Հունաստանի վարչապետների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Հունաստանի վարչապետ

հուն.՝ Πρωθυπουργός της Ελλάδος
Naval rank flag of the Prime Minister of Greece.svg
Հունաստանի վարչապետի խորհրդանիշ
Alexis Tsipras die 16 Ianuarii 2012.jpg
Հունաստանի ներկայիս վարչապետ Ալեքսիս Ցիպրասը
Պաշտոնը զբաղեցնում է՝
Ալեքսիս Ցիպրաս
2015 թվականի սեպտեմբերի 21-ից
Պաշտոնական նստավայր Աթենք, Հունաստան
Պաշտոնը հայտ է եկել 1822 թվականի հունվարի 13
Առաջինը պաշտոնում Ալեքսանդրոս Մավրոկորդատոս
Կայք Պաշտոնական կայք Հղում

Հունաստանի վարչապետ (հուն.՝ Πρωθυπουργός της Ελλάδος), Հունաստանի Հանրապետության կառավարության ղեկավարը:

Վարչապետին նշանակում է Հանրապետության նախագահը: Վարչապետի առաջարկությամբ Նախագահը նշանակում և պաշտոնից ազատում է կառավարության անդամներին և նրանց տեղակալներին[1]: Վարչապետը նշանակվում է խորհրդարանում ամենաշատ տեղեր ունեցող կուսակցության առաջնորդ: Եթե կուսակցություններից ոչ մեկը մեծամասնություն չի կազմում, խորհրդարանում համեմատաբար շատ տեղեր ստացած կուսակցության ղեկավարը նախագահից հնարավորություն է ստանում կառավարություն ձևավորել, որը կունենա խորհրդարանի վստահությունը[2]:

Ցանկացած փորձնական մանդատ ուժի մեջ է երեք օր, որից հետո, եթե չի հաջողվում արդյունքի հասնել, նախագահը խորհրդակցում է կուսակցությունների ղեկավարների հետ, և եթե նորից չի հաջողվում արդյունքի հասնել, մինչ հաջորդ ընտրությունները կառավարություն է ձևավորում խորհրդարանական բոլոր կուսակցությունների անդամներից: Եթե այս փորձն էլ է ձախողվում, այդ դեպքում ձևավորվում է «Լայն համաձայնության կառավարություն» (ժամանակավոր կառավարություն) կամ խորհրդարանը ցրվում է[3]:

Նախագահը իրավասու է նաև պարտականությունների կատարումից ազատել կառավարությանը, եթե նրա անդամները հրաժարական են ներկայացրել կամ խորհրդարանն անվստահություն է հայտնել կառավարությանը[4]:

Վարչապետներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Այս ցանկում ներկայացված են Հունաստանի Հանրապետության վարչապետները՝ սկսած Հունաստանի անկախության համար պայքարի ժամանակահատվածից:

# Լուսանկար Ազգանուն Կառավարման սկիզբ Կառավարման ավարտ Կուսակցություն Հղում
Անկախության պատերազմի շրջանի վարչապետներ

(Երկրորդ հանրապետության և գերմանական ռազմակալման միջև ընկած ժամանակամիջոցում)

Օսմանյան կայսրությունից Հունաստանի անկախության պատերազմը սկսվել է 1821 թվականին և ավարտվել է 1832 թվականին՝ Կոնստանդնուպոլսի հաշտության պայմանագրով, երբ հռչակվեց Հունաստանի թագավորությունը:
Հունաստանը վարչության շրջանում (1822-1827)
1 Mavrokordatos1.jpg Ալեքսանդրոս Մավրոկորդատոս
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος
(1791-1865)
հունվարի 13, 1822 մայիսի 10, 1823 [5][6]
2 Petrobey Mavromichalis.jpg Պետրոս Մավրոմիխալիս
Πέτρος Μαυρομιχάλης
(1765-1848)
մայիսի 10, 1823 դեկտեմբերի 31, 1823 [7]
3 Գեորգիոս Կունդուրիոտիս
Γεωργιος Κουντουριώτης
(1782-1858)
դեկտեմբերի 31, 1823 ապրիլի 26, 1826 [7]
4 AνδρέαςΖαΐμης.jpg Անդրեաս Զայմիս
Ανδρέας Ζαΐμης
(1792-1840)
ապրիլի 26, 1826 ապրիլի 14, 1827 [7]
Հունաստանի թագավորություն (1828-1832)
5 Kapodistrias2.jpg Իոանիս Կապոդիստրիա
Ιωάννης Καποδίστριας
(1776-1831)
մարտի 30, 1827 հունվարի 18, 1828 [8]
հունվարի 18, 1828 հոկտեմբերի 9, 1831
6 Avgoustinos Kapodistrias.jpg Ավգուստինոս Կապոդիստրիա
Αυγουστίνος Καποδίστριας
(1778-1857)
հոկտեմբերի 9, 1831 մարտի 23, 1832 Ռուսական կուսակցություն [9]
Հունաստանի թագավորություն՝ Վիտելսբախների արքայատոհմ
Բացարձակ միապետություն (1832-1843)
7 Trikoypis.jpg Սպիրիդոն Տրիկուպիս
Σπυρίδων Τρικούπης
(1788-1873)
հունվարի 25, 1833 ապրիլի 3, 1833 Անգլիական կուսակցություն [7]
ապրիլի 3, 1833 հոկտեմբերի 12, 1833
8 Mavrokordatos1.jpg Ալեքսանդրոս Մավրոկորդատոս
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος
(1791-1865)
հոկտեմբերի 12, 1833 մայիսի 31, 1834 [5][6]
9 Ioannis Kolettis - 02.jpg Իոաննիս Կոլետտիս
Ιωάννης Κωλέττης
(1774-1847)
մայիսի 31, 1834 մայիսի 20, 1835 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][10]
10 Joseph Ludwig von Armansperg.jpg կոմս Յոզեֆ Լյուդվիգ Արմանսպերգ
Κόμης Ιωσήφ Λουδοβίκος Άρμανσμπεργκ
(1787-1853)
մայիսի 20, 1835 փետրվարի 2, 1837 [11][12]
11 Ignaz von Rudhart - griechischer Ministerpräsident.jpg Իգնատիոս ֆոն Ռուտխարտ
Ιγνάτιος φον Ρούτχαρτ
(1790-1838)
փետրվարի 2, 1837 դեկտեմբերի 8, 1837 [13][14]
12 Otto of Greece.jpg թագավոր Օտտոն
Βασιλεύς Όθων
(1815-1867)
դեկտեմբերի 8, 1837 փետրվարի 10, 1841 [15][16]
13 Mavrokordatos1.jpg Ալեքսանդրոս Մավրոկորդատոս
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος
(1791-1865)
փետրվարի 10, 1841 օգոստոսի 10, 1841 Անգլիական կուսակցություն [5][6]
14 Otto of Greece.jpg թագավոր Օտտոն
Βασιλεύς Όθων
(1815-1867)
օգոստոսի 10, 1841 սեպտեմբերի 3, 1843 [15][16]
Սահմանադրական միապետություն (1843-1862)
15 Andreas Metaxas.jpg Անդրեաս Մետաքսաս
Ανδρέας Μεταξάς
(1790-1860)
սեպտեմբերի 3, 1843 փետրվարի 16, 1844 Ռուսական կուսակցություն [7]
16 Constantine Kanaris.jpg Կոնստանտինոս Կանարիս
Κωνσταντίνος Κανάρης
(1790-1877)
փետրվարի 16, 1844 մարտի 30, 1844 Ռուսական կուսակցություն [7][17]
17 Mavrokordatos1.jpg Ալեքսանդրոս Մավրոկորդատոս
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος
(1791-1865)
մարտի 30, 1844 օգոստոս 6, 1844 Անգլիական կուսակցություն [5][6]
18 Ioannis Kolettis - 02.jpg Իոաննիս Կոլետտիս
Ιωάννης Κωλέττης
(1774-1847)
օգոստոսի 6, 1844 սեպտեմբերի 5, 1847 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][10]
19 Kitsos Tzavelas.jpg Կիցոս Ձավելաս
Κίτσος Τζαβέλας
(1801-1855)
սեպտեմբերի 5, 1847 մարտի 4, 1848 Ֆրանսիական կուսակցություն [7]
20 Գեորգիոս Կունդուրիոտիս
Γεώργιος Κουντουριώτης
(1782-1858)
մարտի 4, 1848 հոկտեմբերի 15, 1848 [7]
21 Constantine Kanaris.jpg Կոնստանտինոս Կանարիս
Κωνσταντίνος Κανάρης
(1790-1877)
հոկտեմբերի 15, 1848 դեկտեմբերի 12, 1849 Ռուսական կուսակցություն [7][17]
22 Kriezis.jpg Անտոնիոս Կրիեզիս
Αντώνιος Κριεζής
(1796-1865)
դեկտեմբերի 12, 1849 մայիսի 16, 1854 Անգլիական կուսակցություն [18]
23 Mavrokordatos1.jpg Ալեքսանդրոս Մավրոկորդատոս
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος
(1791-1865)
մայիսի 16, 1854 սեպտեմբերի 22, 1855 Անգլիական կուսակցություն [5][6]
24 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս
Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)
սեպտեմբերի 22, 1855 նոյեմբերի 13, 1857 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][19]
25 Athanasiosmiaoulis.jpg Աթանասիոս Միաուլիս
Αθανάσιος Μιαούλης
(1815-1867)
նոյեմբերի 13, 1857 մայիսի 26, 1862 [7][20]
26 Ioannis (Gennaios) Kolokotronis.JPG Իոաննիս Կոլոկոտրոնիս
Γενναίος Κολοκοτρώνης
(1803-1868)
մայիսի 26, 1862 հոկտեմբերի 10, 1862 [7][21]
Գահապահական ժամանակաշրջան (1862-1863)
27 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս
Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)
հոկտեմբերի 10, 1862 փետրվարի 9, 1863 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][19]
28 Aristeidis Moraitinis 1865 013.JPG Արիստիդիս Մորայտինիս
Αριστείδης Μωραϊτίνης
(1806-1875)
փետրվարի 9, 1863 փետրվարի 12, 1863 Ռուսական կուսակցություն [7][22]
29 Valvis Zinovios.jpg Զինովիոս Վալվիս
Ζηνόβιος Βάλβης
(1800-1872)
փետրվարի 13, 1863 մարտի 27, 1863 [7][23]
30 Diomidis Kyriakou 1865 013.JPG Դիոմիդիս Կիրիակոս
Διομήδης Κυριακός
(1811-1869)
մարտի 27, 1863 ապրիլի 29, 1863 [7][24]
31 Benizelosroufos.jpeg Բենիզելոս Ռուֆոս
Μπενιζέλος Ρούφος
(1795-1868)
ապրիլի 29, 1863 հոկտեմբերի 25, 1863 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][25]
Հունաստանի թագավորություն - Գլյուկսբուրգների արքայատոհմ
32 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս
Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)
նոյեմբերի 6, 1863 մարտի 17, 1864 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][19]
33 Constantine Kanaris.jpg Կոնստանտինոս Կանարիս
Κωνσταντίνος Κανάρης
(1790-1877)
մարտի 17, 1864 ապրիլի 28, 1864 Ռուսական կուսակցություն [7][17]
34 Valvis Zinovios.jpg Զինովիոս Վալվիս
Ζηνόβιος Βάλβης
(1800-1872)
ապրիլի 28, 1864 օգոստոսի 7, 1864 [7][23]
35 Constantine Kanaris.jpg Կոնստանտինոս Կանարիս
Κωνσταντίνος Κανάρης
(1790-1877)
օգոստոսի 7, 1864 փետրվարի 9, 1865 Ռուսական կուսակցություն [7][17]
36 Benizelosroufos.jpeg Բենիզելոս Ռուֆոս
Μπενιζέλος Ρούφος
(1795-1868)
փետրվարի 9, 1865 մարտի 14, 1865 Ֆրանսիական կուսակցություն [7][25]
37 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս
Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)
մարտի 14, 1865 նոյեմբերի 1, 1865 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
38 Deligiorgis 2.jpg Էպամինոնդաս Դելիգիորգիս

Επαμεινώνδας Δεληγιώργης
(1829-1889)

նոյեմբերի 1, 1865 նոյեմբերի 15, 1865 [7]
39 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս

Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)

նոյեմբերի 15, 1865 նոյեմբերի 18, 1865 [7][19]
40 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդրուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

նոյեմբերի 18, 1865 նոյեմբերի 25, 1865 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
41 Deligiorgis 2.jpg Էպամինոնդաս Դելիգիորգիս

Επαμεινώνδας Δεληγιώργης
(1829-1889)

նոյեմբերի 25, 1865 դեկտեմբերի 11, 1865 [7]
42 Benizelosroufos.jpeg Բենիզելոս Ռուֆոս

Μπενιζέλος Ρούφος
(1795-1868)

դեկտեմբերի 11, 1865 հունիսի 21, 1866 [7][25]
43 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս

Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)

հունիսի 21, 1866 դեկտեմբերի 30, 1866 [7][19]
44 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

դեկտեմբերի 30, 1866 հունվարի 1, 1868 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
45 Aristeidis Moraitinis 1865 013.JPG Արիստիդիս Մորայտինիս

Αριστείδης Μωραϊτίνης
(1806-1875)

հունվարի 1, 1868 փետրվարի 6, 1868 [7][22]
46 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս

Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)

փետրվարի 6, 1868 փետրվարի 6, 1869 [7][19]
47 Thrasyvoulos Zaimis.jpg Թրասիվուլոս Զաիմիս

Θρασύβουλος Ζαΐμης
(1829-1880)

փետրվարի 6, 1869 հուլիսի 22, 1870 [7]
48 Deligiorgis 2.jpg Էպամինոնդաս Դելիգիորգիս

Επαμεινώνδας Δεληγιώργης
(1829-1889)

հուլիսի 22, 1870 դեկտեմբերի 15, 1870 [7]
49 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

դեկտեմբերի 15, 1870 նոյեմբերի 9, 1871 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
50 Thrasyvoulos Zaimis.jpg Թրազիբուլոս Զայմիս

Θρασύβουλος Ζαΐμης
(1829-1880)

նոյեմբերի 9, 1871 հունվարի 6, 1872 [7]
51 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս

Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)

հունվարի 6, 1872 հուլիսի 20, 1872 [7][19]
52 Deligiorgis 2.jpg Էպամինոնդաս Դելիգեորգիս

Επαμεινώνδας Δεληγιώργης
(1829-1889)

հուլիսի 20, 1872 փետրվարի 21, 1874 [7]
53 Dimitrios Voulgaris.jpg Դիմիտրիոս Վուլգարիս

Δημήτριος Βούλγαρης
(1802-1877)

փետրվարի 21, 1874 մայիսի 8, 1875 [7][19]
54 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

մայիսի 8, 1875 հոկտեմբերի 27, 1875 Նոր կուսակցություն [28][29]
55 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

հոկտեմբերի 27, 1875 դեկտեմբերի 8, 1876 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
56 Deligiorgis 2.jpg Էպամինոնդաս Դելիգիորգիս

Επαμεινώνδας Δεληγιώργης
(1829-1889)

դեկտեմբերի 8, 1876 դեկտեմբերի 13, 1876 [7]
57 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

դեկտեմբերի 13, 1876 մարտի 10, 1877 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
58 Deligiorgis 2.jpg Էպամինոնդաս Դելիգիորգիս

Επαμεινώνδας Δεληγιώργης
(1829-1889)

մարտի 10, 1877 հունիսի 1, 1877 [7]
59 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

հունիսի 1, 1877 հունիսի 7, 1877 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
60 Constantine Kanaris.jpg Կոնստանտինոս Կանարիս

Κωνσταντίνος Κανάρης
(1790-1877)

հունիսի 7, 1877 սեպտեմբերի 14, 1877 [Ն 1][7][17]
61 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

սեպտեմբերի 14, 1877 նոյեմբերի 2, 1878 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
62 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

նոյեմբերի 2, 1878 նոյեմբերի 7, 1878 Նոր կուսակցություն [28][29]
63 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

նոյեմբերի 7, 1878 մարտի 22, 1880 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
64 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

մարտի 22, 1880 հոկտեմբերի 25, 1880 Նոր կուսակցություն [28][29]
65 Alèxandros Koumoundoùros.jpg Ալեքսանդրոս Կումունդուրոս

Αλέξανδρος Κουμουνδούρος
(1814-1883)

հոկտեմբերի 25, 1880 մարտի 15, 1882 Ազգայնական կուսակցություն [26][27]
66 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

մարտի 15, 1882 մայիսի 1, 1885 Նոր կուսակցություն [28][29]
67 Theodoros Deligiannis.JPG Թեոդորոս Դիլիյաննիս

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
(1826-1905)

մայիսի 1, 1885 մայիսի 9, 1886 Ազգայնական կուսակցություն [30][31]
68 Valvis Dimitrios.jpg Դիմիտրիոս Վալվիս

Δημήτριος Βάλβης
(1814-1892)

մայիսի 9, 1886 մայիսի 21, 1886 [32]
69 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

մայիսի 21, 1886 նոյեմբերի 5, 1890 Նոր կուսակցություն [Ն 2][28][29]
70 Theodoros Deligiannis.JPG Թեոդորոս Դիլիյաննիս

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
(1826-1905)

նոյեմբերի 5, 1890 մարտի 1, 1892 Ազգայնական կուսակցություն [30][31]
71 Konstantinos Konstantopoulos.JPG Կոնստանտինոս Կոնստանտոպուլոս

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
(1832-1910)

մարտի 1, 1892 հունիսի 22, 1892 [33]
72 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

հունիսի 22, 1892 մայիսի 15, 1893 Նոր կուսակցություն [Ն 3][28][29]
73 Sotirios Sotiropoulos.jpg Սոտիրիոս Սոտիրոպուլոս

Σωτήριος Σωτηρόπουλος
(1831-1898)

մայիսի 15, 1893 նոյեմբերի 11, 1893 [34][35]
74 Charilaos Trikoupis.jpg Խարիլաոս Տրիկուպիս

Χαρίλαος Τρικούπης
(1832-1896)

նոյեմբերի 11, 1893 հունվարի 24, 1895 Նոր կուսակցություն [28][29]
75 Nikolaos Diligiannis 1841-1910.jpg Նիկոլաոս Դիլիյաննիս

Νικόλαος Δηλιγιάννης
(1841-1910)

հունվարի 24, 1895 հունիսի 11, 1895 Ազգայնական կուսակցություն [36]
76 Theodoros Deligiannis.JPG Թեոդորոս Դիլիյաննիս

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
(1826-1905)

հունիսի 11, 1895 ապրիլի 30, 1897 Ազգայնական կուսակցություն [30][31]
77 Dimitrios G. Rallis thumb.JPG Դիմիտրիոս Ռալլիս

Δημήτριος Ράλλης
(1844-1921)

ապրիլի 30, 1897 հոկտեմբերի 3, 1897 [37][38]
78 Alexandros Zaimis 02.jpg Ալեքսանդրոս Զաիմիս

Αλέξανδρος Ζαΐμης
(1855-1936)

հոկտեմբերի 3, 1897 ապրիլի 14, 1899 [39][40]
79 Georgios Theotokis.jpg Գեորգիոս Թեոտոկիս

Γεώργιος Θεοτόκης
(1844-1916)

ապրիլի 14, 1899 նոյեմբերի 25, 1901 Նոր կուսակցություն [41][42]
80 Alexandros Zaimis 02.jpg Ալեքսանդրոս Զաիմիս

Αλέξανδρος Ζαΐμης
(1855-1936)

նոյեմբերի 25, 1901 դեկտեմբերի 6, 1902 [39][40]
81 Theodoros Deligiannis.JPG Թեոդորոս Դիլիյաննիս

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
(1826-1905)

դեկտեմբերի 6, 1902 հունիսի 27, 1903 Ազգայնական կուսակցություն [30][31]
82 Georgios Theotokis.jpg Գեորգիոս Թեոտոկիս

Γεώργιος Θεοτόκης
(1844-1916)

հունիսի 27, 1903 հուլիսիս 11, 1903 Նոր կուսակցություն [41][42]
83 Dimitrios G. Rallis thumb.JPG Դիմիտրիոս Ռալլիս

Δημήτριος Ράλλης
(1844-1921)

հուլիսի 11, 1903 դեկտեմբերի 19, 1903 [37][38]
84 Georgios Theotokis.jpg Գեորգիոս Թեոտոկիս

Γεώργιος Θεοτόκης
(1844-1916)

դեկտեմբերի 19, 1903 դեկտեմբերի 29, 1904 Նոր կուսակցություն [41][42]
85 Theodoros Deligiannis.JPG Թեոդորոս Դիլիյաննիս

Θεόδωρος Δηλιγιάννης
(1826-1905)

դեկտեմբերի 29, 1904 հունիսի 13, 1905 Ազգայնական կուսակցություն [30][31]
86 Dimitrios G. Rallis thumb.JPG Դիմիտրիոս Ռալլիս

Δημήτριος Ράλλης
(1844-1921)

հունիսի 22, 1905 դեկտեմբերի 21, 1905 [37][38]
87 Georgios Theotokis.jpg Գեորգիոս Թեոտոկիս

Γεώργιος Θεοτόκης
(1844-1916)

դեկտեմբերի 21, 1905 հուլիսի 29, 1909 Նոր կուսակցություն [41][42]
88 Dimitrios G. Rallis thumb.JPG Դիմիտրիոս Ռալլիս

Δημήτριος Ράλλης
(1844-1921)

հուլիսի 29, 1909 օգոստոսի 28, 1909 [Ն 4][37][38]
89 Kyriakoulis Mavromichalis - 1896.jpg Կիրիակուլիս Մավրոմիխալիս

Κυριακούλης Μαυρομιχάλης
(1849-1916)

օգոստոսի 28, 1909 հունվարի 31, 1910 [Ն 5][7]
90 Stephanos Dragoumis.jpg Ստեֆանոս Դրագումիս

Στέφανος Δραγούμης
(1842-1923)

հունվարի 31, 1910 հոկտեմբերի 19, 1910 [7]
91 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

հոկտեմբերի 19, 1910 մարտի 10, 1915 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 6][43][44]
92 Dimitrios-Gounaris--inheartofgermani00vaka.jpg Դիմիտրիոս Գունարիս

Δημήτριος Γούναρης
(1866-1922)

մարտի 10, 1915 օգոստոսի 23, 1915 [45]
93 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

օգոստոսի 23, 1915 հոկտեմբերի 7, 1915 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 7][43][44]
94 Alexandros Zaimis 02.jpg Ալեքսանդրոս Զաիմիս

Αλέξανδρος Ζαΐμης
(1855-1936)

հոկտեմբերի 7, 1915 նոյեմբերի 7, 1915 [39][40]
95 Skouloudis.jpg Ստեֆանոս Սկուլուդիս

Στέφανος Σκουλούδης
(1838-1928)

նոյեմբերի 7, 1915 հունիսի 22, 1916 [46]
96 Alexandros Zaimis 02.jpg Ալեքսանդրոս Զաիմիս

Αλέξανδρος Ζαΐμης
(1855-1936)

հունիսի 22, 1916 սեպտեմբերի 16, 1916 [39][40]
97 Nikolaos Kalogeropoulos 1921.jpg Նիկոլաոս Կալոգերոպուլոս

Νικόλαος Καλογερόπουλος
(1853-1927)

սեպտեմբերի 16, 1916 հոկտեմբերի 10, 1916 [47]
Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

սեպտեմբերի 19, 1916 հունիսի 27, 1917 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 8][43][44]
98 Սպիրիդոն Լաբրոս

Σπυρίδων Λάμπρος
(1851-1919)

հոկտեմբերի 10, 1916 մայիսի 4, 1917 [Ն 9][48]
99 Alexandros Zaimis 02.jpg Ալեքսանդրոս Զաիմիս

Αλέξανδρος Ζαΐμης
(1855-1936)

մայիսի 4, 1917 հունիսի 27, 1917 [Ն 10][39][40]
100 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

հունիսի 27, 1917 նոյեմբերի 17, 1920 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 11][43][44]
101 Dimitrios G. Rallis thumb.JPG Դիիտրիոս Ռալլիս

Δημήτριος Ράλλης
(1844-1921)

նոյեմբերի 17, 1920 փետրվարի 6, 1921 Ժողովրդական կուսակցություն [37][38]
102 Nikolaos Kalogeropoulos 1921.jpg Նիկոլաոս Կալոգերոպուլոս

Νικόλαος Καλογερόπουλος
(1853-1927)

փետրվարի 6, 1921 ապրիլի 8, 1921 Ժողովրդական կուսակցություն [47]
103 Dimitrios-Gounaris--inheartofgermani00vaka.jpg Դիմիտրիոս Գունարիս

Δημήτριος Γούναρης
(1866-1922)

ապրիլի 8, 1921 մայիսի 16, 1922 Ժողովրդական կուսակցություն [45]
104 Նիկոլաոս Ստրատոս

Νικόλαος Στράτος
(1872-1922)

մայիսի 16, 1922 մայիսի 22, 1922 Ժողովրդական կուսակցություն [7]
105 Protopapadakis.jpg Պետրոս Պրոտոպապադակիս

Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης
(1860-1922)

մայիսի 22, 1922 սեպտեմբերի 10, 1922 Ժողովրդական կուսակցություն [7]
106 Royal Coat of Arms of Greece (1863-1936).svg Նիկոլաոս Տրիանդաֆիլակոս

Νικόλαος Τριανταφυλλάκος
(1855-1939)

սեպտեմբերի 10, 1922 սեպտեմբերի 29, 1922 [Ն 12][7]
107 Royal Coat of Arms of Greece (1863-1936).svg Անաստասիոս Խարալաբիս

Αναστάσιος Χαραλάμπης
(1862-1949)

սեպտեմբերի 29, 1922 սեպտեմբերի 30, 1922 գեներալ-լեյտենանտ [Ն 13]
108 Royal Coat of Arms of Greece (1863-1936).svg Սոտիրիոս Կրոկիդաս

Σωτήριος Κροκιδάς
(1852-1924)

սեպտեմբերի 30, 1922 նոյեմբերի 27, 1922 [Ն 14]
109 Stylianos Gonatas, 1922.png Ստիլիանոս Գոնատաս

Στυλιανός Γονατάς
(1876-1966)

նոյեմբերի 27, 1922 հունվարի 11, 1924 գնդապետ
110 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

հունվարի 11, 1924 փետրվարի 6, 1924 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [43][44]
111 Georgios Kaphantaris.jpg Գեորգիոս Կաֆանդարիս

Γεώργιος Καφαντάρης
(1873-1946)

փետրվարի 6, 1924 մարտի 12, 1924 [7]
Հունաստանի երկրորդ Հանրապետություն
Հունաստանի Երկրորդ Հանրապետությունը ստեղծվել է 1924 թվականին, երբ Հունաստանում գահընկեց արվեց Գլյուկսբուրգների արքայատոհմը: Երկրորդ հանրապետությունը լուծարվեց 1935 թվականին, երբ կրկին Հունաստանը հռչակվեց միապետություն:
112 AlexandrosPapanastasiu.jpeg Ալեքսանդրոս Պապանաստասիու

Αλέξανδρος Παπαναστασίου
(1876-1936)

մարտի 12, 1924 հուլիսի 25, 1924 [Ն 15][7]
113 Themistoklis Sophoulis.jpg Թեմիստոկլիս Սոֆուլիս

Θεμιστοκλής Σοφούλης
(1862-1949)

հուլիսի 25, 1924 հոկտեմբերի 7, 1924 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [7]
114 Andreas Michalakopoulos 1927.jpg Անդրեաս Միխալակոպուլոս

Ανδρέας Μιχαλακόπουλος
(1875-1938)

հոկտեմբերի 7, 1924 հունիսի 26, 1925 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 16][49]
115 Major General Theodoros Pangalos, 1920.jpg Թեոդորոս Պանգալոս

Θεόδωρος Πάγκαλος
(1878-1952)

հունիսի 26, 1925 հուլիսի 19, 1926 գեներալ-լեյտենանտ [Ն 17][50]
116 Athanasios Eutaxias.JPG Աթանասիոս Էֆտաքսիաս

Αθανάσιος Ευταξίας
(1849-1931)

հուլիսի 19, 1926 օգոստոսի 23, 1926 [Ն 18]
117 Georgios Kondylis.jpg Գեորգիոս Կոնդիլիս

Γεώργιος Κονδύλης
(1879-1936)

օգոստոսի 26, 1926 դեկտեմբերի 4, 1926 գեներալ-մայոր [Ն 19][51]
118 Alexandros Zaimis 02.jpg Ալեքսանդրոս Զաիմիս

Αλέξανδρος Ζαΐμης
(1855-1936)

դեկտեմբերի 4, 1926 օգոստոսի 17, 1927 [Ն 20][39][40]
օգոստոսի 17, 1927 փետրվարի 8, 1928
փետրվարի 8, 1928 հուլիսի 4, 1928
119 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

հուլիսի 4, 1928 հունիսի 7, 1929 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 21][43][44]
հունիսի 7, 1929 դեկտեմբերի 16, 1929
դեկտեմեբրի 16, 1929 մայիսի 26, 1932
120 AlexandrosPapanastasiu.jpeg Ալեքսանդրոս Պապանաստասիու

Αλέξανδρος Παπαναστασίου
(1876-1936)

մայիսի 26, 1932 հունիսի 5, 1932 Ֆերմերների և աշխատավորների կուսակցություն [7]
121 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

հունիսի 5, 1932 նոյեմբերի 4, 1932 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [43][44]
122 PnagiotisTsaldaris1932.jpg Պանագիս Ցալդարիս

Παναγής Τσαλδάρης
(1868-1936)

նոյեմբերի 4, 1932 հունվարի 16, 1933 Ժողովրդական կուսակցություն [7]
123 Ελευθέριος Βενιζέλος.jpg Էլեֆտերիոս Վենիզելոս

Ελευθέριος Βενιζέλος
(1864-1936)

հունվարի 16, 1933 մարտի 6, 1933 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 22][43][44]
124 Alexandros Othonaios.png Ալեքսանդրոս Օթոնաիոս

Αλέξανδρος Οθωναίος
(1879-1970)

մարտի 6, 1933 մարտի 10, 1933 գեներալ-լեյտենանտ [Ն 23]
125 PnagiotisTsaldaris1932.jpg Պանագիս Ցալդարիս

Παναγής Τσαλδάρης
(1868-1936)

մարտի 10, 1933 հոկտեմբերի 10, 1935 Ժողովրդական կուսակցություն [Ն 24][7]
Հունաստանի թագավորության վարչապետներ

(Երկրորդ հանրապետության և գերմանական ռազմակալման միջև ընկած ժամանակահատվածում)

126 Georgios Kondylis.jpg Գեորգիոս Կոնդիլիս

Γεώργιος Κονδύλης
(1879-1936)

հոկտեմբերի 10, 1935 նոյեմբերի 30, 1935 [Ն 25][51]
127 Royal Coat of Arms of Greece.svg Կոնստանտինոս Դեմերձիս

Κωνσταντίνος Δεμερτζής
(1876-1936)

նոյեմբերի 30, 1935 ապրիլի 12, 1936 [Ն 26][52]
128 Ioannis Metaxas 1937 cropped.jpg Իոաննիս Մետաքսաս

Ιωάννης Μεταξάς
(1871-1941)

ապրիլի 13, 1936 հունվարի 29, 1941 Ազատախոհների կուսակցություն [Ն 27][7]
129 AlexandrosKoryzis--P02018.027.jpeg Ալեքսանդրոս Կորիզիս

Αλέξανδρος Κορυζής
(1885-1941)

հունվարի 29, 1941 ապրիլի 18, 1941 [Ն 28][53]
Գերմանական ռազմակալման ժամանակահատվածում աքսորված կառավարության վարչապետներ
130 Royal Coat of Arms of Greece.svg Էմմանուիլ Ցուդերոս

Εμμανουήλ Τσουδερός
(1882-1956)

ապրիլի 21, 1941 ապրիլի 14, 1944 [Ն 29][7]
131 Սոֆոկլիս Վենիզելոս

Σοφοκλής Βενιζέλος
(1894-1964)

ապրիլի 14, 1944 ապրիլի 26, 1944 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 30][54]
132 Γεώργιος Α. Παπανδρέου 1.jpg Գեորգիոս Պապանդրեու

Γεώργιος Παπανδρέου
(1888-1968)

ապրիլի 26, 1944 հունվարի 3, 1945 [Ն 31][55][56]:
Գերմանական ռազմակալման ժամանակահատվածում կոլլաբորացիոնիստական կառավարության վարչապետներ
1941 թվականի ապրիլին Հունաստան ներխուժեցին գերմանա-բուլղարական զորքերը: Գրավված տարածքների վրա ստեղծվեց Հունական թագավորություն:
Coat of arms of Greece (1924–1935).svg Գեորգիոս Ցոլակողլու

Γεώργιος Τσολάκογλου
(1886-1948)

ապրիլի 29, 1941 դեկտեմբերի 2, 1942 գեներալ-լեյտենանտ [Ն 32][7][57]:
Coat of arms of Greece (1924–1935).svg Կոնստանտինոս Լոգոթետոպուլոս

Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος
(1878-1961)

դեկտեմբերի 2, 1942 ապրիլի 7, 1943 [Ն 33][58]:
Coat of arms of Greece (1924–1935).svg Իոաննիս Ռալլիս

Ιωάννης Ράλλης
(1878-1946)

ապրիլի 7, 1943 հոկտեմբերի 12, 1944 Ժողովրդական կուսակցություն [7]
Հունաստանի թագավորության վարչապետներ Երկրորդ աշխարհամարտից հետո
1945 թվականին ստորագրվում է վարկիզյան զինադադարը: Հանրաքվեի արդյունքում Հունաստանի գահին է վերադառնում նախկին թագավոր Գևորգը:
133 Nikolaos Plastiras.jpg Նիկոլաոս Պլաստիրաս

Νικόλαος Πλαστήρας
(1883-1953)

հունվարի 3, 1945 ապրիլի 8, 1945 Լիբերալ ուղղություն [Ն 34][59][60]
134 Royal Coat of Arms of Greece.svg Պետրոս Վուլգարիս

Πέτρος Βούλγαρης
(1884-1957)

ապրիլի 8, 1945 օգոստոսի 11, 1945 [Ն 35][61]
օգոստոսի 11, 1945 հոկտեմբերի 17, 1945
135 Damaskinos.jpg արքեպիսկոպոս Դամասկինոս

Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός
(1891-1949)

հոկտեմբերի 17, 1945 նոյեմբերի 1, 1945 [Ն 36][62][63]
136 Royal Coat of Arms of Greece.svg Պանայոտիս Կանելլոպուլոս

Παναγιώτης Κανελλόπουλος
(1902-1986)

նոյեմբերի 1, 1945 նոյեմբերի 22, 1945 Ազգային ունիոնիստական կուսակցություն [64][65]
137 Themistoklis Sophoulis.jpg Թեմիստոկլիս Սոֆուլիս

Θεμιστοκλής Σοφούλης
(1862-1949)

նոյեմբերի 22, 1945 ապրիլի 4, 1946 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [7]
138 Panagiotis Poulitsas.jpg Պանայոտիս Պուլիցաս

Παναγιώτης Πουλίτσας
(1881-1968)

ապրիլի 4, 1946 ապրիլի 18, 1946 [Ն 37][7]
139 Constantine Tsaldaris.jpg Կոնստանտինոս Ցալդարիս

Κωνσταντίνος Τσαλδάρης
(1885-1970)

ապրիլի 18, 1946 հոկտեմբերի 2, 1946 Ժողովրդական կուսակցություն [66]
հոկտեմբերի 2, 1946 հունվարի 24, 1947
140 Dimitrios Maximos.JPG Դիմիտրիոս Մաքսիմոս

Δημήτριος Μάξιμος
(1873-1955)

հունվարի 24, 1947 օգոստոսի 29, 1947 Ժողովրդական կուսակցություն [Ն 38][67]:
141 Constantine Tsaldaris.jpg Կոնստանտինոս Ցալդարիս

Κωνσταντίνος Τσαλδάρης
(1885-1970)

օգոստոսի 29, 1947 սեպտեմբերի 7, 1947 Ժողովրդական կուսակցություն [66]
142 Themistoklis Sophoulis.jpg Թեմիստոկլիս Սոֆուլիս

Θεμιστοκλής Σοφούλης
(1862-1949)

սեպտեմբերի 7, 1947 նոյեմբերի 18, 1948 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 39][7]:
նոյեմբերի 18, 1948 հունվարի 20, 1949
հունվարի 20, 1949 ապրիլի 14, 1949
ապրիլի 14, 1949 հունիսի 24, 1949
Marcos Vafiadis 1931.png Մարկոս Վաֆիադիս

Μάρκος Βαφειάδης
(1906-1992)

դեկտեմբերի 24, 1947 փետրվարի 7, 1949 Հունաստանի կոմունիստական կուսակցություն [Ն 40]
Logo of the Communist Party of Greece.svg Նիկոլաոս Զախարիադիս

Νικόλαος Ζαχαριάδης
(1903-1973)

փետրվարի 7, 1949 ապրիլի 3, 1949 Հունաստանի կոմունիստական կուսակցություն
Logo of the Communist Party of Greece.svg Դիմիտրիոս Պարցալիդիս

Δημήτριος Παρτσαλίδης
(1905-1980)

ապրիլի 3, 1949 հոկտեմբեր, 1950 Հունաստանի կոմունիստական կուսակցություն
143 Royal Coat of Arms of Greece.svg Ալեքսանդրոս Դիոմիդիս

Αλέξανδρος Διομήδης
(1875-1950)

հունիսի 30, 1949 հունվարի 6, 1950 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [Ն 41][7]:
144 Royal Coat of Arms of Greece.svg Իոաննիս Թեոտոկիս

Ιωάννης Θεοτόκης
(1880-1961)

հունվարի 6, 1950 մարտի 23, 1950 Ժողովրդական կուսակցություն [Ն 42][7]
145 Sophoklis Venizelos, 1921.png Սոֆոկլիս Վենիզելոս

Σοφοκλής Βενιζέλος
(1894-1964)

մարտի 23, 1950 ապրիլի 15, 1950 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [54]
146 Nikolaos Plastiras.jpg Նիկոլաոս Պլաստիրաս

Νικόλαος Πλαστήρας
(1883-1953)

ապրիլի 15, 1950 օգոստոսի 21, 1950 Կենտրոնի ազգային առաջադիմական միություն [59][60]
147 Sophoklis Venizelos, 1921.png Սոֆոկլիս Վենիզելոս

Σοφοκλής Βενιζέλος
(1894-1964)

օգոստոսի 21, 1950 սեպտեմբերի 13, 1950 Հունաստանի լիբերալների կուսակցություն [54]
սեպտեմբերի 13, 1950 նոյեմբերի 3, 1950
նոյեմբերի 3, 1950 հոկտեմբերի 27, 1951
148 Nikolaos Plastiras.jpg Նիկոլաոս Պլաստիրաս

Νικόλαος Πλαστήρας
(1883-1953)

հոկտեմբերի 27, 1951 հոկտեմբերի 11, 1952 Կենտրոնի ազգային առաջադիմական միություն [59][60]
149 Royal Coat of Arms of Greece.svg Դիմիտրիոս Կիուսոպուլոս

Δημήτριος Κιουσόπουλος
(1892-1977)

հոկտեմբերի 11, 1952 նոյեմբերի 19, 1952 [Ն 43][68]
150 Papagos alexandros.jpg Ալեքսանդրոս Պապագոս

Αλέξανδρος Παπαγος
(1883-1955)

նոյեմբերի 19, 1952 հոկտեմբերի 4, 1955 Հունական կոչ [Ն 44][69]
151 Karamanlis-konstantinos2.jpg Կոնստանտինոս Կարամանլիս

Κωνσταντίνος Καραμανλής
(1907-1998)

հոկտեմբերի 6, 1955 փետրվարի 29, 1956 Հունական կոչ [70][71]
փետրվարի 29, 1956 մարտի 5, 1958
152 Royal Coat of Arms of Greece.svg Կոնստանտինոս Գեորգակոպուլոս

Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος
(1890-1978)

մարտի 5, 1958 մայիսի 17, 1958 [Ն 45][7]
153 Karamanlis-konstantinos2.jpg Կոնստանտինոս Կարամանլիս

Κωνσταντίνος Καραμανλής
(1907-1998)

մայիսի 17, 1958 սեպտեմբերի 20, 1961 Հունաստանի ազգային արմատական միություն [70][71]
154 Royal Coat of Arms of Greece.svg Կոնստանտինոս Դովաս

Κωνσταντίνος Δόβας
(1898-1973)

նոյեմբերի 20, 1961 նոյեմբերի 4, 1961 [Ն 46][7]
155 Karamanlis-konstantinos2.jpg Կոնստանտինոս Կարամանլիս

Κωνσταντίνος Καραμανλής
(1907-1998)

նոյեմբերի 4, 1961 հունիսի 18, 1963 Հունաստանի ազգային արմատական միություն [70][71]
156 Royal Coat of Arms of Greece.svg Պանայոտիս Պիպինելիս

Παναγιώτης Πιπινέλης
(1899-1970)

հունիսի 19, 1963 սեպտեմբերի 28, 1963 Հունաստանի ազգային արմատական միություն [7]
157 Royal Coat of Arms of Greece.svg Ստիլիանոս Մավրոմիխալիս

Στυλιανός Μαυρομιχάλης
(1902-1981)

սեպտեմբերի 28, 1963 նոյեմբերի 8, 1963 [Ն 47][7]
158 Γεώργιος Α. Παπανδρέου 1.jpg Գեորգիոս Պապանդրեու

Γεώργιος Παπανδρέου
(1888-1968)

նոյեմբերի 8, 1963 դեկտեմբերի 31, 1963 Կենտրոնի Միություն [55][56]
159 Royal Coat of Arms of Greece.svg Իոաննիս Պարասկևոպուլոս

Ιωάννης Παρασκευόπουλος
(1900-1984)

դեկտեմբերի 31, 1963 փետրվարի 19, 1964 [Ն 48][7]
160 Γεώργιος Α. Παπανδρέου 1.jpg Գեորգիոս Պապանդրեու

Γεώργιος Παπανδρέου
(1888-1968)

փետրվարի 19, 1964 հուլիսի 15, 1965 Կենտրոնի միություն [55][56]
161 Royal Coat of Arms of Greece.svg Գեորգիոս Աթանասիադիս-Նովաս

Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας
(1893-1986)

ապրիլի 15, 1965 օգոստոսի 20, 1965 էքս-Կենտրոնի միություն [Ն 49][72]
162 Royal Coat of Arms of Greece.svg Իլիաս Ցիրիմոկոս

Ηλίας Τσιριμώκος
(1907-1968)

օգոստոսի 20, 1965 սեպտեմբերի 17, 1965 էքս-Կենտրոնի միություն [Ն 50][7]
163 Stefanos Stefanopoulos 1965.jpg Ստեֆանոս Ստեֆանոպուլոս

Στέφανος Στεφανόπουλος
(1899-1982)

սեպտեմբերի 17, 1965 դեկտեմբերի 22, 1966 Լիբերալ-դեմոկրատական կուսակցություն [Ն 51][73]
164 Royal Coat of Arms of Greece.svg Իոաննիս Պարասկևոպուլոս

Ιωάννης Παρασκευόπουλος
(1900-1984)

դեկտեմբերի 22, 1966 ապրիլի 3, 1967 [Ն 52][7]
165 Royal Coat of Arms of Greece.svg Պանայոտիս Կանելլոպուլոս

Παναγιώτης Κανελλόπουλος
(1902-1986)

ապրիլի 3, 1967 ապրիլի 21, 1967 Հունաստանի ազգային արմատական միություն [Ն 53][64][65]
«Սև գնդապետների» շրջանի վարչապետներ
«Սև գնդապետներ»՝ 1967-1974 թվականներին աջակողմյան ռազմական բռնապետություն Հունաստանում, որը գլխավորեցին Գեորգիոս Պապադոպուլոսը և Դիմիտրիոս Իոաննիդիսը: Միջազգային հարաբերություններում վարչակարգի կառավարումը հանգեցրեց Թուրքիայի հետ հարաբերությունների վատթարացման: 1967 թվականին՝ անհաջող միապետական հակահեղափոխությունից հետո, խունտան իշխանությունից հեռացրեց թագավորին և նշանակեց ռեգենտին՝ գեներալ Գեորգիոս Ձոյտակիսին, իսկ 1973 թվականի հունիսի 1-ին հռչակեց հանրապետություն:
166 Royal Coat of Arms of Greece.svg Կոնստանտինոս Կոլլիաս

Κωνσταντίνος Κόλλιας
(1901-1998)

ապրիլի 21, 1967 դեկտտեմբերի 13, 1967 [Ն 54]
167 Royal Coat of Arms of Greece.svg Գեորգիոս Պապադոպուլոս

Γεώργιος Παπαδόπουλος
(1919-1999)

դեկտեմբերի 13, 1967 հոկտեմբերի 8, 1973 [Ն 55]
168 Greek Phoenix.svg Սպիրոս Մարկեզինիս

Σπύρος Μαρκεζίνης
(1909-2000)

հոկտեմբերի 8, 1973 նոյեմբերի 25, 1973 [Ն 56]
169 Greek Phoenix.svg Ադամանտիոս Անդրուցոպուլոս

Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος
(1919-2000)

նոյեմբերի 25, 1973 հուլիսի 24, 1974
Հունաստանի երրորդ հանրապետության վարչապետներ
1967-1974 թվականներին «Սև գնդապետների» բռնապետության անկումից հետո կառավարության սահմանադրական ձևը փոխարինվեց խորհրդարանական հանրապետությամբ:
170 Karamanlis-konstantinos2.jpg Կոնստանտինոս Կարամանլիս

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
(1907-1998)

հուլիսի 24, 1974 նոյեմբերի 21, 1974 Նոր ժողովրդավարություն [Ն 57][70][71]
նոյեմբերի 21, 1974 նոյեմբերի 28, 1977
նոյեմբերի 28, 1977 մայիսի 10, 1980
171 Coat of arms of Greece.svg Գեորգիոս Ռալլիս

Γεώργιος Ράλλης
(1918-2006)

մայիսի 10, 1980 հոկտեմբերի 21, 1981 Նոր ժողովրդավարություն [Ն 58][74][75]
172 Andreas Papandreou.jpg Անդրեաս Պապանդրեու

Ανδρέας Παπανδρέου
(1919-1996)

հոկտեմբերի 21, 1981 հունիսի 5, 1985 Համահունական սոցիալիստական հարաբերություններ [Ն 59][76][77]
հունիսի 5, 1985 հուլիսի 2, 1989
173 Coat of arms of Greece.svg Ձաննիս Ձաննետակիս

Τζαννής Τζαννετάκης
(1927-2010)

հուլիսի 2, 1989 հոկտեմբերի 12, 1989 Նոր ժողովրդավարություն [Ն 60][78][79]
174 Coat of arms of Greece.svg Իոաննիս Գրիվաս

Ιωάννης Γρίβας
(ծնված՝ 1923)

հոկտեմբերի 12, 1989 նոյեմբերի 23, 1989 [Ն 61][80][81]
175 Coat of arms of Greece.svg Քսենոֆոն Զոլոտաս

Ξενοφών Ζολώτας
(1904-2004)

նոյեմբերի 23, 1989 ապրիլի 11, 1990 [Ն 62][82][83]:
176 Constantine Mitsotakis.jpg Կոնստանտինոս Միցոտակիս

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
(ծնված՝ 1918)

ապրիլի 11, 1990 հոկտեմբերի 13, 1993 Նոր ժողովրդավարություն [Ն 63][84][85]
177 Andreas Papandreou.jpg Անդրեաս Պապանդրեու

Ανδρέας Παπανδρέου
(1919-1996)

հոկտեմբերի 13, 1993 հունվարի 22, 1996 Համահունական սոցիալիստական հարաբերություններ [Ն 64][76][77]
178 Kostas Simitis.jpg Կոնստանտինոս Սիմիտիս

Κωνσταντίνος Σημίτης
(ծնված՝ 1936)

հունվարի 22, 1996 սեպտեմբերի 25, 1996 Համահունական սոցիալիստական հարաբերություններ [Ն 65][86][87]
սեպտեմբերի 25, 1996 ապրիլի 13, 2000
ապրիլի 13, 2000 մարտի 10, 2004
179 Kostas Karamanlis.jpg Կոնստանտինոս Կարամանլիս

Κωνσταντίνος A. Καραμανλής
(ծնված՝ 1956)

մարտի 10, 2004 սեպտեմբերի 17, 2007 Նոր ժողովրդավարություն [Ն 66][88]
սեպտեմբերի 17, 2007 հոկտեմբերի 6, 2009
180 Papandreou handover cropped.jpg Գեորգիոս Պապանդրեու

Γεώργιος Α. Παπανδρέου
(ծնված՝ 1952)

հոկտեմեբրի 6, 2009 նոյեմբերի 11, 2011 Համահունական սոցիալիստական հարաբերություններ [Ն 67][89][90]
181 LucasPapademos.jpg Լուկաս Պապադիմոս

Λουκάς Παπαδήμος
(ծնված՝ 1947)

նոյեմբերի 11, 2011 մայիսի 16, 2012 [Ն 68][91][92]
182 PanagiotisPikrammenos.png Պանայոտիս Պիկրամենոս

Παναγιώτης Πικραμμένος
(ծնված՝ 1945)

մայիսի 16, 2012 հունիսի 20, 2012 [Ն 69][93][94]
183 Flickr - europeanpeoplesparty - EPP Congress Bonn (669)(cropped).jpg Ադոնիս Սամարաս

Αντώνης Σαμαράς
(ծնված՝ 1951)

հունիսի 20, 2012 հունվարի 26, 2015 Նոր ժողովրդավարություն [95][96]
184 Alexis Tsipras die 16 Ianuarii 2012.jpg Ալեքսիս Ցիպրաս

Αλέξης Τσίπρας
(ծնված՝ 1974)

հունվարի 26, 2015 օգոստոսի 27, 2015 Ձախերի արմատական կոալիցիա (Սիրիզա) [97]
185 Vassiliki Thanou.jpg Վասիլիկի Թանու-Խրիստոֆիլու

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου
(ծնված՝ 1950)

օգոստոսի 27, 2015 սեպտեմբերի 21, 2015 [98]
186 Alexis Tsipras die 16 Ianuarii 2012.jpg Ալեքսիս Ցիպրաս

Αλέξης Τσίπρας
(ծնված՝ 1974)

սեպտեմբերի 21, 2015 մինչ օրս Ձախերի արմատական կոալիցիա (Սիրիզա) [99]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Ազգային միաբանության կառավարություն։
  2. Երեք եզրույթ միասին։
  3. Կառավարությունը հրաժարական տվեց անվճարունակության պատճառով։
  4. Զինվորական հեղաշրջման արդյունքում պաշտոնազրկվել է։
  5. Զինվորական հեղաշրջման ղեկավար։
  6. Երկու եզրույթ (1910 և 1912 թվականների ընտրություններից հետո): Նրա օրոք ընդունվեց նոր սահմանադրություն: Հրաժարական տվեց Կոնստանտինոս I թագավորի հետ տարաձայնությունների պատճառով:
  7. Հաղթեց մայիսյան ընտրություններում, բայց նորից հրաժարական տվեց Հունաստանի՝ Առաջին համաշխարհային պատերազմի մեջ մտնելուց հետո Կոնստանտինոս I թագավորի հետ տարաձայնությունների պատճառով: Ազգային երկպառակության սկիզբ:
  8. «Ազգային պաշտպանության կառավարության» մրցակիցն էր Հունասատանի հյուսիս և Կիպրոսի հանդեպ վերահսկողության համար: Հունաստանը մտավ Առաջին համաշխարհային պատերազմի մեջ:
  9. Գլխավորել է Հունաստանի հարավը վերահսկող պաշտոնական «արքայական» կառավարությունը:
  10. Գլխավորել է Հունաստանի հարավը վերահսկող պաշտոնական «արքայական» կառավարությունը:
  11. Դաշնակիցների վերջնագրի պատճառով Կոնստանտինի հրաժարումը գահից: Հունաստանը պաշտոնապես մտավ Առաջին համաշխարհային պատերազմի մեջ:
  12. Իշխանության անցավ Պոնտոսի հույների ցեղասպանության հետևանքով առաջացած ռազմական դավադրության արդյունքում:
  13. Վարչապետ է եղել 1 օր՝ Սոտիրիոս Կրոկիդասի Աթենքում չլինելու ժամանակ:
  14. Ռազմական վերահսկողության տակ ժամանակավոր կառավարության ղեկավար: Հրաժարական է տվել «Վեցի գործողությունների» արդյունքում:
  15. Կառավարությունը ձևավորվեց Լիբերալ կուսակցության հետ դաշինքով: 1924 թվականի մարտի 25-ին հռչակվեց հանրապետություն, որը հաստատեց ապրիլի 13-ի հանրաքվեն:
  16. Պետական հեղաշրջման արդյունքում պաշտոնազրկվել է:
  17. Բռնապետ։
  18. Թեոդորոս Պանգալոսի բռնապետության շրջանում:
  19. Թեոդորոս Պանգալոսի պաշտոնանկությունից հետո՝ օգոստոսի 23-ից փաստացի կառավարության ղեկավար։
  20. Փոխզիջումային թեկնածու, քանի որ կուսակցություններից ոչ մեկը 1926 թվականի նոյեմբերի խորհրդարանական ընտրություններում մեծամասնություն չկազմեց: Նրա օրոք ընդունվեց 1927 թվականի սահմանադրությունը:
  21. Հաղթել է 1928 թվականի ընտրություններում: Ստորագրել է Թուրքիայի հետ բարեկամության պայմանագիրը, կատարել է ագրարային բարեփոխումներ:
  22. Պարտվեց 1933 թվականի մարտի 5-ի ընտրություններում:
  23. Ռազմական կառավարության ղեկավարը 1933 թվականին՝ Էլեֆթերիոս Վենիզելոսի պետական հեղաշրջման փորձի ժամանակ:
  24. Իշխանության եկավ 1935 թվականի մարտի 5-ին Էլեֆթերիոս Վենիզելոսի պետական հեղաշրջման փորձը ճնշելուց հետո: Հակված էր միապետության վերականգնմանը: Պաշտոնանկ արվեց բանակի կողմից պետական հեղաշրջման արդյունքում:
  25. Գեներալ-լեյտենանտ և ոչ մեծ Ազգային ռադիկալ կուսակցության ղեկավար: Գահապահ է եղել մինչ Գեորգ II արքայի վերադարձը 1953 թվականի նոյեմբերի 3-ը:
  26. Իրավունքի պրոֆեսոր, ընտրվել է որպես անկախ թեկնածու. սկզբում եղել է ժամանակավոր կառավարության ղեկավար: 1936 թվականի ընտրությունների փակուղային իրավիճակում և մինչ իր մահը եղել է փոխզիջումային կառավարության ղեկավարը:
  27. Նախկին գեներալ: Կոնստանդինոս Դեմերձիսի կառավարության փոխվարչապետը: Ցրել է խորհրդարանը և 1936 թվականի օգոստոսի 4-ին հաստատել է բռնապետություն:
  28. Հունաստանի բանկի նախագահ. վարչապետ է նշանակվել Գեորգ II-ի կողմից: Գերմանական զորքերի Աթենք մտնելու ժամանակ ինքնասպան է եղել:
  29. Հունաստանի բանկի նախագահ. վարչապետ է նշանակվել Գեորգ II-ի կողմից: 1941 թվականի ապրիլի 29-ին տեղափոխվել է Լոնդոն, իսկ ավելի ուշ՝ Կահիրե։
  30. Միջազգայնորեն ճանաչված և Կահիրե արտաքսված կառավարության ղեկավար:
  31. Միջազգայնորեն ճանաչված և Կահիրե արտաքսված կառավարության ղեկավար: 1944 թվականի մայիսին կազմավորեց ազգային միասնության կառավարություն: Հունաստան վերադարձավ 1944 թվականի հոկտեմբերի 18-ին: Հրաժարական տվեց քաղաքացիական պատերազմի ժամանակ։
  32. Հրաժարական տվեց ռազմակալ իշխանությունների կողմից ֆինանսական հարստահարման հետևանքով։
  33. Բժշկագիտության պրոֆեսոր: Հեռացվել է գերմանացիների կողմից ոչ արդյունավետ կառավարման պատճառով։
  34. Պաշտոնաթող գեներալ։
  35. Փոխծովակալ։
  36. Վարչապետի ռեգենտ։
  37. Նախկին դատավոր։
  38. Կոալիցիոն կառավարության ղեկավար։
  39. Բոլոր կենտրոնամետ և աջ ուժերի կոալիցիոն կառավարության ղեկավար։
  40. Քաղաքացիական պատերազմի ընթացքում ձևավորված ժամանակավոր դեմոկրատական կառավարության ղեկավարներ: Աքսորվել է 1949 թվականի օգոստոսի 28-ին։
  41. Ֆեմիստոկլիս Սոֆուլիսի կառավարության փոխվարչապետ: Բոլոր կենտրոնամետ և աջ ուժերի կոալիցիոն կառավարության ղեկավար։
  42. Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  43. Ավագ դատավոր: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  44. Պաշտոնաթող ֆելդմարշալ։
  45. Հունաստանի Կարմիր խաչի նախագահ: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  46. Պաշտոնաթող գեներալ, արքունիքի ղեկավարը: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  47. Նախկին դատավոր: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  48. Հունաստանի բանկի փոխնախագահ: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  49. Չի ստացել խորհրդարանի վստահությունը։
  50. Չի ստացել խորհրդարանի վստահությունը։
  51. Չի ստացել խորհրդարանի վստահությունը։
  52. Հունաստանի բանկի փոխնախագահ: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  53. Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  54. Նախկին դատավոր։
  55. Գնդապետ և «Սև գնդապետներ» խունտայի ղեկավար: 1973 թվականի հունիսի 1-ին չեղարկվեց միապետությունը և հռչակվեց Հանրապետություն, իսկ Պապադոպուլոսը դարձավ նախագահ:
  56. Ժողովրդականացման փորձեր ձեռնարկեց: Պաշտոնանկ արվեց կոշտ ուժերի կողմից՝ Դիմիտրիոս Իոաննիդիսի ղեկավարությամբ:
  57. Երեք եզրույթ միասին. Լուծարվեց միապետությունը, իսկ 1974 թվականի դեկտեմբերի 13-ի հանրաքվեով հաստատվեց խորհրդարանական հանրապետություն: Ընդունվեց նոր սահմանադրություն:
  58. Կոնստանտինոս Կարամանլիսի հաջորդը, որը հրաժարական տվեց նախագահ դառնալու համար:
  59. Երկու եզրույթ միասին: 1986 թվականին ընդունվեցին Նախագահի իրավասությունները սահմանափակող սահմանադրական փոփոխությունները:
  60. Կոալիցիոն կառավարության ղեկավար Սինասպիզմոս կուսակցության հետ:
  61. Գերագույն դատարանի նախագահ: Ժամանակավոր կառավարության ղեկավար։
  62. Հունաստանի բանկի նախկին նախագահ: Ազգային միաբանության կառավարության ղեկավար։
  63. Մակեդոնիայի անվանման վեճի սկիզբը: Հրաժարական է տվել խորհրդարանական մեծամասնությունը կորցնելու պատճառով:
  64. Հրաժարական է տվել առողջական խնդիրների պատճառով և շուտով մահացել:
  65. Ընտրվել է կուսակցության կողմից հիվանդ Անդրեաս Պապանդրեուին փոխարինելու համար: 2001 թվականին ընդունվեցին սահմանադրական փոփոխությունները:
  66. 2008 թվականին ընդունվեցին սահմանադրական բարեփոխումները: 2004 թվականին Աթենքում անցկացվեցին Օլիմպիական խաղերը:
  67. 2010-2012 թվականների պարտքային ճգնաժամ: Հրաժարական է տվել:
  68. Ազգային միաբանության կառավարություն։
  69. Պետական խորհրդի նախագահ: Կոալիցիայի ստեղծման ձախողումից հետո ղեկավարել է անցումային կառավարությունը:

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Հունաստանի սահմանադրություն. հոդված 37. կ. 1.
  2. Հունաստանի սահմանադրություն: Հոդված 37. կետ 2:
  3. Հունաստանի սահմանադրություն: Հոդված 37. կետ 3:
  4. Հունաստանի սահմանադրություն: Հոդված 38, կետ 1:
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 [ Հունաստանի վարչապետների ցանկ]՝ հոդվածը ՍՄՀ-ից
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  7. 7,00 7,01 7,02 7,03 7,04 7,05 7,06 7,07 7,08 7,09 7,10 7,11 7,12 7,13 7,14 7,15 7,16 7,17 7,18 7,19 7,20 7,21 7,22 7,23 7,24 7,25 7,26 7,27 7,28 7,29 7,30 7,31 7,32 7,33 7,34 7,35 7,36 7,37 7,38 7,39 7,40 7,41 7,42 7,43 7,44 7,45 7,46 7,47 7,48 7,49 7,50 7,51 7,52 7,53 7,54 7,55 7,56 7,57 7,58 7,59 7,60 7,61 7,62 7,63 7,64 7,65 7,66 «List of Greek heads of state and government» (անգլերեն)։ rulers.org։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-06 
  8. Ioánnis Antónios, Count Kapodístrias
  9. «Αυγουστίνος Καποδίστριας (1778 – 1857)» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  10. 10,0 10,1 Բրոքհաուզ և Եֆրոն, Колеттис, Բրոքհաուզի և Եֆրոնի փոքր հանրագիտարանային բառարան։
  11. «Armansperg, Joseph Ludwig Graf von» (գերմաներեն)։ Deutsche Biographie։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  12. Roswitha von Bary-Armansperg. Armansperg, Joseph Ludwig Graf von // Neue Deutsche Biographie. — Berlin: Duncker & Humblot, 1953. — P. 353.
  13. «Rudhart, Ignaz Ritter von» (գերմաներեն)։ Deutsche Biographie։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  14. «Ignaz von Rudhart» (գերմաներեն)։ Haus der Bayerischen Geschichte։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  15. 15,0 15,1 [ Հունաստանի վարչապետների ցանկ]՝ հոդվածը ՍՄՀ-ից
  16. 16,0 16,1 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  18. «Κριεζής Αντώνιος» (հունարեն)։ koutouzis.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  19. 19,0 19,1 19,2 19,3 19,4 19,5 19,6 19,7 «Δημήτριος Βούλγαρης (1802 – 1877)» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  20. «Αθανάσιος Μιαούλης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  21. «Court Gouvernments II 1857–1862» (անգլերեն)։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-09 
  22. 22,0 22,1 «Αριστείδης Μωραϊτίνης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  23. 23,0 23,1 «Ζηνόβιος Βάλβης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  24. «Διομήδης Κυριακός» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  25. 25,0 25,1 25,2 «Μπενιζέλος Ρούφος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  26. 26,0 26,1 26,2 26,3 26,4 26,5 26,6 26,7 26,8 26,9 Aléxandros Koumoundhoúros
  27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 27,5 27,6 27,7 27,8 27,9 «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  28. 28,0 28,1 28,2 28,3 28,4 28,5 28,6 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  29. 29,0 29,1 29,2 29,3 29,4 29,5 29,6 «Χαρίλαος Τρικούπης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  30. 30,0 30,1 30,2 30,3 30,4 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 «Θεόδωρος Δηλιγιάννης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  32. «Δημήτριος Βάλβης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  33. «Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  34. «Σωτήριος Σωτηρόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  35. «Sotiropoulos Sotirios» (անգլերեն)։ pandektis.ekt.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  36. «Νικόλαος Δηλιγιάννης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  37. 37,0 37,1 37,2 37,3 37,4 «Δημήτριος Ράλλης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  38. 38,0 38,1 38,2 38,3 38,4 «Rallis Dimitrios» (անգլերեն)։ pandektis.ekt.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  39. 39,0 39,1 39,2 39,3 39,4 39,5 [ Հունաստանի վարչապետների ցանկ]՝ հոդվածը ՍՄՀ-ից
  40. 40,0 40,1 40,2 40,3 40,4 40,5 «Αλέξανδρος Ζαΐμης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  41. 41,0 41,1 41,2 41,3 «Γεώργιος Θεοτόκης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  42. 42,0 42,1 42,2 42,3 «The economic policy of Georgios Theotokis» (անգլերեն)։ fhw.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  43. 43,0 43,1 43,2 43,3 43,4 43,5 43,6 43,7 [ Հունաստանի վարչապետների ցանկ]՝ հոդվածը ՍՄՀ-ից
  44. 44,0 44,1 44,2 44,3 44,4 44,5 44,6 44,7 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Кругосвет
  45. 45,0 45,1 «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ TOY» (հունարեն)։ istoria.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  46. «Στέφανος Σκουλούδης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  47. 47,0 47,1 «Νικόλαος Καλογερόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-10 
  48. «Σπυρίδων Λάμπρος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  49. «Ανδρέας Μιχαλακόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  50. «Θεόδωρος Πάγκαλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  51. 51,0 51,1 «Γεώργιος Κονδύλης» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  52. «Κωνσταντίνος Δεμερτζής» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  53. «Αλέξανδρος Κορυζής» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  54. 54,0 54,1 54,2 «Σοφοκλής Βενιζέλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  55. 55,0 55,1 55,2 «Γεώργιος Παπανδρέου» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-11 
  56. 56,0 56,1 56,2 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  57. «Tsolakoglou» (անգլերեն)։ generals.dk։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-13 
  58. «Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-13 
  59. 59,0 59,1 59,2 «Νικόλαος Πλαστήρας» (հունարեն)։ enosismyrneon.gr։ 29 Ιανουάριος 2009։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  60. 60,0 60,1 60,2 «Νικόλαος Πλαστήρας» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-12 
  61. «Βούλγαρης, Πέτρος του Γεωργίου» (հունարեն)։ Hellenic Navy Historical Service։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  62. «Дамаскин» (ռուսերեն)։ Православная Энциклопедия։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  63. Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  64. 64,0 64,1 «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» (հունարեն)։ ert-archives.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  65. 65,0 65,1 «Kanellopoulos, Panagiotis» (անգլերեն)։ ulers.org։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  66. 66,0 66,1 «ЦАЛДАРИС» (ռուսերեն)։ Советская историческая энциклопедия։ 1973-1982։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-13 
  67. «Δημήτριος Μάξιμος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-13 
  68. «Δημήτριος Κιουσόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-13 
  69. Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  70. 70,0 70,1 70,2 70,3 [ Հունաստանի վարչապետների ցանկ]՝ հոդվածը ՍՄՀ-ից
  71. 71,0 71,1 71,2 71,3 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  72. «Γεώργιος Αθανασιάδης - Νόβας» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 2012-10-22 
  73. «Στέφανος Στεφανόπουλος» (հունարեն)։ sansimera.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 2012-10-22 
  74. «Rallis Georgios»։ hri.org (անգլերեն)։ Macedonian Press Agency։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  75. «FORMER PRIME MINISTER GEORGIOS RALLIS DIES» (անգլերեն)։ pressmon.com։ 16/03/2006։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  76. 76,0 76,1 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Кругосвет
  77. 77,0 77,1 Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  78. «Tzannetakis Tzanis»։ hri.org (անգլերեն)։ Macedonian Press Agency։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  79. «Кабинет министров Дзаннетакиса» (անգլերեն)։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  80. «Grivas Ioannis»։ hri.org (անգլերեն)։ Macedonian Press Agency։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  81. «Кабинет министров Гриваса» (անգլերեն)։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  82. «Xenofon Zolotas»։ hri.org (անգլերեն)։ Macedonian Press Agency։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  83. «Кабинет министров Золотаса» (անգլերեն)։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  84. Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  85. «Mitsotakis Constantinos»։ hri.org (անգլերեն)։ Macedonian Press Agency։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  86. «Simitis Costas»։ hri.org (անգլերեն)։ Macedonian Press Agency։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  87. «Кабинет министров Симитиса» (անգլերեն)։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  88. Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  89. Հունաստանի վարչապետների ցանկ՝ հոդվածը Բրիտանիկա հանրագիտարանից
  90. «George Papandreou» (անգլերեն)։ History of Greece: Biographies։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  91. «Кабинет министров Пападимоса» (անգլերեն)։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  92. «Profile: Lucas Papademos» (անգլերեն)։ BBC։ 10 November 2011։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  93. «Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός - Biographical detail» (հունարեն)։ news.in.gr։ 16 Μαϊ. 2012։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  94. «Βιογραφικό σημείωμα του Παναγιώτη Πικραμμένου» (հունարեն)։ kathimerini.gr։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  95. «Antonis SAMARAS» (անգլերեն)։ European Parliament։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  96. «Самарас принес присягу в качестве премьера Греции» (ռուսերեն)։ BBC։ 20 июня 2012։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-10-19-ին։ Վերցված է 2012-10-08 
  97. «Ципрас стал новым премьер-министром Греции» (ռուսերեն)։ Вести.Ru։ 26 января 2015։ Վերցված է 2015-01-27 
  98. «В Греции назначен "служебный" премьер-министр» 
  99. Геннадий Мельник. (21.09.2015)։ «Алексис Ципрас принес гражданскую присягу в качестве премьера Греции» (ռուսերեն)։ РИА Новости։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 22 сентября 2015-ին։ Վերցված է 2015-09-22