Աստերոիդների ցանկ (2401-2500)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (2301-2400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2501-2600)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(2401) Աելիտա 1975 VM2 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2402) Սատպաև 1979 OR13 31 հուլիս 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2403) Շումավա 1979 SQ 25 սեպտեմբեր 1979 Կլետ Ա. Մրկոս
(2404) Անտարկտիկա 1980 TE 1 հոկտեմբեր 1980 Կլետ Ա. Մրկոս
(2405) Ուելչ 1963 UF 18 հոկտեմբեր 1963 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2406) Օրյոլսկայա 1966 QG 20 օգոստոս 1966 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(2407) Հաուգ 1973 DH 27 փետրվար 1973 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(2408) Աստապովիչ 1978 QK1 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2409) Չապմեն 1979 UG 17 հոկտեմբեր 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2410) Մորիսոն 1981 AF 3 հունվար 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2411) Զելներ 1981 JK 3 մայիս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2412) Վիլ 3537 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2413) վան դե Հուլստ 6816 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2414) Վիբեկե 1931 UG 18 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2415) Գանեզա 1978 UJ 28 հոկտեմբեր 1978 Անդերսոն Մեսա Հ. Ջիկլաս
(2416) Շարոնով 1979 OF13 31 հուլիս 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2417) ՄակՎիտե 1964 CD 15 փետրվար 1964 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2418) Վոսկովեց-Վերիխ 1971 UV 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(2419) Մոլդավիա 1974 SJ 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2420) Չյուրլյոնիս 1975 TN 3 հոկտեմբեր 1975 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2421) Նինինգեր 1979 UD 17 հոկտեմբեր 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2422) Պերովսկայա 1968 HK1 28 ապրիլ 1968 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2423) Իբարուրի 1972 NC 14 հուլիս 1972 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2424) Տաուտենբուրգ 1973 UT5 27 հոկտեմբեր 1973 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն, Կ. Կիրշչ
(2425) Շենչժեն 1975 FW 17 մարտ 1975 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2426) Սիմոնով 1976 KV 26 մայիս 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2427) Կոբզար 1976 YQ7 20 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2428) Կամենյար 1977 RZ6 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2429) Շյուրեր 1977 TZ 12 հոկտեմբեր 1977 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2430) Բրյուս Հելին 1977 VC 8 նոյեմբեր 1977 Պալոմար Է. Հելին, Յու. Շումեյկեր
(2431) Սկովորոդա 1978 PF3 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2432) Շումանա 1981 FA 30 մարտ 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2433) Շուտիյո 1981 GJ 5 ապրիլ 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2434) Բատեսոն 1981 KA 27 մայիս 1981 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(2435) Հորեմհեբ 4578 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2436) Հատշեպսուտ 6066 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2437) Ամնեստիա 1942 RZ 14 սեպտեմբեր 1942 Տուրկու Մ. Վյայսյալյա
(2438) Օլեշկո 1975 VO2 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2439) Ուլուգբեկ 1977 QX2 21 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2440) Էդուկատիո 1978 VQ4 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(2441) Հիբս 1979 MN2 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(2442) Կորբետ 1980 TO 3 հոկտեմբեր 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(2443) Տոմեյլեն A906 BJ 24 հունվար 1906 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(2444) Լեդերլե 1934 CD 5 փետրվար 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2445) Բլաժկո 1935 TC 3 հոկտեմբեր 1935 Սիմեիզ Պ. Շայն
(2446) Լունաչարսկի 1971 TS2 14 հոկտեմբեր 1971 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2447) Կրոնշտադտ 1973 QY1 31 օգոստոս 1973 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2448) Շոլոխով 1975 BU 18 հունվար 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2449) Կենոս 1978 GC 8 ապրիլ 1978 Սերո Տոլոլո Ու. Լիլեր
(2450) Իոննիսիանի 1978 RP 1 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2451) Դոլֆուս 1980 RQ 2 սեպտեմբեր 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2452) Լյոտ 1981 FE 30 մարտ 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2453) Վեբաշ A921 SA 30 սեպտեմբեր 1921 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2454) Օլաուս Մագնուս 1941 SS 21 սեպտեմբեր 1941 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2455) Սոմվիլ 1950 TO4 5 հոկտեմբեր 1950 Ուքլ Ս. Արեն
(2456) Պալամեդես 1966 BA1 30 հունվար 1966 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2457) Ռուբիլով 1975 TU2 3 հոկտեմբեր 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2458) Վենյակավեռին 1977 RC7 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2459) Սփելլման 1980 LB1 11 հունիս 1980 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2460) Միտլինկոլն 1980 TX4 1 հոկտեմբեր 1980 Սոկոռո Լ. Տաֆ, Դ. Բիթի
(2461) Կլավել 1981 EC1 5 մարտ 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(2462) Նեհալեննիա 6578 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2463) Ստերպին 1934 FF 10 մարտ 1934 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(2464) Նորդենսկիյոլդ 1939 BF 19 հունվար 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2465) Վիլսոն 1949 PK 2 օգոստոս 1949 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2466) Գոլսոն 1959 RJ 7 սեպտեմբեր 1959 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2467) Կոլոնտայ 1966 PJ 14 օգոստոս 1966 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2468) Ռեպին 1969 TO1 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2469) Տաջիկստան 1970 HA 27 ապրիլ 1970 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2470) Ագեմացու 1976 UW15 22 հոկտեմբեր 1976 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(2471) Ուլտրաջեկտում 6545 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2472) Բրեդման 1973 DG 27 փետրվար 1973 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(2473) Հեյերդալ 1977 RX7 12 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2474) Ռուբի 1979 PB 14 օգոստոս 1979 Կլետ Զ. Վավրովա
(2475) Սեմյոնով 1972 TF2 8 հոկտեմբեր 1972 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2476) Անդերսեն 1976 JF2 2 մայիս 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2477) Բիրյուկով 1977 PY1 14 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2478) Տոկայի 1981 JC 4 մայիս 1981 Տոկայի Թ. Ֆուրութա
(2479) Սոդանկյուլա 1942 CB 6 փետրվար 1942 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2480) Պապանով 1976 YS1 16 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2481) Բյուրգի 1977 UQ 18 հոկտեմբեր 1977 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2482) Պերկին 1980 CO 13 փետրվար 1980 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2483) Գվինևրա 1928 QB 17 օգոստոս 1928 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(2484) Պարենագո 1928 TK 7 հոկտեմբեր 1928 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(2485) Շաֆլեր 1932 BH 29 հունվար 1932 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2486) Մեցախովի 1939 FY 22 մարտ 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2487) Յուհանի 1940 RL 8 սեպտեմբեր 1940 Տուրկու Հ. Ալիկոսկի
(2488) Բրայան 1952 UT 23 հոկտեմբեր 1952 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2489) Սուվորով 1975 NY 11 հուլիս 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2490) Բուսոլինի 1976 AG 3 հունվար 1976 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2491) Տվաշտրի 1977 CB 15 փետրվար 1977 Պալոմար Ու. Սեբոկ
(2492) Կուտուզով 1977 NT 14 հուլիս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2493) Էլմեր 1978 XC 1 դեկտեմբեր 1978 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2494) Ինգե 1981 LF 4 հունիս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2495) Նովիոմագում 7071 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2496) Ֆերնանդուս 1953 TC1 8 հոկտեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2497) Կուլիկովսկի 1977 PZ1 14 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2498) Ցեսեվիչ 1977 QM3 23 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2499) Բրունկ 1978 VJ7 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(2500) Ալեսկատալո 1926 GC 2 ապրիլ 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
Աստերոիդների ցանկ (2301-2400)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2501-2600)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]