Բալահովիտի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Կոտայքի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Կոտայքի մարզի Բալահովիտ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 38 հուշարձան (12 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց Ք.ա. 2-1 հազ. գյուղի աե մասում 6.18/1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի Ք.ա. 2 հազ. 6.18/1.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարաններ Ք.ա. 2-1 հազ. 6.18/1.2 Հ բեռնել պատկեր

Բացօթյա կայան քարի դար ռադիոկայանի մոտ` բլրալանջին 6.18/2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 17-20 դդ. ամրոցի հվ, թեք սարալանջին 6.18/3 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ «Կույս Վարվառա» 6.18/3.1 Տ Dsc02654-e1346326756538.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.18/3.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 6.18/3.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 19-20 դդ. գյուղի հս-աե եզրին, երկաթբետոնե կոնստրուկցիաների գործարանի մոտ 6.18/4 Տ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Ելիջա» 12-20 դդ. գյուղից աե, հարթ տարածքի վրա 6.18/5 Հ լքվել է 20-րդ դ. 20-ական թթ. բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 9-14 դդ. 6.18/5.1 Հ պահպանվել են հիմքերը բեռնել պատկեր

Խաչազարդ քար 9-10 դդ. եկեղեցու ներսում 6.18/5.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչազարդ քար 9-10 դդ. եկեղեցում, մուտքի մոտ 6.18/5.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-14 դդ. եկեղեցուց աե, ձորակի աջ ափին 6.18/5.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 6.18/5.2.1 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.2 Հ կանգնեցված է գետնի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. գերեզմանոցի աե եզրին 6.18/5.2.3 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.4 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.5 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.6 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.7 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.8 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.9 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.10 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10-12 դդ. 6.18/5.2.11 Հ ընկած է գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար Միրզայի 1256 թ. եկեղեցու ա պատի տակ 6.18/5.2.12 Հ վերնամասը կոտրված, պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.18/5.2.13 Հ 1256 թ. Խաչքարի մոտ, պատվանդանի վրա, ստորին հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 6.18/5.2.14 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 19 դ. 6.18/5.3 Տ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 19 դ. գյուղի մեջ 6.18/6 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Հովհաննես 13-14 դդ Սբ. Աստվածածին եկեղեցուց աե 6.18/7 Հ պահպանվել են հիմքերը բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-19 դդ. եկեղեցու շրջակայքում 6.18/7.1 Հ բեռնել պատկեր

Հուշարձան Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին գյուղի մեջ 6.18/8 Տ քանդ. Խ. Միրիջանյան բեռնել պատկեր

հուշարձան Մեծ Եղեռնի զոհերին գյուղի մեջ 6.18/9 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Հովհաննես 19 դ. Երևան-Աբովյան ճանապարհի աջ կողմում 6.18/10 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Կարապետի 5 դ. Սբ. Աստվածածին եկեղեցուց 200 մ հվ-աե, ճան-ի եզրին 6.18/11 Հ բեռնել պատկեր

Քաղաքատեղի Ք.ա. 3-2 հազ. գյուղի աե մասում 6.18/12 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հազ. 6.18/12.1 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]