Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի անմահացված համարների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
«Լոս Անջելես Լեյքերս» ակումբի անմհացված համարները

Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի ակումբները՝ որպես խաղացողների կամ մարզիչների վաստակի ճանաչման նշան, հեռացումից հետո անմահացնում են նրանց համարները։ Համարի անմահացման դեպքում տվյալ ակումբում այդ համարը այլևս չեն օգտոգործում[1]։

«Սան Անտոնիո Սփըրս» ակումբի անմահացված համարները

Ամենից շատ համարներ անմահացրել է «Բոստոն Սելտիքս» ակումբը (23)։ «Շառլոթ Բոբքեթս», «Տորոնտո Ռեպտորս», «Մեմֆիս Գրիզլիս» և «Լոս Անջելես Լեյքերս» ակումբները ոչ մի համար չեն անմահացրել։ Ուիլթ Չեմբեռլենի համարը անմահացված է «Լոս Անջելես Լեյքերս», «Ֆիլադելֆիա 76» և «Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս» ակումբներում։ Երկու տարբեր ակումբներում անմահացված է Օսկար Ռոբերտսոնի, Քարիմ Աբդուլ-Ջաբարի, Չարլզ Բարքլիի, Մայքլ Ջորդանի, Քլայդ Դրեկսլերի, Ջուլիուս Իրվինգի, Բոբ Լենյեի, Փիթ Մարավիչի, Էռլ Մոնրոյի, Նեյթ Թերմոնդի և Ջերի Սլոունի համարները։ 32 համարի մարզաշապիկը անմահացվել է ինը ակումբում։

Ցանկի լեգենդա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հ Կ Պ Ծանոթ.
Հարձակվող Կենտրոնական Պաշտպան Ծանո-
թագրություններ

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Համար Ում է պատկանում Լուսանկար Ակումբ Դիրք Ակումբում
անցկացրած
թվականներ
Երբ է անմահացվել Ծանոթագրություններ Ծանոթ.
9 Փեթիթ, ԲոբԲոբ Փեթիթ Bpetitt2013.jpg Ատլանտա Հոքս Հ 1954-1965 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն խաղացել է Սենթ Լուիսում որպես «Սենթ Լուիս Հոքս»։ Ակումբի կազմում NBA չեմպիոն [2]
21 Ուիլքինս, ԴոմինիկԴոմինիկ Ուիլքինս
1996 Dominique Wilkins Panathinaikos.jpg
Ատլանտա Հոքս Հ 1983-1994 13 հունվար, 2001 «Հոքս»-ի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացող [2]
23 Հադսոն, ԼուԼու Հադսոն Hawks23.png Ատլանտա Հոքս Հ 1966-1977 5 մարտ, 1994 Բոլոր աստղերի խաղի վեցակի մասնակից, համարվում է «Հոքս»-ի պատմության արդյունավետությամբ երրորդը [2]
00 Փերիշ, ՌոբերտՌոբերտ Փերիշ Robert Parish Celtics.jpg Բոստոն Սելտիքս Կ 1980-1994 18 հունվար, 1998 «Սելտիքս»-ի կազմում եռակի չեմպիոն [3]
1 Բրաուն, Ուոլթեր Ա.Ուոլթեր Ա. Բրաուն Walter A. Brown, Boston Celtics, 1960.jpg Բոստոն Սելտիքս - 1946-1964 17 հոկտեմբեր, 1964 Որպես ակումբի սեփականատեր [3]
2 Աուերբաք, ՌեդՌեդ Աուերբաք Auerbach Lipofsky.jpg Բոստոն Սելտիքս - 1950-2006 4 հունվար, 1985 Որպես ակումբի գլխավոր մարզիչ (1950-1965), աշխատել է ակումբի տարբեր պաշտոններում (1950-2006) [3]
3 Ջոնսոն, ԴենիսԴենիս Ջոնսոն Dennis Johnson Lipofsky.jpg Բոստոն Սելտիքս Պ 1983-1990 13 դեկտեմբեր, 1991 «Սելտիքս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն [3]
6 Ռասել, ԲիլԲիլ Ռասել Bill Russell in the Green Room.jpg Բոստոն Սելտիքս Կ 1956-1969 12 մարտ, 1972 «Սելտիքս»-ի կազմում տասնմեկակի չեմպիոն։ NBA-ի պատմության լավագույն կենտրոնականներից մեկը, նաև աշխատել է ակումբի գլխավոր մարզիչ (1966-1968) [3]
10 Ուայթ, Ջո ՋոՋո Ջո Ուայթ Joseph "Jo-Jo" White, 2008.jpg Բոստոն Սելտիքս Պ 1969-1979 9 ապրիլ, 1982 «Սելտիքս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն, 7 անգամ մասնակցել է բոլոր աստղերի խաղին [3]
14 Քոուզի, ԲոբԲոբ Քոուզի Bob Cousy NYWTS.jpg Բոստոն Սելտիքս Պ 1950-1963 16 հոկտեմբեր, 1963 «Բոստոն Սելտիքս»-ի կազմում վեցակի չեմպիոն, 8 մրցաշրջան շարունակ եղել փոխանցումներով առաջնորդ [3]
15 Հեյնսոն, ԹոմԹոմ Հեյնսոն Tommy 2008 Celtics.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1956-1978 15 հոկտեմբեր, 1966 «Սելտիքս»-ի կազմում ութակի չեմպիոն, նաև աշխատել է՝ որպես «Բոստոն Սելտիքս» ակումբի գլխավոր մարզիչ (1969-1978) [3]
16 Սանդերս, ՍատչՍատչ Սանդերս Thomas Satch Sanders at NEBBHOF.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1960-1973 հունվար, 1973 «Սելտիքս»-ի կազմում ութակի չեմպիոն, նաև աշխատել է՝ որպես «Բոստոն Սելտիքս» ակումբի գլխավոր մարզիչ (1978) [3]
17 Հավլիչեկ, ՋոնՋոն Հավլիչեկ John Havliceck, Boston Celtics, 1960s.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1962-1978 13 հոկտեմբեր, 1978 «Սելտիքս»-ի կազմում ութակի չեմպիոն [3]
18 Քոուենս, ԴեյվԴեյվ Քոուենս Dave Cowens - 2005 NBA Legends Tour - 1-21-05.jpg Բոստոն Սելտիքս Կ 1970-1980 8 փետրվար, 1981 «Սելտիքս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն, նաև աշխատել է՝ որպես «Բոստոն Սելտիքս» ակումբի գլխավոր մարզիչ (1978) [3]
19 Նելսոն, ԴոնԴոն Նելսոն Don Nelson.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1965-1976 1978 «Սելտիքս»-ի կազմում ութակի չեմպիոն, NBA-ի պատմության մեծագույն 10 մարզիչներից մեկը [3]
21 Շերման, ԲիլԲիլ Շերման Bill Sharman, Boston Celtics, signed.jpg Բոստոն Սելտիքս Պ 1951-1961 15 հոկտեմբեր, 1966 «Սելտիքս»-ի կազմում քառակի չեմպիոն [3]
22 Մակոլի, ԷդԷդ Մակոլի Celtics22.png Բոստոն Սելտիքս Կ 1950-1956 16 հոկտեմբեր, 1963 Ամենաարիտասարդ բասկետբոլիստը, որը ընդգրկվել է Բասկետբոլի փառքի սրահ [3]
23 Ռեմզի, ՖրենկՖրենկ Ռեմզի Frank Ramsey Celtics.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1954-1964 Անհայտ «Սելտիքս»-ի կազմում յոթակի չեմպիոն [3]
24 Ջոնս, ՍեմՍեմ Ջոնս Sam Jones, Boston Celtics, 1969.jpg Բոստոն Սելտիքս Պ 1957-1969 9 մարտ, 1969 «Սելտիքս»-ի կազմում տասակի չեմպիոն [3]
25 Ջոնս, Քեյ ՍիՔեյ Սի Ջոնս K.C. Jones - Boston celtics 1960 (cropped).JPG Բոստոն Սելտիքս Պ 1958-1967; 1983-1988 12 փետրվար, 1967 «Սելտիքս»-ի կազմում տասնմեկակի չեմպիոն (8 անդամ որպես խաղացող, 2 անգամ որպես գլխավոր մարզիչ և 1 անգամ որպես գլխավոր մարզչի օգնական) [3]
31 Մաքսվել, ՍեդրիկՍեդրիկ Մաքսվել Celtics31.png Բոստոն Սելտիքս Հ 1977-1985 15 դեկտեմբեր, 2003 «Սելտիքս»-ի կազմում տասնմեկակի չեմպիոն [3]
32 Մակհեյլ, ՔևինՔևին Մակհեյլ Kevin McHale 2012 press conference - headshot.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1980-1993 30 հունվար, 1994 «Սելտիքս»-ի կազմում եռակի չեմպիոն [3]
33 Բըրդ, ԼարիԼարի Բըրդ Larrybird.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1979-1992 4 փետրվար, 1993 «Սելտիքս»-ի կազմում եռակի չեմպիոն [3]
34 Փիրս, ՓոլՓոլ Փիրս Բոստոն Սելտիքս Հ 1998-2017 11 փետրվար, 2018 «Սելտիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ 2000-ական թվականներին ակումբի ավագ [3]
35 Լյուիս, ՌեջիՌեջի Լյուիս 100px Բոստոն Սելտիքս Պ 1987-1993 22 մարտ, 1995 Մահացել է սրտի կաթվածից։ Համարը անմահացվել է հետմահու [3]
LOSCY[a] Լոսկուտոֆ, ՋիմՋիմ Լոսկուտոֆ Jim Loscutoff, Boston Celtics.jpg Բոստոն Սելտիքս Հ 1955-1964 Անհայտ «Սելտիքս»-ի կազմում յոթակի չեմպիոն [3]
միկրոֆոն Մոսթ, ՋոնիՋոնի Մոսթ CelticsMike.png Բոստոն Սելտիքս - 1953-1990 Անհայտ Որպես հաղորդավար [3]
3 Պետրովիչ, ԴրաժենԴրաժեն Պետրովիչ Lipofsky-JDražen Petrović.jpg Բրուքլին Նեթս Պ 1990-1993 նոյեմբեր, 1993 Մահացել է ավտովթարից։ Համարը անմահացվել է հետմահու [4][5]
23 Ուիլյամսոն, ՋոնՋոն Ուիլյամսոն NJN23.png Բրուքլին Նեթս Պ 1973-1980 դեկտեմբեր, 1991 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Նյու Յորքում էր։ «Նեթսի»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն [4]
25 Մելչիոինի, ԲիլԲիլ Մելչիոինի NJN25.png Բրուքլին Նեթս Պ 1969-1976 սեպտեմբեր, 1976 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Նյու Յորքում էր։ «Նեթսի»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն [4]
32 Իրվինգ, ՋուլիուսՋուլիուս Իրվինգ Erving Lipofsky.jpg Բրուքլին Նեթս Հ 1973-1976 ապրիլ, 1987 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Նյու Յորքում էր։ «Նեթսի»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն [4]
52 Ուիլյամս, ԲակԲակ Ուիլյամս Buck Williams - Defense.gov News Photo 060406-N-0696M-015 (cropped).jpg Բրուքլին Նեթս Հ 1981-1989 ապրիլ, 1999 Ակումբի 17 ցուցանիշային կատեգորիաներից 11-ի առաջնորդ [4]
10 Մոնրո, ԷռլԷռլ Մոնրո EarlthePearlatBarnes&Noble.JPG Վաշինգտոն Վիզարդս Պ 1967-1971 1 դեկտեմբեր, 2007 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Բալտիմորում էր [6]
11 Հեյզ, ԷլվինԷլվին Հեյզ Elvin Hayes.jpg Վաշինգտոն Վիզարդս Հ 1972-1981 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Բալտիմորում է եղել։ «Վիզարդս»-ի կազմում NBA չեմպիոն
25 Ջոնսոն, ԳասԳաս Ջոնսոն Wash25.png Վաշինգտոն Վիզարդս Հ 1963-1972 1986 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Բալտիմորում է եղել [7]
41 Անսելդ, ՈւեսՈւես Անսելդ Wes Unseld 1975.jpeg Վաշինգտոն Վիզարդս Կ 1968-1981 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Բալտիմորում էր, նաև աշխատել է որպես գլխավոր մարզիչ (1987-1994)։ «Վիզարդս»-ի կազմում NBA չեմպիոն
13 Չեմբեռլեն, ՈւիլթՈւիլթ Չեմբեռլեն Wilt Chamberlain3.jpg Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս Կ 1959-1965 29 դեկտեմբեր, 1999 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Ֆիլադելֆիայում (1959-62) և Սան Ֆրանցիսկոյում (1962-64) է եղել [8]
14 Մեշերի, ԹոմԹոմ Մեշերի Tom Meschery.png Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս Հ 1961-1971 13 հոկտեմբեր, 1967 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Ֆիլադելֆիայում (1961-62) և Սան Ֆրանցիսկոյում (1962-71) [8]
16 Էթլս, ԷլԷլ Էթլս Al Attles 1970.JPG Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս Պ 1960-1971 10 փետրվար, 1977 «Ուորիորս»-ի կազմում NBA չեմպիոն, նաև աշխատել է ակումբում որպես գլխավոր մարզիչ (1969-1983) [8]
17 Մալին, ՔրիսՔրիս Մալին Chris Mullin.jpg Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս Պ/Հ 1985-1997; 2000-2001 19 մարտ, 2012 Բոլոր աստղերի խաղիկ հնգակի մասնակից։ Ակումբի անցկացրած խաղերի և կատարած խլումների քանակով առաջնորդ։ Նաև եղել է «Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս»-ի գլխավոր մենեջերը (2004-2009) [8][9]
24 Բերի, ՌիկՌիկ Բերի Rick Barry autograph 2011.jpg Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս Հ 1965-1967; 1972-1978 18 մարտ, 1988 «Ուորիորս»-ի կազմում NBA չեմպիոն, եզրափակչի ամենաարժեքավոր խաղացող [8]
42 Թերմոնդ, ՆեյթՆեյթ Թերմոնդ Nate Thurmond 1969.jpeg Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս Կ 1963-1974 8 մարտ, 1978 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Սան Ֆրանցիսկոյում է եղել (1963-71) [8]
15 Դևիս, ԲրեդԲրեդ Դևիս Brad Davis 77-78.JPG Դալաս Մավերիքս Պ 1980-1992 14 նոյեմբեր, 1992 Ակումբի անցկացրած խաղերի առաջնորդ (883), երեք անգամ շարունակ հաղթել է Favorite Maverick Awards [10]
22 Բլեքմեն, ՌոլանդոՌոլանդո Բլեքմեն Dallas22.png Դալաս Մավերիքս Պ 1981-1992 11 մարտ, 2000 Ակումբի ավարտից հետո եղել է «Մավերիքս»-ի հավաքած միավորների քանակով առաջնորդ, ակումբի մի քանի այլ կատաեգորիաների առաջնորդ [10]
2 Ինգլիշ, ԱլեքսԱլեքս Ինգլիշ Alex English, Jay Triano, Marc Iavaroni.jpg Դենվեր Նագեթս Հ 1980-1990 2 մարտ, 1993 «Նագեթս»-ի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը [10][11]
33 Թոմփսոն, ԴևիդԴևիդ Թոմփսոն Denver33.png Դենվեր Նագեթս Հ 1967-1977 7 նոյեմբեր, 1992 Ակումբի պատմության հավաքած միավորների քանակով երրորդը, մտնում է մի քանի կատեգորիաների լավագույն հնգյակի մեջ [12]
40 Բեք, ԲայրոնԲայրոն Բեք Byron Beck.jpg Դենվեր Նագեթս Կ 1967-1977 16 դեկտեմբեր, 1977 Ակումբի պատմության առաջին խաղացողը [13]
44 Իսլ, ԴենԴեն Իսլ Dan Issel (1).jpeg Դենվեր Նագեթս Կ 1975-1985 5 ապրիլ, 1985 Ակումբը լքելու պահին եղել է նրա պատմության միավոների և անդրադարձերի քանակով առաջնորդ [14]
432 Մո, ԴագԴագ Մո Doug Moe (2).jpeg Դենվեր Նագեթս - 1981-1990 7 նոյեմբեր, 2002 Որպես «Դենվեր Նագեթս»-ի գլխավոր մարզիչ [15]
2 Դեյլի, ՉակՉակ Դեյլի Chuck Daly.jpg Դետրոյթ Փիստոնս - 1983-1992 25 հունվար, 1997 Как главный тренер «Դետրոյթ Փիստոնս»; номер покаՊывает количество чемпионских титулов, выигранных под его руководством [16]
4 Դումարս, ՋոՋո Դումարս
Joe Dumars.jpg
Դետրոյթ Փիստոնս Պ 1985-1999; 2000-наст. время 10 մարտ, 2000 «Փիստոնս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն, 1989 թվականի փլեյ օֆ խաղերի շարքի եզրափակչի MVP: Նաև 2000 թվականից մինչ օրս աշխատոում է որպես ակումբի նախագահ (2000-այժմ) [17]
10 Ռոդման, ԴենիսԴենիս Ռոդման Դետրոյթ Փիստոնս Հ 1986-1993 1 ապրիլ, 2011 «Փիստոնս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն, լիգայի անդրադարձերի քանակով յոթակի առաջնորդ [18][17]
11 Թոմաս, ԱյզեաԱյզեա Թոմաս
Isiah Thomas.jpg
Դետրոյթ Փիստոնս Պ 1981-1994 17 փետրվար, 1996 «Փիստոնս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն [17]
15 Ջոնսոն, ՎինիՎինի Ջոնսոն Pistons15.png Դետրոյթ Փիստոնս Պ 1981-1991 5 փետրվար, 1994 «Փիստոնս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն [19][17]
16 Լենյե, ԲոբԲոբ Լենյե BobLanier.jpg Դետրոյթ Փիստոնս Կ 1970-1981 9 հունվար, 1993 1970-ական թվականների ակումբի առաջնորդներից մեկը [17]
21 Բինգ, ԴեյվԴեյվ Բինգ Dave Bing.jpg Դետրոյթ Փիստոնս Պ 1966-1975 18 մարտ, 1983 Բոլոր աստղերի խաղի յոթակի մասնակից, 1970-ական և 1980-ական թվականների ակումբի առաջնորդներից մեկը [17]
40 Լեյմբիր, ԲիլԲիլ Լեյմբիր
Bill Laimbeer.jpg
Դետրոյթ Փիստոնս Կ 1982-1994 4 փետրվար, 1995 «Փիստոնս»-ի կազմում կրկնակի չեմպիոն, կարիերայի ընթացքում ակումբի պատմության կատարած անդրադարձերի առաջնորդ [17]
- Դևիդսոն, ՈւիլյամՈւիլյամ Դևիդսոն [g] Դետրոյթ Փիստոնս - 1974-2009 16 դեկտեմբեր, 2005 Որպես ակումբի տեր [20]
- ՄըքԿլոսկի, ՋեքՋեք ՄըքԿլոսկի [h] Դետրոյթ Փիստոնս - 1979-1992 29 մարտ, 2008 Որպես գլխավոր մենեջեր [21]
30 ՄըքԳինիս, ՋորջՋորջ ՄըքԳինիս Indi30.png Ինդիանա Փեյսերս Հ 1971-1975; 1980-1982 2 նոյեմբեր, 1985 «Փեյսերս»-ի կազմում կրկնակի ABA չեմպիոն [22]
31 Միլեր, ՌեջիՌեջի Միլեր Reggie Miller crop.png Ինդիանա Փեյսերս Պ 1987-2005 30 մարտ, 2006 «Փեյսերս»-ի կազմում անցկացրել է 18 մրցաշրջան։ Ակումբի 13 ցուցանիշային կատեգորիաների առաջնորդ [22]
34 Դենիելս, ՄելՄել Դենիելս Mel Daniels.jpg Ինդիանա Փեյսերս Կ 1968-1974 2 նոյեմբեր, 1985 «Փեյսերս»-ի կազմում եռակի ABA չեմպիոն [22]
35 Բրաուն, ՌոջերՌոջեր Բրաուն Indi35.png Ինդիանա Փեյսերս Հ 1967-1974 2 նոյեմբեր, 1985 Առաջին բասկետբոլիտը, որը ակումբի հետ պայմանագիր է կնքել։ «Փեյսերս»-ի կազմում եռակի ABA չեմպիոն [22]
529 Լեոնարդ, ԲոբիԲոբի Լեոնարդ Bobby Leonard.jpeg Ինդիանա Փեյսերս - 1968-1980 15 մարտ, 1986 Որպես գլխավոր մարզիչ [22]
7 Սմիթ, ԲինգոԲինգո Սմիթ Cavs7.png Կլիվլենդ Կավալիերս Հ 1970-1979 4 դեկտեմբեր, 1979 Ակումբի ինը ցուցանիշային կատեգորիաներում մտնում լավագույն տասնյակի մեջ [23]
11 Իլգաուսկաս, ԺիդրունասԺիդրունաս Իլգաուսկաս Zydrunas Ilgauskas Cavaliers.jpg Կլիվլենդ Կավալիերս Կ 1997-2010 8 մարտ, 2014 Ակումբի մի շարք ցուցանիշային կատեգորիաների առաջնորդ [24]
22 Նենս, ԼարիԼարի Նենս Cavs22.png Կլիվլենդ Կավալիերս Հ 1988-1994 30 հունվար, 1995 Զբաղեցնում է ակումբի պատմության կատարած բլոկշոտերի երկրորդ տեղը և անդրադարձերի քանակով՝ չորրորդը, 1987-88 մրցաշրջանի ընթացքում երբեմն կրել է 6 համարի մարզաշապիկը [25]
25 Փրայս, ՄարկՄարկ Փրայս Cavs25.png Կլիվլենդ Կավալիերս Պ 1986-1995 13 նոյեմբեր, 1999 Բոլոր աստղերի խաղի հնգակի մասնակից և «Կավալիերս»-ի կազմում բոլոր աստղերի հավաքականների անդամ [26]
34 Քար, ՕսթինՕսթին Քար Austin Carr.jpg Կլիվլենդ Կավալիերս Պ 1971-1980 3 հունվար, 1981 Զբաղեցնում է ակումբի պատմության հավաքած միավորների քանակով երկրորդ տեղը [27]
42 Թերմոնդ, ՆեյթՆեյթ Թերմոնդ Nate Thurmond 1969.jpeg Կլիվլենդ Կավալիերս Կ 1975-1977 18 դեկտեմբեր, 1977 Ակումբի առաջնորդների մեկը [28]
43 Դոգերտի, ԲրեդԲրեդ Դոգերտի Brad Daugherty basketball 270.jpg Կլիվլենդ Կավալիերս C 1986-1994 1 մարտ, 1997 Ակումբի մի քանի ցուցանիշային կատեգորիաների առաջնորդ [29]
8 Բրայանտ, ԿոբիԿոբի Բրայանտ Kobe Bryant 8.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1996-2016 17 դեկտեմբեր, 2017 «Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն, 18 անգամ մասնակցել է բոլոր աստղերի խաղին, 15 անգամ ընդգրկվել է բոլոր աստղերի հավաքականի կազմում և 12 անգամ՝ բոլոր աստղերի պատշտպանության հավաքականի կազմում [30]
13 Չեմբեռլեն, ՈւիլթՈւիլթ Չեմբեռլեն Wilt Chamberlain3.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Կ 1968-1973 9 նոյեմբեր, 1983 NBA-ի պատմության կատարած անդրադարձերի առաջնորդ, զբաղեցնում է լիգայի ամենաարդյունավետ խաղացողների ցանկի չորրորդ տեղը։ «Լեյքերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [30]
22 Բեյլոր, ԷլջինԷլջին Բեյլոր Lal22.png Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1958-1971 9 նոյեմբեր, 1983 Լիգայի պատմության ութ խաղացողների մեկը, որը ավելի քան 10 աբգամ ընդգրկվել է բոլոր աստղերի առաջին հավաքականի կազմում և մասնակցել NBA բոլոր աստղերի խաղին [30]
24 Բրայանտ, ԿոբիԿոբի Բրայանտ Kobe Bryant Washington Full Retouched Crop.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1996-2016 17 դեկտեմբեր, 2017 «Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն, 18 անգամ մասնակցել է բոլոր աստղերի խաղին, 15 անգամ ընդգրկվել է բոլոր աստղերի հավաքականի կազմում և 12 անգամ՝ բոլոր աստղերի պատշտպանության հավաքականի կազմում [30]
25 Գուդրիչ, ԳեյլԳեյլ Գուդրիչ GailGoodrich-2001.JPEG Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1965-1968; 1970-1976 20 նոյեմբեր, 1996 Չորս մրցաշրջան շարունակ եղել է «Լեյքերս»-ի ամենաարդյունավետ խաղացողը։ «Լեյքերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [30]
32 Ջոնսոն, ՄեջիքՄեջիք Ջոնսոն Magic Lipofsky.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1979-1991; 1995-1996 16 փետրվար, 1992 «Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն։ Զբաղեցնում է NBA-ի պատմության կատարած փոխանցումների քանակով երկրորդ տեղը, նաև 1994 թվականին աշխատել է՝ որպես ակումբի գլխավոր մարզիչ [30]
33 Աբդուլ-Ջաբար, ՔարիմՔարիմ Աբդուլ-Ջաբար Kareem-Abdul-Jabbar Lipofsky.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Կ 1975-1989 20 մարտ, 1989 NBA-ի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացող։ «Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն [30]
34 Օ'Նիլ, ՇաքիլՇաքիլ Օ'Նիլ Lipofsky Shaquille O'Neal.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Կ 1996-2004 2 ապրիլ, 2013 Եռակի չեմպիոն, «Լեյքերս»-ի կազմում MVP և փլեյ օֆ եզրափակչի MVP [30][31]
42 Ուորթի, ՋեյմսՋեյմս Ուորթի James Worthy at UNC Basketball game. February 10, 2007.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Հ 1982-1994 10 դեկտեմբեր, 1995 «Լեյքերս»-ի կազմում NBA եռակի չեմպիոն, ակումբի ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը [30]
44 Ուեսթ, ՋերիՋերի Ուեսթ Jerry West LA.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1960-1974 19 նոյեմբեր, 1983 «Լեյքերս»-ի կազմում NBAի չեմպիոն։ Նաև աշխատել է՝ որպես ակումբի գլխավոր մարզիչ (1976-1979) և գլխավոր մենեջեր (1981-2002) [30]
52 Ուիլքս, ՋամալՋամալ Ուիլքս
Jamaal Wilkes cropped.JPG
Լոս Անջելես Լեյքերս Հ 1977-1985 28 դեկտեմբեր, 2012 «Լեյքերս»-ի կազմում NBA եռակի չեմպիոն [30][32]
միկրոֆոն Հիրն, ՉիկՉիկ Հիրն Chick Hearn 1963.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս - 1960-2002 24 նոյեմբեր, 2002 Որպես հաղորդավար [30][33]
17 Փոլարդ, ՋիմՋիմ Փոլարդ[d] Jim Pollard 1942.jpeg Լոս Անջելես Լեյքերս Հ 1948-1955 11 ապրիլ, 2002 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Մինեապոլիսում է եղել։ «Մինեապոլիս Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն [30]
19 Միկելսեն, ՎերնՎերն Միկելսեն[d] Vern Mikkelsen.jpeg Լոս Անջելես Լեյքերս Հ 1949-1959 11 ապրիլ, 2002 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Մինեապոլիսում է եղել։ «Մինեապոլիս Լեյքերս»-ի կազմում NBA քառակի չեմպիոն [30]
22 Մարտին, ՍլեյթերՍլեյթեր Մարտին[d] Slater Martin (1).jpeg Լոս Անջելես Լեյքերս Պ 1949-1956 11 ապրիլ, 2002 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Մինեապոլիսում է եղել։ «Մինեապոլիս Լեյքերս»-ի կազմում NBA քառակի չեմպիոն [30]
34 Լավլեթ, ՔլայդՔլայդ Լավլեթ[d] LAL34.png Լոս Անջելես Լեյքերս Հ/Կ 1953-1957 11 ապրիլ, 2002 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Մինեապոլիսում է եղել։ «Մինեապոլիս Լեյքերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [30]
99 Մայքեն, ՋորջՋորջ Մայքեն[d] GeorgeMikan.jpg Լոս Անջելես Լեյքերս Կ 1948-1954; 1955-1956 11 ապրիլ, 2002 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Մինեապոլիսում է եղել։ «Մինեապոլիս Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն, նաև աշխատել է ակումբի գլխավոր մարզիչ (1957-1958) [30]
- Քունդլա, ՋոնՋոն Քունդլա[d] Լոս Անջելես Լեյքերս - 1948-1959 11 ապրիլ, 2002 Որպես «Լեյքերս»-ի գլխավոր մարզիչ (1948-1957, 1958-1959)։ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն Մինեապոլիսում է եղել։ «Մինեապոլիս Լեյքերս»-ի կազմում NBA հնգակի չեմպիոն [30]
10 Հարդուեյ, ԹիմԹիմ Հարդուեյ 20150902 Quest Multisport clinic Tim Hardaway.JPG Մայամի Հիթ[e] Պ 1996-2001 28 հոկտեմբեր, 2009 Ակումբի պատմության կատարած փոխանցումների քանակով առաջնորդ [34]
23 Ջորդան, ՄայքլՄայքլ Ջորդան Michael Jordan.jpg Մայամի Հիթ Պ - 11 ապրիլ, 2003 Երբեք հանդես չի եկել ակումբի կազմում [35][36]
32 Օ'Նիլ, ՇաքիլՇաքիլ Օ'Նիլ Shaqmiami.jpg Մայամի Հիթ Կ 2004–2008 22 դեկտեմբեր, 2016 «Հիթ»-ի կազմում NBA չեմպիոն [37]
33 Մոուրնինգ, ԱլոնզոԱլոնզո Մոուրնինգ Alonzo Mourning.jpg Մայամի Հիթ Կ 1995-2002; 2005-2008 30 մարտ, 2009 «Հիթ»-ի կազմում NBA չեմպիոն, զբաղեցնում է ակումբի պատմության հավաքած միավորների քանակով երկրորդ տեղը [38]
1 Ռոբերտսոն, ՕսկարՕսկար Ռոբերտսոն
O-Train.jpg
Միլոուքի Բաքս Պ 1970-1974 18 հոկտեմբեր, 1974 Ակումբի պատմության խաղի ընթացքում միջինում խլումների և փոխանցումների քանակով առաջնորդ, «Բաքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [39]
2 Բրիջմեն, ՋունիորՋունիոր Բրիջմեն Buks2.png Միլոուքի Բաքս Հ 1975-1984; 1986-1987 17 հունվար, 1988 Ակումբի խաղացած խաղերի քանակով առաջնորդ [40]
4 Մոնկրիֆ, ՍիդնիՍիդնի Մոնկրիֆ Buks4.png Միլոուքի Բաքս Պ 1979-1989 6 հունվար, 1990 Ակումբի պատմության լավագույն պաշտպաններից մեկը [41]
14 Մակգլոկլին, ՋոնՋոն Մակգլոկլին Buks14.png Միլոուքի Բաքս Պ 1968-1976 10 դեկտեմբեր, 1976 «Բաքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [42]
16 Լենյե, ԲոբԲոբ Լենյե BobLanier.jpg Միլոուքի Բաքս Կ 1980-1984 4 դեկտեմբեր, 1984 NBA-ի հավաքած միավորների և անդրադարձերի քանակով առաջնորդներից մեկը [43]
32 Ուինթերս, ԲրայանԲրայան Ուինթերս Buks32.png Միլոուքի Բաքս Պ 1975-1983 28 հոկտեմբեր, 1983 Խաղացողի կարիերա ավարտից հետո եղել է ակումբի կատարած փոխանցումների քանակով առաջնորդ [44]
33 Աբդուլ-Ջաբար, ՔարիմՔարիմ Աբդուլ-Ջաբար Kareem-Abdul-Jabbar Lipofsky.jpg Միլոուքի Բաքս Կ 1968-1975 24 ապրիլ, 1993 Ակումբի հավաքած միավորների և կատարած անդրադարձերի քանակով առաջնորդ, «Բաքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [45]
2 Սիլի, ՄաիլՄաիլ Սիլի Timber2.png Մինեսոտա Թիմբերվուլվզ Հ 1998-2000 4 նոյեմբեր, 2000 Մահացել է ավտովթարում։ Համարը անմահացվել է հետմահու [46][47]
10 Ֆրեզյեր, ՈւոլթՈւոլթ Ֆրեզյեր
Walt frazier.jpg
Նյու Յորք Նիքս Պ 1967-1977 15 դեկտեմբեր, 1979 «Նիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ Ակումբի կատարած փոխանցումների քանակով առաջնորդ։ Նաև աշխատել է հաղորդավար [48]
12 Բառնեթ, ԴիկԴիկ Բառնեթ Dick Barnett.jpeg Նյու Յորք Նիքս Պ 1965-1974 10 մարտ, 1990 «Նիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [48]
15 Մոնրո, ԷռլԷռլ Մոնրո EarlthePearlatBarnes&Noble.JPG Նյու Յորք Նիքս Պ 1972-1980 1 մարտ, 1986 «Նիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [48]
15 ՄըքԳուայր, ԴիքԴիք ՄըքԳուայր NYN15.png Նյու Յորք Նիքս Պ 1949-1957 14 մարտ, 1992 Յոթ մրցաշրջան շարունակ եղել է ակումբի փոխանցումների քանակով եղել առաջնորդ, նաև աշխատել է «Նիքս»-ի գլխավոր մարզիչ (1965-1968) [48]
19 Ռիդ, ՈւիլիսՈւիլիս Ռիդ Willis Reed 1972 publicity photo.jpg Նյու Յորք Նիքս Կ 1964-1974 21 հոկտեմբեր, 1976 «Նիքս»-ի կազմում NBA կրկնակի չեմպիոն։ NBA-ի պատմության առաջին խաղացողը, որը դարձել է MVP: Նաև աշխատել է «Նիքս»-ի գլխավոր մարզիչ (1977-1978) [48]
22 Դեբուշե, ԴեյվԴեյվ Դեբուշե Dave DeBusschere 1972.jpeg Նյու Յորք Նիքս Հ 1969-1974 24 մարտ, 1981 «Նիքս»-ի կազմում NBA կրկնակի չեմպիոն [48]
24 Բրեդլի, ԲիլԲիլ Բրեդլի Senator Bill Bradley (D-NJ).jpg Նյու Յորք Նիքս Հ 1967-1977 18 փետրվար, 1984 «Նիքս»-ի կազմում NBA կրկնակի չեմպիոն [48]
33 Յուինգ, ՊատրիկՊատրիկ Յուինգ
Patrick Ewing ca. 1995.jpg
Նյու Յորք Նիքս Կ 1985-2000 28 փետրվար, 2003 Ակումբի բոլոր ցուցանիշային կատեգորիաների առաջնորդ [48]
613 Հոլցման, ՌեդՌեդ Հոլցման Red Holzman, Rochester Royals, 1950.jpg Նյու Յորք Նիքս - 1967-1977; 1978-1982 10 մարտ, 1990 Որպես «Նիքս»-ի գլխավոր մարզիչ [48]
7 Մարավիչ, ՓիթՓիթ Մարավիչ Pete Maravich 1977.jpeg Նյու Օռլեանս Հորնեթս Պ - 30 հոկտեմբեր, 2002 Երբեք չի խաղացել ակումբի կազմում։ Խաղացել է «Նյու Օռլեանս Ջազ»-ի կազմում (այժմ՝ «Յութա Ջազ») (1974-1979) [49]
13 Ֆիլս, ԲոբիԲոբի Ֆիլս NoH13.png Նյու Օռլեանս Հորնեթս Պ 1997-2000 9 փետրվար, 2000 Մահացել է ավտովթարում։ Համարը անմահացվել է հետմահու [50]
1 Ուիլյամս, ԳասԳաս Ուիլյամս Gus Williams 1981.JPG Օկլահոմա Սիթի Թանդեր Պ 1977-1984 26 մարտ, 2006 ИԽաղացել է «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում։ «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [51]
10 Մակմիլան, ՆեյթՆեյթ Մակմիլան Nate McMillan with Oregon National Guard cropped.jpg Օկլահոմա Սիթի Թանդեր Պ 1986-1998 24 մարտ, 1999 Խաղացել է «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում։ Նաև աշխատել գլխավոր մարզիչ (2000-2005) [52]
19 Ուիլքենս, ԼենիԼենի Ուիլքենս Lenny Wilkens 1968.jpeg Օկլահոմա Սիթի Թանդեր Պ 1968-1972 19 հոկտեմբեր, 1979 «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ Նաև աշխատել գլխավոր մարզիչ (1969-1972; 1977-1985) [53]
24 Հեյվուդ, ՍփենսերՍփենսեր Հեյվուդ 100px Օկլահոմա Սիթի Թանդեր Հ 1971-1975 26 փետրվար, 2007 Խաղացել է «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում [54]
32 Բրաուն, ՖրեդՖրեդ Բրաուն 100px Օկլահոմա Սիթի Թանդեր Պ 1971-1984 6 նոյեմբեր, 1986 Խաղացել է «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում։ «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [55]
43 Սիկմա, ՋեկՋեկ Սիկմա Jack Sikma 1978.jpg Օկլահոմա Սիթի Թանդեր Կ 1977-1986 21 նոյեմբեր, 1992 Խաղացել է «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում։ «Սիեթլ Սուպերսոնիքս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [56]
միկրոֆոն Բլեքբերն, ԲոբԲոբ Բլեքբերն SSSMike.png Օկլահոմա Սիթի Թանդեր - 1967-1992 Անհայտ Որպես հաղորդավար [20]
6 Երկրպագուներ Kings6.png Օռլանդո Մեջիք - - Անհայտ «Վեցերորդ խաղացող՝ երկրպագուներ» (2001-2002 թվականներին այդ համարի ներքո հանդես է եկել Պատրիկ Յուինգը) [57]
1 Վեյնբերգ, ԼարիԼարի Վեյնբերգ PTB1.png Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս - 1970-1988 Անհայտ Որպես հիմնադիր և ակումբի տեր։ Համարը մինչ օրս չի օգտագործվում [58]
13 Թվարձիկ, ԴեյվԴեյվ Թվարձիկ Dave Twardzik.jpg Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Պ 1976-1980 11 հոկտեմբեր, 1981 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [58]
14 Հոլինս, ԼայոնելԼայոնել Հոլինս
Lionel-hollins.jpg
Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Պ 1975-1980 18 ապրիլ, 2007 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [58][59]
15 Սթիլ, ԼարիԼարի Սթիլ Larry Steele 2.jpg Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Պ 1971-1980 11 հոկտեմբեր, 1981 Ամբողջ պրոֆեսիոնալ կարիերան անցկացրել է ակումբի կազմում, «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [58][60]
20 Լուկաս, ՄորիսՄորիս Լուկաս PTB20.png Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Հ 1976-1980; 1987-1988 4 նոյեմբեր, 1988 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն, ակումբի ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը [58][61]
22 Դրեկսլեր, ՔլայդՔլայդ Դրեկսլեր Clydeandme.jpg Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Պ 1984-1994 6 մարտ, 2001 Ակումբի խաղացած խաղերի, անդրադարձերի, խլումների, հավաքած միավորների քանակով առաջնորդ [58][62]
30 Պորտեր, ՏերիՏերի Պորտեր
Terry Porter.jpg
Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Պ 1985-1995 16 դեկտեմբեր, 2008 Ակումբի փոխանցումների քանակով առաջնորդ, ակումբի երկրորդ ամենաարդյունավետ խաղացող [58][63]
30 Գրոս, ԲոբԲոբ Գրոս Bob Gross.jpg Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Հ 1975-1982 18 դեկտեմբեր, 2008 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [58][64]
32 Ուոլթոն, ԲիլԲիլ Ուոլթոն Bill Walton 8-26-08.JPG Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Կ 1974-1978 3 նոյեմբեր, 1989 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն, փլեյ օֆ եզրափակչի և պարբերական առաջնության MVP [58]
36 Նիլ, ԼոյդԼոյդ Նիլ PTB36.png Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Կ 1972-1979 24 մարտ, 1979 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [58][65]
45 Պետրի, ՋեֆՋեֆ Պետրի Geoff Petrie in 2009.jpg Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս Պ 1970-1976 11 հոկտեմբեր, 1981 «Թրեյլ Բլեյզերս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [66][58]
77 Ռեմզի, ՋեքՋեք Ռեմզի Jack Ramsay (2).jpeg Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս - 1976-1986 14 հունվար, 1993 Նրա ղեկավարության օրոք «Բլեյզերս»-ը 1977 թվականին գրավել է չեմպիոնի տիտղոսը։ 77-րդ համարը ցույց է տալիս չեմպիոնության տարեթիվը [67][58]
1 Արչիբալդ, ՆեյթՆեյթ Արչիբալդ Nate Archibald 1974.jpeg Սակրամենտո Քինգս Պ 1970-1976 Անհայտ 1970-1972 թվականին հանդես է եկել ակումբի կազմում՝ Ցինցինատիում, 1972-1975 թվականներին՝ Կանզաս Սիթի Օմահայում և 1975-1976 թվականներին՝ Կանզաս Սիթիում։ Արչիբալդը երբեմն կրել է 10-րդ համարի մարզաշապիկը [68]
2 Ռիչմոնդ, ՄինչՄինչ Ռիչմոնդ
Mitch Richmond.jpg
Սակրամենտո Քինգս Պ 1991-1998 5 դեկտեմբեր, 2003 Ակումբի պատմության առաջ խաղացողը, որը հրավիրվել է մասնակցել է բոլոր աստղերի խաղին և գրավել է խաղի MVP տիտղոսը [68][69]
4 Ուեբեր, ՔրիսՔրիս Ուեբեր Chris Webber NBA Asia Challenge 2010.jpg Սակրամենտո Քինգս Հ 1998-2005 6 փետրվար, 2009 Վեց մրցաշրջան շարունակ եղել է ակումբի միավորների և անդրադարձերի քանակով առաջնորդ [68][70][68]
6 Երկրպագուներ Kings6.png Սակրամենտո Քինգս Անհայտ [68]
11 Դևիս, ԲոբԲոբ Դևիս Bob Davies.jpeg Սակրամենտո Քինգս Պ 1948-1955 1989-90 մրցաշրջանում Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Ռոչեստերում։ «Ռոչեստեր Ռոյալս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [68]
12 Սթոուքս, ՄորիսՄորիս Սթոուքս Kings12.png Սակրամենտո Քինգս Հ 1955-1958 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Ռոչեստերում [68]
14 Ռոբինսոն, ՕսկարՕսկար Ռոբինսոն
O-Train.jpg
Սակրամենտո Քինգս Պ 1960-1970 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Ցինցինատիում [68]
21 Դիվաց, ՎլադեՎլադե Դիվաց
Vlade Divac by Djuradj Vujcic.jpg
Սակրամենտո Քինգս Կ 1999-2004 31 մարտ, 2009 Ակումբի պատմության անդրադարձերի և բլոկշոտերի քանակով առաջնորդներից մեկը, NBA-ի պատմության երեք խաղացողները մեկը, որը կարիերայի ընթացքում հավաքել է ավելի քան 13 000 միավոր, 9000 անդրադարձ և 1500 բլոկշոտ [68]
27 Թվայմեն, ՋեքՋեք Թվայմեն Kinhs27.png Սակրամենտո Քինգս Հ 1955-1966 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Ռոչեստերում [68]
44 Լեյսի, ՍեմՍեմ Լեյսի Sam Lacey 1971.JPG Սակրամենտո Քինգս Կ 1970-1981 Անհայտ Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Ռոչեստերում [68]
00 Մուր, ՋոնիՋոնի Մուր SAS00.png Սան Անտոնիո Սփըրս Պ 1980-1988; 1989-1990 20 մարտ, 1998 Ակումբի պատմության փոխանցումների քանակով երկրորդը [71]
6 Ջոնսոն, ԷվերիԷվերի Ջոնսոն
Avery Johnson.jpg
Սան Անտոնիո Սփըրս Պ 1990-1993, 1994-2001 22 դեկտեմբեր, 2007 «Սփըրս»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ Ակումբի փոխանցումների առաջնորդ [72][71]
12 Բոուեն, ԲրյուսԲրյուս Բոուեն
Bruce bowen cp.jpg
Սան Անտոնիո Սփըրս Պ 2001-2009 22 մարտ, 2012 «Սփըրս»-ի կազմում NBA եռակի չեմպիոն [73][71]
13 Սայլաս, ՋեյմսՋեյմս Սայլաս SAS13.png Սան Անտոնիո Սփըրս Պ 1972-1981 28 փետրվար, 1984 Հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Դալասում [71][74]
32 Էլիոթ, ՇոնՇոն Էլիոթ SAS32.png Սան Անտոնիո Սփըրս Հ 1989-1993; 1994-2001 6 մարտ, 2005 «Սփըրս»-ի կազմում NBA չեմպիոն [71][75]
44 Գերվին, ՋորջՋորջ Գերվին
George gervin today.JPG
Սան Անտոնիո Սփըրս Պ 1974-1985 5 դեկտեմբեր, 1987 Բոլոր աստղերի խաղի տասներկուակի մասնակից [71]
50 Ռոբինսոն, ԴևիդԴևիդ Ռոբինսոն David Robinson (Team USA).jpg Սան Անտոնիո Սփըրս Կ 1989-2003 10 նոյեմբեր, 2003 «Սփըրս»-ի կազմում NBA կրկնակի չեմպիոն [71]
3 Այվերսոն, ԱլենԱլեն Այվերսոն Allen Iverson, Denver Nuggets.jpg Ֆիլադելֆիա 76 Պ 1996-2006; 2009-2010 1 մարտ, 2014 Ակումբի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը [76][77]
6 Իրվինգ, ՋուլիուսՋուլիուս Իրվինգ Erving Lipofsky.jpg Ֆիլադելֆիա 76 Հ 1976-1987 18 ապրիլ, 1988 «Ֆիլադելֆիա»-ի կազմում NBA չեմպիոն, ակումբի բլոկշոտերի քանակով առաջնորդ [77]
10 Չիկս, ՄորիսՄորիս Չիկս
Scott Brooks and Maurice Cheeks.jpg
Ֆիլադելֆիա 76 Պ 1978-1989 6 փետրվար, 1995 «Ֆիլադելֆիա»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ Ակումբի փոխանցումների և խլումների քանակով առաջնորդ, նաև Ֆիլադելֆիայի գլխավոր մարզիչ (2005-2008) [77]
13 Չեմբեռլեն, ՈւիլթՈւիլթ Չեմբեռլեն Wilt Chamberlain3.jpg Ֆիլադելֆիա 76 Կ 1965-1968 18 մարտ, 1991 «Ֆիլադելֆիա»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ Ակումբի հավաքած միավորների քանակով առաջնորդ [77]
15 Գրիր, ՀելՀել Գրիր Hal Greer 1969.jpeg Ֆիլադելֆիա 76 Պ 1958-1973 9 նոյեմբեր, 1976 1958-1963 թվականներին հանդես է եկել Սիրաքյուսում։ «Ֆիլադելֆիա»-ի կազմում NBA չեմպիոն [77]
24 Ջոնս, ԲոբիԲոբի Ջոնս Phil24.png Ֆիլադելֆիա 76 Հ 1978-1986 7 նոյեմբեր, 1986 «Ֆիլադելֆիա»-ի կազմում NBA չեմպիոն, 8 անգամ շարունակ ընդգրկվել է NBA բոլոր աստղերի պաշտպանության առաջին հավաքականի կազմում [77]
32 Կանինգեմ, ԲիլիԲիլի Կանինգեմ Billy Cunningham 65-72.JPG Ֆիլադելֆիա 76 Հ 1965-1972; 1974-1975 17 դեկտեմբեր, 1976 9 մրցաշրջան հանդես է եկել ակումբի կազմում, նաև աշխատել է Ֆիլադելֆիայի գլխավոր մարզիչ (1977-1985)։ «Ֆիլադելֆիա»-ի կազմում NBA կրկնակի չեմպիոն [77]
34 Բարքլի, ՉարլզՉարլզ Բարքլի Charles Barkley at East Carolina University.jpg Ֆիլադելֆիա 76 Հ 1984-1992 30 մարտ, 2001 Ակումբի պատմության ամենաարյդյունավետ խաղացողներից մեկը [77]
միկրոֆոն Զինկոֆ, ԴեյվԴեյվ Զինկոֆ Dave Zinkoff.JPEG Ֆիլադելֆիա 76 - 1963-1981; 1983-1985 25 մարտ, 1986 Որպես ելույթավար [77]
5 Վան Էրսդեյլ, ԴիքԴիք Վան Էրսդեյլ Suns5.png Ֆինիքս Սանս Պ 1968-1977 1977-78 մրցաշրջանի ընթացքում Ընտրվել է 1968 թվականի NBA ընդլայման դրաֆթի ժամանակ, որով բերել ակումբի պատմության առաջին միավոր։ Նաև աշխատել է գլխավոր մարզիչ (1987) [78]
6 Դևիս, ՈւոլթերՈւոլթեր Դևիս Suns6.png Ֆինիքս Սանս Պ 1977-1988 3 ապրիլ, 1994 «Սանս»-ի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացող [78]
7 Ջոնսոն, ՔևինՔևին Ջոնսոն Kevin Johnson.jpg Ֆինիքս Սանս Պ 1988-2000 7 մարտ, 2001 Ակումբի փոխանցումների քանակով առաջնորդ [78]
9 Մարլի, ԴենԴեն Մարլի Dan Majerle in 2009.jpg Ֆինիքս Սանս Հ 1988-1995; 2001-2002 9 մարտ, 2003 Ակումբի 3-միավորանոց նետումների քանակով առաջնորդ [78]
24 Չամբերս, ԹոմԹոմ Չամբերս Suns24.png Ֆինիքս Սանս Հ 1988-1993 18 ապրիլ, 1999 Մեկ մրցաշրջան եղել է ակումբի հավաքած միավորների քանակով առաջնորդ [78]
33[f] Ադամս, ԷլվենԷլվեն Ադամս Suns5.png Ֆինիքս Սանս Կ 1975-1988 9 նոյեմբեր, 1988 Ակումբի խաղացած խաղերի, անդրադարձերի և փոխանցումների քանակով առաջնորդ [78]
34 Բարքլի, ՉարլզՉարլզ Բարքլի Charles Barkley at East Carolina University.jpg Ֆինիքս Սանս Հ 1992-1996 20 մարտ, 2004 NBA-ի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը, 1991 թվականի NBA բոլոր աստղերի խաղի ամենաարժեքավոր խաղացող [78]
42 Հոկինս, ԿոնիԿոնի Հոկինս Connie Hawkins ABA MVP.jpeg Ֆինիքս Սանս Հ 1969-1973 11 մայիս, 1992 «Ֆինիքս Սանս»-ի կազմում ամեն տարի մասնակցել է բոլոր աստղերի խաղին [78]
44 Ուեսթֆալ, ՓոլՓոլ Ուեսթֆալ Paul Westphal 1975 press photo.jpg Ֆինիքս Սանս Պ 1975-1980; 1983-1984 15 ապրիլ, 1989 «Սանս»-ի պատմության ամենաարդյուավետ խաղացողներից մեկը, նաև աշխատել է ակումբի գլխավոր մարզիչ (1992-1996) [78]
832 Ֆիկսիմոնս, ՔոթոնՔոթոն Ֆիկսիմոնս Suns832.png Ֆինիքս Սանս - 1970-1972; 1988-1992; 1996 Անհայտ Որպես գլխավոր մարզիչ [78]
- Պրոսկի, ՋոՋո Պրոսկի [i] Ֆինիքս Սանս - - 1 ապրիլ, 2001 Որպես ֆիզիկական պատրաստվածության հրահանգիչ [78]
22 Դրեկսլեր, ՔլայդՔլայդ Դրեկսլեր Clydeandme.jpg Հյուստոն Ռոքեթս Պ 1995-1998 3 փետրվար, 2000 «Հյուստոն»-ի կազմում NBA չեմպիոն, ակումբի ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը։ 2005 թվականից աշխատում է որպես հաղորդավար (2005-այժմ) [79]
23 Մերֆի, ՔելվինՔելվին Մերֆի Calvin Murphy 1.jpg Հյուստոն Ռոքեթս Պ 1970-1983 17 մարտ, 1984 Ակումբի փոխանցումների քանակով առաջնորդ։ Նաև աշխատել է հաղորդավար (1985-2004) [79]
24 Մելոուն, ՄոզեսՄոզես Մելոուն
Moses Malone.jpg
Հյուստոն Ռոքեթս Կ 1976-1982 19 ապրիլ, 1998 NBA-ի մի քանի ցուցանիշային կատեգորիաների առաջնորդներից մեկը [79]
34 Օլաջուվոն, ՀակիմՀակիմ Օլաջուվոն
Hakeemsigningautocropped.jpg
Հյուստոն Ռոքեթս Կ 1984-2001 9 նոյեմբեր, 2002 «Հյուստոն»-ի կազմում NBA չեմպիոն։ NBA-ի պատմության բլոկշոտերի քանակով առաջնորդ, լիգայի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը [79]
45 Տոմյանովիչ, ՌուդիՌուդի Տոմյանովիչ
Rudy T Space and Missile Center Feb 26, 2009.jpg
Հյուստոն Ռոքեթս Հ 1970-1981; 1991-2003 28 հունվար, 1982 Աշխատել է «Հյուստոն Ռոքեթս»-ի գլխավոր մարզիչ (1991-2003)։ «Հյուստոն»-ի կազմում NBA կրկնակի չեմպիոն [79]
CD Դոուսոն, ՔերոլՔերոլ Դոուսոն[c] RocketCD.png Հյուստոն Ռոքեթս - 1980-1995; 1995-2007 16 ապրիլ, 2007 Որպես գլխավոր մարզիչ օգնական (1980-1995) և գլխավոր մենեջեր (1995-2007) [79]
4 Սլոուն, ՋերիՋերի Սլոուն Jerry Sloan 1969 publicity photo.JPG Չիկագո Բուլս Պ 1966-1976 17 փետրվար, 1978 Ակումբի առաջնորդների մեկը։ Նաև աշխատել է «Չիկագո Բուլս»-ի գլխավոր մարզիչ (1979-1981) [80][81]
10 Լավ, ԲոբԲոբ Լավ
Bob Love.jpg
Չիկագո Բուլս Հ 1968-1976 14 հունվար, 1994 Յոթ մրցաշրջան շարունակ եղել է ակումբի ամենաարդյունավետ խաղացողը [80][81]
23 Ջորդան, ՄայքլՄայքլ Ջորդան Michael Jordan.jpg Չիկագո Բուլս Պ 1984-1993; 1995-1998 1 նոյեմբեր, 1994 NBA վեցակի չեմպիոն։ Պարբերական առաջնության, փլեյ օֆ եզրափակչի և բոլոր աստղերի խաղի բազմակի MVP։ NBA-ի պատմության ամենաարդյունավետ խաղացողներից մեկը։ 1994-95 մրցաշրջանին երբեմն հանդես է եկել 45-րդ համարի մարզաշապիկի ներքո [81][82]
33 Պիպեն, ՍքոթիՍքոթի Պիպեն Lipofsky Pippen.jpg Չիկագո Բուլս Հ 1987-1998; 2003-2004 9 դեկտեմբեր, 2005 Մայքլ Ջորդանի հետ միասին եղել է «Բուլս»-ի չեմպիոնական թիմի առաջնորդ։ NBA վեցակի չեմպիոն [80][81]
- Ջեքսոն, ՖիլՖիլ Ջեքսոն[b]
Phil Jackson 3.jpg
Չիկագո Բուլս - 1989-1998 5 մայիս, 1999 Որպես «Չիկագո Բուլս»-ի գլխավոր մարզիչ (1989-1997) [81][83]
- Կրաուս, ՋերիՋերի Կրաուս[b] Չիկագո Բուլս - 1985-2003 31 հոկտեմբեր, 2003 Որպես գլխավոր մենեջեր [81][83]
1 Լեյդեն, ՖրենկՖրենկ Լեյդեն Utah1.png Յութա Ջազ - 1981-1988 9 դեկտեմբեր, 1988 Որպես գլխավոր մարզիչ, նաև եղել ակումբի նախագահը (1988-1998) [84]
4 Դանթլի, ԱդրիանԱդրիան Դանթլի Utah4.png Յութա Ջազ Հ 1979-1986 11 ապրիլ, 2007 Ակումբի խլումների քանակով առաջնորդ [84][85]
7 Մարավիչ, ՓիթՓիթ Մարավիչ Pete Maravich 1977.jpeg Յութա Ջազ Պ 1974-1979 14 դեկտեմբեր, 1985 1974-1979 թվականներին հանդես է եկել ակումբի կազմում, երբ այն եղել է Նյու Օռլեանսում [84]
9 Միլեր, ԼարիԼարի Միլեր Larry H. Miller.jpg Յութա Ջազ - 1985-2009 Անհայտ Որպես ակումբի տեր [84]
12 Սթոքթոն, ՋոնՋոն Սթոքթոն John Stockton.jpg Յութա Ջազ Պ 1984-2003 22 նոյեմբեր, 2004 NBA-ի պատմության անդրադարձերի և խլումների քանակով առաջնորդ [84]
14 Հորնասեկ, ՋեֆՋեֆ Հորնասեկ Coach Jeff Hornacek.jpg Յութա Ջազ Պ 1994-2000 19 նոյեմբեր, 2002 NBA-ի պատմության լավագույն դիպուկահարներից մեկը [84]
32 Մելոուն, ԿարլԿարլ Մելոուն Lipofsky-Karl-Malone-32727.jpg Յութա Ջազ Հ 1985-2003 23 մարտ, 2006 NBA-ի պատմության երկրորդ ամենաարդյունավետ խաղացողը [84][86]
35 Գրիֆիտ, ԴարելԴարել Գրիֆիտ
Darrell Griffith.jpg
Յութա Ջազ Պ 1980-1991 4 դեկտեմբեր, 1993 «Ջազ»-ի մի շարք ցուցանիշային կատեգորիաների առաջնորդներից մեկը [84]
53 Իթոն, ՄարքՄարք Իթոն Utah53.png Յութա Ջազ Կ 1982-1993 1 մարտ, 1996 NBA-ի պատմության լավագույն պաշտպաններից մեկը [84]
1223 Սլոուն, ՋերիՋերի Սլոուն Jerry Sloan 1969 publicity photo.JPG Յութա Ջազ - 1988-2011 31 հունվար, 2014 Որպես «Ջազ»-ի գլխավոր մարզիչ։ Համարը ցույց է տալիս Սլոունի 1223 հաղթանակները [87]
միկրոֆոն Հանդլի, ՌոդՌոդ Հանդլի Rod Hundley Lakers.jpeg Յութա Ջազ - 1974-2009 28 հունվար, 2010 Որպես հաղորդավար [88]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Hanging From the Rafters»։ nba.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-12 
  2. 2,0 2,1 2,2 «2008–09 Hawks Media Guide, p.194» (PDF)։ NBA.com/Hawks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է March 23, 2009 
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 3,15 3,16 3,17 3,18 3,19 3,20 3,21 3,22 3,23 «Retired Numbers»։ NBA.com/Celtics։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է March 23, 2009 
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 «Retired Numbers»։ NBA.com/Nets։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  5. Freeman Mike (June 8, 1993)։ «Basketball; Nets' Petrovic Dies in Auto Accident in Germany»։ The New York Times (The New York Times Company)։ Վերցված է May 18, 2010 
  6. «Retired Numbers: Earl Monroe»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  7. «Retired Numbers: Gus Johnson»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 «Warriors Media Guide»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  9. «Owner booed on Chris Mullin's night»։ ESPN.com։ 20 մարտ, 2012։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-03-21 
  10. 10,0 10,1 10,2 «MEDIA GUIDE 2011 –12»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  11. «Alex English»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  12. «David Thompson»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  13. «Byron Beck»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  14. «Dan Issel»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  15. «Nuggets Retire 432 in Honor of Moe»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  16. «Detroit Pistons and Palace Sports & Entertainment Mourn the Passing of Hall of Fame Coach Chuck Daly»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 17,5 17,6 «All-Time Numerical Roster»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  18. «Pistons to retire Dennis Rodman's number on Friday night»։ Sporting News։ Apr 1, 2011։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  19. John Maxwell։ «The Microwave»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  20. 20,0 20,1 «Team's Retired Numbers and Team's Name History»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  21. «Former GM Jack McCloskey to be Honored in Retirement Ceremony»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  22. 22,0 22,1 22,2 22,3 22,4 «Pacers 2009-10 Media Guide Online»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  23. «Bingo Smith»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  24. «Cavaliers Retire Zydrunas Ilgauskas #11 Jersey»։ Վերցված է 2014-03-09 
  25. «Larry Nance»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  26. «Mark Price»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  27. «Austin Carr»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  28. «Nate Thurmond»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  29. «Brad Daugherty»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  30. 30,00 30,01 30,02 30,03 30,04 30,05 30,06 30,07 30,08 30,09 30,10 30,11 30,12 30,13 30,14 30,15 30,16 30,17 «Lakers Retired Numbers»։ 2 դեկտեմբեր, 2011։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  31. Pincus Eric (April 2, 2013)։ «Lakers retire Shaquille O'Neal's jersey»։ Los Angeles Times։ Վերցված է April 2, 2013 
  32. Mike Bresnahan (2012-12-28)։ «Jamaal Wilkes thrilled to join ranks of these retirees»։ Los Angeles Times։ latimes.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-01-10-ին։ Վերցված է 6 հունվար, 2013 
  33. «LAKERS: Chick Hearn: Remembering a Legend - Tributes»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-19 
  34. «Hardaway's Heat jersey retired»։ ESPN.com։ ESPN Internet Ventures։ October 29, 2009։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 17, 2010 
  35. «NBA says it likely won’t retire Jordan’s No. 23»։ MSNBC.com։ NBC Universal։ November 14, 2009։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 17, 2010 
  36. «Miami Franchise retires Michael Jordan’s No. 23»։ The Tuscaloosa News։ April 10, 2003։ Վերցված է May 17, 2010 
  37. «Miami Heat to retire Shaquille O’Neal’s No. 32 jersey»։ FOX Sports (անգլերեն)։ 2016-02-09։ Վերցված է 2018-07-03 
  38. «Heat retire Mourning's No. 33»։ ESPN.com։ ESPN Internet Ventures։ March 31, 2009։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 17, 2010 
  39. «Retired Numbers: Oscar Robertson»։ NBA.com/Bucks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  40. «Retired Numbers: Junior Bridgeman»։ NBA.com/Bucks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  41. «Retired Numbers: Sidney Moncrief»։ NBA.com/Bucks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  42. «Retired Numbers: Jon McGlocklin»։ NBA.com/Bucks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  43. «16 Bob Lanier»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 28 ապրիլ, 2009-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  44. «Retired Numbers: Brian Winters»։ NBA.com/Bucks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  45. «Retired Numbers: Kareem Abdul-Jabbar»։ NBA.com/Bucks։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է May 18, 2010 
  46. «Timberwolves Media Guide 2010-11»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  47. Robbins Liz (May 21, 2000)։ «Pro Basketball; Wolves' Sealy, Former Star for St. John's, Dies in Car Crash»։ The New York Times (The New York Times Company)։ Վերցված է May 18, 2010 
  48. 48,0 48,1 48,2 48,3 48,4 48,5 48,6 48,7 48,8 «All-Time Retired Knicks Player Bios»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  49. «Hornets Honor Pete Maravich»։ Reading Eagle։ Oct 30, 2002։ Վերցված է 2012-02-11 
  50. «Gus Williams No. 1»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  51. «Gus Williams No. 1»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  52. «Nate McMillan No. 10»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  53. «Lenny Wilkens No. 19»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  54. «Sonics retire No. 24 worn by Haywood, Johnson»։ ESPN։ February 27, 2007։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  55. «Fred Brown No. 32»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  56. «Jack Sikma No. 43»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  57. «Orlando Magic»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  58. 58,00 58,01 58,02 58,03 58,04 58,05 58,06 58,07 58,08 58,09 58,10 58,11 «Trail Blazers Media Guide»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  59. «Lionel Hollins»։ nba.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  60. «Learn More About Larry Steele»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  61. «Learn More About Maurice Lucas»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  62. «Learn More About Clyde Drexler»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  63. «Terry Porter’s No. 30 Retired By Trail Blazers»։ Dec. 16, 2008։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  64. Freeman, Joe (2008-12-17)։ «Former Blazers' forward Bobby Gross leaves a lasting impression»։ The Oregonian։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-2-11 
  65. «Learn More About Lloyd Neal»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  66. «Learn More About Geoff Petrie»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  67. «Learn More About Jack Ramsay»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-21-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  68. 68,00 68,01 68,02 68,03 68,04 68,05 68,06 68,07 68,08 68,09 68,10 «2010-11 Regular Season Media Guide»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-24 
  69. «2010-11 Regular Season Media Guide»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  70. «BIOGRAPHY»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-24 
  71. 71,0 71,1 71,2 71,3 71,4 71,5 71,6 «2011-2012 Spurs Media Guide»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  72. «Avery Johnson Jersey Retirement Tribute»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  73. «Spurs to Retire Bruce Bowen’s No. 12 Jersey on March 21»։ nba.com։ Jan 23, 2012։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-05-10 
  74. «Key Dates in Spurs History»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  75. «Spurs To Retire Sean Elliott’s Jersey»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  76. «Philadelphia 76ers to Officially Retire Allen Iverson's Number "3" on March 1, 2014»։ nba.com։ Վերցված է 2014-03-02 
  77. 77,0 77,1 77,2 77,3 77,4 77,5 77,6 77,7 77,8 «SIXERS: Retired Numbers»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  78. 78,00 78,01 78,02 78,03 78,04 78,05 78,06 78,07 78,08 78,09 78,10 «Phoenix Suns Legends»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  79. 79,0 79,1 79,2 79,3 79,4 79,5 «Houston Rockets 2011-2012 Media Guide»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 
  80. 80,0 80,1 80,2 «2008–09 Bulls Media Guide, p.325» (PDF)։ NBA.com/Bulls։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է March 23, 2009 
  81. 81,0 81,1 81,2 81,3 81,4 81,5 «Chicago Bulls Retired Numbers»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  82. «2008–09 Bulls Media Guide, p.326» (PDF)։ NBA.com/Bulls։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է March 23, 2009 
  83. 83,0 83,1 «2008–09 Bulls Media Guide, p.327» (PDF)։ NBA.com/Bulls։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-08-ին։ Վերցված է March 23, 2009 
  84. 84,0 84,1 84,2 84,3 84,4 84,5 84,6 84,7 84,8 «Utah Jazz Retired Numbers»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  85. Linda Hamilton (Feb. 9 2007)։ «Jazz to retire Dantley's No. 4»։ Deseret News։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  86. «JAZZ: Forever #32»։ nba.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2006-04-20-ին։ Վերցված է 2012-02-10 
  87. «Jazz honor Jerry Sloan with banner»։ ESPN։ February 1, 2014։ Վերցված է 2014-02-06 
  88. «Hundley honored during ceremony»։ 29 հունվար, 2010։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-05-22-ին։ Վերցված է 2012-02-11 


Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]