Շենգավիթ վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Երևան)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Շենգավիթ վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Երևան)՝ այս հոդվածը ներկայացնում է Երևան քաղաքի Շենգավիթ վարչական շրջանի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 35 հուշարձան (123 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Բարձրաքանդակներ «Սասունցի Դավիթ» 1980 թ. Սևանի փ. 13 1.11/1 Տ քանդ՝ Ա. Հովսեփյան, Մետրոպոլիտենի «Սասունցի Դավիթ» կայարանի շենքում David of Sasun Metro Station 11 (4).jpg բեռնել պատկեր

Բնակատեղի Շենգավիթ մ.թ.ա. 4-3 հզ հվ-ամ մասում, Երևանյան լճի աե հրվանդանին 1.11/2 Հ Shengavit Settlement5.jpg բեռնել պատկեր

Գաղտնուղի մ.թ.ա. 3 հզ 1.11/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Մենհիր մ.թ.ա. 3 հզ 1.11/2.2 Հ բնակատեղի թանգարանի մուտքի մոտ Shengavit Obelisk.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1953-1956 թթ. Արշակունյաց պ. 62 1.11/3 Տ ճարտ.` Ս. Մանուկյան, Զ. Տոնիկյան բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 18-19 դդ. Նորագավթի 7-րդ փ. 58ա 1.11/4 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տների համալիր. Սինթետիկ կաուչուկի գործարանի բնակելի շենքերը 1932 թ. Բագրատունյաց, Եղբայրության, Մանանդյան փ. տարածքում 1.11/5 Տ ճարտ.` Գ. Քոչար, Մ. Մազմանյան, Հ. Մարգարյան, Ս. Սաֆարյան, Ա. Ահարոնյան բեռնել պատկեր

Գերեզման Շուշանիկ Կուրղինյանի 1927 թ., 1952 թ. Արշակունյաց պ. 28/5, Կոմիտասի անվ. զբոսայգում 40°09′37″ հս․. լ. 44°30′09″ ավ. ե. / 40.160338° հս․. լ. 44.502622° ավ. ե. / 40.160338; 44.502622 1.11/6 Հ քանդ.` Ս. Բաղդասարյան, ճարտ.` Ջ. Թորոսյան Sushanik Kurghinyan grave statue 02.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-19 դդ. Նորագավթի 7-րդ փ. 1-ին նրբ. 1.11/7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 1.11/7.1 Հ մատուռից 5 մ հվ, պահպանված են միայն վերին ու ստորին բեկորները բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 1.11/7.2 Հ գերեզմանոցի հվ– ամ մասում բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 1.11/7.3 Հ մատուռի հվ կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհաննես քահանայի 12-13 դդ. 1.11/7.4 Հ գերեզմանոցի հվ-ամ մասում պահպանված է միայն խորանարդաձև արձանագիր պատվանդանը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 1.11/7.5 Հ մատուռի մոտ, Ամիրի խաչքարի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար Ամիրի 16 դ. 1.11/7.6 Հ մատուռի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. 1.11/7.7 Հ հենած մատուռի փլատակներին բեռնել պատկեր

Կոթող 5-6 դդ. 1.11/7.8 Հ մատուռի հվ կողմում պահպանված է միայն պատվանդանը բեռնել պատկեր

Մատուռ Հոգեհանգստյան 4-7 դդ. 1.11/7.9 Հ գերեզմանոցում բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 1.11/7.9.1 Հ դրված` գլխիվայր, մատուռում, պահպանված է ստորին մասը բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. Նորագավթի 6-րդ փ. 1.11/7 Տ թիվ 86 բնակելի տան հարևանությամբ բեռնել պատկեր

Դամբարան մ.թ.ա. 8-7 դդ. Արշակունյաց պ. 34, Ավտոագրեգատների գործարանի տարածքում 1.11/8 Հ 1984-ին նախագծվել և իրականացվել է պահպանական կառույց, նախագիծը ճարտ.` Վ. Ճաղարյանի բեռնել պատկեր

Եկեղեցական համալիր Նորագավթի Սբ. Գևորգ(Ծիրանավոր Սբ. Գևորգ) 4-7 դ. 13-17 դդ. Նորագավթի 7-րդ փ. 40°07′03″ հս․. լ. 44°28′25″ ավ. ե. / 40.117586° հս․. լ. 44.473596° ավ. ե. / 40.117586; 44.473596 1.11/9 Հ Surb Gevorg (Tsiranavor Surb Gevorg) Church, Noragavit3.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Գևորգ (Ծիրանավոր) 17 դ. վրկռ` 1855-1856 թթ. 40°07′03″ հս․. լ. 44°28′26″ ավ. ե. / 40.117601° հս․. լ. 44.473923° ավ. ե. / 40.117601; 44.473923 1.11/9.1 Հ վրկռ` 1982 թ. բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավետիսի 1642 թ. 1.11/9.1.1 Հ ագուցված աե պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հովհաննեսի, Վարդանի և Կարապետի 1642 թ. 1.11/9.1.2 Հ ագուցված ամ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի 1642 թ. 1.11/9.1.3 Հ ագուցված ամ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հակոբի և Ասատուրի 17 դ. 1.11/9.1.4 Հ եկղ-ցու աե պատին, քիվի տակ բեռնել պատկեր

Խաչքար Վարդանի 17 դ. 1.11/9.1.5 Հ ագուցված աե պատին բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Անհայտ զինվոր» 19-20 դդ. 1.11/9.1.6 Տ հվ-աե սյան հս երեսին բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Ավետում» 18-19 դդ. 1.11/9.1.7 Տ հվ-ամ սյան հս երեսին բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Թեոդորոսը» 18-19 դդ. 1.11/9.1.8 Տ հվ-ամ սյան աե երեսին բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Հրեշտակ» 18 դ. 1.11/9.1.9 Տ հվ-աե սյան ամ երեսին բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Սբ. Մինասը ձիու վրա» 18-19 դդ. 1.11/9.1.10 Տ հս-աե սյան հվ երեսին բեռնել պատկեր

Որմնանկար «Սարկավագ» 18-19 դդ. 1.11/9.1.11 Տ հվ-աե սյան հվ երեսին բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Գրիգոր Լուսավորիչ 4-7 դդ. 40°07′04″ հս․. լ. 44°28′23″ ավ. ե. / 40.117789° հս․. լ. 44.472922° ավ. ե. / 40.117789; 44.472922 1.11/9.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 1.11/9.2.1 Հ եկղ-ցու հվ-ամ անկյան մոտ, պահպանված է ստորին մասը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 1.11/9.2.2 Հ մուտքի մոտ, արձանագիր, պահպանված է վերին մասը բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Կիրակի 19 դ. 40°07′03″ հս․. լ. 44°28′24″ ավ. ե. / 40.117416° հս․. լ. 44.473296° ավ. ե. / 40.117416; 44.473296 1.11/9.3 Հ վրկնգ` 1981-1985 թթ. Surb Kiraki Church, Noragavit.JPG բեռնել պատկեր

Դպրոցի շենք. Ծխական դպրոցը 1865 թ. 40°07′04″ հս․. լ. 44°28′24″ ավ. ե. / 40.117742° հս․. լ. 44.473274° ավ. ե. / 40.117742; 44.473274 1.11/9.4 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-17 դդ. 1.11/9.5 Հ համալիրի շուրջը բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. 1.11/9.5.1 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. 1.11/9.5.2 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. 1.11/9.5.3 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. 1.11/9.5.4 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ բեռնել պատկեր

Խաչքար Գեղեցիկի 17 դ. 1.11/9.5.5 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ, պահպանված է վերին կեսը բեռնել պատկեր

Խաչքար Էմանուել եպիսկոպոսի 17 դ. 1.11/9.5.6 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ բեռնել պատկեր

Խաչքար Տեր Հովհաննեսի 17 դ. 1.11/9.5.7 Հ եկղ-ցու աե պատի տակ, պահպանված է վերնամասը բեռնել պատկեր

Հուշարձան Հունան Ավետիսյանի 1956 թ. Բագրատունյաց փ. 23 1.11/10 Տ թիվ 74 համանուն դպրոցի առջև, քանդակագործ` Թերեզա Միրզոյան, ճարտարապետ` Էդուարդ Սարապյան Հունան Ավետիսյան.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան Վիսարիոն Բելինսկու 1957 թ. Գարեգին Նժդեհի փ. 22 1.11/11 Տ թիվ 38 համանուն դպրոցի առջև, քանդակագործ` Արա Հարությունյան, ճարտարապետ` Ֆենիքս Դարբինյան Բելինսկի (2).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան Դերենիկ Դեմիրճյանի 1977 թ. Արտաշիսյան փ. 52 1.11/12 Տ թիվ 27 համանուն դպրոցի առջև, քանդակագործ` Վ. Պետրոսյան, ճարտ՝ Լևոն Ղալումյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհված օդաչուներին 1985 թ. Արշակունյաց պ. 1.11/13 Տ քանդակագործ` Մ. Ջաղացպանյան, ճարտ.` Օ. Բերբերյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան Լեոյի 1972 թ. Ֆրունզեի փ. 56 1.11/14 Տ թիվ 65 համանուն դպրոցի առջև, քանդակագործ` Հ. Մուրադյան, ճարտ` Շ. Ազատյան բեռնել պատկեր

Հուշարձան Ալեքսանդր Մյասնիկյանի 1959 թ. Թամանցիների փ. 9 1.11/15 Տ թիվ 66 համանուն դպրոցի առջև, քանդակագործ` Գրիգոր Ահարոնյան, ճարտ` Էդուարդ Սարապյան Երևանի Ալեքսանդր Մյասնիկյանի անվան թիվ 66 հիմնական դպրոց (1).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Մուրացանի 1955 թ. Բագրատունյաց փ. 32 1.11/16 Տ թիվ 18 համանուն դպրոցի առջև, քանդակագործ` Արա Հարությունյան, ճարտարապետ` Ֆենիքս Դարբինյան Մուրացան (1).JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան Հովհաննես Շիրազի 1992 թ. Շիրակի փ. 5-րդ նրբ. 1.11/17 Տ թիվ 169 համանուն դպրոցի առջև բեռնել պատկեր

Որմնանկարներ 1974 թ. Գարեգին Նժդեհի փ. 28 1.11/18 Տ Մեքենաշինական տեխնիկումի շենքում, նկ՝ Մ. Ավետիսյան բեռնել պատկեր

Պանթեոն Կոմիտասի անվան զբոսայգու 1939 թ. Արշակունյաց պ. 28/5 1.11/19 Հ Khacqar in komitas panteon 01.jpg բեռնել պատկեր

Հուշապատ 1969 թ. 1.11/19.1 Հ քանդ.` Ռուզան Քյուրքչյան, ճարտ.` Ստեփան Քյուրքչյան Memory Wall in Komitas panteon 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Հովհաննես Աբելյանի 1936 թ. 1.11/19.2 Հ Hovhannes Abelyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Վրթանես Ախիկյանի 1964 թ. 1.11/19.3 Հ Vrtanes Akxikyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Վարդան Աճեմյանի 1979 թ. 1.11/19.4 Հ քանդ.` Ֆ. Առաքելյան, ճարտ` Ա. Թարխանյան Vardan Achemyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Գրիգոր Արզումանյանի 1980 թ. 1.11/19.5 Հ ճարտ` Կ. Անանյան Grigor Arzumanyan grave 02.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Վահագն Դավթյանի 1.11/19.6 Հ Vahagn Davtyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Կարեն Դեմիրճյանի 1999 թ. 1.11/19.7 Հ Karen Demirjyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ստեփան Դեմուրյանի 1964 թ. 1.11/19.8 Հ Stephan Demuryan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ստեփան Զորյանի 1977 թ. 1.11/19.9 Հ քանդ` Ղ. Չուբարյան, ճարտ` Լ. Զորյան, Կ. Զորյան StepanZoryantomb.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման Եղիշե Թադևոսյանի 1961 թ. 1.11/19.10 Հ ճարտ` Կ. Դրամփյան, քանդ.` Ա. Հարությունյան Eghishe Tadevosyan Grave in komitas panteon 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ալեքսանդր Թամանյանի 1947 թ. 1.11/19.11 Հ Aleksandr Tamanyan grave 02.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Թորոս Թորամանյանի 1947 թ. 1.11/19.12 Հ Toros Toramanyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ավետիք Իսահակյանի 1962 թ. 1.11/19.13 Հ քանդ.` Ս. Բաղդասարյան, ճարտ.` Է. Սարապյան Pantheon cemetery in Yerevan 29.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման Երվանդ Լալայանի 1931 թ. 1.11/19.14 Հ Ervand Lalayan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Լեոյի 1932 թ., 1964 թ. 1.11/18.15 Հ ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Leo grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Սահակ Լիսիցյանի 1964 թ. 1.11/19.16 Հ Komitas Pantheon, Yerevan, Sahak Lisitsyan Grave 03.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ցոլակ Խանզադյանի 1964 թ. 1.11/19.17 Հ Colak Khanzadyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Արամ Խաչատրյանի 1981 թ. 1.11/19.18 Հ ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Aram Khacatryan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Խնկո-Ապոր 1964 թ. 1.11/19.19 Հ Xnko-Aper Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Կոմիտասի 1955 թ. 1.11/19.20 Հ քանդ.` Ս. Հարությունյան, ճարտ.` Գ. Աղաբաբյան Komitas Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Հովհաննես Հովհաննիսյանի 1964 թ. 1.11/19.21 Հ Hovhannes Hovhannisyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Հրաչյա Ղափլանյանի 1988 թ. 1.11/19.22 Հ Hrachya Khaplanyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Վասիլի Ղորղանյանի 1964 թ. 1.11/19.23 Հ Vasil Ghorghanyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ստեփան Մանուկյանի 1947 թ. 1.11/19.24 Հ Stepan Manukyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ռոմանոս Մելիքյանի 1964 թ. 1.11/19.25 Հ Romanos Meliqyan grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Սպիրիդոն Մելիքյանի 1964 թ. 1.11/19.26 Հ Spiridon Meliqyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Մհեր Մկրտչյանի 1993 թ. 1.11/19.27 Հ Mher Mkrtchyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Տիգրան Մուշեղյանի 1964 թ. 1.11/19.28 Հ Tigran Musheghyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Հրաչյա Ներսիսյանի 1969 թ. 1.11/19.29 Հ ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Hrachya Nersisyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Հովհաննես Շիրազի 1984 թ. 1.11/19.30 Հ քանդ.` Ա. Շիրազ Hovhannes Shiraz Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Ալեքսանդր Շիրվանզադեի 1935 թ., 1957 թ. 1.11/19.31 Հ քանդ.` Ա. Հարությունյան, ճարտ.` Ջ. Թորոսյան Shirvanzade Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Համո Սահյանի 1.11/19.32 Հ Hamo Saryan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Մարտիրոս Սարյանի 1978 թ. 1.11/19.33 Հ ճարտ.` Ջ. Թորոսյան Մարտիրոս Սարյան..JPG բեռնել պատկեր

Գերեզման Վիլյամ Սարոյանի 1988 թ. 1.11/13. 34 Հ քանդ.` Ա. Շիրազ, ճարտ.` Ջ. Թորոսյան Vilyan Saroyan grave 01.jpg 34&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Գերեզման Վահան Տերյանի 1964 թ. 1.11/19.35 Հ 1920 թ. Օրենբուրգ, ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Vahan Teryan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Վահրամ Փափազյանի 1980 թ. 1.11/19.36 Հ քանդ.` Ռ. Քյուրքչյան, ճարտ.` Ս. Քյուրքչյան Vahram Papazyan grave 0.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզման Վրթանես Փափազյանի 1980 թ. 1.11/19.37 Հ Vrtanes Papazyan Grave 01.jpg բեռնել պատկեր

Ցուցահանդեսային համալիր. «Ժողովրդական տնտեսության նվաճումներ» («Արմէքսպո») 1961 թ. Շիրակի փ. 43 1.11/20 Հ բեռնել պատկեր

Տաղավար Կրթության և մշակույթի 1961 թ. 1.11/20.1 Տ ճարտ.` Ֆնիքս Դարբինյան, Ռ. Մելքումյան բեռնել պատկեր

Տաղավար Հյուրերի 1961 թ. 1.11/20.2 Տ ճարտ.` Ֆենիքս Դարբինյան, Ռ. Մելքումյան, նախկինում` Գիտության տաղավար բեռնել պատկեր

Տաղավար Մեքենաշինության 1961 թ. 1.11/20.3 Տ ճարտ.՝ Լ. Գևորգյան, Ջիմ Թորոսյան, կոնստ` Ռ. Մանուկյան, նախկինում` Արդյունաբերության տաղավար բեռնել պատկեր

Փողոցի կառուցապատման հատվածներ. Նորագավթի 1-ին փողոցը 19 դ. վրջ - 20 դ. սկզբ Նորագավթի 1-ին փ. 1.11/21 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19 դ. վրջ Նորագավթի 1-ին փ. 86 1.11/21.1 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19 դ. վրջ Նորագավթի 1-ին փ. 88 ա 1.11/21.2 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19 դ. վրջ Նորագավթի 1-ին փ. 88 բ 1.11/21.3 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 19 դ. վրջ Նորագավթի 1-ին փ. 90 1.11/21.4 Տ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն 1898 թ. Նորագավթի 1-ին փ. 100 1.11/21.5 Տ բեռնել պատկեր

Քաղաքատեղի Թեյշեբաինի (Կարմիր բլուր) մ.թ.ա. 12-9 դդ., 7-6 դդ. Վերին Չարբախ թաղամաս, Կարմիր բլուր 1.11/22 Հ քաղաքի հվ-ամ կողմում, Հրազդանի ձախ ափին Karmir Blur Town.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի թաղամաս մ.թ.ա. 8-6 դդ. 1.11/22.1 Հ միջնաբերդից հվ բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն մ.թ.ա. 7-6 դդ. 1.11/22.1.1 Հ հարուստ ուրարտացու տուն բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն մ.թ.ա. 7-6 դդ. 1.11/22.1.2 Հ սեկցիոն բեռնել պատկեր

Բնակելի տուն մ.թ.ա. 7-6 դդ. 1.11/22.1.3 Հ մեգարոնատիպ բեռնել պատկեր

Միջնաբերդ մ.թ.ա. 7-6 դդ. 1.11/22.2 Հ Karmir Blur Walls.JPG բեռնել պատկեր

Քանդակ «Կաշեգործ» 1965 թ. Կույբիշևի փ. 18 1.11/23 Տ Կաշվի գործարանի բակում, քանդ.` Ս. Բաղդասարյան բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Երևան-1» մուստերյան շրջան Երևանյան լճի աջ ափին, սկզբնամասում 1.11/24 Հ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Երևան-2» մուստերյան շրջան Երևանյան լճի աջ ափին, սկզբնամասում 1.11/25 Հ «Երևան-1»-ից 300 մ գետի հոսանքով դեպի վեր բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Երևան-3» մուստերյան շրջան Երևանյան լճի աջ ափին, սկզբնամասում 1.11/26 Հ «Երևան-2»-ից 200 մ գետի հոսանքով դեպի վեր բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Կարմիր Բլուր-1» մ.թ.ա. 7 դ., 15-16 դդ. Արգավանդ գյուղից դեպի ձորն իջնող խճուղուց 200 մ գետի հոսանքով դեպի վեր 1.11/27 Հ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Կարմիր Բլուր-2» մ.թ.ա. 7 դ., 15-16 դդ. Արգավանդ գյուղի մոտերքում 1.11/28 Հ նախորդից 100 մ խճուղով դեպի վեր բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Կարմիր Բլուր-3» մ.թ.ա. 7 դ., 15-16 դդ. ՆԳ բարձրագույն դպրոցի շրջակայքում 1.11/29 Հ նախորդից 600 մ հեռու դեպի խճուղին, հայտնաբերված 1967 թ. բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Կարմիր Բլուր-4» մ.թ.ա. 7 դ., 15-16 դդ. ՆԳ բարձրագույն դպրոցի շրջակայքում 1.11/30 Հ նախորդից 10 մ հեռու դեպի խճուղին, խճուղու վերջում, հայտնաբերված 1967 թ. բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Կարմիր Բլուր-5» մ.թ.ա. 7 դ., 15-16 դդ. ՆԳ բարձրագույն դպրոցի շրջակայքում 1.11/31 Հ նախորդից 80 մ հեռու, հայտնաբերված 1967 թ. բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Շենգավիթ-1» քարի դար, մ.թ.ա. 4-1 հզմ 1.11/32 Հ կամրջի ամ կողմից 50 մ հվ, հայտնաբերված` 1967 թ. բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Շենգավիթ-2» քարի դար, մ.թ.ա. 4-1 հզմ 1.11/33 Հ կամրջից հս, հայտնաբերված` 1967 թ. բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Շենգավիթ-3» մ.թ.ա. 4-1 հզմ 1.11/34 Հ կամրջից հս, Շենգավիթ-2 քարայրից 30 մ հս, հայտնաբերված` 1968 թ. բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Շենգավիթ-4» մ.թ.ա. 4-1 հզմ 1.11/35 Հ կամրջից հս, Շենգավիթ-2` քարայրի հարևանությամբ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]