Աստերոիդների ցանկ (5101-5200)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (5001-5100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5201-5300)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(5101) Ախմերով 1985 UB5 22 հոկտեմբեր 1985 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(5102) Բենֆրանկլին 1986 RD1 2 սեպտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(5103) Դիվիս 1986 RP1 4 սեպտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(5104) Սկրիպնիչենկո 1986 RU5 7 սեպտեմբեր 1986 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(5105) Վեստերհուտ 1986 TM1 4 հոկտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5106) Մորտենսեն 1987 DJ 19 փետրվար 1987 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5107) Լորենբակալ 1987 DS6 24 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5108) Լուբեք 1987 QG2 21 օգոստոս 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5109) Ռոբերտմիլլեր 1987 RM1 13 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(5110) Բելգիրատ 1987 SV 19 սեպտեմբեր 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5111) Ջակլիֆ 1987 SE4 29 սեպտեմբեր 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5112) Կուսաջի 1987 SM13 23 սեպտեմբեր 1987 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5113) Կոնո 1988 BN 19 հունվար 1988 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5114) Յեզո 1988 CO 15 փետրվար 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5115) Ֆրիմաուտ 1988 CD4 13 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5116) Կորսոր 1988 EU 13 մարտ 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5117) Մոկոտոյամա 1988 GH 8 ապրիլ 1988 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5118) Էլնապուլ 1988 RB 7 սեպտեմբեր 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5119) 1988 RA1 8 սեպտեմբեր 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5120) Բիտիաս 1988 TZ1 13 հոկտեմբեր 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5121) Նումաձավա 1989 AX1 15 հունվար 1989 Կիտամի Մ. Յանայ, Կ. Վատանաբե
(5122) Մուչա 1989 AZ1 3 հունվար 1989 Կլետ Ա. Մրկոս
(5123) 1989 BL 28 հունվար 1989 Գեկկո Յ. Օշիմա
(5124) Մուրաոկա 1989 CW 4 փետրվար 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5125) Օկուշիրի 1989 CN1 10 փետրվար 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5126) Աքեմենիդես 1989 CH2 1 փետրվար 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5127) Բրանս 1989 CO3 4 փետրվար 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5128) Վակեբայաշի 1989 FJ 30 մարտ 1989 Այաշի կայան Մ. Կոիշիկավա
(5129) Գրում 1989 GN 7 ապրիլ 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5130) Իլոնեուս 1989 SC7 30 սեպտեմբեր 1989 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5131) 1990 BG 21 հունվար 1990 Պալոմար Է. Հելին, Բ. Ռոմանո
(5132) Մայնարդ 1990 ME 22 հունիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5133) Ֆիլիպադամս 1990 PA 12 օգոստոս 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5134) Էբիլսոն 1990 SM2 17 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5135) Նիբուտանի 1990 UE 16 հոկտեմբեր 1990 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5136) Բագալեյ 1990 UG2 20 հոկտեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5137) Ֆրեվերտ 1990 VC 8 նոյեմբեր 1990 Չաոնիս Ջ. Բաուր
(5138) Գյոդա 1990 VD2 13 նոյեմբեր 1990 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Շ. Հայակավա
(5139) Ռումոյ 1990 VH4 13 նոյեմբեր 1990 Կոգոշիմա Մ. Մուկաի, Մ. Տակեիշի
(5140) Կիդա 1990 XH 8 դեկտեմբեր 1990 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5141) Տաչիբանա 1990 YB 16 դեկտեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5142) Օկուտամա 1990 YD 18 դեկտեմբեր 1990 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Շ. Հայակավա
(5143) Հերակլես 1991 VL 7 նոյեմբեր 1991 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5144) Աչատես 1991 XX 2 դեկտեմբեր 1991 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5145) Ֆոլուս 1992 AD 9 հունվար 1992 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(5146) Մոյվա 1992 BP 28 հունվար 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5147) Մարույամա 1992 BQ 28 հունվար 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5148) Ջիորդանո 5557 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5149) Լեյբնից 6582 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5150) Ֆելինի 7571 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5151) Վիրստրա 2160 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5152) Լաբս 1931 UD 18 հոկտեմբեր 1931 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(5153) Գերաշ 1940 GO 9 ապրիլ 1940 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(5154) Լեոնով 1969 TL1 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(5155) Դենիսյուկ 1972 HR 18 ապրիլ 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(5156) Գոլանտ 1972 KL 18 մայիս 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(5157) Հինդեմիթ 1973 UB5 27 հոկտեմբեր 1973 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5158) Օգարյով 1976 YY 16 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(5159) Բարբին 1977 RG 9 սեպտեմբեր 1977 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(5160) Կամոես 1979 YO 23 դեկտեմբեր 1979 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Է. Նետո
(5161) Վայթման 1980 TX3 9 հոկտեմբեր 1980 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(5162) Պյեմոնտ 1982 BW 18 հունվար 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5163) Վոլմար-Լի 1983 TD2 9 հոկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Ջ. Վագներ
(5164) Մուլո 1984 WE1 20 նոյեմբեր 1984 Կոսոլ Ք. Պոլաս
(5165) Վիդենոմ 1985 CG 11 փետրվար 1985 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5166) Օլսոն 1985 FU1 22 մարտ 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5167) Ջոհարմս 1985 GU1 11 ապրիլ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5168) Ջեներ 1986 EJ 6 մարտ 1986 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5169) Դաֆել 1986 RU2 6 սեպտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5170) Սիսոն 1987 EH 3 մարտ 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(5171) Աուգյուստեսեն 1987 SQ3 25 սեպտեմբեր 1987 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5172) Յոշիյուկի 1987 UX1 28 հոկտեմբեր 1987 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5173) Ստերնբորգ 1988 EM1 13 մարտ 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(5174) Օկուգի 1988 HF 16 ապրիլ 1988 Կիտամի Մ. Յանայ, Կ. Վատանաբե
(5175) Աբլե 1988 VS4 4 նոյեմբեր 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(5176) Յոիչի 1989 AU 4 հունվար 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5177) Հյուգովոլֆ 1989 AY6 10 հունվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(5178) Պատաժի 1989 CD4 1 փետրվար 1989 Կավալուր Ռ. Ռայամոհան
(5179) Տակեշիմա 1989 EO1 1 մարտ 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(5180) Օնո 1989 GF 6 ապրիլ 1989 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(5181) SURF 1989 GO 7 ապրիլ 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5182) Բրայ 1989 NE 1 հուլիս 1989 Պալոմար Է. Հելին
(5183) Ռոբին 1990 OA1 22 հուլիս 1990 Պալոմար Է. Հելին
(5184) Կավալյե-Քոլ 1990 QY7 16 օգոստոս 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(5185) Ալերոսի 1990 RV2 15 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(5186) Դոնալու 1990 SB4 22 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Բ. Ռոմանո
(5187) Դոմոն 1990 TK1 15 հոկտեմբեր 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(5188) Պեյն 1990 TZ2 15 հոկտեմբեր 1990 Պալոմար Է. Հելին
(5189) 1990 UQ 20 հոկտեմբեր 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(5190) Ֆրայ 1990 UR2 16 հոկտեմբեր 1990 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5191) Պադդակ 1990 VO3 13 նոյեմբեր 1990 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5192) Յաբուկի 1991 CC 4 փետրվար 1991 Կիտամի Տ. Ֆուջի, Կ. Վատանաբե
(5193) Տանակավատարու 1992 ET 7 մարտ 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(5194) Բոտգեր 4641 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5195) Կենդլեր 3289 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5196) Բուստելի 3102 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5197) Ռոտման 4265 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(5198) Ֆոնգյունվահ 1975 BP1 16 հունվար 1975 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(5199) Դորտմունդ 1981 RP2 7 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(5200) Պամալ 1983 CM 11 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
Աստերոիդների ցանկ (5001-5100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (5201-5300)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]