Աստերոիդների ցանկ (3501-3600)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (3401-3500)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (3601-3700)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(3501) Օլեգիա 1971 QU 18 օգոստոս 1971 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(3502) Հունգպու 1964 TR1 9 հոկտեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3503) Բրանդտ 1981 EF17 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3504) Խոլշեվնիկով 1981 RV3 3 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3505) Բիրդ 1983 AM 9 հունվար 1983 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(3506) Ֆրենչ 1984 CO1 6 փետրվար 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3507) Վիլաս 1982 UX 21 հոկտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3508) Պաստեռնակ 1980 DO5 21 փետրվար 1980 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(3509) Սանշույ 1978 UH2 28 հոկտեմբեր 1978 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3510) Վիդեր 1982 TP 13 հոկտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3511) Ցվետաևա 1982 TC2 14 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա, Լ. Կարաչկինա
(3512) Էրիեպա 1984 AC1 8 հունվար 1984 Անդերսոն Մեսա Ջ. Վագներ
(3513) Քյուկինյու 1965 UZ 16 հոկտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3514) Հուկ 1971 UJ 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(3515) Ջինդրա 1982 UH2 16 հոկտեմբեր 1982 Կլետ Զ. Վավրովա
(3516) Ռուշևա 1982 UH7 21 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(3517) Տատյանիչևա 1976 SE1 24 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3518) Ֆլորենա 1977 QC4 18 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3519) Ամբիորիքս 1984 DO 23 փետրվար 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(3520) Կլոպստեգ 1952 SG 16 սեպտեմբեր 1952 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(3521) Կոմրի 1982 MH 26 հունիս 1982 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(3522) Բեքեր 1941 SW 21 սեպտեմբեր 1941 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(3523) Արինա 1975 TV2 3 հոկտեմբեր 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(3524) Շուլց 1981 EE27 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3525) Պաուլ 1983 CX2 15 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(3526) Ջեֆբելլ 1984 CN 5 փետրվար 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3527) ՄաքԿորդ 1985 GE1 15 ապրիլ 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3528) Քանսելման 1981 EW3 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3529) Դոուլինգ 1981 EQ19 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3530) Համմել 1981 EC20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3531) Քրուիկշանկ 1981 FB 30 մարտ 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3532) Տրասի 1983 AS2 10 հունվար 1983 Պալոմար Կ. Հերկենհոֆ, Գ. Օյականգաս
(3533) Տոյոտա 1986 UE 30 հոկտեմբեր 1986 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(3534) Սաքս 1936 XA 15 դեկտեմբեր 1936 Ուքլ Է. Դելպորտ
(3535) Դիտե 1979 SN11 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3536) Շլեյչեր 1981 EV20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3537) Յուրգեն 1982 VT 15 նոյեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3538) Նելսոնիա 6548 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(3539) Վոյմար 1967 GF1 11 ապրիլ 1967 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(3540) Պրոտոսիլաոս 1973 UF5 27 հոկտեմբեր 1973 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(3541) Գրահամ 1984 ML 18 հունիս 1984 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(3542) Տանջիաժեն 1964 TN2 9 հոկտեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3543) Նինգբո 1964 VA3 11 նոյեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3544) Բորոդինո 1977 RD4 7 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3545) Գաֆեյ 1981 WK2 20 նոյեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3546) Աթանասով 1983 SC 28 սեպտեմբեր 1983 Սմոլյան Բուլղարիայի ազգային աստղադիտարան
(3547) Սերով 1978 TM6 2 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(3548) Էվրիբատես 1973 SO 19 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(3549) Հապկե 1981 YH 30 դեկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3550) Լինկ 1981 YS 20 դեկտեմբեր 1981 Կլետ Ա. Մրկոս
(3551) Վերենիա 1983 RD 12 սեպտեմբեր 1983 Պալոմար Ս. Դանբար
(3552) Դոն Կիխոտ 1983 SA 26 սեպտեմբեր 1983 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(3553) Մերա 1985 JA 14 մայիս 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(3554) Ամոն 1986 EB 4 մարտ 1986 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(3555) Միյասակա 1931 TC1 6 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(3556) Լիքսիուհուա 1964 UO 30 հոկտեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3557) Սոկոլսկի 1977 QE1 19 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3558) Շիշկին 1978 SQ2 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(3559) Վիոլամայեր 1980 PH 8 օգոստոս 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3560) Չենքիան 1980 RZ2 3 սեպտեմբեր 1980 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3561) Դիվայն 1983 HO 18 ապրիլ 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(3562) Իգնատիուս 1984 AZ 8 հունվար 1984 Անդերսոն Մեսա Ջ. Վագներ
(3563) Քենթերբերի 1985 FE 23 մարտ 1985 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(3564) Տալթիբիուս 1985 TC1 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3565) Օջիմա 1986 YD 22 դեկտեմբեր 1986 Օջիմա Ց. Նիջիմա, Տ. Ուրատա
(3566) Լևիտան 1979 YA9 24 դեկտեմբեր 1979 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(3567) Ալվեմա 1930 VD 15 նոյեմբեր 1930 Ուքլ Է. Դելպորտ
(3568) ASCII 1936 UB 17 հոկտեմբեր 1936 Նիցա Մ. Լոժյե
(3569) Կումոն 1938 DN1 20 փետրվար 1938 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(3570) Վայիսան 1979 XO 14 դեկտեմբեր 1979 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(3571) Միլանստեֆանիկ 1982 EJ 15 մարտ 1982 Կլետ Ա. Մրկոս
(3572) Լեոգոլդբերգ 1954 UJ2 28 հոկտեմբեր 1954 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(3573) Հոլմբերգ 1982 QO1 16 օգոստոս 1982 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(3574) Ռուդու 1982 TQ 13 հոկտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3575) Անյուտա 1984 DU2 26 փետրվար 1984 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3576) գալինա 1984 DB3 26 փետրվար 1984 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3577) Պուտիլին 1969 TK 7 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(3578) Կարեստիա 1977 CC 11 փետրվար 1977 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(3579) Ռոկհոլտ 1977 YA 18 դեկտեմբեր 1977 Պիսկեշտետո Մ. Լովաս
(3580) Ավերի 1983 CS2 15 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(3581) Ալվարես 1985 HC 23 ապրիլ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(3582) Սիրանո 1986 TT5 2 հոկտեմբեր 1986 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(3583) Բուրդետ 1929 TQ 5 հոկտեմբեր 1929 Ֆլագստաֆ Ք. Տոմբո
(3584) Աիշա 1981 TW 5 հոկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(3585) Գոշիրակավա 1987 BE 28 հունվար 1987 Օջիմա Ց. Նիջիմա, Տ. Ուրատա
(3586) Վասնեցով 1978 SW6 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(3587) Դեկարտ 1981 RK5 8 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(3588) Կիրիկ 1981 TH4 8 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(3589) Լոյոլա 1984 AB1 8 հունվար 1984 Անդերսոն Մեսա Ջ. Վագներ
(3590) Հոլստ 1984 CQ 5 փետրվար 1984 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3591) Վլադիմիրսկիյ 1978 QJ2 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3592) Նեդբալ 1980 CT 15 փետրվար 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(3593) Օսիպ 1981 EB20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(3594) Սկոտի 1983 CN 11 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3595) Գալահեր 1985 TF1 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(3596) Մերիոնես 1985 VO 14 նոյեմբեր 1985 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն, Կ. Աուգյուստեսեն
(3597) Կակուրի 1941 UL 15 հոկտեմբեր 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(3598) Սոսիեր 1977 KK1 18 մայիս 1977 Պալոմար Էլեն Հովել
(3599) Բասով 1978 PB3 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(3600) Արքիմեդ 1978 SL7 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
Աստերոիդների ցանկ (3401-3500)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (3601-3700)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]