Ջրառատի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Կոտայքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Ջրառատի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է Կոտայքի մարզի Ջրառատ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 58 հուշարձան (15 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց «Դարի գլուխ» Ք.ա. 8-6 դդ. գյուղից 2.5 կմ ամ, «Կլոր դար» բլրի գագաթին 6.56/1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-20 դդ. գյուղից աե, բարձունքի վրա 6.56/2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/2.2 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 6.56/2.3 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի միջնադար գյուղից 2.5 կմ հս-ամ 6.56/3 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի միջնադար 6.56/3.1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնադար 6.56/3.2 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 11-18 դդ. գյուղից 7-8 կմ ամ 6.56/4 Տ «Մամանի դոշ» վայրում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի միջնադար 6.56/4.1 Տ բեռնել պատկեր

Գավիթ միջնադար 6.56/4.2 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-18 դդ. 6.56/4.3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.56/4.3.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/4.3.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/4.3.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.56/4.3.4 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2 հազ. գյուղից 1.5 կմ ամ, «Կաթնաղբյուր» վայրում 6.56/5 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հազ. գյուղից 5 կմ հս-ամ, Թեղենիս տանող ճանապարհի ձախ կողմում 6.56/6 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հազ. ճոպանուղու վերջին կանգառի շրջանում 6.56/7 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 12-13 դդ. գյուղից 2.5 կմ ամ 6.56/8 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնադար 6.56/8.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 6.56/8.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 6.56/8.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/8.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/8.1.4 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի միջնադար գյուղից 3 կմ ամ 6.56/9 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնադար 6.56/9.1 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1705 թ. 6.56/9.2 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Կարապետ 1831 թ. գյուղի մեջ 6.56/10 Հ Jrarat Saint Karapet church (1).jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-19 դդ. եկեղեցու մոտ 6.56/10.1 Հ Jrarat Saint Karapet church (50).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-19 դդ. 6.56/10.1.1 Հ Jrarat Saint Karapet church (2).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 6.56/10.1.2 Հ Jrarat Saint Karapet church (12).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 6.56/10.1.3 Հ Jrarat Saint Karapet church (16).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/10.1.4 Հ Jrarat Saint Karapet church (15).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/10.1.5 Հ Jrarat Saint Karapet church (17).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/10.1.6 Հ Jrarat Saint Karapet church (42).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/10.1.7 Հ Jrarat Saint Karapet church (30).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 1264 թ. 6.56/10.1.8 Հ արձանագիր Jrarat Saint Karapet church (28).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 6.56/10.1.9 Հ Jrarat Saint Karapet church (8).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.56/10.1.10 Հ Jrarat Saint Karapet church (24).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 6.56/10.1.11 Հ Jrarat Saint Karapet church (74).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 6.56/10.1.12 Հ Jrarat Saint Karapet church (58).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար Սարգսի 1628 թ. 6.56/10.1.13 Հ պատվանդանի վրա Jrarat Saint Karapet church (10).jpg բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1717 թ. 6.56/10.1.14 Հ արձանագիր բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Սեփոյի վանք» միջնադար գյուղի մեջ 6.56/11 Հ վերականգ. 20 դ. Sepo Monastery (3).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.56/11.1 Հ Sepo Monastery (8).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 6.56/11.2 Հ Sepo Monastery (5).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 6.56/11.3 Հ Sepo Monastery (9).jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19 դ. 6.56/11.4 Տ Sepo Monastery (4).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղում, N 109 տան բակում 6.56/12 Հ պատվանդանի վրա, բերվել է «Հրազդանմաշ» գործարանի տարածքից բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1973 թ. գյուղի աե կողմում, բարձունքի վրա 6.56/13 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Թուխ Մանուկ գյուղի աե մասում 6.56/14 Հ Tukh Manuk chapel, Jrarat (1).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. Թուխ Մանուկ սրբատեղիում 6.56/14.1 Հ Tukh Manuk chapel, Jrarat (12).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. նախորդի մոտ 6.56/14.2 Հ Tukh Manuk chapel, Jrarat (13).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. նախորդի մոտ 6.56/14.3 Հ Tukh Manuk chapel, Jrarat (19).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. նախորդի մոտ 6.56/14.4 Հ Tukh Manuk chapel, Jrarat (7).jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. նախորդի մոտ 6.56/14.5 Հ Tukh Manuk chapel, Jrarat (17).jpg բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարան քարի դար գյուղից 5 կմ հս-ամ 6.56/15 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]