Գառնիի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Կոտայքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Կոտայքի մարզի Գառնի գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 212 հուշարձան (24 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց Ք.ա. 2 հազ. կես Ազատ և Գեղարդ գետերի միացմանմասում, հրվանդանի վրա 6.21/1 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց Ք.ա. 3-2 հզ գյուղից 1 կմ հս-ամ, հրվանդանի վրա 6.21/2 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 3-2 հզ 6.21/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Սանգարներ» Ք.ա. 3-2 հզ գյուղից 3 կմ հս 6.21/3 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց Գառնի Ք.ա. 3 հզ - 17 դ. հվ եզրին, լեռնային հրվանդանի վրա 6.21/4 Հ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի Ք.ա. 3 հզ - 17 դ. ամրոցի տարածքում 6.21/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Տաճար 1 դ. ամրոցի հվ եզրին 40°06′44″ հս․. լ. 44°43′49″ ավ. ե. / 40.112278° հս․. լ. 44.730349° ավ. ե. / 40.112278; 44.730349 6.21/4.2 Հ Garni.jpg բեռնել պատկեր

Պալատ 3 դ. տաճարից հս-ամ 6.21/4.3 Հ բեռնել պատկեր

Բաղնիք 3 դ. տաճարից հս-ամ 40°06′46″ հս․. լ. 44°43′47″ ավ. ե. / 40.112652° հս․. լ. 44.729684° ավ. ե. / 40.112652; 44.729684 6.21/4.4 Հ Ancient royal bathroom in Garni 02.JPG բեռնել պատկեր

Խճանկար 3 դ. բաղնիքի հատակին 6.21/4.4.1 Հ Thetis garni.jpg բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Սիոն 7 դ. կից է տաճարին ամ-ից 40°06′44″ հս․. լ. 44°43′48″ ավ. ե. / 40.112314° հս․. լ. 44.730116° ավ. ե. / 40.112314; 44.730116 6.21/4.5 Հ Garni Fortress, Ruins of Surb Sion Church.jpg բեռնել պատկեր

Խճանկար 12-13 դդ. եկեղեցուց 8 մ հվ-ամ 6.21/4.5.1 Հ բերված է ձորից բեռնել պատկեր

Մատուռ 9 դ. կից է եկեղեցուն ամ-ից 6.21/4.6 Հ միանավ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. մատուռում 6.21/4.6.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. մատուռում 6.21/4.6.2 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Մաշտոց կաթողիկոսի 897 թ. մատուռում 6.21/4.6.3 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Արձանագրություն Տրդատ Ա արքայի 77 թ. ամրոցի մուտքի մոտ 6.21/4.7 Հ հունարեն Garnu-tachar (20).JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. ամրոցի մուտքի շարվածքում 6.21/4.8 Հ տեղադրված գլխիվայր բեռնել պատկեր

Խաչքարերի ցուցադրություն ամրոցի մուտքից ներս, ամ կողմում 6.21/4.9 Հ Garnu-tachar (2).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 6.21/4.9.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.21/4.9.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/4.9.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/4.9.4 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 14-15 դդ. 6.21/4.9.5 Հ քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Վիշապաքար Ք.ա. 2 հզ պալատի տարածքում 6.21/4.10 Հ վրան Ք.ա. 8 դ. ուրարտական արձանագրություն Վիշապաքար1.JPG բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` նվիրված տաճարի վերականգնմանը և ճարտ. Ալ. Սահինյանին 1978 թ. տաճարի հս-աե կողմում 6.21/4.11 Տ Memorial garni 001.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-18 դդ. գյուղի հս եզրին, բլրակի վրա` կալերի տարածքում 6.21/5 Հ ավերված բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/5.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/5.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/5.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 17-18 դդ. 6.21/5.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 17-18 դդ. 6.21/5.6 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-15 դդ. հս-ամ բլրաշարքի վրա 6.21/6 Հ պահպանվել են հվ-ամ և հս-աե հատվածները բեռնել պատկեր

Մատուռ 6.21/6.1 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1195 թ. 6.21/6.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/6.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/6.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/6.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.11 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.12 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-14 դդ. 6.21/6.14 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 6.21/6.15 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-13 դդ. գյուղի կենտրոնական մասում, Ատոմի փ. 6.21/7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Կատրանիդե թագուհու 879 թ. Ատոմի փ. 40 տան բակում 6.21/7.1 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Մխիթարի և Զարդարի 1211 թ. դպրոցի շենքի ամ կողմում 6.21/7.2 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/7.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/7.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/7.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/7.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/7.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղի կենտրոնում, Ատոմի փ. 38 տան բակում 6.21/7.8 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-14 դդ. գյուղի հս-ամ մասում, Գեղարդ տանող ճանապարհից հվ 6.21/8 Հ բեռնել պատկեր

Մատուռ «Կույս Վարվառա» 19 դ. 6.21/8.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/8.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/8.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/8.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/8.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/8.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/8.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/8.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/8.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 6.21/8.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 6.21/8.11 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-14 դդ. գյուղի հս եզրին, կալերից մոտ 300 մ ամ, օդերևութաբանական կայանի մոտ 6.21/9 բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/9.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 14-15 դդ. Գառնի ամրոցից 800 մ ամ 6.21/10 Հ «Դալլաքիձոր» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/10.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/10.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/10.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/10.4 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 10-18 դդ. գյուղից 3 կմ հս,սարալանջի վրա, Սեյսմոլոգիայի ինստիտուտի ճանապարհին 6.21/11 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնադար 6.21/11.1 Հ գյուղատեղիի ամ կողմում, բլրի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 6.21/11.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/11.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/11.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/11.1.4 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի (Խոնարհված եկեղեցի, Խումարաժամ) 4-5 դդ. գյուղի կենտրոնական մասում 40°07′06″ հս․. լ. 44°43′56″ ավ. ե. / 40.118396° հս․. լ. 44.732207° ավ. ե. / 40.118396; 44.732207 6.21/12 Հ միանավ սրահ Garni, Khumarzham (Khonarvats) Church ruins06.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. եկեղեցուներսում 6.21/12.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարան 13 դ. կից է եկեղեցու հվ ավանդատանը 6.21/12.2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 5-17 դդ. եկեղեցու հվ կողմում 6.21/12.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/12.3.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/12.3.2 Հ ընկած էգետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 17-18 դդ. եկեղեցուց 70 մ հս 6.21/12.3.3 Հ տեղաշարժված բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 12-13 դդ. գյուղի հվ-աե մասում, մեծ գերեզմանոցի տարածքում 40°06′56″ հս․. լ. 44°44′15″ ավ. ե. / 40.115478° հս․. լ. 44.737470° ավ. ե. / 40.115478; 44.737470 6.21/13 Հ միանավ սրահ բեռնել պատկեր

Մատուռ 13-14 դդ. կից է եկեղեցուն հս-ից 6.21/13.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց (մեծ գերեզմանոց) 9-20 դդ. 6.21/13.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.9 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.10 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.11 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.12 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.21/13.2.13 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 6.21/13.2.14 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 6.21/13.2.15 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.16 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.17 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.18 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.19 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.20 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.21 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.22 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.23 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.24 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.21/13.2.25 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.21/13.2.26 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.21/12.2.27 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.21/13.2.28 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.21/13.2.29 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.21/13.2.30 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.21/13.2.31 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.21/13.2.32 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.21/13.2.33 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/13.2.34 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/13.2.35 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/13.2.36 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/13.2.37 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/13.2.38 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.21/13.2.39 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1178 թ. 6.21/13 2.40 Հ 2.40&descriptionlang=hy&description=&lat=&lon= բեռնել պատկեր

Խաչքար 1196 թ. 6.21/13.2.41 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1197 թ. 6.21/13.2.42 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 6.21/13.2.43 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.44 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.45 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.46 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.47 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.48 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.49 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.21/13.2.50 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1218 թ. 6.21/13.2.51 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1227 թ. 6.21/13.2.52 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1245 թ. 6.21/13.2.53 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1247 թ. 6.21/13.2.54 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1251 թ. 6.21/13.2.55 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.56 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.57 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.58 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.59 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.60 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.61 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.62 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/13.2.63 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 6.21/13.2.64 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 6.21/13.2.65 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին (Մաշտոց հայրապետ, «Սումպենց վանք») 12-13 դդ. գյուղի աե մասում 40°07′09″ հս․. լ. 44°44′16″ ավ. ե. / 40.119221° հս․. լ. 44.737742° ավ. ե. / 40.119221; 44.737742 6.21/14 Հ Մաշտոց Հայրապետ.jpg բեռնել պատկեր

Պարիսպ 17-18 դդ. եկեղեցու հս կողմում 6.21/14.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-18 դդ. եկեղեցու շուրջը 6.21/14.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. եկեղեցու աե կողմում 6.21/14.2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Դատավորի Գագիկի 12-13 դդ. Սբ. Աստվածածին եկեղեցուց 100 մ ամ 6.21/14.2.2 Հ Հարությունյանների տան բակում բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. եկեղեցու հվ-աե անկյան մոտ 6.21/14.2.3 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/14.2.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 6.21/14.2.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/14.2.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/14.2.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/14.2.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 6.21/14.2.9 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1339 թ. 6.21/14.2.10 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Տապանաքար 17-18 դդ. 6.21/14.2.11 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 17-19 դդ. գյուղի աե հատվածի կենտրոնական մասում 40°07′02″ հս․. լ. 44°44′09″ ավ. ե. / 40.117307° հս․. լ. 44.735770° ավ. ե. / 40.117307; 44.735770 6.21/15 Տ Garni, Surb Astvatsatsin Church.jpg բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 1880 թ. եկեղեցուն կից է ամ-ից 6.21/15.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-19 դդ. եկեղեցու հս կողմում 6.21/15.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1180 թ. 6.21/15.2.1 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1205 թ. 6.21/15.2.2 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1255 թ. 6.21/15.2.3 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.21/15.2.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. Մաշտոց Հայրապետ եկեղեցուց 100 մ հս, տնամերձում 6.21/16 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. նախորդ խաչքարից ոչ հեռու 6.21/17 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. Գառնի ամրոցի 500 մ աե, ձորում,«Գևոյի աղբյուր» վայրում 6.21/18 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. Գառնի ամրոցի 200 մ աե, ձորում, «Գևոյի աղբյուր»վայրում 6.21/19 Հ բեռնել պատկեր

Կամուրջ 11 դ. Ազատ գետ վրա, Հավուց թառ վանքի ճանապարհին 40°06′59″ հս․. լ. 44°44′34″ ավ. ե. / 40.116395° հս․. լ. 44.742731° ավ. ե. / 40.116395; 44.742731 6.21/20 Հ Bridge on Azat River.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1974 թ. գյուղի կենտրոնում 6.21/21 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ 13 դ. Չարենց և Շահումյան փ. խաչմերուկում 6.21/22 Հ Պապիկյանների տան մոտ Chapel, Garni 19.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. մատուռում 6.21/22.1 Հ Chapel, Garni 17.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. մատուռում 6.21/22.2 Հ Chapel, Garni 16.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. մատուռում 6.21/22.3 Հ Chapel, Garni 15.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. մատուռում 6.21/22.4 Հ Chapel, Garni 13.jpg բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Սարգիս 13-14 դդ. գյուղից 2 կմ հս-ամ, բարձունքի վրա 40°07′14″ հս․. լ. 44°42′35″ ավ. ե. / 40.120549° հս․. լ. 44.709758° ավ. ե. / 40.120549; 44.709758 6.21/23 Հ Saint Sarkis chapel, Garni 13.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. մատուռի մուտքի աջ կողմում 6.21/23.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. մատուռի մուտքի ձախ կողմում 6.21/23.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. մատուռում 6.21/23.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. մատուռում 6.21/23.4 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-15 դդ. մատուռից աե 6.21/23.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1246 թ. 6.21/23.5.1 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/23.5.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/23.5.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.21/23.5.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.5 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.6 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.8 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.9 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.10 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.11 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.21/23.5.12 Տ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան «Աղջկա բերդ» 14 դ. Գառնի ամրոցից 400 մ ամ, ձորի լանջին, ուղղահայաց ժայռի ստորոտում, աղբյուրի մոտ 40°06′44″ հս․. լ. 44°43′33″ ավ. ե. / 40.112188° հս․. լ. 44.725862° ավ. ե. / 40.112188; 44.725862 6.21/24 Հ մուտքը ամրացված է պարսպով Garni, Cave Fort Aghjkaberd near Garni Temple.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. քարայրի առջև 6.21/24.1 Տ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]