Նոր Նորք վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Երևան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Նոր Նորք վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Երևան) Այս հոդվածը ներկայացնում է Երևան քաղաքի Նոր Նորք վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 25 հուշարձան (25 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Բացօթյա կայան Նոր Նորք-1 քարի դար Նոր Նորք-Ավան մայրուղու բաժանման մասում 1.8/1 Հ Գետառի կիրճի ձախ ափին, թեք լանջին բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Նոր Նորք-2 միջին քարի դար Նոր Նորք թաղամասի աե մասում 1.8/2 Հ 4-րդ բնակելի զանգվածի մոտ, «Տորք Անգեղ» հուշարձանի հրվանդանի վրա, հայտնաբերված 1970 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Նոր Նորք-3 միջին քարի դար Նոր Նորքի 3-րդ զանգվածի ամ մասում 1.8/3 Հ Գետառի ձախ ափին. հիվանդանոցի մոտ, հայտնաբերված 1970 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Նոր Նորք-4 հին քարի դար Նոր Նորքի 4-րդ զանգվածի հս-աե մասում 1.8/4 Հ Ռադիո-տեխնիկայի ուսումնարանի դիմաց, հայտնաբերված 1970 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Նոր Նորք-5 քարի դար Նոր Նորքի 5-րդ և 7-րդ զանգվածների միջև ձգվող բլրի ամ լանջին 1.8/5 Հ հայտնաբերված 1971 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Նոր Նորք-6 քարի դար Նոր Նորքի 6-րդ զանգվածի հվ մասում 1.8/6 Հ Գետառի ձորի բլրալանջին, հայտնաբերված` 1973 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Նոր Նորք-7 հին քարի դար Նոր Նորքի 5-րդ և 7-րդ զանգվածների միջև ձգվող բլրի գագաթից 1.3 կմ հվ, սարահարթի գոգավոր տարածքում 1.8/7 Հ հայտնաբերված` 1971 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Ջրվեժ-1 նոր քարի դար Ջրվեժ թաղամասից 3 կմ հվ-ամ 1.8/8 Հ Նոր Նորքի 4-րդ զանգվածի հարևանությամբ, հայտնաբերված` 1972 թ. բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան Ջրվեժ-2 մեզոլիթ Ջրվեժ թաղամասից հվ մասում 1.8/9 Հ խաղողի այգու եզրին, Ջրվեժ-1 բացօթյա կայանից 250 մ հեռու, հայտնաբերված` 1973 թ. բեռնել պատկեր

Բերդշեն Աղվեսաբերդ մ.թ.ա. 2-1 հզ, 2-4 դդ., 9-11 դդ. Նոր Նորքի 3-րդ զանգված 1.8/10 Հ քաղաքային հիվանդանոցի ծննդատան մասնաշենքի տակ և նրանից ամ բեռնել պատկեր

Ժայռապատկերներ մ.թ.ա. 2 հզ Գայի պող. 1.8/11 Հ տեղափոխված` Սիսիանի շրջ Ուղտասար վայրից բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր Մայիսյան ապստամբության հերոսների գնդակահարման տեղում 1972 թ. Մյասնիկյան պող. 1.8/12 Տ ճարտ.` Ռ. Իսրայելյան, Կենդանաբանական այգու դիմաց բեռնել պատկեր

Հուշարձան Գայի (Հայկ Բժշկյանց) 1977 թ. Գայի պող. 40°12′01″ հս․. լ. 44°33′56″ ավ. ե. / 40.200212° հս․. լ. 44.565569° ավ. ե. / 40.200212; 44.565569 1.8/13 Հ ճարտ.` Ս. Գուրզադյան, քանդ.` Ս. Նազարյան, Նոր Նորքի 1-ին բնակելի զանգվածում Gay 2.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` Հայկ Նահապետի 1972 թ. Գայի պող. 40°12′13″ հս․. լ. 44°33′54″ ավ. ե. / 40.203737° հս․. լ. 44.564992° ավ. ե. / 40.203737; 44.564992 1.8/14 Հ քանդ.` Կ. Նուրիջանյան Հայկ1.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան` «Տորք Անգեղ» 1982 թ. Գայի պող. 40°11′43″ հս․. լ. 44°34′17″ ավ. ե. / 40.195185° հս․. լ. 44.571525° ավ. ե. / 40.195185; 44.571525 1.8/15 Հ քանդ.` Կ. Նուրիջանյան Tork Angegh.JPG բեռնել պատկեր

Ջրանցք` Աղվեսաբերդի ուշ մջնդ Նոր Նորքի 1-ին զանգվածի բարձունքի ամ և հվ լանջերին 1.8/16 Հ հայտնաբերվել է 1988 թ. Հ. Սիմոնյանի կողմից բեռնել պատկեր

Վիշապաքար մ.թ.ա. 2 հզ Գայի պող. 40°11′45″ հս․. լ. 44°34′09″ ավ. ե. / 40.195725° հս․. լ. 44.56924° ավ. ե. / 40.195725; 44.56924 1.8/17 Հ տեղափոխված` Գեղամա լեռներից Վիշապաքար (1).JPG բեռնել պատկեր

Վիշապաքար մ.թ.ա. 2 հզ Գայի պող. 40°11′44″ հս․. լ. 44°34′09″ ավ. ե. / 40.195672° հս․. լ. 44.569297° ավ. ե. / 40.195672; 44.569297 1.8/18 Հ տեղափոխված Գեղամա լեռներից Վիշապաքար7.JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. Գայի պող. 1.8/19 Հ ձիակերպ, տեղափոխված`1970-ական թթ.` Սիսիանի շրջ. Բասարչայ գյուղի մոտ գտնվող գյուղատեղիից Վիշապաքար (3).JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. Գայի պող. 1.8/20 Հ ձիակերպ, տեղափոխված 1970-ական թթ. Սիսիանի շրջ. Բասարչայ գյուղի մոտ գտնվող գյուղատեղիից Վիշապաքար (5).JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. Գայի պող. 1.8/21 Հ խոյակերպ Վիշապաքար (4).JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. Գայի պող. 1.8/22 Հ խոյակերպ, տեղափոխված 1970-ական թթ. Աշտարակի շրջ. Արուճ գյուղի մոտ գտնվող գերեզմանոցից Վիշապաքար (2).JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. Գայի պող. 1.8/23 Հ խոյակերպ, տեղափոխված 1970-ական թթ. Աշտարակի շրջ. Ավան գյուղի շրջակայքից բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. Գայի պող. 1.8/24 Հ խոյակերպ, տեղափոխված 1970-ական թթ. Աշտարակի շրջ. Արուճ գյուղի մոտ գտնվող գերեզմանոցից բեռնել պատկեր

Քանդակ «Մայրություն» 1975 թ. Գայի պող. 1.8/25 Տ քանդ.` Հ. Սիմոնյան, պողոտայով ձգվող բացօթյա ցուցադրության շարքում «Մայրություն».jpg բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]