Աստերոիդների ցանկ (7001-7100)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (6901-7000)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (7101-7200)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(7001) Նյոթեր 1955 EH 14 մարտ 1955 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(7002) Բրոնշտեյն 1971 OV 26 հուլիս 1971 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7003) Զոյամիրոնովա 1976 SZ9 25 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7004) Մարկթեյմենս 1979 OB9 24 հուլիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7005) Հեննինգհակ 1981 ET25 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7006) Ֆոլկո 1981 ER31 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7007) Տիմջալ 1981 EK34 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7008) Պավլով 1985 QH5 23 օգոստոս 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7009) Հյումե 1987 QU1 21 օգոստոս 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7010) Լոկե 1987 QH3 28 օգոստոս 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7011) Վորլի 1987 SK1 21 սեպտեմբեր 1987 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7012) Հոբբես 1988 CH2 11 փետրվար 1988 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7013) 1988 RS4 1 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7014) Նիցշե 1989 GT4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7015) Շոպենհաուեր 1990 QC8 16 օգոստոս 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7016) Կոնանդոյլ 1991 YG 30 դեկտեմբեր 1991 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(7017) Ուրադովան 1992 CE2 1 փետրվար 1992 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(7018) 1992 DF 25 փետրվար 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7019) Տագայուիչան 1992 EM1 8 մարտ 1992 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(7020) Յորցենար 1992 GR2 4 ապրիլ 1992 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7021) Տոմիոկամաչի 1992 JN1 6 մայիս 1992 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(7022) 1992 JN4 2 մայիս 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7023) Հեյանկիո 1992 KE 25 մայիս 1992 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(7024) 1992 PA4 2 օգոստոս 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7025) 1993 QA 16 օգոստոս 1993 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(7026) 1993 QB1 19 օգոստոս 1993 Պալոմար Է. Հելին
(7027) Տոշիհանդա 1993 XT 11 դեկտեմբեր 1993 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7028) Տաչիկավա 1993 XC1 5 դեկտեմբեր 1993 Նյուկասա Մ. Հիրասավա, Շ. Սուզուկի
(7029) 1993 XT2 14 դեկտեմբեր 1993 Պալոմար PCAS ծրագիր
(7030) Կոլոմբինի 1993 YU 18 դեկտեմբեր 1993 Ստրոնկոնե Ստրոնկոնե աստղադիտարան
(7031) Կաձումիյոշիոկա 1994 UU 31 հոկտեմբեր 1994 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(7032) Հիչկոկ 1994 VC2 3 նոյեմբեր 1994 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(7033) 1994 WN2 28 նոյեմբեր 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7034) 1994 YT2 25 դեկտեմբեր 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7035) Գոմի 1995 BD3 28 հունվար 1995 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7036) Կենտարոհիրատա 1995 BH3 29 հունվար 1995 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(7037) Դևիդլին 1995 BK3 29 հունվար 1995 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(7038) Տոկորոզավա 1995 DJ2 22 փետրվար 1995 Չիչիբու Ն. Սատո, Տ. Ուրատա
(7039) Յամագատա 1996 GO2 14 ապրիլ 1996 Նանյո Տ. Օկունի
(7040) Հարվուդ 2642 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7041) Նանտակետ 4081 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7042) Կարվեր 1933 FE1 24 մարտ 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(7043) Գոդարտ 1934 RB 2 սեպտեմբեր 1934 Ուքլ Է. Դելպորտ
(7044) 1971 UK 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(7045) 1974 FJ 22 մարտ 1974 Սեռո Էլ Ռոբլե Կ. Տոռես
(7046) Ռեշետնյև 1977 QG2 20 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7047) Լանդստրյոմ 1978 RZ9 2 սեպտեմբեր 1978 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(7048) Չաուսիդոն 1981 EH34 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7049) Մեյբոմ 1981 UV21 24 հոկտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(7050) 1982 FE3 20 մարտ 1982 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7051) Շոն 1985 JY 13 մայիս 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(7052) 1988 VQ2 12 նոյեմբեր 1988 Պալոմար Է. Հելին
(7053) 1989 FA 28 մարտ 1989 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(7054) Բրեհմ 1989 GL8 6 ապրիլ 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(7055) 1989 KB 31 մայիս 1989 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7056) Կիերկգարդ 1989 SE2 26 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7057) 1990 QL2 22 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7058) 1990 SN1 16 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7059) 1990 SK3 18 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7060) 1990 SF11 16 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7061) Պիերի 1991 PE1 15 օգոստոս 1991 Պալոմար Է. Հելին
(7062) Մեսլիեր 1991 PY5 6 օգոստոս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7063) 1991 UK 18 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7064) Մոնտեսքյու 1992 OC5 26 հուլիս 1992 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7065) 1992 PU2 2 օգոստոս 1992 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7066) Նեսսուս 1993 HA2 26 ապրիլ 1993 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(7067) Կիյոսե 1993 XE 4 դեկտեմբեր 1993 Նյուկասա Մ. Հիրասավա, Շ. Սուզուկի
(7068) Մինովա 1994 WD1 26 նոյեմբեր 1994 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(7069) 1994 YG2 30 դեկտեմբեր 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7070) 1994 YO2 25 դեկտեմբեր 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7071) 1995 BH4 28 հունվար 1995 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7072) Պեկինդասյուե 1996 CB8 3 փետրվար 1996 Քսիլոնգ Պեկինի Շմիդտ-ԼԿՍ աստերոիդների ծրագիր
(7073) Ռուդբելիա 1972 RU1 11 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7074) Մուկեա 1977 RD3 10 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7075) Սադովնիչիյ 1979 SN4 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7076) 1980 UC 30 հոկտեմբեր 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(7077) Շերմանշուլց 1982 VZ 15 նոյեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7078) Ունոջոնսոն 1985 UH3 17 հոկտեմբեր 1985 Կվիստաբերգ Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(7079) Բաղդադ 1986 RR 5 սեպտեմբեր 1986 Սմոլյան Է. Էլստ, Վ. Իվանովա
(7080) 1986 RS1 5 սեպտեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(7081) Լյուդիբունդա 1987 QF7 30 օգոստոս 1987 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(7082) Լա Սերենա 1987 YL1 17 դեկտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Է. Էլստ, Գ. Պիսառո
(7083) Կանտ 1989 CL3 4 փետրվար 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7084) 1991 BR 19 հունվար 1991 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(7085) 1991 PE 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7086) Բոպ 1991 TA1 5 հոկտեմբեր 1991 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(7087) Լևոտսկի 1991 TG4 13 հոկտեմբեր 1991 Պալոմար Է. Հելին
(7088) Իշտար 1992 AA 1 հունվար 1992 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(7089) 1992 FX1 23 մարտ 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7090) 1992 HY4 23 ապրիլ 1992 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7091) 1992 JA 1 մայիս 1992 Պալոմար Ք. Լոուրենս, Է. Հելին
(7092) Կադմուս 1992 LC 4 հունիս 1992 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(7093) Ջոնլիկե 1992 OT 26 հուլիս 1992 Պալոմար Է. Հելին
(7094) Գոդայսան 1992 RJ 4 սեպտեմբեր 1992 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(7095) Լամետրի 1992 SB22 22 սեպտեմբեր 1992 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7096) Նապիեր 1992 VM 3 նոյեմբեր 1992 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(7097) Յացուկա 1993 TF 8 հոկտեմբեր 1993 Յացուկա Հ. Աբե, Ս. Միասակա
(7098) Ռեամուր 1993 TK39 9 հոկտեմբեր 1993 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7099) ֆեուրբախ 1996 HX25 20 ապրիլ 1996 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7100) Մարտին Լյուտեր 1360 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
Աստերոիդների ցանկ (6901-7000)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (7101-7200)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]