Ամենաշահութաբեր մուլտֆիլմերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցանկը հիմնված է ֆիլմերի` կինոթատրոններում վաճառված տոմսերից ստացած եկամուտների վրա: Կազմված է ըստ Box Office Mojo կայքի տվյալների:

Ամենաեկամտաբեր մուլտֆիլմերի ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆոնի գույնը       նշանակում է, որ ֆիլմերը գտնվում են վարձույթում
Ֆիլմի անվանում Թվական Համաշխարհային շահույթ, $ Կինոարտադրություն Ստուդիա
1 Սառցե սիրտը 2013 1 276 480 335[1] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
2 Մինիոններ 2015 1 159 398 397[2] Universal Pictures Illumination Entertainment
3 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ 2010 1 066 969 703[3] Walt Disney Pictures Pixar
4 Փնտրելով Դորիին 2016 1 028 194 984[4] Walt Disney Pictures Pixar
5 Կենդանապոլիս 2016 1 023 784 195[5] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
6 Անճոռնի ես 2 2013 0970 761 885[6] Universal Pictures Illumination Entertainment
7 Առյուծ արքան 1994 0968 483 777[7] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
8 Փնտրելով Նեմոյին 2003 0940 335 536[8] Walt Disney Pictures Pixar
9 Շրեկ 2 2004 0919 838 758[9] DreamWorks Animation Pacific Data Images
10 Սառցե դարաշրջան 3։ Դինոզավրերի դարաշրջան 2009 0886 686 817[10] 20th Century Fox Blue Sky Studios
11 Սառցե դարաշրջան 4։ Մայրցամաքային տեղաշարժ 2012 0877 244 782[11] 20th Century Fox Blue Sky Studios
12 Ընտանի կենդանիների գաղտնի կյանքը 2016 0875 457 937[12] Universal Pictures Illumination Entertainment
13 Գլուխկոտրուկ 2015 0857 611 174[13] Walt Disney Pictures Pixar
14 Շրեկ երրորդ 2007 0798 958 162[14] DreamWorks Animation Pacific Data Images
15 Հավերժ Շրեկ 2010 0752 600 867[15] DreamWorks Animation Pacific Data Images
16 Մադագասկար 3 2012 0746 921 274[16] DreamWorks Animation Pacific Data Images
17 Հրեշների համալսարանը 2013 0744 229 437[17] Walt Disney Pictures Pixar
18 Վեր 2009 0735 099 082[18] Walt Disney Pictures Pixar
19 Քունգ ֆու Պանդա 2 2011 0665 692 281[19] Paramount Pictures DreamWorks Animation
20 Սառցե դարաշրջան 2. Գլոբալ տաքացում 2006 0660 940 780[20] 20th Century Fox Blue Sky Studios
21 Հերոսների քաղաքը 2014 0657 818 612[21] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
22 Սուպեր ընտանիքը 2004 0633 019 734[22] Walt Disney Pictures Pixar
23 Քունգ ֆու Պանդա 2008 0631 744 560[23] Paramount Pictures DreamWorks Animation
24 Ինչպես ընտելացնել վիշապին 2 2014 0621 537 519[24] DreamWorks Animation 20th Century Fox
25 Ռատատույ 2007 0620 702 951[25] Walt Disney Pictures Pixar
26 Մադագասկար 2 2008 0603 900 354[26] DreamWorks Animation Pacific Data Images
27 Ռապունցել։ Խճճված պատմություն 2010 0591 794 936[27] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
28 Կրուդս ընտանիքը 2013 0587 204 668[28] 20th Century Fox DreamWorks Animation
29 Հրեշների կորպորացիա 2001 0577 425 734[29] Walt Disney Pictures Pixar
30 Մոանա 2016 0565 446 779[30] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
31 Մեքենաներ 2 2011 0562 110 557[31] Walt Disney Pictures Pixar
32 Կոշկավոր կատուն 2011 0554 987 477[32] DreamWorks Animation Pacific Data Images
33 Անճոռնի ես 2010 0543 113 985[33] Universal Pictures Illumination Entertainment
34 Խիզախը 2012 0540 437 063[34] Walt Disney Pictures Pixar
35 ՎԱԼԼ-Ի 2008 0533 281 433[35] Walt Disney Pictures Pixar
36 Մադագասկար 2005 0532 680 671[36] DreamWorks Animation Pacific Data Images
37 Սիմփսոնները կինոյում 2007 0527 071 022[37] 20th Century Fox Rough Draft Studios, Film Roman
38 Քունգ ֆու պանդա 3 2016 0521 170 825[38] 20th Century Fox DreamWorks Animation и др.
39 Ալադին 1992 0504 050 219[39] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
40 Երգիր 2016 0502 477 158[40] Universal Pictures Illumination Entertainment
41 Ռիո 2 2014 0500 101 972[41] 20th Century Fox Blue Sky Studios
42 Խաղալիքների պատմություն 2 1999 0497 366 869[42] Walt Disney Pictures Pixar
43 Ինչպես ընտելացնել վիշապին 2010 0494 878 759[43] DreamWorks Animation Pacific Data Images
44 Ռիո 2011 0484 635 760[44] 20th Century Fox Blue Sky Studios
45 Շրեկ 2001 0484 409 218[45] DreamWorks Animation Pacific Data Images
46 Տրանսիլվանիա հյուրանոց 2 2015 0473 226 958[46] Columbia Pictures Sony Pictures Animation
47 Ռալֆ 2012 0471 222 889[47] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
48 Լեգո ֆիլմ 2014 0469 160 692[48] Warner Bros. Village Roadshow Pictures и др.
49 Մեքենաներ 2006 0462 216 280[49] Walt Disney Pictures Pixar
50 Տարզան 1999 0448 191 819[50] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
51 Գեղեցկուհին և Հրեշը 1991 0424 967 620[51] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
52 Սառցե դարաշրջան 2016 0408 579 038[52] 20th Century Fox Blue Sky Studios
53 Տուն 2015 0386 041 607[53] 20th Century Fox DreamWorks Animation
54 Ուրախ ոտքեր 2006 0384 335 608[54] Warner Bros. Animal Logic
55 Սառցե դարաշրջան 2002 0383 257 136[55] 20th Century Fox Blue Sky Studios
56 Հրեշներն ընդդեմ այլմոլորակայինների 2009 0381 509 870[56] DreamWorks Animation Pacific Data Images
57 Տինտինի արկածները: «Միաեղջյուրի» գաղտնիքը [2011]] 0373 993 951[57] Paramount Pictures Nickelodeon Movies
58 Խաղալիքների պատմություն 1995 0373 554 033[58] Walt Disney Pictures Pixar
59 Մադագասկարի պինգվինները 2014 0373 015 621[59] DreamWorks Animation Pacific Data Images
60 Ստորջրյա եղբայրություն 2004 0367 275 019[60] DreamWorks Animation Pacific Data Images
61 Ֆլիկի արկածները 1998 0363 258 859[61] Walt Disney Pictures Pixar
62 Տրանսիլվանիա հյուրանոց 2012 0358 375 603[62] Columbia Pictures Sony Pictures Animation
63 Դինոզավր 2000 0349 822 765[63] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
64 Angry Birds 2016 0349 779 543[64] Columbia Pictures Sony Pictures Animation
65 Լորաքս 2012 0348 840 316[65] Universal Pictures Illumination Entertainment
66 Պոկահոնտաս 1995 0346 079 773[66] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
67 Տրոլները 2016 0339 330 601[67] 20th Century Fox DreamWorks Animation
68 Անտառային եղբայրություն 2006 0336 002 996[68] DreamWorks Animation Pacific Data Images
69 Բարի դինոզավրը 2015 0332 207 671[69] Walt Disney Pictures Pixar
70 Քո անունը 2016 0326 970 128[70] Toho CoMix Wave Films
71 Կուզիկը Նոտր Դամից 1996 0325 338 851[71] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios
72 Ամանորյա պատմություն 2009 0325 286 646[72] Walt Disney Pictures ImageMovers Digital
73 Սպունգ Բոբ 3D 2015 0323 436 538[73] Paramount Pictures Nickelodeon Movies
74 Մեգաուղեղ 2010 0321 885 765[74] DreamWorks Animation Pacific Data Images
75 Փոքրիկ ճուտիկը 2005 0314 432 837[75] Walt Disney Pictures Walt Disney Animation Studios

Ամենաեկամտաբեր անիմացիոն ֆիլմաշարերի ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ցանկը կազմված է կինեմատոգրաֆիայի պատմության մեջ ամենաեկամտաբեր 10 անիմացիոն ֆիլմաշարերից:

# Շարք Համաշխարհային շահույթ Ֆիլմերի քանակ Ֆիլմաշարի ամենաեկամտաբեր ֆիլմ
1 Շրեկ[76] 3 510 794 482 5 Շրեկ 2
2 Սառցե դարաշրջան[77] 3 217 251 681 5 Սառցե դարաշրջան 3։ Դինոզավրերի դարաշրջան
3 Անճոռնի ես[78] 2 673 274 267 3 Մինիոններ
4 Մադագասկար[79] 2 256 517 920 4 Մադագասկար 3
5 Խաղալիքների պատմություն[80] 1 970 175 205 3 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ
6 Փնտրելով Նեմոյին[81] 1 968 549 169 2 Փնտրելով Դորիին
7 Քունգ ֆու Պանդա[82] 1 818 607 666 3 Քունգ ֆու Պանդա 2
8 Մեքենաներ[83] 1 414 972 189 4 Մեքենաներ 2
9 Հրեշների կորպորացիա[84] 1 321 655 171 2 Հրեշների համալսարանը
10 Ինչպես ընտելացնել վիշապին[85] 1 116 416 278 2 Ինչպես ընտելացնել վիշապին 2

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Frozen (2013)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2013-12-22 
  2. «Minions (2015)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է July 14, 2015 
  3. «Toy Story 3 (2010)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  4. «Finding Dory (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է June 26, 2016 
  5. «Zootopia (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է August 07, 2016 
  6. «Despicable Me 2 (2013)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-08-31-ին։ Վերցված է 2013-08-12 
  7. «The Lion King (1994)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2016-05-29-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  8. «Finding Nemo (2003)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  9. «Shrek 2 (2002)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  10. «Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-13-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  11. «Ice Age: Continental Drift (2012)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-09-ին։ Վերցված է July 15, 2012 
  12. «The Secret Life of Pets (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-30 
  13. «Inside Out (2015)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է July 11, 2015 
  14. «Shrek the Third (2007)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  15. «Shrek Forever After (2010)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  16. «Madagascar 3 (2012)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-07-01-ին։ Վերցված է June 21, 2012 
  17. «Monsters University (2013)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է November 20, 2014 
  18. «Up (2009)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  19. «Kung Fu Panda 2 (2011)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  20. «Ice Age: The Meltdown (2006)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-06-21-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  21. «Big Hero 6 (2014)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է January 27, 2015 
  22. «The Incredibles (2004)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  23. «Kung Fu Panda (2008)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  24. «How to Train Your Dragon 2 (2014)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2014-11-01 
  25. «Ratatouille (2007)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  26. «Madagascar (2008)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  27. «Tangled (2010)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է January 1, 2012 
  28. «The Croods (2013)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2014-06-01-ին։ Վերցված է 2013-06-03 
  29. «Monsters, Inc. (2001)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է 2012-01-01 
  30. «Moana (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-30 
  31. «Cars 2 (2011)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  32. «Puss in Boots (2011)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  33. «Despicable Me (2010)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  34. «Brave (2012)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է July 30, 2012 
  35. «WALL-E (2008)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  36. «Madagascar (2005)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  37. «The Simpsons Movie (2007)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  38. «Kung Fu Panda 3»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-03-17 
  39. «Aladdin (1992)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  40. «Sing (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2017-01-08 
  41. «Rio 2 (2014)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  42. «Toy Story 2 (1999)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  43. «How to Train Your Dragon (2010)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  44. «Rio (2011)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-06-21-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  45. «Shrek (2001)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-27-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  46. «Hotel Transylvania 2 (2015)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է November 7, 2015 
  47. «Wreck-It Ralph (2012)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-25-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  48. «The LEGO Movie (2014)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2014-03-10 
  49. «Cars (2006)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  50. «Tarzan (1999)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  51. «Beauty and the Beast (1991)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է January 1, 2012 
  52. «Ice Age: Collision Course (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-11-01 
  53. «Home (2015)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-14 
  54. «Happy Feet (2006)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  55. «Ice Age (2002)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  56. «Monsters Vs. Aliens (2009)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  57. «The Adventures of Tintin (2011)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-15-ին։ Վերցված է 2016-12-14 
  58. «Toy Story (1995)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  59. «Penguins of Madagascar (2014)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-29 
  60. «Shark Tale (2004)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  61. «A Bug's Life (1998)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  62. «Hotel Transylvania (2012)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-14 
  63. «Dinosaur (2000)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  64. «The Angry Birds Movie (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-22 
  65. «Dr. Seuss' The Lorax (2012)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-14 
  66. «Pocahontas (1995)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-14 
  67. «Trolls (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-30 
  68. «Over the Hedge (2006)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  69. «The Good Dinosaur (2015)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-29 
  70. «Your Name (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2017-01-29 
  71. «The Hunchback of Notre Dame (1996)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 11-12-2016 
  72. «A Christmas Carol (2009)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-13 
  73. «The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-22 
  74. «Megamind (2010)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-13 
  75. «Chicken Little (2005)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-12-13 
  76. «Shrek Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-17 
  77. «Ice Age Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-17 
  78. «Despicable Me Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-17 
  79. «Madagascar Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-17 
  80. «Toy Story Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-17 
  81. «Finding Dory vs. Finding Nemo»։ Վերցված է 2016-12-20 
  82. «Kung Fu Panda Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-20 
  83. «Cars Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-20 
    «Planes (2013)»։ Վերցված է 2016-12-20 
    «Planes: Fire & Rescue (2014)»։ Վերցված է 2016-12-20 
  84. «'Monsters, Inc.' Vs. 'Monsters University'»։ Վերցված է 2016-12-20 
  85. «How to Train Your Dragon Movies at the Box Office»։ Վերցված է 2016-12-20 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]