Փամբակի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Լոռու մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
HS Disambig.svg Անվան այլ կիրառումների համար տես՝ Փամբակի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (այլ կիրառումներ)

Այս հոդվածը ներկայացնում է Լոռու մարզի Փամբակ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 21 հուշարձան (9 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց «Ղայլուս» գյուղից 5 կմ ամ 7.107/1 Հ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի Ք.ա. 3-2 հզ գյուղից 1 կմ աե, մայրուղուց Քարաբերդ տանող ճանապարհի ձախ և աջ եզրին 7.107/2 Հ բացվել է ճանապարհաշինարարական աշխատանքների ժամանակ բեռնել պատկեր

Բնակատեղի «Գյոռերի թումբ» Ք.ա. 2 հզ գյուղից 0.5 կմ հս-ամ 7.107/3 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 1 հզ 7.107/3.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-18 դդ. գյուղի հս-աե կողմում, Թընթողլի վայրում 7.107/4 Հ անտառի մեջ բեռնել պատկեր

Մատուռ 12-13 դդ. 7.107/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Մամխուտ թումբ» 12-15 դդ. գյուղից 2 կմ հվ-աե, Փամբակ գետի աջ ափին 7.107/5 Հ անտառապատ վայրում, ավերված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.107/5.1 Հ տեղահանված, ստորին և վերին եզրերը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.107/5.2 Հ Խաչքարի ստորին հատվածի 4 բեկոր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 7.107/5.3 Տ պարզ հորինվածքով բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Բնձո» Ք.ա. 2-1 հզ գյուղից 3 կմ հվ-աե, Բնձոր վտակի աջ և ձախ ափին, Փամբակ կայարանի դիմաց 7.107/6 անտառում, գտածոները պահվում են Լոռու երկրագիտական թանգարանում բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Մոշուտ տախտ» միջնադար «Սվյազի տափ» վայրում 7.107/6.1 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Խաչի թումբ» («Խաչի թալա») գյուղից 0.5 կմ հվ-աե, Փամբակ գետի աջ ափին, ճանապարհի մոտ 7.107/7 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց «Խաչի թումբ» 12-15 դդ. 7.107/7.1 Հ ավերված, տարածքում պահպանվել են Դամբարանադաշտի մնացորդներ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.107/7.1.1 Հ վերին կեսը բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 7.107/7.1.2 Հ երկատված, մասերը դրված են կողք կողքի բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 7.107/7.1.3 Հ պարզ հորինվածքով բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.107/7.2 Հ վերնամաս բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գետակի ձախ ափին 7.107/7.3 Հ տեղահանված Khacqar Pambaki mot 2015 feb pic 1.JPG բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ 7.107/8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 1 կմ հս, «Խաչի յալ» բլրի վրա 7.107/9 Հ ուխտավայրում բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]