Կաճաճկուտի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Լոռու մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Լոռու մարզի Կաճաճկուտ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 38 հուշարձան (11 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Ամրոց Սեդվի («Սեդվա ղալա») 13-14 դդ. գյուղից 2 կմ հվ, Սեդվու վանքից 0.5 կմ հվ-աե, «Ղուլի ղաշ» վայրում 7.54/1 Հ Սեդվու ամրոց3.JPG բեռնել պատկեր

Աշտարակ 13 դ. 7.54/1.1 Հ եռահարկ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի Սեդվի 10-13 դդ. 7.54/2 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 7.54/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/2.1.7 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 10-13 դդ. Աքորի գյուղ տանող ճանապարհին 7.54/3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12 դ. 7.54/3.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/3.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/3.3 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/3.4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/3.5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. գյուղի մեջ 7.54/4 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. Սեդվու վանքից 500 մ հս 7.54/5 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. Սեդվու վանքից 2 կմ աե 7.54/6 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. Սեդվու վանքից 2 կմ աե 7.54/7 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. Սեդվու վանքից 6 կմ հվ-աե 7.54/8 Հ բեռնել պատկեր

Մատուռ 13 դ. Սեդվու վանքից 800 մ հս-աե 7.54/9 Հ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13 դ. մատուռի մոտ 7.54/9.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/9.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/9.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/9.1.3 Հ բեռնել պատկեր

Վանական համալիր Սեդվու Սբ. Նշան 13-14-րդ դդ. գյուղից 3 կմ հվ 7.54/10 Հ ձորում Սեդվի վանք.JPG բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 12-14 դդ. 7.54/10.1 Հ ՎԱՆԱԿԱՆ ՀԱՄԱԼԻՐ ՍԵԴՎՈՒ ՍԲ. ՆՇԱՆ8.JPG բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 7.54/10.1.1 Հ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 13-14 դդ. 7.54/10.1.2 Հ հարթ, զարդանախշ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 13-14 դդ. նախորդի մոտ 7.54/10.1.3 Հ հարթ, խաչապատկերով բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 12-13 դդ. կից է Սբ. Նշան եկեղեցուն հս-ից 7.54/10.2 Հ փոքր, միանավ դահլիճ բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Նշան 13 դ. 7.54/10.3 Հ բեռնել պատկեր

Զանգակատուն 13 դ. կից է Սբ. Նշան եկեղեցուն հվ-ից 7.54/10.4 Հ բեռնել պատկեր

Միաբանության շենք 13-14 դդ. Սբ. Նշան եկեղեցուց հվ 7.54/10.5 Հ բեռնել պատկեր

Շրջապարիսպ 13 դ. 7.54/10.6 Հ բեռնել պատկեր

Քարայր-կացարանների համալիր միջնադար ձորում 7.54/11 Հ բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]