Աստերոիդների ցանկ (5201-5300)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (5101-5200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5301-5400)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(5201) Ֆերազ-Մելո 1983 XF 1 դեկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5202) Չարլզէլիոտ 1983 XX 5 դեկտեմբեր 1983 Կլետ Ա. Մրկոս
(5203) Պավարոտի 1984 SF1 27 սեպտեմբեր 1984 Կլետ Զ. Վավրովա
(5204) Հերակլեյտոս 1988 CN2 11 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5205) Սերվիան 1988 CU7 11 փետրվար 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5206) Կոդոմոնոմորի 1988 ED 7 մարտ 1988 Գեկկո Յ. Օշիմա
(5207) Հերնշոու 1988 HE 15 ապրիլ 1988 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(5208) Ռոյեր 1989 CH1 6 փետրվար 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5209) 1989 CW1 13 փետրվար 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5210) Սայնթ-Սանս 1989 EL6 7 մարտ 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5211) Ստիվենսոն 1989 NX 8 հուլիս 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5212) Սելիակռուզ 1989 SS 29 սեպտեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5213) Տակահաշի 1990 FU 18 մարտ 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5214) Օոզորա 1990 VN3 13 նոյեմբեր 1990 Կիտամի Ա. Տակահաշի, Կ. Վատանաբե
(5215) Ցուրուի 1991 AE 9 հունվար 1991 Կուշիրո Մ. Մացույամա, Կ. Վատանաբե
(5216) 1941 HA 16 ապրիլ 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(5217) Չաոժոու 1966 CL 13 փետրվար 1966 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(5218) Կուտսակ 1969 TB3 9 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Բ. Բուրնաշևա
(5219) Զեմկա 1976 GU3 2 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5220) Վիկա 1979 SA8 23 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5221) Ֆաբրիբուդվեյս 1980 FB 16 մարտ 1980 Կլետ Լ. Բրոժեկ
(5222) Իոֆֆե 1980 TL13 11 հոկտեմբեր 1980 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5223) ՄակՍվին 1981 EX6 6 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(5224) Աբբե 1982 DX3 21 փետրվար 1982 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5225) Լորալ 1983 TS1 12 հոկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5226) Պոլակ 1983 WL 28 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5227) Բոկակառա 1986 PE 4 օգոստոս 1986 Պալոմար INAS ծրագիր
(5228) Մակա 1986 VT 3 նոյեմբեր 1986 Կլետ Զ. Վավրովա
(5229) Իռուռիտա 1987 DE6 23 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5230) Ասահինա 1988 EF 10 մարտ 1988 Պալոմար Ջ. Ալու
(5231) Վերն 1988 JV 9 մայիս 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5232) Ջորդենս 1988 PR1 14 օգոստոս 1988 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(5233) 1988 RL10 14 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(5234) Սեչենով 1989 VP 4 նոյեմբեր 1989 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5235) Ժան-Լուպ 1990 SA1 16 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5236) Յոկո 1990 TG3 10 հոկտեմբեր 1990 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(5237) Յոշիկավա 1990 UF3 26 հոկտեմբեր 1990 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(5238) Նաոզան 1990 VE2 13 նոյեմբեր 1990 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Շ. Հայակավա
(5239) Ռեյկի 1990 VC4 14 նոյեմբեր 1990 Յացուգատակե Ս. Իձումիկավա, Օ. Մուրամացու
(5240) Կվասան 1990 XE 7 դեկտեմբեր 1990 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(5241) Բիսոն 1990 YL 23 դեկտեմբեր 1990 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5242) Կենռեյմոնին 1991 BO 18 հունվար 1991 Կարասույամա Ս. Ինոդա, Տ. Ուրատա
(5243) Կլասիեն 1246 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5244) Ամֆիլոքուս 1973 SQ1 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5245) Մասլյակով 1976 GR2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5246) Միլիորինի 1979 OB 26 հուլիս 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5247) Կռիլով 1982 UP6 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5248) Սկարդիա 1983 GQ 6 ապրիլ 1983 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(5249) Գիզա 1983 HJ 18 ապրիլ 1983 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(5250) Ջաս 1984 QF 21 օգոստոս 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(5251) Բրեդվուդ 1985 KA 18 մայիս 1985 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(5252) Վիկրիմով 1985 PZ1 13 օգոստոս 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5253) Ֆրեդքլիֆորդ 1985 XB 15 դեկտեմբեր 1985 Պալոմար Ս. Սինգեր-Բրյուստեր
(5254) Ուլիսես 1986 VG1 7 նոյեմբեր 1986 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(5255) Ջոնսոֆի 1988 KF 19 մայիս 1988 Պալոմար Է. Հելին
(5256) Ֆարքուհար 1988 NN 11 հուլիս 1988 Պալոմար Է. Հելին, Ս. Միկոլայչեկ, Ռ. Քոկեր
(5257) 1988 RS10 14 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(5258) 1989 AU1 1 հունվար 1989 Գեկկո Յ. Օշիմա
(5259) Էպեյգիուս 1989 BB1 30 հունվար 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5260) Ֆիլվերոն 1989 RH 2 սեպտեմբեր 1989 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(5261) Էուրիկա 1990 MB 20 հունիս 1990 Պալոմար Դ. Լևի, Հ. Հոլտ
(5262) Բրյուսգոլդբերգ 1990 XB1 14 դեկտեմբեր 1990 Պալոմար Է. Հելին
(5263) Արիուս 1991 GY9 13 ապրիլ 1991 Սայդինգ Սփրինգ Դ. Սթիլ
(5264) Տելեֆուս 1991 KC 17 մայիս 1991 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5265) Շադոու 2570 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5266) Ռաուչ 4047 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5267) Զեգմոտ 1966 CF 13 փետրվար 1966 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(5268) Չեռնոհորսկի 1971 US1 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(5269) Պաուստովսկի 1978 SL6 28 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(5270) Կակաբաձե 1979 KR 19 մայիս 1979 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(5271) Կայլամայա 1979 MH7 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(5272) Դիկինսոն 1981 QH2 30 օգոստոս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5273) Պեյլիշենգ 1982 DQ6 16 փետրվար 1982 Քսիլոնգ Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(5274) Դեգեվիյ 1985 RS 14 սեպտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5275) Զդիսլավա 1986 UU 28 հոկտեմբեր 1986 Կլետ Զ. Վավրովա
(5276) Գուլկիս 1987 GK 1 ապրիլ 1987 Պալոմար Է. Հելին
(5277) Բրիսբան 1988 DO 22 փետրվար 1988 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5278) Պոլի 1988 EJ1 12 մարտ 1988 Պալոմար Է. Հելին
(5279) Արթուրադել 1988 LA 8 հունիս 1988 Պալոմար Թ. Ռոդրիգես
(5280) Էնդրյուբեկեր 1988 PT 11 օգոստոս 1988 Պալոմար Ս. Միկոլայչեկ, Ռ. Քոկեր
(5281) Լինդստրյոմ 1988 SO1 6 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(5282) Յամատոտակերու 1988 VT 2 նոյեմբեր 1988 Գեկկո Յ. Օշիմա
(5283) Պիրուս 1989 BW 31 հունվար 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5284) Օրսիլոքուս 1989 CK2 1 փետրվար 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5285) Կրեթոն 1989 EO11 9 մարտ 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5286) Հարուոմուկաի 1989 VT1 4 նոյեմբեր 1989 Կոգոշիմա Մ. Մուկաի, Մ. Տակեիշի
(5287) Հեյշու 1989 WE 20 նոյեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(5288) Նանկիչի 1989 XD 3 դեկտեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(5289) Նիեմելա 1990 KG2 28 մայիս 1990 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(5290) Լանժևեն 1990 OD4 30 հուլիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5291) Յուկո 1990 YT 20 դեկտեմբեր 1990 Կուշիրո Մ. Մացույամա, Կ. Վատանաբե
(5292) Մակվել 1991 AJ1 12 հունվար 1991 Ֆուջիեդա Հ. Շիոձավա, Մ. Կիձավա
(5293) Բենտենգահամա 1991 BQ2 23 հունվար 1991 Կուշիրո Մ. Մացույամա, Կ. Վատանաբե
(5294) Օնետոհ 1991 CB 3 փետրվար 1991 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5295) Մասայո 1991 CE 5 փետրվար 1991 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(5296) Ֆրեդրիկ 9546 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5297) Շինկել 4170 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5298) Պարասկեվոպոլուս 1966 PK 7 օգոստոս 1966 Բլոմֆոնտեյն Բոյդենի աստղադիտարան
(5299) Բիտիսինի 1969 LB 8 հունիս 1969 Էլ Լիոնսիտո Կ. Սեսկո
(5300) Սաց 1974 SX1 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
Աստերոիդների ցանկ (5101-5200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5301-5400)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]