Գյուլագարակի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Լոռու մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Լոռու մարզի Գյուլագարակ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 25 հուշարձան (15 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գերեզմանոց 13-15 դդ. գյուղից 3 կմ հվ-ամ 7.29/1 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-19 դդ. գյուղից 3 կմ հս-աե 7.29/2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 15-20 դդ. գյուղի հս կողմում, Ստեփանավան տանող ճանապարհի ձախ եզրին 7.29/3 բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-19 դդ. գյուղի մեջ 7.29/4 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 11-14 դդ. գյուղի աե եզրին 7.29/5 Հ բեռնել պատկեր

Կոթող 11-14 դդ. գյուղի աե եզրին 7.29/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի «Տորմակադուռ» 6 դ. գյուղից 2 կմ հվ, բարձրավանդակի հս մասում 7.29/6 Հ անտառածածկ հարթության վրա բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 6-17 դդ. եկեղեցուց աե 7.29/6.1 Հ բլրալանջին բեռնել պատկեր

Եկեղեցի «Տորմակ» 5-6 դդ. գյուղատեղիում 7.29/6.2 Հ ավերված, միանավ սրահ, շրջափակված է եղել պարսպով Armenia,Lori,Tormak (Tsolmak) Church IV century.JPG բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ Ք.ա. 1 հզ գյուղից 2 կմ հվ 7.29/7 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 7 դ. գյուղի հվ-ամ կողմում 7.29/8 Հ Armenia,Lori,Gyulagarak, Church.JPG բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 1874 թ. գյուղի մեջ 7.29/9 Հ Church, destroyed, Gyulagarak.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 17-19 դդ. եկեղեցու շուրջ 7.29/9.1 Հ բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 1817-20 թթ. եկեղեցուն կից 7.29/9.2 Հ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Գևորգ 4-5 դդ. գյուղի ամ կողմում 7.29/10 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-19 դդ. եկեղեցու շուրջ 7.29/10.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.29/10.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար Արցախյան ազատամարտում զոհված ՆԳ աշխատակիցներին 2002 թ. ՆԳ բաժանմունքի շենքի մոտ 7.29/11 Հ բեռնել պատկեր

Հուշակոթող` Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին 1973 թ. գյուղի մեջ 7.29/12 Տ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածների հուշակոթող, ArmAg (6).jpg բեռնել պատկեր

Հուշաղբյուր` Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածներին («Ժամի աղբյուր») 1949 թ. գյուղի մեջ 7.29/13 Տ Երկրորդ աշխարհամարտում զոհվածների հուշաղբյուր, Գյուլագարակ (1).jpg բեռնել պատկեր

Հուշարձան Արցախում զոհված ազատամարտիկներին 1990-ական թթ. գյուղի մեջ 7.29/14 Հ բեռնել պատկեր

Ձիթհան 19 դ. 7.29/15 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Սբ. Գևորգ 4-5 դդ. գյուղից 2 կմ ամ 7.29/ Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-19 դդ. 7.29/15.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 7.29/15.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]