Արևածագի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Լոռու մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Լոռու մարզի Արևածագ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 24 հուշարձան (9 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Աշտարակ 7-12-րդ դդ. գյուղի ամ մասում, Ձորագետի ձախ ափին, բարձր լեռան վրա 7.20/1 Հ պահպանվել են հիմքերը Աշտարակ, ժայռի վրա, գ. Արևածագ 06.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-20 դդ. գյուղի աե մասում 7.20/2 Հ Գերեզմանոց գ. Արևածագ Cemetery in Arevatsag 19.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. 7.20/2.1 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 7.20/2.2 Հ պատվանդանի վրա բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Սարգիս 958 թ. 7.20/2.3 Հ ավերված Մատուռ Սբ. Սարգիս գ. Արևածագ Arevatsag 03.jpg բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 11-10 դդ, 8-6 դդ. գյուղի տարածքում 7.20/3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. գյուղի հվ մասում, ձոր տանող ճանապարհի եզրին 7.20/4 Հ պատվանդանի վրա Խաչքար գ. Արևածագ Khachkar Arevatsag.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղի գերեզմանոցից 200 մ ամ 7.20/5 Հ մասնատված, վերին բեկորը պատվանդանի վրա Խաչքար գ. Արևածագ Khachkar Arevatsag-1.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 14-15 դդ. նախորդի մոտ 7.20/6 Հ բեռնել պատկեր

Մատուռ «Ձորի» 12 դ. գյուղից 2-3 կմ հվ-աե, ձորում 7.20/7 Հ բեմին դրված է արձանագիր քար (13 դ.) բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-13 դդ. մատուռի մոտ 7.20/7.1 Հ բեռնել պատկեր

Թևավոր խաչ 12 դ. 7.20/7.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.20/7.1.2 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.20/7.1.3 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.20/7.1.4 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.20/7.1.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.20/7.1.6 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.20/7.1.7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. մատուռի բեմում 7.20/7.2 Հ հատված Խաչքար գ. Արևածագ Մատուռի բեմում Khachkar Arevatsag.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. մատուռի բեմում 7.20/7.3 Հ հատված Խաչքար գ. Արևածագ Khachkar 002.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. մատուռի բեմում 7.20/7.4 Հ հատված Խաչքար գ. Արևածագ Khachkar 03.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. ագուցված է մատուռի աե պատին 7.20/7.5 Հ բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր՝ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1970 թ. գյուղի մեջ 7.20/8 Տ Հուշաղբյուր՝ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան՝ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1970 թ. գյուղի սկզբնամասում 7.20/9 Տ Հուշարձան՝ Երկրորդ Աշխարհամարտում Զոհվածներին 01.JPG բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]