Աստերոիդների ցանկ (2301-2400)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (2201-2300)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2401-2500)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(2301) Վայթֆորդ 1965 WJ 20 նոյեմբեր 1965 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2302) Ֆլորիա 1972 TL2 2 հոկտեմբեր 1972 Նաուչնի Ն. Կուրոչկին
(2303) Ռեստինա 1979 FK 24 մարտ 1979 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2304) Սլավիա 1979 KB 18 մայիս 1979 Կլետ Ա. Մրկոս
(2305) Քինգ 1980 RJ1 12 սեպտեմբեր 1980 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2306) Բաուշինգեր 1939 PM 15 օգոստոս 1939 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2307) Գրաուդա 1957 HJ 18 ապրիլ 1957 Լա Պլատա Լա Պլատա
(2308) Շիլտ 1967 JM 6 մայիս 1967 Էլ Լիոնսիտո Կ. Սեսկո, Ա. Կլեմոլա
(2309) Մր. Սպոկ 1971 QX1 16 օգոստոս 1971 Էլ Լիոնսիտո Ջ. Գիբսոն
(2310) Օլշանիա 1974 SU4 26 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2311) Էլ Լեոնսիտո 1974 TA1 10 հոկտեմբեր 1974 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2312) Դուբոշին 1976 GU2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2313) Արունա 1976 TA 15 հոկտեմբեր 1976 Անդերսոն Մեսա Հ. Ջիկլաս
(2314) Ֆիլդ 1977 VD 12 նոյեմբեր 1977 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2315) Չեխոսլովակիա 1980 DZ 19 փետրվար 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(2316) Ջո-Անն 1980 RH 2 սեպտեմբեր 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2317) Գալիյա 2524 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2318) Լյուբարսկի 6521 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2319) Արիստիդես 7631 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2320) Բլարնի 1979 QJ 29 օգոստոս 1979 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2321) Լուժնիցե 1980 DB1 19 փետրվար 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(2322) Կիտ Պիկ 1954 UQ2 28 հոկտեմբեր 1954 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2323) Զվերև 1976 SF2 24 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2324) Ջենիս 1978 VS4 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(2325) Չեռնիխ 1979 SP 25 սեպտեմբեր 1979 Կլետ Ա. Մրկոս
(2326) Տոլոլո 1965 QC 29 օգոստոս 1965 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2327) Գերշբերգ 1969 TQ4 13 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Բ. Բուրնաշևա
(2328) Ռոբսոն 1972 HW 19 ապրիլ 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2329) Օրտոս 1976 WA 19 նոյեմբեր 1976 Լա Սիլյա Հ.-Է. Շուստեր
(2330) Օնտակե 1977 DS3 18 փետրվար 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(2331) Պարվուլեսկո 1936 EA 12 մարտ 1936 Ուքլ Է. Դելպորտ
(2332) Կալմ 1940 GH 4 ապրիլ 1940 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2333) Պորթան 1943 EP 3 մարտ 1943 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2334) Կաֆի 1962 HD 27 ապրիլ 1962 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2335) Ջեյմս 1974 UB 17 հոկտեմբեր 1974 Պալոմար Է. Հելին
(2336) Քսինջիանգ 1975 WL1 26 նոյեմբեր 1975 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2337) Բուբին 1976 UH1 22 հոկտեմբեր 1976 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2338) Բոխան 1977 QA3 22 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2339) Անակրեոն 2509 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2340) Խախտոր 1976 UA 22 հոկտեմբեր 1976 Պալոմար Չ. Կովալ
(2341) Աոլուտա 1976 YU1 16 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2342) Լեբեդև 1968 UQ 22 հոկտեմբեր 1968 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2343) Սայդինգ Սփրինգ 1979 MD4 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(2344) Քսիզանգ 1979 SC1 27 սեպտեմբեր 1979 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2345) Ֆուչիկ 1974 OS 25 հուլիս 1974 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2346) Լիլիո 1934 CB 5 փետրվար 1934 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2347) Վինատա 1936 TK 7 հոկտեմբեր 1936 Ֆլագստաֆ Հ. Ջիկլաս
(2348) Միխկովիչ 1939 AA 10 հունվար 1939 Բելգրադ Մ. Պրոտիչ
(2349) Կուրչենկո 1970 OG 30 հուլիս 1970 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2350) ֆոն Լուդե 1938 CG 6 փետրվար 1938 Հայդելբերգ Ա. Բորման
(2351) Օ՛Հիգգենս 1964 VD 3 նոյեմբեր 1964 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2352) Կուրչատով 1969 RY 10 սեպտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2353) Ալվա 1975 UD 27 հոկտեմբեր 1975 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2354) Լավրով 1978 PZ3 9 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ, Լ. Չեռնիխ
(2355) Նեյ Մոնգոլ 1978 UV1 30 հոկտեմբեր 1978 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2356) Հիրոնս 1979 UJ 17 հոկտեմբեր 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2357) Ֆերեկլոս 1981 AC 1 հունվար 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2358) Բահներ 1929 RE 2 սեպտեմբեր 1929 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2359) Դեբեոն 1931 TV 5 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2360) Վոլգո-Դոն 1975 VD3 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2361) Գոգոլ 1976 GQ1 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2362) Մարկ Տվեն 1976 SH2 24 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2363) Ցեբրիոնես 1977 TJ3 4 հոկտեմբեր 1977 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2364) Սեյլոր 1978 GD 14 ապրիլ 1978 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(2365) Ինտերկոսմոս 1980 YQ 30 դեկտեմբեր 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(2366) Աարուն 1981 AC1 10 հունվար 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(2367) Պրահա 1981 AK1 8 հունվար 1981 Կլետ Ա. Մրկոս
(2368) Բելտրովատա 1977 RA 4 սեպտեմբեր 1977 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2369) Չեխով 1976 GC8 4 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2370) վան Ալտենա 1965 LA 10 հունիս 1965 Էլ Լիոնսիտո Ա. Կլեմոլա
(2371) Դմիտրով 1975 VR3 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2372) Պրոսկուրին 1977 RA8 13 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2373) Իմմո 1929 PC 4 օգոստոս 1929 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(2374) Վլադվիսոցկի 1974 QE1 22 օգոստոս 1974 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2375) Ռադեկ 1975 AA 8 հունվար 1975 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(2376) Մարտինով 1977 QG3 22 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2377) Շչեգլով 1978 QT1 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2378) Պաննիկոեկ 1935 CY 13 փետրվար 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(2379) Հեյսկանեն 1941 ST 21 սեպտեմբեր 1941 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2380) Հեյլոնգժիանգ 1965 SN 18 սեպտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2381) Լանդի 1976 AF 3 հունվար 1976 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2382) Նոնի 1977 GA 13 ապրիլ 1977 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(2383) Բրեդլի 1981 GN 5 ապրիլ 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2384) Շուլհոֆ 1943 EC1 2 մարտ 1943 Նիցա Մ. Լոժյե
(2385) Մուստել 1969 VW 11 նոյեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2386) Նիկոնով 1974 SN1 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2387) Քսի՛ան 1975 FX 17 մարտ 1975 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2388) Գազե 1977 EA2 13 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2389) Դիբայ 1977 QC1 19 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2390) Նեվարկա 1980 PA1 14 օգոստոս 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(2391) Տոմիտա 1957 AA 9 հունվար 1957 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2392) Ջոնաթան Մյուրեյ 1979 MN1 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(2393) Սուզուկի 1955 WB 17 նոյեմբեր 1955 Նիցա Մ. Լոժյե
(2394) Նադեև 1973 SZ2 22 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2395) Ահո 1977 FA 17 մարտ 1977 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2396) Կոչի 1981 CB 9 փետրվար 1981 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(2397) Լապեյարվի 1938 DV 22 փետրվար 1938 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2398) Ժիլին 1965 UD2 24 հոկտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2399) Տերադաս 1971 MA 17 հունիս 1971 Էլ Լիոնսիտո Կ. Սեսկո
(2400) Դերևսկայա 1972 KJ 17 մայիս 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
Աստերոիդների ցանկ (2201-2300)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2401-2500)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]