Սոլակի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Կոտայքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Կոտայքի մարզի Սոլակ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 39 հուշարձան (9 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց «Բերդի գլուխ» Ք.ա. 2 հզ. գյուղի հս-ամ մասում 6.60/1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարաններ Ք.ա. 2 հզ. գյուղի տարածքում 6.60/1.1 Հ նյութերը պահվում են ՀՊԹ-ում բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. գյուղի հվ եզրին, գյուղ մտնող ճանապարհի աջ կողմում 6.60/2 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1881 թ. 6.60/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի միջնադար գյուղից 1.5 կմ հս-ամ 6.60/3 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ միջնադար 6.60/3.1 բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 6.60/3.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնադար 6.60/3.2 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ ուշ միջնադար 6.60/3.3 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց միջնադար 6.60/3.4 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 6.60/3.4.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 6.60/3.4.2 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16-17 դդ. 6.60/3.4.3 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի միջնադար գյուղից 6 կմ հվ-աե 6.60/4 Տ «Թովմասի հանդ» վայրում բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.60/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.60/4.2 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սուրբ Աստվածածին 19 դ. գյուղի մեջ 6.60/5 Տ SOLAK CHURCH HOLY MOTHER 3.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-19 դդ. 6.60/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.60/5.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11 դ. 6.60/5.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.60/5.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 6.60/5.1.4 Հ քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 6.60/5.1.5 Հ քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 6.60/5.1.6 Հ քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 6.60/5.1.7 Հ քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 15-16 դդ. 6.60/5.1.8 Հ քանդակազարդ բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 19 դ. եկեղեցուն կից 6.60/5.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. գյուղից 2 կմ ամ 6.60/6 Հ նորաշեն սրբատեղիում բեռնել պատկեր

Կամուրջ 19 դ. գյուղից 1 կմ հս 6.60/7 Տ ավերված բեռնել պատկեր

Հուշակոթող Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1968 թ. գյուղի մեջ 6.60/8 Տ բեռնել պատկեր

Վանական համալիր Մայրավանք 7-14 դդ. գյուղից 3 կմ հս 6.60/9 Հ MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 18.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 7 դ. 6.60/9.1 Հ կառուցել է Հովհաննես Մայրավանեցին MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 16.JPG բեռնել պատկեր

Բնակելի և տնտեսական կառույցներ միջնադար 6.60/9.2 Հ ավերված բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 7-14 դդ. 6.60/9.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-11 դդ. 6.60/9.3.1 Հ MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 45.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.60/9.3.2 Հ MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 26.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.60/9.3.3 Հ MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 20.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.60/9.3.4 Հ MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 24.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. վանքից 150 մ աե 6.60/9.3.5 Հ MAYRAVANQ MONASTERY Վանական համալիր Մայրավանք 25.JPG բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]