Հարթաշենի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Սյունիքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Հարթաշենի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է Սյունիքի մարզի Հարթաշեն գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 27 հուշարձան (6 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գյուղատեղի Ազատաշեն միջնադար - 20 դ. գյուղից 2 կմ հվ-աե 9.55/1 Հ այլ անվա­նում` Ալիղուլի բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/1.1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/1.2 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/1.3 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/1.4 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնա-դար- 20 դ. գյուղատեղիի աե եզրին, ձորալանջին 9.55/1.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 9.55/1.5.1 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի վերա-կառ.19 դ. գյուղատեղիի կենտրոնում 9.55/1.6 Հ ըստ տեղա­ցի­նե­­րի` Սբ. Նուբար բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 10-19 դդ. եկեղեցու շուրջը 9.55/1.6.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. եկեղեցու մուտքի մոտ 9.55/1.6.1.1 Հ պարզունակ է, տեղահանված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. եկեղեցու մուտքի մոտ 9.55/1.6.1.2 Հ պարզունակ է, տեղահանված բեռնել պատկեր

Ձիթհան 19 դ. գյուղատեղիի ամ ձորալանջին 9.55/1.7 Հ ժայռափոր բեռնել պատկեր

Ձիթհան 19 դ. գյուղատեղիի ամ ձորալանջին 9.55/1.8 Հ ժայռափոր բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի Այգեձոր 16-20 դդ. գյուղից 5.7 կմ հվ 9.55/2 Հ գյուղատեղի Մուղանջուղ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 16-20 դդ. եկեղեցու շուրջը 9.55/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Հռիփսիմե 16 դ. 9.55/2.2 Հ բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր 1900 թ. 9.55/2.3 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի Ձորաշեն միջնադար - 20 դ. գյուղից 4.3 կմ հվ-աե 9.55/3 Հ այլ անվանում` Գորու, Կերու, Կյորու. գյուղն ապաբնակեցվել է 1970-ական թթ. բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/3.1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/3.2 Հ բեռնել պատկեր

Բնակելի քարայրերի համալիր միջնադար - 20 դ. 9.55/3.3 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. 9.55/3.4 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 19 դ. գյուղատեղիի կենտրո­նում, բարձունքի վրա 9.55/3.5 Հ միանավ սրահ բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1968 թ. գյուղից 1 կմ հս, Այգեձոր տանող ճանապարհին 9.55/4 Տ բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1971 թ. գյուղից 1 կմ աե 9.55/5 Տ քանդ.` Գ. Կյորվեցի բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. հուշարձանի մոտ 9.55/5.1 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1972 թ. գյուղի մեջ 9.55/6 Տ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]