Չկալովի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Լոռու մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Լոռու մարզի Չկալով գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 35 հուշարձան (14 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գերեզմանոց գյուղի մեջ, եկեղեցուց 200 մ հս-ամ 7.89/1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.89/1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.89/1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.89/1.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.89/1.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.89/1.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. 7.89/1.6 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 13-14 դդ. գյուղից 10 կմ աե 7.89/2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 7.89/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Ներքին Հացուտ» 10-13 դդ. գյուղից 4,5 կմ հս-աե 7.89/3 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-17 դդ. 7.89/3.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1641 թ. 7.89/3.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Վերին Հացուտ» 15-17 դդ. գյուղից 4 կմ հս-աե 7.89/4 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-13 դդ. 7.89/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 15-17 դդ. 7.89/4.2 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Մոշուտ» 13-17 դդ. գյուղից 2 կմ աե, անտառի մեջ 7.89/5 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-14 դդ. 7.89/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ գյուղի մեջ, դպրոցի շրջակայքում 7.89/6 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ 2,5 կմ հս-աե, «Կոտոշներ» հանդամասում 7.89/7 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ 2 կմ աե, «Մոշուտ» հանդամասում 7.89/8 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ 4 կմ հս-աե, «Վերին Հացուտ» հանդամասում 7.89/9 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 1862 թ. գյուղի մեջ 7.89/10 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-20 դդ. եկեղեցու շուրջը 7.89/10.1 Տ ավերված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. Գերեզմանոցի հս մասում 7.89/10.1.1 Հ կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. ագուցված է եկեղեցու հս պատին 7.89/10.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու պատին, մուտքից աջ 7.89/10.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու խորանում 7.89/10.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. ագուցված է եկեղեցու պատին, մուտքից ձախ 7.89/10.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. նախորդի մոտ 7.89/10.6 Հ կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. ագուցված է եկեղեցու հվ պատի մեջ 7.89/10.7 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. ագուցված է եկեղեցու խորանում 7.89/10.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղից աե 7.89/11 Հ ձորում, հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղից աե 7.89/12 Հ ձորում, հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13-14 դդ. գյուղից աե 7.89/13 Հ ձորում, հատված բեռնել պատկեր

Հուշարձան՝ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1970 թ. գյուղից 500 մ հս 7.89/14 Հ բլրի վրա բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]