան Սարյանի տուն-թանգարանը 4.JPG բեռնել պատկեր

Սերգեյ Փարաջանովի թանգարան 1991 թվական Ձորագյուղ ազգագրական թաղամաս 15-16 1.6/176 Հ ճարտ.` Ա. Ղազարյան Sergei Parajanov in Yerevan.JPG բեռնել պատկեր

Ուսումնական հաստատության շենք. Երևանի ուսուցչական սեմինարիան 1905 թվական Աբովյան փող. 52 1.6/177 Հ ճարտ.` Ն. Կիտկին, Վ. Միրզոյան, հիմնադրվել է 1881 թվական, 1921-1975 թվականներ Երևանի պետական համալսարանի շենք, վրկռ` 1938 թվական Ուսումնական հաստատության շենք. Երևանի ուսուցչական սեմինարիան, ԵՊՀ.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման Հակոբ Մանանդյանի 1952 թվական, 1971 թվական 1.6/177.1 Տ շենքի բակում Hakob Manandyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Աբովյան փողոցը 1 1860–ական թվականներ - 20-րդ դար Աբովյան փող. 1.6/178 Հ 1921 թվական-ից Աբովյան փող. բեռնել պատկեր

Ակումբ Կառուցողների 1932 թվական Աբովյան փող. 7-9 1.6/178.1 Հ ճարտ.` Կ. Հալաբյան, Մ. Մազմանյան, Գ. Քոչար բեռնել պատկեր

Թատրոնի շենք. Կոնստանտին Ստանիսլավսկու անվան Ռուսական դրամատիկական թատրոնը 1932 թվական Աբովյան փող. 7 1.6/178.1.1 Հ ճարտ.` Կ. Հալաբյան, Մ. Մազմանյան, Գ. Քոչար, վրկռ` 1972 թվական, վրկռ ճարտ.` Գ. Քոչար, Ս. Գրիգորյան, Ս. Քյուրքչյան Aznavour-square 08.JPG բեռնել պատկեր

Վարչական շենք. Սպորտկոմիտեն և ֆիզկուլտուրայի կենտրոնական տունը 1932 թվական Աբովյան փող. 9 1.6/178.1.2 Հ ճարտ.` Կ. Հալաբյան, Մ. Մազմանյան, Գ. Քոչար, վրկռ` 1972 թվական բեռնել պատկեր

Հանրախանութ «Մանկական աշխարհ» 1936 թվական Արամի փող. 32 1.6/178.2 Հ ճարտ.` Ա. Ահարոնյան, Մ. Մազմանյան, Հ. Մարգարյան, Գ. Քոչար Универмаг в Ереване.jpg բեռնել պատկեր

Շ. Ազնավուրի անվան հրապարակ 1.6/178.3 Կինոթատրոն «Մոսկվա» 4.JPG բեռնել պատկեր

Կինոթատրոն «Մոսկվա» 1936 թվական Աբովյան փող. 18 40°10′54″ հս․. լ. 44°31′03″ ավ. ե. / 40.1817° հս․. լ. 44.5175° ավ. ե. / 40.1817; 44.5175 1.6/178.3.1 Հ վրկռ` 1970 թվական, 1983 թվական, ճարտ.` Գ. Քոչար, Տ. Երկանյան Yerewan cinema.jpg բեռնել պատկեր

Բարձրաքանդակներ «Չապաև», «Պեպո», «Դավիթ Բեկ», «Պար», «Սայաթ-նովա», «Բեմ» 1936 թվական, 1986 թվական 1.6/178.3.1.1 Տ քանդար` Ա. Սարգսյան, Ս. Ստեփանյան, Լ. Թոքմաջյան, Յու. Պետրոսյան, շենքի ճակատին Moscow Cinema1.jpg բեռնել պատկեր

Հյուրանոց «Երևան» 1927 թվական Աբովյան փող. 14 1.6/176.3.3 Հ ճարտ.` Ն. Բունիաթյան, վրկռ՝ 1999-2000 թվականներ, վրկռ ճարտ.` Ն. Չիլինգարյան, վրկռ պատվիրատու՝ «ՌԵՆԿՈ» իտալական ընկերություն Н.Буниатян Гост.Ереван.jpg բեռնել պատկեր

Ստեղծագործական միության շենք. Հայաստանի նկարիչների նիությունը («Նկարչի տուն») 1958 թվական Աբովյան փող. 16 40°10′53″ հս․. լ. 44°31′01″ ավ. ե. / 40.181395° հս․. լ. 44.516915° ավ. ե. / 40.181395; 44.516915 1.6/178.3.4 Հ ճարտ.` Ռ. Իսրայելյան Նկարիչների միության շենքը Երևանում 03.JPG բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Աստաֆյան փողոցը 1860-ական թվականներ-20 դար սկզբ 1.6/178.4 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն և բուժարան Տեր-Ավետիքյանի 19 դար վրջ Աբովյան փող. 1/1 1.6/178.4.1 Հ 2014 Erywań, Ulica Abowiana 1 (01).jpg բեռնել պատկեր

Խանութ Մելիք-Օհանջանյանի 19 դար վրջ 1.6/178.4.1.1 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն և բուժարան Հովհաննես Հովհաննիսյանի, կոչվում է նաև 1944-ից այստեղ գտնվող «Արտասահմանյան երկրների հետ մշակութային կապերի հայկական ընկերության» անունով («ԱՕԿՍ-ի շենք») 1914-1917 թվականներ Աբովյան փող. 3 1.6/178.4.3 Հ ԱՕԿՍ 1.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Եգոր Խանզադյանի 20-րդ դարի սկիզբ Աբովյան փող. 3/1 1.6/178.4.4 Տ Խանզադյան 01.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Բարսեղ Եղիազարյանի 1884 թվական Աբովյան փող. 6 1.6/178.4.8 Հ 1923-1937 թվականներ` ՀԿԿ Կենտկոմի շենք Քաղկոմի շենք 4.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գրիգոր Եղիազարյանի 1884 թվական Աբովյան փող. 8 1.6/178.4.9 Տ 1923 թվական ՀԿԿ քաղկոմի շենք Աբովյան 8 4.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գրիգոր Ամիրյանի 19-րդ դար Աբովյան փող. 10 1.6/178.4.10 Տ այժմ` Երկրաբանության պետական թանգարանի շենք Երկրաբանության ինստիտուտ 1.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գրիգոր Ամիրյանի 19-20 դարեր Աբովյան փող. 12 1.6/178.4.11 Տ 1884-1888 թվականներ, 1898-1907 թվականներ Քաղաքային դումայի և վարչության շենք, 1910-1911 թվականներ ակնաբուժարան, 1911-1915 թվականներ Հովհ. Հովհաննիսյանի բուժարան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Հովհաննես Գրիգորյանի 20-րդ դարի սկիզբ Փավստոս Բուզանդի փող. 2 1.6/179 Տ ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան 1922 թվական-ից 1-ին տպարան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Մկրտիչ Ենգիբարյանի 1898 թվական Փավստոս Բուզանդի փող. 4 1.6/180 Տ 1920-ական թվականներ Կենտրոնական վիճակագրական վարչություն Մկրտիչ Ենգիբարյանի տուն, Բուզանդի 4, ճակատ.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Ստեփան Սողոմոնյանի 1890-ական թվականներ Փավստոս Բուզանդի փող. 8 1.6/181 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Հովհաննես Տեր-Մկրտչյանի 19-րդ դարի վերջ- 20 դարի սկիզբ Փավստոս Բուզանդի փող. 9 1.6/182 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գևորգ Անտոնյանցի 1890-ական թվականներ Փավստոս Բուզանդի փող. 17 1.6/183 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գաբրիել Աբրահամյանի 19-րդ դարի վերջ Փավստոս Բուզանդի փող. 25 1.6/184 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Վաղարշակ և Հակոբ Բաբախանյանների 20-րդ դարի սկիզբ Փավստոս Բուզանդի փող. 26 1.6/185 Տ Վաղարշակ և Հակոբ Բաբախանյանների, Բուզանդ 26, ճակատային մաս.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Երեմ Սանահյանի 1894 թվական Փավստոս Բուզանդի փող. 30 1.6/186 Տ Երեմ Սանահյանի բնակելի տուն, Բուզանդ 30.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ Փավստոս Բուզանդի փող. 39 1.6/187 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Փավստոս Բուզանդի փող. 51-55 1.6/188 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Կարապետ Աբրահամյանի 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Թումանյան փող. 21/1 1.6/189 Տ բեռնել պատկեր

Գործարանի շենք` Համբարձում Սողոմոնյանի կոնյակի գործարանը 1890-ական թվականներ-1910 թվական Մելիք-Ադամյան փող. 1.6/190 Տ 2001 թվական տեղափ. վկառուցվ. Թումանյան փող. 23/1 Թումանյան 23, Երևան (4).jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Պուշկինի փող. 2 1.6/191 Տ Պուշկինի 2 1.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Արմենակ Մելիքյանցի 20-րդ դարի սկիզբ Պուշկինի փող. 11 1.6/192 Տ ապամոնտաժված բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Աղաջան Աֆրիկյանի 19-րդ դարի վերջ Պուշկինի փող. 19 1.6/193 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Լավրենտի Ֆոտինովի 19-20 դարեր Պուշկինի փող. 28 1.6/194 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Առաքել Աֆրիկյանի 20-րդ դարի սկիզբ Պուշկինի փող. 38 1.6/195 Տ ճարտ.` Վ. Միրզոյան, 1920-ական թվականներ` ցուցադրական դպրոց Աֆրիկյան 1.JPG բեռնել պատկեր

Որմնանկար 1.6/195.1 Տ տան մեջ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Գեղամ Մնացականյանի 1898 թվական Եզնիկ Կողբացու փող. 22(Փավստոս Բուզանդի 42) 1.6/196 Տ Մնացականյան եղբայրների տունը 6.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Էմին Տեր-Գրիգորյանի 1890-ական թվականներ Եզնիկ Կողբացու փող. 41 1.6/197 Տ Էմին Տեր-Գրիգորյանի տունը 1.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Հակոբ Բոշնաղյանցի 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Եզնիկ Կողբացու փող. 43 1.6/198 Տ Հակոբ Բոշնաղյանցի տունը 1.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Հովհաննես Օհանյանի 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Եզնիկ Կողբացու փող. 45 1.6/199 Տ Հովհաննես Օհանյանի բնակելի տուն, Կողբացու 45.jpg բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Հին Կազարմայի փողոցը 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Տիգրան Մեծի պող. 1.6/200 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկիզբ Տիգրան Մեծի պող. 1 1.6/200.1 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ Տիգրան Մեծի պող. 3 1.6/200.2 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ Տիգրան Մեծի պող. 9 1.6/200.3 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկիզբ Տիգրան Մեծի պող. 11 1.6/200.4 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկիզբ Տիգրան Մեծի պող. 13 1.6/200.5 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկիզբ Տիգրան Մեծի պող. 15 1.6/200.6 Տ բեռնել պատկեր

Գործարանի համալիր. Դավիթ Սարաջյանի Գինու-կոնյակի գործարանը 1896-1906 թվականներ Տիգրան Մեծի պող. 22 1.6/200.7 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1896-1906 թվականներ 1.6/200.7.1 Տ բեռնել պատկեր

Գործարան Սպիրտի թորման 1896 թվական 1.6/200.7.2 Տ բեռնել պատկեր

Պահեստի շենք 1896-1906 թվականներ 1.6/200.7.3 Տ բեռնել պատկեր

Ուսումնական հաստատության համակառույց. Արական գիմնազիան 1896 թվական Ամիրյան փող. 1.6/201 Հ ճարտ.` Մ. Ֆոն-դեր Նոննե բեռնել պատկեր

Մասնաշենք 1896 թվական 1.6/201.1 Հ 1936 թ-ից` Ավ. Իսահակյանի անվ քաղաքային կենտրոնական գրադարանի շենք բեռնել պատկեր

Ուսումնական հաստատության շենք. Հռիփսիմյան իգական գիմնազիան 1898 թվական, 1905 թվական Ամիրյան փող. 28/6 1.6/202 Հ ճարտ.` Ի. Վագապով, վրկռ ճարտ.` Վ. Միրզոյան, հիմնադրված` 1850 թվական Հռիփսիմյան օրիորդաց դպրոցի շենք, Երևան, Ամիրյան փողոց 07.jpg բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Նահանգական փողոցը 1889 թվական-20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 1.6/203 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Էսապյանի (Էսապյանի պահածոյի գործարան) 1911 թվական Հանրապետության փող. 9 1.6/203.1 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Կարլ և Վիլհելմ Գիլներների 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 15 1.6/203.2 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Ն. Հովհաննիսյանի 1890-ական թվականներ Հանրապետության փող. 16 1.6/203.3 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Արտեմ Ջալալյանի 20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 17 1.6/203.4 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Վ. Մկրտչյանի 1896 թվական Հանրապետության փող. 18 1.6/203.5 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Երվանդ և Իսահակ Տեր-Ավետիքյանների 1905 թվական Հանրապետության փող. 24 1.6/203.6 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն՝ Միխայիլ ֆոն դեր Նոննեի 1895 թվական Հանրապետության փող. 30 1.6/203.7 Հ ճարտ.` Մ. ֆոն դեր Նոննե, 1922-1937 թվականներ` Հայկական դիվիզիայի շտաբ Yerevan 30 Hanrapetutyan street 04.jpg բեռնել պատկեր

Մասնաշենք 1898 թվական 1.6/203.7.1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն (նահանգապետի գրասենյակը) 1905 թվական Հանրապետության փող. 37 1.6/203.8 Հ 1918-1920 Հայաստանի Հանրապետության Կառավարության, 1920 թվական Հեղկոմի, 1921 թվական` Ժողկոմխորհի 1922-1924 թվականներ` Կենտգործկոմի շենք Government building of the first Rep. of Armenia (1918-1920), Yerevan.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 46 1.6/203.9 Տ Yerevan 47 Hanrapetutyan street.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 48 1.6/203.1 Տ 1921 թվականից` ՀԽՍՀ Արդարադատության ժողկոմատ Yerevan 48 Hanrapetutyan str. 01.jpg բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 51 1.6/203.11 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 53 1.6/203.12 Տ 1920-ական թվականներ` տրիբունալի շենք բեռնել պատկեր

Վարչական շենք Նահանգապետարանի 20-րդ դարի սկիզբ Հանրապետության փող. 32 1.6/203.13 Հ ճարտ.` Վ. Միրզոյան Yerevan State House.jpg բեռնել պատկեր

Մասնաշենք 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/203.13.1 Հ բեռնել պատկեր

Որմնանկարներ 20-րդ դարի սկիզբ 1.6/203.13.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Աֆրիկյանների 19-րդ դարի վերջ - 20-րդ դարի սկիզբ Տերյան փող. 11-13 1.6/204 Հ բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Տեր-Ղուկասովի փողոցը 1870-ական թվականներ-20-րդ դարի սկիզբ Նալբանդյան փող. 1.6/205 Տ բեռնել պատկեր

Ակումբի շենք. Քաղաքային ակումբը (Ջանփոլադյանի թատրոն), (սպայի տուն) 1883 թվական Նալբանդյան փող. 20բ 1.6/205.1 Տ ճարտ.` Ե. Բոգուշևիչ, վրկռ` 1907 թվական, ճարտ.` Կ. Հովհաննիսյան, վրկռ` 1912 թվական, ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան բեռնել պատկեր

Որմնանկարներ 1.6/205.1.1 Տ շենքի ներսում բեռնել պատկեր

Գործարանի շենք. Գիլանյանի լիմոնադի գործարանը 1909-1911 թվականներ Նալբանդյան փող. 20ա 1.6/205.2 Տ ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան, գործարանը հիմնադրվել Է 1890 թվական, 1931 թվական` Լիմոնադի պետ. գործարան, այժմ` բնակելի տուն բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Ցարական փողոցը 1860-ական թվականներ-20-րդ դարի սկիզբ Արամի փող. 1.6/206 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Փանոս Սողոմոնյանի 1882 թվական Արամի փող. 7 1.6/206.1 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Ֆադեյ Քալանթարյանի 20-րդ դարի սկիզբ Արամի փող. 9 1.6/206.2 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Զարմայր Անդրեասյանի 19-րդ դարի վերջ Արամի փող. 23 1.6/206.3 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Խաչատուր Թադևոսյանի 19-րդ դարի վերջ Արամի փող. 34 1.6/206.4 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Գեղամ Թադևոսյանի 19-րդ դարի վերջ Արամի փող. 36 1.6/206.5 Հ գլխավոր ճակատի պատը բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Ֆադեյ Թադևոսյանի 1910-ական թվականներ Արամի փող. 44 1.6/206.6 Հ 1923-1949 թվականներ Երևանի պետ. կոնսերվատորիա Փիլիսոփայության ինստիտուտ 2.JPG բեռնել պատկեր

Բանկի շենք. Բանկի Երևանի բաժանմունքը 1902 թվական Արամի փող. 54 1.6/206.7 Հ ճարտ.` Ն. Կիտկին, Վ. Միրզոյան, վրկռ.` 1934 թվական, ճարտ.` Ն. Բունիաթյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Ազիզյանների 1890-ական թվականներ Արամի փող. 62 1.6/208.8 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Մկրտիչ Տեր-Օհանյանի 1900-ական թվականներ Արամի փող. 74 1.6/206.9 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Մկրտիչ Մկրտչյանցի 20-րդ դարի սկիզբ Արամի փող. 80 1.6/206.1 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն Սարգիս Հախնազարյանի 1895-1898 թվականներ Արամի փող. 86 1.6/206.11 Տ բեռնել պատկեր

Քանդակ «Լեռնեցիների պարը» 1984 թվական Պարոնյան փող. 40 1.6/207 Տ «Դվին» հյուրանոցի առջևի հրապարակում, քանդար` Տ. Արզումանյան բեռնել պատկեր

Քանդակ «Ջրավաճառ պատանին» («Երևանի Սառը Ջուրը») 1970 թվական Մովսես Խորենացու և Գրիգոր Լուսավորչի փող. միջև, Թատերական զբոսայգում 1.6/208 Տ ճարտ.` Ս. Կնտեղցյան, քանդար` Հ. Բեջանյան Քանդակ «Ջրավաճառ պատանին».JPG բեռնել պատկեր

Քանդակ «Վանեցի աղջիկը» 1975 թվական Աբովյան փող. և Սայաթ-Նովայի պող. խաչմերուկ 1.6/209 Տ քանդար` Հ. Սիմոնյան, տեղադրված է կանաչ գազոնում Woman from Van (2).jpg բեռնել պատկեր

Քանդակ «Վերածնված Հայաստան» 1985 թվական Օղակաձև զբոսայգի 1.6/210 Տ քանդար` Խ. Տեր-Հարությունյան Քանդակ «Վերածնված Հայաստան.jpg բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Այգեձոր-1 քարի դար, մ.թ.ա. 20-16-րդ դարեր 14-16 դարեր Հրազդանի ձախ ափին 1.6/211 Կոնդ թաղամասից ձոր տանող գետնուղու աջ կողմում, Այգեձոր թաղամասի տակ հայտնաբերված` 1974 բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Այգեձոր-2 չորրորդական շրջան, մ.թ.ա. 20-16-րդ դարեր - 14-16 դարեր Հրազդանի ձախ ափին 1.6/212 Հ ԵրՀԷԿ-1-ի ճանապարհի եզրին, Այգեձոր-1 քարայրից 500-600 մ գետի հոսանքին հակառակ ուղղությամբ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Այգեձոր-3 մ.թ.ա. 20-16-րդ դարեր 14-16 դարեր Հրազդանի ձախ ափին 1.6/213 Հ ԵրՀէԿ-1-ի ճանապարհ եզրին, Այգեձոր-1 քարայրից 500-600 մ գետի հոսանքին հակառակ ուղղությամբ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Ծիծեռնակաբերդ-1 մ.թ.ա. 20-16-րդ դարեր - 14-16-րդ դարեր Հրազդանի աջ ափին 1.6/214 Հ ԵրՀէԿ-ի դիմաց, Ծիծեռնակաբերդ բերդշենի մոտ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Ծիծեռնակաբերդ-2 մ.թ.ա. 20-16-րդ դարեր - 14-16-րդ դարեր Հրազդանի աջ ափին 1.6/215 Հ Կիևյան կամրջից 500 մ գետի հոսանքով ներքև Ծիծեռնակաբերդ-1 քարայրից 1, 5 կմ հս-ա բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Ձորագյուղ-1 ուշ միջնադար 1.6/216 Հ Սբ. Սարգիս եկղ-ու տակ դեպի ձորն իջնող աստիճաններից աջ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Ձորագյուղ-2 ուշ միջնադար 1.6/217 Հ Մանկական երկաթուղու վերջնակայարանի մոտ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Ձորագյուղ-3 16-18-րդ դարեր 1.6/218 Հ «Հրազդան» մարզադաշտի դիմաց, հիվանդանոցի շենքի մոտ, Ձորագյուղ-2 քարայրից 200 մ հս, ձորի լանջին հայտնաբերված 1974 բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-1 միջին քարի դար, 15-16-րդ դարեր Նորագյուղ թաղամաս, Գետառ և Հրազդան գետերի խառնարանի մոտ 1.6/219 Հ հայտնաբերված 1969 թվական բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-2 քարի դար, մ.թ.ա. 30-15-րդ դարեր Նորագյուղ թաղամաս, Դալմայի այգիների հվ– աե եզրին 1.6/220 Հ հայտնաբերված` 1969 թվական, Նորագյուղ-1 քարայրից 100 մ հվ–աե բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-3 միջին քարի դար, մ.թ.ա. 1-ին հզ, բրոնզի դար, 13-14 դարեր Նորագյուղ թաղամաս, Դալմայի այգիների հվ-աե եզրին 1.6/221 Հ հայտնաբերված` 1969 թվական, Նորագյուղ-2 քարայրից 80 մ գետի հոսանքով դեպի վեր բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-4 16-17-րդ դարեր ԵրՀԷԿ-ի դիմաց 1.6/222 Հ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-5 16-17-րդ դարեր ԵրՀԷԿ-ի դիմաց 1.6/223 Հ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-6 14-16-րդ դարեր Նորագյուղ թաղամաս, «Արարատ» գինու կոմբինատի դիմաց, Հրազդան գետի հին կամրջի մոտ 1.6/224 Հ հայտնաբերված` 1973 թվական, Նորագյուղ-1 քարայրից 500 մ դեպի Նոր Կիլիկիա բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Նորագյուղ-7 14-16-րդ դարեր Նորագյուղ թաղամաս, «Արարատ» գինու կոմբինատի դիմաց, Հրազդան գետի հին կամրջի մոտ 1.6/225 Հ հայտնաբերված` 1973 թվական, Նորագյուղ-6-ի կողքին բեռնել պատկեր

Ֆաբրիկայի շենք. Կարի ֆաբրիկան 1930 թվական Մեսրոպ Մաշտոցի պող. 8 1.6/226 Տ ճարտ.` Ա. Ահարոնյան, Հ. Մարգարյան, կոնստ` Զ. Հացագործյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն` Գաբրիել Գաբրիելյանցի 1909-1914 թվականներ Աբովյան փող. 1/4 1.6/227 Տ ճարտ.` Բորիս Մեհրաբյան բեռնել պատկեր

Առանձնատուն («Դերասանի տուն») 1954 թվական Մ. Մաշտոցի պող. 13 1.6/227 Տ ճարտ.` Ս. Սաֆարյան Դերասանի տուն (4).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Ալ. Սպենդիարյանի 1971 թվական Խանջյան փող. 27, Ալ. Սպենդիարյանի անվ. երաժշտական դպրոցի առջև 1.6/228 Տ Հուշարձան Ալ. Սպենդիարյանի.JPG բեռնել պատկեր

Մզկիթ Թափաբաշի 1687 թվական Ռուսթավելու փող. 4 1.6/229 Հ պարսկական աղոթասրահը` կիսաքանդ Կոնդի Թափաբաշի մզկիթը 6.JPG բեռնել պատկեր

Վիշապաքար Ք.ա. 3-2-րդ հազարամյակ Կառավարական երրորդ շենքի գլխավոր ճակատի մոտ 1.6/230 Հ ցուլի պատկերով Vishapakar.JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 10-17-րդ դարեր Կառավարական երրորդ շենքի գլխավոր ճակատի մոտ 1.6/231 Հ խոյատապան բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17-րդ դարեր Կառավարական երրորդ շենքի գլխավոր ճակատի մոտ 1.6/232 Հ ձիատապան, գլխամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]