Առինջի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Կոտայքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Կոտայքի մարզի Առինջ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ. հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 303 հուշարձան (12 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց Ք. ա. 2 հազ. կես գյուղից 2,5 կմ աե, բլրի գագաթի վրա 6.10/1 Հ հվ-ամ լանջին ժամանակակից գերեզմանոց է բեռնել պատկեր

Մատուռ Ձագավանք 17 դ. ամրոցից 100 մ հվ, բլրի հվ լանջին 6.10/1.1 Հ ուխտավայր Dzagavank 1.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/1.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 6.10/1.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց Ք. ա. 8 դ.

Ք. հ. 17 դ.

գյուղից 400 մ հս, բլրի գագաթին 6.10/2 Հ Holy Mother church of Arinj 43.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 15 դ. ամրոցի ներսում 6.10/2.1 Հ Holy Mother church of Arinj 60.JPG բեռնել պատկեր

Արձանագիր քար 1501 թ. 6.10/2.1.1 Հ արծվաքանդակով և Ստեփանոս եպիսկոպոսի հիշատակությամբ Holy Mother church of Arinj 30.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 6.10/2.1.2 Հ Holy Mother church of Arinj 13.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. ագուցված է եկեղեցու պատին, մուտքից ձախ 6.10/2.1.3 Հ Holy Mother church of Arinj 14.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. ագուցված է եկեղեցու պատին, մուտքից աջ 6.10/2.1.4 Տ Holy Mother church of Arinj 21.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1605 թ. 6.10/2.1.5 Հ Holy Mother church of Arinj 23.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 15-19 դդ. 6.10/2.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 6.10/2.2.1 Հ արձանագիր, վերնամասը կոտրված Holy Mother church of Arinj 36.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 6.10/2.2.2 Հ Holy Mother church of Arinj 37.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.10/2.2.3 Հ Holy Mother church of Arinj 35.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1648 թ. 6.10/2.2.4 Տ ընկած է գետնին, վերնամասը կոտրված Holy Mother church of Arinj 34.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-19 դդ. գյուղի հս մասում 6.10/33.1 Հ փոքր բեռնել պատկեր

Մատուռ Կարմրավոր 13 դ. գերեզմանոցի եզրին 6.10/3.2 Հ ARINJ Saint Karmravor 34.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.10/3.3 Հ ARINJ Saint Karmravor 13.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.10/3.4 Հ ARINJ Saint Karmravor 11.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.10/3.5 Հ ARINJ Saint Karmravor 16.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/3.6 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/3.7 Հ ARINJ Saint Karmravor 23.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/3.8 Հ ARINJ Saint Karmravor 3.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/3.9 Հ ARINJ Saint Karmravor 38.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/3.1 Հ ARINJ Saint Karmravor 38.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Խաթունճանի 1475 թ. 6.10/3.11 Հ արձանագիր ARINJ Saint Karmravor 22.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Թումի 1491 թ. 6.10/3.12 Հ արձանագիր ARINJ Saint Karmravor 15.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 6.10/3.13 Հ կանգնեցված է գետնի վրա ARINJ Saint Karmravor 43.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.10/3.14 Տ պատվանդանի վրա, վերնամասը կոտրված ARINJ Saint Karmravor 5.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Ակոբի 15-16 դդ. 6.10/3.15 Հ արձանագիր [[Պատկեր:|120px]] բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիքպեկի, կազմող` Հակոբ 15-16 դդ. 6.10/3.16 Հ արձանագիր ARINJ Saint Karmravor 6.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Մխիթարի 15-16 դդ. 6.10/3.17 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Վախտանգի 15-16 դդ. 6.10/3.18 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1551 թ. 6.10/3.19 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավետիսի և Եղիսաբեթի, կազմող` Դավիթ 1596 թ. 6.10/3.2 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Հակոբ վարդապետի, Հովհաննեսի 16-17 դդ. 6.10/3.21 Հ երկատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 6.10/3.22 Հ վերին ձախ անկյունը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 1601 թ. 6.10/3.23 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Անլիզատի 1638 թ. 6.10/3.24 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար պարոն Րուպի և այլոց 17 դ. 6.10/3.25 Հ վերին ձախ անկյունը կոտրված բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1471 թ. 6.10/3.26 Հ արձանագիր ARINJ Saint Karmravor 10.JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար Թուրվանդի 1514 թ. 6.10/3.27 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 6.10/3.28 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 5-20 դդ. գյուղի հվ-աե եզրին 6.10/4 Հ 1266 թվակիր խաչքարը ցուցադրվում է Լուվրի թանգարանում, իսկ 1523-ինը` Սարդարապատի ազգագրական թանգարանում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 12-13 դդ. գերեզմանոցի միջնադարյան հատվածի հս-աե եզրին, բարձունքի վրա 6.10/4.1 Հ պահպանվել են հիմնապատերը, քանդակազարդ և արձանագիր որմնաքարեր բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. գերեզմանոցի ամ եզրին 6.10/4.2 Հ ընդհանուր պատվանդանի վրա` հվ կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. գերեզմանոցի ամ եզրին 6.10/4.3 Հ ընդհանուր պատվանդանի վրա` հս կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. եկեղեցուց 10 մ աե 6.10/4.4 Հ խաչքարերի շարքում` հվ կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.5 Հ ստորին հատվածը` պատվանդանին հենած բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. եկեղեցուց 10 մ աե 6.10/4.6 Հ խաչքարերի շարքում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. եկեղեցուց 12 մ հվ-աե 6.10/4.7 Հ ամրացվել է մի խաչքարի թիկունքին` գլխիվայր բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.9 Հ կանգնեցված է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.1 Հ կանգնեցված է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.11 Հ կանգնեցված է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.12 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.14 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.15 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.16 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.17 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.18 Հ կանգնեցված է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.19 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.2 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.21 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.22 Հ վերնամասը` ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե եզրին 6.10/4.23 Հ վերնամասը` պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.24 Հ հենած է պատվանդանին բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.25 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.26 Հ պատվանդանի վրազույգ խաչքարից հս-այինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.27 Հ պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.28 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.29 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.3 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.10/4.31 Հ ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.32 Հ ընդհ. պատվանդանի վրա, զույգ խաչքարերից հվ կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. եկեղեցուց 10 մ աե 6.10/4.33 Հ խաչքարերի շարքում բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.34 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.35 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 1181 թ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում մուտքի մոտ 6.10/4.36 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.37 Հ ընդհ. պատվանդանի վրա հս-այինը վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. նախորդի մոտ 6.10/4.38 Հ ընդհ. պատվանդանի վրա հվ- կողմինը, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.39 Հ կանգնեցված է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.4 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.41 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.42 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.43 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.44 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.45 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. գերեզմանոցի հս եզրին, ցանկապատի մոտ 6.10/4.46 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. եկեղեցուց 10 մ հս-ամ 6.10/4.47 Հ վերնամասը` պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.48 Հ ստորին հատվածը` պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.49 Հ ստորին հատվածը` պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին 6.10/4.5 Հ երկու բեկոր գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.51 Հ պատվանդանի վրա, թռչնապատկերներով բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.52 Հ պատվանդանի վրա, զույգ Խաչքարից հվ-ինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.53 Հ խաչազարդ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.54 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցիհվ-աե մասում 6.10/4.55 Հ հավերժության խորհրդանշանով, վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գերեզմանոցիհս-ամ մասում 6.10/4.56 Հ հատված, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. եկեղեցուց 15 մ հվ-աե 6.10/4.57 Հ ստորին հատվածը` պատվանդանի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար Նրճըսի և այլոց, պատվիրատու` Ավետիս 1208 թ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.58 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Մաստունի, պատվիրատուներ` Բարսեղ և Ստեփանոս քահանաներ 1219 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.59 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի պատվիրատուներ` Բարսեղ և Ստեփանոս քահանաներ 1219 թ. նախորդի մոտ 6.10/4.6 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար` պատվիրատու` Գրիգոր 13 դ. նախորդի մոտ 6.10/4.61 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. նախորդի մոտ 6.10/4.62 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.63 Հ վերնամաս, խաչազարդ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.64 Հ երկու բեկոր, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.65 Հ վերնամասը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.66 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.67 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.68 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.69 Հ ստորին հատվածը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում, նախորդի մոտ 6.10/4.7 Հ ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.71 Հ բազմաստիճան պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.72 Հ ստորին հատվածը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.73 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.74 Հ պատվանդանի վրա, 2 միացված բեկորներ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.75 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.76 Հ պատվանդանի վրա, վերականգնված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.77 Հ պատվանդանի վրա, պահպանվել է 2/3-ը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.78 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.79 Հ պատվանդանի վրա, պահպանվել է 3/4-ը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.8 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.81 Հ երկաթե ձողով ամրացված վերնամասի բեկորներ, գետնի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.82 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.83 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. եկեղեցուց 15 մ ամ 6.10/4.84 Հ Հիսուս Քրիստոսի պատկերաքանդակով բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.85 Հ պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.86 Հ պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գերեզմանոցի հս եզրին, Գ. Կարապետյանի գերեզմանի մոտ 6.10/4.87 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.88 Հ միջնամասի երկու բեկոր, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.89 Հ պատվանդանի վրա, միջնամասը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. եկեղեցուց 10 մ հս-ամ 6.10/4.9 Հ վերականգնված պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին, ցանկապատից դուրս 6.10/4.91 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա, վերինը` 2 մ աե, գետնի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.92 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. եկեղեցուց 10 մ աե 6.10/4.93 Հ Խաչքարերի շարքում բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. գերեզմանոցի հս մասում 6.10/4.94 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.95 Հ խաչազարդ պատվանդանի վրա, թերի բեռնել պատկեր

Խաչքար Խոցադեղի, կազմող` Աստվածատուր 1424 թ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.96 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար, կազմող` Գրիգոր 1448 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.97 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա, վերնամասը` գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 1451 թ. գերեզմանոցի հվ-աե եզրին 6.10/4.98 Հ գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 1455 թ. գերեզմանոցի հս եզրին, 1460 թ. Խաչքարի մոտ 6.10/4.99 Հ գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար Բեմիշի, Աստվածատուրի 1455 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.1 Հ պատվանդանի վրա, վերականգնված բեռնել պատկեր

Խաչքար Արղութի 1458 թ. գերեզմանոցի ամ եզրին 6.10/4.101 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Հերայպետի և այլոց, կազմող` Վարդ 1459 թ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.102 Հ պատվանդանի վրա, վերականգնված բեռնել պատկեր

Խաչքար Եղբայրի 1460 թ. գերեզմանոցի հս եզրին 6.10/4.103 Հ վերին հատվածը թաղված գետնի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի և Թանսուղի, կազմող` Ստեփանոս 1461 թ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.104 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Գրիգորի 1462 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.105 Հ գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 1466 թ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.106 Հ պատվանդանի վրա կարմիր և սպիտակ գույնի հավերժության նշաններով բեռնել պատկեր

Խաչքար Մխիթարի 1468 թ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.107 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 1472 թ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.108 Հ վերին հատվածը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 1475 թ. եկեղեցուց 15 մ հվ-ամ 6.10/4.109 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա, երեք խաչքարից հս կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար Թումի և այլոց, կազմող` Գրիգոր 1491 թ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.11 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.111 Հ վերնամասը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.112 Հ եռաստիճան պատվանդանի վրա, վերականգնված բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 18 մ ամ 6.10/4.113 Հ խաչազարդ, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. կից է նախորդին հս-ից 6.10/4.114 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հս եզրին 6.10/4.115 Հ թերի բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 10 մ ամ 6.10/4.116 Հ ստորին հատվածը` ընդհանուր պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. նախորդի կողքին 6.10/4.117 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին 6.10/4.118 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.119 Հ կանգնեցված է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 12 մ հվ-աե 6.10/4.12 Հ պատվանդանի վրա, թիկունքին գլխիվայր ամրացվել է մի փոքր Խաչքար բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 15 մ հվ-աե 6.10/4.121 Հ խաչազարդ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. նախորդի մոտ 6.10/4.122 Հ վերնամասը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.123 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.124 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.125 Հ ստորին ձախակողմյան հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. նախորդի մոտ 6.10/4.126 Հ ստորին հատվածը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.127 Հ միջնամասը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.128 Հ վերնամասը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.129 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 20 մ ամ, Ջահանի խաչքարի մոտ 6.10/4.13 Հ վերնամասը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 15 մ հվ-ամ 6.10/4.131 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 15 մ հվ-ամ 6.10/4.132 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա, երեք խաչքարից հվ կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 10 մ աե խաչքարերի շարքում 6.10/4.133 Հ ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 10 մ աե խաչքարերի շարքում 6.10/4.134 Հ երեք բեկոր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. եկեղեցուց 10 մ հվ-ամ 6.10/4.135 Հ ստորին մաս, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.136 Հ վերին ձախակողմյան հատվածը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.137 Հ երեք բեկորդրված հարթ տապանաքարի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար, կազմող` Գրիգոր 15 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում, մուտքի մոտ 6.10/4.138 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Խաթունի 15 դ. եկեղեցուց 15 մ հվ-ամ 6.10/4.139 Հ պատվանդանի վրա, երեք խաչքարից կենտրոնինը բեռնել պատկեր

Խաչքար Վախթանգի 15 դ. գերեզմանոցի հվ-ամ եզրին 6.10/4.14 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.141 Հ ստորին մաս, պատվանդանի վրա, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.142 Հ ստորին հատ. բեկորներ, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.143 Հ ստորին հատվածը` վարդյակով, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.144 Հ ստորին հատվածը պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. եկեղեցու հս-աե անկյան մոտ 6.10/4.145 Հ ստորին կեսը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում, Ավետիս քահանայի տապանաքարի մոտ 6.10/4.146 Հ պատվանդանի վրա, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.147 Հ հատված, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար, կազմող` Գալուստ 15-16 դդ. գերեզմանոցի հվ մասում 6.10/4.148 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Զաքարի 15-16 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.149 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 1503 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.15 Հ պատվանդանի վրա, վերնամասը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիքի, կազմող` Ավագ 1511 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.151 Հ ստորին կեսը` պատվանդանի վրա, վերինը` հողի մեջ խրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 1515 թ. գերեզմանոցի ամ եզրին 6.10/4.152 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Ուհանի, կազմող` Ստեփանոս 1551 թ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին, մուտքի մոտ 6.10/4.153 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավետիսի, Եղիսաբեթի, կազմող` Դավիթ 1596 թ. եկեղեցուց 10 մ հվ-ամ 6.10/4.154 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին, ցանկապատի մոտ 6.10/4.155 Հ ստորին հատվածը,գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.156 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.157 Հ գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.158 Հ ստորին հատվածը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.159 Հ ստորին հատվածը` պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.16 Հ պատվանդանի վրա, պահպանվել է 2/3-ը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.161 Հ ստորին բեկոր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ավագի 16 դ. գերեզմանոցի հվ-աե եզրին 6.10/4.162 Հ ստորին հատվածը, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Հակոբի 16 դ. գերեզմանոց իհվ-աե մասում 6.10/4.163 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Վախթանգի և կողակցի 16 դ. եկեղեցուց 10 մ հվ-ամ 6.10/4.164 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին 6.10/4.165 Հ ստորին հատվածը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի ամ եզրին 6.10/4.166 Հ պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.167 Հ միջնամասը, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.168 Հ վերնամասը, արձանագիր, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցիհս-ամ եզրին 6.10/4.169 Հ արձանագիր, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.17 Հ Վ. Խաչատրյանի գերեզմանի մոտ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.171 Հ վերին կեսը, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ամիրջանի 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.172 Հ վերնամաս, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Գուլխանի 16-17 դդ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.173 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Ծերի 16-17 դդ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.174 Հ վերնամասը, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելիքբեկի, Պարոն Խաթունի, կազմող` Հակոբ 16-17 դդ. եկեղեցուց 10 մ հվ-ամ 6.10/4.175 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի 16-17 դդ. գերեզմանոցի հս եզրին, ցանկապատի մոտ 6.10/4.176 Հ վերնամասը, հողի մեջ խրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 1608 թ. գերեզմանոցի հս-ամ եզրին 6.10/4.177 Հ պատվանդանի վրա, քիվի աջ անկյունը և ստորին մասը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար պարոն Խոճիի 1614 թ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.178 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Հերանի, Գազալի 1615 թ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.179 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Ասլիզատի 1638 թ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.18 Հ ստորին մասը` պատվանդանի վրա, վերնամասը` 5 մ ամ, այլ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար Եղիսաբեթի 1644 թ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.181 Հ ստորին մասը` պատվանդանի վրա, վերինը` ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 1651 թ. 6.10/4.182 Հ պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.183 Հ պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. եկեղեցուց 10 մ ամ 6.10/4.184 Հ ընդհանուր պատվանդանի վրա` հս կողմինը բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. եկեղեցուց 10 մ հս-ամ 6.10/4.185 Հ ստորին կեսը, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.186 Հ միջնամասը և հատված քիվից, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.187 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 17 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում, 1219 թ. Խաչքարի մոտ 6.10/4.188 Հ քիվը արձանագիր, գետնին ընկած բեռնել պատկեր

Խաչքար Կարապետի 17 դ. նախորդի մոտ 6.10/4.189 Հ վերնամասը բեռնել պատկեր

Խաչքար Մելքումի կազմող` Հովհաննես 17 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.19 Հ հատված, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Ջահանի 17 դ. եկեղեցուց մոտ 20 մ ամ 6.10/4.191 Հ վերնամասը` գլխիվայր դրված, արձանագիր բեռնել պատկեր

Կոթող 5-6 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.192 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Կոթող 5-6 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.193 Հ խաչազարդ ու բազմաստիճան պատվանդանով, ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Տապանաքար 13 դ. եկեղեցուց մոտ 20 մ ամ, Ջահանի Խաչքարի մոտ 6.10/4.194 Հ հարթ սալաքար բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1463 թ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.195 Հ հարթ սալաքար բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում, մուտքի մոտ, Գրիգոր կազմողի խաչքարի դիմաց 6.10/4.196 Հ հողմնահարված արձանագրությամբ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.197 Հ ուղղանկյունաձև, ձիու հարթաքանդակով բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում, 1462 թ. Խաչքարի մոտ 6.10/4.198 Հ օրորոցաձև, պատկերաքանդակ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Թուրվանդի 1515 թ. գերեզմանոցի հվ-աե եզրին 6.10/4.199 Հ հարթ սալաքար արձանագիր, հավերժության քանդակով բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.2 Հ հարթ սալաքար մոր ու մանկան քանդակով բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.201 Հ հարթ սալաքար պատկերազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. եկեղեցուց մոտ 15 մ հվ-ամ 6.10/4.202 Հ խաչազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում, Հակոբի խաչքարի դիմաց 6.10/4.203 Հ խաչազարդ կենցաղային քանդակներով բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե եզրին 6.10/4.204 Հ ուղղանկյունաձև, խաչազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.205 Հ ուղղանկյունաձև, քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.206 Հ պատկերազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցիհս-ամ մասում 6.10/4.207 Հ ուղղանկյունաձև, խաչազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.208 Հ ուղղանկյունաձև, կենցաղային քանդակներով բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցիհս-ամ մասում 6.10/4.209 Հ հարթ սալաքար, խաչազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի ամ եզրին, ցանկապատի մոտ 6.10/4.21 Հ հարթ սալաքար բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.211 Հ հարթ սալաքար, քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. նախորդի կողքին 6.10/4.212 Հ հարթ սալաքար, քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. գերեզմանոցի հվ-ամ մասում 6.10/4.213 Հ կենցաղային, քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Գրիգորի 16-17 դդ. գերեզմանոցի ամ մասում 6.10/4.214 Հ օրորոցաձև, արձանագիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար Նազարեթի 16-17 դդ. գերեզմանոցի հվ-աե մասում 6.10/4.215 Հ կենցաղային, քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Ավետիս քահանայի 1651 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.216 Հ օրորոցաձև, արձանագիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար Մանուել քահանայի 1679 թ. գերեզմանոցի կենտր. մասում 6.10/4.217 Հ օրորոցաձև, արձանագիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17 դ. գերեզմանոցի հս-ամ մասում 6.10/4.218 Հ հարթ սալաքար, արձանագիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար Արզումի 17 դ. գերեզմանոցի կենտր. մասում, Մանուելի տապանաքարի մոտ 6.10/4.219 Հ օրորոցաձև, արձանագիր բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 14-15 դդ. Ձագավանքի մոտ 6.10/5 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Հովհաննես 1880 թ. գյուղի մեջ, ճանապարհի աջ եզրին 6.10/6 Հ կառուցված է հին եկեղեցու տեղում Sb Hovhannes Arinj.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղի հվ-աե մասում 6.10/7 Հ բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1980 թ. գյուղի մեջ 6.10/8 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Թուխ Մանուկ 13 դ. Սբ. Հովհաննես եկեղեցուց 100 մ աե, ճանապարհի աջ եզրին 6.10/9 Հ Matur Tukh Manuk Arinj.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.10/9.1 Հ Kachkar Tukh Manuk Arinj.JPG բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Կարապետ 20 դ. գյուղի հվ-աե եզրին, սբ. Հովհաննես եկեղեցուց 500 մ հեռու 6.10/10 Տ Հ. Դավթյանի տան դիմաց, կառուցված է հին եկեղեցու տեղում Matur sb Karapet Arinj.JPG բեռնել պատկեր

Վանական համալիր Ձագավանք (Գետարգելի Սբ. Նշան) 7-17 դդ. գյուղից աե 40°14′04″ հս․. լ. 44°35′39″ ավ. ե. / 40.234580° հս․. լ. 44.594096° ավ. ե. / 40.234580; 44.594096 6.10/11 Հ Getargel Monastery.JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1471 թ. 6.10/11.1 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Նշան 7 դ. գյուղից աե 40°14′04″ հս․. լ. 44°35′38″ ավ. ե. / 40.234349° հս․. լ. 44.593954° ավ. ե. / 40.234349; 44.593954 6.10/11.2 Հ եռախորան Getargel Nshan church.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. հենած է եկեղեցու բեմին 6.10/11.2.1 Տ վերնամասը կոտրված բեռնել պատկեր

Մատուռ կից է եկեղեցուն հս-ամ-ից 6.10/11.2.2 Հ բեռնել պատկեր

Մատուռ կից է եկեղեցուն հս-ամ-ից 6.10/11.2.3 Հ բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 14 դ. Սբ. Նշան եկեղեցուց աե 40°14′05″ հս․. լ. 44°35′39″ ավ. ե. / 40.234860° հս․. լ. 44.594281° ավ. ե. / 40.234860; 44.594281 6.10/11.2.4 Հ Dzagavanq 18.JPG բեռնել պատկեր

Միաբանության շենք 14 դ. 6.10/11.2.5 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 7-17 դդ. 6.10/11.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. եկեղեցու մոտ 6.10/11.3.1 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. Սբ. Աստվածածին մատուռի պատին հենած 6.10/11.3.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. Սբ. Աստվածածին մատուռի մոտ 6.10/11.3.3 Հ ստորին մասը կոտրված Dzagavanq 42.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. զանգակատան մոտ 6.10/11.3.4 Հ վերին մասը կոտրված Dzagavanq 8.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. Սբ. Աստվածածին մատուռի մոտ 6.10/11.3.5 Տ Dzagavanq 41.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/11.3.6 Տ Dzagavanq 22.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/11.3.7 Տ Dzagavanq 23.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/11.3.8 Dzagavanq 24.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.10/11.3.9 Տ Dzagavanq 25.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1428 թ. 6.10/11.3.10 Հ արձանագիր Dzagavanq 26.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1456 թ. 6.10/11.3.11 Հ միջնամասը Dzagavanq 27.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1471 թ. եկեղեցու մոտ 6.10/11.3.12 Հ արձանագիր Dzagavanq 28.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար, կազմող` Հովհաննես 15-16 դդ. զանգակատան մոտ 6.10/11.3.13 Տ ստորին մասը կոտրված Dzagavanq 29.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.10/11.3.14 Տ Dzagavanq 30.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.10/11.3.15 Տ Dzagavanq 31.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.10/11.3.16 Տ Dzagavanq 32.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 6.10/11.3.17 Տ Dzagavanq 34.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Ասլիզատի 16-17 դդ. Սբ. Նշան եկեղեցու մոտ 6.10/11.3.18 Հ վերնամասը, արձանագիր Dzagavanq 33.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Գալուստ եպիսկոպոսի 16-17 դդ. Սբ. Նշան եկեղեցու հս պատի տակ 6.10/11.3.19 Հ երկատված Dzagavanq 35.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար, կազմող` Հովհաննես 16-17 դդ. Սբ. Նշան եկեղեցու մոտ 6.10/11.3.20 Տ ընկած է գետնին Dzagavanq 37.JPG բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 6.10/11.3.21 Տ բեռնել պատկեր

Պարիսպ 14 դ. 6.10/11.4 Հ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան Ք.ա. 2-1 հազ. գյուղից 2,5 կմ աե, բրոնզեդարյան ամրոցի մոտ 6.10/12 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]