Ծաթերի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Լոռու մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Լոռու մարզի Ծաթեր գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 33 հուշարձան (13 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գերեզմանոց 10-13 դդ. գյուղից 1 կմ հս, «Ճգնավորի վանք» տանող ճանապարհին 7.48/1 Հ ձորի պռնկին 10-13դդ. գերեզմանոց.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 11-12 դդ. 7.48/1.1 Հ 12-13 դդ, Խաչքար.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 7.48/1.2 Հ 12 դ..JPG բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ 7.48/2 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 2-1 հզ 7.48/3 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Աստվածածին 12 դ. գյուղի հվ եզրին 7.48/4 Հ Սուրբ Աստվածածին 02.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-13 դդ. 7.48/4.1 Հ 12-13-րդ դդ գերեզմանոց Ծաթեր 01.jpg բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 7.48/4.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 13 դ. 7.48/4.2 Հ Զանգակատուն գ. Ծաթեր Tsater 02.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. ագուցված է զանգակատան հս պատի մեջ 7.48/4.2.1 Հ հատված Խաչքար հատված.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է զանգակատան հս պատի մեջ 7.48/4.2.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. ագուցված է զանգակատան ամ ճակատին 7.48/4.2.3 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար պարոն Դեղի 1303 թ. ագուցված է զանգակատան ամ ճակատին 7.48/4.2.4 Հ Խաչքար պարոն Դեղի.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 1557 թ. ագուցված է զանգակատան աե պատի մեջ 7.48/4.2.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու բեմում 7.48/4.3 Հ Խաչքար Եկեղեցու բեմում.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու աե պատուհանի մեջ, աջ կողմում 7.48/4.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու աե պատուհանի մեջ, ձախ կողմում 7.48/4.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու խորանի ձախ խորշում 7.48/4.6 Հ Խաչքար Ծաթեր 1.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու խորանի ձախ խորշում 7.48/4.7 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու հվ պատի խորշում 7.48/4.8 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու հվ պատի խորշի վերևում 7.48/4.9 Հ հատված բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու հվ պատի խորշում 7.48/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. ագուցված է եկեղեցու հվ պատի խորշի վերևում 7.48/4.11 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Ճգնավորի վանք» 11-12 դդ. գյուղից 1 կմ հս 7.48/5 Հ Ճգնավորի վանք 01.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար Զաքարեի 13 դ. ագուցված է եկեղեցու աե պատին 7.48/5.1 Հ Խաչքար Զաքարեի.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. գյուղից 350 մ աե 7.48/6 Հ ձորում Խաչքար գ. Ծաթեր Khachkar 02.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ հս 7.48/7 Հ դաշտում բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 1.5 կմ հս 7.48/8 Հ դաշտում բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. գյուղից 300 մ աե 7.48/9 Հ ձորում, հատված Խաչքար գ. Ծաթեր Khachkar Tsater 05.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղից 800 մ հս-ամ 7.48/10 Հ դաշտում բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր՝ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1946 թ. գյուղի մեջ 7.48/11 Տ Հուշաղբյուր.JPG բեռնել պատկեր

Հուշարձան՝ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1972 թ. գյուղի մեջ 7.48/12 Տ Հուշարձան 04.JPG բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարանների համալիր Ք.ա. 3-1 հզ գյուղի աե մասում, Դեբեդի կիրճում 7.48/13 Հ ՔԱՐԱՅՐ-ԿԱՑԱՐԱՆՆԵՐԻ ՀԱՄԱԼԻՐ 05.JPG բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]